Ruuvien poisto?

Nimiserkki

Omassa sääriluun yläpäässä oleva ruuvi on alkanut vaivata, joten fixaation poisto ehkä edessä. 3 ruuvia säärestä taitaa löytyä jotka pitelee pientä tukea luussa kiinni.

Nyt mietityttää, et millanen operaatio fixaatioden poisto oikeen on? Kenties illaksi kotiin, ehkä kipulääkkeitä mukaan vai jopa pari vuorokautta sairaalassa? Keppien varassa varmaan aluksi?

7

5863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauanko sinulla on nuo ruuvit sääressä olleet? Millaista vaivaa ruuvit aiheuttavat? Onko sääressäsi pelkät ruuvit vai myös levy? Oletan että murtuman vuoksi nuo ruuvit sinulla on laitettu.

      Jos murtuma on parantunut ja ruuvit ovat alkaneet kiertymään itsestään ulos luusta, niin toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tunnustelemalla ja/tai läpivalon avulla etsitään ruuvin päät, tehdään pieni pistoreikä ihoon ja ruuvimeisselillä poistetaan ruuvit nuiden pistoreikien kautta. Sitten parilla ompeleella tai agraffilla iho kiinni, haavalappu päälle ja illaksi kotiin jos kaikki on mennyt niinkuin pitää. Ideaalisessa tilanteessa itse toimenpiteeseen menee alle 10min, jos ruuvit siis lähtevät nätisti irti.

      Levyn poistoon luonnollisesti tarvitaan pidempi viilto, jolloin saat luultavsti spinaalipuudutuksen tai lyhyen nukutuksen riippuen yleisestä terveydentilastasi ja siitä kuinka vaikeaksi kirurgi on poiston arvioinut. Tällainen anestesia vaatii aina jälkeenpäin heräämövalvontaa, mutta silti todennäköisesti pääset samana päivänä kotiin.

      Murtuman ollessa parantunut et tarvi todennäköisesti keppejä. Säären murtumien korjauksiin käytettävät ruuvit ovat kierteiden kanssa n. 3mm paksuja hieman instrumentaatiosta riippuen, joten mitään isoja reikiä siellä luussa ei ole.

      • Nimiserkki

        Ruuvit on ollut 4vuotta ja levy sen saman. Levyn mittaa en tarkkaan tiedä, mutta leikkausarpi ainakin on n. 20cm.. Murtumia tuli kolme lähekkäin, aivan sääriluun yläpäähän..

        Koko tän 4 vuotta tästä on ollut pientä haittaa, sillä ylin ruuvi on abaut 5cm polvilumpion alapuolella ja se on ruuvattu lähes suoraan edestäpäin. Näinollen kun koukistan polven, niin jalassa on 2cm patti polvilumpion alapuolella. Hankaloittaa konttaamista ja polvilla oloa paljon! Tähän asti oon selvinny kaatumatta sen päälle tai kolauttamasta mihinkään.

        Viikko takaperin huomasin patin hieman kasvaneen ja ruuvin kanta erottuu nyt paremmin kosketeltaessa. Epäilen ruuvin siis löystyneeen, niinku mainitsit.


        Kiitoksia :)


    • ruuvijalka

      Arven pituudesta päätellen kuvittelisin ruuveja olevan enemmän kuin kolme. Itselläni on pohjeluussa noin 8 senttiä pitkä levy ja siinäkin on viisi ruuvia. Haavan pituus myös noin 8 senttiä. Ruuvit eivät ainakaan vielä vaivaa, vaikka koipea rasvatessa osan niistä kyllä tuntee.

    • Levyn lisäksi murtumaa voidaan fiksoida esimerkiksi ns. vetoruuveilla. Tämä on yleistä etenkin jos murtumia on useita ja niiden reponointi paikoilleen leikkauksessa on haasteellista. Jos vaivaava ruuvi on tällainen yksinäinen ruuvi, ei levyn poisto ole välttämättä tarpeen.
      Levystäkn yksittäinen ruuvi voidaan poistaa jos se on selkeästi kohollaan ja jos levyn asento ei ole vaarassa muuttua ruuvin poiston jälkeen. Riippuu siis levyn tyypistä ja ruuvin sijainnista. Infektioriski pitää myös arvioida hyvin tarkkaan, sillä kaikki vierasesineet altistavat infektioille. Kun iho joudutaan avaamaan, on sekin aina infektioriski vaikka kyse olisi vain lyhyestä toimenpiteestä.
      Kolme ruuvia kuulostaa aika vähältä levyn kiinni pitoon, ja erityisesti jos sinulla on ollut useampia murtumia lähekkäin. Tosin jos sinulla on vanha leikkauskertomus jossain tallessa, sieltä varmasti löytyy myös tietoa käytetyistä fiksaatiomateriaaleista.

    • vot

      nilkkani murtui 11.11 leikattiin ei kestännu uusinta leikkaus 12.11 levyt molemminpuolin 15 ruuvia nilkka vaivaa levyt ruuvinpäät tuntuu mitä teen ketä uskon ?

    • Anonyymi

      Sääressä ydinnaula ja 4 ruuvia. Avataanko taas kaikki , et ne saadaan poistettua . Nilkkaan pitäs tehdä luudutus ja pistää naula. Miten se tehdään .

    • Anonyymi

      Täm ketju ei ole ihan uusi. Nilkkaani laitettiin maaliskuussa titaanilevy murtuman vuoksi 8 naulalla. Nyt kun ilmat kylmenee, tuntuu että levy säilöö kaiken kylmyyden ja aiheuttaa kipua. Onko muilla ollut vastaavaa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7909
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4502
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2198
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1775
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1679
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe