Kristina Cruises & Karibia

pian menossa

Onko täällä Kristina Cruisesin tai AM:n mukana Kristina Katarinalla Itä-Karibialla olleita ja sieltä palanneita? Matkakertomukset olisivat tervetulleita, kiitos!

20

1120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkakuume nousee

      Itse myös olen kohta menossa ja odottelen kertomuksia. Sen verran kuulin, että lämmintä on ja pitkähihaisia ei sen vuoksi tarvita

    • Kysykää pois!

      Reissulta on palattu ja mukava matka oli! Sen kummallisempaa matkakertomusta en ala kirjoittamaan mutta kysymyksiin vastailen kyllä:)
      Lämmintä oli, pitkähihaista tarvitsi lähinnä laivan sisätiloissa. Karibian tyyliin ilmat olivat välillä ailahtelevat, aurinkoa, puolen minuutin vesikuuro ja taas paistaa:)
      Suurin osa matkustajista tuntui olevan Kristina Cruisersin kanta-asiakkaita, jollain oli menossa risteily no. 22! Järjestelyt pelasivat hyvin, ensimmäinen positiivinen yllätys on luvassa Barbadoksen lentokentällä:)
      Laiva keikkui jonkun verran, varsinkin meripäivä Antiqualta Dominikaaniseen oli sen verran keikkuvainen, että iltaruoka jäi väliin.
      Retkiä ehtii hyvin varaamaan myös laivalta. Kannattaa jättää itselleen myös lepoaikaa.
      Dollareilla pärjättiin koko reissu ja myös muutamassa kohdassa käytettiin euroja.

      • matkaa suunnitteleva

        Leimaavatko passit joka kohteessa? Esim. juuri Antiqua,Dominikaaniset,Barbados,St.Vincent jne.? Tai saako edes pyydettäessä lelmat?
        Saako maista tuoda esim.rommia laivaan,,miten elintarvikkeiden kanssa?


      • helmikuu -13
        matkaa suunnitteleva kirjoitti:

        Leimaavatko passit joka kohteessa? Esim. juuri Antiqua,Dominikaaniset,Barbados,St.Vincent jne.? Tai saako edes pyydettäessä lelmat?
        Saako maista tuoda esim.rommia laivaan,,miten elintarvikkeiden kanssa?

        Viime helmikuiseltä Itä-Karibian risteilyltä on passissani muistona vain poislähtöleima Barbadokselta. En tiedä saako leimoja pyydettäessä. Eri kohteissa on myös eri käytäntöjä. Laivaan voi tuoda rommia yms, mutta elintarvikkeita ei.


    • kotiin palannut

      Joko ketjun aloittaja on ollut reissussa? Itse palasin perjantaina. Kaikenpuolin onnistunut matka. Lämmintä oli, välillä tuli rankka kuuro vettä, siten taas paistoi aurinko, ajoittain oli pistävä auringonpolte, merellä taasen leppoissa tuuli, vain hieman mrenkäyntiä koko matkan aikana.

      Matkustaja monenkirjavaa porukkaa, mutta kaikille löytyi sijaa, eikä tungosta ollut. Retket oli hyvin järjestetty ja uimarannat kerrassaan ihania. Nyt vaan uutta matkaa säästämään...

      • helmikuu-13

        Onko täällä ensi talvella Karibian risteilylle Kristina Katarinalla menossa olevia?
        Helmikuisesta Itä-Karibian reissusta innostuneena varasin myös helmikuuksi 2013 Länsi-Karibian risteilyn.


      • hämäläiset
        helmikuu-13 kirjoitti:

        Onko täällä ensi talvella Karibian risteilylle Kristina Katarinalla menossa olevia?
        Helmikuisesta Itä-Karibian reissusta innostuneena varasin myös helmikuuksi 2013 Länsi-Karibian risteilyn.

        Me olemme lähdössä 9.2.2013. Olemme täältä hämeestä,ota yhteyttä tarkemmin,toivottavasti onnistun kirjautumaan sisään....


      • hämäläiset
        helmikuu-13 kirjoitti:

        Onko täällä ensi talvella Karibian risteilylle Kristina Katarinalla menossa olevia?
        Helmikuisesta Itä-Karibian reissusta innostuneena varasin myös helmikuuksi 2013 Länsi-Karibian risteilyn.

        No juu 9.2 .13 ois tarkoitus lähteä Länsikaribian risteilylle. Mistä päin Suomea olet,oletko perheellinen ,yksinäinen ym. Voisi saada vinkkejä- ilmeisesti olet jo ollut kerran siellä suunnalla.


    • helmikuu -13

      Etelä-Suomesta olen, mutta syntyperältäni hämäläinen! Olin helmikuussa 2012 Itä-Karibialla ja aika monta muutakin matkaa takana Kristana Cruisesilla. Useimmiten matkustan yksin, mutta en ole yksinäinen. Minkälaisia vinkkejä kaipaaatte?

      • hämäläinen

        Tuosta matkan retkistä lähinnä olisin kysynyt, kannattaako varata jokapäivälle lähinnä jaksamista ajatellen.ilmeisemmin ilmasto on erilainen ja käy voimille eritavalla kun välimeren maissa matkustettaessa- vai mitä...aikaisemmista jutuista kävikin ilmi että dollareilla pärjää. Onko mielessä jokin huomionarvoinen seikka joka ois hyvä tietää?


    • helmikuu -13

      Jossain on olemassa viestiketju viime talven matkoista... Sää Karibialla on mitä sattuu, mutta lämmintä kuitenkin. Vettä voi tulla kaatamalla ja hetken päästä aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta! Laivassa ilmastoinnin takia tarvitsee myös kevyttä pitkähihaista, vaikka muuten tarkenisi. Aamulämpötila oli muistaakseni 30 paikkeilla. Auringossa oli niin kuuma, ettei voinut edes olla. Silti sauna oli yhtä suosittu kuin muillakin risteilyillä!

      Viimeksi minulla oli n.joka toinen päivä retki. Nyt en ole varannut kuin pari. Retket suositellaan varaamaan etukäteen, mutta viimeksi ainakin jonkun retken ostin vielä laivalta. Tulevista kohteista en tarkemmin tiedä, en osaa sanoa, missä voi kuljeskella omatoimisesti ja missä ei. Verrattuna vaikkapa Kreikan saariin tuo Länsi-Karibia on siinä suhteessa erilainen. Varsinkin yksin kulkemisen kanssa voi olla vähän niin ja näin.

      US:n dollareilla pärjäsi. Kurssi vaihteli eri kohteissa. En yleensä shoppaile, joten en aio paljoa rahaa vaihtaa. Käteistähän ei laivallakaan tarvitse, ellei halua laivan luottokorttiostoksia maksaa käteisellä.

      Menomatka ja aikaeroon tottuminen meni yllättävän kivuttomasti, mutta kotiinpäin tullessa olikin hieman hankalampaa sopeutua kotimaan aikaan.

      Viihdyn hyvin merta katsellen ja maisemista nauttien. Laivalla toki on ohjelmaa vähän joka lähtöön, joten tekemistä ja kuunneltavaa riittää kyllä niin halutessaan. Kirjoja löytyy lainattavaksi ja juttuseuraa saa varmasti ja halutessaan saa varmasti olla omassa rauhassa.

      Onneksi tuohon helmikuuhun ei ole enää kovin pitkä aika...toivottavasti vastaukseni antoi jotain vinkkiä teille.

      • hämäläinen

        Kiitos vastauksesta,siinä tulikin hyvin kattavasti kommettia eri asioista.Olis mukava löytää jostakin viestiketju.Kristina Cruisen sivuilla on jotakin kommentteja reissuista.Nyt nousikin seuraava kysymys,kuinka monta tuntia lento kestää.

        Reissua tosiaan aletaan kohtapuolin odottamaan intoa puhkuen...


    • Helmikuu-13

      Kyselitte "Nyt nousikin seuraava kysymys,kuinka monta tuntia lento kestää." Olen itsekin jotenkin solmussa noiden lentoaikojen ja aikaerojen kanssa...

      Lento kestää joka tapauksessa kauan! Lähtöhän on Hgistä klo 9.00 ja perillä Dominikaanisessa olemme paikallista aikaa klo 16.00 ja aikaeroa -6 tuntia vai enemmän? Paluulennon lähtö Jamaikalta sikäläistä aikaa16.30 eli täällä kotimaassa 6-7 tuntia (vai enemmänkin) enemmän...joten istumista riittää mennen tullen ja on vielä se välilaskukin. Oma pikkutyyny tai vastaava on kätevä matkalla mukana ja tietysti lukemista pitää ottaa mukaan, että saa aikansa kulumaan...

      ...vain vajaa 3 kk lähtöön...

    • Onko kenelläkään kokemusta Monarch lentoyhtiön Airbus koneista? Luin brittien kommentteja kyseisen lentoyhtiön airbusseista ja ne ovat karmaisevia. Onpa kyseessä lyhyempi Kanarian lento tai valtamerten yli lennettävä, niin pahalta kuulostaa. Miksi KC on valinnut tämän yhtiön, risteily on muutenkin jo kallis. Vai onko olemassa uudempia ja tilavampia koneita, jos vaikka luin kommentteja "vanhasta kalustosta". Itä-Karibian risteily siintää haaveissa ja suunnitelmissa, mutta en missään nimessä aloita kallista matkaani sillipurkissa. Olemme (3 aikuista) tottuneita Thaimaan matkaajia, Finskillä ja Finnamtkojen mukana, joten pitkä lento itsessään ei hirvitä, jos vain olosuhteet koneessa ovat kunnossa. Muitakin risteilyvaihtoehtoja onneksi löytyy ja aina voi itse räätälöidä matkansa. Nyt olisi vain kiva päästä välillä ns. valmiiseen "pöytään".

    • helmikuu -13

      Sama kysymys mietityyttää minuakin -Onko kenelläkään kokemusta Monarch lentoyhtiön Airbus koneista?- Viime vuonna oli muistaakseni HiFly:n lento ja se meni paremmin kuin olin ennakkotietojen (kauhistelujen) perusteella ajatellut.
      Portugalilainen matkustamohenkilöstö tosin oli hieman hitaalla.

    • helmikuu -13

      Ilmeisesti kukaan ei ole matkustanut Monarchilla, kun ei tule lentokoneesta/lennosta komennetteja. Pian palaavat ensimmäiset tämän talven
      KC -matkaajat Karibialta. Toivottavasti kertovat meille kuulumiset tuoreeltaan.

      Hyvin näyttää Atlantin ylitys menevän, vaikka toisessa ketjussa lokakuista myrskyä ja laivaa kauhistellaankin. Oletteko seuranneet matkan tekoa?
      http://www.kristinacruises.com/laivapaivakirjat/jouluristeily2012/

      Helmikuun yhdeksäs päivä lähestyy mukavasti...

    • yoozaaa

      Itse olisin kanssa kiinnostunut tietämään lisää tosta Monarch yhtiön airbus -koneista,
      itä-karibian risteilylle ollaan lähössä 20.2.-13.
      Toivotaan että tuo kone on hyvä, soitettii tänään ja kuultiin et lento kestää 12h 1,5h teknillinen välilasku kanadassa,voiskos joku vähä selventää tuota välilaskua, ikinä en sellaisella ole kokenut.

      • Itä-karibia

        Menolento oli myöhässä suomenpuolelta lähtiessä jo tunnin. Englantilaiset passittivat porukan koneesta käsimatkatavaroineen ja ottivat pullot pois. Läpivalaisun ja tarkan syynäilyn kautta pääsimme takaisin koneeseen...Kaksituntia lisää oltiin taas myöhässä, eli kaikenkaikkiaan kone oli myöhässä yht.3h. Barbadoksella ei mitään muuta kuin koneesta pikkubusseilla suoraan laivaan ja hyttiin. Tilaa koneessa oli kohtalaisesti, vessoja oli 6/8kpl, kolmesta ateriasta yksi oli aamupala, henkilökunta oli brittejä, joten palvelu ja kuulutukset tulivat englanniksi.
        Matka sujui mukavasti ja elokuvia näytettiin. Jos osti n.3€ kuulokkeet, pystyi kuuntelemaan elokuvaäänet tai useita eri radiokanavia omasta penkistään. Tyyny ja viltti oli myös jokaisen istuimella.

        Tulolento oli ahtaampi istua pienellekin ihmiselle (pienempi kone kaikenkaikkiaan). Muutoin sama systeemi, mutta aterioita oli kaksi ja lähtiessä, kaikki sai vesipullon ja vessoja oli vähemmän. Kanadassa oli tankkaus ja miehistönvaihdos, jossa olisi pitänyt kestää vain tunnin, mutta meidän tankkauspiste oli vallattu. Vietimme siis Kaksituntia kanadassa, muttei tarvinnut poistua koneesta. Suunnilleen 2.5h oli paluulento myöhässä ja moni myöhästyikin ennakkoon varatuilta jatkolennoilta/junista yms.
        Kyllä nuo 12-15h lennot kestää kun miettii mitä upeaa on Karibialla tarjottavana;)


    • helmikuu -13

      Kiitos kuulumisista! Hyvä, ettei mitään pahempaa purnattavaa ilmennyt. Vajaa kuukausi lähtöön, pian alan laskea jo tunteja! Näinhän se on, että jotain vaivaa pitää nähdä saadakseen nauttia Karibian kauneudesta. Matkan pituudellehan emme mitään voi.

    • helmikuu -13

      Kun kysyy ja vastaa itse...saa mieleisiään vastauksia! Nyt olen itsekin kokenut lennon Monarch -lentoyhtiöllä. Menomatkan reitti Hki-Santo Domingo muuttui viime hetkellä lumimyrskyn vuoksi. Lensimme pitkään ja hartaasti kahden välilaskun lennon päästäksemme Karibialle. Palvelu koneessa oli ystävällistä ja ripeää.Henkilökuntaa oli paljon ja ruokaa tarjoiltiin kaiken aikaa. Istuimet hieman ahtaat, mutta mahtui niihin sentään!

      Paluulento Jamaikalta Hkiin olikin yllättäin suoralento. Kone oli tilavampi. Palvelu edelleen ystävällistä ja ripeää. Ei siis mitään valittamista ko.lentoyhtiön toiminnasta.
      Matka muutenkin erittäin onnistunut ja irrotti hyvin arjesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2273
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      163
      1471
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1315
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1049
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      212
      949
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe