Kutsuilla menossa

OravaPienoinen

Tuli kutsukortti postista oli oikein sellaista painettua kutsupaperia varmaan jossain teetetty kutsujakin hieno ihminen varmaankin rikaskin en ole tuntenut vähään aikaan nuoruudessa oltiin kaverit mutta ei viimeaikoina Nyt ongelmana että pitäisi päättää Ei oikein päälle laitettavaa eikä toisaalta oikein tiedäkkään kun mitä en ole ollut juhlissa ainakaan hienoissa pitkään aikaan tai hienoissa koskaan: toisaalta tietysti voisi tavata vanhan lapsuuden tutun mutta mitä jos sitten ajattelevat että olen ihan köyhä tai jopa tyhmäkinkun väärin Mikä täsä sitten eteen? ilmoitanko vain ettei sovi vai meenkö kaiksesta huolimatta sinne...

7

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mmzz

      Se pitää itse päättää meneekö vai ei - mutta ilmoita kutsujalle joka tapauksessa päätöksestäsi, on kohteliasta ;)

    • HyvinSeMenee

      Jos pukeutumista pelkäät niin oisko sulla joku tuttava tai kaveri jolta voisit lainata jotain hienompaa ? Meitä on 5 suht samankokoista sisarusta ja jos ei juhlavaatetta löydy omasta kaapista voi lainata muilta, paitsi tietty jos
      ollaan samoissa juhlissa. Ei tarvia investoida kalliiseen asuun vain sen yhden juhlan takia.
      Mene ihmeessä. Ei se kutsuja oisi muuten kutsunut jos ei haluaisi sinua sinne. Tiedä kuule miten mukavaa siellä on. Jos ei niin ainahan voit lähteä pois. Varmaan hän oottaa tapaamistasi pitkän ajan jälkeen. Ja jos toista luullaan tyhmäksi tai köyhäksi, niin semmoinen on yleensä itse. Tsemppii vaan menemiseen, vaikka se varmaan hiukka jännittääkin.

    • Hei OravaPienoinen,
      olet varmaan toiset ihmiset huomioon ottava ja hyvä kaveri. Ystäväsi haluaa sinut mukaan juhliinsa ja sinä onnistut varmaan ylittämään mielessäsi pyörivät esteet.

      Jospa katsoisit vaatekaappiisi, mitä siistejä vaatteita sieltä löytyy. Voisitko ehkä ostaa tai lainata jotain, mikä tekisi asustasi juhlavamman. Tärkeintä on se, miltä sinusta itsestäsi tuntuu.

      Ehdotan, että vastaat kutsuun myöntävästi. Päätät jo samaan aikaan, miten pukeudut, ja laitat vaatteesi kuntoon, jos ne kaipaavat pesua ja/tai silitystä.Pakkasessa ulkoiluttaminen raikastaa raskaammat materiaalit. Kengät kannattaa huoltaa etukäteen, jos ne kaipaavat lankkausta, tee työ etukäteen. Älä valitse yhtään sellaista vaatekappaletta, joka ei tunnu sinun päälläsi sopivalta, kiristää tai tuntuisi vaativan koko ajan kohentamista.

      Ellet tiedä miten pitäisi käyttäytyä, voit katsella rauhassa miten muut toimivat ja seurailla mukana. Eihän sinun tarvitse olla ensimmäisenä ja näyttää muille mallia. - Jos jokin yksityiskohta vaivaa mieltäsi etukäteen, voit kysyä joltain joka tietää tai voit heittää tänne kysymyksen. Juhlissakin voit tarvittaessa kysyä lähellä olevalta ihmiseltä.

      Juhlapäivänä: Valmistaudu kaikessa rauhassa, varaa siihen tarpeeksi aikaa, rentoudu hetki, käy suihkussa, hoida hiuksesi ja kasvosi juhlakuntoon. Et kertonut oletko mies vai nainen, mutta aloita pukeutuminen valitsemalla parhaat alusvaatteesi ja ehkä uudet sukat. Tärkeintä on, että Sinä itse tunnet olosi hyväksi. Voit muistella yhteistä aikaanne ja miettiä mukavia muistoja. Ehkä jokin asiaa herättää huulillesi hymyn. Siitä voisit ehkä kertoa tilaisuuden tullin juhlissakin, joko kaverillesi tai muille.

      Katso peiliin ennen lähtöä, huomaat, että sieltä katsoo ihan mukavan näköinen ihminen. Ehkä jopa tavallista hauskemman näköinen. Voit lähteä hyvillä mielin matkaan. Sinä olet sinä, eikä sinun tarvitse yrittää esittää jotain muuta. Ystäväsi kutsui Sinut. Kun sinä tunnet olosi hyväksi, se heijastuu myös ympärillesi.

      Perillä voit vilkaista vielä peiliin ohimennen ja tarkistaa kaiken olevan kunnossa. Sen jälkeen unohda oman itsesi tarkkailu, keskity muihin asioihin ja ihmisiin.

      Jos luulet kaikkien katsovan ja arvostelevan sinua, mieti oletko niin tärkeä ja kiinnostava. Oletko? Ellet, voit rentoutua. Jos keskityt itseesi, et ehdi huomata muita. Kun keskityt muihin, unohdat itsesi. Voit iloita vanhojen tuttujen tapaamisesta, ehkä sinne on kutsuttu muitakin vanhoja kavereita. Kukaties voit auttaa jotain lähelläsi olevaa ihmistä rentoutumaan ja nauttimaan juhlista. Et varmastikaan ole ainoa, jota saattaa hieman jännittää. Katso ihmisiä silmiin, ja anna silmiesi hymyillä, niin sinulle uskalletaan jutella.

      Itse olen useinkin esittänyt epäröiden kysymyksen "hienossa seurassa", jonkin uuden asian kohdatessani. Minulle opetettiin käyttäytymis- ja ruokailuetiketit jo lapsena kotona. Siitä on ollut etua maailmalla työasioissa liikkuessani, varsinkin kun olen usein ollut ainoa nainen seurueessa. Naiset joutuvat usein ensimmäisiksi monissa tilanteissa. Yllätyksiä tulee varmasti edelleen. - Mieleen muistui yksi esimerkki: Oltiin illallisella hienossa ravintolassa ja eteeni tuotiin ensimmäistä kertaa elämässäni hummerin puolikas ja hummerihaarukka muiden ruokailuvälineiden lisäksi. Mietin kauhuissani, ettei minulla ollut aavistustakaan siitä, miten pitäisi toimia. Kun rohkaisin mieleni ja kysyin, sain kuulla että vain yksi neljästä ihmisestä tiesi. Syntyi hauska keskustelu, ja me kolme opimme jotain uutta.

      Olen ehtinyt jo elää pitkään, ja olen useinkin ollut juhlissa, joissa muiden ihmisten palkkatulot ja tiedot ovat olleet merkittävästi omiani suuremmat. Iloitsen siitä. Olen saanut nähdä vilauksia asioista, jotka eivät kuulu omaan elämänpiiriini. Olen saanut tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja paljon uutta tietoa. Kun hyväksyn itseni ja keskityn muihin asioihin, muutkin tekevät niin, ja kotiinlähtiessä voin yleensä todeta viihtyneeni.

      Toivon, ette sinä jättäisi tilaisuuttasi käyttämättä. Ajattele positiivisesti, hymyile niin elämä hymyilee sinulle!

      PS: Kerro pian, joko vastasit kutsuun myöntävästi?

    • mangokaaleppi

      jos noin paljon stressaa niin siinä on vastauksesi: liian köyhä juntti olet kyseisiin juhliin! jää kotiin vetämään keppanaa

      • Eija T

        Siis tooooosi fiksu vastaus ihan kaikin puolin.
        Älä ap välitä pskaakaan tämmösistä tyhjäpäistä


    • oppeliini

      Optimisti Orvokki antoi paljon hyviä neuvoja.
      Mene vain juhliin ja rehellisen uteliaasti kysele muilta heidän matkoistaan, parhaista lukemistaan kirjoista, näkemistään elokuvista, viimeaikisimmista aktiivisuuksistaan, kotikaupungistaan jne.

      Jos näytät muille että olet todella kiinnostunut heistä, siis kuuntelet tarkkaavaisesti kun vastaavat kysymyksiisi, kukaan ei voi olla toykeä tai epäkohtelias sinulle. Päinvastoin, useimmat ihmiset mielellään kertovat kiinnostuneelle kuulijalle.

      Ja jos joku ei saa suutaan auki kaikista yrityksistäsi huolimatta, siirry seuraavaan!

      Ethän sinä mene sinne koyhyyttäsi mainostamaan. Sitäpaitsi, kuka siitä tiedosta olisikaan kiinnostunut?

      Miksi myoskään mainostaisit tyhmyyttäsi? Sinulla on kaikki tieto saatavilla viimeaikaisimmista tapahtumista netistä, kirjastosi sanomalehdistä ja TVn uutisista.
      Pohjusta tietomäärääsi ennen juhliin menoa, pääasiallisesti oman itsesi takia.

      Keskittäydy muihin niin huomaat että ihmiset ovat kiinnostavia, mihin varallisuus-, ikä-, väriluokkaan kuuluvatkaan.

    • juhlija

      Hei orava,Kuinka juhlat meni?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe