Kreikka, Turkki vai Mallorca???

Rusketusta kaipaava

Nyt jo täällä matkakuumeessa kyselen mielipiteitä ja kokemuksia kyseisistä matka vaihtoehdoista. Mitä siis suosittelette ja mitä paikkaa kohteessa? Ollaan mieheni kanssa menossa kahdestaan viikoksi lomalle ja ajankohta on vielä auki, mutta auinkoa halutaan ja lämpimään aikaan ollaan siis menossa valittiin mikä kohde tahansa...siis huhtu-kesäkuu...
Veden oltava kirkasta ja hyvät rannat, ei mikään teinihelvetti menomesta mutta kuitenkin pitää olla iltaelämää. Haitaksi ei ole jos on edullinen kohde. Ja tietenkin jos on joku muukin paikka mitä suosittelette niin ottaisin mielelläni ideoita vastaan. Kiitos.

18

2106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tossa ny jotai

      Kreikka, Joonianmeren saaristo, vaikka Zakynthos, tai Turkki, vaikka Marmaris, jos alkukesä kyseessä. Huhtikuussa ei vielä takeita lämmöstä. Kreikassa muitakin hyviä kohteita löytyy. Kyproksella myös, mutta ei niin edullinen kohde.

    • ap

      Hei, kiitos näistä vinkeistä...osaatko kertoa tarkemmin jotain tuosta Zakynthosta? Kreikka kyllä kiinnostaisi, siellä en ole ennen ollut. Kyproksella oltiin reilu vuosi sitten Protaraksessa ja oli kyllä ihana ja kaunis paikka mutta nyt halutaan kokeilla jotain uutta kohdetta.

    • tinntttti

      En suosittele Kreikkaa sillä se on paljon "takapajuisempi" maa kuin Turkki. Itse olen käynyt neljä kertaa molemmissa maissa ja kaikkien seikkojen osalta voin suositella ehdottomasti Turkkia (puhtaampaa ruokaa, paremmat ostosmahdollisuudet, edullisempi, upeat rannat, lämpimämpää). Merivesi on paljon kirkkaampaa ja rannat viihtyisämpiä. Turkista suosittelen Icmeleriä, hienot maisemat, rannat ja rauhaa, mutta noin 6 kilometrin päässä on Marmaris, jossa on menoa ja meininkiä. Mallorcalla en ole käynyt, joten siihen en voi vertailla.

      • mielipide juttu

        Mielipiteitä on monia matkailussakin. Kyllähän tuo uskonto tuo tiettyä rajoittuneisuutta Turkkiin. Turkkilaiset hyvin usein yrittää "jussittaa" turistia. Tinkiminen kaupoissa alkaa ällöttää (tai maksat moninkertaisen hinnan) siaäänheittäjät bareissa ja kaupoissa yms. Icmeler on niin pieni paikka että alkaa viikossa kyllästyttää. Marmaris mielestäni liian kolkko paikka. Turkissa on parempia kohteitakin, eikä missään nimessä huono lomapaikka. Mitä "takapajuisuuteen" tulee - en tiedä missäpäin Kreikkaa olet matkustellut.
        Kreikkalaiset rehellisiä (-poliitikot), rannalla ei tarvitse tavaroitaan kytätä, saat oikein rahasta takaisin, palvelu hyvää. Kreeta / rodos, me käyneet monesti ja on tykätty. Viimeisin reissu Kreetalle syyskuussa -11, Geraniin. Pieni paikka lähellä isompia jos tarvitsee, hyvä ranta. Minun mielestä siis KREIKKA


    • ap

      Tuossa nyt kateltu miehen kanssa vaihtoehtoja ja mietitty Turkin Sideä. Onko siitä kokemuksia tai kuultuja juttuja? Mutta siis Turkki se taitaa nyt kohteena kuitenkin viedä voiton noista vaihtoehdoista ja ollaan touko-kesäkuussa menossa.

      • Tottakai Side

        Turkin Side oli mukava paikka. Ollaan käyty Marmariksessa ja Alanya
        issa,mutta Side oli tosiaan näistä paras paikka. Majoituimme hotelli Risukseen, se oli ehkä liian kaukana meren rannasta, mutta kuitenkiin kävelimme rannalle joka päivä.
        Suosittelen.


    • Mallorcalle!

      Suosittelen Mallorcaa. Kirkkaita vesiä riittää ja upeita rantoja. Saarelta löytyy nykyään monia tyylikkäitä lomakohteita. Esimerkiksi pääkaupunki Palma on mukava kaupunkilomakohde, mutta rentouttavampia kohteita ovat rannikon pikkukaupungit, esimerkiksi Alcudia.

      Lisää tietoa Mallorcasta:

      http://matkaideoita.com/mallorca.html

      • mielipide juttuja

        Joko mallorca on saatu siistimmäksi ? Minun käyntini jäi sinne viimeiseksi, mutta siitä on 15v aikaa ! Silloin kulkukoiria ja niiden jätöksiä kävelytiet täynnä. Tyhjät tai asumattomat tontit täynnä roskaa. MUTTA se oli silloin se.
        Minun mielestäni Kreikka, sen saaret. EI tarvitse pelätä tulevansa "käännetyksi".
        Taksit yms. ei huijaa taksoissa (turkissa aina sovittava noin hinta,etukäteen)


    • Ei Mr Mallorca

      Mallorcaa minäkin suosittelisin.
      Kreikka on varmasti aina hyvä valinta.
      Turkki on ihan makuasia (joko tykkää tai ei ollenkaan, itse en ainakaan Sidestä pitänyt, ei mitään muuta tekemistä kuin rantaelämä ja sekin tosi vaatimaton ja ruuhkaisa, ainoa plussa retki Albaniaan).

      • hyvvee lommoo

        Turkin ehkä ikävin puoli on tyrkyttäminen ja pieni huijjaaminen joka asiassa.
        Baarien sisäänheittäjät monesti turhan "ahkeria". Mutta rantalomakohteita on toki sieläkin paljon hyviä ja oikealla asenteella kaupusteluun pärjää kyllä.
        Espanja kaikkiaan on alkanut arveluttaa (vaikka monesti käyty) työllisyystilanne ajaa monet turistien taskuissa oleville rahoille !
        Suositukseni on Kreikan saaret. Tutustua voi paljon etukäteen kohteisiin netissä, karttoja myöden kaikkea löytyy. Tämä 24 ei sitä OIKEAA tietoa aina tarjoa


    • L-M

      Mallorcalla ei olla käyty, mutta Kreetalla ja Turkissa kylläkin. Kreetalta suosittelisin Haniaa ja Agia Marinaa.

      Turkissa ollaan oltu Belekissä kahdesti ja Sidessä kerran, nyt lähdetään ensi kuussa uudelleen Sideen. Sideä suosittelen ehdottomasti. Ei Belekissäkään sinällään mitään vikaa ollut, mutta Sideen ihastuttiin enemmän. Nazarilla on Turkkiin hyviä ja laadukkaita hotellivaihtoehtoja All Inclusivella. Jos ei All Inclusivea halua, niin eiköhän muiltakin matkanjärjestäjiltä löydy hyviä hotellivaihtoehtoja. Turkista löytyy kyllä varmasti näiden kahden lisäksi myös muita hyviä lomakohteita. Kemer voisi olla yksi, sinne meidän piti lähteä 2000-luvun alkupuolella, mutta matka peruuntui. Muita hyviltä vaikuttavia ja positiivisia mielipiteitä saaneita voisivat olla Fethiye, Bodrum ja Kusadasi. Jos ei halua turistirysiin, kuten Alanyaan, voin suositella lämpimästi juuri esimerkiksi Sideä. Sieltä kyllä löytyy mahdollisuuksia niin rantaelämään, shoppailuun, ilta- ja yöelämään, nähtävyyksiin kuin retkiinkin (esim. Manavgatin jokiretki). Ranta on ollut ainakin käymässämme hotellissa (Asteria Side, Nazarin valikoimasta) mitä täydellisin, ei tarvitse kovalla soralla kävellä, hiekka on hienoa ja vesi kohtalaisen loivasti syvenevä. Saa kysellä lisää, jos tulee jotain mieleen, kerron mielelläni. :)

      Ja kyllähän tuo Turkissa esiintyvä kauppiaiden tyrkyttäminen on ikävää, mutta siitä voi itse tehdä vielä ikävämmän ellei osaa suhtautua. Me emme ainakaan ole antaneet moisen vaikuttaa ja tilanteista ollaan selvitty sanomalla vaan ei kiitos ja muutenkin peruskohteliaisuudella. Oikealla asenteella pääsee tosiaan pitkälle, niin kuin "hyvvee lommoo" totesi.

      Toivottavasti löydätte teille sopivan lomakohteen!

    • reissuli vei

      Kreikassa olemme monesti käyneet ja tykänneet. miinuksiakin toki löytyy. Espanja - varsinkin manner, on mennyt minusta huonompaan suuntaan, ehkä taloustilanne näkyy matkailiallekin. Taskuvarkaat yms. Turkki ihan hyvä, vaatii enemmän oikeanlaista asennoitumista, (mm.kauppiaat/uskonto) Tunisia sama, ahdasmielisempi paljon suhteessa Turkkiin.Halvin näistä on Tunisia. Hyviä paikkoja löytyy paljon euroopastakin. LOMALLA muut asiat ei ole niin tärkeittä kun aurinko ja hyvä ruoka. Hyvät rannat tietty aina plussaa. Nähtävää kaikissa riittää

    • Huevos con gas

      Kyllähän Mallorca on noista ylivoimaisesti puhtain siistein ja toimivin.
      Mitään kulkukoiria ollut enää "sataan vuoteen". Pirusti nähtävää, Palma aito Espanjalainen suurkaupunki, ( enemmän kaupunki kuin Helsinki), upea iso vanha kaupunki. Vuoristo jonka varrella upeita kaupunkeja ja kyliä, yksi on valittu jopa Espanjan kauneimmaksi. useita rantoja, täysiä ja tyhjiä. Magaluf on bilehelvetti, Palma nova vieressä rauhallisempi mutta käy sekä nuorille että vanhoille. Santa ponsa mukava pieni lomakeskus. Auto kannattaa vuokrata ainakin kahdeksi päiväksi jotta edes pintaa ehtisi raapaista.

    • klapperi

      Turkkiin kannattaa matkata;
      kaupustelijoihin ja sisäänheittäjiin pitää suhtautua tietyllä kiitos ei-asenteella, niin pärjää.Nazarilla hienot hotellit ja paras all inclusive-tarjonta,mihin olen koskaan törmännyt,löytyy hotellia aikuisempaan makuun ja lasten puuhamaita.
      Kivoja retkiä tarjolla ja oma auto kannattaa vuokrata,jos uskaltautuu liikenteen sekaan, me uskallettiin ja kyllä kannatti, näki paljon mielenkiintoista ja aitoa turkkil elämää.

    • Never again

      All inclusive tappaa kaiken ja pitää huolen siitä että allas alueilla ei ole yhtään vapaata aurinkotuolia ja baaritiskillä jatkuva jono kun ilmaista laihaa mehua pitää saada sata litraa päivässä

      • ??

        Meillä vain hyviä kokemuksia all inclusivestä. Tiskillä ole koskaan jonoa ja aurinkotuoleja ei saa koska ihmiset heittävät pyyhkeet tuoleille aamulla ja lähtevät pois hotellilta.


      • reissutyttö
        ?? kirjoitti:

        Meillä vain hyviä kokemuksia all inclusivestä. Tiskillä ole koskaan jonoa ja aurinkotuoleja ei saa koska ihmiset heittävät pyyhkeet tuoleille aamulla ja lähtevät pois hotellilta.

        Itse olin Turkin Kusadasissa josta tykkäsin kovasti! Sieltä pääsee kätsysti veneellä Kreikan Samokseen :) Myös Turkin Marmariksesta pääsee veneellä Rodokselle :) Ehdottomasti kannattaa käydä molemmissa maissa, muutaman tunnin merimatkat on kokemisen arvoisia, suosittelen! :)


    • huevos

      Puhtain siistein ja vähemmän aikaa tulee vietettyä vessassa eli mallorca

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe