"indigolapset" ja psykologiset taustat

Sairas maailma

Tiedän useita ihmisiä jotka pitävät itseään ns indigoina. Mikä saa sitten ihmisen kuvittelemaan moista?

Joku huomaa jo lapsena ettei hän ole kuin muut, yleensä hänellä on joku selkeä poikkeuma(asperger, homous, autismi, masennus, sosiaalisten tilanteiden kammo, muuten vain yleisestä poikkeavat mielenkiinnon kohteet/logiikka)

He haluavat löytyy jonkun syyn sille miksi he eivät ole kuin muut, monesti he haluavat kääntää nämä selkeät heikkoudet mielessään vahvuuksiksi.

Voi olla että joku "normaalimpikin" ihminen haluaa kuvitella olevansa indigo, sillä kaikkihan meistä haluaisivat erottua massasta jotenkin positiivisella tavalla. Kuitenkin kaikki tuntemani "indigot" ovat jollain tavalla olleet aina hieman hukassa, ja heitä kaikkia yhdistää yleensä se "sosiaalinen vammaisuus"

Kyllä se silti on monissa tapauksissa hyvin ikävää että ihminen on henkisesti niin riekaleina. Puhuin tässä hiljattain tälläisen "indigolapsen" kanssa, ja hän sanoi minulle näin:
"En malta odottaa päivämäärää 21.12.2012 jolloin pääsen tapaamaan tähtiperhettäni"

Mitä tuohon nyt sitten voi sanoa? Ei mitään. Kuitenkin ikävää tietää että taas hänen unelmansa murskaantuvat ihan totaalisesti, sillä hän uskoo vakavissaan että nousemme jollekin ylemmälle tietoisuuden tasolle/johonkin viidenteen dimensioon tuolloin, jonka jälkeen voimme kaikki seikkailla missä haluamme, ja hän voi käydä katsomassa ystäviään jossain planeetta X(Siriuksessa, tai missä ne sitten hänen mielikuvituksessaan ovatkin)

Eli ikävää huomata että tämä elämä musertaa myös aikuisia ihmisiä niin paljon henkisesti, että he pakenevat mielikuvitusmaailmoihinsa suojaan.

Miten sitten tuollaisen irrationaalisen ajattelutyylin voi tiputtaa takaisin todellisuuteen ilman että jää henkisiä arpia tai joutuu johonkin parantolaan?

29

801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zeesuus

      Ihminen, joka kuvittelee olevansa "indigo tai kristalli", haluaa vain olla jotain erityistä. Ja juuri kuten mainitsit, kääntävät heikkoutensa vahvuudeksi, mikä ikinä se onkaan. Ei vain huomata sitä, että samalla luodaan hierarkinen järjestelmä, jossa jotkut ovat olevinaan jotain suurta ja mahtavaa, toisten ollessa jälkeenjääneitä.

      Tiedän kans ihmisiä, jotka jaksaa vouhottaa olevansa sitä ja tätä, mutta ihmisinä muita kohtaan ovat vähemmän rakkaudellisia ja muita hyväksyviä. Ja tuo sosiaalinen vamma on myös nähty näissä "paremmissa".

      Nimenomaan se on pakenemista elämän haasteista jonneki mielikuvitusmaailmaan, ku elämä on tylsää, eikä viitsitä oikein mitään tehdä sen eteen, että se muuttuisi edes siedettäväksi. Niin moni Reikihoitajakin on tullu nähtyä ja esittävät kuin maailmanparantajaa leijuen ties missä dimensioissa. Heti ku pitäis olla jalat maassa ja ottaa vastuuta, aletaan tinttailemaan ku 5-vuotiaat mukulat. Omaa tunkiota ei oo viittytty hoitaa, ku onhan se paljo hienompaa olla "jotain" henkistä mannapuuroa.

      Ja ku nää "indigot" lukee kanavointeja ku raamattua tai tutkii maya kalenterita ku oikeinta tietoa, ei voi sanoa ku että ovat nii pahasti eksyksissä itseltään. Sääliks käy tälläset hörhöt, joille joku päivä vuodessa on nii merkityksellinen ja pettyvät lopulta, ku ei sitä autuutta tullukaa mielikuvitukseen uskoessa.

    • valoa pohjolasta

      Jos indigona oleminen tuo ihmiselle lohtua ja jaksamista, miksi se pitäisi tuomita? Ei myöskään kannata kantaa huolta toisen ihmisen pettymyksistä ja murheista, niitä riittää varmasti meille jokaiselle yhdenkin elämän aikana riittävästi. Kaikki kolaukset ovat kuitenkin suurenmoisia mahdollisuuksia oppia elämästä ja itsestään jotaikin. Oppimassahan me täällä kai olemme?

      Indigoksi itsensä kokeminen on kuitenkin parempi vaihtoehto, kuin vaikkapa päihderiippuvuus tai rakkauden ja empatiakyvyn täydellinen tukahduttaminen, esim. psykopatia tai narsistinen persoonallisuushäiriö. Tavallista narsismia ei kuitenkaan pidä sekoittaa persoonallisuushäiriöön. Kaikki me, jotka olemme jollain lailla kosketuksissa oman egomme kanssa, olemme myös enemmän tai vähemmän narsisteja. Jonkin verran narsismia on myös mukana ajatuksessa, että olemme indigoja, tai kristalleja tai tähtisiemeniä tai mitä ikinä, mikä asettaa meidät johonkin asemaan. Yhtä narsistista on toki myös arvostella, tuomita tai sääliä tällaisia tuntoja ja uskomuksia. Silloinkin tulee asettaneeksi itsensä toisen yläpuolelle. Niinpä niin. Ihmisenä oleminen on äärettömän hankalaa. Alituinen egon vaatimus olla jotakin hieman enemmän kuin muut, tavalla tai toisella, tekee kaikesta kovin haastavaa.

      Irti päästämällä ja tajuamalla, että on ihan ok olla väärässä, ei haittaa ketään, jos ei tiedäkään mistään mitään eikä yksikään ihmiskehossa oleva sielu voi olla toista sielua huonompi, voi saavuttaa lopulta rauhan, joka johtaa tietoisuuden kasvuun ja onnellisuuteen. Ei siis lopulta ole mierkitystä sillä, onko joku indigo vai ei, onko indigona oleminen totta vai ei. Jos se on totta ihmiselle itselleen, silloin se on totta. Ainakin hänelle. Eikä kenenkään tulisi sitä asiaa kyseenalaistaa. Koskaan.

      Tärkein tehtävämme on tuoda iloa kaikkialle, missä kuljemme. Kokoajan. Kantaa valoa mukanamme, se valaisee muutkin. Me kaikki olemme valonkantajia, tähtisiemeniä, indigoja, valotyöntekijöitä. Monet meistä ovat vain unohtaneet tämän. Mutta se, ettemme muista, ei tarkoita sitä, etteikö meissä olisi valoa. Meissä ON valoa. Me OLEMME valoa. Jokainen. Myös sinä, joka et usko, olet valoa ja sinulla on kaikki kyky tuoda iloa jokaisen kohtaamasi ihmisen päivään ja siihen hetkeen, kun toisen kohtaat. Mitä enemmän keskityt valoosi, sitä vähemmälle huomiolle jää egosi ja sen pienempi on tarpeesi sääliä, paheksua ja tuomita. Myös tarpeesi nähdä itsesi jonain muuna, mitä muut eivät ole, pienenee. Annetaan toisillemme kaikki kunnia ja nähkäämme myös jumala jokaisen ihmisen silmissä. "Tiedät, että olet valaistunut, jos näet kaikki muut ihmiset valaistuneina."

    • höyn höyn

      Amerikassa joku taas keksinyt millä rahastaa. Myypä sitten kirjaa Mistä Tunnistat Indigo Lapsen tai muuta tyypillistä new age höynää.

      Ja höynäytettäviähän riittää, eli naisia varsinkin.

      • valoa pohjolasta

        et tainnut ymmärtää, mitä tarkoitin. Jos nyt vastasit minulle. Lue uudelleen ajatuksen kanssa.


      • Sairas maailma
        valoa pohjolasta kirjoitti:

        et tainnut ymmärtää, mitä tarkoitin. Jos nyt vastasit minulle. Lue uudelleen ajatuksen kanssa.

        Tai sitten voi yrittää vain sisäistää missä se ongelma piilee, ja myöntää sen itselleen. Periaatteessahan sinä sanoit niin, mutta lisäsit siihen kaikenlaisia uskonnollisia vivahteita ja metaforia mukaan.

        Uskon silti että liiallinen eristäytyminen todellisesta maailmasta voi olla aivan yhtä vaarallinen kuin esimerkiksi päihderiippuvuus. Psykopaatti taas ei voi mielentilalleen oikeastaan mitään, ja usein psykopatia on synnynnäinen sairaus.

        Jos sitten taas puhutaan tunteiden tukahduttamisesta ilman tuota mielisairautta
        uskon että indigo-kuvitelma tulee juurikin siitä että tukahdutetaan/ei osata käsitellä omia tuntemuksia. Eli toisinsanoen, että se on pitkälle kehittynyt häiriö siitä tunteesta, ettei koe kuuluvansa oikein mihinkään joukkoon.

        Arvosteleminen on toki egoistista, mutta mikäpä teko ei olisi? Joissain tilanteissa kai arvostelu voi olla ihan paikallaankin, ehkä siitä saattaa itsekin oppia jotain itsestään. Eriasia on jos mennään aivan täysin mauttomuuksiin, mutta mielestäni pidin aloitukseni ihan asialinjalla kun pohdin psykologiselta kannalta tätä uskomusta indigo-ihmisistä. Jos joku loukkaantui niin se on sitten huonompi juttu.

        Jos nyt sitten lähdetään miettimään tätä new age-uskontoa ylipäätänsä, sitä kuinka ihminen on unohtanut olevansa täydellinen, että hänellä on rajaton potentiaali, niin etkö näe näissä ajattelumalleissa mitään itsekkyyttä?
        En ota sen paremmin kantaa esimerkiksi Jumalan olemassaoloon, mutta jotenkin se on mielestäni hyvin ahdistavaa jos ihminen kuvittelee olevansa Jumala ja täydellinen. Tulee vain mieleeni, että miten joku niin heikko ja pieni olento kuin ihminen voi mitenkään promottaa itseään tittelillä Jumala tai täydellinen jos kyse ei ole egoon liittyvästä ongelmasta.


      • zeesuus
        valoa pohjolasta kirjoitti:

        et tainnut ymmärtää, mitä tarkoitin. Jos nyt vastasit minulle. Lue uudelleen ajatuksen kanssa.

        Jos ihan tarkkoja halutaan olla, ei voi laittaa paremmusjärjestykseen sitä, kokeeko joku olevansa indigo, kristalli tai päihderiippuvainen. Silloinhan itse tuomitset ja olet päättänyt jakaa ihmiset hyviin ja huonoihin. Samalla teet siitä totta. Totta, oppimassa ulos egosta täällä ollaan, erehdysten ja joskus kantapäänkin kautta.

        Jo sekin, että tietoisesti päättää jakavansa iloa ja valoa ympärillä oleviin ihmisiin, on egosta. Sillä ei valaistumista tavoiteta. Jo itse valaistumiseen pyrkiminen on egosta, koska ego tahtoo sitä ja tätä ja mieluimmin valikoiden, mikä sille sopii tällä hetkellä.

        Olen samaa mieltä siitä, että joissain tilanteissa arvostelu on paikallaan. Se joka kokee arvostelun tuomitsemiseksi ja negatiiviseksi asiaksi, on kai sen ihmisen ongelma, joka loukkaantuu. Oletetaan, että arvostelu on kerrottu rakentavassa mielessä, ei loukatakseen tai toista tuomitakseen, vaan auttaakseen toista näkemään asian toisin.


      • tytsi 32v
        zeesuus kirjoitti:

        Jos ihan tarkkoja halutaan olla, ei voi laittaa paremmusjärjestykseen sitä, kokeeko joku olevansa indigo, kristalli tai päihderiippuvainen. Silloinhan itse tuomitset ja olet päättänyt jakaa ihmiset hyviin ja huonoihin. Samalla teet siitä totta. Totta, oppimassa ulos egosta täällä ollaan, erehdysten ja joskus kantapäänkin kautta.

        Jo sekin, että tietoisesti päättää jakavansa iloa ja valoa ympärillä oleviin ihmisiin, on egosta. Sillä ei valaistumista tavoiteta. Jo itse valaistumiseen pyrkiminen on egosta, koska ego tahtoo sitä ja tätä ja mieluimmin valikoiden, mikä sille sopii tällä hetkellä.

        Olen samaa mieltä siitä, että joissain tilanteissa arvostelu on paikallaan. Se joka kokee arvostelun tuomitsemiseksi ja negatiiviseksi asiaksi, on kai sen ihmisen ongelma, joka loukkaantuu. Oletetaan, että arvostelu on kerrottu rakentavassa mielessä, ei loukatakseen tai toista tuomitakseen, vaan auttaakseen toista näkemään asian toisin.

        mietipä uudestaan tuo on juuri sitä egon pullistelua kun menet ja arvostelet toista olipa se sitten rakentavasti kerrottu tai tarkoituksena hyvä teko koska luulet olevasi oikeassa. en arvostele totean vain.


      • Sairas maailma
        tytsi 32v kirjoitti:

        mietipä uudestaan tuo on juuri sitä egon pullistelua kun menet ja arvostelet toista olipa se sitten rakentavasti kerrottu tai tarkoituksena hyvä teko koska luulet olevasi oikeassa. en arvostele totean vain.

        mutta juurihan sinä kuitenkin arvostelit häntä.

        Jos tälle linjalle taas lähdetään, niin olen edelleen sitä mieltä että täysi epäitsekkyys on ihmisluonnon vastaista. Oikeastaan täysi epäitsekkyys on absurdia, sillä mikään teko ei voi oikeastaan tulla täydellisestä epäitsekkyydestä. Jo se että teet hyvää koska se saa sinut hyvälle tuulelle on oikeastaan itsekästä. Voidaan tietysti ajatella että jotkin asiat ovat hyvällä tavalla itsekkäitä.

        Eli ihminen on jokatapauksessa täysin sidoksissa egoonsa. Minulle ei tuota ainakaan minkäänlaisia vaikeuksia myöntää sitä tosiasiaa että boostaan paljon egoani. Kuitenkin jos katsotaan asiaa niin, että olenko harvinaisen itsekäs ihminen, niin en pidä itseäni sen itsekkäämpänä kuin suurinta osaa ihmisistä. Jostain syystä monille ihmisille ja varsinkin suomalaisille sellainen terve egoilu on hirveä mörkö. Täytyisi pysyä vaatimattomana, mutta minkä takia?

        Jos vaikka puhutaan osaamisesta, ja joku egoilee koska hän on hyvä jossain asiassa, niin ei tuo minua yhtään haittaa. Niinhän sitä sanotaan että älä pidä kynttilääsi vakan alla. Puhdasta itsekkyyttä taas on olla kateellinen ihmiselle hänen osaamisestaan/teoitaan/jutuistaan. Eli yrittää epätoivoisesti paikata sitä ettei voikaan itse olla kaikessa paras.

        Jos taas palaamme tähän star seed-juttuun, niin myönnän kyllä, että vaikka olen aidosti huolestunut usean itseään indigona pitävän ihmisen mielenterveydestä, niin joissain tapauksissa koen myös sellaista sääliä(negatiivisessa merkityksessä) Tietynlaista halveksuntaa jos joku on mielestäni pahasti ulkona todellisesta maailmasta, ja kuvittelee että hän on kiinni totuudessa ja kaikki muut ovat vain liian tyhmiä/tietämättömiä ymmärtämään asiaa.


      • zeesuus
        tytsi 32v kirjoitti:

        mietipä uudestaan tuo on juuri sitä egon pullistelua kun menet ja arvostelet toista olipa se sitten rakentavasti kerrottu tai tarkoituksena hyvä teko koska luulet olevasi oikeassa. en arvostele totean vain.

        Tuon loppukaneetin kirjoittaessa ajatukset olivat luonnostaan työmaailmassa, jossa olen työpaikkaohjaajan tai näytönarvioijan asemassa alalle opiskeleville. Arviointikin on jossain määrin arvostelua, mutta teen sen aina rakentavalla tavalla. Toinen asia, joka oli mielessä ja akuutti, kun ystäväni oli masentunut ja oli hyvinkin ahdistavassa mielentilassa, nähden kaiken mustien lasien takaa suicidaalisissa ajatuksissa, jolloin soittaa aina mulle. Oli vain pakko ohjata puhumalla ajatukset "valoon päin", joka parin tunnin puhelun jälkeen näytti tepsivän oikein hyvin ja ahdistus hävisi sillä kertaa sillä.

        Mietin tuossa, että oikeastaan on hyvin vaikeaa elää maailmassa, ilman ettei siellä olisi minkäänmuotoista arvostelua. Aina arvostelua ei ole helppo havaita tai edes mieltää sellaiseksi. Eikä mielessä olevaa arvostelua aina sanota tai lausuta ääneen, mutta arvostelu on jo tapahtunut kuitenkin.


    • pahempi

      höynäytys on kuitenkin nykyisin valtionuskonnon asemassa oleva pseudotiede, psykiatria.

      • DSM-bible

        "Shyness in a child, and depression following the death of a loved one, could be classed as mental illness under new guidelines. The move could result in millions of people being placed at risk of having a psychiatric disorder, experts have warned.

        Changes to the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) by the American Psychiatric Association, mean common traits including internet addiction, gambling and eccentric behaviour, can be deemed a medical problem.

        Although this classification system is US based, it is used by clinicians and researchers across the world. There are concerns that the alterations could impact the way people think about mental illnesses.

        The changes have been opposed by the Society. Professor Peter Kinderman, former Chair of the Society's Division of Clinical Psychology and a Chartered Psychologist, said in The Daily Telegraph: “Many people who are shy, bereaved, eccentric, or have unconventional romantic lives will suddenly find themselves labelled as 'mentally ill'. This isn't valid, isn't true, isn't humane. And it won't help decide what help a person needs.”

        Suremisestakin on tulossa mielenhäiriö. Muistakaa lääkkeenne!


    • Höynäyttäjä

      Olen höynäyttäjä ja olen tullut tänne höynäyttämään teitä. Se on onnistunut mainiosti. Höynähtelemisiin!

    • häiriköiden aika NYT

      Indigoista sanotaan, että he tulevat ravistelemaan vallallaolevan yhteiskunnan järjestelmiä ja aiheuttamaan sekasortoa.
      Nämä kouluampujat ja muut silmittömät ammuskelijat taitavatkin siis vain olla indigoja toteuttamassa jotain korkeampaa suunnitelmaa.
      Heidän jälkeensä tulevat toisenlaiset säätäjät. Hopealapset jne.

      • Ruusa

        Niin kauan kuin asiat nähdään dualistisesta näkökulmasta, kaikki näyttäytyy juuri noin - erillisyytenä. Kun on halukkuutta katsoa toisin, verho laskeutuu ja paljastaa symbolien takaa jotain ihan muuta - ei-dualismin.

        On vain yksi yhteinen Mieli, joka fyysisessä todellisuudessa on jakautunut miljardeihin osiin ja jotka nähdään "toisina" ihmisinä. Todellisuudessa ne kaikki onkin vain heijastusta omasta erillisestä ego-mielestä, joita vääristyneen ja erityisyyshakuisen linssin läpi katsottuna nähdään monena. Ei ole ketään muuta kuin Yksi. Kaikki muu on harhaluomista. Indigot ym. ovat vain symboleja, ei sen todellisempia tai edes pysyviä.

        Ego etsii, mutta ei koskaan löydä todellisuutta, vaan luo koko ajan uutta. Eikä se edes halua löytää Totuutta, koska silloin se on sen oma tuho.Se haluaa olla erityinen, koska sen olemassaolon voima löytyy pelosta. Eikä siksi löydä koskaan rauhaa ympäriltään, joka on koko ajan läsnä. Se on sen luonne.

        Tämän ajan tärkein tehtävä onkin kysyä itseltään: Kuka olen todellisuudessa? Olenko se, kuka luulen olevani vai onko se vain oma käsitykseni itsestäni? Jos riisun kaiken sen mielikuvan joka luulen olevani, mitä jää jäljelle?


      • ex-kiusattu

        "Nämä kouluampujat ja muut silmittömät ammuskelijat taitavatkin siis vain olla indigoja toteuttamassa jotain korkeampaa suunnitelmaa."

        Kyllä se on vaa niin että nää ammuskeliat on suurimmaks osaks koulukiusattuja tai alistettuja jollain tavalla ja sit pelaavat päivät pitkät sotapelejä ja kaikenmaailman tappopelejä,siinä on koko paketti kasassa. Viha saa ihmiset tekemään kauheita tekoja mutta helppo se on vierestä sanoa ku ite ei ole kokenu vastaavaa. Ihmisten on opittava arvostamaan toista eikä kiusata tai alistaa millään tavalla,jos ihmiset arvostais toisiaan niin mitään tällästä ei koskaan olis tapahtunu


      • Sairas maailma
        ex-kiusattu kirjoitti:

        "Nämä kouluampujat ja muut silmittömät ammuskelijat taitavatkin siis vain olla indigoja toteuttamassa jotain korkeampaa suunnitelmaa."

        Kyllä se on vaa niin että nää ammuskeliat on suurimmaks osaks koulukiusattuja tai alistettuja jollain tavalla ja sit pelaavat päivät pitkät sotapelejä ja kaikenmaailman tappopelejä,siinä on koko paketti kasassa. Viha saa ihmiset tekemään kauheita tekoja mutta helppo se on vierestä sanoa ku ite ei ole kokenu vastaavaa. Ihmisten on opittava arvostamaan toista eikä kiusata tai alistaa millään tavalla,jos ihmiset arvostais toisiaan niin mitään tällästä ei koskaan olis tapahtunu

        Asia on varmasti niin että suurin osa ammuskelijoista on koulukiusattuja, perheväkivaltaa kokeneita, syrjäytyneitä jne...

        Henkilökohtainen mielipiteeni videopelien ja elokuvien osuudesta tälläiseen käytökseen on:täyttä sontaa, eikä mikään luotettava tutkimus osoita väitettäni vääräksi. Olen itsekin pelannut "sotapelejä ja kaikenmaailman tappopelejä" viimeiset 20 vuotta, wolfenstein 3d:stä lähtien(maailman ensimmäinen first person shooter) ja pelaan yhä, mutta en käyttäydy lainkaan aggressiivisesti(ehkäpä juuri sen takia että kanavoin aggressioni?)
        Väkivaltaelokuvia onkin sitten tullut katsottua jo alle kouluikäisestä.

        Mielestäni tässä on juurikin kyseessä se kuinka syytä haetaan jostain kauempaa, vaikka pitäisi keskittyä oleellisiin asioihin. Oleellisia asioita ovat juurikin ne traumojen aiheuttajat kuten perheväkivalta, alkoholistivanhemmat, kiusatuksi tuleminen jne... Oikeastaan traumaattiset asiat jotka ovat vain tapahtuneet ilman että lapsi on mahtanut niille yhtään mitään.

        Sitä on paha sanoa kuinka moni itseään ns. starseedinä pitänyt ihminen on ampunut kuulan jonkun kalloon kokiessaan väärinymmärretyksi tulemisesta johtuvaa ylemmyyttä tai jotain vastaavaa...

        Se tähtisiemen kuvitelma ei varmastikaan ole tälläisten ongelmien lähtökohtana.

        Mielestäni se prioriteetti olisi miettiä miten vähentää kiusaamista, syrjäytyneisyyttä, päihderiippuvuuksia, perheväkivaltaa yms.

        Siinä vaiheessa eksytään väärälle polulle kun asioita aletaan kieltämään, ja asetetaan kaikenlaisia säädöksiä kuten nostetaan ikärajaa peleihin, elokuviin tai pornoon vain koska oletetaan että nämä voisivat jotenkin aiheuttaa häiriintynyttä käytöstä, vaikka siitä ei olisikaan esittää kunnollisia todisteita.
        Sitten aletaan kaivelemaan yksittäistapauksia, kuinka joku ampuja nyt vain sattui esimerkiksi pelaamaan paljon väkivaltapelejä tai katsomaan väkivaltaisia elokuvia.

        Mielestäni asioita yhdistellään väärin.


    • ex-kiusattu

      mun mielestä sun asentees on aika päin vit.... ! joitain asioita kyllä yhdistellään väärin mutta ku puhutaan asenteesta sotiin ja aseisiin niin sulla on paljon opittavaa näistä "VÄÄRISTÄ ASENTEISTA" mä nään päivittäin näitä vaikutuksia ihmisissä jos puhutaan väkivaltasista peleistä.turhaa sä siinä vähättelet vaikka tykkäätki näistä peleistä,mä oon ihan samassa asemassa sun kanssa,tykkään pelata pelejä mutta mä sentään ymmärrän mikä on on ihmiselle haitaks ja mikä ei

      • Sairas maailma

        Tunne on kyllä molemman puoleinen, mutta asiaan.

        Eli väität että kaikki ihmiset eivät kykene hahmottamaan faktan ja fiktion rajaa?
        Toki jotkut voivat jauhaa niistä tappopeleistään, mutta suurimmalle osalle se on vain fiilistelyä. Aika subjektiivinen näkemys että nämä olisivat ihmisille haitaksi.
        Kenelle ihmisille? Ei ainakaan minulle. Mitkä ovat ne vaikutukset joita "näet päivittäin?" Nämä videopelien parissa viihtyvät nörtit uhkailevat sinua aseilla?

        On helppo pistää se tälläisten "huonojen vaikutteiden" piikkiin jos joku alunperinkin mielisairas ihminen on sattunut harrastamaan tappopelejä.
        Tähän monien murhaajien vanhemmatkin vetoavat, kun heidän "kultapoikansa" ei koskaan olisi tehnyt mitään tälläistä, ja syy on aina huonoissa vaikutteissa.

        Pelaaminen ja elokuvien katseleminen ovat positiivisia kokemuksia niille jotka tykkäävät viettää vapaa-aikansa sillä tavalla, ja tässä nimittäin menee se ero.
        Kiusaaminen, syrjäytyminen yms. ovat taas negatiivisia kokemuksia jotka aiheuttavat traumoja. Kuka nyt itselleen traumoja tai patoutumia vapaaehtoisesti aiheuttaa?

        Uskallan väittää että asia on toisinpäin. Kyllä pahantekijät ovat yleensä niitä joita ei kiinnosta videopelit. Ainakin kun minä olin koulussa niin me jotka pelasimme videopelejä, istuimme kotona passiivisina koko viikonlopun, samalla kun nämä jotka eivät pelanneet riehuivat kaupungilla kännissä ja tekivät kaikkea tyhmää. Ihmisellä täytyy olla joitakin mielenkiinnon kohteita, parempi että ne kohteet liittyvät harmittomiin harrastuksiin kuten videopeleihin, mieluummin kuin vaikkapa päihteidenkäyttöön ja kaupungilla riehumiseen.

        En väitä että asia olisi aina samalla tavalla, mutta henkilökohtaisten kokemusteni mukaan, ongelmatapaukset ovat juurikin niitä jotka eivät edes kykene niin "passiivisiin" harrastuksiin kuin videopelit.

        Siitä voi olla montaa mieltä, ruokkivatko tietynlaiset pelit tai elokuvat ihmistä jos hän on valmiiksi henkisesti sairas, mutta en näe mitään syytä olettaa että näin olisi... Asiaa on yritetty tutkia, mutta edelleenkään mitään selkeää näyttöä ei ole.

        Siitä taas on aivan helvetisti näyttöä että syrjaytyminen, kiusatuksi joutuminen, päihteet yms. sekä ruokkivat, että aiheuttavat mielenterveysongelmia, jotka taas helposti purkautuvat niin, että uhri menee ja tappaa ihmisiä. Tämän takia pitäisi kiinnittää huomiota näihin selkeisiin haittoihin, eikä etsiä syitä joistain kukkahattutätien teorioista.


    • änimöl

      Jos on energiatason näkemyksellisyyttä, että ottaa huomioon niitä asioita joita löytyy katsonnan verhon takaa, niin se myös ajaa ihmistä eteenpäin. Minulla on hyvä ihmistuntemus ja sanon, että kaikenlaisia ihmisiä on olemassa ja että henkinen todellisuus ei ole huuhaata. Tässä maailmassa on niin paljon opittavaa myöskin vanhemmille ihmisille. Miksi ei joku voisi kutsua itseänsä indigoksi? Ihminen on valveutunut henkisesti sen takia, koska hän kokee asioita jotka ovat poikkeavia, Sitten olette te jotka epäymmärryksessänne kategorisoitte muita... Ettekö sitten usko esim. sieluun? Itse ajan asioita niin, että pystyn yhdistämään palasia suurempaan kuvaan ja tähän asti se on toiminut. Maailma on kaunis eikä asiat jotka ovat olemassa, olisivat välttämättä kenenkään tietoisuudessa. Ei voi olla niin naivi, että sulkee pois kaiken mitä ei tunne.

      • Sairas maailma

        Ei kyse ole oikeastaan asioiden poissulkemisesta. Toki asioita voi myös sulkea pois melkoisella varmuudella kun tapauksiin liittyy joku yksinkertainen ja järkevä selitys. Siihen liittyy mielestäni aika yksinkertainen psykologinen selitys miksi joku ihminen haluaa kuvitella olevansa erityinen ja erinomainen koska muut eivät häntä ymmärrä, nauravat hänelle, ja kiusaavat häntä. Ei kai kukaan halua esimerkiksi myöntää olevansa jollain tavalla viallinen ja kykenemätön normaaleihin sosiaalisiin kanssakäymisiin.

        Tästä johtuen on helpompi kuvitella, että minä olen jotenkin ainutlaatuisen hieno olio, ja siksi muut ihmiset eivät voi mitenkään kyetä ymmärtämään minua.

        Vähän sama kuin mieltäisi itsensä liian älykkääksi ja kuvittelisi kaikkien ongelmien johtuvan siitä. "Toiset ihmiset eivät mitenkään voi päästä samalle aaltopituudelle, ja tajuta mitä tarkoitan, he nauravat minulle koska ovat liian tyhmiä arvostaakseen nerokkuuttani"

        "Miksi ei joku voisi kutsua itseänsä indigoksi?"

        Ei kai sitä mikään estäkään.

        "Ihminen on valveutunut henkisesti sen takia, koska hän kokee asioita jotka ovat poikkeavia"

        Väittää kokevansa. Ehkäpä jopa luulee tosissaan kokevansa. Oletko kuullut itsesuggestiosta, itsehypnoosista, patologisesta valehtelusta tai psykoosista?

        "Sitten olette te jotka epäymmärryksessänne kategorisoitte muita... Ettekö sitten usko esim. sieluun?"

        Ei ole syytä olettaa ilman todisteita.

        "Itse ajan asioita niin, että pystyn yhdistämään palasia suurempaan kuvaan ja tähän asti se on toiminut. "

        Kuvittelet pystyväsi yhdistelemään palasia suurempaan kuvaan, sillä joku on uskotellut sinulle että asiat ovat tietyllä tavalla. Sinä et yhdistele mitään palasia, vaan uskot siihen alunperin jonkun muun keksimään todellisuuteen minkä haluat olevan totta, ilman että pystyt mitenkään todistamaan niitä asioita olemassa oleviksi. Miten se on toiminut? Olet yhä elossa koska uskot yhdistelleesi palaset oikein? Kiität kosmosta jostain onnellisesta sattumasta?
        Mitä tarkoitat sillä että tähän asti se on toiminut? Mikä on toiminut, ja millä tavalla?

        "Maailma on kaunis eikä asiat jotka ovat olemassa, olisivat välttämättä kenenkään tietoisuudessa. Ei voi olla niin naivi, että sulkee pois kaiken mitä ei tunne. "

        Asiat jotka ovat olemassa eivät välttämättä ole kenenkään tietoisuudessa? No luultavasti on aika helvetisti asioita joita ei tiedetä. Onhan tässä tälläinen suurehko universumi tutkittavana.
        Kaiken? Kuka on puhunut kaikesta, tai edes poissulkemisesta kun kyse oli alunperin ns. indigoista.

        Miksi pitäisi heti olettaa että asiaan on pakko liittyä jotain paranormaalia? Mielestäni tämä ihmisen indigokuvitelma on psykologisesti täysin selitettävissä oleva asia.


    • änimöl

      Onhan indigot selitettävissä, mutta samalla tavalla kun on looginen selitys kaikelle, on kaiken oltava silti kosketuksissa kosmoksen kanssa.. Eli samalla kun on psykologinen selitys, on otettava käteen käsite energiasta ja aineesta, että mikä on yhteys psykologialla ja kosmoksella. Se palojen yhdistely on ensin ollut havainnollista ja sitten saanut konkreettisen muodon... Minä en ole oppinut henkisiä asioita kerronnan kautta, vaan juuri kokemuksella ja juurikokemuksella. Tietoja joita ei huomata ei voi lukita paikoilleen, sillä uskon, että jotkin asiat pysyvät salassa siksi koska joku tahtoo niin. Se palasien yhdistely on antanut minulle paljon ymmärrystä siitä, miten asiat liittyvät toisiinsa. Toisin voisin kuvata asiaa niin, että tieto voi kulkea projektointina energian sisällä ja että energia muokkaa kiinteätä ainetta. Miten minäkään rupeisin kertomaan miten asiat ovat tapahtuneet. Se, että muita tietoisuuksia olisi läsnä, on minulle täysin kiistaton asia. Loppujen lopuksi kaikki on kiinni energiasta. Tahdon sinun ymmärtävän sen. Miten ympäristöä voi muokata jos on siihen sopivat työkalut. Tällä palstalla kuitenkin puhutaan indigoista. Minä huomaan sellaisen jos sattuu eteen. Sanoisiko näin, että lapset jotka pyrkivät luomaan jotain jo päätökseen saaduista asioista, vain ollakseen ylpeitä itsestään ovat ns. normaaleja lapsia. Sitten on niitä jotka eivät edes välitä näistä asioista ja pyrkivät päästä kosketukseen eri asioiden puhtauden kanssa, ovat jollain tavalla valveutuneita ja tietävät että kyse on jostain suuremmasta. Tuntevat karman lait ja näkevät, että monet asiat tarvitsevat hellän kosketuksen jotta ne saataisiin oikein muokatuksi. Henkisyydessä on osattava keskittyä huonoihin sekä hyviin siemeniin. On helppo saada ymmärrys asioista jos niitä ei pyritä spekuloimaan, vaan, että ne koetaan itse. On tietoista mielikuvitusta sekä tiedostamatonta ja niiden raja on hyvin häilyvä, sen takia salat ovat pysyneet pois laskuista näinkin pitkään. Syvällisyyttä voi harjoittaa, tai sitten se voi olla synnynnäistä. Minun mielestäni suurin osa ihmisistä on mielenvikaisia, eivätkä uskalla katsoa totuutta silmiin. Tahtoisin, että jokainen saisi kokea jonkin selittämättömän asian, niin saataisiin suljettua tämänlainen väittely. Kun katsoo ihmistä, kun ajattelee, että hänen rakennuspalaset ovat samaa luokkaa kuin esim kasvien, on tultava siihen lopputulokseen, että ihminen on suoranainen ihme ja että tarkoituksellisesti kuinka paljon ihminen vielä kehittyy tulevaisuuteen katsoen. Kuinka paljon ja missä puitteissa ihminen on kosketuksissa kosmoksen sekä luonnon, meidän äiti maan kanssa. Tämän päivän länsimaailma on paralysoitunut. Täällä valtaosa ihmisistä keskittyy rahanhankintaan, kun taas esim. idässä valtaosa keskittyy enemmän elämänlaatuun juuri henkisyyden kautta. Jos muistamme tuhansien vuosien päähän kun intiaanikansa eli rauhassa, heidän konfliktinsa olivat todellisia ja selviytyminen arkea. Ihmisten elämää pyhitetään puolin jos toisin, mutta synnynnäinen pyhyys on harvinaista. Kuinka taivaankappaleet muokkaavat meidän geneettistä perimää, ja kuinka henget kulkevat ympärillämme toivottaen hyvää onnea. Kuinka monta muotoa energialla on?

      • Sairas maailma

        Kaikki koostuu energiasta, se on aivan selvä asia. Kyse on lähinnä siitä, että en ole koskaan kuullut yhtäkään loogista argumenttia sen suhteen että tästä energiasta koostuisi joku henkimaailma tai muu ihmiselle näkymättömissä oleva tietoisuus joka vuorovaikuttaisi universumimme kanssa.

        Toki kvanttifysiikka antaa mahdollisuuden luoda loputtomasti teorioita ja tästä esimerkkinä onkin lukemattomat new agen kannattajien keksimät teoriat todellisuuden olemuksesta. Edelleenkään, en näe yhtä ainoata syytä olettaa että tässä ympärillä pyörisi joku rinnakkaistodellisuus joka olisi se "varsinainen todellisuus" ja paljon täydellisempi kuin tämä kolmas dimensio.

        Kun puhut kosmoksesta niin mitä ylipäätänsä tarkoitat sanalla kosmos?
        Mitä henkevää sinä liität termiin kosmos? Tarkoitatko että olemme kosketuksessa Jumalan kanssa?

        Siitä ympäristön muokkaamisesta, itse näkisin asian näin:
        Se miksi ihminen pystyy vaikuttamaan paljonkin ympäristöönsä ja elämäänsä johtuu itsetunnosta. Ihmiselle on luontaista että hän asettaa itselleen tietyt rajat jotka eivät ole yleensä kovin korkealla. Se on hankala tehdä asioita joihin ei millään usko pystyvänsä. Olen mieltänyt itseni huonoksi monissakin asioissa, ja kun olen saanut lisää itsevarmuutta olen saattanut huomata olevani aika hyvä kyseisissä asioissa.

        Epävarmuus näkyy ihmisestä helposti, ja vaikuttaa kaikkien asioiden onnistumiseen. Olen ollut joskus sairaalloisen ujo ja epävarma, joten puhun kokemuksesta.
        En kuvitellut silloin että olen jotenkin parempi ja ainutlaatuinen, päinvastoin.
        Tuosta ujoudesta pääsin eroon vasta kun otin tavakseni siirtyä mukavuusalueeltani pois ja tein asioita vaikka kuinka olisi kädet tärisseet. Myönsin itselleni että se on ongelma, ja pyrin pääsemään siitä eroon.

        Monet eivät vain halua myöntää itselleen ongelmien todellisia syitä, saati sitten fiksata ongelmiaan jos se vaatii sitä että joutuu väkisinkin vähän kärsimään.


    • änimöl

      Sanalla kosmos tarkoitan syvyyttä, sekä seinämää... Jotkin asiat pysyvät muuttumattomana ja jotkin asiat sulautuvat yhteen. Jotkin kokemukset lyövät niin yli, esimerkiksi DMT trippi(dmt: eli aine joka on meidän aivoissa sekä monessa kasvissa). Taikka henkikohtaamiset. Sielunvaellus onko tuttua, niinku astral projection? Asioita tapahtuu kuule. Meidän joukossa on erittäin valveutuneita ihmisiä, jotka hyväksyvät käsitteen näistä aiheista... Minun matkalla on parikin sataa outoa tai säväyttävää kokemusta. 15-vuotiaana minulla oli henkikohtaaminen, kun naaman eteen pamahti prismavaloa säkenöivä naama. Sellanen itsenäinen kokonaisuus. Kun ymmärrän myös kehon toiminnat minulle tulee ymmärrys asioiden vakavuudesta. Mut hei ihmisille ehkä tärkein ominaisuus halu tehdä kulttuuria. Sit on tosin ihmisten yhtenäinen tahto tehdä maailmasta parempi paikka. Oletko kuullut sanasta rihkama, se on kadotettu myyttinen sana. Ginit tuovat rihkamaa joka on vahva yhdiste kehon aineita. Ginit takovat rihkamaa niinsanotusti.

      • Sairas maailma

        Olen kokenut sekä DNA-tripin että astraali projektion, ja kaikenlaisia valveunia, ja muukalaistapaamisia yms. kaikki lienevät fysiologisesti selitettävissä olevia ilmiöitä.

        Ymmärrän kyllä että hallusinogeenit voivat tuntua siltä, niinkuin niissä olisi jotain yliluonnollista. Kuinka suuri prosentti esim. huumeiden käyttäjistä uskoo kokeneensa jotain aivan täysin yliluonnollista?

        Otin tämän vertaukseksi sen takia, että esimerkiksi LSD-trippi voi tuntua aivan yhtä oudolta kuin käpyrauhasen erittämän DMT:n mukana tuoma trippi.

        Mielestäni ei kuitenkaan ole mitään syytä olettaa että kumpaankaan liittyisi mitään yliluonnollista.

        Ihmisen aivot ovat oikeastaan hyvin herkkiä tuollaiselle stimulantille, joten olen itsekin välillä hämmästellyt sitä, että miten mielikuvitukseni voi luoda jotain niin monimutkaista, mutta syy siihen lienee vain se, että mielikuvitus käy aikamoisilla alikierroksilla ilman kemikaaleja, ja päinvasoin.

        Astraali projektiosta vielä sen verran, että aihettahan on tutkittu paljon, kuitenkaan ei ole mitään todistetta että henkilö konkreettisesti irtaantuisi ruumiistaan, joten en näe syytä olla uskomatta siihen etteikö se tapahtuisi vain ihmisen pään sisällä, ilman että tietoisuus siirtyy konkreettisesti.

        Tätä astraali projektiota on yritetty selvittää mm. niinkin yksinkertaisella testillä että testattavien ihmisten on annettu vaipua tilaan jossa he ovat kyenneet suorittamaan ruumiista irtautumisen. Siellä valvotussa huoneessa jossa he suorittavat astraali projektiota on ollut korkea kirjahylly jonka päällä on ollut lappu, jossa on lukenut jotain. Heidän tehtävänsä on ollut lentää tuon kirjahyllyn yläpuolelle, lukea kyseinen lappu ja kertoa mitä siinä lukee.

        Moni siihen osallistui, mutta kukaan ei kertonut oikeaa vastausta.

        Toki moni on väittänyt siirtyneensä jonnekin, ja nähneensä jotain mitä ei voida selittää muuten kuin että hän olisi konkreettisesti ollut siellä jossain paikan päällä, mutta mielestäni yksittäisten ihmisten todistukselle ei voi antaa painoarvoa kovinkaan paljoa, jos asiaa ei voida todistella kuin kertomalla "henkilökohtaisia kokemuksia"


    • änimöl

      No itse hain selitystä siihen, että kuinka paljon kokemukset eroavat aine/energia taipumisesta meidän todellisuudesta. Mitä asioita voi tapahtua joka ei ole meistä ihmisistä kiinni. Itse olen kokenut suurimman osan asioista pelkässä psykoosissa. Muutenkin me elämme mielenkiintoista aikaa, kun tunnustelun kautta sanoisin että "taivaassakin" taistellaan... Onko se sitten outoa, että sitä näkee asioita joita ei osaisi edes kuvitella ja että tapahtumapaikat liittyvät kuitenkin uskontoon, asioihin joita muutkin ihmiset näkevät, Hahmoja, tilanteita sekä paikkoja. Kyllä minä haluaisin uskotella, että olemme täysin vapaita arjessa, mutta melkein kukaan ei ole. "Rikkinäiset miekat vieläkin lentelevät". Kokemukset eivät myöskään tarvitse olla pelkästään pääkohtaisia. We live in a jungle. Me koemme irtaantumisen todellisuudesta sillä ei välttämättä ole luonnon vahvuutta ympärillämme. Henkiset ihmiset eivät välttämättä puhu asioistaan, vaikka heitä onkin paljon. Meidän on vaikea kylpeä rakkaudessa, koska on voimia jotka vaikuttavat meihin. Ne voimat ovat jättiläisiä, siksi on vaikea saada kosketusta. Indigot pystyvät saamaan kosketuksen erinäisiin henkisiin puoliin ja heidän mielestään asiat ovat sidoksissa toisiinsa. Kysymys kuuluukin, kuinka laajalle meidän sydän tuntee. On oltava varma siitä, että meitä ihmisiä on todellakin erilaisia. "ever controlling a strange world?.. your brain, central nerval system. Spilling the lubricant to our eyesphere." Monet haluavat uskotella ettei täällä ole mitään tapahtumassa. Olen siitä kuitenkin 100% eri mieltä. Kyse on kummiskin universaalista tietoisuudesta. Ihmisiä ahdistaa enemmän, sillä ihmisillä on aina jotain tekemistä, Mutta kuinka moni pysähtyy meditoimaan, kuinka moni puhuu maailmalle ja kuinka monella on yhteys jumalaan tai jumaliin... Minulla on ystävä joka kertoo aivan samoista asioista kuin minä ja vielä enemmän. Asioita kuitenkin katsellaan etäältä, sen takia on vaikea todistaa niiden olevan todellisia. Uskon, että maailmassa elää sääntö, että henget eivät saisi ottaa yhteyttä kehenkään, sillä ihmisen on oltava valveutunut ottaakseen yhteyttä heihin. Asiat vakavoituvat, koska oletetaan suoraan, että on joku mahti joka katsoo ylitsemme samalla kun on henkiä ympärillä. Kysymys onkin siitä, että kuinka normaalisti ihminen käyttäytyy, jos hänellä ei ole kosketusta henkisiin asioihin.. Tässä mennään paradoksaalisiin tilanteisiin, Sillä en usko, että normaalin palkkalistan ihmiset eivät muka kokisi jotain erikoista joskus. Siis, että kuinka moni ihminen on täysin irtaantunut tästä maailmasta ja millaista heidän elämänsä on, varmaan aika rankkaa. Jos ymmärtäisimme miten tämä maailma toimii, niin paikoissa joissa voisi olla ruuhkaa, myöskin olisi. Tahdomme eristää todellisuuden ulottuvuuksista sillä niin on tarkoitettu. Monet eivät halua edes olla kosketuksissa korkeisiin voimiin, sillä heillä ei ole mitään tekemistä niiden kanssa. Heillä on jalat tukevasti maassa ja he kantavat arkea ilman mitään häiritsevää tekijää, Mutta ei ihminen voi siltikään kieltää brahman voimaa ja että jotkin ovat antaumuksella mukana henkisissä asioissa koko elämänsä, vaan sen takia, koska jokin asia on kantanut heidät siihen ja että heillä ei ole valinnanvaraa. Kaikista suurin unelma on kummiskin elää harmoniassa ja mitä suuremmaksi asiat paisuvat, niin sitä vaikeampi on löytää rauhaa tuoksinnan välissä. Olkoot ihminen aktiivinen henkisesti taikka käytännöllisesti. Me haluamme kaikki kokea totuuden ja uskon, että asiat muuttuvat tulevaisuudessa siten, että aineesta tulee aiheellisempi kuin korkeudesta. Korkeudella on ollut asian määräävä osuus meidän elämässämme ja luulen, että se muuttuu pian. Samalla kun meidän evoluutio kulkee eteenpäin, meidän havaintokyky lisääntyy ja intuitio kantaa suurimman osan korresta kekoon.. Kyse on uskalluksesta.

      • änimöl

        Aijemmin monikaan ei uskaltanut tehdä jotain asiaa sillä siihen liitetään niin paljon pohdintaa. Indigot ovat intuition mestareita, se on lähellä autismia, mutta samalla pystytään motivaatiolliseen päätöksentekoon. Ihminen on kehityksen kynnyksellä ja hän yrittää kertoa itselleen, että asiat jotka ovat vielä tulevaisuudessa hyvinkin totta, eivät olisi nyt niin. Monet asiat vaativat hartautta ja vielä enemmänkin avoimmuutta, jotta jotain tapahtuisi. Jos rukoilee hienovaraisesti asiat voivat käydä toteen. Monikaan ei kokeile, sillä eivät usko, että heillä olisi potentiaalia siihen, niin he myöskin kieltävät asioiden olemassaolon. mikään ei ole pysyvää, sen takia ei voida pistää jutuille päätöslauselmaa. Yksi asia jota kummiskin ihmettelen, on se että miksei massoille näytetä jotain joka voisi muokata heidän käsitystään tästä maailmasta.. Kaikki viestintä on niin tasapaksua, että se saa minut voimaan pahoin. Jos asiat sanottaisiin suoraan, niin kaikki voisivat säätää
        aikansa paremmin. Henkisyys on sydänkohtaista, siis niille ihmisille joille se on todellista. Ei kenekään pitäisi väheksyä asioita jotka ovat massan tietoisuudessa. Jos jotain yritetään kertoa sellaisella vakaumuksella niin kuin minäkin tässä kirjoittelen, niin olisi syytä ottaa ne asiat sitten vakavasti. En yritä puskea muihin mitään uskomusta, mutta ottaisivat edes huomioon, että kommunikaatio on suurempaa kuin ilmein ja sanoin kuvitettua. Sydän on vahva elin. Olen nähnyt, että ihmisellä on kaksi pääväriä, sydämen sekä pään väri. Ja mitkä värit ovat vastaanottavaisia ja mitkä lähettäviä. Kyse on kummiskin pienistä partikkeleista ja se, että osataan muokata aineen koostumusta ja muotoa on jumalten taidetta. Elämä on suuri kysymys, niin on esimerkiksi myös vesi. Miten ainetta voidaan muokata painottomassa tilassa. Magnetismi. Aivot ja neurologia. Plasma ja atomin hajoaminen. Suuria kysymyksiä jotka ovat todella lähellä kolmiulotteista todellisuutta. Ehdoton suosikkini arvoituksista on intuitio. Mitkä asiat ovat määräämättömiä ja mitkä ovat vain hyvän arvailun tuloksia. Tanssissa voimme huomata, että on kosketuksissa kollektiiviseen kokemukseen. Minä haluan olla osa tätä kaikkea, ei kysymystäkään siitä. Haluan rikkoa rajoja joita ihminen on asettanut olennaiseksi osakseen arkea. Olen elänyt outoa elämää, jotkin asiat miellyttäviä kun taas jotkin asiat ovat vaikeasti kosketeltavissa. Luotan karmaan ja Brahman voimaan.


    • Sairas maailma

      Olen käyttänyt päihteitä, vaikka en siitä olekaan ylpeä, ja olen myös harrastanut meditaatiota. Oikeastaan meditoin vieläkin satunnaisesti, lähinnä sen takia että erilaiset keskittymisharjoitukset ovat hyvä tapa esimerkiksi nukahtaa, tai poistaa hermostuneisuutta.

      Molemmat ovat vaikuttaneet sen verran, että olen kokenut kummallisia asioita, niinkuin aiemmin mainisinkin.

      Kun puhutaan uskonnollisista kokemuksista, niin olen myös nähnyt kaikenlaisia demoneita, enkeleitä, Jeesuksen yms.

      Mielestäni siinä ei ole mitään outoa että olen nähnyt, ja kommunikoinut lähinnä kristinuskosta tuttujen olentojen ja henkilöiden kanssa.
      Taas mitään esimerkiksi pelkästään islaminuskoon viittaavaa en ole ikinä kokenut.

      Tämä on vain merkki siitä, että olen syntynyt kristittyyn kulttuuriin, ja kuullut koko ikäni juttuja raamatusta, niin ei ihme että tietyissä mielentiloissa nuo asiat alkavat pyörimään päässä. Varsinkin jos sattuu olemaan hieman mömmöissä.

      New age on asia johon moni ihminen haluaa uskoa, ja porkkana on sama kuin monissa muissakin uskonnoissa. Voi tuntua hyvin ahdistavalta hyväksyä se, että kaikkien todennäköisyyksien mukaan tietoisuus loppuu fyysiseen kuolemaan. Monille on helpompi kuvitella että tämä ihmiselämä on vain pieni hetki siitä loputtomasta tietoisuuden olemassaolosta.
      Joillakin menee elämässä niin paskasti, että he hakevat asiasta lohtua, eli elämä on heille vain pakkopullaa jotain suurempaa odotellessa.

      Ymmärrän kyllä mitä haet takaa puhuessasi kollektiivisuudesta, ja universaalista tietoisuudesta... Nykypäivänä nämä liitetään vahvasti osaksi meditaatiota, pyrkimys työntää ego syrjään.

      Olen kyllä joskus hieman saattanut uskoakin näihin asioihin, mutta jossain vaiheessa halusin katsoa, onko uskomuksilleni rationaalisia selityksiä. Aloin kai miettiä kuinka paljon uskoin täysin sokeasti asioihin joista ei ole ensimmäistäkään todistetta, vaan ne menevät täysin fiilisten mukaan.

      On kiva uskotella itselleen olevansa jotain muuta kuin pieni ihminen keskellä kylmää, kuollutta, ja pimeää universumia.

      Ymmärrän täysin miksi ihminen haluaa luoda itselleen kaikenlaisia utopioita jotka sotivat vastaan kaikkea mitä olemme havainneet fyysisestä todellisuudesta ja sen olemuksesta. Me kaikki pelkäämme kuolemaa alitajuisesti, joten haluamme paeta ajatusta että kuolema on väistämätön ja lopullinen.

      Ihmisten aivoissa on hyvin paljon samankaltaisuuksia, joten ei ole mikään ihme että ihmiset ajattelevat monista asioista samoin kuin sinä, tai minä, joten aina löytyy useita ihmisiä jotka jakavat samoja näkemyksiä tai nauttivat samoista asioista.

      Ajattele kuinka "valaistuneita" nämä ihmiset ovatkaan, jotka uskovat kaiken mitä he lukevat jostain iltapaskalehdestä, kaikki nämä kulutusrobotit jotka eivät edes halua ajatella mikä on totta, vaan mieluummin luottavat siihen mitä valtavirtamedia ja hollywood antaa esimerkkiä.
      Kuinka valaistuneita sitten on se toinen ääripää eli salaliittoteoreetikot jotka taistelevat uutta maailmanjärjestystä eli illuminaattia="valaistuneita"(ironista kyllä) vastaan.

      Uskovaiset, ateistit, kaikki.

      Tuntuu ihmisillä olevan todellakin hyvin kollektiivinen mieli, vaikka kaikki kuuluvatkin eri ryhmiin..

      Omasta mielestäni tanssimisessa ei ole mitään hauskaa, joten ei ihme että en hakeudu tanssitunneille, itselleni se oon sitä pakkopullaa jota välillä joutuu tekemään miellyttääkseen jotakin toisen sukupuolen edustajaa.
      Tästä pääsisi sitten teoriaan mikä on se ihmisen(tai eläimen) ultimate goal, eli että kaikkiin tekemisiin vaikuttaa yksi ja sama alitajuinen tarve.

      Ensiksi pitäisi todistaa että ihmisellä on sielu, ja sielu on se varsinainen pysyvä olomuoto, sen jälkeen voikin miettiä evolvoituuko sielu.
      Ihmiset toki kokevat evoluutiota siinä missä kaikki muukin elävä. Tosin evoluutio on hidas prosessi, muutamassa vuodessa ei ehdi tapahtua mitään merkittävää.

      Yhteiskunnan kehitys taas on nopea prosessi jonka perässä evoluutio ei voi mitenkään pysyä. Itsekin huomannut kuinka luonnotonta ja ahdistavaa on asua tälläisessä kaupunkiympäristössä.

      • Sairas maailma

        Niinkuin varmasti olet huomannut, mitä pidemmälle mennään, niin sitä vähemmän ihmiset uskovat yliluonnollisiin asioihin. Asioille löydetään selityksiä, koulutus on sitä tasoa että monet hylkäävät uskonnolliset teoriat toimimattomina, ja perustelemattomina. Joten en ymmärrä mitä haet takaa sillä että yhä useampi ihminen uskoisi teoriaan siitä kuinka ihminen evolvoituu lähemmäksi kollektiivista tietoisuutta, tai ykseyttä.

        Miksi luottaa teorioihin joista ei ole muuta todistetta kuin hyvä fiilis niiden suhteen? Kyllä minä haluaisin uskoa kaikenlaista mitä ei voida todistaa, ja olen uskonutkin, mutta myöhemmin on alkanut kyseenalaistamaan itseään ja huomannut olleensa vain täysin johdateltavissa.

        Kyllä asiat kannattaa ensisijaisesti silti miettiä logiikan ja todisteiden kautta.

        Lähtökohtaisesti lähes mikään ei ole 100% varmaa, mutta mielestäni ei ole syytä lähteä uskomaan niihin radikaaleihin teorioihin mitä esimerkiksi new agen kannattajat usein puhuvat. Ei ennen oikeita todisteita.

        Se on kuitenkin totta että elämme suuressa kusetuksessa, monellakin tapaa, ja asioista kannattaa ottaa selvää, ja tehdä omat päätelmänsä totuudesta ihan itse.


    • änimöl

      Joihinkin asioihin ei edes kaipaa todisteita. Tanssin itseni puolesta, sillä se vapauttaa omista murheista. Se ykseyden tunne täytyy saada alkunsa kaaoksesta. Eli uskon vielä meidän elinaikanamme että tämä kaaos saapuu ovellemme. Katson kaikkea mielenkiinnolla, jopa kuolemaa. Jotkut eivät suostu uskomaan, että asiat ovat niin miten ne silmin ja korvin havaitaan... Ihan vaan sen takia, koska on jotain niin kiistämättömiä asioita jotka eivät saa sijaa rationaaliselle pohdiskelulle. Ihminen on tässä kusetuksessa eristetty hengen asioista. Jos kaikki yhtä aikaan pyytäisi jotain jumalalta, niin sen saisivat. Jotkin tahot ivaavat rauhan elkeiden edessä. Asiat on tapahduttava juuri silloin kun niitä on ajatellutkin, sen takia kun ei niin käy niin elämä menee pakkopullaksi. Tää juttu on aika loppuunkäsitelty. Olet oikeassa monessa suhteessa, mutta en tohkenisi luovuttamaan kokemuksiani pois minun elämänjärjestyksestä tieteen nimin... Ihminen on vieläkin hyvin primitiivinen olento, joka on hyvinkin huono fysiikassa tai kemiassa. Toivotaan vain, että elämä jatkuu parempaan suuntaan, jossa on saamattomille enemmän haastetta ja niille jotka taistelee henkiinjäämisestä, jokapäiväinen leipä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      446
      3251
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      410
      2851
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      126
      2765
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2153
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1970
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      76
      1172
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe