Reijo Mäki

mIRKOU

Tämä Reijo Mäki taitaa nykyään olla aika suosittu kirjailija, vai? No, minäkin tässä viikonloppuna luin yhden(ja minulle ensimmäisen) teoksen ''Pimeyden Tango'', ja pidin siitä todella.

Suositelkaa muita Mäen teoksia. Sukkanauhakäärmeestä olen kuullut hyviä arvioita ja olen koittanut metsästää sitä kirjastoista, huonolla menestyksellä.

12

3390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Phyllis

      parhaimmillaan Reijo Mäki on temmeltäessään
      yksityisetsivä Jussi Vareksen kanssa. Olen lukenut lähes kaikki Mäen dekkarit, ja nyt alkaa vähän kyllästyttää...
      Suosittelen kyllä harmittomana ja hupaisana kesälukemisena ja saatatpa jäädä koukkuun, niinkuin minulle kävi ! Siltä varalta että niin käy, listaan sinulle po. kirjoja julkaisemisjärjestyksessä. ( Vanhat ovat mielestäni parempia kuin viime vuosina julkaistut)
      Enkelipölyä
      Moukanpeli
      Satakieli lauloi yöllä
      Marraskuu on musta hauta
      Sukkanauhakäärme
      Jäätynyt enkeli
      Kuoleman kapellimestari
      Kaidan tien kulkijat
      Liian kaunis tyttö
      Rahan kääntöpiiri Kruunun vasikka
      Enkelit kanssasi
      Tatuoitu taivas
      Pimeyden tango
      Pahan suudelma
      Keltainen leski
      Mullan maku
      Aito turkki
      Kolmastoista yö
      Tukholman keikka
      Pitkä lounas
      Black Jack

      Siinäpä sinulle lukemista. Anteeksi huolimaton kirjoitusasu...

    • Harakka

      Edellinen kommentoija listasi ansiokkaasti Reijo Mäen kirjoittamat kirjat. Minulle kävi samalla tavalla, että jäin koukkuun ja olen lukenut paria lukuun ottamatta kaikki.

      Aloitin sattumalta Sukkanauhakäärmeestä monia vuosia sitten, ja sen tarina on edelleen parhaimmin mielessä, joten voin yhtyä noihin yleisiin arvioihin. Mutta melkein mikä hyvänsä sen jälkeen kirjoitettu kannattaa lukea. Vares-sarja on antoisinta lukea osapuilleen kirjoittamisjärjestyksessä, koska Vares vanhenee sarjan mukana.

      Käytännössä joutuu lainaamaan niitä, mitä kirjastossa on saatavilla. Todennäköisimmin sieltä löytää Reijo Mäen ainoan flopin eli Tatuoidun taivaan. Se on ihmeellinen tulevaisuuteen sijoitettu ns. kokeileva romaani - ei juuri mitään yhteistä Mäen normaalin aihepiirin, huumorin ja tarinaniskutaidon kanssa.

    • Himolukija

      Reijo Mäessä on aina viehättänyt miljöökuvaus. Olen aikanaan asunut pitkään Turussa, joten on metkaa lukea kohtauksia, jotka sijoittuvat vaikka ravintola Kouluun tai Katariinanlaakson metsään tai Ylioppilaskylään. Niin kovin nostalgista. Maailman ainoa kirjailija, jonka tapahtumapaikat tuntee jo ennen, kuin niistä lukee.

    • HANSU

      HEIPS
      PYYSIT SUOSITTELEMAAN REIJO MÄEN KIRJOJA. OLEN LUKENUT VARRES JA KAIDANTIENKULKIJA. SE OLI TOSI HYVÄ KIRJA .SUOSITTELEN.

    • Pilotti

      kaikki muutamat useampaan kertaan . Minusta erittäin hyviä. Nythän on tulossa elokuvakin joka perustuu kirjaan keltainen leski.
      Tukholman keikka kirjassahan on mäen teokset jotka ovat jo ilmesty´neet aiemmin (mm.kruunun vasikka)en muista oliko niitä kolme vai kaksi samassa kansissa.

      • pilotti

        ilmestyihän uusi kirjakin "huhtikuun tytöt"


    • mari

      ...on Kaidantienkulkijat---ainaki äitöön mielestä! Ite en oo lukenu mut äiti on kolunnu kaikki..

    • teodor

      On vallan käsittämätöntä, miten huonosti tehty alatyylin elokuva on tehty Reijo Mäen tekstien pohjalta. Nähtyäni elokuvan hämmästykseni oli suuri: miten ihmeessä Reijo Mäki on voinut moisen roskan hyväksyä. Kaikki hänen kirjoittamansa, lukemani noin 15 kirjaa ovat sen sijaan valioluokkaa.

      • Mäki-fani

        Elokuvaa en ole nähnyt, enkä taida mennä katsomaankaan, sillä jo Juha Veijosen valinta Jussi Vareksen rooliin petti ennakkoon kaikki odotukset.

        En halua moittia Veijosen näyttelijäntaitoja sinänsä, mutta kyllä jo hänen ulkonainen olemuksensa on melkoisessa ristiriidassa sen kanssa, mikä kuva Jussi Vareksesta syntyy Mäen romaaneja lukiessa. Televisiossa esitetyt insertit vain vahvistavat tunnetta, että kirjoista on menty metsään ja pahasti.

        Elokuvantekijöille on kai tärkeämpää yrittää tehdä rahaa amerikkalaismallisella tyypittelyllä ja tarinankerronnalla kuin luottaa kirjailijan luomaan suomalaiseen mieshahmoon, sielunmaisemaan ja tarinaan.


      • Mies
        Mäki-fani kirjoitti:

        Elokuvaa en ole nähnyt, enkä taida mennä katsomaankaan, sillä jo Juha Veijosen valinta Jussi Vareksen rooliin petti ennakkoon kaikki odotukset.

        En halua moittia Veijosen näyttelijäntaitoja sinänsä, mutta kyllä jo hänen ulkonainen olemuksensa on melkoisessa ristiriidassa sen kanssa, mikä kuva Jussi Vareksesta syntyy Mäen romaaneja lukiessa. Televisiossa esitetyt insertit vain vahvistavat tunnetta, että kirjoista on menty metsään ja pahasti.

        Elokuvantekijöille on kai tärkeämpää yrittää tehdä rahaa amerikkalaismallisella tyypittelyllä ja tarinankerronnalla kuin luottaa kirjailijan luomaan suomalaiseen mieshahmoon, sielunmaisemaan ja tarinaan.

        Elokuvalla ei ollut mitään tekemistä Mäen mainioiden kirjojen kanssa! Suuri pettymys. Veijosen valinta Vareksen rooliin oli vähintäänkin kyseenalaista (vaikka näyttelijäntaidoissa ei mitään vikaa olekaan!) ja elokuvasta puuttuu täysin romaaneille ominainen kepeys sekä riemukas ote elämään.

        "Elokuvantekijöille on kai tärkeämpää yrittää tehdä rahaa amerikkalaismallisella tyypittelyllä ja tarinankerronnalla kuin luottaa kirjailijan luomaan suomalaiseen mieshahmoon, sielunmaisemaan ja tarinaan"

        Tuon paremmin asiaa ei voi enää sanoa...


    • pilotti

      papilllonista tehty elokuva on aivan paska tai oikeastaan jos on ensin lukenut kirjan niin harvoin elokuva vastaa kirjaa siis tarkoitan sitä että elokuva on yleensä aivan paska.

      • anaalibileet

        PERSEREIKÄ!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe