Voilla voittaa

Voilla voittaa

Voilla voittaa

Eläinrasva ei todellakaan ole vaarallista. THL:lla on aihetta pyytää anteeksi Suomen kansalta. Teidän kannattaa kysyä mihin tutkimuksiin eläinrasvan vaarallisuus perustuu. Aina kun lehdessä tulee vastaan jokin älytön väite, kuten esimerkiksi, että voi tukkii verisuonet rasvalla tai, että eläinrasvaa syömällä kuolee sydänkohtaukseen, pyytäkää silloin jutun julkaisseelta lehdeltä perustelut miksi kirjoittavat juuri sillä tavalla. Jos jutussa haastatellaan jotain asiantuntijaa, pyytäkää häneltä viipymättä tietoa siitä, mihin tutkimuksiin hän perustaa näkemyksensä eläinrasvojen vaarallisuudesta. Sekä tutkimukset margariinin terveellisyydestä, jos sitä väitetään terveelliseksi rasvaksi ihmiselle.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Totuus kevytlevitteistä, margariinista ja teollisesti käsitellyistä rasvoista
Teollisesti käsiteltyjä kevytlevitteitä pyritään voimallisesti markkinoimaan terveystuotteina. Mutta mikä on lopulta totuus tämän takana? Miten margariinia valmistetaan? Onko media missään vaiheessa pyrkinyt oikeasti kyseenalaistamaan näitä eräiden "terveysgurujen" väitteitä? Heillähän on asiassa oma lehmä ojassa, siis merkittävät omistusosuudet kasvirasvateollisuuden osakkeita.

http://medianvahtikoira.blogspot.com/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

6

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ts

      ahaa

    • ohooo.
    • voi hyvin

      "" Margariinin kulutukseen onkin liitetty useita vakavia seuraamuksia, esim. sydänsairaudet, alentunut älykkyys ja syöpä. Margariinin lisäksi kovetettuja kasvirasvoja löytyy nykyään myös seuraavista tuotteista: keksit, leivokset, murot, leivät, kasvisrasvajäätelöt jne. Tässä on taas hyvä syy välttää mahdollisimman monia teollisesti valmistettuja tuotteita. ""


      ""Ruotsalaisjärjestö vaatii, että Ruotsin elintarvikevirasto vetää kolesterolia alentavan margariinin myynnistä syöpäriskin vuoksi.

      Ruotsalaisen kuluttajajärjestö Skis vaatii terveysmargariinin vetämistä pois markkinoilta. Järjestön mukaan Becel proactive -margariini sisältää liian suuria pitoisuuksia syöpää aiheuttavaa ainetta. Järjestö on tutkituttanut margariinia ja vaatii nyt, että Ruotsin elintarvikevirasto vetää sen myynnistä ja varoittaa kuluttajia.

      -Suhtaudumme tähän vakavasti ja olemme pyytäneet yhtiötä antamaan selvityksen, sanoi elintarvikeviraston tarkastaja Åsa Eneroth uutistoimisto TT:lle.

      Skisin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että Becel proactivessa on lähes kaksi kertaa enemmän karsinogeeni PAH:ta eli aromaattista hiilivetyä kuin raja-arvot sallisivat. Becel proactive -margariinia markkinoidaan ns. toiminnallisena elintarvikkeena ja sen sanotaan alentavan veren kolesteroliarvoa.

      Elintarvikevirasto pitää Skisin tekemiä tutkimuksia luotettavina, mutta ei aio vielä määrätä myyntikieltoa. Enerothin mukaan virasto ei voi ryhtyä toimenpiteisiin, ennen kuin se itse on tehnyt omia kokeitaan.

      Margariinia valmistavan Unilever-yhtiön vastausta odotetaan maanantaina."

      Saas nähdä miten vaikuttaa Suomeen. Vedetäänköhän Suomessakin pois markkinoilta... ""

      Ja tämä oli vuonna 2003 ja edelleen kyseistä rasvaa on kaupan!



      "" Millä tahansa menetelmällä jalostetut luonnolliset kasvisöljyt aiheuttavat ongelmia keholle solutasolla. Nämä rasvat eivät ole enää luonnollisessa tilassaan eikä keho osaa käsitellä niitä. Elimistö yrittää käyttää niitä ja siinä prosessissa nämä rasvat päätyvät solukalvoille ja muihin paikkoihin, missä ne voivat aiheuttaa tuhoa terveydelle.

      Onneksi näiden rasvojen välttäminen on suhteellisen helppoa, koska niitä on käytännöllisesti katsoen kaikissa ravintoaineissa, joten välttämällä transrasvoja ja teollisesti valmistettuja ruokia yleensä vältetään myös interesterifioituja rasvoja. Jos teollisesti valmistetun ruoan seloste sisältää ”0 % transrasvoja” tai ”ei transrasvoja”, mutta on valmistettu kasvisöljyistä, voitte olla varma, että se sisältää joko interesterifioituja rasvoja tai kokonaan vedytettyjä vihannesöljyjä, joita molempia on syytä välttää.

      Käyttäkää voita (mieluummin raa’asta maidosta valmistettu) margariinien ja kasvisöljylevitteiden sijasta. Voi on terveellinen täysravinto, joka on saanut aiheettomasti huonon maineen.
      • Käyttäkää kookosöljyä ruoanvalmistuksessa. Se on ylivoimainen muihin ruokaöljyihin verrattuna ja sillä on runsaasti terveysetuja.
      • Parantaaksenne terveiden rasvojen saantianne huolehtikaa, että syötte raakoja rasvoja, joita saa esimerkiksi avokaadosta, raaoista maitotuotteista ja oliiviöljystä. Ottakaa myös korkealaatuisesta lähteestä tulevia eläinperäisiä omega-3 -rasvoja esimerkiksi krilliöljyä.


      JA NYT , MARGARIINISTA:
      * paljon transrasvahappoja.
      * kolminkertaistaa sepelvaltimotaudin riskiä
      * nostaa kokonaiskolestrolin ja LDL- kolestrolin määrää sekä alentaa sitten HDL:ää, joka on muuten se hyvä kolestroli
      * nostaa syöpäriskiä viisinkertaiseksi
      * alentaa äidinmaidon laatua
      * laskee immuunipuolustusta
      * laskee insuliini vastetta

      JA MITÄS SANOT TÄSTÄ!

      MARGARIINI ON VAIN YHDEN MOLEKYYLIN PÄÄSSÄ SIITÄ, ETTÄ SE ON MUOVIA !
      JA SIINÄ ON 27 SAMAA VALMISTUSAINETTA KUIN MAALISSA.

      RUOKA OLKOON LÄÄKKEESI (Hippocrates)

      Tavallista kansalaista huijataan kaikilla elämän alueilla ja todistetaan erilaisten johtajien tai muiden auktoriteettien sanomisilla vääriä asioita oikeiksi. Meille esitetään uskottavaksi erilaisia totuuksia: erilaisten valkotakkisten totuus, tieteellinen totuus, lääketeollisuuden totuus, elintarviketeollisuuden totuus, virkamiesten totuus ja monta muuta ns. virallista totuutta.

      • voi hyvin

        "" Margariinin valmistuksessa kasvisöljyjä käsitellään lipeällä, niitä valkaistaan ja hydrogenoidaan, niihin lisätään nikkeliä ja emulgointiaineita ja taas valkaistaan. Harmaa massa höystetään sitten väri- ja makuaineilla. Hydrogenoinnin yhteydessä syntyvät transrasvahapot ovat juuri niitä rasvapaholaisia, joina viralliset ravintosuositukset nyt ja yhä pitävät tyydyttyneitä rasvoja (Hbl 6.1.2010). Margariini lisää astmaa, ekseemaa, allergioita ja paksusuolen haavaumia. Useat tutkimukset osoittavat, että margariinia ja muita omega 6-ruokia syövillä lapsilla on kohonnut tulehdustautien riski. Tuoreen ruotsalaisen tutkimuksen mukaan lapsilla jotka syövät voita on muita vähemmän astmaa (Hbl 4.12.2009). Minusta on käsittämätöntä, että terveysviranomaiset voivat suositella margariineja, kevytlevitteitä, kevytmaitoja ja vastaavia lapsille ja nuorille, ylipäätään kenellekään. Ja käsittämätöntä on, että lasten on pakko syödä niitä päiväkodeissa ja kouluissa.

        http://www.elinahytonen.fi/2011/03/lyhyt-rasva-aapinen


    • 100µg

      Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos. Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä. Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.
      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille. Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

      "The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

      - Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

      1000 IU jokaista lapsen 11 painokiloa kohden ympäri vuoden, allekirjoittajana mm. Christel Lamberg-Allardt. Tavoitetaso artikkelin mukaan olisi 65 ng/ml eli noin 160 nmol/l.

      Äidin D-vitamiinin puute raskauden aikana heikentää lapsen luontaisen immuunivasteen kehittymistä. Se voi altistaa syntyvän lapsen muun muassa autoimmuunitaudeille, kuten ykköstyypin diabetekselle. Raskaana olevien ja hedelmällisessä iässä olevien naisten tulisikin kiinnittää erityistä huomiota D-vitamiinin riittävään saantiin, suomalaisasiantuntijat muistuttavat.
      http://ruohikolla.blogspot.com/search/label/D-vitamiini

      Valtaosa tilastoista osoittaa, että useimmilla vakavasti sairailla ihmisillä on D-vitamiinin puutos tai heillä on ollut se menneisyydessä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiini voi suojata sairauksilta tavallisesta flunssasta syöpään. Lasten sairaudet kuten autismi, astma ja nuoruuden diabetes ovat leimaa-antavia niinä vuosina, jolloin meitä on käsketty välttämään aurinkoa. On alettu epäillä, että D-vitamiinin puutos liittyy näihin lasten sairauksiin.
      http://www.terveydenjuuri.fi/D3vit.pdf

    • halkokalle

      Huomasin aika merkittävän eron voissa ja margariinissa. Nimittäin kun käytin margariinia runkkurasvana, niin vuosien aikana pili kutistui 1,53 cm. Sitten aloin käyttämään voita. Ihan ehtaa maalaisvoita. Pili on kasvanut nyt 5 vuoden jälkeen kokonaisuudessaan12 cm verran, eli yhteismitaltaan se on nyt samanmittainen kuin tallissamme olevan pollen hjördis. Halkokäsittely ei ole tuulesta temmattu juttu. Yleensä kun meiltä naiset lähtee, niin jalat on kävellessä yli puolen metrin päässä toisistaan, ja koko matkan ovelta autolle kuuluu huokailu ja voihke. Se on kylillä maine kiirinnyt kun naapurikylistäkin jo tulee naisia hakemaan halkoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe