Madeiralle ensikertaa

Marja ja Pena

Ensimmästä matkaa suunnittelen Madeiralle. Onko syyskuu siellä siedettävä, en kaipaa hellettä mutta lämmintä pitää olla, muttei saisi sataakaan. Vai mitä kuukautta suosittelet, onko esim. huhti-toukokuu "kukikasta" aikaa?

14

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syyskuu on vuoden lämpimin kaukausi Madeiralla. Tosi ero elokuun lämpötiloihin on mitätön. Funchalin syyskuun keskimääräiset lämpötilalukemat ovat: päivän maksimi 25,7 C, yön minimi 18,9 C. Sadevuorokausien (sataa 0,1 mm tai enemmän) lukumäärä on 6, sademäärä 36,7 mm.

      Huhtikuun vastaavat lämpötilalukemat ovat 19,6 C ja 13,4 C, toukokuun 20,9 C ja 14,6 C. Sadevuorokausia huhtikuussa on 8, sademäärä 38,9 mm; toukokuun vastaavat lukemat ovat 5 ja 18,9 mm.

      Pohjoisrannikolla ja vuoristossa on merkittävästi viileämpää ympäri vuoden. Näillä alueilla myös sademäärät ovat huomattavasti korkeammat ja tuulisuus jokapäiväistä.

      Kun pohjoisella pallonpuoliskolla ollaan, niin kevät ja alkukesä ovat vilkkainta kukinnan aikaa, mutta Madeiralla tuskin on sellaista hetkeä vuodesta, että eivät jotkut lajit kukkisi. Aiheesta kerrotaan mm. tästä linkistä avautuvalla verkkosivulla http://www.madeira-web.com/PagesUK/flowers-fruit-fish.html.

      Tällä palstalla on kerrottu matkasta Madeiralla vuoden jokaisena kuukautena. Nämä keskusteluketjut löytyvät kätevimmin hakutoiminnolla Laaja haku, joka sijaitsee tämän sivun oikeassa yläreunassa.

    • por favor

      Joulukuussakin Madeiralla on mukavat parikymmentä astetta päivälämpötilat. Tämän videon kuvasin muutama vuosi sitten joulukuun puolenvälin tienoIlla Madeiralla.

      http://www.youtube.com/watch?v=VlZmOiVAmxQ

    • Matkailijan kohdalla on kysymys siitä, millaiset ovat odotukset. Funchalissa ei suomalaista pitäisi kyllä palella mihinkään aikaan vuodesta. Tuntuuko kuumalta, on sekin kovin yksilöllistä vielä Funchalissa mitattavissa lämpötiloissa. Funchalin alhaisimmat maksimipäivälämpötilat (19,1 C) mitataan tammi- ja helmikuussa. Mittarin lukemat laskevat alimmilleen 12,8 C) helmikuussa. Joulukuun lämpötilat ovat lähellä huhtikuun ja toukokuun lukemia.

      Keskimääräisiin arvoihin on luonnollisesti poikkeuksia. Eniten niitä oli viimeksi kaksi vuotta sitten talvella, jolloin satoi runsaasti ja oli keskimääräistä viileämpää. Monet muistanevat 20.2.2010 sattuneen rankkasateen, joka surmasi yli 40 ihmistä ja aiheutti mittavat aineelliset vahingot Funchalissa ja muualla saaren etelärannikolla..

    • jokapaikanmatkailija

      Syyskuu on hyvä ja lämmin kuukausi ja edelleen hyvin kukkiva... vaikkakin Madeira kukkii aina , esim talvella mangoliat. Funchalissa sataa aika harvoin ja silloinkin lyhyitä kuuroja. Saarella on ympäri vuoden Suomen kesän lämpötilat. Ylhäällä vuorilla viileämpää, sinne tuulitakki mukaan reppuun ja hyvät kengät jalkaan.Olen käynyt kaikkina vuodenaikoina ja taas menen. Myös vuorilla voi olla helle.. kerran joulukuussa T-paita päällä Arieerolta Pico Ruivolle... joten hattu myös.

      • obrigado1

        Pieni varoituksen paikka on kauppahallin hedelmämyyjät,jotka antavat maistiaisia
        ilmaiseksi.Eräs pariskunta oli ostanut viime marraskuussa pienen pussillisen
        joitakin hedelmiä kilo hinnaksi tuli n.120€.Tämä varoitus tuli Pestanan suomalaiselta henkilöstöltä.Boikotti oli.että syökää ja maistakaa,mutta älkää ostako jos oppisivat tällätavoin.


      • obrigado1 kirjoitti:

        Pieni varoituksen paikka on kauppahallin hedelmämyyjät,jotka antavat maistiaisia
        ilmaiseksi.Eräs pariskunta oli ostanut viime marraskuussa pienen pussillisen
        joitakin hedelmiä kilo hinnaksi tuli n.120€.Tämä varoitus tuli Pestanan suomalaiselta henkilöstöltä.Boikotti oli.että syökää ja maistakaa,mutta älkää ostako jos oppisivat tällätavoin.

        Samanlainen tapaus sattui meille huhtikuussa 2011. Marraskuussa emme sitten edes maistelleet mitään.


    • Meillä oli ihan mukavat ilmat viime huhtikuussa ja myös marraskuussa (altaiden vedet olivat kylmät marraskuussa). Paljon kukkia vielä huhtikuussa, mutta mm. sinisarjat olivat jo kukkineet silloin. Jos muistan oikein, niin huhtikuun alussa oli 20-24 astetta ja marraskuussa 17-22 astetta Funchalissa. Vuorilla ja muutenkin ylempänä on viilempää. Viralliset Madeiran lämpötilat ovat lentokentän lämpötiloja, jossa on selvästi kaupunkia kylmempää ja tuulisempaa.

      • Funchalin keskustassa Lidon alueella on Portugalin ilmatieteen laitoksella oma havaintoasemansa. Vaikka viralliset lukemat olisivatkin peräisin lentokentältä, niilläkin lukemilla kyllä pärjää suomalainen. Lämpimämpää hakevat ja epäileväiset hakeutukoot muualle. Maailmassa hikisiä paikkoja kyllä riittää. Portugali toivottaa lämpimästi tervetulleeksi pohjoisen eläkeläiset vaikka tänne ihan pysyvästi asumaan. Madeiralla esim ei ole lämmityskuluja lainkaan, jos ei asetu vuoristoalueelle tai pohjoisrannikolle ja sielläkin riittää takkatuli muutaman kerran talvessa, jos talo on hyvin rakennettu. Meillä täällä Ponta Delgadassa ovat takkapuut tänä talvena säästyneet täysin, kun ei ole ollut riittävän viileää, että olisi viitsinyt tehdä tulen. Azoreilla elämä on ihan aitoa alkuperäistä, sillä matkailun merkitys saariryhmän taloudelle on vielä vähäinen. Niinpä ei ole niitä lieveilmiöitä, joita tällä Madeiran palstalla on tullut esiin.


    • Minä en sanoisi, että Lido on Funchalin keskustassa, vaan 3-4 km länteen keskustasta. Sitä en tiennytkään, että sielläkin on havaintoasema. Onko noita havaintoja näkyvissä jossain Masseur?

      Madeiran lämpötilat ovat suomalaisittain aina hyvät, kuten mm. Masseurkin on kertonut monesti. Halusin tuolla kertomisellani sanoa, että jos virallinen lukema on nyt 15 -16 astetta (tiistai 21.2.12), niin keskustassa se on selkeästi korkeampi oman kokemukseni perusteella.

    • Jos katsotte hotellien paikkoja esim. TripAdvisorin kartoista, niin aika iso osa on ihan metsässä. Siis hotellin sijainti ei ole lähellekään oikeaa. Mainokset kertovat usean hotellin olevan keskustassa, vaikka sijaitsevatkin vaikkapa 3-5 km päässä keskustasta.

      Vilkaisin saman tien ko. karttoja ja totesin, että aika paljon on korjattu. Muutaman vinkitin itse viime vuonna TripAdvisoriin ja ovat korjanneet, mutta tarkkana saa olla. Nyt näytti aika hyvältä kuitenkin.

    • kerran käynyt..

      Itseäni haittasi, varatessa matkaa ensi kertaa viime syksynä Madeiralle, hotellin etäisyys keskustasta. Mielestäni muutaman kilometrin etäisyys keskustasta ei ole mikään ongelma. Jos ei huvita kävellä, niin bussit kulkevat tiuhaan ja taksilla huristeleminen halpaa. En tuota lämpötilaeroa huomannut Lidon ja keskustan välillä. Ihana saari. Ensi syksynä lähden kyllä uudestaan.

    • Itse puhuin erosta keskustan ja lentokentän välillä. Keskustasta länteen ilma tuntuu ihan samanlaiselta mielestäni. Takseja ja busseja kulkee ja joillakin hotelleilla ilmaisbusseja lisäksi.

      Kuka osaa sanoa, milloin sinisarjat kukkivat parhaiten?

      • jokapaikanmatkaaja

        Sinisarja on mielenkiintoinen , se kukkii mielestäni alkukesästä eteläpuolella ja myöhemmin pohjoisessa ja myös ylhäällä levadoilla myöhemmin. Menen huhtikuun puolivälissä ja uudelleen kesällä, kerron miltä näyttää tänävuonna. Kesällä on tarkoitus asua osa lomasta pohjoisrannikolla ja vaeltaa ylhäällä, uskon ,että sinisarjat ovat silloin kukassa ja hortensiat myös.


      • jokapaikanmatkaaja kirjoitti:

        Sinisarja on mielenkiintoinen , se kukkii mielestäni alkukesästä eteläpuolella ja myöhemmin pohjoisessa ja myös ylhäällä levadoilla myöhemmin. Menen huhtikuun puolivälissä ja uudelleen kesällä, kerron miltä näyttää tänävuonna. Kesällä on tarkoitus asua osa lomasta pohjoisrannikolla ja vaeltaa ylhäällä, uskon ,että sinisarjat ovat silloin kukassa ja hortensiat myös.

        Vuoristossa täydessä kukassa heinäkuussa, niin siniset kuin valkoisetkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe