Öinen jumputus, mitkä oikeudet?

kokemusta tästä?

Jos naapurin stereoiden jumputus häiritsee yöllä, niin saako sen loppumaan taloyhtiön tai kaupungin järjestyssääntöihin nojaten?

Olen yrittänyt tehdä keskustelemalla selväksi, että öinen stereoiden jumputus häiritsee. Naapuri on puolustautunut sanomalla, ettei ääni voi pienellä volyymilla muualle kuulua. Valitettavasti basso kuitenkin kaikuu tälläkin hetkellä meille.

Jos melu häiritsee, niin sen on loputtava, eikö niin? Eihän melun tuottaja itse voi määrittää, mikä on häiritsevää ja mikä ei? Naapuri haluaisi kai kuunnella musiikkia ja itse määrittää, mikä on hänelle öiseen kuunteluun sopiva äänenvoimakkuus. Jos stereot kuitenkin häiritsevät naapureita hiljaisuuden aikana, niin eikö asia ole selvä? Stereot pois päältä.

Onko kenelläkään tietoa tästä?

20

9069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sietämätöntä
    • Pois muuttanut

      Et mahda mitään. Suomessa häirikkö on aina vahvoilla.

      Asutko elementtitalossa? Jopa aivan uusissakin taloissa on surkea äänieristys. Suosittelen vanhaa kivitaloa, ei äänet kuulu.

    • pois muutin vanhasta

      http://www.korvo.fi/21

      Vanhassa kivtalossa ja valitettavasti, juuri siellä ne äänet kuuluvatkin, esim. 20-50 luuvn kivitaloissa, välipohja on ontto ohut, alalaattapalkisto ja on tutkittu erittäin heikko äänieristys, samoin huoneistojen väliset seinät luginomassaa eli kanankakkaa ja kuuluu.
      Uudessa on paljon parempi äänieristys kuin vanhassa, onpa todettu ja näin sanovat asiantuntijat.

    • onnea matkaan

      Taloyhtiön järjestyssäännöt on ensisijainen velvoite. Isännöitsijälle voi valittaa kirjallisesti. Se on tehtävä aina oli optimisti tai ei. Ilman kirjallisia valituksia isännöitsijätkään ei tee yhtään mitään ja yksin olet.
      Valitettavasti isännöitsijät on nykyään en tiedä mistä puusta rakennettuja, mutta vaativat että kolmelta naapurilta pitää tulla kirjallinen valitus ennen kuin puuttuvat asiaan.

      Toki ymmärrän häiritsijänkin oikeusturvan, mutta yksi tosiasia kuitenkin on, että äänet kuuluu eri naapureihin eri tavoin. On myös kyseenalaista lähteä soittelemaan yöllä naapureiden ovikelloja ja pyytämään heitä kuuntelemaan miten bassojympytys teille kuuluu.

      Näin ollen, jos naapurisi musiikki yöllä järjestyssääntöjen vastaisesti häiritsee, soita poliisit. Tiedänhän minä toki että se on poliisien resurssien hukkaan heittämistä, mutta jos kotirauhaa ei sovinnolla saa aikaan, sitten on oikeus soittaa poliisit. Pyydä kirjallinen raportti käynnistä, tai joku paperi, jos poliisit toteaa että meteli kuuluu kämppääsi. Voit sitten tehdä kirjallisen valituksen isännöitsijälle ja viitata poliisilta saatuun todisteeseen.

      • kokemusta tästä?

        Kiitos vastauksesta. Jos kolmelta naapurilta pitää todella tulla valitus, tilanne vaikuttaisi jokseenkin mahdottomalta. Kyseisen pariskunnan naapureita ovat ompelimo, pyykkitupa ja minä. Käytävään kaikuva jytke ei sieltä enää muihin huoneistoihin kuulu, vaikkakin siitä saa kuvan, millä volyymilla naapurissa iltaisin popitetaan.

        En ymmärrä sitä, että naapurilla mahdollisesti olisi oikeus vapaasti kuunnella musiikkia yöllä, vaikka se häiritsee muita asukkaita. Kun puhutaan oikeusturvasta, niin kyllä se tuntuisi tässä suhteessa enemmän olevan meidän puolellamme, eikö? Nythän ei puhuta mistään suihku- tai vessakäynneistä. Ei ole mitään syytä, miksi naapurin olisi kuunneltava stereoita öisin. Sen sijaan meillä on oikeus saada olla myöhäisiltamme ja -yömme rauhassa jumputukselta. Näin ainakin maallikon oikeustaju sanoo.


      • kokemusta tästä?

        Unohdin vielä sanoa, että olen samaa mieltä: öinen koputtelu naapurien ovelle tai varsinkaan heidän kutsumisensa kuuntelemaan melua ei ole ensimmäisenä meidän to do -listassamme. Ensinnäkään em. elämäntyyliä viettävä porukka ei todennäköisesti pitäisi melua ollenkaan häiritsevänä, vaan se saisi heidät vain pitämään meitä meluherkkinä. Toiseksi pariskunta alkaa oletettavasti puolenyön jälkeen jo olla sen verran humaltunut, ettei keskustelu varmasti olisi asiallista, enkä halua joutua hankaluuksiin humalaisten kanssa.


      • PosetiivariMarakatti
        kokemusta tästä? kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Jos kolmelta naapurilta pitää todella tulla valitus, tilanne vaikuttaisi jokseenkin mahdottomalta. Kyseisen pariskunnan naapureita ovat ompelimo, pyykkitupa ja minä. Käytävään kaikuva jytke ei sieltä enää muihin huoneistoihin kuulu, vaikkakin siitä saa kuvan, millä volyymilla naapurissa iltaisin popitetaan.

        En ymmärrä sitä, että naapurilla mahdollisesti olisi oikeus vapaasti kuunnella musiikkia yöllä, vaikka se häiritsee muita asukkaita. Kun puhutaan oikeusturvasta, niin kyllä se tuntuisi tässä suhteessa enemmän olevan meidän puolellamme, eikö? Nythän ei puhuta mistään suihku- tai vessakäynneistä. Ei ole mitään syytä, miksi naapurin olisi kuunneltava stereoita öisin. Sen sijaan meillä on oikeus saada olla myöhäisiltamme ja -yömme rauhassa jumputukselta. Näin ainakin maallikon oikeustaju sanoo.

        Mitään yleistä 3 valituksen tai naapurin sääntöä ei ole olemassa. Jos asut asunto-osakeyhtiössä niin voit valittaa myös yhtiön hallitukselle. Jos musiikki kuuluu öiseen aikaan myös rappukäytävän puolelle, niin se on selvästi liian kovalla.
        Poliisit kun tosiaan soitat paikalle, niin sieltä isännöitsijä/hallitus saa helposti raportin.


    • Pistä kattoon kiini kunnon bassokajari ja volumit kaakkon niin eiköhän hiljene kun vartin soittaa yöllä kahden aikaan.

    • pum pum pum 3

      Onko sinulla nk. norm. puhelin jossa on videopuh.mahdollisuus äänitä tuota ääni saastaa mukaanhan tulee pvm ja kellon aika .

      Sen kansssa vaan taloyhtiön pj ja hallitukselle tieto tai isännöitsijälle. Jos ei auta kutsu poliisit ja kuunteluta niillä. Kyllä loppuu kun pari kertaa käyvät paikalla.

    • kserht

      Itse ja naapurini tekivät useita vuosi kirjallisia reklamaatioita naapurin musiikista ja muusta häiriöstä eikä mikään auttanut. Tosin taloyhtiö ja isännöinti kuuluu ja luokitellaan roskataloyhtiöksi. Niitä suomessa riittää ja paljon.

    • Vedä pataan sitä!!!

      Mene käymään kyseisen henkilön luona kun on musiikkipauhamassa.
      Kun hän aukasee oven niin pamauta ensinmäisenä olan takaa keskelle nenää.
      Toista tarvittaessa.

      Omassa talossani ainakin auttoi.
      Isännöitsijää asia ei edes kiinnostanut.
      Poliisit kävi hänelle mainitsemassa että musiikki pienemmälle.
      Mutta kun poliisit lähti niin 15-20min sen jälkeen sama meno jatkui.
      Ja itsekkin kävin mainitsemassa useaan otteeseen asiallisesti.
      Mutta itseltä paloi hermot kerrasta ja kun aukaisi oven niin sanomatta olan takaa keskelle naamaa. Uhkasihan hän pahoinpitely syytteellä moneen kertaan.
      Riitti kun totesi että samalla voidaan ottaa esiin kotirauhan häirintä että vedä oikeuteen jos siltä tuntuu.
      Ei vetänyt ja nyt on ollut talossa rauhallista pari kuukautta.

    • Kylmät kädet

      Itse käytän radiotaajuuskuulokkeita päivisin ja korvatulppia öisin. Toimii ja kaikki voittaa.

    • LOWBASS

      `"18"tuumanen rockffoortti toimii isossa kotelossa kerrostallossa oikein hyvin...on iloisia kokemuksia (eriittäin matalia ja voimakkaita:)

    • Kylmät kädet

      Oletko Oulun tai Kiimingin ympäristöstä kotoisin? Taidan tuntea kyseisen yöjumputtajan. Muuttiko se siiten vuoden alussa? Tyyppi on saanut niin monta kertaa häädön, että on itsekin seonnut jo laskuissa.

      Hän itse on humalassa jatkuvasti, mutta muijansa pelkissä turruttavissa kipulääkkeissä.

    • p..kat naapureista

      Kaikki on normaalia elämää. Voi käydä suihkussa vaikka tunnin välein äänekkäiden sessioiden jälkeen ja nauraa sitten räkäsesti niin että talo raikaa. Ei mahda mitään. Olemme voimattomia. Voit tietysti alkaa itsekin mesoamaan, jos se helpottaa. Suosittelen kyllä, että muutatte kaikki pois kerrostaloista ja puretaan ne pois maisemaa rumentamasta. Ei nykyään tarvitse kunnioittaa naapureiden kotirauhaa.

      • Anonyymi

        Vanha viesti, mutta...
        Miten suihkussa käynti liittyy naapureiden öiseen jumputukseen? Niinpä, ei millään tavalla. Ihan sama oliko kyse sitten suihkussa käymisestä, tai öisesta musan kuuntelista joka ikisessä talossa on JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Jos niissä lukee, että häiritsevää ääntä ei saa pitää enää klo 22.00-7.00 aikana SITÄ HÄIRITSEVÄÄ MELUA EI PIDÄ PITÄÄ. Varsinkin jos naapurissa asui vanha ihjinen, ja kun ilmpittelee asiasta tarpeeksi kauan, niin voit saada lapun luukusta ja moro. Suihkun kohina, ainakin kerrostalossa yöllä jolloin on hiljaista, kuuluu aivan selvästi kuten myös pesukoneiden ääni. Jos se häiritsee se tarkoittaa SITÄ HÄIRITSEVÄÄ MELUA sitten. Naapureita tulee kunnioittaa, vaikka ois vaan suihkussa käymisestä kyse. Ymmärrän toki, että pidetään hauskaa tai pitkän työpäivän jälkeen ei jaksa heti mwnnä suihkuun. Silti ennen hiljaisuuden alkamista voi mennä suihkuun, tai vain satunnaisesti mennä yöllä suihkuun ettei ota sitä tavaksi, jolloin se voi häiritä muita. Jos joku huomauttaa asiasta, itsekkin voi tehdä asialle jotain. Voit itse käydä HETI siis HETI käydä suihkussa työpäivän jälkeen, etkä tahallasi juuri ennen hiljaisuuden alkamista. Ei moni työssäkäyvä vaikka kaupassa työskentelevä jonka työ aika on vaikka klo 9.00-17.00 mene takuullakaan vasta 3.00 aikaan suihkuun, kun siellä voi jo ennen klo 22.00 käydä. Ellet tee jotain todella siis TODELLA pitkää pöivää, ja sellaista että olet ihan hikinen. Muuten voit herätä n. 1.30 tuntia ennen töitä, käydä pikaisella pesulla ja kuivattaa hiukset nopeasti hiustenkuivaajalla jos siellä on joka päovä pakko lutrata.
        Mutta muuten, tuo suihkussa käyminen ei muuten voi verrata kitenkään öiseen jumputukseen, koska jumputus on hieman eriasia.


    • ....................

      Mä kuuntelen aina kuulokkeilla, oon ollut silloinkin hiljaa kun muksut päivällä nukkuu. Nukun joskus seinäntakana itsekkin.

    • Anonyymi

      Hoh hoijaa vetäkää itsenne hirteen kun 7 vuotta vanhaa keskustelua nostatte

    • Anonyymi

      Täydet AA oikeudet tehdä just mitä lystää ja kellonaikaan katsomatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe