muuten aivan kiva

Negombo on

paikka, mutta eihän sielläkään suo-maalaisesta white trashista pääse eroon.

Työväenluokkaiset kullihaukat ovat löytäneet uuden seksiturismin kohteensa.

Die white trash...

5

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskalla tutustua

      Olimme mieheni kanssa Sri Lankan länsirannikolla Wadduwassa pari viikkoa ja tulimme juuri takaisin. En ole käynyt aasian lomakohteissa aikaisemmin, joten kaikki oli minulle uutta. Hotellimme Siddhalepa Ayurveda Health oli erittäin kauniiksi tehty ja matalaksi rakennettu alue, jossa paikalliset hääparit mielellään kuvauttivat itsensä. Kerjäläisiä emme tavanneet kuin muutaman turistikohteissa. Alueella ei ollut rantaravintoloita, eikä turistikauppoja, mutta luonto oli lähellä ja miehet myivät hotellin rantaportilla kookospähkinöitä ja järjestivat matkailua, hierontaa, vaatturin, tuk tuk kyytiä jne. Tilasimme eräältä 2 pv:n retken toisen pariskunnan kanssa Kandiin ja Sigiryiaan. Maksoimme 2 pv täysihoidosta ja retkestä lähes saman kuin hotelli olisi ottanut ja saimme lisänähtävyyksiä samaan hintaan. Koska matkan järjestänyt mies (Silva) sanoi, että mitään ei tarvitse maksaa jollemme ole tyytyväisiä ja matka maksettiin jälkikäteen (lukuunottamatta yht 100 € etumaksua). Kaikki toteutui sovitulla tavalla ja paremminkin. Upeiden hotellien lounasravintoloissa tunsimme itsemme nukkavieruiksi. Ilmeisesti nämä henkilöt tekevät parhaansa, jotta saavat turistit viihtymään, mutta bisneksen taju on vielä aika hakusessa ja voitto taisi jäädä olemattomaksi. Juttelimme huonolla englannilla ja nauroimme väärinkäsityksille. Viimeisenä iltana hän kutsui meidät syömään perheensä kanssa. - Paikalliset tulivat todella läheisiksi meille, kun suhtauduimme heihin avoimin mielin, näytimme talvikuvia Suomesta ja kerroimme itsestämmekin jotain. Iloinen, huumorintajuinen ja lämminsydäminen kansa sulatti sydämemme. Erään köyhän perheen lapset otimme kummilapsiksemme ja koemme jo nyt saaneemme heiltä paljon. He soittivat meille Suomeen 2 kertaa kiittelemään, että perhe on niin onnellinen, kun autoimme heitä. Rahaa ei kulunut lomalla juuri lainkaan ja annoimme viimeisenä päivänä rahamme (SLR rupiat) mm. uuteen telkkariin. Pienellä rahalla voi tehdä suurta iloa perheelle, jonka kanssa ystävystyy kenties loppuiäksi.

      • Selaan lentoja ...

        Mukava kirjoitus! Kaipaan Sri Lankaan.


      • sääääkkkiii

        Hieno kirjoitus ja hienoa, että tuollaisia ihmisiä vielä löytyy. On maita ja kansoja jotka tarvitsevat apua meiltä.

        Mulla on vaan henkilökohtaisesti huonoja kokemuksia Sri Lankalaisten auttamisesta. Liiana paljon kusetusta ja ahneita ihmisiä, jotka käyttävät hyväksi esim suomalaisten apua, cvaihkei sitä todellakaan tarvitse vaan elvät yläluokan elämää ja rikastuvat köyhien kustannuksella.

        Suurin osa on pelkkää silmänlumetta... Paikallinen opas vielä mielellään turisteja tutustumaan periferiassa sijaitsevaan savimajaan, jossa yksi vanha mummeli hienontaa kanelitankoja kahden kiven avulla. Turistit siinä sitten säälii ja suostuvat maksamaa valmiista kanelipurkista maltaita... saman määrän kanelia saa kaupasta murtoosaan... Näin se raha menee suoraan tuottajalle ja moninkertaisesti... Ei ole oikein.

        Pahin ja röyhkein tapaus oli kuitenkin se, että Suomen Lionsclub toimitti leijonaveljilleen Sri Lankaan Suomesta kerättyjä silmälaseja.
        Eräs suuri suomalainen yritys, joka toimi Sri Lankassa toimitti ne omaan piikkiinsä maahan, omien tavaroidensa mukana... Näin leijonat säästyvät maahantuonti tulleilta eli säästöä tuli kaikille.
        No silmälasit sitten luovutettiin suurin juhlamenoin paikalliselle Lionsclubin pressalle, jonka sitten piti jakaa lasit köyhille kouluille jne.
        No, ei mennyt kuin viikko- pari, kun selvisi, että tämä kyseinen pressa oli laittanaut kaikki lasit omaan optikkoliikkeeseensä myyntii ja köyhät lapset jäi tälläkertaa ilman laseja.

        Vaihka suomalaisilla on hyvä sydän, niin suhtautukaa tietyllä varauksella näihin "köyhien" kutsuihin ja lahjapyyntöihin.

        Nyrkkisääntönä voisi pitää, että kun Sri Lankalainen lyöttäytyy juttusille, niin sillä on mielessä vain yksi asia... turistin rahat

        Ihmetteln tuossa sinun tarinassa esim sitä, että miten se köyhäperhe on soittanut teille suomeen jo 2 kertaa?
        Edelleen Sri Lanka on kehitysmaa ja siellä niinkin yleinen laite kun puhelin on aika harvojen käytettävissä ja vielä kansainvälinen puhelu...? Joku mättää tässä yhtälössä


    • oo sri lanka

      No kyllä ainakin joka ikisillä sri lankalaisella, jonka mä tunnen (ja niitä on enemmän kuin 10) on ihan kännykkä. Tosin ei nää mun tuttavat nyt siitä köyhimmästä päästä ole, mutteivat nyt mitään rikkaitakaan.

      Puhelu suomeen maksaa muistaakseni 60-80 rupiaa/minuutti, tekstiviesti 6 rupiaa Dialogilla. Eli jos ovat soittaneet jonkun muutaman minuutin puhelun, niin hyvin mahdollisesti ovat voineetkin siitä maksaa 200-300 rupiaa, jos ovat kokeneet sen tärkeäksi.

      TOKI sri lankassa on myös paljon huijareita, isompia ja pienempiä. Pahimmat tosi sitkeitä, saattaa puhua paskaa vuosia kunnes sitten paljastuvat rahan perässä juoksijoiksi. Ja kaikkea ei voi edes arvata, kuka huijaa ja kuka ei.

      Mutta kaiken kaikkiaan mun mielestä ihmisiin nyt pitää luottaa. Toki täytyy miettiä miten tehdä ja mitä, mutta kuitenkin. Ja enpä usko että "uskallusta tutustua" syytää sinne satoja/tuhansia euroja...

      • gvbcvbvcbcv

        Eli siis köyhä perhe käyttää kuukauden tulonsa siihen, että saa soittaa suomeen kiitos puhelun? Asiat tärkeysjärjestykseen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe