karsastusleikkaus

karsastusleikkaus

Hei!

Onko ketään joka on läpikäynyt karsastusleikkauksen?
Miten tehtiin, nukutuksessako?
Miten hoito jälkeenpäin?
Auttoiko?

Mulla edessä puolen vuoden sisällä ja jännittää ihan hirveästi!

19

7456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leikkausta seurannut

      Karsastusleikkaukset tehdään nukutuksessa. :)

    • Leikattu.

      Minut leikattu kolme kertaa, 2-vuotiaana, 9-vuotiaana ja 13 vuotiaana. Molemmat silmät karsastivat sisäänpäin.Toinen silmä kerran leikattu ja toinen kaksi kertaa.

      Nukutuksessa tehtiin, sairaalassa jouduin olemaan 4 päivää.

      Leikkauksen jälkeen silmä aika ruman näköinen, verestävä. Silmä ei ollut kovin kauaa kipeä leikkauksen jälkeen.

      Leikkauksen jälkeen pitää varoa ettei mene mitään pölyä silmään ettei se tulehdu.

      Leikkauksista oli apua, ei enää kierot silmät. Nystagmusta eli silmävärvettä jäi mutta se tulee esiin vain silloin jos pidän toista silmää suljettuna, muuten ei haittaa.

      • Anonyymi

        omalle silmälle ei toiminut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        omalle silmälle ei toiminut

        kans 3 kertaa leikattu


    • karsastusleikkaus

      huh.. onneksi sentään nukutuksessa!
      4päivää sairaalassa? Menikö jokin vikaan vai onko se ihan standardi olla niin kauan? Mites kun herää leikkauksesta, niin onko silmät peitettynä vai näkeekö heti? Mua ahdistaa ja pelottaa ajatus herätä siihen että silmät on peitettynä ja luulee vielä olevansa sokea tms ja hätääntyy...
      Tai tehdäänkö molemmat silmät edes samalla kertaa? Vai silmä kerrallaan?
      Mulla on leikkausta edeltävä lääkärinkäynti huhtikuussa, en ole vielä siis saanut vastauksia kysymyksiini, joten siksi täältä kyselen. Oonhan tietty käynyt lääkärillä paristikin, mutta en ole älynnyt kysyä mitään.
      Toisaalta tuskin he olisi edes osannut vastata (molemmat aloittelevia lääkäreitä). Onneksi nyt sitten on kokenut lääkäri vastassa huhtikuussa.
      Fresnell prismaa olen pitänyt yli puoli vuotta, omien prismalasieni päällä (jotka ovat jo maksimissa, 10/linssi). Mulla siis paha piilokarsastus. Heti kun silmä saa "levätä", niin karkaa ihan toiseen nurkaan. Aiheuttaa kaksoiskuvia, älytöntä päänsärkyä ja silmäsärkyä.

      • Leikattu.

        Viimeisin karsastusleikkaus tehtiin minulle 1970- luvun lopulla, silloin jouduin olemaan neljä päivää sairaalassa, mutta siitähän on jo kauan. Ehkä enää nykyään ei tarvitse olla niin kauaa sairaalassa, silmäkirurgia on varmasti paljon kehittynyt niistä ajoista kun minun silmät leikattiin. Mutta koska leikkaus tehdään nukutuksessa, niin samana päivänä et varmasti vielä kotiin pääse.

        Minulta leikattiin yksi silmä kerrallaan, ei siis molempia yhtä aikaa. Leikattu silmä peitetään, toisella silmällä näkee normaalisti. Ei tule mitään hätäännystä.

        Leikkauksesta toivuin nopeasti, eikä silmiin ole jäänyt arpia.

        Molemmat silmäni karsastivat sisäänpäin jo syntyessäni, karsastus oli voimakasta, en mielelläni katso minusta vauvana otettuja valokuvia kun silmäni on niissä niin rumannäköiset voimakkaan karsastuksen takia.

        Toisen silmän karsastusleikkaus onnistui heti kerralla täydellisesti, mutta toinen silmä jouduttiin leikkaamaan uudestaan kun ensimmäisellä leikkauksella siitä ei saatu kokonaan poistettua karsastusta.

        Mene vaan rohkeasti leikkaukseen, kyllä sinä siitä hyvin selviät, ja pääset karsastuksesta eroon.


    • karsasti

      Oma silmäni leikattiin (olin jo aikuinen) paikallispuudutuksessa ja sairaalassa olin yhden yön. Usein kai pääsee jo samana päivänä pois. Lapsipotilaat kai nukutetaan.

    • leikkausta seurannut
    • karsastusleikkaus

      Minä en kyllä suostu mihinkään paikkallispuudutuksessa tehtävään.. paniikkihäiriöinen kun olen.. Saa nähdä mitä sanovat siihen. Toivottavasti nukutuksessa onnistuu..

      • suosittelen

        No ei nyt kannata nukutukseen menna. Siit toipuminen on paljon hitaampaa. Mulle tehtiin puudutuksella ja laitettiin rauhottavaa tarpeen mukaan suoneen aina kun alkoi hirvittaa. Auttoi ihan hirveesti ku kavin leikkauksessa. Suosittelen!! Nyt normaalisti pystyy katselemaan enka tarvi laseja.

        Itekki etukateen pelkasin ihan hulluna! Monta kuukautta ihan paniikissa, turhaan!!


      • edessä on
        suosittelen kirjoitti:

        No ei nyt kannata nukutukseen menna. Siit toipuminen on paljon hitaampaa. Mulle tehtiin puudutuksella ja laitettiin rauhottavaa tarpeen mukaan suoneen aina kun alkoi hirvittaa. Auttoi ihan hirveesti ku kavin leikkauksessa. Suosittelen!! Nyt normaalisti pystyy katselemaan enka tarvi laseja.

        Itekki etukateen pelkasin ihan hulluna! Monta kuukautta ihan paniikissa, turhaan!!

        Mulla ois edessä 10.9 leikkaus jyväskylässä. Tehdään puudutuksella ja meinaa hirvittää. Leikataan oikea silmä. On aika paha ulospäin karsastus. Hitto että hirvittää....


    • karsastusleikkaus

      Hyvä edessä on. Toivottavasti eilinen leikkaus meni hyvin. Kertoisitko miten meni?

      Itse sain siis vihdoin ajan 26.9. Mulla leikataan molemmat silmät, nukutuksessa, koska niin halusin. Samana päivänä pääsee kotiin, seuraavana päivänä takaisin ottamaan lappu silmältä pois. (peitetään vaan toinen)

      JÄNNITTÄÄ!!!!

      • kukka13

        Onko kenenkään lapsi ollut karsatusleikkauksessa?? Kuulisin mielellään kokemuksia! Meidän 2v odottaa nyt leikkausaikaa ja kovasti tuo mietittyttää. Karsatus alkoi aika yllättäen 11kk iässä ja mennyt hurjasti koko ajan huonomaksi, lasit käytössä 6 vahvuuksilla ja karsastavan silmän puolella linssissä vielä jotain "muuta" linssi siis paksumpi yms. Nyt kolmannet lasit käytössä joista ei hyötyä karsastuksen suhteen. Leikataan siis siksi että silmien yhteisnäkö pystyttäisiin säilyttämään. Eli tuo ohje "lapsilta vasta kouluiässä leikataan" ei kaikissa tapauksissa pidä paikkaansa.


    • takkuneeen

      kukka13- eikö lapsellesi ole koitettu peittohoitoa?
      Siis että silmä peitetään kokonaan tietyksi ajaksi, vai onko kyseessä molemmat silmät? Alle 10v lapsilla kokeillaan yleensä, ennen leikkausta, peittohoitoa. Sitten mietin sitä kun sanoit että lasit 6 vahvuuksilla. Lukulasit vai? Niidenhän pitäisi olla - jos on kaukolasit.

      • kukka13

        Peittohoitoa ei ole kokeiltu, kun toisessakain karsatusta tosin piilokarsastusta. Ja lasit tosiaan 6 vahvuuksilla ja kaukotaittovirhe. Kaipaisin edelleen kokemuksia karsastusleikauksesta, en niinkään "näsäviisaita" näpäytyksiä :)


    • takkuneeeen

      anteeksi, en tarkoittanut näpäyttää. Ihan ihmeissäni vaan kysyin koska olen aina luullut että kauko = -lasit.

    • kierosilma80

      On leikattu lapsena, 4 vuotiaana. Ei se tosin näköä parantanut kun aivot blokkaavat pahasti karsastavan silmän jo ihan vauvaiässä. Muutenhan normaali kehittyminen olisi mahdotonta jos näkyisi kaikki kahtena. Tämä siis koskee meitä tosissaan karsastavia, ei ehkä piilokarsastavia (siitä en tiedä mitään).

      Kyse kohdallani siis ihan kosmeettisesta leikkauksesta. Toisella silmällä näen hyvin mutta 3D-leffojen efektiä en nä ja pallon kiinniottaminen on vaikeaa. Onneksi ei pallopelit kiinnosta.

      Väsyneenä leikattukin silmä kääntyy sisäänpäin ja koska mulla on lisäksi kuivat silmät ja nystagmus ja teen näyttöpäätetyötä niin ainahan ne on väsyneet. Että kierosilmä oon edelleen, vaikkakin paljon vähemmän kun vauvana.

