Turistiripulin välttäminen

Thailandfun

Tere!

Khao Lakiin kahdeksi viikoksi käy tiemme maaliskuun 22.pvä. Kiinnostaisi tietää että kuinka välttyä ikävältä vatsa-ongelmalta vai voiko sitä välttää? Kannattaako ottaa omat imodiumit mukaan,vai onko paikallisilla parempi lääke?

22

1720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalleankka..

      Kolme kertaa ollaan perheen kanssa käyty ilman imodiumia, maitohappoja sekä vatsaongelmia.

      Järki siihen mitä syö ei siis salaatteja jääpaloja yms..

    • +-//

      Käsien pesulla olemme välttäneet taudit.Oikeastaan olemme syöneet kaikkea,epämääräisissäkin paikoissa.Paljon tuurista kiinni tuleeko pöpö.

    • vältä pöpöt

      Älä missään tapauksessa syö maitohappopillereitä ! Lukuisilla thaimaan matkoilla en ole koskaan saanut vatsatautia syön paikallisia maitotuotteita esim jugurttia aamiaisella. Ja jos vatsatauti iskee paikallisista apteekeista (pharmacy)saat tehokkaat lääkkeet. Ripuli thain kielellä on THOON DÖÖN.

    • menossa

      Kyllä se on aika pitkälle tuurista kiinni. En käytä maitohappobakteereja ym. Jos tautu tulee, niin välittömästi lääkäriin (lääkäri tulee hotellille) ja 1vrk lääkkeillä ja paastolla ohi. (ei toki aina tehoa).
      Syön myös paikallisia jogurtteja, joita on useissa hotellleissa tarjolla aamiaispöydissä.
      Vältän myös jääpaloja ja muita herkästi pilaantuvia ruokia, kuten katkaravut, joista viimeksi sain vatsaoireita.
      Käsihygienia on tärkeää, aina käsidesipullo mukana, kätevää.
      Myös liika aurinko (nestehukka) saattaa aiheuttaa samoja oireita.

      Se on kyllä ikävää, jos loma menee sairastamiseen, kokemusta on. Joskus on vaan joissakin hotelleissa suuri osa matkailijoista sairastunut vatsatautiin, joten ei sitä tiedä, mikä milloinkin taudin aiheuttaa. Hyvää matkaa, minäkin olen menossa Khao Lakiin, mutta vasta loppuvuodesta, se on ihana paikka!!

    • M*Y*M

      Hyviä neuvoja kaikki, ja ennenkaikkea asiallisia.

      Omalta kohdalta täytyy sanoa että 4 kertaa olen khao lakissa käynyt, Koskaan ei ole mitään oireita ollut. Ja taatusti olen syönyt kaikkea mahdollista mahdottomissakin paikoissa, mikä syötävää paikallisten mielestä on, paitsi ne vähän ampiaisen näköiset hyönteiset, niihin ei rohkeus riittänyt.

      Mutta vatsa on nauttinut thaimaan lomista, ei turvotuksen tunnetta eikä muutakaan oireilua, parempi siellä kuin suomessa. Tuuria varmasti ollut mukana. Lasten kanssa sitten olisin varovainen ainakin noissa bbq paikoissa. Niissä kun ruat voi olla pitkäänkin pöydillä.

      Mutta kaikille myös mukavaa lomaa ilman kiusallisia harmeja.

    • savilahti

      jep, ei ole kyllä tuossa maassa vatsapöpöt vaivanneet. ainut mitä en ole huolinut on katukeittiöissä mausteeksi tarjottu majoneesi, kun ei niillä sen kummempia kylmälaitteita siinä ole. jääpaloista olisin vieläkin sitä mieltä, että ne on turvallisia. jostain luin että valtio valvoo niiden markkinoita ja virheitä ei sallita. kaksi kertaa ollaan vaan käyty eikä pöpöjä ole tullut vaikka juomissa jääpaloja on ollutkin. osaisko joku googlata oikeilla hakusanoilla ton jääpala väitteeni? no jokatapauksessa viikon päästä lähdetään taas kokeilemaan. nyt näkyis lennot olevan myöhässä tuulen vuoksi.

    • Thailandfun

      Kiitos vastauksistanne. Toivotaan että vatsapöpöt pysyy poissa ja jos ei niin ettei koko kahta viikkoa vaivaa. Lapselle meinasin kuitenkin jonkinsortin maitohappokuurin syöttää ennen reissua vaikka vain varmuuden välttämiseksi ;)
      Jäitä en välttämättä juomiini kaipaa ja meren elävät ja majoneesit jää lautaselle muutenkin. Avoimin mielin matkaan kaikkea maistelemaan ja ennenkaikkea nauttimaan ja stressiä hukkaamaan. Innolla odotetaan matkaa (päiviä jo lasketaan) ja saa nähdä kuinka koukuttava maa onkaan.

    • Thaipertti

      Thaimaan ravintoloiden hygienian taso on ihmeen korkea, mitä ei aina uskoisi, kun joskus katsoo varsinkin edullisempien syöttölöiden takapihoilla olevia astianpesuvateja. Tärkeintä on tuoreet raaka-aineet ja niiden riittävä kypsyttäminen. Jos ravintola näyttää kovin hiljaiselta, ei ehkä kannata tilata sitä ainoata hummeria, joka on paistatellut päivää ravintolan edessä olevalla jääpetillä koko päivän. Salaatteja saa syödä, varsinkin tulisia thai-salaatteja, joissa chili tappaa kaikki rottaa pienemmät pöpöt. Paikalliset varoittavat kuitenkin syömästä ruokien ja juomien koristeiksi käytettyjä hedelmiä ja vihanneksia, koska ne voidaan jopa siirtää seuraavan asiakkaan kipon reunalle ja sen jälkeen taas seuraavalle.
      Jos mahapöpö iskee, siitä ei pidä pelästyä eikä lääkäriin tarvitse heti lähteä jos yleisvointi on hyvä. Heti kun kama pysyy sisällä, kannattaa pitää huolta nesteen saannista. Kylmää vettä pieninä kulauksina, vähän kerrallaan, usein. Ripuliin Imodium on hyvä varata jo Suomesta ja myös pahoinvointiin on saatavilla tehokkaita lääkkeitä. Lääkäriin sitten tietenkin, jos tauti pitkittyy ja nestehukan vuoksi alkaa väsähtää, lapset tietenkin herkemmin.

    • Ripaletti

      Paras tapa välttää vatsaongelmat on olla syömättä mitään kuumentamatonta, eli kaikki ravintoloiden tarjoamat salaatit yms. vaikka ne kuinka houkuttelisivat. Yhdeksän matkan aikana olen kahdella niistä joutunut kokemaan lääkärikäynnin vaatineen vatsataudin, ja molemmilla kerroilla salaatin vuoksi; toinen ravintolan seisovan pöydän salaatista ja toinen pitsan lisukkeena tulleen salaatin vuoksi. Viimeiset viisi matkaa ovatkin sitten menneet ilman kyseisiä vaivoja kieltäytymällä salaateista.

    • t:¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

      haikalakeitosta kun pysytte erossa,nii kaikki menee ok,,,,....

    • ei ongelmia

      vätä paikallista vesijohtovettä....älä syö majoneesia ja kylmiä ruokia...syö aaumuisin jogurttia....jääpalat eivät saa vatsaa sekaisin vaikka joka niin väittää...mutta nekin voi tehdä pulloveteen jos varman päälle pelaa....
      24 kertaa käynnyt eikä ikinä vatsatautia....Suomessa kylläkin useita....

    • Jungle Park

      Taitaa olla tuurissaan sairastuuko vai ei ei. Itse 6 kertaa käyneenä ja kaikkea mahdollista syöneenä, (myös jääpalat ja salaatit) sain viime reissulla ekan kerran tuskaiset vatsakrampit., tiedä sitten mistä.

      Aamusta heti lääkäriin jossa sain kipupiikin ja mukaan "kassillisen" lääkkeitä.
      Muutaman tunnit unet hotellihuoneessa ja sen jälkeen altaalle torkkumaan. Mukavasti sujui loppuloma. Heti vaan lääkäriin jos oireita tulee niin toipuu nopeammin. Itselle ei tulisi mieleenkään syödä Imodiumia ja "blokata" pöpö sisäänsä jylläämään!

      Yleensä syödään maitohappobakteereja ja naukku konjakkia aamuin illoin. Vatsa yleensä paremmassa kunnossa kuin kotosuomessa, taitaa lomat olla stressivapaampia...

    • huuhaahuu

      Jääpalavouhotus on jäänne jostain 80-luvulta, kyllä ne pirtelöt ja shaket on ihan juomakelpoisia tänä päivänä.

    • jaska jokunen

      Pese kädet saippuan kanssa ennen kuin työnnät mitään suuhun, mielellään pesemisen jälkeen myös desinfiointiainetta käsiin, hyvä kuivaus (kuivausaikana aine tappaa bakteerit).

      Pese hedelmät ennen kuin syöt niitä. Torilla syödessäsi syö ainoastaan nenäsi edessä paistettuja ruokia, ei siis niitä jotka ovat saattaneet seisoa edessäsi monta tuntia.

      Sitten on myös tiettyjä ruokia, joissa riski saada jonkin tauti on korkeampi, kuten kala tai juustot. Lähinnä miten niitä säilytetään ja siirreltäessä niitä paikasta toiseen, katkeaako kylmäketju.

      Siinä joitain asioita.

      • jaska jokunen

        niin ja tuohon edelliseen vielä sellainen korjaus että tuo käsidesinfiointi aineen kuivaus ei tarkoita että käsiä kuivataan paperilla kun aine on niihin laitettu vaan että käsiä hierotaan toisiinsa niin pitkään että aine on kuivunut.

        Tuosta jääpala-asiasta tuli mieleen että jos jääpalat tehdään vedestä, jossa mikrobi kasvaa ja työnnät sen kurkusta alas niin aika varma ripuli voi olla tiedossa. Pakastaminenhan voi hidastaa bakteerien kasvua, mutta moni bakteeri säilyy elossa pakastamisenkin aikana.


      • whiskeysieppo
        jaska jokunen kirjoitti:

        niin ja tuohon edelliseen vielä sellainen korjaus että tuo käsidesinfiointi aineen kuivaus ei tarkoita että käsiä kuivataan paperilla kun aine on niihin laitettu vaan että käsiä hierotaan toisiinsa niin pitkään että aine on kuivunut.

        Tuosta jääpala-asiasta tuli mieleen että jos jääpalat tehdään vedestä, jossa mikrobi kasvaa ja työnnät sen kurkusta alas niin aika varma ripuli voi olla tiedossa. Pakastaminenhan voi hidastaa bakteerien kasvua, mutta moni bakteeri säilyy elossa pakastamisenkin aikana.

        Viime reissu meni loistavasti ilman maitohappopillereitä. Ruokaakin tuli syötyä jääpaloista salaatteihin ja majoneesiin asti. Kalaakin melkein joka päivä.
        Ei mitään pahempaa ripulia koko 2vk aikana ja homma varmistettiin päivittäisellä viskitömpsyllä.


    • KhaoLakvuodesta1992

      Ei ole ikinä ollut mitään vatsaongelmia khao lakissa. Patongilla ja Kata B:llä niitä riitti joka lomalla. Onneksi ollaan löydetty tämä ihana paratiisi, Khao Lak!

    • Matkaan1233

      Paljon lääkärissä käynti ja lääkkeet maksavat? Puhutaanko kympeistä vai ihan satasista? Siis euroissa...

      • Katan_vakio_kävijät

        Meillä oli Katalla viime tammikuussa vatsatauti ja tilattiin lääkäri hotelliin, toi lääkkeet tullessaan ja veloitti suoraan vakuutusyhtiötä. Ei tietoa hinnoista, kannattaa ottaa matkavakuutus! Lääkkeet tehosi heti. Lääkäri puhui jopa vähän suomea.


    • KaronBeachillä

      Kuudesta reissusta yhdellä on sairastuttu ja sairastuttiin koko perhe. Oltiin illallisella hotellin ravintolassa ja syötiin kevätkääryleitä - mm. Tai niitä epäilemme. Muuten on syöty laiskasti maitohappobakteereja - tuollakin reissulla - ja käytetty käsidesiä. Paikallisen lääkärin piikki tehosi meistä kahteen pahimmin oireilleeseen.

    • Tervemummo

      Hyvin on kansa aivopesty maitohappopillereistä.
      Nämä jotka jugurtista mainitsevat tarkoittanevat paikallista maitohappojugurttia, jos sitä syö saa paikalliset maitohappobakteerit mutta Suomen apteekki ei tykkää kun jää rahat saamati.

      Mitä se käsienpesu auttaa jos syö haarukalla ja lusikalla?

      Ripulin välttää parhaiten miettimällä mitä ja missä syö.

      • TerveVaari

        Kerro mitä ja missä on hyvä?

        Entä mitä ei eikä varsinkaan missä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe