VAROITUS PERTHIIN AUPAIRIKSI AIKOVILLE

Jepjep..

Jos etsit aupair paikkaa Perthissa/ lahistolla, varo seuraavaa perhetta... 25v. yksinhuoltaja aiti nimelta Sarah Toms, kaks lasta; 7v tytto ja 4v. poika, Rockinghamissa. Tyo kuulostaa uskomattoman hyvalta, vahan tyotunteja,paljon vapaa-aikaa jne jne.

Itse olin tassa perheessa kolme kuukautta, ja en halua etta ketaan muuta huijataan kuten minua. Ensimaiset pari viikkoa oli kuin unta, kaikki oli taydellista, perheenaiti oli uskomattoman hauska ja rento.. Parin viikon jalkeen alkoi kuitenkin karu totuus paljastua, kun aiti alkoi lasten kesaloman alkaessa tyoskentelemaan 60h/viikko, mika tarkoitti etta mina pidin molemmista lapsista yksin huolta 12h/paiva, viitena paivana viikossa. Tietenkaan mitaan extraa ei maksettu, eika edes kiitosta kuullut. Kotityot oli minun tyota joten eipahan taa aiti sit edes tiskannut omana vapaapaivanaan, vaan jatti kaiken seuraavalle paivalle kun mina olin taas toissa. Taman lisaksi nelivuotiaalla pojalla on erittain vakavia vihanhallinta-ongelmia, saa kummallisia kohtauksia ihan tuosta noin vaan, ja kohtauksen sattuessa on aivan psykoottinen, rikkoo kaiken mihin vaan ylettaa, huutaa, lyo, potkii, puree, kiroilee (mua kutsuin "vitun huoraksi" suuttuessaan...) .. Nama kohtaukset olivat jokapaivaisia ja kestivat noin pari kolme tuntia.. Ja sitten kun poika rikkoi jotain, niin aiti suuttui minulle koska en voinut kontrolloida poikaa (mita han ei itsekaan pysty tekemaan...)
Tytto puolestaan on ihan hirvea, minun siella ollessa han suuttuessaan kuristi pikkuveljeaan niin kovin etta jai jaljet kaulaan, ja aidin tullessa kotiin syytti minua. Sanoi etta mina olin poikaa kuristanut suutuspaissani.. Tytto valehteli aivan koko ajan, ja kummallisista asioista.. Esim vaitti ihan tuosta noin vaan kirkkain silmin aidilleen etta pahoinpitelen heita, kun aiti on toissa varastan hanen vaatteitaan, kun aiti on suihkussa varastan rahaa hanen lompakostaan.. Onneksi han jai kiinni suurimmasta osasta valheitaan... Tytto myos kerran varasti sytkarin laukustani ja sytytti takapihan puskat tuleen silla aikaa kun olin laittamassa pyykkeja ja juoksi etuoven kautta minua karkuun.. Oli kiva menna takapihalle ja huomata etta puskat lyo (valehtelematta) parimetrisia liekkeja.. Puutarhaletkulla sitten onnistuin palon sammuttamaan, menin hakemaan naapureiden luona piileskelevan tyton takaisin kotiin ja soitin aidille ilmottaakseni mita tytto oli tehnyt. Aitihan sitten suuttui kauheasti ja syytti minua siita etta en katso lasten peraan joka ikinen sekunti (mika on mahdotonta koska kotitoita oli PALJON), ja siita etta jatan "sytkareita lojumaan tyton ulottuville".. Mika oli todella tekopyhasti sanottu, silla han tupakoi myos itse ja jattaa sytkarit lojumaan esim sohvalle ja takapihalle, kun mina taas laitoin omani aina kasilaukkuuni.. joten minun laukusta varastamansa sytkarin tilaan tytto olisi aivan hyvin voinut kayttaa yhta aidin sytkareista.

Aiti ei pitanyt kiinni sovituista tyoajoista, esim lupasi tulla kotiin yhdeksalta, ja tulikin kotiin vasta 12 aikaan, koska oli mennyt baariin toiden jalkeen. Polttaa pilvea sisalla omassa vessassaan, lyo ja huutaa lapsille aivan koko ajan.. Vapaapaivinaan aloittaa paivan parilla drinksulla ja lounasaikaan mennessa on niin humalassa etta mina joudun pitamaan lapsista huolta.. Han myos jatti usein lapset yksin kotiin yolla ja hiippaili ulos kavereidensa kanssa juhlimaan, minun vapaapaivina. Kerran sitten minun tullessa kotiin vapaapaivanani poikaystavani luota, lasten isa(jolla on lahestymiskielto koko perhetta kohtaan) oli tullut meidan kotiimme silla aikaa kun aiti oli naapurissa dokaamassa, lukinnut kaikki ovet etten paase sisaan, ja kun vihdoin han paasti minut sisaan, han huusi etta MINA olen jattanyt lapset yksin, etta olen lutka ja huora, minut pitaisi hakata kunnolla etta opin laksyni jne.

Nyt vihdoin lahdin pari paivaa sitten perheen luota, vikatikki oli kun aiti ilmoitti etta minun pitaa tehda palkatonta ylityota lauantaisin, etta han voi menna bilettamaan. Koska HAN tarvitsee taukoa omista lapsistaan. Kieltaydyin, jolloin han ilmoitti etta kaipa hanen sitten pitaa etsia uusi aupairi, joku keta voi tyoskennella myos lauantaisin. Sanoin vaan etta niin kai sun sitten taytyy, pakkasin laukut ja lahdin. :)

Kerron taman kaiken vain siksi, etta huomasin hanen hakevan uutta au pairia, enka halua muiden kokevan samaa minka mina koin. Mina olin onnekas, minulla on poikaystava kenen luokse pystyin muuttamaan valiaikaisesti, mutta ilman hanta olisin vielakin loukussa perheessa.

4

839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JepJep..

      Lisaksi viela; aidilla on siis oma auto, muttei ajokorttia, joten han kaytti minua henkilokohtaisena kuljettajanaan, oli itsestaan selvyys etta vien hanet toihin jne. Tottakai myos vapaapaivini han halusi vieda lapset Perthiin, (n. 50km per suunta), ja koska hanella ei ole ajokorttia, piti minun vapaapaivanani vieda heidat sinne, viettaa koko paiva heidan kanssaan ja tottahan toki mina itse maksoin bensat. Han myoskin lupasi ostaa minulle uuden puhelimen ja maksaa puhelinlaskut. Tuskin on tarpeen kertoa etta aivan itse maksoin joka kuukausi puhelinlaskuni,seka puhelimen....

    • Josuli79

      Huh, aikamoista! Kerroitko tuosta naapureille tms? Jos olisi tullut joskus naapurin kanssa juteltua, olisit voinut kysyä että onko hänellä tietoa onko "emännälläsi" jotain ongelmia, koska... sitten kertoisit mitä talossa tapahtuu.

    • laurahoo

      Hyi että, kuulostaa kyllä aika sairaalta toiminnalta - eihän tuollaista kenenkään pidä kestää. Ihme, että jaksoit noinkin pitkään! Pohdin itse pitkään nuorempana lukion jälkeen au pairiksi lähtemistä ja jo erään perheen kanssa sopimukseen pääsinkin. Näin jälkikäteen ajateltuna olen kyllä päätökseeni jättää lähtemättä enemmän kuin tyytyväinen, niin paljon on saanut kuulla ja lukea näitä tarinoita, joissa mikään ei ole mennyt niin kuin etukäteen on luvattu. Koskaan ei voi täysin tietää!

      Toivottavasti ilmoitat/ilmoitit asiasta jollekin korkeammalle tasolle, jotta perhe saa tarvitsemaansa apua (ei, en tarkoita au pairia) ja joku takoisi äidille järkeä päähän.

      • Josuli79

        Ei lähtöä pelätä kannata :) Jos homma ei perheessä suju niin ainahan sieltä voi pois lähteä. Ja jos oikein omasta turvallisuudesta on kyse niin lähtee sitten vaikka vähin äänin perheen tietämättä ja jättää vaikka lapun pöydälle. Ítse olen ollut pari kertaa au pairina ja kerran nannyna ja au pair kerrat olivat oikein mukavia. Nannyna olo ei niinkään mennyt aivan mennyt niinkuin olisin halunnut (suomalainen perhe!) mutta siitäkin tilanteesta pääsin kun ilmoitin että lähden.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      256
      2332
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2075
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1780
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1619
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1191
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1190
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1029
    8. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1026
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      114
      1024
    10. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1023
    Aihe