Limaa kurkussa ja muitakin oireita

Liska

Olen 24-vuotias nainen. Harrastan liikuntaa säännöllisesti, en tupakoi enkä juo alkoholia ja syön monipuolisesti. Nyt noin parin kuukauden ajan olen kärsinyt siitä, että varsinkin aamuisin minulla on tosi paljon pahanmakuista limaa kurkussa. Pitää rykiä ja sylkeä sitä pois hyvin usein. Yleensä aamulla lima on keltaista ja paksua, myöhemmin päivällä kirkkaampaa eikä niin paksua. Hengitykseni haisee pahalta jatkuvasti, eikä hampaiden pesu auta.

En tiedä, liittyvätkö nämä muut oireet samaan asiaan. Näitä minulla on ollut jo pidemmän aikaa: ajoittainen silmien kutina ja kirvely (en ole huomannut liittyvän esim. siitepölyyn, mutta varsinkin hometaloissa silmiä kirvelee), ajoittainen puristuksen tunne rinnassa, välillä tuntuu ettei saa kunnolla henkeä. Myös hiustenlähtöä on ollut viime vuosina, jonka vuoksi olen käynyt lääkärissä mutta mitään syytä tälle hiustenlähdölle ei löytynyt. Lisäksi minulla on ollut herkkä vatsa niin kauan kuin muistan. Välillä ripulia, välillä ummetusta monta päivää putkeen. Välillä taas on tasaisempia kausia. En ole ikinä osannut yhdistää tätä mihinkään tiettyyn ruoka-aineeseen, mutta ehkäpä tässä onkin taustalla sama syy mikä aiheuttaa limaisuutta?

Voiko esim. maitoallergia puhjeta vasta aikuisena? Entä voivatko oireet tulla tällä lailla pikkuhiljaa, että ensin olisi parin vuoden ajan esim. silmien kirvelyä ja vatsaoireita, ja vasta myöhemmin alkaisi tulla vaikka sitä limaa kurkkuun? Voiko allergia tai astma ylipäänsä aiheuttaa tällaista kuvaamaani limaisuutta? Kannattaisiko minun varata aika yleislääkärille vai jollekin erikoislääkärille?

Kiitos paljon vastauksesta jo etukäteen, ja mukavaa talvea!

3

1070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lima valuu kurkkuun jostakin ylempää, siis nenäontelosta tai sen sivuonteloista. Liman keltaisuus viittaa infektioon. Ruoka-allergia ei ilmene yksinomaan sellaisin oirein. Vatsaoireet ovat luultavimmin toiminnallisia; se taas tarkoittaa, ettei jokin osa tai jotkin osat ruoansulatuskanavasta toimi sillä tavoin, kun on tarkoitettu. Yleisin toiminnallinen vatsavaiva on ärtyvän suolen oireyhtymä, johon kuuluu kipuja, ilmavaivoja, sipulia ja ummetuksia. Mahdolliset ruoka-allergiat selvitetään yleensä "lyhyen kaavan mukaan" (yksi verikoe riittää).
      Kun oireet ovat noinkin kiusalliset, käynti korva-nenä-kurkkutautilääkärillä on paikallaan.

    • yksi astmaatikko

      Johtuuko kurkun limaisuus aina nimenomaan nenästä tulevasta limasta vai voiko se jossain tapauksessa tulla keuhkoista? MInulla on päivittäin limaa kurkussa, ja siihen liittyy usein myös yskää, erityisesti aamulla, jolloin limaa on enemmän. Nenäkin saattaa joskus olla tukossa, mutta ei aina.

      • Kyllä lima voi nousta keuhkoputkistakin, sillä hengitysteiden värekarvat siirtävät limaa pois keuhkoista. Lima kurkussa, tulipa se ylhäältä tai alhaalta, aiheuttaa yskimisrefleksin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe