Lisävedenotto perämoottoriin

otto_kallio

Olisin kiinnostunut ottamaan vastaan ideoita miten saisi em. lisävedenoton veneeseen. Syy tähän; konetta pitäisi trimmata ylöspäin ettei liu'u keula liian alhaalla, muuten ottaa ilmaa.

15

4598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10

      vaihda kone pitkärikiseen malliin.

    • jepulis jee

      Paljonko ajattelit trimmata? Jos kone on siviili korkeudella niin ei se vesi trimmaamalla lopu.. Tai sitten pitää mennä jo reilusti kipin puolelle, eikä potkurikaan pidä enää siinä vaiheessa.

      Mutta lisävedenotto on aika helppo homma toteuttaa pillillä.. Perälautaa pilli mikä imee vettä, esim. 8mm putki ja siitä lähtee puurtarha letku suoraan wash liittimestä lisään.

    • otto_kallio

      trimmiä ei voi paljon edes nostaa koska vedenotto on kavitaatiolevyssä eli ottaa tosi helposti ilmaa. Kiitos tuosta pilli-ideasta, olen itsekin miettinyt samaa.

    • aqaqaq

      siis mikä kone sulla on ???? normaalistihan se vedenotto on siinä heti torpeedon yläpuolella ? ei kai sulla oo vaan joku vanha kisaperä paikalla johon alunperinkin kuulunu lisävedenotto?? se 8mm putki ei muuten riitä pitää olla halkasia isompi. muuten niitä lisävedenotonkynsiä saa ihan valmiina kaupasta

      • Kilpaperä+lisävesi

        Jos kone on normaalilla korkeudella, ei lisävedenottoa tarvitse edes harkita. Konetta pitää nostaa (esim. hissillä) siten että potkuriakseli lähenee veneen pohjalinjaa tai jopa sen yli. Tällöin tarvitaan lisävedenotto. Vedenotto kavitaatiolevyssä? Kyllä se ainakin valtamerkeissä on selvästi kavitaatiolevyn alapuolella!
        Lisävedenoton rakentaminen ei ole ihan noin yksinkertaista kuin täällä annetaan ymmärtää. Lisävedenoton reikä pitää tehdä moottorin perään vesipyörän alapuolelle, mistä se putkitetaan/letkutetaan veneen perään kiinnitettyyn "sieppariin" joita ei myöskään saa S:stä eikä K:stakaan!
        Potkurin ominaisuuksilla saat ns bow lift:iä patrhaiten aikaiseksi...


    • aqaqaq

      jos oisit vähänkään vaivautunut kattelemaan niin oisit ihan itsekkin hoksannu et se huhtelureikä mihin lisävedenotto tulee kiinni sijaitsee vesipumpun "ala"puolella mut ei se mitään sä voit kairata niit reikii edelleen. mä en ole kylläkään koskaan kairannu reikii yhteenkään kisakoneeseeni siihen lisävedenottoon liittyy paljon muutakin mut niitä ei tarvita "normiveneilyssä". ja suomessa on muitakin kauppoi kun s ja k ja niis saa kyl lisävesikynsii jollei muuten niin tilaamalla. potkureista voisin kirjoittaa sulle romaanin mikä versio käy mihinkin keliin haetaanko huippuja vai kihtyvyyttä haluaako lavoille vai navanläpi puhaltavaa jne... potkuri on aina kompromissi.

    • otto_kallio

      Koneena vm. 2005 suzuki 15hp ja veneenä suzumar 350 rib. ja huippuja haetaan ja kun ajaa kaasu pohjassa niin, keula painuu alaspäin hidastaen vauhtia.

      • nyt selvisi sinun tarvitsee saada perä laudan ja koneen välistä kulmaa isommaksi eli potkuri lähemmäksi pinta en suzukista tiedä millanen siinä on koneen/potkurin ylös nosto mutta yleisesti pikku koneissa on "ns. sokka kiinnitys" ja se saattaa loppua kesken juuri rib veneissä ja niihin on tehty väli palikka mikä ottaa kahdesta edellisestä kiinni ja luo lisä paikan että koneen saa oikeaan kulmaan pohjan kanssa.


      • Painoa taaksepäin
        jtabi kirjoitti:

        nyt selvisi sinun tarvitsee saada perä laudan ja koneen välistä kulmaa isommaksi eli potkuri lähemmäksi pinta en suzukista tiedä millanen siinä on koneen/potkurin ylös nosto mutta yleisesti pikku koneissa on "ns. sokka kiinnitys" ja se saattaa loppua kesken juuri rib veneissä ja niihin on tehty väli palikka mikä ottaa kahdesta edellisestä kiinni ja luo lisä paikan että koneen saa oikeaan kulmaan pohjan kanssa.

        Joo mutta noi pikku kellukeveneet tykkää usein käydä pitkällä vesilinjalla, ne ihan imee itsensä pintaan kiinni välillä.
        Ehkä lisätrimmaaminen auttaa.


    • mere1

      Saitko suzumar rid venettä kulkemaan paremmassa asennossa?itsellä sama ongelma liin pitkä märkä pinta.ongelmahan johtuu pohjan mallista mikä painaa keulaa alas.jos laskis konetta pari reikää alemmas laittais teräs huiskan saisi ehkä yli trimmaamalla nokkaa ylös.nyt ei potkuri pidä.

    • Vink...

      Oletko kokeillut suurempilapakulmaista potkuria.?

      • lelusepolle

        Lelut on leluja !
        Tuolla hinnalla olisi jo saanut oikean veneen jossa on moottori eikä mitään vispilää.
        Sitä niittää, mitä on kylvänyt.


      • mere1

        Täytyy koittaa sitä kun löytyis sen verran aikaa.venehän kulkee ihan hyvin jo näin eli kaksi päällä 23 solmuu gepsi nopeus.painoa kun siirtää vähän taakse menee jo 25.lapakulma auttaa toivottavasti tarpeeksi nyt ei kestä trimmata kun ihan vähän ja lyö jo tyhjää.kone on 20 pikku yamaha4t.koneeseen vaihdettu jo osto vaiheessa jäykempi jousi niin trimmi lohkoon niin jaksaa nostaa ilman leikkimistä kaasulla.


    • rimmaaja

      Hetkinen siis miten meinasit nyt kun rimmaat lisäpillillä moottorin ylös
      niin veneen kulkukulma muuttuu rajusti. Keula nokkii kohti taivasta ja kulkeepi isoa kovaa suuren maailman malliin. Muttamutta, ei se niin yksinkertaista ole.
      Kun veneen vertikaalinen suuntaus muuttuu jyrkästi positiiviseen kulmaan muuttaa myös pensatankki samalla asentoansa. Myös moottorin päässä oleva pensaliitin muuttaa kulmaansa negatiiviseen suuntaan. Polttoainejärjestelmään syntyy kavitaatio sekä ilmalukkoja. Polttoaineen pinta kaasuttajissa ja tankeissa pysyy aina vaakatasossa mutta suuttimet ja tankin imuputki muuttavat asentoaan.
      Mieti ennen kuin alat porailemaan perälautaasi vuotavia vesipillin reikiä että
      haluatko pumpata pensanänniä jatkuvasti suuren timmikulmassa ajon aikana?
      Se että kymmenen peninkulman matkalla esim pumppaat nänniä toisella kädelläsi niin että kireän turpeana pysyy on oikiasti tosimiesten hommaa!
      Mutta itse teet päätöksesi, en minä!

      t. Rimmittäjä

    • Yamaha V6

      Lisävedenotto perämoottoriin hoidetaan rikin lisäkappalella 'nose cone'
      http://www.boatracingfacts.com/forums/showthread.php?11535-OMC-15-hp-nose-cone.
      Lisäkappale joko hitsataan tai nykyisin myös liimataan paikalleen. Sen jälkeen hionta, paklaus ja maalaus.
      Itselläni on sellainen Yamaha V6:ssa. Kone on vain yhden pykälän 'ylhäällä', mutta vanhaan samantehoiseen nähden huiput noin 4-5s kovemmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe