Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lento n.6kk vauvan kanssa

Miten onnistuu

Eli kesällä olisi tarkoitus lentää silloin noin puolivuotiaan tyttäremme kanssa Hollannista Suomeen, kyseessä siis muutto. Alkoi nyt mietityttää, miten tämä onnistuu noinkin pienen kanssa? Ja ennenkaikkea Finnairin käytännöt turvaistuinten suhteen. Meiltä löytyy lentokäyttöön hyväksytty turvaistuin muksulle, mutta Finnairin sivuilta löytyvät ohjeet hämmentävät:

-Alle 2-vuotiaan lapsen tulee istua joko erillisellä vyöllä kiinnitettynä aikuisen sylissä tai lentokoneen istuimeen kiinnitetyssä turvavälineessä nousun ja laskun aikana sekä poikkeustilanteissa.
-Finnair hyväksyy lennoilleen lapsen ikään sopivan turvakaukalon tai turvaistuimen alle 2-vuotiaalle lapselle, jolle on varattu oma paikka lentokoneessa.
-Tuodaksesi turvaistuimen tai turvakaukalon koneeseen ota yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun. Finnair ei kuitenkaan takaa, että turvakaukalo tai turvaistuin voidaan sijoittaa varattuun istuimeen. Mikäli turvaistuin ei sovi istuimeen tai sitä ei voida kiinnittää turvallisesti, se kuljetetaan hattuhyllyllä tai lentokoneen ruumassa.

Eli tulkitsenko tätä nyt oikein, että vasta koneeseen mennessäni saan tietää, voiko lapsi istua omassa istuimessaan vai pitääkö hänen olla sylissäni koko useamman tunnin lennon ajan (eihän noin pieni edes osaa oikein istua, eli eikö tämä ole hurjan epämukavaa, ehkä jopa vaarallista lapselle pitkän aikaa olla?) VAIKKA olisin hänelle erikseen istumapaikan varannut, eli maksaisin sitten aivan turhaan istumapaikasta jota en saakaan käyttää? Eli tässä tapauksessa lapsi on epämukavasti sylissä, turvaistuin toimettomana jossain kolhiintumassa, ja maksettu istumapaikka vieressäni tyhjänä?
Toinen asia, imetys nousun ja laskun aikana, kuinka näihin on suhtauduttu Finnairin koneissa? Sääntöjen mukaanhan lapsen tulisi olla vöissä nousussa ja laskussa, mutta onko tähän sääntöön tehty poikkeuksia? Olisihan se paljon helpompi kaikille jos lapsi saisi rauhassa syödä mahdollisen itkun ja huutamisen sijaan..
Kiitoksia jo etukäteen jos joku osaa vastailla :)

5

603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • da

      joo kyllä näin on. Jos istuin/kaukalo ei mahdu penkkiin, joutuu se luultavasti ruumaan.
      Lapsi kun tulee syliin, on lapsi tavallaan puolittain istuvassa asennossa. Nojaa sinua vasten. Omaan vyöhösi tulee pieni lisävyö joka laitetaan lapselle. Lasta ei tarvi pitää vöissä kuin nousun ja laskun aikana.
      Syöttäminen onnistuu hyvin lapsen ollessa sylissä ja vyö kiinni. Ei se vyö ole niin tiukka kuin kaukalossa. Kannattaa valita ikkunapaikka ni saa vähän omaa rauhaa imettämiseen.

      Meillä on lapset matkustaneet aina sylissä. Vinkkinä voin sanoa että menkää viimeisenä koneeseen niin ei tarvitse olla paikallaan niin kauaa.

    • werso1

      Eihän Euroopan sisäinen lento niin montaa tuntia kestä, etteikö 6kk voisi olla sylissä. Se lapsen vyö on sellainen, että tarvittaessa lapsi voi olla vaikka sylissä makuullaan vaikka on vöissä kiinni.
      En ostaisi lapselle omaa paikkaa, vaikka tietysti tyhjällä istuimella lapsi voi nukkua lennon aikana , eikä tarvitse pitää sylissä. Me ollaan check in:ssä kysytty onko koneessa tyhjiä paikkoja ja aina ollaan saatu lapselle oma paikka jos vaan koneessa on ollut tilaa. Ainakin meidän lapsi 6kk ikäisenä nukkui "omalla paikallaan" lennon aikana. Ja imettää voi jos haluaa, minä olen antanut maitoa pullosta ja isommalle antanut tutin nousun ja laskun ajaksi.

    • Huhkis

      Me lennettiin blue1 tai sas kumpi se nyt onkaan ja siellä sanottiin että nousun ja laskun aikana lapsen pitää olla pystyasennossa sylissä. Ei siis oikein imetysmahdollisuutta.

      • hoh hoijaa

        ei tietenkään nyt kukaan täyspäinen lasta imetä nousu tai laskuvaiheessa...? Sylissä vöissä kiinni pitää olla myös vauva. Omaa lippua kun ei ole niin sylissä koko matkan jos ei tätä koria saa...ei saa aina ja ei saa liian painava siihenkään...alle 10 kg?


    • 1/2010

      Me mentiin Milanoon ja takaisin tietty, kun lapsi oli 4 kk. En muista mitään hankaluuksia - lapsi kiinnitettiin syliin juuri tuon oman vyön avulla ja siinä puoli-istuvassa asennossa nökötti ihan tyytyväisenä, sillä eihän ne nousut ja laskut kauan kestä. Muun ajan sitten vaihtoi syliä ja asentoa, joi tuttipullosta, 'leikki' sekä nukkui joko sylissä tai keskimmäisellä penkillä (jos vapaa). Juu, nukkui tosiaan penkillä poikittain ihan tyytyväisenä, turvana oli penkkiin kiinnitetty oma turvavyö sekä mun jalka vielä reunalla (rento asento siis itselläkin, kun olen lyhyt ja jalka/jalat mahtui suorana olemaan). Matkustamme useamman kerran vuodessa Milanoon ja muistan lentojen olleen tosi rentoja silloin vauva-aikana, kun ei tarvinnut paljon virikkeitä vielä ja lapsi nukkui paljon. Kun ei väsy tai nälkä vaivaa, niin miksi olisi itkenyt myöskään nousuissa/laskuissa...

      Nykyäänkin yritämme ottaa ihan rennosti, vaikka 2,5 vuotiaan kanssa on ihan uudet haasteet. Juuri alle 2-vuotiaana nousu- ja laskuitkut aiheutti se, kun oli pakko sillä samaisella annetulla vyöllä olla paikoillaan sylissä. Nyt kun joutuu ostamaan oman paikan, lapsi tykkää hieman enemmän, kun voi vähän enemmän liikkua ja pikkasen leikkiäkin. Ja nousujen/laskujen jälkeen sitten enemmän virikkeitä ja pikku purtavaakin ajan kuluksi (muutoin ei sellaista huvimutustelua, mutta lentokoneessa sallittu ajan tappamiseksi jne).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe