SOL työnantajana

UusiSOLlilainen

Hei!

Olen aloittamassa keskiviikkona osa-aikaisen siivoustyön SOLilla. Kertokaa mitä lisiä minulle luultavimmin jätetään maksamatta ja missä yrittävät mahdollisesti kusettaa. Ykä-lisän tiedän, eli sen jos joutuu siivoamaan jonkun eritteen tms, siitä pitäisi saada ainakin kympin korvaus kun siitä mainitsee.

127

8434

Vastaukset

 • kaikki mahdolliset jätetään maksamatta ja teetetään ns. urakalla. teet kokoajan muutenkin urakkaa-eli vauhdilla ja yli menevät tunnit on omaa urakkaa. ja kauhee vittuilu ja huuto kokoajan ja kotiin soitellaan. sellasta se siellä on.

  • Sol on sekä työntekijän kusettaja että alihnkijoiden kusettaja mikään ei toimi pomot ovat ammatitaidoton porukka ja haukkuvat sekä työntekijät että Alihankinta porukka päiv naama!Jos vaan on toinen paikka tiedossa missään tapauksessa ei SOL


  • Mokoma2017 kirjoitti:

   Sol on sekä työntekijän kusettaja että alihnkijoiden kusettaja mikään ei toimi pomot ovat ammatitaidoton porukka ja haukkuvat sekä työntekijät että Alihankinta porukka päiv naama!Jos vaan on toinen paikka tiedossa missään tapauksessa ei SOL

   Niinhän ne kaikki muutkin tekee


 • eiks ykälisä ole yleisesti lopetettu jo?

  • Kyllä,ei ole olemassa "ykälisää",tai muutakaan eritelisää....saa siivota ilman eri korvausta!!!


  • On lopetettu.


  • Eritelisää ei varsinaisesti lopetettu, mutta koska osa siivojista meni Maran tessistä Kipan tessiin ja Kipan tessi ei tunne eritelisää, se poistui käytöstä. Samalla JP-päivät katosi.
   Asiasta voi kysyä lisää Pamista, miten tämä pääsi tapahtumaan.


 • Itse olin SOL:illa reilun 4 vuotta ja voin sanoa että mene mihin tahansa muuhun firmaan mutta älä tuonne.Siellä on epäpätevimmät esimiehet jotka tiedän...toisin sanoen ei siis minkäänlaista koulutusta ja heidän henkilöstö johtamis taitonsa eivät kyllä ole mistään kotoisin.Siivousvälineet ovat todella luokattomia ja jos uusia menee pyytämään niin odottaa saa muttei kannata pitkästyä.Mitään lisiähän tämä nykyinen TES ei tunne eli esim.tuo ykälisä on jo menneen talven lumia.Voit myös varautua siihen että esimiestäsi et tule saamaan kiinni esim.puhelimella koskaan ja ainoa hetki kun hän tulee sinua tapaamaan on se kun on tullut asiakas kohteesta jotain sanomista johtuen ihan liian tiukille lasketusta siivousajasta.Itse lähdin pois kun esimieheksi tuli sellainen ihminen jonka kanssa ei voinut tehdä todellakaan minkäänlaista yhteistyötä koska ainoa oikea tapa ja mielipide oli hänen ja kaikista hauskinta tässä oli se ettei tuolla ihmisellä ollut minkäänlaista kokemusta siivousalasta saatikka sitten soveltuvaa koulutusta..joten hieman ihmettelen millä kriteereillä sollille esimieheksi pääsee.

  • Juu tuo epäpätevimmät esimiehet on täälläkin päässä...taitaapi olla kaikkialla!!!


  • Horoooo kirjoitti:

   Juu tuo epäpätevimmät esimiehet on täälläkin päässä...taitaapi olla kaikkialla!!!

   Niskassa koko ajan Hiilloste ja Soitellaan koko ajan kotiin myös vp aikoina.Tässä firmassa olisi kirveellä töissä.


  • Kannattaa olla tarkkana työsopimuksen sisällön kanssa -Solilla ei noudateta työsopimusta ja siihen kirjattuja tunteja vaan tunteja "annetaan" miten sattuu ja palka maksetaan sitten tehtyjen tuntien perusteella "miten sattuu" eli virheitä tulee. Palkanlaskijan tietoja ei myöskään anneta??? Eli todennäköisesti esimies laskee ne sillä kokemuksella mikä hänellä on... En myöskään suosittele.


 • Itse irtasanoin jo itseni koeajalla. Olin osa-aikasena työ ajat surkeat, lauantaina ei mitään lisiä saanut,eikä palkka todellakaan vastannut sitä työmäärää mitä joutui sen eteen tekemään. Koko ajan valituksia huonosti tehdyistä töistä kun ei siinä ajassa kerinny puunaamaan joka hemmetin tuolin jalkaan, ja ylitöitähän en tehnyt koska niistä ei maksettu! Mutta eipä se L&T tai ISS senkään parempi työnantaja ole samanlaista toimintaa sielläkin.

 • Yhdyn täysin "näin savossa" kirjoitukseen !! Hain SOL.iin tilaus-siivousyksikköön. Luvattiin töitä ja oltiin kovasti innoissaan...Heidän piti samana päivänä ilmoittaa varmistus. Soitto tuli seuraavan päivän iltana klo 17.30. Vielä luvattiin, että kaikki on ok ja huomenna (keskiviikkona) soittavat uudestaan,niin sovitaan yksityiskohdat ym.alkamiselle. Noh, yllätys-yllätys soittoa ei kuulunut vielä perjantainakaan. Otin puhelimen käteen ja soitin itse yhteyshenkilölle, joka puhui toista puhelua...Jätin kohteliaan soittopyynnön vastaajaan ja yhteystiedot. Takaisin ei soitettu !! Tuli maanantai ja aloin kypsymään todella touhuun..Soitin taas SOL.iin, puhelimeen ei vastattu, vaikka annoin soida todella pitkään. Tämän viikon keskiviikkona vihdoin soitti yhteyshenkilö minulle ja muina "miehinä" kyseli, että mikä on tilanne-ja mitä nyt kuuluu........ARGH!! Kerroin saaneeni hyvän työtarjouksen muualta, ja kysyin voiko antaa palautetta. Toki siihen suostuttiin, joten sanoin suorat sanat. Elikkä miten huonosti kohtelevat työnhakijoita, kun ei vastata soittopyyntöihin, eikä puhelimeen! Että viikon päästä sovitusta vasta soitit !! Tämä rouva syytti kaikenmaailman kiireitä ja hässäköitä oli kuulemma ollut pari päivää pois töistä..( En ihmettele, haastattelu-aamuna maanantaina esinaisen silmät olivat punaiset, kuin tomaatit-taisi olla rankka viikonloppu takana...)
  Heillä kuulemma on hyvin tulijoita ko.työhön, joten toivotin vaan hyvää kevättä-ja jatkoa..ETTÄ NÄIN !! P...n maku jäi suuhun ja tämä tapahtui Etelä-Pohjanmaalla !

  • Yhdyn täysin näihin kirjoituksiin. Sol on vitsi. Ei varmasti solin perustaja tiedä millaiset pellet firmaa luotsaa. Ihmettelen suuresti miten se saa uusia kohteita koko ajan tuollaisella husimisella.


  • pellefirma kirjoitti:

   Yhdyn täysin näihin kirjoituksiin. Sol on vitsi. Ei varmasti solin perustaja tiedä millaiset pellet firmaa luotsaa. Ihmettelen suuresti miten se saa uusia kohteita koko ajan tuollaisella husimisella.

   https://www.sol.fi/solisti/sol25/monimuotoisuus-rikastuttaa/
   miten on mahdollista?


 • AP tässä. Olin eilen ensimmäistä kertaa töissä tuolla lafkassa (siivoan siis junia). Tuntui että kokoajan oli hirveä tempo päällä ja siihen 3,5 tuntiin mitä meillä työntekijöillä meni ei paljon taukoja mahtunut. Mitä olin ISSillä aikanaan samaa hommaa tekemässä niin meillä saattoi olla sentään jopa tunnin mittaisia taukoja junien välissä, josta maksettiin tietenkin palkka. Muutenkin ISS vaikutti asiallisemmalta työnantajalta, ja nuo vaatteet. Hyi vittu, SOLin puvut on oksettavia. Katson jaksaako tuota tehdä enää kauaa, mikäli eivät maksa minulle edes kokeneen palkkaa, niin lopetan koko homman kesken ja haen johonkin parempaan duuniin jota voi tehdä opiskelujen lomassa.

  • Se on vaan työhön tottumattomuutta, jos ei jaksa 3,5 tuntia tehdä töitä putkeen. Mikään työ ei suju ekana päivänä, eikä vielä toisenakaan.

   Junasiivous voi olla varmasti mitä vaan, kun aikataulut kusee VR:llä pahasti. Eli taatusti on usein kiirekin.

   Kyllä Helsingin asemalla Solistit joskus vaan seisoskelee. Eli "taukojakin" on?

   Ja toi palkka asia pitäis kyllä olla jo sovittu haastattelun yhteydessä.


 • ykälisää ei oo maksettu ainakaan vuoteen..se poistettiin edellisen työehtosopimuksen astuessa voimaan

 • Ei ikinä kannata mennä Solille töihin. Lähden itsekin pois, kunhan varmistan etten saa karenssia.Onnex on toinen työ kanssa mitä teen.
  Tässä esimies käyttäytyy tosi epäasiallisesti työntekijää kohtaan.
  Esim. toisen työn päivät olin antanut ennakkoon etten niinä päivinä ole solin töissä.
  Sitten tullaan lapun kanssa ja sanotaan että teet lomantuurauksen seuraavalla viikolla. Siitä veti herneen nenään ja käski lähtemään töistä pois vaikka oli melkein koko päiväksi töitä.
  Ja lappuun laittoi vielä lisäksi, että työstä kieltäytyminen, vaikka hänellä oli toisen paikan ttyöpäivät tiedossa.
  Että tälleen. Tässä otan yhteyttä esimiehen pomoon ja liittoon, ei esimiehen kuulu käyttäytyä noi.

 • Solille ei kannata KOSKAAN mennä töihin. Rahanahneita esimiehiä jotka repii omat risteilynsä työntekijöiden tuloksesta. Siis tulospalkkioitahan ei makseta ja jos menee miinukselle niin haukut niskaan. Sol ei välitä työntekijöistään tippaakaan vaan eurot ratkaisee kaiken. Esimiehet ovat kouluttamattomia ja kieroja. Eivätkä tiedä tessistä mitään vaan itse liitosta pitää kaikki kysellä.

 • miten on lähtenyt uudella solilaisella homma käyntiin?

 • Ne esimiehetkin on työntekijöitä, tekevät vain eri työtä. Esimieshän tappiollisesta tuloksesta ne väitetyt haukut niskaansa saa, vai mitä?

 • Solilla on ilmeisesti tapana ajaa tarjousten hinnat TOOOODELLA alas, eli sellaisiksi että ne eivät tuota voittoa.

  Jos liikevaihto on 207 000 000 euroa, se ei tarkoita että kaikki (tai edes iso osa, tai yhtään mitään!) siitä olisi voittoa...

  Minulla on monenlaista kokemusta ko. firmasta. Ilmeisesti ajat ovat muuttuneet kahdeksassa vuodessa, nyt kun kohtelevat jo melkein kuin ihmistä. Kuitenkin se jatkuva niskaan hönkiminen ja neuvominen yksinkertaisissakin asioissa saa aina tuntemaan itsensä idiootiksi. Omaa työtään ei voi suunnitella kun joku pomo tai pikku-pomo tulee aina ja päättää minun puolestani miten tai missä järjestyksessä asiat tuleekin hoitaa. Lisäksi kesken työn saattaa tulla puhelu, että tuletko käymään ja vasta paikan päällä kysytään, että sovitatko hei noita housuja onko ne sulle sopivat. Eikö voinut odottaa päivän loppuun??!!

  Oman auton käyttö pakollista eikä kilometrikorvauksia makseta. Tietenkään niitä korvauksia mitkä kuluu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin ei makseta, mutta entäs ne 8 km päivässä jotka menee kohteiden välillä seilailuun?

  Kuitenkin, pomot, ohjaajat ja ohjaajan avustajat kulkevat kodin ja työpaikan väliset matkat firman autolla, tankaten firman kortilla.
  "Voidaan mennä mun autolla", sanovat ystävällisesti parkkipaikalla kun lähdetään viiden kilometrin päässä olevaan työkohteeseen. No todellakin voidaan! Ei se edes ole sinun pussista pois.

  Miksi se muuten tuntuu olevan itsestäänselvyys, että työntekijät käyttävät omaa kännykkäänsä työajalla? Tällaiselle alan vaihtajalle nämä Solin käytänteet on iskuja vasten kasvoja. Minun pitää siis maksaa siitä että saan (minun pitää) soitettua talkkarille että korjaa rikki menneen kynnyksen.

  Työasut pitää itse pestä ja esim. tällä viikolla jo kolmas pesukerta menossa poikkeuksellisen likaisten työtehtävien takia. Ja omasta pussista.

  Joo ei ole Solin kakssataamiljoonaa todellakaan voittoa miltään osin, kun ei ole varaa maksaa peruskorvauksia työntekijöilleen. Aikaisemmissa työpaikoissa työvaatteet pestiin pesulassa, tai jos pestiin kotona, työnantaja kustansi pulverin.

  Inhottavaa antaa mitään ilmaiseksi tuollaisille isoille riistofirmoille, joilla luulisi olevan varaa maksaa asiaan kuuluvat korvaukset. Ja kun mennään vielä aivan surkealla palkalla, alle 9 e / tunti! Huhhuh, heti kun löytyy muuta niin son soronnoo solli.

  • "Miksi se muuten tuntuu olevan itsestäänselvyys, että työntekijät käyttävät omaa kännykkäänsä työajalla? Tällaiselle alan vaihtajalle nämä Solin käytänteet on iskuja vasten kasvoja. Minun pitää siis maksaa siitä että saan (minun pitää) soitettua talkkarille että korjaa rikki menneen kynnyksen."

   En tiedä mimmosessa kohteessa olet töissä, mutta soita jostain kohteen puhelimesta, vastaanotosta/infosta tai jostain. Tai sitten joku kohteen työntekijöistä ("yhteyshenkilö") soittaa talkkarille, kun annat tiedon korjattavista asioista.

   Tai sitten kohteeseen pitää vaan hommata huoltovihko (ei niin kiirelliset asiat), jota talkkari käy säännöllisesti lukemassa.

   Omaan laskuun ei tarvitse soitella, sehän on selvä. Mulle ainakin.


 • Itse uskon että pärjää tuossa firmassa kun vaan pitää puolensa. Olen aloittanut työt kanssa SOLilla ja onhan siellä puutteita, mutta ihan asenteesta kiinni viihtyykö vai ei. Töitä riittää ja palkka on mulle ok. Olen itse joustava ja niin on työnantajakin. Kyllähän siihen työhön ilmeisesti korpeentuu, ainakin mitä kuunnellut 10-15 vuotta samalla firmalla työskennelleet ovat puhuneet, mutta onhan se ymmärrettävää kun parempaakin vois olla. Mutta esim. minä työttömänä olin ja koitin vaan kouluun päästä, enkä millään päässyt, niin aivan loistavaa että sain töitä!
  Ittelleni on pääasia ettei tartte muiden rahoilla elellä ja kunhan toimeen tulee. Onhan tää paljon parempaa olla töissä SOLilla kun olla työtön!
  Kiirettä työssä on, ei todellakaan sovi kaikille, mutta jos vaan on tarpeeks hullu, niin hyvin pärjää!

 • ilta lisät ei kaikkia makseta osa vain lomakorvaukset ei täsmää lue myös tilin oikeapuoli täsmääkö ja onko maksettu sanovat että on ollut järjestelmässä ongelmia siitä voisi mainita minua on ainakin kusetettu ja paljon ja laske lomakorvaukset mitä on maksettu moneltako päivää ja montako päivää on lomaa jäljellä täsmääkö ei aina täsmää

 • Ristiriita todellisuuden ja Sollin nettisivujen aurinkohehkutuksen välillä on todella iso. Etten sanoisi kestämätön :-)

  Ihmettelin Sollilla ollessani samoja asioita kuin nimimerkki "fjafakngbnbsnmd". Miten ahne voi omistaja olla kun on vaatimassa kympin korvilla tunnissa ansaitsevalta rivisiivoojilta osallistumista työhön liittyviin puhelinkuluihin? Pomoilla kyllä oli työkännykät - niihin voi soittaa. Voi myös soittaa pilarin ja jäädä odottamaan vastasoittoa mutta älä odota saavasi siitä pisteitä.

  Tuota en tiennytkään, että oman auton käytöstä ei makseta km korvauksia vaikka työkohteisiin ei muuten pääse. Huh.

  Ihmisten käsittely oli pahin shokki. Yksityisasioita huudeltiin pitkin yleisiä tiloja ja joskus asiakkaiden kuullen, työntekijöitä säikyteltiin milloin minkäkinlaisilla puhutteluilla. Perehdytyksen sai suurelta osin itse nyhtää kokeneemmilta vaikka komeissa brosyyreissä ja nettisivuilla vakuutellaan, että kyllä meillä välitetään ja perehdytetään ja koulutetaan. Niinpä opit sitten useita eri tapoja, toisinaan vastakkaisia, tehdä joku juttu. Jos virheitä sattui oli käytössä aataminaikuinen "huudetaan kaikille" - periaate. Oikeasti vaarallisena asiana pidin sitä, että perehdytys pesuaineisiin ja liuottimiin oli niin sattumanvaraista. "Työn ohessa" ei oikein riitä jos pulloja on rivissä kymmeniä. Entä jos käytät erehdyksessä jotakin väärää ainetta josta kukaan ei ole kertonut sulle mitään?

  Jos esimiehet saisivat vähänkin lisäkoulutusta ja työntekijöiden kyykytys lopetettaisiin omistajaporras ansaitsisi todennäköisesti enemmän kuin nykyisellä riistosysteemillä. Kyllä tyytyväinen työntekijä aina tyytymättömän työpanoksen ylittää. Suuri vaihtuvuus työpaikalla ei ole kenenkään etu.

 • Täyttä sontaa! Esimies on kiukkuinen ja ärtynyt joka pyyhältää kohteeseen kuin herra (tässä tapauksessa rouva) ja valittaa, nalkuttaa ja äksyilee kaikille. Mikään ei kelpaa. Perässä juoksee toimistolta tulleet "puudelit" jotka ei ihan sentään nuole lattiaa jalkojen edestä... Ilmapiiri laskee samaan aikaan ku esimies saapuu taloon niin reippaasti pakkaselle.

  Työtavat on syvältä ja välineet myös. Varsia joita ei saa säädettyä, sumupulloon tungetaan kaikki pesuaineet eikä niihin edes kirjoiteta mitä ne sisältää saat haistella ja arvata, työvaatteet on kamalat (itse en käytä vaikka olenkin valitusta tästä saanut).

  Työaika niin mikä aika voisi kysyä. Se kun juostaan hulluna ympäri taloa ja yritetään ehtiä kaikki tekemään siinnä sekunnissa. Alle 3h / päivä....

  Palkka joo saat joka palkkapäivä soitella perässä et missäs se taas on... Ja mitäs tämä ja tämä taas tarkoittaa ja miksi näin ja nyt on tunnit laskettu TAAS väärin... 9,25€ / h mahdolliset lisät. Palkka laskelmaa saa erikseen pyytää ja palkkaa... Ja tietysti kaikki hoidetaan eripaikasta ja kukaan ei tiedä yhtään mitään...

  Suosittelenko SOL'ia? EN TODELLAKAAN!!

 • Hei! Siis ihan samaa mieltä yllä olevien kanssa. Aloitin alkusyksystä ja kovaan ääneen lupailtiin, kuinka koulutus tullaan pitämään heti ensimmäisinä työpäivinä, perehdytetään taloon jne... No, 7 viikkoa takana eikä ole kuulunut. Koulutus on tarkoittanut tähän mennessä sitä, että kierrät kokeneen ja uraansa kyllästyneen siivoojan mukana ja opit häneltä, miten asiat pitäisi hoitaa. Seuraavalla viikolla kierrätkin palveluohjaajan mukana ja saat ihan eri neuvot...

  Komppaan nimimerkkiä Pintanaarmuja: kemikaaleista ei ole kerrottu yhtään mitään!!! Käytin ensimmäiset viikot yleispuhdistajaa ja ikkunanpesuainetta, kun lähetettiin yksin siivoamaan enkä ollut varma, mihin mitäkin pitäisi käyttää... mitään ei kerrota automaattisesti vaan kaikki pitää kysyä, ja mielellään vastataan suuren taivastelun kera ja puhutaan sitten kuin idiootille - kun et tuotakaan tiennyt!

  Palkasta ja työajoista ei viitsi edes puhua, on raivostuttavaa kun työtä on aamuvarhain muutama tunti ja koko loppupäivä on sitten vapaana. Kuitenkin, kun yrittää AJOISSA kysyä muutaman päivän lomaa, jos vaikka pääsisi käymään jossain, niin ei todellakaan myönnetä, kun on niin kiireistä jne. Ihan kuin sinne ei muka saataisi sijaisia?! Ja sitten olet sidoksissa typerään työhösi pari tuntia päivässä, muun ajan vapaalla, mutta mihinkään et voi ikinä lähteä, kun kuitenkin seuraavanakin aamuna on noustava pesemään niitä vessoja.

  En kyllä todellakaan suosittele SOLia kenellekään, mutta kasvaapa ainakin välivuotelaisen opiskelumotivaatio tällaisen kokemuksen myötä...

 • Ite ollu sollilla nyt kiinteistöhuollon hommissa 1.5vuotta, omaa autoa käytän joka päivä ja 2vkossa tulee kilometrejä 100-250. KAIKKI kilsat edelleen saamatta. viimeksi viimeviikon perjantaina "no nyt laitoin maksuun", tänään tiistaina palkkapäivänä ei vitttu taaskaan oo rahat tilillä....

  • Hei kieroilu ja valehtelu päin naamaa on yks vaatimus tässä puljussa, että pääset töihin. Kunhan oot mahdollisimman viekas,sitä parempi.


 • Itse olin SOL:illa reilun 4 vuotta ja voin sanoa että mene mihin tahansa muuhun firmaan mutta älä tuonne.Siellä on epäpätevimmät esimiehet jotka tiedän...toisin sanoen ei siis minkäänlaista koulutusta ja heidän henkilöstö johtamis taitonsa eivät kyllä ole mistään kotoisin
  -

  Samat kokemukset.

  Itse irtisanouduin myös, enkä kadu. Heillä on 4kk koeaika jolloin saa koska vaan sanoutua irti. Jatkuvaa kyttäystä ja kotiin soittelua. Nyt ymmärrän, miksi kukaan ei halua SOL:ille.

 • Älä tuu SOLLILLE...paska firma. Ite oo ja tässä lafkassa ei mikään toimi...varsinkaan palkat...aina saa penätä rahoja joita ei oo maksettu. Ja töitä teet urakalla ja saat paskaa niskaan koko aika. Yrkky firma!

 • Olin kesätöissä sollilla tänä kesänä. Melkein joka palkkalaskelmassa oli virheitä, eikä palkka tullut aina ajallaan tilille. Esimies oli kiero ja epäpätevä. Vältän tätä oi niin aurinkoista firmaa jatkossa kuin ruttoa.

  • Missä päin on kurjimmat esimiehet?


 • Minuakin kiinnostavat paikkakunnat missä pahimmat esimiehet?

  • Älkää ihmiset vain ikinä menkö SOL:lle töihin, aivan järkyttävää toimintaa. Työntekijöille soitellaan kotiin milloin mistäkin turhasta asiasta jonka voisi hoitaa työaikana, työehtosopimusta rikotaan eli ei makseta korvauksia jotka kuuluu maksaa (käytännössä siis jos vaadit korvauksia niin töitä ei enää sinulle riitä), esimiehet antavat parhaat ja useimmat työvuorot sukulaisilleen. Painostava ja ahdistava ilmapiiri. Tiedänpä tapauksen jossa henkilökunnasta pari henkilöä menivät esimiehelleen kertomaan vakavasta asiasta koskien esimiehen sukulaisen toimintaa töissä, niin esimies syytti henkilöitä valehtelijoiksi puolustaen sukulaistaan. Toivon että kyseiset henkilöt ilmoittavat touhusta poliisille ja työsuojeluun, sekä liittoon koska kyseessä on jo todella todella vakava asia jos esimies ei lähde toimiin kun työntekijä tulee kertomaan väärästä kohtelusta. Mutta kun nuoria ihmisiä työpaikan menettämisen pelossa niin ei uskalleta kertoa eteenpäin varsinkin kun esimies ei ota vakavasti...

   Eipä pidä myöskään vaitiolovelvollisuus esimiehillä, esimerkiksi työntekijöiden sairauksista kerrotaan toisille työntekijöille.

   Jokaisen jota kohdellaan epätasa-arvoisesti SOL:lla kannattaisi lähteä viemään asioita eteenpäin, mitä useampi kertoo omat kokemuksensa työpaikan menettämisen pelon uhallakin, niin joskus kyseinen firma joutuu vastuuseen. Ei pidä kaikkea niellä työntekijänäkään. Tasa-arvo ei tuossa firmassa toteudu työntekijöiden välillä, mm. työvaatteiden ja joululahjojen sekä työvuorojen osalta. On ikävää, että kyseinen firma pitää epäpäteviä (oikeastaan jollain tapaa häiriintyneitä?) esimiehiä ja miten se pilaa henkilökunnalta työilmapiirin, ihmekös että porukka vaihtuu jatkuvasti. Kertoo aika paljon, että joissain paikoin kun paikalle laitetaan sijainen niin työntekijät ovat tyytyväisiä, kun voivat vain hoitaa työnsä normaalisti ilman hirveää esimiestä ja kaikki toivoisivat että esimies menisi vaihtoon, jotta töissä voisi olla normaalisti ja kaikki käytännön asiat hoituvat paremmin.

   Älkää oikeasti kukaan menkö SOL:lle, boikotoikaa kyseistä firmaa, varmasti töitä löytyy muualtakin kun jaksaa etsiä. Järkyttävää toimintaa jota ei kannata tukea missään nimessä.


  • Lappeenrannassa ehdottomasti!!!!
   Ei saa vaatteita ja jos saa niin kovan kerjäämisen jälkeen.
   Omat kumisaappaat pitää olla. Talosta ei saa!!
   Puolentunnin ruokkistakaan ei ehdi pitää, jos meinaa saada homman tehtyä ajallaan.
   jne.jne.jne


 • Porissa ainakin täysin epäpätevää henkilöstöä johdossa ja aika paljon myös löytyi työntekijöissäkin,kun ei kukaan ammattilainen halua sollille töihin tyydytään keneen vaan kun on mopin tai imurin nähnyt,ollaan viikko pari ja takaisin kilometri tehtaalle.

  Eniten kuitenkin poainotan esimiesten ammattitaidottomuutta,nimiä ei tarvitse mainita koska paikkakunnalla ei niin montaa esimiestä ja jokaisen kanssa sama touhu. myöskin tuosta palkasta voin sanoa että todella harvoin masettu mitä kuuluu ja palkanlaskijan numeroa ei anneta,tosin sain sen kalastettua,mutta mitä hyötyö kun ei 98% vastaa,jos niin helvetin kärttynen. ja kun meiliä pistää ystävällisesti ei se todellakaan vastaa.

  kyllä näitä "kokemuksia" porin sollista riittäisi pieneen kirjaan ja tämäkin vasta tämän vuoden ajalta.

  Suosittelen katsomaan muita töitä,todellakin.

  • Tulipa kirjoitus virheitä kun aamuhämärissä näpyttelee mutta asia tuli selväksi:)


  • ohhhhoh kirjoitti:

   Tulipa kirjoitus virheitä kun aamuhämärissä näpyttelee mutta asia tuli selväksi:)

   Samaa edelleen kuin edelliset. Menosta on aurinkoisuus kaukana! Olen viihtynyt 5 vuotta kerroshoitajan hommissa, viime kesään asti kun meidät ulkoistettiin solille, keneltäkään kysymättä että haluammeko loparit vai palkkaorjuuteen..
   Tyon vähäisinkin ilo on kadonnut, kiire on joka ikinen päivä sama vaikka olisi hiljaisempaa, esimies soittelee kotiin haukkuakseen hitaudesta tai sitten järjestää ns palaverin, eli julkisen haukkumisen/saarnan milloin mistäkin tärkeäksi katsomastaan aiheesta, jatkuvaa niskaan huohotusta, painostusta olla nopeampi ja tottakai huolellisempi..voisi jatkaa loputtomiin. Lyhyesti sanottuna ennen pitämästäni työstä on tullut yhtä helvettiä solin myötä, tai tämän ihastuttavan palveluohjaajamme myötä.
   Loparit on ainoa vaihtoehto tai menee selkä ja menee järki, jopa karenssin uhalla. Että kiertäkää kaukaa jos voitte koko lafkan..


  • Taas mää lähden siivoilee toiste jälkii...
   Täytyy olla kova pää et tuol kestää eikä koskaa voi tietää millo tulee taas valituksia! tai se eka kirjalline varotus... suullisesti o jo tästä et pia "P****lt tulee kirjallinen varotus.." -.-


 • Olin päivän työssä oppimassa ja se oli siinä, kiitos mutta ainakin kerrosiivous on kuin sotavankila leiri.En ole herrkkä hipiäinen ja tässä iässä olen tehnyt jos jonkinmoista työtä aina saattohoidosta hyvinvointiavustajaan, mutta kävipä kerrankin näin, yhtä kokemusta vain rikkaampana, tai mun työpaikka ohjaaja oli todella epäystävällinen joka muuten ei edes arvostanut ilmasta työvoimaa tässäkään kohtaa!

 • Ei kannata mennä SOL:lle töihin koskaan. Sen puljun moraalin puutteesta kertoo paljon jo postirikkurit (miten häpeällistä ja tuomittavaa toimintaa) sekä miten teettävät esimiehillään töitä ilman kaikkia korvauksia ja sama työntekijöillä. Eli työntekijöiden palkoista revitään se voitto, kätevää kun porukalle ei tarvitse maksaa samaa kuin muut firmat ja voidaan koko ajan sitten laajentaa kun halvemmalla saa hommat teetätettyä, työntekijöiden kustannuksella.

  http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2012/03/14/he-tekevat-2-miljoonaa-tuntia-ilmaista-tyota/201225237/12

  Tässäpä SOL:sta, kiitos heille että ihmisiä työllistetään vähemmän ja yritys saa voittonsa työntekijöiden tehdessä heille ilmaiseksi töitä. Olen läheiseltäni kuullut kuinka on vaikeaa saada edes työvaatteita (jotka pitää itse toki pestä omalla kustannuksella) ja miten vuoroissa suositaan sukulaisia/tuttuja. Kaikkia lisiä ei makseta, vaihtoehtona on joko tehdä ilman lisiä tai lähteä. Esimiehet taidottomia, eivät saa edes vuorolistoja koskaan tehtyä joten soittelevat päivittäin työntekijöille. Palkat usein väärin eli ammattitaidottomat palkanlaskijatkin, usein tietysti juuri SOL:n hyväksi.

  Jokainen joka SOL:lta lähtee, hakekaa maksamatta jääneet korvauksenne jälkikäteen kun olette saaneet jo uuden työpaikan. Jokainen kun hoitaa asoita, niin luulisi jonkun tahon joskus puuttuvan firman toimintaan jossa jatkuvasti rikkomuksia ja kun joutuisivat maksamaan ne korvaukset jotka työstä kuuluu maksaa, voisi muutkin asialliset firmat pärjätä näiden isojen riistäjien kanssa. Ei ole reilua että firma laajenee koska ei maksa oikein työntekijöilleen ja saavuttaa siksi monopoliasemaa, ja kohta on ainoana vaihtoehtona kaikkialla sitten tehdä matalapalkkaista duunia riistofirmalle. Älkää antako jyrätä oikeuksianne vaan pitäkää niistä kiinni, ei ole reilua muuten muitakaan yrityksiä kohtaan.

  Ja ennen kaikkea, älkää menkö SOL:lle töihin. Älkää nöyrtykö, vaan menkää minne tahansa muualle minne vain pääsette. Älkää kannattako SOL:n toimintatapoja.

 • Selkärankaa, ihmiset! Älkää sietäkö liikaa, vaan liittykää PAM-jäseneksi ja vaatikaa oikeuksianne, ennen kuin on liian myöhäistä. Eli kun sinulla vielä on töitä. Isot firmat kohtelee työntekijöitä kuin aivotonta samanmielistä karjaa, jota on helppo taivutella tahtoonsa. Pienemmissä paikoissa olet oikea työntekijä, ihminen. Valinta on sinun.

 • Miten ihmeessä tää touhu voi jatkua vuodesta toiseen samanlaisena.Näitä kommentteja yli 10v.takaa ja mikään ei oo muuttunut.Itse ollut nyt reilun vuoden ja nyt riitti. Esimiehet on todellakin niin epäpäteviä kun olla voi...ilmeisesti siihen asemaan pääse kun nuoleskelee tarpeeksi mitään taitoja ei tarvita kyseiseen hommaan .Meillä kirjallisia varotuksia jaetaan ihan mielivaltaisesti jos naama ei mielytä tai saat suusi auki vääryyksistä mitä yritetään tehdä tai sit siiretään toiseen kohteeseen jos olet eri mieltä tämän epäpätevän pomon kanssa. ÄLKÄÄ IHMISET KOSKAAN ASTUKO JALALLAKAAN SOL-PALVELUIDEN LEIPIIN ......palkoista edelleen joutuu kyselemään perään ,että ne on oikein...uskomatonta touhua......halvalla ei saa kun paskaaaaa....

 • Itsellä ainakin positiivisia kokemuksia SOL palveluista kesätöinä.
  Palkka ihan kohtuullinen opiskelijalle ja napsahti aina tilille maksupäivänä.
  Esimieheen sai yhteyttä tarvittaessa helposti, eikä tullut mitään ongelmia vastaan.

  • Joopajoo. . .


 • Minäkin ihmettelen tuota palkanmaksusta kommentointia, kun ei oo itellä ollu mitään ongelmaa?

  Yks mikä riivaa on se, että jos työskentelee yhdessä kohteessa yli 6h, pitää työajasta vähentää 30min. Tuo 30 min ruokatunti vähennetään palkanmaksussa automaattisesti jos tunnit vaan sen yli 6h/kohde vaikka et olisikaan kerennyt tuntityökohteessa pitämään kuin lakisääteisen virkistystauon mikä kuuluu työaikaan :/

  • Sittenhän sinulla on palkanmaksussa ongelmia, jos palkkaa ei makseta todellisten tehtyjen tuntien mukaan. Pidä ne ruokatauot äläkä tee ilmaista työtä! Ja sitten valitetaan kun työnantaja sitä ja tätä, kun ei perusasioista osata pitää huolta.


 • Jos olet liitossa niin kysy näitä asioita siellä. Osaavat varmasti kertoa :-)

 • P.s. Paras työnantaja on oma kaupunki/kunta. Ei muuta kuin puhelin käteen ja rohkeasti kysymään, näin sain itse töitä.

 • Liittoon vaan heti, ja vikojen ilmaannuttua liittoon yhteyttä. Ollaan yhtä kenkkuja sinnekin päin, niin eiköhän ala tahti muuttua. Ja puhelinta ei tartte pitää auki sitä varten että duunista soitetaan. En ainakaan ite vastais moisiin soittoihin. Ei tuommosessa duunissa jaksa kauaa, hermo menee.
  Jaksamisia kumminkin kaikille jotka sollilla raadatte.

 • Älä alota!!!!

  • Tuon edellisen viestin piti tulla aloitusviestin(aloittamassa työt sollilla) perään!!!!


 • Työharjottelu meni hyvin, SOL:in esimies antoi 8 kiitettävää ja 8 hyvä arvostelua kirjallisesti ja pyysi heti koulun loputtua tulemaan työhön.
  Niin alkoi mieleinen työ siivoojana ja toisetkin siivoojat kehuivat ahkeraksi ja hyväksi työntekijäksi. Ei moittimista.
  Vajaa 3 kk. ja tuli tekstiviesti 20.50. "Tule huomenna 11.00 toimistolle, puhutaan työasioista". Toimistolla heti annettiin allekirjoitettavaksi eroilmoitus, ilmoituksin, että työ loppuu nyt heti. Kysyttäessä moneen kertaan, "miksi, kun kaikki hyvin?" Vastaus,"ei tarvitse sanoa". "Mene luovuttamaan työvaatteet ja avain". Pilkallisesti, "hyvää päivänjatkoa sinulle". Uskomaton asia, mutta tosi.
  Pyydettäessä selvitystä aluepäälliköltä, hän kertoi saaneensa sellaisen selvityksen irtisanojalta, eettä "ei syntynyt edellytyksiä pysyvälle työ-suhteelle", joka selvitys ei kerro mitään yksityiskohtaisesti. Kun työ tehty hyvin, ei ole mitään syytä , jonka voisi avoimesti ja rehellisesti kertoa.
  Irtisanominen tehtiin epäreilulla ja -inhimisellä tavalla, ei normaalilla. Pyydettäessä yhtiön oimitusjohtajalta toimenpiteitä, vastaus oli "en tunne tätä asiaa, mutta palaan siihen ensi viikolla": Ei ole palannut.
  Samalla tavoinko irtisanojakin toivoisi hänet irtisanottavvan?
  Samaan aikaan hakivat 20 uutta siivoojaa kesäksi ja vähän myöhemmin vielä 5 lisää. Kun koeaika on 4 kk., se mahdollistaa tällaisen törkeän pelaamisen ihmisiä ala-arvoisesti . Turha odottaa pysyvää työpaikkaa.
  Työnjohto joka tasolla käyttäytyy halpamaisesti, epäinimillisesti ja syvästi loukkaavasti hyvää työntekijää kohtaan.
  Varokaa samanlaiseen ansaan joutumasta. Katkera kokemus.

  • Vaikka koeaikapurkuun ei tarvitse ( työnantaja painottaa esimiehelle; ei saa) kertoa. Mutta kun/jos asia menee oikeuteen on siellä työnantajan annettava pätevä syy koeaikapurulle.


  • siis syytä ei tarvitse kertoa, puuttui edellisestä


 • Aivan järkyttävä paikka. Esimiehet osaamattomia työpaikkakiusaajia. Lahdessa varsinkin. Pahin oli Katja Salmen.

  • Itse olen juuri irtisanoutunut Sol:ilta. Täysin ammattitaidoton esimies Keski- Suomessa.
   Ottakaapa yhteyttä esim. työsuojeluihmisiin, työterveysihmisiin ym. että saataisiin Sol;in työhönsä sopimattomat esimiehet ruotuun.


  • Apua. Itse olen juuri siellä alottamassa.


  • Oliko kuka sun esimies?


  • Oletko tulossa mihin Keski-Suomessa ?


  • Jyväskylässä siis


  • No, voi voi :(
   Sen neuvon annan, että älä tapa itseäsi työllä. Jos alue on annettuun aikaan nähden aivan mahdoton, vaadi muutosta. Ja vielä, seuraa palkkojasi että saat kaiken mikä kuuluu.


  • exexex kirjoitti:

   No, voi voi :(
   Sen neuvon annan, että älä tapa itseäsi työllä. Jos alue on annettuun aikaan nähden aivan mahdoton, vaadi muutosta. Ja vielä, seuraa palkkojasi että saat kaiken mikä kuuluu.

   Itse sain SOL-yhtiöstä tarpeekseni ja myös potkut koeajalla, kun iltamyöhään soitettujen haukkujen jälkeen sanoin suorat sanat epäpätevälle esimiehelle.
   Mitoituksethan ovat usein täysin pielessä, viisi-kuusi työntekijää saisi olla isoissa paikoissa, mitkä koetetaan teettää yhdellä.
   Esim. kaverini on laitoshuoltajana sairaalassa, hän siivoaa päivässä suunnilleen saman kokoiset alueet (ja kiire on heilläkin), kuin minä jouduin jo ennen 8:aa aamulla siivoamaan. Työaika alkoi kuudelta, mutta menin jo 4-5 välillä, että ennätin jotenkin hutaista ruokalat, kabinetit , parikymmentä toimistohuonetta, wc:t, oli myös 1.luokan puhtaus paikat,
   käytävät, käsin tiskata ym.ym.. Sitten vasta alkoi ns. varsinainen työpäivä sosiaalitilat yms.
   Olin tyytyväinen potkuihini, en saanut karenssia, minuun uskottiin, kun kerroin syyn, vaikka työtodistukseen oli potkujen syyksi laitettu: käytös ja työtaito. Ne olivat kuulemma huonoja:)
   Olin juuri siivousalan koulun käynyt, kaikki oppi päässä ja sanoin vain totuuden esimiehelle, se oli huonoa käytöstä, vaikka itse huusi kuin rantapiru puhelimessa klo 20.30 illalla.

   Sain paljon kivemman työpaikan melkein heti.
   En suosittele noita isoja siivousfirmoja, paitsi, jos olet nuori ja fyysisesti erittäin vahva.


 • Eikös Solin uusi työsuojeluvaltuuttekin ole joku ulkomaalainen, joka ei edes puhu suomea :DD

 • Maksaako Sol arkipyhäkorvaukset?

  • Eipä taida maksaa.Mutta tee kunnon sopimus niinkuin minäkin tein.Lupasin olla tekevinäni töitä ja he lupasivat olla maksavinaan palkkaa.Ja tämä on toiminut jo kohta 20 vuotta molempien osapuolien ollessa tyytyväisiä.Esimieheni jopa vihjaisi mahdollisesta tulevasta kauppakamarin ansiomerkistä,jos olen jatkossakin oikein kiltisti.


 • Hälytyslisä???!

 • Täytyy kommentoida tämän palstan aikaisempien vuosien kirjoituksia. Nimittäin ei ole muuttunut parempaan suuntaan korvausten maksut vaan joutuu tappelemaan suorastaan muutamista roposista! Epäpätevät "pomot" rääkyy kurkku suorana kun kyselet oikeuksistasi. Eivät suostu maksamaan eikä kuulemma ole edes tietoisiakaan, että esim. kilometrikorvaukset on maksettava työntekijälle!? Miten tämä touhu saa jatkua vuodesta toiseen ilman, että siihen kukaan puuttuu??? En suosittele kenellekään työpaikaksi! Onneksi löysin paremman!

 • Kaikki siivousfirmat ovat samanlaisia.
  Työntekijä imetään kuiviin, nöyryytetään, poljetaan oikeuksia ja ihmisarvoa.
  Maahanmuuttajien asema vielä huonompi kantaväestöön verrattuna. Käyttävät härskisti hyväksi tietämätöntä.

  Ainoa parannuskeino siivooja aseman parantamiseen on kaikkien siivoojien järjestäytyminen ammattiliittoon. Ja nykyisten ay-johtajien roskikseen heittäminen.

 • Lappeenrannan hotellisiivouksesta kellä kokemuksia?

 • kouvolassa ihan persreikä työnantaja! mieluummin vaikka imurikauppiaaksi!!!

 • Joopa joo.......kuullostaa tutulta...työkohteet muuttuvat arvaamattomasti, ilmoitetaan vain et nyt menet sinne, sairaana et voi olla pois "ku koko pulju kaatuu jos oot pois", pikkupomo ilmoittaa olevansa tarkka merkityistä työajoista.....noh,mitä ny puoliso merkkaa työn päättymisajan puolen yön jälkeen.....vaikka tosiasias kotona 4-5tuntia aiemmin.....mut sääntöhän koskee muita siistijöitä.....orgsnisointikykyä ei esimiehillä....viestittelyä joka päivä, luutujen kuskaamista kotiin ja 2-3 kertaa pv.töihin lähtö.....jos ois perhettä ei onnistuis....

  • nii-in säännöt koskee työntekijöitä ei esimiehiä. Tästäkin löytyy kokemusta, kun akat makaa toimistossa teetä ryystäen ja palkka juoksee


 • Vinkkejä hotelliasiakkaille toiselta asiakkaalta.
  Selvittäkää, mikä siivousfirma hoitaa hotellin siivouksen. Esim. Hotelli Ska.... käyttää SOL -siivousfirmaa, jonka siivoojilla on vain 15 minuuttia aikaa siivota yksi hotellihuone.

  Oksennusten siivoamisista siivooja ei saa mitään ylimääräistä korvausta, eikä lisäaikaa huoneen siivoukseen saada, vaikka huone olisi kuinka kaoottisessa kunnossa, ellei siellä jotain ole rikottu.

  Siivoojat saavat SOL-esimiehiltään moitteet, jos eivät kykene siivoamaan huonetta 15 minuutissa.

  Siivojan on siivottava yksi huone siksi yksin, kun kaksi siivoojaa huonetta kohti aiheuttaisi siivoojien välille keskustelua, joka kuulemma heikentää työtehoa. Mielestäni asia on täysin toisinpäin. Esim. sängyn petaaminen onnistuu kaksin paljon helpommin ja nopeammin.

  Aika noloa millekään hotelliketjulle, että käyttää tuollaista riistofirmaa kuin SOL. Nostaisivat mieluummin vähän hotellihuoneiden hintoja, jotta voisivat ostaa siivouspalvelut muualta.

  -Olkaa siis ystävällisiä ja laittakaa tekin lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat eri kasaan vaikka tuolin päälle.
  -Ottakaa myös roskapussi pois astiasta ja solmikaa se.
  -Kerätkää likaiset astiat vaikka valmiiksi yhteen paikkaan.
  _Jos olette siirtäneet huonekaluja, niin laittakaa ne takaisin oikealle paikalle.

  -Itse en koskaan käytä hotellin shampoota tai saippuaa, joten olen jättänyt lapun niiden viereen, että ne ovat koskemattomia, mutta ilmeisesti ne menevät silti vaihtoon, sillä koskaan ei voi tietää, mitä joku muu asiakas olisi voinut niihin laittaa sekaan.

  Voimia SOL:n siivoojille. Kannattaa irtisanoa itsensä vasta sitten, kun on saanut palkan, muuten se voi jäädä saamatta. Älkää suostuko mihin tahansa, vaan kysykää heti liitosta oikeuksianne, kun vähänkään mietityttää, vaaditaanko teiltä liikaa.

 • Aika noloa millekään hotelliketjulle, että käyttää tuollaista riistofirmaa kuin SOL. Nostaisivat mieluummin vähän hotellihuoneiden hintoja, jotta voisivat ostaa siivouspalvelut muualta.

  Hinta ratkaisee! Asiakas voi aina äänestää jaloillaan.

  • Itse en enää mene Skandic-hotelliin juuri siksi, että siellä nöyryytetään ja alistetaan kerroshoitajia Solin kautta.


 • Juu, onhan se kova työtahti, kun 5 tunnissa siivoat 20 hotellihuonetta. Vaihdat petivaatteet ja petaat sängyn. Imuroit huoneen, pyyhit pölyt, siivoat vessan ja kylppärin laajasti. Vaihdat pesuaineet, pyyhkeet, jääkaapin sisällönkin täydennät, viet roskat ym. - vartissa, nälissäänkin usein ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa.

  https://www.pamlehti.fi/uutiset/uutinen-pam-lehti/2013/03/pam-lehti-42013-kerrossiivooja-juoksee-enemman-kuin-maratoonari.html

  Kerroshoitaja Viertokangas piti viimeisinä työpäivinään sykemittaria ranteessaan. Palautumisajat yllättivät. "Vajaan 7 tunnin työpäivän jälkeen palautumisaika olisi ollut 75 tuntia."

  https://www.pamlehti.fi/uutiset/uutinen-pam-lehti/2015/03/nuori-ja-hyvakuntoinenkaan-ei-selvia-kerroshoidon-tyotahdista.html

 • Olisi kiva nähdä, miten Juha Sipilä suoriutuisi noista hommista vartissa päivästä ja kuukaudesta toiseen 7 h päivässä lähes ilman taukoja.

  Juha Sipilä, kuten kai kaikki kokoomuslaiset, kannattaa sitä, että pitäisi sopia työehtoja enemmän suoraan työnantajan ja työntekijän kesken - ilman lainsäädännöllisiä tai liiton puuttumisia asiaan.

  No senhan tietää, että työntekijöitä riistettäisiin ja orjuutettaisiin entistä enemmän, paitsi että enempää tai nopeampaa ei hotellihuoneita siivota ilman laadun rajua heikentymistä ja työtekijöiden terveyden menetystä, mutta mitäpä se Sipilää haittaa, Firmathan saavat aina uusia työntekijöitä, jotka jaksavat taas sen jonkun aikaa raataa esimiestensä ja pomojensa tulojen kasvattamiseksi.

  Hei ILTALEHDEN toimittajat - tehkääpä juttu kerroshoitajien työstä. Kiitos! :)

 • Olen SOL:illa itsekin töissä ja eipä ole syytä kehua työnantajaa. Koko lafka toimii ainakin täällä epäinhimillisesti. Työvuoroja saatetaan laittaa kysymättä olemattomalla varoitusajalla sekä ilmapiiri on kylmä ja myrkyllinen. Kaikki sujuu kuitenkin ihan mukavasti kunhan vain keskittyy työhön ja välttää ristiriitoja. On siellä kivojakin tyyppejä, mutta esimiestason ongelmat ja välinpitämättömyys työntekijöitä kohtaan saavat minut pohtimaan uuden osa-aikatyön hankkimista. Opiskelijana ei vain ole aikaa lähetellä useita hakemuksia. Enkä tiedä näistä isoista siivousfirmoista muutenkaan, tuskinpa vaihtamalla paranee.

 • Kokemuksia keskisuomesta? Hain juuri töihin sinne ja olisi kiva kuulla jotain minkälainen meininki siellä vallitsee?

 • Itse olen työskennellyt eri alan töissä ja useissa eri yrityksissä. Kyllä SOL on ollut ainakin omalla kohdallani yksi parhaimmista yrityksistä, missä olen työskennellyt. Siivousalahan ei ole kovinkaan herkullinen ala, mutta viihdyn 100% paremmin tässä Siivousyrityksessä, kun eräässä pienemmässä Siivous yrityksessä.

  • Laittakaas kiinteistöhuoltajatkin kommenttia, tuntipalkkoja/päivystyskorvaus määriä


 • Itse olen menossa Solille (testaamaan), mutta työhistoriaa löytyy yli 10 vuotta + ammattikoulutus. Valitettavasti ala soveltuu ihmiselle kuka on samalla tarkka, laadullinen ja puolensa pitävä. Tässä ammatissa pärjää kuka tahansa, mutta ei millä tahansa asenteella, ala vaatii tavallaa ravihevosen luonteen ja fysiikan.
  Hyviä tekijöitä on silti todella vähän ja alalla on äärimmäisen kova kilpailu mikä näkyy mm. pomojen stressaamisessa ja työtahdissa. Vittuiluja saa kokoajan ja ennenkuin alkaa saamaan arvostusta pitää ottaa vastaa aika paljon henkisen sitokyvyn ylittävää paskaa.

  On myös totta, että paras pomo on usein entinen siivooja kuka ymmärtää jotain alasta. Usein kuitenkin isoissa firmoissa pallilla istuu henkilöstö puolen tyyppi kuka ei tiedä on kirjoista lukeneena ja sivusta katsojan roolissa miten siivous sujuu.
  Usein puuttuu myös ymmärrys, että kaikki eivät ole yhtä ripeitä kun toiset. Tässä myös monesti mennään perseelleen, koska nimenomaan sen parhaimman työntekijän mukaan nämä työajat mitotetaan.

  Toi palkkaus ongelma on yleinen monessa eri firmassa ja siksi liittoon kannattaa kuulua, siellä sentään saa edes vähän ääntäänsä kuuluvaksi. Palkkalasku ja työntekoseuranta ohjelma on tulossa firmoihin mikä helpottaa työntekijöiden merkkauksia työpisteillä ja tunnit näkyvät realiaikaisesti. Toki esimies pääsee korjailemaan, jos tunnit eivät täsmää. Jossain pienissä firmoissa tämä on jo käytössä ja sieltä kun saa vaikka samantien lähetettyä PDF-muodossa juuri tallennetut työajat suoraan liittoon jos epäilee kusettamista. Siinä ei lähde työnantaja kokeilemaan rajojaan liittoa vastaan.

 • Voi hyvää päivää taas mitä viestejä. "Älkää menkö sinne ja sinne, siellä siivoo SOL, joka riistää..."... "Älkää hakeko, joudutte orjuuteen..."

  SOL on huijarifirma, jossa esimiehet ovat kusipäitä? Näin, niin kuin ihanasti yleistettynä. Yleistys onkin yleensä joka asiassa korkean ÄO:n merkki. Aloitetaanpa siitä siis.

  Dilemma on siis SOL. Ratkaisu? -ISS, L&T? Onko siellä vähemmän kusipäitä ja parempi palkka? Entä kunnallinen siivous? Sitä ei kohta ole.

  Yleistetäänpä nyt sitten rautalangasta vääntäen: mene minne vaan, tilanne on sama. Alalla on yleisesti ongelmia, tässä muutama, joista pääsääntöisesti ongelmat saavat juurensa:

  - jatkuva, joissain tapauksissa lakisääteinen kilpailutus (tässä on pääsyyllinen, katsokaa toki kilpailijatkin peiliin)

  - sitä kautta matalat katteet, kova tahti ja matalat palkat,

  - joka saa aikaan alalle huonon työn maineen, työtä ei arvosteta

  - ihmiset eivät pidä puoliaan ja liitto, sekä työntekijät eivät nosta alan ongelmia pinnalle tarpeeksi hyvin.

  Esimiehistä yleistitte palkanmaksuongelmat ja ammattitaidottomuuden. Mistä teistä tämä johtuu, nauttiiko esimies siitä? Esimies ei saa maksamattomista palkoista sulkia hattuun, päin vastoin. On toki olemassa niitä kuuluisia narsisteja, mutta jos nyt yleistettäisiin kaikki sellaisiksi, niin pysyypähän teillä edes hyvä mieli jostain.

  No, jos vaihtaisi alaa? Mitäs, onko kaikkialla korkeampi palkka, eikä kova kiire? Sielläkö ne kivat tyypit on mm. esimiehinä? Kaikilla matalapalkkaisilla aloilla on samoja ongelmia.

  Olen ollut alalla töissä ja sen voin sanoa, että työilmapiiri ja oma asenne on kaiken perusta. Palkka ei ole kummoinen, mutta ei ole kyllä kaupassa ja partureillakaan, ei lähihoitajilla jne.
  Työ on usein itsenäistä ja usein omaan työhön pystyy vaikuttamaan paljonkin, itsepähän arvotat oman työsi miten tykkäät.

  Kivoja nämä haukkumisketjut, moni saa tyhjästä haukut ja potkut. Jännää...

  • Itse ihmettelen samaa, Solissa missä itse työskentelen toimii kyllä hommat, ihmiset nyt haukkuu tyhmyyttään ja laiskuuttaan kaikkia siivousfirmoja,, siis ainoa tosi juttu mistä on aihetta valittaa on se et välttämättä ei tieto kulje esimiesten välillä ja palkka on yllättävän pieni,, muuten en ymmärrä et pitää mustamaalata ja solvata ihan jokaista siivousfirmaa,,kertoo vaan siitä et työt ei maita ja ovat itse kusseet hommansa ne joille on annettu potkut muka aiheettomasti,


  • Itseasiassa monessa eri firmassa esimiehet ovat tulosvastuussa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että se on joko tulos tai ulos. Tulosta eri esimiehet voivat yrittää kuka milläkin tavalla. Yksi keino on teetättää 7,5 tunnin alue kolmeen tuntiin. Toinen keino on, että jätetään tahallisesti sieltä täältä palkkoja, lisiä, ylitöitä, vastuulisiä, lomarahat yms. maksamatta toivoen, että työntekijä ei itse sitä huomaa, ei tajua eikä uskalla vaatia mitään.

   Liitto ei auta, koska on täysin korruptoitunut eli käytännössä eri siivousfirmat ovat voidelleet ne hiljaiseksi.

   Lisäksi todellakin, on paljon työpaikkakiusaamista, savustusta, nepotismia, korruptiota, epäasiallista johtamista epäasiallisine huutamisineen, syrjimiseen, ahdisteluineen jne. Sitä tapahtuu joka firmassa. Johtaminen on usein ala-arvoista, koska johtajilla ei ole mitään johtajakoulutusta vaan esimiehet ovat useimmiten nousseet asemaan siivoojasta esimieheksi. Joskus saattaa olla esimiehiä, jotka on laitettu suoraan esimiehiksi ilman mitään siivousalan kokemusta ja koulutusta. Ala vetää puoleensa kouluja käymättömiä, katkeroituneita ja narsistisia persoonia. Valta nousee toisilla hattuun. Moni on saanut aiheetta potkuja ja savustamisia, syitä löytyy laidasta laitaan, milloin halutaan oma lapsi/kaveri tilalle, milloin et antanut seksiä, olit liian hyvä (kateus), milloin kilpailija osti ulos, milloin olit liiankin hyvä tms. Tätä tosin tapahtuu myös joka alalla koulutuksesta riippumatta.

   Jokatapauksessa on rumaa ja julmaa savustaa ihmisiä pellolle (älkää menkö sinne ja sinne). Antaa ihmisten tehdä työnsä ja ansaita se palkkansa, olkoot sitten palkka pieni tai suuri. Osa tarvitsee todella kipeästi ne säälittävät muutamatkin eurot.

   Joka alalta, jokaisesta firmasta ja koulutuksesta riippumatta aina jokaisessa työpaikassa on jotain ongelmia tai vähintään se yksi pakollinen työpaikkakiusaaja/savustaja.


  • NäinhänSe kirjoitti:

   Itseasiassa monessa eri firmassa esimiehet ovat tulosvastuussa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että se on joko tulos tai ulos. Tulosta eri esimiehet voivat yrittää kuka milläkin tavalla. Yksi keino on teetättää 7,5 tunnin alue kolmeen tuntiin. Toinen keino on, että jätetään tahallisesti sieltä täältä palkkoja, lisiä, ylitöitä, vastuulisiä, lomarahat yms. maksamatta toivoen, että työntekijä ei itse sitä huomaa, ei tajua eikä uskalla vaatia mitään.

   Liitto ei auta, koska on täysin korruptoitunut eli käytännössä eri siivousfirmat ovat voidelleet ne hiljaiseksi.

   Lisäksi todellakin, on paljon työpaikkakiusaamista, savustusta, nepotismia, korruptiota, epäasiallista johtamista epäasiallisine huutamisineen, syrjimiseen, ahdisteluineen jne. Sitä tapahtuu joka firmassa. Johtaminen on usein ala-arvoista, koska johtajilla ei ole mitään johtajakoulutusta vaan esimiehet ovat useimmiten nousseet asemaan siivoojasta esimieheksi. Joskus saattaa olla esimiehiä, jotka on laitettu suoraan esimiehiksi ilman mitään siivousalan kokemusta ja koulutusta. Ala vetää puoleensa kouluja käymättömiä, katkeroituneita ja narsistisia persoonia. Valta nousee toisilla hattuun. Moni on saanut aiheetta potkuja ja savustamisia, syitä löytyy laidasta laitaan, milloin halutaan oma lapsi/kaveri tilalle, milloin et antanut seksiä, olit liian hyvä (kateus), milloin kilpailija osti ulos, milloin olit liiankin hyvä tms. Tätä tosin tapahtuu myös joka alalla koulutuksesta riippumatta.

   Jokatapauksessa on rumaa ja julmaa savustaa ihmisiä pellolle (älkää menkö sinne ja sinne). Antaa ihmisten tehdä työnsä ja ansaita se palkkansa, olkoot sitten palkka pieni tai suuri. Osa tarvitsee todella kipeästi ne säälittävät muutamatkin eurot.

   Joka alalta, jokaisesta firmasta ja koulutuksesta riippumatta aina jokaisessa työpaikassa on jotain ongelmia tai vähintään se yksi pakollinen työpaikkakiusaaja/savustaja.

   Tulosvastuu on toki, mutta perusasia on se, että palkat pitää maksaa, sen tietää jokainen esimies. On tyhmyyttä ja röyhkeää jättää palkkaa maksamatta tuloksen saavuttamiseksi.
   Siksi toki voidaan joskus yrittää väliaikaisesti lyhentää sellaisista kohteista työaikaa, missä se on mahdollista.

   Yksi asia, mikä tulee näissä palkanmaksuissa yllätykseksi (tuli itsellenikin, kun tein siivoojan työtä), on TESissä olevat "aukot", niitä kun jokainen tulkitsee tavallaan. Esim arkipyhäkorvaus ei suinkaan kuulu kaikille, lukekaa tarkkaan ja miettikää kuuluuko, vai eikö ja kysykää liitosta viimekädessä jos on epäselvää.

   Jokainen, jolla on koulutusta, ymmärtää, millä tasapainotetaan taloutta. Työaikoja kiristämällä saadaan hetkellinen helpotus, mutta se ei ole kestävä malli.
   Ammattitaitoinen esimies pyrkii tuottamaan tulosta lisämyynnillä.
   Meillä on kaikilla esimiehillä hyvä koulutus pohjalla ja suurimmalla osalla pitkä työhistoria siivoojana, ohjaajana jne. Sen jälkeen ovat kouluttautuneet. Ikävä kyllä kaikkialla ei ole näin.
   Meillä kouluttautumista ei katsota kulueränä, vaan sijoituksena tulevaisuuteen.

   Harmi, jos jossain toimipisteessä ei osata hommia alkuunkaan johtajien ja sitä kautta esimiesten tasolla.


  • Joopa joo, paljonkohan kiky tunneilla saataisiin noin isossa firmas työpaikkoja?
   Maahanmuutajiakin on siksi niin paljon kun suomalaiset ei halua tuollaiseen yritykseen töihin. Otat nolla sopimuksen ja sit jos et pääsekään töihin, esim toinen työ ,opiskelu tai muu vastaava. Ni siihen loppui ne hommat, sanotaan laiskaksi..


  • Vai että siivojien pitäisi joustaa 9,56€/h tuntipalkasta jos firmalla menee huonosti ja lomarahojakaan ei haluta maksaa, kun se on niin vanhanaikaista.

   Näkyy olevan nykyisin sellainen mielipide yrittäjillä, että "ei palkalla tarvitse edes elää".

   Ei hyvää päivää... En ole siivoiusalalla, mutta pinna kiristyy heti, kun edes nään tämän riistofirman logon. Ei kenenkään itseään kunnioittavan ihmisen tulisi työnkennellä tällaisissa firmoissa, joissa ihmistä kohdellaan huonommin, kuin eläintä.


  • Hyiss.....oksettavaa...


  • Ehkä hieman liioittelua, ei sol nyt noin aurinkoinen ja hyvä ole:D


 • Perehdytys solilla varsinkin vallan "ammattitaitoista". Esimies aloittaa wc:n siivouksen pöntöstä ja sen jälkeen käy samalla pyyhkeellä läpi mm. ovenkahvat, valokatkaisimet ja altaan... Aseptiikka? Siivousjärjestys?Kumma jos taudit leviää.

 • Onneksi on muitakin puljuja. Lahdessa toiselta paikkakunnalta tullut ei pääse edes haastatteluun!

  • Oliko tämä siivouspuolella?


 • Kysyin työnkuormituksesta ja työturvallisuudesta. Savustaminen alkoi, viimeinen syytettiin häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä. Esimies epäpätevä akka, myönsi, ettei tiedä työsuhde asioista mitään. Palvelujohtaja töykeä, epäasiallinen, epäpätevä akka. Ihme paikka SOL JKL. Älkää menkö SOLille töihin. Kaikki menee hyvin siihen asti, kun olet hiljaa. Sitten kun kysyt asiaa, joihin olisi syytä puuttua, astuu kuvioon epäpätevä sakki, joiden sotkut siivoaa tähän palkattu henkilö

  • Höpö höpö, mustamaalausta, taisit saada potkut koska olet laiska tai huomasit että siivous alalla vaaditaan muutakin taitoa kuin huiskulla pyyhkäisemistä. Sol Jkl:ssä yksi parhaista, en tiedä muuta siivous firmaa jossa olisi yhtä lempeä ja mukava esimies ja vielä ihanempi palveluvastaava.


 • Ymmärrän sen ettei joissakin paikkakunnissa toimi hommat ollenkaan vaikka olisi sama firma kysymyksessä, mut jossain toisella paikkakunnalla saattaa taas vuorostaan esim olla ihanat esimiehet, mukava työporukka, palkat tulee oikein jne. Se on tuuripeliä aikas paljon. Myös tietynlainen oma asenne ratkaisee

  • Lahessa ei toimi ainakaan. Palkataan tietoisesti töihin ihmisiä jotka ovat tapavarkaita ja varastavat kaiken mikä irti lähtee.


  • Niinhän se varmasti on, mutta en lähtisi niinkuin suurin osa kommentoijista tekee mustamaalamaan joka paikkakunnan soleja. Törkeät esimiehet, väärin maksetut palkat yms tietyllä paikkakunnan siivous yrityksellä on asia erikseen. Olin itse ennen solia eräällä pienellä siivous yrityksellä töissä ja hui että millainen pomo, ylläpito siivoojia ei kunnioiteta yhtään ja kaikesta syytettiin siivoojia, oli tietty kuppikunta jotka sai kaikki parhaat siivousvälineet ja aineet, ihme nuoleskelu kerho oli se, mut irtisanoin itseni ennen 4 kuukauden koeajan päättymistä ja nyt solilla, ainoa miinus asia on palkka


  • hioiåiohjoöä kirjoitti:

   Lahessa ei toimi ainakaan. Palkataan tietoisesti töihin ihmisiä jotka ovat tapavarkaita ja varastavat kaiken mikä irti lähtee.

   Siivouspuolellako varkaita, eikai?


 • Minä olen ollut töissä sollin palvelussa kohta 8v. Palkka on työmäärään ja raskauteen nähden huono minä heittäisin pallon päättäjille ja palvelujen ostajille kilpailuttaa sopimuksen ja valkkaavat halvimmat ilmaiseksi pitäisi kaikki tehdä kyllä köyhät köyhtyy mitenköhän sitten kun matalapalkkaiset kaikki päättää vaihtaa alaa? Kuka sitten siivoo?saman palkan saa kevyemmällä työllä juu ei tällä työllä rikastu. Kusipäitä on joka firmassa pitää vaan puntaroida missä kenenkin rajat menee joka vuosi jää vähemmän käteen palkasta minulla on 11,09e palkka kyllä minulle maksetaan kilometrikorvaus jos käytän omaa autoa toi puhelin minuakin ihmetyttää meillä siirryttiin whats app pomolle voi sitä kautta soittaa ja viestiä.

 • Vanha ketju mut vastaan: mikä ihme siinä on et yleistetään koko solia? Joku kirjoitti et Jyväskylä sol kauhea, ei pidä paikkansa, alueella missä itse teen, on ihanan rento ja mukava esimies, ja palveluvastaava samanlainen, tarkkoja toki ovat varsinkin laatutarkastuksien osalta mikä on todella hyvä, jos haluaa että kohde pysyy siistinä ja säilyy firmassa. En ymmärrä tätä solin mustamaalaus kampanjaa, voi olla ja uskon et joissain suomen alueilla ollakin inhottavat esimiehet mut se ei tarkoita et ihan kaikki on. Ainoa miinus puoli on nuo pienet palkat ja informaatio katkot

  • Oot varmaan ennenkin kehunut tässä ketjussa "lempeä esimies ja ihana palveluvastaava"... Mä ainakin olen palveluvastaavana siivooja. Olet varmaan asiakas. Kuka kolleegaansa kehuis täällä kolmannessa persoonassa :D

   Hyvä että joku tykkää esimiehestään!


  • Itse asiassa olen just tavallisena rivisiivoojana solilla:D ja itse tykkään työstäni, olen huomannut et se oma asennekin ratkaisee aika paljon! Toki voi olla ja saa olla huono päiviäkin, mut silti pitää tehdä hyvää jälkeä, ihmeen moni nykyään vaan haukkuu eri siivousfirmoja, mikä voi olla ihan aiheellistakin jossain osin, mut on myös niitä jotka on joko aina poissa eli saikuttamassa, huonoja siivoamaan ja laiskoja tai sit saanut vaan potkut tekemättä jättämistään töistä.


 • Kertokaahan joku kokeneempi. Olen määräaikaisessa työsuhteessa (Sol työnantajana). Työsopimukseen on merkitty tunteja 37,5 viikossa, ei ole aina ihan täyttynyt.
  Edellisviikolla työtunteja kertyi sitten taas 41, kun paikkasin erään työntekijän kohdetta koska hän oli sairauslomalla. Eikö olisi kuulunut saada ylityökorvausta? Tessistä koitin kyllä katsoa...

  • Pekkasia kertyy viikkotuntien ylittäessa 37,5h mitkä työnantaja yleensä haluaa maksaa rahana. Kannattaa kysellä niistä.


  • Ei meillä ole pekkasia käytössä meillä yleensä joko annetaan normi palkkana ylityöt tai palkallinen vapaa.ylityötunnit ja korvaukset yms pitää sopia esimiehen kanssa etukäteen miten toimitaan ylitöihin ei ole pakko suostua.


 • No niin,minäkin heitän korteni kekoon.
  Olin 2kk. Töissä tässä *aurinkovoimalassa* voi helevetti,mitä kusetusta.
  Palkkaa ei makseta oikein,vaikka lähettää tuntilappua 2 eri ihmiselle ja joka viikko pitäisi se tuntilappu lähettää myös.
  Jokaisella eri työaika samassa kohteessa,varsinkin ne kiltimmät saa sen pienimmän ajan.
  Tuurata pitäisi ja taas työaika lyhenee.
  Kehtaavat vielä työn laatua kytätä ja heti tulee sanomista.
  Näin Turussa,kohdetta en viitsi sanoa mutta en todellakaan suosittele.

 • Palkoissa ollut myös ongelmia. Yleistä näissä hommissa. Mietin aina että kuinkahan paljon nuo kusettavat kesätyöläisiä kun eivät tajua katsoa mitä lisiä yms. kuuluisi saada
  Ylitöitä ei ole maksettu korotettuna ja sairaslomasta ei saa palkkaa jos on hoitajalta saatu sairaslomatodistus?!? Kumma juttu kun entinen työnantaja maksoi kyllä.

 • EN SUOSITTELE...kaverilleni tarjottiin solilta töitä rakennusapulaisen hommiin ja hän otti paikan vastaan. Hän oli noin 2 päivää rakennusapulaisena ja sen jälkeen hänet passitettiin pesulaan töihin. Itselläni kokemus, kun hain postinjakajan hommaan on se, että haastattelussa kävi ilmi ettei postinjakajan paikkaa edes ole! Tarjottiin heti aivan eri hommaa eli siivoustöitä. Harkitsin ja en ottanut paikkaa vastaan. Mitä täältäkin lukenut niin ei vissiin kovin rehellinen firma. Tällaisia kokemuksia Kuopion suunnalta..

 • Sol on muuten lyhenne "Saatanan Onneton Luuttuliisa"

 • Huolestuttavaa miten nämä täällä moneen otteeseen mainitut ongelmat jylläävät edelleen ainakin omassa kohteessani.
  Teen yksin isoa kohdetta, joka pitäisi mielestäni mitoittaa vähintään kahdelle työntekijälle, vaan kuulemma kaiken ehtii annetussa työajassa.

  Ongelmia siis työntekijä mitoituksessa, esimiehen toiminnassa, kilometri korvauksissa sekä sairasloma korvauksissa.

  Alunperin olin lyhyellä sopimuksella, jonka jälkeen minulle suorastaan tyrkytettiin vakituista sopimusta ( tähän mennessä asiat olivat olleet oikein hyvin ja työpaikka sekä antaja tuntuivat oikein mahtavilta )
  Vakituisen sopimuksen koeajan loputtua alkoivat samantien "ongelmat", esimies soitteli kotiin kello 21 jälkeenkin vielä ja haukkui luultavasti pienessä humalassa. Näitä haukkumis puheluita tuli usein, kun sanoin painokkaasti takaisin esimies päätti puhelut hyvin usein aikuisemaisesti räyhäämisen jälkeen lyömällä luurin korvaan.
  Esimies kertoi miten asiakkaalta oli tullut valituksia ( aina kun esimies itse joutui tuuraamaan minun sairaspoissa oloja, tai esimiehen oikea käsi ) , mitään välineitä oli turha odottaa saavansa. Asiakas yrityksen sopimuksessa oli kohta jossa paikat kerrottiin pestävän koneella, ikinä tätä konetta ei tullut vaikka perään kyselin.
  Esimies myös löysi aina uusia asioita mitä lisättiin siivoukseen vaan palkkaan tai työaikaan tätä ei laskettu.
  Kilometri korvauksia oli turha odottaa saavansa, ne sai monen kysymisen jälkeen aina väärin.
  Työhön perehdytys oli kaksi päiväinen, jossa minulle esiteltiin siivottavat kohteet ja tämän jälkeen jätettiin täysin oman onneni nojaan, perehdytyksen antaja siivosi myös samalla liinalla ensin wctä ja tämän jälkeen pöytä yms pintoja ( hyi) , aseptiikka oli täysin pielessä.

  Asiakas yritykseltä sitten otin itse monet ikävät palautteet vastaan esimerkiksi siitä koneen puutteesta, aina perään kuitenkin kehuttiin ettei työnjäljessä ole vikaa, joten tämä "lohdutti" hieman siinä kuunnellessa niitä palautteita.
  Monet päivät venyivät naurettavan pitkiksi ja tein lähes poikkeuksetta aina omaan takkiin töitä, koska en voinut jättää mitään päivän työstä tekemättä.
  Työterveyttä ei ollut järjestetty, hirveän soittelu ringin jälkeen sain kuulla missä meidän työterveys sijaitsee ja perään kyselyt tarvitseeko sinne nyt silti mennä.
  Lopulta olin niin nurkkaan ajettu että olen varma sairastuneeni työuupumukseen kaikesta tuosta edellä mm mainitusta.
  Vaihdoin työpaikkaa ja noin viikon jälkeen henkinen terveys nousi hieman, mutta nykyisen työpaikan kautta pääsin työterveyden kautta psykologille jonka kanssa edelleen käyn säännöllisesti tapaamisissa keskustelemassa jaksamisesta. Uudessa paikassani jokainen työpäivä minulla on tarmoa lähteä töihin sekä pieni surku kun töistä pitäisi lähteä kotiin, täysin päinvastainen verrattuna Sol kokemukseen.

  Älkää käsittäkö väärin, työ on tärkeää, mutta esimiesten pitäisi ehdottomasti katsoa peiliin sekä heille pitäisi järjestää koulutusta, koska ketään ei pitäisi kohdella noin.
  Tässä vain minun kokemukseni ja suosittelen silti lähtemään edes yrittämään, en ehkä tekisi enää vakituista sopimusta nopeasti, mutta silti suosittelen että käy katsomassa miten omalla lähi Sollilla homma toimii .

 • Ja siis eniten mietityttää et miten höplä se sollin johtaja on kun rääkkää työntekijöitä noin ja eikö yhtään herää siihen miten koko Suomi puhuu koko yrityksestä.

  Saatika sollin palveluohjaajat ja rv:t ni mitä ihmettä nekin luulee itsestä, niin monelta kuulee ku niillä lorahtaa kusipäähän ku saa tollasen mitättömän tittelin.

  Johan tuo kuteiden värityskin kertoo kuka helevetti tunkee keltasia punasen kanssa (muuta ku ensihoitajat jos ees enää nekään)

  Sol kusettaa niin vitusti työntekijöitä ja luulee vielä et kukaan ei tajua miten vetää nenästä.
  Mutta Niinhän se on et SOL= se on laitonta.

 • Lähdin menemään. Ah tätä hyvää oloa! Palkat oli jatkuvasti väärin laitettu. Kuinka vaikeeta voi olla? Kuvaavaa on että jopa lopputilistä puuttui lomarahat ja perään sai kysellä itse. Ja tulivat nekin sitten myöhässä.
  Työpäivät usein venyi ja venyi. Kaksi työvuoroa samaan päivään jne. Isoja pomoja ei kiinnostanut jaksatko työssä, poltetaan ihmiset loppuun.
  Nyt on työpaikka missä on NORMAALIT työajat. En voi kyllä suositella tätä firmaa kellekään. Hyvä jos jossainpäin Suomea toki hommat toimii.

  • Itsellä homma toimii, ainoastaan kesäaika oli suunniteltu ihan persiilleen, ei mitään organisoitu ja minä olin tai varmaan muitakin jotka kärsi, sellaisia ekstemporee juttuja et ilmoitettiin myöhään et jos joku 'sairastui' et äkkiä sinne

   Palkat tulee oikein, työnjohtajat kohteliaita ja asioista uskaltaa puhua, mukava työyhteisö, näin Keski Suomessa


  • Minulla oli samaa ongelmaa. Pamin kautta sain kysellä lopputilejä, jotka sain erissä ja juuri nuo sairaspäivärahat jäi saamatta, niitäkin sai jatkuvasti kinua ... Oli muuten noitten lopputilien jne kanssa kyllä jatkuvaa odottelua. Palkatkin oli aina maksettu väärin ja niiden kanssa sai tapella, kun kukaan ei älynnyt että minuakin oli varoitettu kyseisesä toiminnasta ,joten säilytin kopiot joka ikisestä tuntilapusta ja laskin itse paljon palkkaa pitäisi kaiken järjen mukaan jäädä verojen ja muiden jälkeen käteen. Ja onneksi säilytin! Odotuspäivärahojakin sai odotella pari kuukautta ja sekin tuli aivan perseelleen ,joten jouduin jokaisen tuntilapun lähettämään pääesimiehelle, joka laski itse keskimääräiset tuntini ja maksoi odotuspäivärahat oikein minulle takaisin. Taistelua rahoista kesti sellaiset kevyet 4 kuukautta. En suosittele kenellekkään. Työ on loppujenlopuksi todella raskasta, sekä henkisesti että fyysisesti. Yksin sai kaikki hoitaa, isoja alueita joissa muissa työpaikoissa (toisen firman työntekijöitä)oli 2-3 ihmistä tekemässä, niin eiköhän sne hommat silloin nopeammin hoidukkin, kun niitä aikoja ladotaan. Satuin kerran saman alueen , eri firman työntekijöiden kanssa juttelemaankin tästä kun olin aina yksin tekemässä ja ihmettelivät tätä suuresti. Joku tuli aina joskus auttamaan ,jos jaksoi tai ylipäätään kiinnosti. Työajat eivät koskaan pitäneet paikkaansa, itellä ainakin välillä työpäivän pituus sellainen 10 tuntia. Omalla autolla työpisteelle, kilometrikorvauksiakaan ei annettu ja kaikki työautot varattuja. Hel**tin helpottunut olo kun pääsi lopettamaan. Kiva jos jossainpäin suomea hommat toimii, mutta itse en ainakaan ikinä enää ole takaisin menossa vaikka mihin päin muuttaisin. Paskanmaku jäi vahvasti suupieliin tuosta kokemuksesta. Vuoden tuota tuli kestettyä kunnes riitti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Itsellä homma toimii, ainoastaan kesäaika oli suunniteltu ihan persiilleen, ei mitään organisoitu ja minä olin tai varmaan muitakin jotka kärsi, sellaisia ekstemporee juttuja et ilmoitettiin myöhään et jos joku 'sairastui' et äkkiä sinne

   Palkat tulee oikein, työnjohtajat kohteliaita ja asioista uskaltaa puhua, mukava työyhteisö, näin Keski Suomessa

   Keski-suomen sollin tietäen niin annan vinkin että elä ole ainakaan sinisilmäinen.
   Sollin "esimiehet" on kieroja ku korkkiruuvit, näyttää hymyä ja seläntakana ja toimistossa jauhaa paskaa sen minkä kerkee. Varma veikkaus et niiden "koulutuksissa" opetetaan kusipäisyyden A. B. C. 😂
   Tai sit nuolet persettä ja voit ehkä hieman olla suosiossa 😊


 • Iso yritys. Monella paikkakunnalla. Itsestäänselvä asia, että joka paikassa ei toimi. Eri ihmiset eri kaupungeissa. . Itse olen kokenut pelkkää hyvää.

  Ilman koulutusta olen alalle tullut. Muutaman vuoden jälkeen sain palkankorotuksen, hyvin tehdystä työstä. Kovaa työtä toki. Ja paljon pitää tehdä ylitöitä ja nopeasti ja laadukkaasti jos haluaa pärjätä alallla!

 • Eikä siinä vielä kaikki. Pomo irtisanoi koeajalla sopimukseni tekstiviestillä! Eikä vastannut kun soitin perään, eikä perustellut päätöstään.

  • Kuullostaa niin jyväskylän eräälle esimiehelle :D


 • Itsekin Solilla ollut useamman vuoden.

  Omalla kohdallani palkat ovat olleet kunnossa. Mutta työkavereilta on puuttunut tunteja palkasta. Lisäksi arkipyhäkorvauksia on yritetty jättää maksamatta.

  Esimiehet olleet ihan ok. Ehkä hitusen ärsyttää joidenkin jatkuva kehuminen. Huomaan itse, että se ei ole aitoa. Luultavasti esimies koulutuksessa on käsketty kehumaan työntekijöitä.

  Muutenkin hieman sellainen yli-imelä käyttäytyminen ärsyttää itseäni. Eräskin halaa (!) asiakkaita ja myös työntekijöitä. Se paistaa läpi. En näe siinä mitään aitoa. Voihan se olla että on oikeasti sellainen, mutta no jaa...

  Joskus kyllä epäilyttää, että kyykytetään tahallaan työntekijöitä. Kerran oli sovittu aika ja paikka. Ohjaaja ei tullut paikalle ollenkaan. Ei vastannut puheluihin eikä viesteihin. Seuraavana päivänä oli joku ihme selitys miksi ei tullut paikalle. Jäi vähän epäileväinen olo, olikohan se näin?

  Muuten ihan ok ollut. Kaupunkia en paljasta :D

 • Satakunnassa haetaan kolmatta ohjaajaa vuoden sisään :D ja esimiehet vaihtuu kun kukaan ei jaksa. Kertonee kaiken. Johto ei reagoi mitenkään, sama jatkunut vuosia. Itse ollut solilla myös, enkä todellakaan suosittele. Jos haluat viettää vapaa-aikaakin joskus, ja haluat että palkkasi olisi edes joskus oikein maksettu nii ÄLÄ HAE tähän firmaan töihin!!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3675
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1730
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  61
  1391