Kissa pissaa ei toivottuihin paikkoihin! Kaipaan neuvoja

MUSSE

Elikkäs tilanne on tämä:

Otettiin poikaystäväni kanssa narttu kissa löytöeläintalosta 1. joulukuuta, iäksi arvioitiin n. vuosi. Musse steriloitiin heti ja leikkauksen jälkeen tuli tötterö päässä, sille uuteen kotiin. Kissa ei aristellut meitä ollenkaa ja heti halusi kaveerata.. Sitten alkoi pissailu, ajateltiin että se johtu tötteröstä ja stressistä joten ostettiin Feliway valmiste, mutta muutosta ei ollut. Sitten vietiin kissa eläinlääkäriin ja siellä sanottiin että mussella on tod.näk ,jonkun sortin virtsatulehdus ja saatiin siihen kuuri, ( matokuuri, vaikka ennen leikkausta oli madotettu?) Lääkäri kuitenkin soitti minulle ja sanoi ettei siinä virtsassa ollutkaan mitään?!? Meillä on kaksi laatikkoa toinen vessassa ja toinen olohuoneessa, ja hiekkoja on kokeiltu lukuisia eri merkkejä. Olen myös pessyt aina paikat johon musse pissaa piss off valmisteella, jossa pitäisi olla sellainen vaikutus ettei kissa niin herkästi pissailisi sinne tänne. Paikat johon kissa pissaa: sohva, säkkituoli, sänky, peitto, ja oma koppa.. Kaipaan kokeneemmilta neuvoja, sillä keinot loppuu.

Kiitos!!

4

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uudestaan lääkäriin

      Uudestaan lääkäriin ja pissanäyte tutkintaan. Jos lääkäri on tutkinut näytteestä vain bakteerit, ei se kerro tilanteesta oikein mitään. Kissoilla on bakteeritulehdus paljon harvinaisempi kuin esim. kiteet ja kivet. Toisekseen pissanäytteestä ei kiteet ja varsinkaan kivet tule edes esille, vaan ne pitäisi katsoa joko ultraamalla tai röntgenillä. Samalla katsotaan myös rakon muu tilanne, eli onko mahdollisesti kasvaimia, rakennevikaa jne.

      Sitten kun nämä on tehty, aletaan miettiä muita syitä jos noista ei mitään selviä. Nesteen lisääminen ruokaan tai juomisen lisääminen muilla keinoin on yksi tärkeimmistä. Jos pissailu johtuu stressistä, on mielialalääkkeet yksi keino. Cystaidista (ravintolisä) on jotkut saaneet avun. Ylipäätään ruokaremontti on edessä jos kuivaruokaa kissasi on syönyt, se kannattaa jättää kokonaan pois.

      Pehmeisiin paikkoihin pissaaminen on yksi selkeimmistä oireista, että kissalla on kipuja ja se yrittää tuolla tavoin kivusta eroon. Vanhat pissapaikat on myös syytä pestä esim. etikalla, koska se on tehokkain pissanhajun poistaja. Näin vanhat pissanhajut ei provosoi kissaa tekemään sinne uudestaan.

    • MUSSE

      Okei, nonni tossa tulikin hyvin tietoa! Eli lääkäriin vaan! Ihmettelen etteivät neuvoneet lääkäristä miten toimia.. Mutta toivotaan, että syy kuitenkin löytyisi.

      Kiitos sulle :))

    • miinaliisa

      meillä kissa pissas mattoon pari kolme kertaa. oli pissatulehdus. kastroitiin tänään ja samalla tuli ilmi. Nyt oli ulosteessa ihme mato pitkä valkonen. en tiiä oliko jotain lankaa vai mato. mutta kuka tietää saanko antaa yhtäaikaa matolääkettä antibiootin kanssa?

      • puhelin käteen

        Soita lääkärille ja kysy, heillä on tieto mitä antibioottia on annettu ja miten se vaikuttaa matolääkkeen kanssa yhdessä. Osa lääkkeistä ei sovi keskenään, joten itsehoitoa en lähtisi ilman varmaa tietoa tekemään.

        Turvallisimpia ehkä olisi niskanahkaan, karvan juureen laitettavat nestemäiset matolääkkeet (Profender ja Stronghold) mutta niitä et ilman lääkärin antamaa reseptiä saa. Sen voisit sitten samalla kysyä jos lääkäri on sitä mieltä, että ne kävisivät yhtä aikaa antibiootin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe