Halpoja lentoja, hostelleja ja muita vinkkejä??

Rahaton matkaaja

Olemme menossa poikaystävän kanssa keväällä budjettilomalle Barcelonaan. Osaisiko joku suositella lentoyhtiötä, jolla on lentänyt erityisen halvalla Barcaan?

Haluaisin myös kuulla vinkkejä hyvistä ja edullisista hostelleista, jotka olisivat kävelymatkan päässä La Ramblasta ja uimarannasta. Olen miettinyt Hostal Orleansia kuultuani siitä hyvää, mutta hinta voisi toki olla hieman alhaisempikin kuin 30e/yö.. Toisaalta en tiedä kuinka realistista on löytää halvemmalla hyvältä paikalta siisti hostelli, josta saisi varattua yksityishuoneen..

Olen toki katsellut jo vaikka millä mitalla nettisivuja, mutta ajattelin että jollakulla olisi vielä ässä hihassa säästämisen suhteen :)

Ja niin, vielä yksi kysymys: voiko niihin hop on - hop off -turistibusseihin hypätä ensimmäisen kerran kyytiin muiltakin pysäkeiltä kuin vaan siitä aukiolta? Ja onko kyseisten bussien pysäkkilistausta saatavilla jostain netistä?

Kiitos kaikille avuliaille!! :)

10

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maijuliina

      Norwegianilla ehdottomasti halvimmat SUORAT lennot.

      Muihin asioihin en osaa ottaa kantaa.

    • luuhari

      Mä olen monta vuotta sitten yöpynyt sellaisessa hostellissa jonka nimi on Hostel Europa/Europe. Se on kohtuullisen isolla Ramblaan yhtyvällä kadulla vanhassa kaupungissa (doottilaisessa). En muista kadun nimeä, mutta hostelli lähellä Ramblaa ja rantaan käveltiin.
      Ainakaan silloin ei ollut ilmastointia huoneissa, mutta kylpyhuone oli. Peruskuntoinen, mutta siisti. Maksettiin huone päivä kerrallaan. Hintaa en enää muista -ja varmaan on siitä tietenkin noussutkin.. Huoneet olivat kahden hengen huoneita.

      En ole ollut itse turistibusseissa, mutta sen verran tiedän, että niitten reittikarttoja saa melkein mistä vain, jo lentokentän turisti-infosta. Itse olen toiminut niin, että olen paljon kävellyt ja pitemmät matkat mennyt metrolla. En koe jääneeni mistään paitsi, vaan kaupunki on kyllä minulle ihan hyvin hahmottunut. Metrossa 10 matkan kortti maksaa alle 9 e ja se tulee varmasti käytettyä, jos on useamman päivän. Metro on myös erittäin selkeä ja siisti. Niitäkin karttoja saa turisti-infosta sekä joka asemalla on tietenkin kartta. Ja niitä kymmenen matkan kortteja saa myös ostaa automaatista joka asemalla, käyvät käsittääkseni myös reittibusseihin.

      • luuhari

        Jaa niin, netistä voi katsoa vaikka vertaa.fi tai ebookersilta lentoja. Mulla on aina ollut vaihto. Vaikka olen tottumaton matkustaja, olen niistä selvinnyt hyvinm, sillä opasteet kentillä ovat hyvät. Pariisin lentokentästä olen kuullut kyllä kauhutarinoita...


    • satunnainen matkaili

      Ota majapaikka ehdottomasti siltä Ramblan Goottilaiselta puolelta eli keskusaukiolta katsottuna vasemmalta puolelta. Se on selvästi turvallisemman oloinen ja siistinpi alue ...ja lähenpänä rantaa. Rantahan on kävelymatkan etäisyydellä Ramblasta.
      En ole hostelleissa majoittunut, mutt tuskin/ainakaan paljon alle 30€ missään keskustan tuntumassa pääsee.

      Lentojen hintoja tossa katoin halvatlennot.fi -sivulta. Ja sen mukaan halvin oli 201€ meno-paluu yksi hlö, mutt matka-aika suht pitkä. Kalliina yleisesti pidetty Finnair olis noin 260€ ja vain se noin 3 tunnin lentoaika. Eli kantsii miettiä hetki haluaako olla pidenpään matkalla vai perillä ja katsoa hiukka lähtö- ja perilletuloaikojakin... Ei joka paikkaan oo kiva mennä keskellä yötä tai lähteä reisuun eläimelliseen aikaan aamuyöstä

      Barcelona on upee ja kiva kaupunki, joten mukavaa matkaa teille!

      Kerran siellä käynyt ja takuuvarmasti uudelleen menevä ...jos Luoja vain suo...

      • Haukkis2

        Katsii kattoo, että lentokenttä on El Prat del Llobregat. Ryanairin halpalento menee jonnekin h* kuuseen.


    • Luffen siivellä

      Lufthansa mainostaa tällä hetkellä lentoja alk. 159,-. Lennot taitaa olla aina Frankfurtin (tai Münchenin) kautta. Niitä voi katsoa suoraan Luffen sivuilta. Luottokorttimaksu tekee 8-9 egee päälle. Hintaan sisältää matkatavarat, normaalin istuinpaikkavarauksen, pikkuruuan tai voileivän sekä oluen tai viinin ruokajuomaksi. tietysti kahvi tai alkoholittomat virvokkeet on valittavissa.

    • bcnkjrthoery

      Elikä ryanairin lennot Turusta tulee tulee Gironan kentälle josta on suora yhteys Barcelonan keskustaan. Matka kestää reilun tunnin ja maksaa 12-14 €. suora lento ja maksaa alle satasen per kärsä.
      Hostellit on kyl tähän aikaan vuodesta kaikki noissa hinnoissa.

    • bcnufgjklsdahgjkh

      niin ja airBaltic lentää turusta myös suoraan Barcelonaan. Maksaa noin 120€

    • lidfgpoujhgh

      korjaus: riikan kautta

    • Vasta kotiutunut

      Turistibussin kyytiin voi hypätä miltä tahansa pysäkiltä, myyvät niitä lippuja myös busseissa. Hotellit (Hostelleista en tiedä) myyvät lippuja myös näihin busseihin normihintaa halvemmalla. Turistibussi on tosi kätevä tapa kiertää kaupungin nähtävyydet: jotkut näistä ovat kävelymatkan päässä keskustasta, mutta jotkut sitten taas kauempana ja aikaa tuhraantuu kyllä reilusti jos niihin lähtee kävelemään. Jos ei turistibussia halua käyttää, kannattaa ottaa reilusti halvempi metrokortti T-10, jolla pääsee kätevästi liikkumaan. Hyvä kartta on ehdottomasti hyvä olla olemassa, näitä saa turisti-infosta ja hotelleista/hostelleista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe