Koira alistaa nuorempiaan

alistajakoira

Heips, mulla on 11kk sekarotunen terrieri uros joka alistaa puistossa samanikäisiä ja nuorempia uroksia. Ei koskaan narttuja tai vanhempia koiria,niiden kanssa leikkii nätisti. Jos toinen koira alistuu niin omani leikkii sen jälkeen nätisti sen kanssa, mutta ongelma syntyy jos toinen koira ei alistukaan niin helposti, syntyy rähinä.....

Olenkin koittanut miettiä mitä tekisin asialle. Puistoilua en halua lopettaa koska koira ei kuitenkaan ole agressiivinen ja tykkää leikkiä puistossa suurimman osan koirista kanssa.

Joten kun koirani alistaa toista koiraa ja näyttää siltä että tulee rähinä, pitääkö minun
A. mennä väliin ja estää tapahtuma ja rauhoittaa koira
B. lähteä heti puistosta
C. olla puuttumatta asiaan ja katsoa mitä käy

eilen olimme puistossa ja koirani alisti isompaa ïtseään nuorempaa tolleria ja tuli rähinä, menin väliin ja rauhoitin koiran ja päästin hetken päästä taas vapaaksi ja sama tapahtui taas. koitin vielä rauhoittaa ja sitten sovittiin tollerin omistan kanssa että antaa niiden selvittää välinsä. Hetken sitten siinä rähisivät ja lopulta leikkivät pitkän aikaa sopuisasti. Tämä mielestäni kertoo ettei terrierini ole agressiivinen, mutta kuitenkin haluaa selvittää johtajan paikan samanikäisten urosten kanssa.

sitten mietin sitä että jos lähden pois puistosta kun rähinä syntyy,ikäänkuin rangaistuksena toimisiko se. Toisaalta en halua että koiralle jää agre päälle kun puistosta lähdetään ja yhdistää puiston kiihtyneeseen mielentilaan.

toisaalta jos antaa koirien rähinöidä ja selvittää välinsä tuleeko koirastani tappelupukari kaikkien kanssa?

Joten viisammat, antakaapa hyviä neuvoja joka helpottaisi tähän ongelmaan?

8

4781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+8

      Älä ainakaan anna koirien selvittää itse . Se oppii vain siihen että se saa tehdä mitä haluaa eikä ainakaan tottele sinua sitä vähää sen jälkeen . SINÄ päätät mitä koirasi saa tehdä ja mitä ei .

      Kutsu koirasi pois ENNENkuin se kerkeää aloittaa alistamista. Ennaltaehkäisy toimii parhaiten .Siinä vaiheessa kun koirasi kerkeää nostaa kierrokset ei auta kuin poistua paikalta.
      Kenenkän koiran ei pidä puistossa alistua sinun koirasi pomottamiseen ...entääpä sitten kun käy huonosti ? Jossainvaiheessa sekin on edessä että koirasi saa pahasti siipeensä tai se tekee pahaa jälkeä toiselle .

      Jos koirasi alkaa alistaaan ja rähisemään täytyy sinun poistua ja antaa puistoilu rauha muille koirille.

    • 1818

      menet välii ja otat koiras pois tilanteesta, ei sellasta saa sallii ja vaikkei su koira ooo aggressiivinen mut kyl siin alkaa muit omistajii ärsyttää sun koira ja ne tulee kumminki sanoo et hei voisitko poistuu puistosta, mulla ollu kaks terrierii ja siskollanion ja kaverillani. terrierin luonne on tollanen. toi alistaminen ja kinastelu kuuluu sen luontoon

    • Rähmö

      Minusta teillä ei ole asiaa koirapuistoon,ennenkuin koirasi oppii taas tavoille!!!vaikka *alistaa* vain tiettyjä koiria..voi joskus käydä jonkun toisenlaisen koiran kimppuun.oma pentuni linkkaa nyt,kun toinen koira päätti alistaa sen..hyökkäsi kimppuun.. :/

    • Babygirl-

      Voisi kai sanoa että koirasi ei vielä ole aggressiivinen. Dominoiva "hyökkääminen" ei tietenkään ole aggressiota, mutta mitä jos se alistettu koira vaikka ahdistuu tilanteessa niin että reagoi puremalla takaisin. Siitä syntyy todennäköisesti tappelu ja mikäli toinen koira vaikka saa pahemman pureman voi sille jäädä tilanteesta niin negatiivinen kokemus, että se muuttuu aggressioksi. Mielestäni koirien (varsinkaan saman sukupuolen) ei pidä edes antaa suorittaa dominoivia eleitä jossa vaikka pää tai tassu laitetaan toisen selän päälle, koska niistä harvemmin mitään hyvää seuraa. Niin ja kyllä se tilanne pitää sinun rauhoittaa siellä puistossa, eikä puiston ulkopuolella. Tuollainen villi elämäntapa ei sovi asuinympäristöön.

    • 34+34

      Aina haet koirasi välittömästi tilanteesta pois ja ulos puistosta. Se ei saa kiusata siellä ketään. Lisää koulutusta ja vaikka jokin harrastus, jossa koirasi voisi purkaa energiaa. Koirasi on vielä nuori, kouluttamisella saat siitä hienon koirapuisto kaverin :o)

    • jllkj

      tiesittekö,että koirilla on hierarkia ja ne selvittävät sen keskenään Kumpi on johtaja ja kuka seuraa.se on luontainen tapa käyttäytyä.
      Agressio on asia erikseen

    • ekkeeee

      Jos otat koira kiinni ja jäät puistoon, saattaa se jäädä silti kyttäämään kyseistä koiraa ja kierrokset vain nousee kun se on kiinni. Kun lasket sen taas irti niin se syöksyy toisen koiran luo ja sama homma jatkuu. Jos siis otat kiinni niin sinun tulisi saada koira rentoutumaan ja rauhoittumaan ennen kuin vapautat sen uudelleen. Jos se ei onnistu, voithan käydä pienellä kävelyllä puiston ulkopuolella ja kun se vaikuttaa taas rennolta, niin menette takaisin sisälle.

      Olen samaa mieltä että omistaja kertoo koiralle millainen käytös on sallittua. Jos koirallasi on tapana alistaa toisia useinkin, mieti olisiko sinusta tai koirastasi mukavaa jos puistossa kävisikin vaikka nuori rottweiler tai saksanpaimenkoira joka tekisi samaa sinun koirallesi. Minulla nimittäin on sakemanni jota olen kieltänyt pomottamasta muita, ja tasapuolisuuden vuoksi suojelen sitä myös muiden alistamiselta.

      Tokihan nuoret koirat saavat vähän mittailla toisiaan katsella ja jäykistelemällä, mutta sitäkään en anna pitkään harrastaa enkä fyysistä pomottamista (selkään nousemista, rähisemistä) suvaitse ollenkaan. Koirani tulee luottaa minun arvostelukykyyni toisten koirien suhteen.

      Viimeksi puistossa oli juuri sellainen 2-vuotias uros jossa omistajansa ei nähnyt mitään vikaa. Koira jäykisteli ja murahteli kaikille koirille sukupuoleen katsomatta, mutta erityisesti muita uroksia ahdisteli. Koirapuistossa pitäisi kaikilla olla mukavaa eikä sinne saa joku tulla pomottamaan muita. Mitäs sitten kun kaksi tällaista sattuu puistoon yhtäaikaa ja omistajat antavat niiden selvittää välinsä keskenään? Tuntuu siltä että ilman eläinlääkäriä siitä ei välttämättä enää selvitäkään.

      Haluatko että koirasi pomottaa muita? Jos et halua, tee siitä loppu.

    • teeeeeeeeeee

      Opettele lukemaan koirasi elekieli. Koirien elekieli. Mene väliin johtajana,auktoriteettina. Ensimmäisestä eleestä.(dominointi) Ei jää mittelöimään.

      Koira aistii ensimmäisenä energian.

      Koirapuistossa tätä on vaikea tietää , mut ajan myötä oppii koirasta kuin koirasta tuntemaan alistuvan rauhallisen mielentilan.

      Joten kun yksi - tasapainoinen- koira lähtee kauemmas koirastasi, Menet ja ojennat koiraasi,homma ei pääty siihen kun nappaat pannasta tai jotain muuta, vaan kunnes koira on rauhallinen(eleiltään) ja ottaa katsekontaktin-> (koira on sit vasta valmis keskusteluun) katsekontakti ja sit vasta tokaset ei. Ja sen täytyy tulla määrätietoisesti,päättäväisesti ja rauhallisesti. Koira ei kuuntele muuta kuin tasapainoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe