Etna

Etnalle tahtoo

Menemme kesäkuussa Ryanairilla Trapaniin. Meitä kiinnostaisi päästä näkemään tulivuori Etna. Oletko käynyt niillä kulmilla? Kuinka Trapanista pääsee sinne bussilla tai junalla? Mikä on lähin kaupunki, missä voi yöpyä? Minkä hintaista on liikkuminen julkisilla?

4

1047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reissussa rähjääntyy

      Ehkäpä kannattaa ensin matkustaa Cataniaan ja sieltä bongata toimisto, joka tekee Etnan matkoja.

      Me yritimme mennä Etnalle Giardini-Naxoksesta mutta eihän onnistunut, kun Italiassa oltiin. Mentiin paikalliseen "matkatoimistoon", joka järjesti bussimatkoja Etnalle. Oltiin aamusta liikenteessä ja pyrimme iltapäivän retkelle mukaan. Se ei onnistunut sen takia, koska matkat pitää varata aina päivää ennen, ainakin tämän myyjän mukaan. Matkaan ei päässyt vaikka autossa olisi ollut tilaa ja se pysähtyi viereisellä pysäkillä, josta olisimme voineet hypätä kyytiiin. Ylimieliselle myyjälle ei rahamme kelvanneet, joten veimme ne sitten muualle.

      En suosittele Sisiliaan menoa, siellä ei ole mitään kivaa nähtävää tai koettavaa, Kunhan vain yrittävät kusettaa rahasi.

    • Urhoska

      Sisiliassa todellakin on nähtävää ja koettavaa! Kyllä muuallakin on niitä ihmisiä, jotka yrittävät kusettaa. Eikä yhden pieleen (?) menneen loman vuoksi voi muille ehdottaa olla menemättä sinne. Olen käynyt useana vuonna entisen avomieheni kotiseudulla siellä. Menimme suurimmaksi osaksi autolla, yhden kerran lentäen. Asuimme muutoin hänen mummonsa luona, mutta yhden kerran hotelli Politissa Catanian keskustassa. Se oli edullinen, mutta siisti. Katsoinki Hotels.com:ssa olevan monta siistiä ja alle 50€:n hotellia aivan keskustassa, mukaan lukien tuo Politi.

      Cataniaan tosiaan kannattaa ensin suunnata. Reissuja järjestävistä tahoista en tiedä, mutta jos matkassanne on tarpeeksi taidokas ja kylmäpäinen kuski, vuokratkaa ihmeessä auto! Sillä pääsette melkein ylös saakka. Loppuosa matkasta taittuu opastetusti. Tämä turvallisuussyistä, koska Etna harvoin on täysin hiljaa. Kesälläkin ylös mentäessä kannattaa ottaa ainakin pitkähihainen mukaan, ylhäällä ei nimittäin paahtavasta helteestä ole tietoa :)
      Ja jos kalastus kiinnostaa, Sisiliasta käsin olisi oiva mahdollisuus päivä kalastusretkiin! Jos jonkinmoista vonkaletta on tarjolla. Ja rusketus kaupan päälle :)
      Julkisten kulkuneuvojen hintoja en muista, mutta ainakin vielä pari vuotta sitten Catanian paikallisbussien käyttö oli mielestäni jokseenkin hankalaa, koska lippuja sai ostaa vain tietyistä kioskeista. Tästäkin syystä autolla liikkuminen on kätevämpää. Tai ihan keskustassa tietysti jalan.
      Siracusa on myös paikka, jossa kannattaa käydä! Se on siisti kaupunki täynnä antiikin historiaa. Ei kuitenkaan sellainen persoonaton turistirysä, kuten Taormina. Kuitenkin Taorminassakin olen aina käynyt viikonloppuiltaisin syömässä hyvissä ravintoloissa (joita löytyy toki muualtakin Sisiliasta!), katselemassa kaunista maisemaa ja ihmisiä.
      Nämä Siracusa ja Taormina ovat siis myöskin itärannikolla, kuten Catania.

      Hauskaa lomaa!

    • yksjuttuvaanolis

      Autolla kannattaa käydä, ja ehdottomasti tutustua Etnan rinteellä sijaitsevaan pikkukylään nimeltä Linguagrossa. Etnan tekemiä "tuhoja" vanhoihin rakennuksiin on mieletöntä ihailla laavakivikirkko ja paljon kauniita rakennuksia ja hautausmaa oli kenties yksi hienoimmista näkemistäni.

    • L-M

      Oltiin viime kesäkuussa viikon Naxoksessa (hotellina Atahotel Naxos Beach Finnmatkojen kautta). Kannattaa ehdottomasti mahdollisuuksien mukaan suunnata Etnalle, käytiin siellä Finnmatkojen järjestämällä retkellä 3000 metrissä asti. Maisemat olivat huikeat ja harvoinhan sitä tulee tulivuorella seikkailtua. Retki oli monipuolinen ja sai myös sopivasti infoa Etnasta tulivuorena ja sen toiminnasta sekä aiheuttamista tuhoista menneinä vuosina. Ajettiin Maskalin kylän läpi (jäi Etnan purkauksen alle aikoinaan, nyt jo kunnostettu, vaikkakin merkkejä näkyy edelleen purkauksen tuhoista) kohti Etnaa ja pysähdyttiin ensin noin tuhannessa metrissä. Siellä katseltiin jähmettyneitä laavavirtoja ja halukkaat saivat maistella paikallisten tekemää hunajaa ja ostaa sitä kotiinkin tuomisiksi. Sitten ajettiin 2000 metriin, jossa oli muutama kraatteri sekä matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita. Osa jäi tuolle etapille ja me loput lähdimme vielä ylemmäs. 2,5km:iin mentiin köysiradalla, lasketteluhissien tyylisillä "koppihisseillä". 3000 metriin, eli niin ylös kuin turisteja päästetään, mentiin isoilla jeepeillä. Siellä olikin sitten jo aikalailla karut maisemat, lunta oli vain aivan Etnan huipulla eli ~3340 metrissä. Tuuli oli kova ja kylmä oli, mutta se ei paljoa haitannut - kokemuksena ko. retki oli ehdottomasti elämän hienoimpia. Takaisin 2km:iin tultuamme söimme pitsat ravintolassa ja tulihan sitä joku matkamuistokin ostettua. Myynnissä oli paljon Etnan laavasta tehtyjä koriste-esineitä ym, vaatteita (mm. Etna-huppareita ja t-paitoja) ym.

      Ette ilmeisesti taida olla menossa valmismatkalle, vai? Meillä tosiaan oli tuo Finnmatkojen retki, joten Etnalle pääsyn kanssa ei ollut ongelmia, mutta toivottavasti löydätte väylän päästä Etnalle! Tuossa nyt oli hieman kokemuksia siitä. :) Ainiin, hintaa tuolla Finnmatkojen retkelllä oli n. 79€/hlö - ei siis mitään halpaa lystiä, mutta kerrankos tässä eletään.

      Hauskaa matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      60
      770
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe