Kumpi lumilinko?

Pohdiskelija..

Lumilingon hankinta edessä mökille keski-suomeen, olen päätynyt kahteen merkkiin, joko Jonsered ST 2109E tai Husqvarna ST 2109E. Näihin siksi, että huolto ja varaosat tarvittaessa saatavilla mökin läheltä. Lisäksi ovat ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan sopia (myös hinta / laatu mielestäni kohdallaan ). Mutta kumpi? Ovat lähes identtiset. Itse en kaupunkilaisena tunne merkkien eroja. Onko kestävyydessä tai jossain muussa eroja, mikä auttaisi valinnan tekemisessä? Josered olisi hiukan halvempi.

47

18730

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Edellinen..

   Husqvarna oli ST 268 EP, sori!

  • kurjen alli

   Molempi parempi, sama kone eri väreissä. Jonskissa on kierukoiden rakenne avoin, ei tukkeudu niin herkästi mutta menee solmuun kun lumen alta löytyy klapi tahi kivi. Pienellä parantelulla molemmista saa hyvän. Sanoisin näin että edullisempi vie voiton. Hyviä molemmat.

   • kurjen alli

    Jaa olihan ne eri moottorit, toinen snow series 1350 ja toinen se 1450, puolen kilowatin ero jolla ei käytännön merkitystä.


  • Toron_omistaja

   Käypä kokeilemassa Toroa. Minä olin ostamassa myös Husqvarna, mutta satuin kokeilemaan Toroa kylmiltään ja valinta oli helppo sen jälkeen. Toro on paljon tasapainoisempi, eli sarvista kallistaminen todella kevyt. Myös torven pyörittäminen aivan eri luokka kuin noissa toisissa.

  • hu

   eiköhän se honda tee edeelleenki parhaat ja varmimmat pienmoottorit,on se vaan mahtava vehe käynnistyyn pakkasesta!

   • Harkinnassa??!!

    Hondan pienmoottorit ovat kyllä maineensa puolesta kestäviä, mutta ylittävät kipurajan hinnoillaan. Niissähän ei taida myöskään olla sähkökäynnistystä ( verkkovirralla ). Onko myöskään itse linkokoneisto yhtään kestävämpi?


  • Digiootti

   Onkohan nuo "rollaattori" lumilngot sopivia mökkiolosuhteisiin, ne taitaa olla suunniteltu tasaisille asvaltti pinnoille.
   Minulla on mökkikäytössä sarvitraktori, jossa on lisälaitteena lumilinko. Sillä aukeaa mökkitie ja pihapolut paksummastakin lumesta.
   http://www.youtube.com/watch?v=KtGbk-8UBKM

   .

  • aaass

   no juu..itse ostin ns. kiinan halpislingon viime syksynä ja nyt käyttänyt talvella. hyvin lähtenyt käyntiin ja pelannut moitteetta..
   kuka nyt kallista hondaa ostaa..

   • Mikä linko:.?

    .

    Ei myö usota ellet ilmoita mikä linko

    .


   • 6+9=?
    Mikä linko:.? kirjoitti:

    .

    Ei myö usota ellet ilmoita mikä linko

    .

    Mä vastaan kun mulla on sama.
    GlansSnowPower telavetoinen mod. STG1170E.


  • pettynyt omistaja

   Hakin Jonseredin lingon ST2109E ja tämä yksilö on ollut susi.3 takuukorjausta 1 vuoden aikana.Seuraavana syksynä kun koneella oli ajettu yhteensä 5 tankillista hihna meni poikki.ajatelkaapa itte.5 tankillista kestää vetohihna.Valmistaja vastasi että voi miten ikävää,mutta mitäs olit niin tyhmä että ostit semmoisen romun.sitä kadun nyt

  • kari789

   Mulla MacCulloch merkkinen 61 cm ja kokemuksia sen perusteella.

   Starttia ei ole mutta en pidä sitä tarpeellisena. Kone käynnistyy helposti ja varsin kevyesti vetämällä narusta pari kertaa. Jos ei sitä jaksa, niin tuskin jaksaa linkoakaan ajella. Valo puuttuu ja se olisi hyvä olla.

   Hyvää ko koneessa on torven kääntö pikakahvalla, ei siis veivaamalla. Jos ajat pihaa edestakaisin, niin joudut jatkuvasti kääntämään torvea puolelta toiselle.

   Toinen hyvä ominaisuus ko koneessa on vedon ja linkouksen kevyet kytkimet eli ne käsikahvat. Niitähän joutuu painamaan koko ajan kun linkoaa. Olen kaupoissa kokeillut erimerkkisiä ja monessa niitä pitää painaa tai puristaa todella kovaa.

  • Hangstie

   Yksi kolmesta parhaasta Lingosta on Husgvarna, itse päädyin Husgvarna ST268ET malliin joka on piikkiketjuilla yhtä hyvä kuin telamalli mutta on halvempi:)
   ST276ET ei ole sen tehokkaampi kun tuo pieni teho ero menee leveys eroon työssä. Kelat ja kuuppa on eri tekoa kuin muissa, selvästi paksumpaa rautaa;). Hinta tingittynä 1650€

  • linkomies mikä ?

   Minä ostin murrayn, 9hv.n malli ultra nyt 5 talvi alkaa , remppaa ollut uskomattoman paljoa kannentiiviste, hihnoja , hihnapyöräkin kerran (meni heti takuuseen ) harvoin pystyy 2tuntia ajaan ettei jotain ole vialla , no ei se ollut kuin tonnin peli , mutta Murrayta en suosittele jos ajoa on hiukan enempi !

   • jonsored 995e

    Hakusassa linko hl 1000-1500. Kysymys kuuluu et onko lingot kuinka työläitä ajaa käännellä. Tulis vanhan vaarin käyttöön pohjois suomeen. Ajot 20metriä eli tie auki postilaatikolle ja pari polkua pihan poikki. Melko tasaista maastoa.Lapio hommia hän ei enään jaksa mutta lingon perässä vois kävellä vai onko se kuinka repivää? Onko akku yleensä itse ladattava vai onko näissä laturi.


   • Anonyymi

    11 v ajoin Murrilla. Nyt jämähti venttiilit. Toimi hyvin,ei ongelmia ennen sitä.


  • einoenkeli

   Ei ole työläs käännellä, kun ostaa sellaisen lingon jossa voi jommankumman pyörän vapauttaa vedosta. Eli kun painaa kahvasta niin toinen pyörä ei vedä jolloin kääntyy siihen suuntaan.... ja toiseen suuntaan toinen pyörä vapauttamalla. Ehdoton ominaisuus lingossa!

   • tonnin peli

    Onko tämmönen ominaisuus yleendä kaikissa tonnin peleissä? ukko käytteli vielä muutama kesä sitten puutarha jyrsintä. Se repi ja väänsi aika lailla. Painava vehje kääntää muutenkin.Vois kai kuvitella et linko menee tasasemmin.onko se siis lähinnä perässä kävelyä?


   • Anonyymi

    kyllä. suuri apu ainakin omassa husqvarnassa


  • M_llä alk. pettynyt

   Onko kellään kokemusta 1-vaihe lumilingoista? Honda HS550, entä Husqvarnan vastaavasta?

  • M_llä alk. pettynyt

   Heippa!
   ÄLKÄÄ OSTAKO sellaista lumilinkoa, joissa vaijerit kulkevat vaipan sisällä jos ei ole lämmin säilytystila lingolle! Minulla vaijeri jäätyi, kun sinne pääsee lumi joka joskus sulaa ja pakkasella taas jäätyy. Joka linkouskerta vaijeri pitää sulattaa kuumailmapuhaltimella. 2-VAIHE LINGOISSA ON USEITA PAIKKOJA JOTKA SAATTAVAT VIKAANTUA. Lumenkeräimen voimansiirtolaatikko on yksi heikko kohta.
   Voimansiirto vaihteistossa heikko kohta.

   • Anonyymi

    Mitä vähemmän vaijereita sitä parempi.


   • Anonyymi

    No siitä pääsee eroon jos laittaa aseöljyä tai ohutta siihen tarkoitettua öljyä. Itse ostin harpentilta ja suihkutan sitä välillä avoimiin vaijerikohtiin ja toimii ilman sulatuksia. tekee kalvon vaijerin päälle ja kulkeutuu myös suojan sisäpuolella kun antaa samalla vaijerille liikettä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No siitä pääsee eroon jos laittaa aseöljyä tai ohutta siihen tarkoitettua öljyä. Itse ostin harpentilta ja suihkutan sitä välillä avoimiin vaijerikohtiin ja toimii ilman sulatuksia. tekee kalvon vaijerin päälle ja kulkeutuu myös suojan sisäpuolella kun antaa samalla vaijerille liikettä

    Tangot on parempi. Vaijereita saa olla kokoajan sulattelemassa ja rasvailemassa ja jäätyy siltikin varsinkin jos kelit käy plussalla.


  • Parashonda

   1987 ostettu Honda ja kerran vaihdettu hihna pelaa edelleen (2018).
   Laakista käyntiin.

  • mitä_seuraavaksi

   Mitä Honda kuuluu aloituksen kysymykseen?

  • Mulla on nyt 7hp kiinalainen linko justiin toimitettuna viikko sitten.Helppo käyttää ja saa silleen vedon että toinen rengas vain vetää.Sitten vaijerit ei ole jäätyvää mallia vaan avonaista lanka vaijeri tyyppistä.Samoin tuo voimansiirto laatikko mitä joku tuossa ylempänä vika kohteeksi mainitsi niin tässä koneessa siinä on rasvanippa asennettuna mutta se nippa oli joku kiina versio niin vaihdoin normi traktorissa käytettävän nipan sen tilalle.! Samoin kitkapyörä on helppo huoltaa sillä sen renkaan saa vaihdettua pyörälle tosi helposti ja osana maksaa vain 10-18€.Eli huomattavasti paranneltu versio aikaisemmista kiina koneista valoineen ja sähkö strartteineen nyt käytössä.!
   Hintaa tällä oli kotiin tuotuna 535€

  • Vuorellaistuja

   Kokemuksesta voin sanoa, että halpa tulee käytössä kalliimmaksi kuin kallis laatumerkki. Siksipä vain Yamaha ja Honda kelpaavat minulle. Hydrostaattinen veto, ei hihnanvaihtokuluja, kestää kovassakin käytössä vähintään 20 vuotta. Kaikki toimii niinkuin on suunniteltukin, käynnistyy omalla akulla, tuottaa riittävästi virtaa myös tehokkaisiin LED-työvaloihin. Itsellä nyt reilun vuoden ikäinen Yamaha, jossa sähköstartti, akku, sähköinen heittotorven kääntö, telaveto. Maksoi 3500 euroa. Velipojalla 19-vuotias telaveto-Honda, vaihdettu vain puola kolmisen vuotta sitten. Käy ja kukkuu kun vetaisee pari-kolme kertaa. Ostettu markka-aikana tammikuussa 2000, hintaa en muista. Äidillä ollut nyt uutena ostettu 4-vuotias Jonsered ST 2019 E, johon vaihdettiin äskettäin jo kolmas ruuvi/linkohihna. Hihnan hinta noin 50 euroa postikulut ( vaihtotyö, jos ei itse vaihda). Melkein samantien, kun vaihdoin uuden hihnan, niin noin 15 minuutin koelinkouksen jälkeen lumiruuvi jumittui osuessaan maahan jäätyneeseen murskeeseen, jolloin sulakepultti ei mennytkään poikki, vaan menikin ruuvia/linkoa pyörittävä akseli hihnapyörän tyvestä. Takuuhan ei ole tietenkään enää voimassa, joten täytyy alkaa metsästämään jostain uutta akselia, mikäli sen hinta ei ole sitten satoja euroja, eli kannattaako edes vaihtaa...

  • halvallakin_pääsee

   Joskus Lahden Sopenkorvesta ostin kaksivaihelingon. Eli joku Simleksi, kansankielellä.
   Ko. firma on muuttanut Nooan aikana vanhan vitostien varteen, ja ollut lopetettunakin pian 10- vuotta. Olen erään kirkon parkkipaikkaa sillä ajellut, muutamaa pihaa ja nyt paritalvea sitten vaihdoin Jonskuun. Jonsku on ollut ongelmallinen. Nyt nostan sen taas autoon ja vien huoltoon. Ei kestänyt lingotun penkan siirtämistä

   Niin, tuo "pieni" historiallinen Simpli toimii vieläkin kaverilla. Siihen on kerran vaihdettu hihnat. ja nyt joku remppa siihen oli tullut, muttei kallis. Tuskin japsi olisi tullut halvemmaksi, jos aikoinaan olisin sellaisen hommannut.
   Siis kyllä ne ämerikkalaiset toimii, kiinalaisista en sitten tiedä ollenkaan.

   • Tänään sitten kaveri tuumasi, ajaen tuota minun Jonsseria, että hän etsii nyt itselleen uutta lumilinkoa. Tuo Simmeli, mikä meni hänelle, alkaa tulla vuosikymmenten päähän. Pääsee eläkkeelle.


  • Anonyymi

   Vanha topic, mutta eipä haittaa.

   Minä ostin Jonsered ST 2109E:n 5 vuotta sitten enkä ole pätkääkään katunut. Käyttöhuolto vuosittain (öljy, tulppa jne.) ja samalla öljyän aseöljyllä vaijerit, niin toimii kuin unelma. Polttoaineena käytän 98:a tai pienkonebensaa. Konetta säilytän kesällä pihavajassa ja talvella ulkona pressun alla.

  • Anonyymi

   Jonsered ehdottomasti. Paras linko. Meillä lumet lingotaan jonssilla ja tukit kaadetaan jonseredin moottorisahalla.

   • Anonyymi

    Pannaanko teillä lapsetkin jonsered kondomeilla?


   • Anonyymi

    Jonssi ym. eivät osaa tehdä toimivia linkoja, myös käyttöergonomia ihan hanurista. Moottorisahana Jonssi on kyllä ihan OK. Jos haluaa pitkäikäisen ja käyttökuluiltaan edullisen lingon, niin kannattaa satsata vähän enemmän euroja ja hankkia joko Yamahan tai Hondan. Kalliita ostaa, mutta käyttökustannuksiltaan halpoja. Ei jokavuotisia hihnojen vaihtoja eikä muutakaan remppaa. Käy ja kukkuu, toimii pomminvarmasti ja tekee työnsä niinkuin pitääkin.


  • Anonyymi

   Husqvarnan st 327 tuossa linkosin mökkitietä 900m. Se ei tasainen ja pienii mäkiä matkalla. Hienosti selvisi 20cm nuoskalumesta ja mäistä ongelmitta. Polttoainetta kyl kuluu n.litra/tunti. Meillä tiellä keskikohta ylempänä kuin ajourat. Ei haittaa vaikka toinen puoli menee korkeammalla..toki toisen puolen korkeussäätöä voi säätää tarvittaessa jos ruopii maata. Sekin ongelma menee kun antaa tien pohjan kovettua ja tien tasaantua ensin. Suosittelen vähän pitemmille teille, vähän iso ehkä pikku pihoille. Itsellä rengasmalli.

   • Anonyymi

    Amerikassa ne ei arvosta noita ruotsalaisia linkoja. Kuulemma paljon muoviosia jotka hajoaa pakkasella.


  • Anonyymi

   Oli aika elvyttää tämäkin ketju henkiin....

  • Anonyymi

   Ostin ensin halvan kiinalaisen, jossa torven kääntö hankalalla veivillä. Kun siitä ruuvit (joiden tilalle ei tavalliset käy) yms erikoiset osat tippuivat yksi kerrallaan hankeen ja katosivat, niin hävitin sen pois. Seuraava oli Husqvarnan telamalli, jossa ajopykäliä ei tarvitse loviin vaihdella, kun on portaaton hydrostaattinen voimansiirto. Sehän menee vaikka umpihankeen. Mutta peruutettaessa pitää kuuppaa nostaa, ja se on tosi vaikeaa sen polkimen kulissin hankalan käytön takia. Tämä telakone on oikein hyvä, jos ei koskaan tarvitse pakitella. Sitten pyörämallinen Huski ST230P. Helppo pakitella. Kääntyy helposti, kun sarvissa liipasimet, joilla toisen pyörän vedon voi vapauttaa.
   Hihnoja, vaijereita ja planeettavaihde on mennyt. Ei parin vuoden jälkeen käynnistynyt kylmänä. Primer-pumpun letku liian pitkä, menee littuun. Ei saa ryyppyä. Pitää laittaa bensaa tuipanreiästä (tarvitaan pitkä tulppa-avain) tai lyhentää sitä letkua.

  • Anonyymi

   Husqvarnan lumilingot on jo vuosia valmistettu USA:ssa. Pultinkannatkin on tuumakokoisia. Pienet ruuvit on tyrkätty tehtaalla koneella peltiin vinoon. Irrottamista helpottaa, kun ensin napauttaa vasaralla pultin kantaan. Käyttöohjeessa lukee, että esim ST230P voimansiirto ei tarvitse huoltoa eikä voitelua. Niinpä planeettavaihteiden laakereiden neulat tulevatkin ulos voitelun puutteen aiheuttaman kulumisen takia jo parissa vuodessa. Vaijereidenkin reititys ja kiinnitys on suunniteltu tosi huonosti. Kun uusin ruuvin ja ropelin kahvan sämppäytyneen vaijerin, muutin sen lähtemään suoraan eteenpäin. Alunperin on heti alussa jyrkkä mutka. . . Porasin askelporalla ison reiän siihen keulamuoviin ja vedin vaijerin siitä suoraan ulos. Varaosia tilattaessa pitää ehdottomasti olla se Product-numerosarja tiedossa. Osat vaihtuvat kesken valmistusvuotta. Tulevatko varaosat Ruotsista?

  • Anonyymi

   ST230P ja muidenkin lumilinkojen joihinkin alapuolen huoltokohteisiin pääsee heipommin käsiksi, kun kippaa koneen pystyyn kuupan varaan. Jos bensatankki on ihan täynnä, niin saattaa hieman tiputtaa korkista.

  • Anonyymi

   Ehdottomasti minä valkkaisin Husqvarnan noista. Se on ammattilaisten vehe. Luotettavampi ja huoltoliikkeitä löytyy enempi ja varaosiakin, vaikka 20 vuotta vanhaan koneeseen.
   Youtubesta löytyy melkeinpä mihin Husquun huoltoneuvo- yms....testaus videoita.
   itellä kaikki laitteet Husqvarnaa ja käsityökalut Hiltiä, joten ei tarvii sitten pettyä.

   • Anonyymi

    Muovia,muovia ja muovia. Muovista on husqvarnat tehty. Halpa valmistaa mutta ei todellakaan halpa ostaa kun hajoaa. Ja nehän hajoaa kun muovit ei kestä pakkasta.


  • Anonyymi

   Kun lukee noita juttuja niin ei oikein tohdi laittaa mitään linkoa.Olen 74v. ukko ja kolalla teen työt. Olisihan se helpompaa jos löytyisi toimiva kone pitää vielä tuumata

   • Anonyymi

    Osta perus stiga. Ne on ihan hyviä vaikka tehdään kiinassa.


  • Anonyymi

   Ainakaan Hankkijalta ei kannata ostaa, varaosia ei saa.

  • Anonyymi

   Ostin hankkijalta ja nyt rupesi pelottamaan. Mikä merkki mihin ei osia saa??

   • Anonyymi

    Cub Cadet, niinkin yleistä osaa kuin linko-osan vetohihnaa ei koskaan kuulunut ja tilasin Kärkkäiseltä.

    Lisäksi kävin tiedustelemassa tilaamaani osaa ja kassalla notkui niin vetelä nuori mies, että vetelänpänä olisi ollut nestemäistä kuten ripuli. Ei kiinnostanut nuorta miestä tehdä mitään joten käytin rahani muualla.

    Onneksi muualta saa jotain osia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   609
   3243
  2. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   26
   2053
  3. Järvenpäässä ravintolassa ammuttu 2 ihmistä

   Järvenpäässä on ammuttu kahta ihmistä ravintolassa. JENNI GÄSTGIVAR Tekijän kuva Leo Kirjonen Tänään klo 21:44 Itä-Uuden
   Maailman menoa
   29
   1704
  4. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   113
   1555
  5. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   132
   1487
  6. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

   Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
   Maailman menoa
   248
   1456
  7. Mistä kaupungeista tai kunnista olette ?

   Tähän kaupungin tai kunnan nimi
   Ikävä
   93
   1392
  8. Taidat olla

   lopullisesti kyllästynyt nainen.
   Ikävä
   113
   1305
  9. Nainen kyllä se sinä vain pysyt mielessäni

   Olet ainut ketä olen rakastanut hiton pitkään ja tuntuu kuin olisit puolikkaani, kohtaloni ja heti kun en mieti sinua he
   Ikävä
   74
   1286
  10. Muistatko kun kerroin...

   että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
   Ikävä
   33
   1210
  Aihe