Turbotus

hyrskyn hyrskyn

Mitä ongelmia mahtaa tulla vastaan kun lähtee vaparia turbottamaan? Auto olisi Bmw 520 m50 motilla. Ajattelin että ajelisi maltillisilla 0.5 bar ahdoilla. Hyrskytin olisi hiacesta kotoisin. Mahtaako kone kestää päivääkään ja mitä tarvitsisi tehdä että kestää? Kiitos jos joku osaisi avittaa :)

sellaisia vastauksia en tarvitse kun esimerkiksi: ei kannata, turhaa , rahan hukkaa, osta parempi auto, bmw on perseestä tms. eli asiallisia vastauksia haluiasin

9

5962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bemuja yhtään tuntematta voin kertoa pari perusasiaa turbotuksesta.

      Ikinä ei saa seosta laihaksi päästää, niin pitää huolehtia bensansyötöstä. Jos ECU ei osaa turbon ilmamääriä, niin pakko muulla tavoin virittää enemmän bensaa koneeseen - lisäkortilla, kokonaan uudella ECU:lla (megasquirt on hyvä ja kohtuuhintainen), isoimilla suuttimilla tai bensapaineella. Taitaa suuttimet olla helpoin vaihtaa, mutta kaiva tietoa ensin että miten suurista vakio-ECU selviää.

      0.5 ahdot on jo rajoilla että pitäisi imuilman jäähdytystä olla. Jos ei, niin saa sytkää säätää niin paljon myöhäsemmäksi että sinne meni koko turbon hyöty. Joko välijäähdytin tai vesisuihku imusarjaan.

      Sitten sytkää joutuu säätämään, ei haluta nakutusta koneeseen. Taas sytkäkortti, tai uusi ECU. Megasquirtiä suosittelen taas. Sitten kunnon dynoon säädettäväksi, sporttiauto tms. firmat tekee hyvää työtä. Tuosta säädöstä ne tehot tulee. Esimerkkina vanha harrasteautoni teki 0-100 noin 7 sek vakiona. 5 perus turbokitillä, ja 4 sekkaa kunnolla säädettynä. Pari dynokierrosta antoi 80 pollea lisää pelkkään turboon verrattuna. (Sytkää aikaistettiin 5 asteesta noin 25-30 asteeseen)

      Ei siinä sen kummempaa. Varmaan joutuu teettämään pakosarjat, ja öljyletkut sun muut customina.

      Kannattaa varmaan tarkistaa moottorin peruskunto ennen ahtaamista - mittaat puristukset sylintereistä sun muut perusjutut.

      Sitten tehonlisäyksen seurauksena kannattaa tarkistaa että muut palikat kestää järjestyksessä tehonlisäyksen mukaan:
      Jarrut
      Kytkin
      Perä
      Vaihdelaatikko
      Koneen sisuskalut.

      0.5 ahdoilla vaan jarrut ja kytkin todennäköisesti on rajoille että pysyykö mukana vai ei. Jos paineet vielä nousee niin tutki seuraavatkin paikat.

      • Anonyymi

        ""4 sekkaa kunnolla säädettynä""

        PUUAAAAAAHHHHH ... HEH HEH HEH ....


    • 520itselläkin

      Jos on vakio tai vakiota vastaava kytkin, niin ei tule kestämään. Noiden bemareiden kytkin ei oo mistään kestävimmästä päästä. Usein näkee niitä jotka eivät viitsineet kytkintä vaihtaa ja sitten se lävähtää viikon päästä.
      Vaihdelaatikko kestää kyllä noin pienillä paineilla, kunhan on alunperinkin kunnossa.
      Muuten kyllä kone kestää jos et nosta enempää paineita, tarkista tietysti muuten että kone on täysin kunnossa.
      Jarrujen uusimista kannattaa kyllä miettiä, rahaa tulee kuitenkin palamaan joten ehkä siihen turvallisuuteenkin kannattaa panostaa jotakin euroja.
      Perä saattaa hajota, riippuen tietysti ajotyylistä, itsellä kesti vakioperä kuukauden, tosin ahtoja oli enemmän ja muutenkin päivittelin konetta.
      Muuten kaikki oleellinen tais tullakin tuossa edellisessä viestissä.

      Onnea projektiin ja ilmottele miten sujuu

    • >>TurbotOn<<

      No olisi helpompaa neuvoa jos kertoisit minkävuotinen 520:n on kyseessä. Se on nimittäin ratkaisevassa osassa jos aiot muutoskatsastaa Bemarisi! JOS Bemussasi on katalysaattori on päästömittaukset hyvin vaikeaa saada läpi ja ylipäätään mitattua niitä. Kuulemma VTT tekee testejä satunnaisesti mukavaan ymmärtääkseni 1700 Euron hintaan. Jos autosi on esim.2002-mallinen tai siitä vanhempi onnistuu päästöjen mittaus ihan tavallisella katsastuskonttorilla.

      Em.asiat kannattaa siis ensimmäisenä selvittää sillä kerran vuodessa katsastamista ennen turbovermeitten irroittaminen ja auton orkkikseksi muuttaminen tulee varmasti ennenpitkää ärsyttämään.

      Ja vaikka kuinka tylsältä kuulostaa totuus on edelleen se että halvemmalla ihan joka suunnalta asiaa katsottuna on aina helpompaa,järkevämpää halvempaa alkaa turboautoa tuunaamaan VALMIISTA TURBOAUTOSTA!! Se on moneen kertaan todistettu ja itsekin sen kantapään kautta todennut.

    • nonono

      Kovasti joutuu uutta laittamaan jos tommosta konetta alkaa turbottamaan. Tunnetusti kansi, kytkin ja laatikko ei kestä juuri mitään. Kannattaa miettiä kahteen kertaan meinaako alkaa turbottamaan vai vaihtaa kone suoraan. Bemaria mollaamatta eikö joku mersun kone olis paras tuohon tarkoitukseen, niistä saa helpoiten tehoa luotettavasti ilman että tarvii upottaa rahaa montaa tonnia:D

      • Anonyymi

        Itse asiassa nuo m50 ja m52 moottorit ovat melko loistavia turbotuksen kohteita.
        Paljon osia ja osat sopivat keskenään eri koneista melko paljon.
        Esim m50 (ainakin 2,5 koneissa) kiertokanget ovat paljon vahvemmat mitä m52 ja passaavat suoraan m52. Tai m52 2,8 koneen kampuralla saa 2,5 m50 stroukattua 2,8.
        Kannattaa mennä oikeastaan suoraan katsomaan youtubesta pazi88 ohjeita. ;)


    • Aloittelija

      Turbotuksesta en mitään tiedä mutta mietin peltoautoni turbottamista kin ei viellä korttia ole (honda civic 1.6) nii onko mahdollista esim kompuralla työntää sitä ilmaa koneelle ja mihin sitä pitää ylipäätänsä työntää? Ahtopaine mittarikin on jo valmiiksi asennettu.

    • Onko kukaan ikinä kokeillut sellaista, että kostuttais moottorin ilmansuodattimen hapolla, vaikka akkuhapolla. Happohan muodostaa nimensä mukaisesti happea, kun se joutuu ilman typen kanssa kosketukseen.

    • turbotta

      0.5 b ahtopaine ei pahemmin tehoja nosta 06,-0,65 pitää olla että saa hyötyä rahoilleen osta valmis turbo pääset takuulla vähemmällä pähkäilyllä mm.katsastus kokemuksella muutaman tehnyt

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe