Satunnainen ympäriinsä pissaaminen ja kakkaaminen.

Aatu_

Meille tuli muutama viikko sitten kaksi kappaletta noin puolivuotiaita tyttökissanpentuja löytöeläintalosta. Olivat molemmat oppineet siellä hiekkalaatikolle (ainakin näin oletimme, koska molemmat osasivat sinne suunnistaa ja tehdä tarpeensa ihan ensimmäisenä päivänäkin). Ensimmäisten päivien aikana toinen kissoista pissasi niille jätettyyn vilttiin ja seuraavana päivänä toinen kakkasi muovipussikasaan. Ajateltiin, että ensimmäisten päivien stressiä.

Tänään kuitenkin löytyi sitten pissa ja kakka meidän sohvalta! Hiekkalaatikko puhdas, mitään nokankoputtamista siinä ei pitäisi olla. Muuten kissat ovat aina käyneet nätisti hiekkalaatikolla, joten hieman yllätti.

Ideoita miksi tämä tapahtui ja miten kissat saisi tajuamaan, että VAIN sinne hiekkalaatikkoon saa tehdä tarpeensa? Muuten pääsevät taas takaisin saunaosastolle.

6

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .-.

      Onko tullut mieleen, että kissa/kissat on kipeitä? Ja toinen saattaa pissata siksi, koska siinä paikassa haisee pissa. Nyt vaan kisut eläinlääkärille tarkistukseen, ettei ole pissavaivoja, koska yleensä silloin pissailevat pehmeisiin paikkoihin kun näin on.

    • hoitoon

      Ja jälleen kerran se sama vastaus; ensin tutkitaan pissa, ultrataan ja/tai röntkataan rakko ja jos mitään vikaa ei löydy, aletaan muuttamaan muita asioita.

      Kun sitten niitä muita asioita aletaan muuttamaan, niin ensin hiekan vaihto jos teillä on käytössä joko pelletit tai kidehiekka. Ne usein aiheuttaa pissan panttaamista ja sitä kautta ongelmia.

      Sitten vaihdetaan hiekkalaatikon malli tai hankitaan toinen laatikko (erilainen), jos teillä on vain yksi hiekkis kahdelle kissalle, Ja laitetaan se eri paikkaan missä nykyinen on.

      Sitten mietitään ruokavalio uusiksi jos teillä syötetään kuivaruokaa ja varsinkin jos se on vehnäkeksiä marketista. Pissavaivaiselle kissalle ehdottomasti parempi on märkäruoka ja raaka liha.

      Jos näistä ei ole apua, niin sitten keskustellaan lääkärin kanssa mahdollisesta stressistä tai idiopaattisesta kystiitistä ja aloitetaan hoito.

      Saunaosastolle sulkeminen ei auta, vaan voi lisätä kissan epävarmuutta ja sitä kautta pissaongelma vain jatkuu. Jos kissa ei hiekkalaatikostaan tai hiekastaan pidä vaan yhdistään sen kipuun pissatessa, niin sitten se tekee ne tarpeet lattialle tai muualle.

      Mitä pidempään asia jatkuu korjaamattomana, sitä varmemmin siitä tulee krooninen vaiva joka ei välttämättä koskaan korjaannu. Siksi mahdollisimman pian tutkituttamaan vaivan syytä ja hoitamaan, näin siitä voi päästä helpommin kokonaan eroon.

    • Aatu_

      Eläinlääkärin tarkistus on sitten varmaan varteenotettava vaihtoehto, tuntuu vaan niin turhauttavalta viedä kissa eläinlääkärille sen takia, että se kerran kusaisi hiekkalaatikon ohi. Molemmat perustarkastettu viime torstaina, ainakaan silloin ei mitään ollut. Toinen varteenotettava ehdotus oli tuo toinen hiekkalaatikko, jos toinen kateista tuntee olonsa uhatuksi 'toisen reviirillä'. Tätä en tullutkaan heti ajatelleeksi.

      Eilen kuitenkin kävivät illalla ihan tyytyväisesti omalla hiekkalaatikollaan, samoin tänä aamuna ja päivällä. Tämän takia vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, että kissa/kissat protestoisivat 'väärää' hiekkaa. Muuten tulisi varmaan kaikki hiekkalaatikon ohi, niinkuin edellisen kanssa.

      Ja saunaosasto vaan sen takia, että kissojen ruokakupit ja hiekkalaatikko ovat siellä ja ko. paikassa majailivatkin ensimmäiset päivänsä ennen kun päästettiin tutustumaan taloon. Ei olla siis pimeään, vieraaseen huoneeseen sulkemassa jos sitä pelkäsitte.

      Ruoaksi saavat ihan kunnon raksuja ja lihaa, ei markettiroskaa.

      Ja apuahan kyselen sen takia, että asian haluan korjata.

      • pissasta ja muusta

        Perustarkastus ei kerro kissan pissavaivoista mitään, vaan tarvitaan ihan pissanäyte sekä se ultraus ja/tai rtg rakosta. Kissa ei näytä päällepäin vaivojaan kovin helposti, vaan pyrkii peittämään ne mahdollisimman pitkään. Siksi pelkkä perustarkastus ei anna pissavaivasta mitään tietoa. Siinä vaiheessa kun se alkaa näkyä ulkoisesti, ollaan jo todennäköisesti pahasti myöhässä ja kissalla voi olla jo tukos joka tapaa todella nopeasti ja kivuliaasti.

        Kissat voi käyttää hiekkaa ihmisen mielestä mielellään ja se on yksi niistä ongelmista jotka estää omistajaa huomaamasta sairautta ajoissa. Vääränlainen hiekka voi tehdä sen, että kissa menee sinne tekemään tarpeensa, mutta tulee sieltä mahdollisimman pian pois ja pissaa jää vielä rakkoon. Tämä ajan oloon alkaa aiheuttamaan ongelmia. Pissavaivan ainut syy voi olla myös kakkiminen laatikon ulkopuolelle, ei edes pissaaminen. Siksi aina mahdollisimman pian otetaan selvää mikä vaivaa ja vasta sitten lähdetään muuttamaan noita muita asioita. Toki ne voi muuttaa joka tapauksessa, mutta ensin pissanäyte tutkittavaksi.

        Pissavaivaiselle ei pitäisi antaa ollenkaan kuivamuonaa, ei edes sitä laadukasta. Sillä kuivaruoassa on se yksi paha puoli eli KUIVUUS. Kun kissat harvoin juo riittävästi ja kuivamuona ottaa elimistöstä nesteen itseensä, on edessä monella kissalla krooninen nestevaje. Kissan pissavaivojen yksi tärkeimmistä hoidoista on nestekierron lisääminen tavalla tai toisella, jotta rakossa riittäisi huuhtelua.


    • Karkkikisut

      Jos stressin puolelle kääntyy, niin Feliway-haihdutintahan voi kokeilla. Jos on mahdollisuus valvoa kissoja, niin niitä kannattaa kuskata sinne hiekkalaatikolle aina kun näyttää siltä, että jotakin olisi tulossa, ja muutenkin. Ja silloin kun ovat valvomattomina, niin mikseivätpä juurikin voisi olla esim. saunaosastolla tms. vähän rajoitetummassa paikassa, jossa ei ole houkuttimena mitään pehmeitä pissapaikkoja.

      Kissahan ei pissaa paikkaan, jossa on ruokaa - sitäkin tietoa voisi käuyttää hyväkseen.

    • Epeli

      Meille tuli reilu vuosi sitten kaksi n.3-vuotiasta kissaa talouteen jossa oli jo yksi kissa ennestään. Morri kävi parvekkeella paskomassa ja Jopi kuseskeli kylppärissä suihkun lattiakaivon päällä.. Luultavasti uusilla asukkailla oli muuttostressi ja muutenkin stressi, koska asunto oli valmiiksi Bibin reviiriä..
      Pääsimme ongelmista eroon, kun vaihdoimme kidehiekan EverCleaniin ja pari kertaa tuuppasin Morrin hiekkalaatikkoon sen jälkeen kun oli taas tortut vetänyt partsille. Jopi kuseskelee nykyään suihkun viemäriritilän päälle ainoastaan silloin jos hiekkalaatikot liian täynnä shaibaa :)

      http://tuotteita.blogspot.com/p/kisut.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe