hinta-laatu objektiivi 18-200nen

vai joku muu

nikkor on varmaan hinnaltaan 3x näihin mutta kumpi näistä tamron vai sigma....

5

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12.h.21

      NIKON

    • Olen käyttänyt Nikkor 18 - 200 VR optiikkaa kesäkuusta 2007 alkaen ilman pienintäkään ongelmaa. Silmämäärin siinä ei ole suurtakaan eroa kilpaileviin jos ei hieman isompaa aukkoa 200mm pituudella lasketa.

      photozone on kuitenkin testannut nuo kaikki joten sieltä saat varsin hyvää tietoa asiasta.

      http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/242-nikkor-af-s-18-200mm-f35-56-g-if-ed-vr-ii-dx-review--test-report

      Loppulausumana:

      Regarding some glowing reviews available on the web the expectation were rather high. Unfortunately the (tested sample of the) Nikkor AF-S 18-200mm f/3.5-5.6 G IF-ED VR II DX wasn't able to convince completely. Weak points are rather hefty distortions and high vignetting (@ f/3.5) at 18mm. Apart from a few weak spots the resolution figures are quite good though and it is possible to get very decent images from this lens under field conditions. The VR can surely help to save the day in situations where similar zooms must fail utterly The build quality is a little soso for a lens in this price class and probably the biggest disappointment. All in all the Nikkor is a highly interesting lens but not without flaws (hardly surprising for a 11x zoom)

      Siinä pidetään vinjetointia 18mm F3.5 arvoilla ongelmana joskaan se ei minua ole häirinnyt, erottelukykyä pidetään varsin hyvänä ja heidän mielestään sillä saa varsin hyviä kuvia. Minunkin mielestäni sillä saa hyviä kuvia ja olenkin käyttänyt sitä "matkalinssinä" se kun taipuu aika moneen.

      Kannattaa tutustua myös siihen mitä sanotaan Tamronin ja Sigman vastaavista linsseistä. Nikonin VR on joka tapauksessa lunastanut lupauksensa ainakin minun osaltani. Laitan tähän osoitteen yhteen esimerkkikuvaan jossa VR on ollut pääosassa, kamera D90 18mm F4 ISO1600 ja 1/4sek

      https://picasaweb.google.com/107111916669909334962/EuroopanKiertoa2009AroundEurope2009?noredirect=1#5340570057308637074

      Kuvassa on yksi Vatikaanin Pietarin katedraalin kattokuvuista keväällä 2009. Kuva on otettu juuri tuolla objektiivilla.

    • tosissaan.

      kiitoksia kysymyksiin vastauksista melkein OFFTOPICCINA. ehkä joskus sais sen vastauksenkin.

      • Räpi

        Onko kysymykseesi olemassa yksiselitteinen neutraali vastaus?


      • Räpi kirjoitti:

        Onko kysymykseesi olemassa yksiselitteinen neutraali vastaus?

        Nikon_d90 on antanut varsin kattavan vastauksen jos sen viitsii lukea. Totuushan on, ettei kovinkaan monella ole noita kaikkia repussaan joten yksilöiden käsitykset eivät perustu tosiasioihin omasta kokemuksesta vaan ne on hankittu yhdestä vaihtoehdosta joka lienee se paras koska se on valittu, ainakin hintaansa nähden.

        Kannattaa siis tutkia eri testilaitosten antamia vastauksia aiheesta. Jos on ongelmia Lontoon murteessa niin joku kaveri varmaan auttaa mutta pelkkä kuvien katsominen esim. mainitun photozonen testeistä valaisee asiaa. Siellä on havainnolliset vääristymien (tynnyri, tyyny) ja erottelukyvyn testit, vinjetoinnin mittaukset ja aberratio vertailut. Nuohan ne ovat ne tärkeimmät. Tulokset näkee kuvista vallan mainiosta vaikka englannin taito olisi entisen ulkoministeri Karjalaisen luokkaa.

        Nämä vertailut eivät koskaan ole yksiselitteisiä koska eri kuvaajat arvostavat eri asioita laadussa ja hinnassa. Joku satsaa laatuun koska se on taloudellisesti mahdollista hänelle ja toinen ostaa sen mihin on varaa eli hinta ratkaisee.

        Uskon kuitenkin noiden varsin tunnettujen valmistajien tuotteiden olevan kaikkien käyttökelpoisia joten mikään valinnoista ei mene täysin pieleen kuin huonolla tuurilla. Itse arvostaisin muutamaa asiaa: swm moottoria, valovoimaa ja mekaanista rakennetta, sitä miltä se käsiteltäessä tuntuu. Vaikka ostaisi postimyynnistä kannattaa käydä hiplaamassa jossain kaupassa kyseistä tuotetta.

        Valinta on aina vaikeaa jos on monta mistä valita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe