Sri Lanka, varoituksen sana (tjareborg)

juuri hengissä kotii

Liikenne: Jokseenkin kaikki ajelevat jossakin huumeessa, joten allejäämisen mahdolisuus suuri vaikka oli kunka varovainen. tuk tukit ojassa kyljellään ,useita kaksipyöräisiä, kolaroituja autoja.. paljon näki muutamassa viikossa.
Rikollisuus: Erittäin korkea, jos poistut hotellilta yksin, jokseenkin varmasti ryöstetään tms. väkivalloin. Poliisia asia ei kiinnosta, eli vakuutusyhtiöiden kanssa voi olla vaikeuksia.
Huumeet: Huumeita/bordelleja tarjotaa joka paikassa avoimesti, myös paikallinen poliisi saattaa vaatia jotain pientä "kulkumaksua". Tjäreborgin opas löytynee myös "diskosta". Diskoon voi suunnistaa savupilveä kohti:)
Vesi/korallit. Meri samea ja saastunut, korvatulehdus varma. Korallit kuolleet.
Budhat rahastavat temppeleillään hölmöjä turisteja(paikalliset ilmaiseksi) ja ajelevat isoilla maastureilla.
Kaksoishinnoittelu yleistä, mm. nähtävyydet turisteilta 2-3 kertaisella hinnalla.
Erittäin ystävällisiä siihen asti kunnes tajuavat että rahaa ei ole tarjolla.
Junat ja bussit ainakin vielä tuntuivat toimivan ilman kaksoishinnoittelua, siis jos yleensä toimivat. Parhaillaan 80km/h, ja vaunun sivuttaisliike montuissa yli metrin(ei koskaan enää junaan)..
Pankkiautomaatit ryöstää kertomatta noin 10e nostopalkkion, voi noustakkin, joten nostopalkkion hintaa on mahdoton tietää etukäteen. Rahanvaihtopisteissä kannattaa olla tarkka.

Ainakaan Tjäreborg ei tunnu olevan vastuullinen matkanjärjestäjä, oppaan paikallistieto olematon(joka kysymykseen väärä vastaus), hotelli täynnä moskiittoja(laskin 200 pistosta/yö), liskoja, noin 5cm torakoita, muurahaisia, ja ei toimivaa ilmastointia=lämpöhalvaus, onneksi lämmintä vettä ei tullut suihkussa, vaan jääkylmää:) Moskiittoverkon sai sitten toiseksi viikoksi, kun aloitti heti kyselemään. Edes pieni apu:)
Hotellin henkilökunta arrakissa/huumeessa usein.
Lakananoiden väri kysymysmerkki? kun ei lialta eroita. Tjareborg aloittaa rahastuksen mm. lentokenttäkuljetuksista ja pyrkii lisäämään mm. pakottamalla kuuntelemaan suoramainontaa lennoilla..
Lääkäriä tarvitaan, ainakin jos käyttää tjareborgia.
Tjareborg ei käytä moottoritietä säästösyistä, vaan ilmaista kyläpolkua jolla lentokentältä hotelliin matka kestää oppaan mukaan 4h, todellisuudessa yli 6h. Normaalisti matka veisi noin 1,5h.
Bussissa turvavyöt rikki, lennoilla herätetään kuuntelemaan suoramainontaa, useaan otteeseen.
Opas ei kerro ryöstöistä, yliajoista, huumediilereistä yms vaaroista. "vain normaalia varovaisuutta käyttäen, joopa joo"

Rahastus aloitetaan "turistiviisumilla" eli 20/25 dollaria kouraan jo lentoasemalla. Se on vasta alkua.. tuk tuk kuskit, oppaaksi pyrkivät, joissa ei ole selväpäisiä, ovat turistien höynäytyksen ammattilaisia. oikeita Nähtävyyksiä ei juuri ole.

Colombo konekyvääripesäkkeitä täynnä. lienee turistin kannalta hyvä?

Älkää ainakaan lapsia viekö kyseiseen kehitysmaahan.

Muuten ihan kiva paikka, kunhan muistaa ottaa pelkät lennot, tai oikeasti vastuullisen matkanjärjestäjän.


Hintataso:

Majoitus keskitason huoneistoissa AC, tv, suihku, siivous yms noin 10e/yö. Malboro 5e/aski, olut 1,5-4e. pizza 4e
Bussit ja junat(jos uskoltaa) lähes ilmaisia.
Tjäreborgin tarjoama "hotelli", vajaa 2e/yö. Joten ei kannata maksaa kuin pelkät lennot.

35

5598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskanjauhajaa

      Tätä tarinaa ei todellakaan kannata ottaa millään tavalla tosissaan...

      Tod näk joku vanha rouva, jolta paikallinen gigolo kusettanut rahat lemmentunnustuksillaan;)

    • nannahhh

      Voi ressukkaa,
      mahtaa olla vaikeaa olla sinä!
      Luin valheiden täyttämän asennevammaisen tarinasi enkä ymmärrä miksi
      vaivauduit tämän kirjoittamaan.
      Olen matkustanut / oleskellut Lankassa vuodesta 1984 lähtien muutamaan
      otteeseen. Ensin yksin, myöhemmin perheeni kanssa. Ei ongelmia.
      Ne ovat omassa päässä ja sinun tapauksessassi näyttävät siellä pysyvänkin.
      Lanka on omanlaatuisensa maa hyvine ja huonoine puolineen, erioisinekin :
      mainitsemasi ( maksullinen ) moottorite ei ole vielä isomman kuljetuskaluston käytössä, koska viranomaiset haluavat ensin "totuttaa" tavalisen kansan pienempine
      autoineen käyttämään maan ensimmäistä moottoritietä, jne.
      Maassa maan tavalla tai maasta pois. Sinun tapauksessasi jälkimmäinen
      vaihtoehto lienee paras!

    • asddfsdfasdf

      Kerrankin joku uskaltaa tuoda rehellisen mielipiteensä esille. Uskon lähes joka sanan, koska olen asunut siellä pari vuotta. Negatiivinen asenne on minullakin maata kohtaa... Ei ehkä noin negatiivinen :-)
      Kaikkien silmät eivät vaan avaudu, eikä jostain "paratiisi" saaresta haluta uskoa pahaa.
      Ihan kaikkea en allekirjoita... Kaksoishinnoittelu on ollut totta 20 vuotta... Itselläni oli aikoinaan residency visa. Sitä kun vilautti niin hinta putos kymmesosaan alkuperäisestä. Huvitti maksaa Kansallispuiston sisäänpääsy maksua 5 rupiaa... Kun viereisessä jonossa turistit maksavat 200.

      Huumeet ei ollut silloin kyllä noin yleisiä, kun ehkä nykyään. En huomio näitä "huumeita" mitä lähes kaikki miehet käytti eli pureskeli sitä lehteä joka värjäsi suun punaiseksi... Huumetta toki, mutta vaihka sen vaikutusta joillakin lisäaineilla tehosti, niin silti se oli sallittujen huumeiden joukossa.

      Et kertonut mihin paikkaan lentokentältä menit, mutta jos matkasit esim Hikkaduwaan , niin aika Räikkönen saa olla, jos sen matkan pystyy puoleentoista tuntiin ajamaan

    • "Irmeli"

      Ohoh, onpas sulla ollut kurja loma sitten :-( Ihmetyttää kokemuksesi, koska minulla on täysin päinvastaisia kokemuksia. Tulin juuri 2:n vkon lomalta Hikkaduwasta ja minulla on pelkästään positiivista sanottavaa Sri Lankasta :-) Asuimme Hotel Citruksessa, 1700€/nenä/2vkoa.
      Ryöstöjä ei näkynyt eikä kuulunut ja olo oli koko ajan tosi turvallinen, vaikka köpsöttelinkin yksin merkkivaatteissani menemään. Sitä paitsi paikallisety ovat 1,5-1,6 metrisiä, joten lähinnä olisikin naurattanut jos päätä lyhempi ryöstöä olisi yrittänyt.
      Intian valtameri oli kristallinkirkas ja kerrankin pääsin koeilemaan lainelautailua.
      Yhtään hyttystä/ muurahaista/ torakkaa ei näkynyt matkan aikana
      Kävimme Colombossa 3kertaa ja emme nähneet kuvailemiasi "konekivääripesäkkeitä." Sen sijaan Colombossa oli ihanaa shoppailla, varsinkin "House of fashion" oli mieleemme. Desiqualia, Guessia ja Bossin paitoja 4-14€!!!!
      Sri Lanka oli minulle 54:s maa, jossa olen käynyt. "Kehitysmaista" 11. Paras kaikista, voin lämpimästi suositella, myös lapsiperheille!
      Ai niin, ja Tjäreborgin bussi ei aja moottoritietä Columboon (1,5h) syystä että hotellit EIVÄT sijaitse moottoritien varrella.

      • fdgdfgfd

        Kehuit halpoja merkkivaatteita... Lähes ammattilaismatkaaja, (54 maata) olisi sinun pitänyt tietää, että piraattituotteiden maahantuonti on kiellettyä. Toisaalta Suomen tullia ei yksittäinen matkailija kiinnosta, jos omaan käyttöönsä piraatia tuo. Toinen asia olisi ollut, jos olisit kantanut matkalaukun täydeltä ja paketissa olevia releitä.


      • fdgdfgfd kirjoitti:

        Kehuit halpoja merkkivaatteita... Lähes ammattilaismatkaaja, (54 maata) olisi sinun pitänyt tietää, että piraattituotteiden maahantuonti on kiellettyä. Toisaalta Suomen tullia ei yksittäinen matkailija kiinnosta, jos omaan käyttöönsä piraatia tuo. Toinen asia olisi ollut, jos olisit kantanut matkalaukun täydeltä ja paketissa olevia releitä.

        house of fashionissa myytävät kamat ovat ainakin aitoja ja yllättävän monet rantakaupustelijoidenkin myymät releet. maassa on kovin paljon merkkivalmistajien tehtaita ja osa tuotannosta jää "sika"halvalla paikallisille markkinoille.


      • motiiviikookaa
        fdgdfgfd kirjoitti:

        Kehuit halpoja merkkivaatteita... Lähes ammattilaismatkaaja, (54 maata) olisi sinun pitänyt tietää, että piraattituotteiden maahantuonti on kiellettyä. Toisaalta Suomen tullia ei yksittäinen matkailija kiinnosta, jos omaan käyttöönsä piraatia tuo. Toinen asia olisi ollut, jos olisit kantanut matkalaukun täydeltä ja paketissa olevia releitä.

        Joku ei ilmeisesti tiedä, että ko vaatteet valmistetaan siellä. Liekö koskaan käynytkään paikanpäällä. Kolme kertaan käyneenä voin todeta, että mikään väittämistä ei pidä paikkaansa. Motiivi hukassa tuollaisella kirjoittajalla.


    • palannut

      Sri Lankassa oikeasti sijaisee merkkivaatteiden tehtaita, joten ylemmän kirjoittajan kannattaisi perehtyä ennenkuin alkaa aukomaan. :) Ja hintaahan niillä ei paikan päältä ostettuna ole juuri mitään, kun vertaa niihin summiin mitä täällä pyydetään.

      Muuten matkalta palanneena maa oli minusta hieno kokemus, tottakai moni asia voisi oli paremminkin paikallisten kannalta- mutta ei se reissaajaa häirinnyt. Huumeita ei kyllä minun silmiini osunut, ja paikalliset kauppiaatkin olivat paljon ystävällisempiä ja rauhallisempia kuin monessa muussa maassa, ihan kaikessa rauhassa sai katsoa. Luonto ja eläimistö hienoa!

      • palannut

        Oo, pahoitteluni - en huomannut että joku kehui ostaneensa mm. bossin paitoja. Niistä en tiedä, mutta talvitakkeja - siis kunnon merkkitakkeja sieltä ainankin saa. Ja varmasti näiden merkkien alla olevia muitakin vaatteita.


      • fdgdfgfd

        Tiedän sattuneesta syystä erittäin hyvin Sri Lankan vapaakauppa alueen, ehkä paremmin kuin 99,9% suomlaisista. Meitä sentään on vain kourallinen Suomalaisia siellä päässyt käymään.
        Jos näytät mulle siltä alueelta esim Guessin tehtaan, niin lupaan syödä Shamaran sharongin... likaisena

        Tuotteet jotka niissä tehtaissa valmistuvat, eivät todellakaan päädy Colombon halppis myymälöihin.

        Harmittaako noin paljon, kun tuli 54 maan kokemuksella hankittua piraattia ja täten rikottua tullilakia... Tänne vielä kehtaa tulla kehumaan hinnoilla.
        Odel olisi ollut sinulle sopivampi kauppapaikka


      • ttttttööööö
        fdgdfgfd kirjoitti:

        Tiedän sattuneesta syystä erittäin hyvin Sri Lankan vapaakauppa alueen, ehkä paremmin kuin 99,9% suomlaisista. Meitä sentään on vain kourallinen Suomalaisia siellä päässyt käymään.
        Jos näytät mulle siltä alueelta esim Guessin tehtaan, niin lupaan syödä Shamaran sharongin... likaisena

        Tuotteet jotka niissä tehtaissa valmistuvat, eivät todellakaan päädy Colombon halppis myymälöihin.

        Harmittaako noin paljon, kun tuli 54 maan kokemuksella hankittua piraattia ja täten rikottua tullilakia... Tänne vielä kehtaa tulla kehumaan hinnoilla.
        Odel olisi ollut sinulle sopivampi kauppapaikka

        Ottamatta kantaa mitä merkkejä siellä valmistetaan, niin nämä tuotteet jotka päätyvät paikalliislle markkinoille halvan työvoiman maissa ovat ns. "kuormasta pudonneita" :-) Eli jotkut on varastettu tehtaalta/ kuljetuksista tai ovat vaan muuten niin heikko laatuisia, eikä mene läpi mistään laaduntarkkailusta. Laatua kuitenkin seurataan merkin alkuperäismaasta ja ns. onnistuneet ja laaduntarkkailun läpikäyneet tuoteet lähtevät sitten sinne oikeasti maksaville ihmisille.

        Paikalliset ja turistit ostavat näitä "merkkivaatteita" halvalla, jotka ovat ehkä aitoja, mutta täysin sekunda laatua


      • nannahhh
        fdgdfgfd kirjoitti:

        Tiedän sattuneesta syystä erittäin hyvin Sri Lankan vapaakauppa alueen, ehkä paremmin kuin 99,9% suomlaisista. Meitä sentään on vain kourallinen Suomalaisia siellä päässyt käymään.
        Jos näytät mulle siltä alueelta esim Guessin tehtaan, niin lupaan syödä Shamaran sharongin... likaisena

        Tuotteet jotka niissä tehtaissa valmistuvat, eivät todellakaan päädy Colombon halppis myymälöihin.

        Harmittaako noin paljon, kun tuli 54 maan kokemuksella hankittua piraattia ja täten rikottua tullilakia... Tänne vielä kehtaa tulla kehumaan hinnoilla.
        Odel olisi ollut sinulle sopivampi kauppapaikka

        Guessin tehtaan?
        Näytän sulle Niken tehtaan, olen siellä käynyt itse, pariinkin otteeseen!
        Tämä tieto ilman prossia. En tarvitse niitä kuten eräät..


      • cvxcvcvv
        nannahhh kirjoitti:

        Guessin tehtaan?
        Näytän sulle Niken tehtaan, olen siellä käynyt itse, pariinkin otteeseen!
        Tämä tieto ilman prossia. En tarvitse niitä kuten eräät..

        Juu, juu... ihan varmasti olet käynyt. Sinne vapaakauppa alueelle ei pääse kuin rotarit ja leijonat. Kumpaan ryhmään kuulut?
        Kerro vielä missä se Niken tehdas on, kun minä en tiedä.
        Paljonko Niken jalkineet maksaa Colombossa? Tarkoitan sitten Niken myymälässä....


      • Janet
        ttttttööööö kirjoitti:

        Ottamatta kantaa mitä merkkejä siellä valmistetaan, niin nämä tuotteet jotka päätyvät paikalliislle markkinoille halvan työvoiman maissa ovat ns. "kuormasta pudonneita" :-) Eli jotkut on varastettu tehtaalta/ kuljetuksista tai ovat vaan muuten niin heikko laatuisia, eikä mene läpi mistään laaduntarkkailusta. Laatua kuitenkin seurataan merkin alkuperäismaasta ja ns. onnistuneet ja laaduntarkkailun läpikäyneet tuoteet lähtevät sitten sinne oikeasti maksaville ihmisille.

        Paikalliset ja turistit ostavat näitä "merkkivaatteita" halvalla, jotka ovat ehkä aitoja, mutta täysin sekunda laatua

        Ostin itse Desigualia, Guessia ja Bossin paidan n. 5€/ kpl. Olen ollut tosi tyytyväinen laatuun, olivat aitoja tai eivät...Olen pessyt niitä 50-60 asteessa lukuisia kertoja ja näyttävät edelleen uusilta. Että se siitä sekundasta sitten....


      • irmeli
        fdgdfgfd kirjoitti:

        Tiedän sattuneesta syystä erittäin hyvin Sri Lankan vapaakauppa alueen, ehkä paremmin kuin 99,9% suomlaisista. Meitä sentään on vain kourallinen Suomalaisia siellä päässyt käymään.
        Jos näytät mulle siltä alueelta esim Guessin tehtaan, niin lupaan syödä Shamaran sharongin... likaisena

        Tuotteet jotka niissä tehtaissa valmistuvat, eivät todellakaan päädy Colombon halppis myymälöihin.

        Harmittaako noin paljon, kun tuli 54 maan kokemuksella hankittua piraattia ja täten rikottua tullilakia... Tänne vielä kehtaa tulla kehumaan hinnoilla.
        Odel olisi ollut sinulle sopivampi kauppapaikka

        Odelin vaatteet olivat vähän liian itämaisen näköisiä makuuni...Ja hui (!) jos tullilakia tuli rikottua, entinen merimies kun olen ;-)


      • nannahhh2
        cvxcvcvv kirjoitti:

        Juu, juu... ihan varmasti olet käynyt. Sinne vapaakauppa alueelle ei pääse kuin rotarit ja leijonat. Kumpaan ryhmään kuulut?
        Kerro vielä missä se Niken tehdas on, kun minä en tiedä.
        Paljonko Niken jalkineet maksaa Colombossa? Tarkoitan sitten Niken myymälässä....

        Nimim. cvxcvcvv,

        Niinpä...
        Et tiedäkään Niken tehtaasta eikä sinun tarvitsekaan tietää.
        Palasin juuri lomailemaan Suomeen ja voin kertoa että en kuulu
        kumpaankaan ryhmään. Olen nykyään "resident"
        Hyvää jatkoa sinullekin!


      • odel2009
        irmeli kirjoitti:

        Odelin vaatteet olivat vähän liian itämaisen näköisiä makuuni...Ja hui (!) jos tullilakia tuli rikottua, entinen merimies kun olen ;-)

        Odelissa ei juurikaan ole itämaistyylisiä kuteita, koot ovat meikäläisten kokoa 34-36 maximissaan. Ei seiloreille sopivia muutenkaan siis.
        Anything else?


    • -Liikenne on paikoitellen varsin kaaoottista, mutta eipä omiin silmiin sattunut erityisemmin päihtyneitä kuskeja, kolareita kyllä muutama.
      -Kahdessa viikossa, Negombossa/Colombossa/Kandyssä ei mikään viitannut siihen, että joku olisi harkinnutkaan ryöstävänsä meitä. Myös kukaan tapaamistamme muista turisteista ei ollut kokenut rikoksen uhkaa.
      -Huumeiden tarjoamisesta: Lomamme aikana vaikutti, että yksi henkilö yritti mahdollisesti, ehkä koittaa myydä huumeita. Eli aika liioiteltua tuokin.
      Negombon rannalla ainakin, kuten on jo monesti muissakin ketjuissa mainittu, vesi on totta kyllä sameaa, mutta tästä huolimatta puhdasta, puhtaampaa kuin Suomenlahden vesi. Korvatulehdus my a**. Tokko muut rannat ovat sen saastuneempia. Jos olet mennyt halpaan, että olet lahjoittanut "luostarille" tai "temppelille" (tai orpokodille tai kuurojen koululle...) rahaa, niin voi voi, tuskin sitä väkivalloin otetaan. Kaikkialla missä on turisteja, yritetään turisteilta vedättää rahaa. Oma moka jos on höynäytettävissä.
      -Itse en kokenut kaksoishinnoittelua kovin pahana ongelmana. Perus turistin kuukausitulot nyt varmaan vastaa keskiluokkaisen lankalaisen vuosipalkkaa. Toki periaatteessa se on ärsyttävää, etenkin törkeimmissä ylihinnoitteluissa, mutta voi niitä hintoja miettiä vähän, että paljonko painaa vaikka ylimääräinen 200 rupiaa hinnassa. Noin 1,30 €. Kamalaa..
      -Junat tosiaan lähes ilmaisia ja sitähän saa mitä tilaa. Ei niin mukavia ja meidän standardeilla hieman turvattomankin oloisia (huom. oloisia), mutta vastapainoksi saa aika upeat maisemat, ainakin Colombo-Kandy välillä ja lisäksi yhden tavan päästä sisään paikalliseen elämään. Bussit huomattavasti vaarallisempia, mutta mielenkiintoista sellasellakin oli matkaa taittaa.
      -Nostin useamman kerrran rahaa. Ainoat palvelumaksut jota meni, oli oman pankkini veloittamat palkkiot, ihan normaalia vieraan valuutan alueella..
      Tjäreborgista:
      -Moottoritiestä en tiedä, kun lomailtiin colombosta pohjoiseen, mutta ihan mukavasti päästiin Negomboon kuljetuksella, eikä hintakaan nyt niin paha ollut. Sitäpaitsi enpä ole vähään aikaan kuullut ilmaisista lentokenttäkuljetuksista. Kyllä sellaisen sisältyessä hintaan se sama hinta sisältyy matkan hintaan. Ei siis ole mielestäni rahastusta, jos sinulle tarjotaan vaihtoehto mennä omin neuvoin hotellille lentokentältä.

      -"Rahastus aloitetaan "turistiviisumilla" eli 20/25 dollaria kouraan jo lentoasemalla. Se on vasta alkua.. tuk tuk kuskit, oppaaksi pyrkivät, joissa ei ole selväpäisiä, ovat turistien höynäytyksen ammattilaisia. oikeita Nähtävyyksiä ei juuri ole." Höpö höpö. Viisumi nyt on maksullinen käsittääkseni aikas monessa paikassa. Ja maa on nähtävyyksiä pullollaan, harmi, että on noin vikaan mennyt opas-/kuskivalinnat. Oma moka. Asioista voi ottaa etukäteen selvää ja toivottavasti muualtakin kuin suomi24:n keskustelupalstalta..
      -"Colombo konekyvääripesäkkeitä täynnä. lienee turistin kannalta hyvä?" Jäänteitä sisällissodasta, joskaan eivät ole ihan konekivääripesäkkeitä vaan vartiotorneja ja tiesulkukoppeja. Ja vaikka tamilitiikerien pommittelut ovat todella epätodennäköisiä, niin onhan tuo nyt yleistä turvallisuutta lisäävää.
      -Ja sri lankalaiset rakastavat lapsia. En näe yhtään syytä, että miksi ei sinne lapsia voisi viedä.
      ...no, hintaesimerkkien tuotevalikoima onkin sellainen, joka kertoo tarinoineesta matkailijasta. Mennä toisellepuolen maailmaa vetää sitä samaa pitsaa ja bissee dieettiä kuin kotonakin.
      -Ja toi hotellijuttu, onpa ollut kuppanen "hotelli", jos sen normihinta on ollut tuo 2€ eli noin 300 rupiaa. Hotels.com:issa meidän hotelli kauppaa huoneita 60€/yö. Ja tämä ei ollut edes kallis hotelli, eli halvemmalla EI pääse ottamalla pelkät lennot.

      • Mount lavinia

        Juuri lankalta pallanneena en tunnistanut maata samaksi, ainut huono puoli oli liikenteen hitaus, tänne palaan vielä aivan varmasti


      • Sait siis
        Mount lavinia kirjoitti:

        Juuri lankalta pallanneena en tunnistanut maata samaksi, ainut huono puoli oli liikenteen hitaus, tänne palaan vielä aivan varmasti

        munaa rahasta!

        Hyvä.


      • maailmaa kiertänyt
        Sait siis kirjoitti:

        munaa rahasta!

        Hyvä.

        Palasimme 12.2. Sri Lankasta ja vielä Tjäreborgin järjestämältä. Hengissä olemme ja erittäin hyvissä sielunvoimissa. Hotellimme oli erittäin hyvätasoinen ja siivous tehtiin päivittäin, samoin kuin lakanoiden vaihdot niiin halutessa. Maana Sri Lanka on kiehtova ja noita edelleämainittuja negatiivisia asioita emme kyllä allekirjoita. Vuokrasimme skootterin jolla tutustuimme alueeseen aika laajlaltakin. Liikenne on kaoottista aikaajoin, mutta ei sen pahempaa kuin Thaimaassa tai Vietnamissakaan. Moskiittoihin osaa jo Suomessa varautua kun perehtyy matkanjärjestäjän sivuille:) Meille maa jätti hyvän vaikutelman ja aiomme palata sinne vielä uudelleen.


      • Mustaa...
        Sait siis kirjoitti:

        munaa rahasta!

        Hyvä.

        Tulin hiljattain kuukauden pituiselta reppureissulta Lankalta ja kyllä :-) muna olisi kiinnostanut. Ei vain näkynyt kuin yksi rantapoika (Hikkaduwassa), saaren itäpuolella ei yhtä ainutta :-( Lankalla ei ole tarjolla bordelleja eikä prostituoituja, edes miehille. Itse olen 25-vuotias mallityttö, joka vaan tykkää enempi tummasta kuin vaaleasta ;-) Mutta kun ei niin ei. Lankalla mennään naimisiin ennen seksuaalisen kanssakäymisen aloittamista :-(


    • tuuli

      Palasimme su lankalta ja kokemuksemme ovat kyllä aivan toista luokka kuin sinun.
      Ja olimme Tjäreborgin matkalla. Olimme Beruwelassa ja teimme sieltä useita retkiä. Pisin oli kolmen päivän retki Galle - Yala - Kandy - Colombo, emmekä nähneet yhtään tieltä suistumista tai kolaria. TukTukeilla ajelimme useana päivänä, eikä ollut minkäänlaisia ongelmia. Kaupustelijat yrittivät tehdä työtään ja tyrkyttivät kaikenlaista, mutta uskoivat kylla paremmin kuin esim. Egyptissä että en osta mitään. Rikollisuuttakaan emme nähneet, mutta onko mitään maata missä sitä ei olisi? Löytyy täältä koto suomestakin. Nähtävääkin on yllinkyllin kun vain osaa otta selvää. Esim. kansallispuistoja, luonnontieteellinen puutarha, budhan hampaantemppeli, vesiputouksia, kansantanssiesityksiä ym....

    • VN

      Joo matkustettiin Tjäreborin matkalla Thaimaahan hotelli ****. Ongelmia hotellihuoneen hajujen kanssa. Oppaat eivät meinanneet ottaa mitään kantaa asiaan kun emme ensimmäisellä kertaa retken vuoksi päässeet vaihtamaan huonetta. Eivät vastanneet sen jälkeen s-postiin ja huoneen vaihdon saimme sopia itse hotellin kanssa.
      Suomessa valitimme asiasta ja luvattiin reilu 4000€ matkasta 100€ hyvitystä kuuden päivän kärsimyksestä. Sanoimme että emme ole tyytyväisiä satkuun niin vastaus oli ”TÄMÄ ON KORVAUS JA ASIA ON LOPPUUN KÄSITELTY”. Eipä ole 100€ lahjakorttia näkynyt. Taitavat huijata tässäkin asiassa. Epäluotettava matkanjärjestäjä.

      • bossanova

        VN, olet väärässä maassa.
        Ainakin palstan suhteen


    • Leena M

      Tutustuimme joukkoon kyläläisiä, jotka olivat hotellimme ulkopuolella ja tarjosivat palveluja turisteille. Joku myi kookospähkinöitä, toinen tarjosi kiertomatka-ajeluita, hierontaa hyvässä ja edullisessa paikassa jne... Jokaisen sana piti, kaikki lupaukset jotka hintaan oli sovittu, toteutuivat. Olimme kahden päivän kiertoajelulla (jonka ostimme hotellin portilta Silva-nimiseltä mieheltä Wadduvassa Hotelli Siddhalepa Ayurveda). Kävimme Gandissa ja leijonavuorella , temppeleissä jne. Upeita maisemia. Yhtään kolaria emme nähneet, kenenkään suu ei ollut punainen. Maksoimme turistihinnat, eikä sitä salailtu. Silti ne olivat ihan kohtuulliset hinnat. Älkää syöttäkä kulkukoiria, joudutte muuten koiratappelun keskelle. Harmittaa etten ostanut useammalta korumyyjältä jotain. Hinnat olivat halvat ja heidän toimeentulonsa tiukkaa. Olisin voinut auttaa enemmän, eikä se olisi lompakossa tuntunut. Olo tuntui turvalliselta koko ajan, tosin emme iltaisin liikkuneet missään. SUOSITTELEN!

    • Leena M

      HÖPÖ HÖPÖ. Mistä maasta puhut? Ainakaan Sri Lankassa ei näkynyt mitään tuollaista. Leena 60v.

      • Lenari1

        Tarkoitin siis rouvan huume ja rosvojuttuja. Mitään sellaista emme nähneet.


      • lenari2

        Nimimerkki Leena M ja Lenari 1 ja 2 ovat saman henkiön. Kone ei antanut korjata viesti samalla nimimerkillä


    • wanha merimies

      Yli 30 kertaa maassa vierailleena ja yli 12 vuotta siellä talvet asuneena ilmoitan,että nyt riitti...Koko aikana olen tavannut VAIN YHDEN rehellisen ja luotettavan henkilön...Aloittajan teksti on NYKYÄÄN valitettavan totta suurimmalta osaltaan...minulla helpompaa,kun puhun auttavasti ko.kieltä ja kokemusta huijausyrityksistä jo tarpeeksi,joten eivät onnistu...Turismi pilannut senkin maan,niinkuin monen muunkin "paratiisin"...Nykyään Thaimaan matkaaja ja sielläkin kaukana turistirysistä pysyn.

    • Hikkaduwa

      Kolmentoista vuoden kokemusten perusteella(niistä viisi vuotta ympärivuotista asumista Hikkaduwassa) ihmettelen kovasti "varoituksia". Liikenne on tosin aika kaoottista, mutta että huumeissa ajelisivat, se ei pidä paikkaansa. Rikollisuutta on itse asiassa vähän, tällainen yksin asuva naisihminen voi kulkea iltapimeälläkin ostosreissuilla, ryöstelyistä kuulin aniharvoin, ehkä pari kertaa koko kolmentoista vuoden aikana, humalaisia näkee paljon harvemmin kuin Suomessa ja talossani voin asustella ihan yksin turvallisin mielin, noin kilometrin päässä keskustasta. Viisumista joutuu maksamaan monessa muussakin maassa, että se siitä. Varmaan jossakin bordellejakin on, mutta minulle ei ole koskaan selvinnyt missä, eli hyvin piilossa ovat, tai ehkä en ole vaan " osannut" etsiä. Tietysti turistin täytyy olla varovainen niin kuin kaikkialla, ettei tule huijatuksi tai jää jonkun alle kadulla, mutta ihmettelen suuresti kirjoittajan näkemystä maasta. Hikkaduwa on maan vanhin turistikaupunki, jossa meitä suomalaisiakin asustelee enemmän tai vähemmän vakinaisesti.

      • kalifix

        hei olen lähdössä 2 viikon päästä Colomboon ja luin juttusi.kiitos siitä ja ihmettelen vaan noita ihmisiä kun viitsiikin kirjoitella ja valittaa joka asiasta.Maassa maan tavalla ja jos nyt vähän enemmän joutuu maksamaan jostain niin halpaa se on kumminkin suomen hintoihin verrattuna.ja matkoilla pitää olla reissu asenne eikä valittaa joka asiasta.


      • Anonyymi

        Kannaisi käydä edes kerran muuallakin kuin vain Sri Lankassa. Silloin ne silmät paremmin aukeaa .


    • Purrut

      Eräässä yllä olevassa jutussa puhuttiin kulkukoirista. Luin jostain, että Intiassa on kuollut 20 000 lasta vuodessa, kun kulkukoirat ovat purreet. Koirat kantavat vesikauhua.
      Sri Lanka on Intian vieressä.

    • Anonyymi

      Sri Lanka on köyhä ja ihmisiä maan kantokykyyn nähden moninkertainen määrä joten kannattaa kiertää kaukaa. Maailmassa on paljon turvallisia ja siistejä turistipaikkoja joten kurjat ja vaaralliset kannattaa jättää käymättä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe