Miina haulikonpatruunasta

kotini ja linnani

Ajatelisin että kätevä metallimies rakentaa helposti haulikonpatruunasta miinan esim. ulko-oven sisäpuolelle niin että luvaton sisääntunkeutuja saa hauliryöpyn oven sivusta vaikkapa nivusiinsa tai koiransa silmille.

Luonnollisesti tuollainen voi aiheuttaa jotakin vauriota myös omalle kiinteistölle, mutta kyse onkin hätätilanteesta ja itsepuolustuksesta.

Miinanhan ei tarvitse kestää kuin se yksi laukaus, jos sitäkään. Monikertakäyttöisiä miinoja ei ole vielä keksitty :-)

Siis metalliputki haulikon patruunan ympärille ja siihen jonkinlainen yksinkertainen laukaisukoneisto. Laukaisukoneisto voisi olla osittain monikertakäyttöinen.

Siinäpä rahanarvoista kodinturvaa joka talouteen. Onko tietoa konkreettisista suunnitelmista?

12

344

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 10

   Entäs kun omat lapset laukaisevat panoksen vahingossa taikka itse tulee iltasella ravitsemusliikkeestä kotia hauliryöpyn säestyksellä. Kaikki miinat aiheuttavat aina siviilitappioita...

  • aika tyhmää

   No laukaisee ton kuka tahansa, niin on aika kova selittely poliisille asunnon haltijalla... Ja tietää kyllä kuka ainakin tuossa tilanteessa saa kovimman tuomion.
   Siis ei ole mahdollisuutta missän tilanteessa vedota hätävarjeluunkaan jos on tuollaisen ovelle virittänyt.

  • metsänvartijaksi
  • ruutiukkonen

   Vanhasta haulikostahan tuollaisen helpoiten rakentaisi. Sopivan haulikon saattaa löytää metsästäkin. Tiedän että hiukan ruostuneita kiikarikiväärejäkin on löytynyt metsästä.

   Tiedän että kylillä on kerrottu että joku kulkee koiran kanssa ihmisten asunnoissa näiden nukkuessa. Tiedän että lukot eivät luvattomia kulkijoita pitele. Tiedän kokemuksesta että luvattomia kulkijoita on todellakin olemassa. Ovien lukot ovat rehellisiä ihmisiä varten.

   Tuollaisen rakennelman kanssa on kuitenkin syytä olla hyvin varovainen. Mietokin haulikon panos tekee pahaa jälkeä lyhyellä matkalla. Mekanismin toiminta on parasta saada idioottivarmaksi ennenkuin sitä patruunan kanssa virittää.

   En pidä ollenkaan pahana jos luvattomat kulkijat joutuvat miettimään tällaistakin riskiä, mutta normaalikäyttöön suosittelisin vähemmän dramaattisia keinoja. Yksinkertainen sähköinen hälytin voisi hälyttää oven avautumisesta riittävän hyvin?

   Jos valvottava ovi on melko lähellä, niin hälytykseksi luvattomasta kulusta voi riittää ovea vasten nojallaan oleva esine joka kaatuu jos ovi avataan. Gravitaatioon voi luottaa, se toimii aina. Ei tarvitse akkua eikä ruutia.

  • Sähkölamauttimesta saa ulos noin 50 000 - 100 000 volttia, mutta virta on sen verran pieni, että ei tapa ketään. Tuollaisen laitteen kytkentäkaaviot löytyy netistä ja on helppo rakentaa. On syytä tosin laittaa johonkin kulmaan varoitus, että elektronisesti vartioitu ja Korkeajännitevaara!

   Haulikon panos voi kuitenkin osua niin, että vahingot on kuolettavat. Tämä lamautin ei tee muuta kuin pökerryttää vähäksi aikaa ja ehkä lennätkin jonkun matkaa kun saat tällin käsiisi. Näissä on tosin se vaara, että itse ei muista baarista tulleena mikä odottaa viritettynä? ;)

  • paukkumatta paras

   Miksi joku tulisi taloosi sisään koiran kanssa? Vai olisiko kyse poliisista ja poliisikoirasta?

   Jos nyt kuitenkin jättäisit ne miinat väliin.

   • paukku tulee palaajo

    Voi olla että vain koira tulee yöllä sisään. Sälli vain avaa "lukitun" oven ja odottaa ulkona. Koira voi olla opetettu noutamaan tietynlaisia esineitä vieraasta huoneistosta, so. varastamaan.

    Jos poliisi tulee omin lupinsa sisään niin paljon mahdollista että räjäyttävät ensin saranatapit, jolloin jokin hälytys sen päälle lienee tarpeeton.


   • paukkumatta paras
    paukku tulee palaajo kirjoitti:

    Voi olla että vain koira tulee yöllä sisään. Sälli vain avaa "lukitun" oven ja odottaa ulkona. Koira voi olla opetettu noutamaan tietynlaisia esineitä vieraasta huoneistosta, so. varastamaan.

    Jos poliisi tulee omin lupinsa sisään niin paljon mahdollista että räjäyttävät ensin saranatapit, jolloin jokin hälytys sen päälle lienee tarpeeton.

    Vai, että koira tavaroita varastamaan. :)
    Miksei samantien koulutettu apina, tai vaikka papukaija? Papukaija voi vielä varoittaa omistajaansa, jos huonosti käy: "Käry kävi, kraak! Käry kävi!".
    Tai vaikka oikea eläintiimi: koira, apina ja papukaija. :)

    Mitä poliisiin tulee, niin poliisien yllätysvierailuja voi ehkäistä sillä, että ei virittele laittomia miinoja taloonsa. Erilliset syytteet tulevat varmaankin sekä valmistamisesta, hallussapidosta, että sen virittämisestä.


  • l-h

   tuota justiinsa ..suosittelisin tosissani liukumiinaa tuon tilalle,,,sellaista tuoretta joka vie jalat alta helposti rosmolta..ja olisi rosmo hajun perusteella heleppo loytää iliman vainukoiraakin..
   ja jos rosmo yrittää korvauksia saada,niin panet vaan sen miinan naapurin mansikin piikkiin..
   niin ja tuo olisi vielä luonnonmukainen ja luontoystävällinen tuote..

  • hylsytjatulitikut

   Tuollainen, kun isä joskus pienenä opetti miten laitetaan tulitikunpäitä kiväärinhylsyn sisälle ja se kiven päälle ja sitten lyödään vasaralla niin posahtaa hyvin.

   Kun nykyään ei saa kunnollisia pommeja enää Uudeksi Vuodeksi: raapimalla tulitikuista se syttyvä aine pois ja hylsyn sisälle, sitten taittamalla sulkee sen hylsyn ilmatiiviiksi kun on täynnä tulitikun ainetta.

   Kokeilin kerran asunnossa, laitoin kuivaan kattilaan yhden sellaisen ja kannen päälle, levy päälle: ei mennyt kauaa aikaa kun tuli iso jysäys ja kattilan kansi lensi kattoon :)

   Hylsy oli haljennut kokonaan, ei auennut vaan haljennut, jotta keskellä oli repeämä kun se tulitikkujen aine posahti.

   Tuo palaa nopeammin kuin tavallinen aseruuti.

  • M x

   Mahtaa harmittaa, jos unohdat miinasi ja sukukalleutesi pölähtävät hajalle.

  • bcgt51

   Vielä parempi ansa tulee telamiinasta johon sähkönalli ja siihen ovikellosta piuhat, ja miina ulko-oven eteen n. 50cm syvyyteen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   171
   2427
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1821
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1504
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   136
   1151
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   995
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   369
   963
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   331
   937
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   863
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   839
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   701
  Aihe