Eroahdisteinen tervupoika

Neuvoa tarvitaan

Heips,

Jouduin elämäntilanteeseen, jossa ilmeni miehelläni allergia ja jouduin laittamaan minulle rakkaan koirani ulos juoksutarhaan. Koirani ei halua sopeutua pihaoloihin, se itkee varsinkin öisin ja odottaa että pääsisi sisälle kuten on tottunut perheen kanssa olemaan. Luonnollisesti minullakin on helvetin paha olo tilanteesta.

Lisäksi naapuri suuressa ystävällisyydessään on päätellyt että tarvitsen poliisin apua poistaakseni koirani häiritsemästä hänen yörauhaansa.

Onko kokemuksia tai neuvoja kenelläkään, miten tervun saisi tottumaan uuteen tilanteeseen, tai tottuuko parivuotias enää?

5

482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nappis

      En ole tervuihminen mutta minusta tuntuu ettei tervun oikea paikka ole ulkona juoksunarussa. Koira kärsii siitä, koska se on paimenkoira joka haluaa olla laumansa parissa. Ei koirasi varmasti ymmärrä miksi olet sen hylännyt ja jättänyt yksin ulos eroon muusta perheestä. Minulla on todellakin sellainen käsitys ettei tervu ole mikään ulos narun jatkeeksi sopiva koira. Ehkä sinun kannattaisi etsiä koirallesi uusi koti jos et kerran voi sitä sisällä pitää?

      • memmu

        Tekosi on kauheinta, mitä voit koirallesi tehdä.
        En voisi kuvitellakaan, että oman tervuni laittaisin ulos häkkiin missään tilanteessa, jos koira on tottunut jo olemaan ihmisten parissa.
        Itse sairastan allergiaa ja astmaa, enkä ole edes ajatellut mitään tuollaista.
        Anna hyvä ihminen koirasi jollekin, jossa se saa huomiota ja rakkautta! Olet todella julma koiraasi kohtaan!


    • minä vain

      Hei!
      Minullakin on kotona belkkari,eri muunnos vain...
      Tämä yksilö tykkää olla ulkona päivällä,en tosin kovilla pakkasilla pidä kauaa aikaa.Mutta jos sinun koirasi on ensin tottunut olemaan kanssasi sisällä perheen parissa niin ei se ymmärrä muutosta eikä varmasti sopeudu siihen.Etkö vois laittaa koiraasi yöksi sisälle esim. eteiseen tai pesuhuoneeseen ja vaikka jokin portti väliin.Olisi se ainakin inhimillisempää koiraasi kohtaan.Jos se ei onnistu niin oletkos ajatellut että etsisit koirallesi uuden kodin jossa se saisi olla ihmisten keskellä sisällä touhuissa mukana.Nimittäin tuo että siirrät sen sisältä pihalle on koirasta rangaistus kun se suljetaan laumasta pois.Enkä tarkoita tätä millään pahalla kirjottaa vaan ihan teitä ajatellen.

    • koirallinen

      Kyllä se kaverin tarvitsee, yksin on paha olla. Hanki sille toinen koira kaveriksi. Itselläni on tervu 8v uros ja kaverina gorgi 7v uros myös. Pärjäävät hyvin keskenään tarhassa. On iso tarha ja lämmin tilava koppi terassi. Talvella otan kovilla pakkasilla sisälle ja muutenkin käytän niitä sisällä aina välillä seurustelemassa muiden "lauman jäsenten kanssa". Belgi tarvitsee monenlaista vaihtelua viihtyäkseen ja voidakseen hyvin, etenkin nuori koira on oikea tarmon pesä. Minullakin on elämäntilanne nyt sellainen että en voi niin paljon olla koirieni kanssa kuin haluaisin, esim harjoitukset ja näyttely jutut ovat jääneet pois. Koirani ovat oppineet pienestä pitäen seuraamaan minua täysin vapaana kun lenkkeilen niiden kanssa metsäteillä.Joten eivät ne ahdistu jos joutuvat välillä olemaan tarhassakin "vankina" kunhan saavat välillä olla ihmistenkin kanssa ja saavat rapsutuksia ja hyväilyjä. Uskon että sinäkin haluat tehdä kaikkesi että koirasi viihtyy ja voi hyvin, jos olisit toisenlainen et olisi apua ja neuvoja pyytänytkään.

    • ----------

      JOSA ETT SAA KOIRAASI TOTTUMAAN NIIN ANNA SE VAIK HYVÄLLE YSTÄVÄLLESI!!!!TAI TERVAA PERSEESEEN JA NAPPI OTSAAN!!!!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe