Rotat purevat

ghghghgh

Hei, ostin jo jonkin aikaa sitten kaksi rottaa, molemmat ovat n. vuoden ikäisiä. Ongelmana on, että kun kävin katsomassa rottia, niin entinen omistaja otti nämä kiinni häkistä ja ne 'kiljuivat' molemmat samalla. Syliin saatuani ne olivat ihan ok silloin, juoksentelivat ympäriinsä. Mutta nyt on tullut ongelma, että kun käden tai jotaki muuta laittaa lähelle, niin rotat käyvät siihen kiinni, käden nuuskiminen aina johtaisi puremiseen, jos siihen tilaisuuden antaisin. Onko näissä toivoa vielä, että puremisen saisi kitkettyä pois? En kuitenkaan halua vängällä alkaa kiinni ottamaankaan, eikä sekään ole turvallista, että odotan heidän tulevan kädelle.

7

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghghghgh

      Ja tosiaan, aina ovat hyökkäämässä pinnojen välistä myös... mitä ikinä lähellä onkaan..

    • tulivaanmieleen

      En oo yhtään varmaa että toimiiko, mut päähän vaan yhtäkkiä pälkähti joku ajatus että otat lusikan, ja siihen jotenkin hierot omaa hajuas tai jotain ja sitten laitat siihen niitten lempi herkun. Sit avaat häkin luukun ja laitat varovasti lusikkaa sisäänpäin, Niin kattoo miten ne reagoi. Jostain koirankoulutus ohjelmasssa oli että eka laitto makaavan koiran nenän eteen oman hajunsa (käden tai jotain) ja siitten anto herkun sille, et se tajuu et omistajan tuoksu on hyvä asia, josta saa herkullisen namin. En tiiä yhtään toimiiko, mut tuli vaan mieleen. Ja jooko, ne jotka vastailee tänne niin PLEASE, niin älkää jooko haukkuko mua pystyyn jos kuulostaa hullulta idealta, mut tuli tosiaan vaan mielee :)

      • tuli mieleen

        Toimisikohan tämä keino, jos laittaisi rotille niiden pesään vaikka makuualustaksi oman paitansa, jota on käyttänyt muutaman päivän, niin että ne myös tottuisivat omistajansa? Mitään lempipaitaansa ei kuitenkaan kannata rotille antaa, vaan jokin sellainen paita, joka ei harmita vaikka se tuhoutuisikin. Omat rottani kun ovat järsineet pieniä reikiä keittiöpyyhkeisiin, joita olen antanut pesään pehmikkeeksi.

        Omalla kohdallani ei ole kysymys purevista rotista, mutta ovat hieman arkoja silloin kun häkin ovi on auki.


    • Sedä

      Huonosti käsitellyt rotat on aina vähän ongelmallisia, mutta kannattaa yrittää. Purevatko rotat kunnolla (jolloin tulee verta) vai ottavat vain kiinni hampailla? Jälkimmäinen ei ole vaarallista, ne saattavat vain ihmetellä mikä ihme sinä olet tai olla hieman peloissaan. PInnojen välistä ei kannata työntää sormia, jos edellinen omistaja on vaikka opettanut että sieltä tulee aina herkkua. Kaipaavat vain paljon käsittelyä. Piiloutuvatko nurkkiin, vai ovatko periaatteessa uteliaita mutta sitten purevat? Osta nutriplus-nimistä vitamiinigeeliä (esim apteekista) ja anna sitä rotille suoraa tuubista (ulos ei tarvitse näkyä kuin ehkä joku milli), kätesi pysyvät kaempana ja rotat pitävät siitä valtavasti ja saattavat uskaltautua paremmin luoksesi. Itse suosittelen vastakkaista tapaa kuin edellinen, eli hieroisit rottien puruista niiden hajua itseesi, ja vaikuttaisit niin olevan samaa laumaa. Monesti arkojen rottien kohdalla auttaa yllättävää kyllä se että ne ottaa toisinaan väkisin, tai sitten edes herkuilla syliin, niin ymmärtävät ettei ihminen olekaan niin kauhea.

    • Rats_I_Like

      Anna herkkuja ja anna niiden lähestyä sinua.Houkuttele millä tahansa herkulla.Kiljuminen on pelkoa kiinniotettaessa.Noita rottia ei takuulla ole käsitelty paljon mutta kyllä ne oppivat,että sinä tarkoitat kivaa/turvallista/herkkujen saamista.
      Omat rotat olen opettanut niin,että kun naksutan kieltä kitalakeen,ne tietävät että nyt tulee ruokaa/herkkua ja juoksevat luokse.Tosin kaksi vanhempaa rottaani olivat pieninä tosi arkoja,mutta ruoalla nekin oppivat tulemaan luokse eivätkä pure sormia vaikka laitan pinnojen välistä.Työnnän pinnojen välistä välillä sormia-tosin aika pitkälle häkkiin ja samalla liikuttelen niitä,en vain sormenkärkiä ja välillä työnnän pinnojen välistä ruokaa,mutta pääasiassa ruoka tulee kuppiin ja herkut kädestä suoraan rotan suuhun häkin ollessa auki.Meidän rotat ovat tosi paljon vapaana ja niitä on käsitelty pienestä asti joka päivä paljon.Toivottavasti saat rotat luottamaan sinuun ja puremisen loppumaan:)

    • RatQueen

      Rotat voivat olla arkoja ja aggressiivisia ihan luonteeltaankin, siis geneettisesti. Ihan niinkuin me ihmisetkin. Se, että nuoret rattukset kiljuivat kiinni otettaessa (ja epäilemättä yrittivät myös kättä karkuun?) viittaa vahvasti siihen, että lemmikkisi valitettavasti ovat perinnöllisesti aggressiivisia. Sillä minun on vaikea uskoa, että kasvattaja olisi nuoria poikasia ehtinyt mitenkään huonosti kohtelemaan.

      Pelkäänpä, että muuta ei ole tehtävissä, kuin aloittaa alusta lempeämpien tapausten kanssa, sillä pureva rotta ei todellakaan ole mikään ilo. :(

      Mistä sitten niitä geneettisesti lempeitä rottia löytäisi? No sellaiselta kasvattajalta, joka kiinnittää erityistä huomiota luonteeseen ja terveyteen, eikä välttämättä tavoittelekaan mitään kuvion tai värin valioutta. Niinkuin minulta. Tiedän, että yhdistyksen 'viralliset' kasvattajat haukkuvat mielellään meitä epävirallisia 'puskakasvattajia', mutta valitettava tosiasia on, että joskus nimenomaan heidän jalostussuunnitelmissaan ulkonäkö menee luonteen tai jopa terveyden edelle. Ulkonäöltään hyvä yksilö saatetaan valita jalostukseen, vaikka sen luonteessa olisikin toivomisen varaa... :((

      Ja mistäkö minut löytää? Valitettavasti täällä ei saa mainostaa, joten yhteystietojani en voi jättää. Jos jotakuta kiinnostaa creme- ja champagne- ja caramel- väriset TAATUSTI hyväluonteiset lemmikkirotat, ole hyvä ja jätä ,esim. sähköpostiosoitteesi tänne. Otan sinuun yhteyttä.

      • Gh

        RatQueen
        Laitatko mailia [email protected] :)

        Aloittajalle, että jos uroksia ovat, niin myös kodinvaihtostressi voi aiheuttaa sen että pojilta pimenee vintti. Tosin jos jo edellisellä omistajalla kiljuivat, olisi ne varmaan ollut parempi jättää sinne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe