Miina haulikonpatruunasta

kotini ja linnani

Ajatelisin että kätevä metallimies rakentaa helposti haulikonpatruunasta miinan esim. ulko-oven sisäpuolelle niin että luvaton sisääntunkeutuja saa hauliryöpyn oven sivusta vaikkapa nivusiinsa tai koiransa silmille.

Luonnollisesti tuollainen voi aiheuttaa jotakin vauriota myös omalle kiinteistölle, mutta kyse onkin hätätilanteesta ja itsepuolustuksesta.

Miinanhan ei tarvitse kestää kuin se yksi laukaus, jos sitäkään. Monikertakäyttöisiä miinoja ei ole vielä keksitty :-)

Siis metalliputki haulikon patruunan ympärille ja siihen jonkinlainen yksinkertainen laukaisukoneisto. Laukaisukoneisto voisi olla osittain monikertakäyttöinen.

Siinäpä rahanarvoista kodinturvaa joka talouteen. Onko tietoa konkreettisista suunnitelmista?

12

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10

      Entäs kun omat lapset laukaisevat panoksen vahingossa taikka itse tulee iltasella ravitsemusliikkeestä kotia hauliryöpyn säestyksellä. Kaikki miinat aiheuttavat aina siviilitappioita...

    • aika tyhmää

      No laukaisee ton kuka tahansa, niin on aika kova selittely poliisille asunnon haltijalla... Ja tietää kyllä kuka ainakin tuossa tilanteessa saa kovimman tuomion.
      Siis ei ole mahdollisuutta missän tilanteessa vedota hätävarjeluunkaan jos on tuollaisen ovelle virittänyt.

    • metsänvartijaksi
    • ruutiukkonen

      Vanhasta haulikostahan tuollaisen helpoiten rakentaisi. Sopivan haulikon saattaa löytää metsästäkin. Tiedän että hiukan ruostuneita kiikarikiväärejäkin on löytynyt metsästä.

      Tiedän että kylillä on kerrottu että joku kulkee koiran kanssa ihmisten asunnoissa näiden nukkuessa. Tiedän että lukot eivät luvattomia kulkijoita pitele. Tiedän kokemuksesta että luvattomia kulkijoita on todellakin olemassa. Ovien lukot ovat rehellisiä ihmisiä varten.

      Tuollaisen rakennelman kanssa on kuitenkin syytä olla hyvin varovainen. Mietokin haulikon panos tekee pahaa jälkeä lyhyellä matkalla. Mekanismin toiminta on parasta saada idioottivarmaksi ennenkuin sitä patruunan kanssa virittää.

      En pidä ollenkaan pahana jos luvattomat kulkijat joutuvat miettimään tällaistakin riskiä, mutta normaalikäyttöön suosittelisin vähemmän dramaattisia keinoja. Yksinkertainen sähköinen hälytin voisi hälyttää oven avautumisesta riittävän hyvin?

      Jos valvottava ovi on melko lähellä, niin hälytykseksi luvattomasta kulusta voi riittää ovea vasten nojallaan oleva esine joka kaatuu jos ovi avataan. Gravitaatioon voi luottaa, se toimii aina. Ei tarvitse akkua eikä ruutia.

    • Sähkölamauttimesta saa ulos noin 50 000 - 100 000 volttia, mutta virta on sen verran pieni, että ei tapa ketään. Tuollaisen laitteen kytkentäkaaviot löytyy netistä ja on helppo rakentaa. On syytä tosin laittaa johonkin kulmaan varoitus, että elektronisesti vartioitu ja Korkeajännitevaara!

      Haulikon panos voi kuitenkin osua niin, että vahingot on kuolettavat. Tämä lamautin ei tee muuta kuin pökerryttää vähäksi aikaa ja ehkä lennätkin jonkun matkaa kun saat tällin käsiisi. Näissä on tosin se vaara, että itse ei muista baarista tulleena mikä odottaa viritettynä? ;)

    • paukkumatta paras

      Miksi joku tulisi taloosi sisään koiran kanssa? Vai olisiko kyse poliisista ja poliisikoirasta?

      Jos nyt kuitenkin jättäisit ne miinat väliin.

      • paukku tulee palaajo

        Voi olla että vain koira tulee yöllä sisään. Sälli vain avaa "lukitun" oven ja odottaa ulkona. Koira voi olla opetettu noutamaan tietynlaisia esineitä vieraasta huoneistosta, so. varastamaan.

        Jos poliisi tulee omin lupinsa sisään niin paljon mahdollista että räjäyttävät ensin saranatapit, jolloin jokin hälytys sen päälle lienee tarpeeton.


      • paukkumatta paras
        paukku tulee palaajo kirjoitti:

        Voi olla että vain koira tulee yöllä sisään. Sälli vain avaa "lukitun" oven ja odottaa ulkona. Koira voi olla opetettu noutamaan tietynlaisia esineitä vieraasta huoneistosta, so. varastamaan.

        Jos poliisi tulee omin lupinsa sisään niin paljon mahdollista että räjäyttävät ensin saranatapit, jolloin jokin hälytys sen päälle lienee tarpeeton.

        Vai, että koira tavaroita varastamaan. :)
        Miksei samantien koulutettu apina, tai vaikka papukaija? Papukaija voi vielä varoittaa omistajaansa, jos huonosti käy: "Käry kävi, kraak! Käry kävi!".
        Tai vaikka oikea eläintiimi: koira, apina ja papukaija. :)

        Mitä poliisiin tulee, niin poliisien yllätysvierailuja voi ehkäistä sillä, että ei virittele laittomia miinoja taloonsa. Erilliset syytteet tulevat varmaankin sekä valmistamisesta, hallussapidosta, että sen virittämisestä.


    • l-h

      tuota justiinsa ..suosittelisin tosissani liukumiinaa tuon tilalle,,,sellaista tuoretta joka vie jalat alta helposti rosmolta..ja olisi rosmo hajun perusteella heleppo loytää iliman vainukoiraakin..
      ja jos rosmo yrittää korvauksia saada,niin panet vaan sen miinan naapurin mansikin piikkiin..
      niin ja tuo olisi vielä luonnonmukainen ja luontoystävällinen tuote..

    • hylsytjatulitikut

      Tuollainen, kun isä joskus pienenä opetti miten laitetaan tulitikunpäitä kiväärinhylsyn sisälle ja se kiven päälle ja sitten lyödään vasaralla niin posahtaa hyvin.

      Kun nykyään ei saa kunnollisia pommeja enää Uudeksi Vuodeksi: raapimalla tulitikuista se syttyvä aine pois ja hylsyn sisälle, sitten taittamalla sulkee sen hylsyn ilmatiiviiksi kun on täynnä tulitikun ainetta.

      Kokeilin kerran asunnossa, laitoin kuivaan kattilaan yhden sellaisen ja kannen päälle, levy päälle: ei mennyt kauaa aikaa kun tuli iso jysäys ja kattilan kansi lensi kattoon :)

      Hylsy oli haljennut kokonaan, ei auennut vaan haljennut, jotta keskellä oli repeämä kun se tulitikkujen aine posahti.

      Tuo palaa nopeammin kuin tavallinen aseruuti.

    • M x

      Mahtaa harmittaa, jos unohdat miinasi ja sukukalleutesi pölähtävät hajalle.

    • bcgt51

      Vielä parempi ansa tulee telamiinasta johon sähkönalli ja siihen ovikellosta piuhat, ja miina ulko-oven eteen n. 50cm syvyyteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe