Kun lukio epäonnistuu

LukioFeilaaJaMä

Moikka
Eli nyt ihan raaka ja oikea totuus: lukio-opiskeluni ovat menneet täysin pilalle. Toivon ettei tänne postata "tsemppiä vain, kyllä se siitä!" -tapaisia juttuja, koska ei ole enää mahdollisuuksia. Katson nyt totuutta silmiin ja tahtoisin suoria vastauksia.

Kirjoituksista jos selkiää, niin kysyisinkin että mitä jatko-opiskelupaikkoja (muita kuin amis) olisi mahdollista katsella? Tahtoisin tietää työllistymisen sekä matalan pääsyrajan omaavia koulutusvaihtoehtoja.

Vastaukset auttaa miestä mäessä. Kiitos teille jotka vastaatte, niin tuhannesti! :)

7

1168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joko taas?

      Jos palstan otsikko on "Tavoitteena lisensiaatin- tai tohtorintutkinto? Keskustele akateemisista jatko-opinnoista.", niin turha tänne on tulla tuollaista itkemään. Syykin epäonnistumiseesi on samalla selvinnyt, sillä et näköjään kykene keskittymään edes otsikon lukemiseen.

      Joten yritä opetella keskittymään pelkästään käsillä olevaan asiaan. Saattaahan tietysti keskittymiskyvyn puutteen takana olla fysiologisia juttuja, joten kannattaisi ensin sulkea esimerkiksi ADHD pois kuvioista.

    • Lukio yliarvostettua

      No aikanaan olen itse lukion jättänyt kesken melkein käytyäni sen loppuun, sitten myöhemmin tein opistoasteen tutkinnon jonka myöhemmin päivitin AMK tutkinnoksi ja viimeisin oli ylempi AMK tutkinto. No joka tapauksessa olen valmistunut tähän ammattiin aikaisemmin kuin silloin moni samanikäinen lukion loppuun asti käynyt. Mutta anyway eiköhän se ole jokaisesta itsestään kiinni mitä haluaa elämältään ja kyllä niitä "ovia" on auki joka suuntaan. Avoin yliopisto on myös keksitty ja sitä kautta voi mennä aina maisterin tutkintoon asti ja siitä sitten vielä eteenpäin. Up to you.. :) Tie voi olla pitkä ja kivinen, mutta voi olla myös suhteellisen helppokin..

    • grand old man

      Ei mitään merkitystä, pyri nostamaan arvosanoja ns sieltä mistä aita on matalin eli esimerkiksi jos sinulla on historian keskiarvo nyt 5.33 eli kolme käytyä kurssia, joista yksi kutonen ja 2 vitosia. Pystyt helposti nostamaan sen arvosanan saamalla neljännestä kurssista 6. Tällöin keskiarvosi on 5.5 eli 6 päättötodistukseen;)

      Lukio-opinnoiden alisuorittamisella ei ole juurikaan väliä. Kaiva jostain esimerkiksi Sauli Niinistön paperit esiin, ei ollut mikään huikea mies koulussa, mutta voi hyvällä syyllä todelta, että on elämässään menestynyt.

      • ninnikustö

        On totta, että sopivalla asenteella pärjää elämässä ihan hyvin, vaikka opinnot eivät menisikään putkeen. Esimerkiksi yrittäjänä voi vaurastua ja tehdä kiinnostavia hommia. Niinistön etenemisen tapauksessa kyse on politiikasta, joka kenttänä mahdollistaa kivan aseman ilmankin muodollista koulutusta . Esimerkiksi kansanedustajat edustavat nimensä mukaisesti kansaa, minkä vuoksi eduskunnassa on vähäisenmmänkin koulutuksen omaavia. Sinne on päästy kansan tahdosta eli kansansuosiolla, eikä papereilla. Toisaalta myös politiikassa pidemmälle eteneminen on aina vain vaikeampaa, koska niin monella on myös ne paperit. Minulla on tuttuja ja sukulaisia töissä poliitikkojen avustajina jne. ja heiltä olen kuullut, että yliopistotutkinnon puuttuminen on tietynlainen lasikatto etenemiselle. Vähintään pitäisi olla kandin paperit. Niinistöstä vielä, että hänen nuoruuden aikoinaan jopa ylioppilaskin oli vielä jotain; nykyään "kaikki" alkavat olla jo maistereita ja nimikkeet ovat kärsineet inflaatiota. Silloin oli helpompi ponnistaa kuin nykyään.


      • Oi aika sä entinen

        Mikä hemmetti siinä on, että peruskoulussa ja lukiossa lurkkeillaan sillä ajatuksella, että "minä sitten myöhemmin..."? Tietysti tämä onnistuu, jos vain ihmiselle jossakin vaiheessa sitä puuttuvaa tahtoa ja tarmoa jostakin ilmaantuu, mutta on myöhemmin aina vaikeampaa kuin koulun suorittaminen kunnolla.

        Niinistöstä voi sanoa, että hänen aikaansa yliopistoon pääsi nykyistä helpommin, mutta todennäköisesti itse opiskelu olikin sitten vaativampaa. Ainakin omalta alaltani voin sanoa, että nykyiset opintovaatimukset ovat varjo vain entisistä. Etenkin teoreettisia kursseja on karsittu runsaasti, kun laajemman sisäänoton tuomat opiskelijalaumat eivät kyenneet niitä enää läpäisemään.


    • samdifi

      Oisko tästä materiaalista apua:
      opetus.tv

    • Kaikki on mahdollist

      Itselläni lukio-opinnot menivät myös suoraan sanottuna päin pers***ä. Minusta tuli kyllä ylioppilas, mutta vain rimaa hipoen.

      Pidin lukion jälkeen välivuoden, ja tämän jälkeen hain ammattikorkeakouluun alalle jossa todistuksella ei ollut mitään väliä (mm. kulttuuriala). Nyt on kyseisestä koulutusohjelmasta puolet suoritettuna ja suunnitelmissani on valmistua parin vuoden sisällä.

      Koska kyseinen ala ei kuitenkaan ole minua varten (vaikka alunperin luulin olleeni siitä kiinnostunut), käyn tällä hetkellä samanaikaisesti iltalukiota, nostan arvosanojani ja valmistuttuani haen opiskelemaan yliopistoon jotain aivan muuta.

      Koska tänä päivänä elämässä ei ole mikään kiire (yliopistoon voi hakea vaikka 30-vuotiaana tai vanhempanakin), mitkään vaihtoehdot eivät ole poissuljettuja vaikka lukio olisikin sinulla nyt mennyt huonosti. Mietit mitä haluat elämässäsi tehdä ja lähdet tavoittelemaan sitä, joko kiertotietä (kuten minä) tai mahdollisesti suoraan, jos se on arvosanoillasi mahdollista.

      Jos et sen sijaan onnistunut kirjoittamaan ylioppilaaksi, voit esim. opiskella vielä yhden vuoden yrittäen uudestaan TAI hakea ammattikorkeakouluun harkinnanvaraisessa valinnassa TAI opiskella avoimessa AMK:ssa/yliopistossa. Vaihtoehtoja on monia! :)

      Mainittakoon myös että itse käyn tällä hetkellä AMK:ssa, iltalukiossa (opiskellen kolmea eri ainetta) ja kahdessa osa-aikaisessa työssä. Työtähän tämä teettää ja aika ajoin olen erittäin stressaantunut/väsynyt, mutta uskon siihen että lopussa saan palkintoni; pääsy yliopistoon opiskelemaan.

      P.S. Täytän pian 23, eli en suinkaan ole mikään vanhus ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4306
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1714
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1194
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      994
    Aihe