    • Petuniamaa

      Mulla leikattu kerran, olin sillon ihan pieni. Se tehtii sillon nukutuksessa. Silmä käänty kasvun mukana takas vinoo. Parin kuukauden päästä mulla on tarkastukset ja sit toden-näkösesti pääsen leikkaukseen. Mitä mä puhelimessa kyselin niin tuolla paikassa kaikki silmäleikkaukset tehdään nukutuksessa että vältetään just kaikki hermostumiset ja muut säiköhtelyt ja lääkäristä pääsee viimeistään seuraavanapäivänä pois jos kaikki menee hyvin. Mut on nukutettu yhteensä neljä kertaa kaikenmaailman leikkausten takia ja oon aina päässy samana päivänä kotii. Silmälappua pitää pitää jokunen päivä leikkauksen jälkee ja siinä on joku viikon-kahden sairasloma. Tälläistä tietoa mä sain puhelun aikana. Jännittää hirveesti, mut enkelinä mäki saa kaiken infon sit ku meen niihin tarkastuksiin mut joku muutama kuukaus enää niin on varmaan leikkaus ohi ja silmä kivut ja päänsäryt ohi ja saa sanoa hyvästit kaikille itsetunto-ongelmille ja pahalle mielelle mitä tää karsastus on aiheuttanut. Oon tällähetkellä niin onnellinen:)

    • Anonyymi

      Minulla leikattiin toinen silmä lapsena. Siitä en muista mitään, mutta kuulemma meni hyvin ja heti leikkauksen jälkeen minulla oli kova nälkä. Silmälaseja käyttäessä tämän leikkauksen jälkeen silmät näyttivät lähes parikymmentä vuotta suorilta, mutta sitten aikuisena karsastus alkoi hiljalleen näkyä enemmän ja enemmän. Olen nyt 37 ja keväällä leikattiin toinen silmä Taysissa.
      Käytän jatkuvasti silmälaseja, joten leikattava kulma laskettiin silmälaseja käyttäen. Ilman laseja kulma olisi ollut suurempi, mutta jos sitä olisi käyttänyt, silmälasit päässä olisi tullut väärältä näyttävä tulos. Ajatukseni on käyttää silmälaseja vanhaksi saakka, koska näytän ne päässä mielestäni paremmalta kuin ilman niitä. Leikkauskulma oli 25 astetta. Kulmaa ei välttämättä saada ihan tarkasti määritettyä leikkausta edeltävissä tutkimuksissa. Eri tutkimustavoista riippuen kulmaa laskettiin olevan 25-30. Valitsin itse tuon 25 leikkauskulmaksi, koska ajattelin, että jos karsastaa, niin mieluiten tutusti sisäänpäin vähän kuin että menisi yli ulospäin. Loppujen lopuksi kulmaa jäi leikkauksen jälkeen n. 10 astetta. Minulta kysyttiin jälkitarkastuksessa haluaisinko uuden leikkauksen, mutta tämä jäljellä oleva kulma on aika pieni ja ero peiliin katsottaessa vanhaan nähden todella suuri, joten en halunnut. Mietin asiaa uudestaan sitten, jos joskus vanhempana kulma alkaa taas näyttää suuremmalta.
      Jännitin leikkausta todella paljon. Sen vuoksi olin pyytänyt, että leikkaus tehtäisiin nukutuksessa. Ajattelin, että juoksisin karkuun, jos mikään lähestyisi silmääni, kun olen hereillä. Lääkäri oli etukäteen määrännyt silmätipat, jotka oli haettu kotiin odottamaan. Ennen leikkausta ei saanut syödä eikä juoda. Juuri ennen leikkausta käytiin läpi vielä mahdollisesti otetut lääkkeet ja muita tietoja ja sain muutaman pillerin - ainakin antihistamiini näytti olevan niiden joukossa. Sitten vaihdoin sairaalavaatteet päälleni ja minut vietiin leikkaussaliin. Minuun kiinnitettiin mittareita, tehtiin suunnitelma mahdollisten komplikaatioiden varalta ja anestesialääkäri hoiti minut unten maille. Nukuttaminen ei montaa sekuntia vienyt.
      Seuraavana hetkenä makasin heräämössä ja oli todella hyvä ja onnellinen olo. Hoitaja toivotteli huomenia ja kertoi, että kaikki oli mennyt hyvin. Meni hetken ennen kuin oikeasti tajusin missä olin ja mitä oli tapahtunut. En ollut herätessäni edes tajunnut, että toinen silmäni oli peitetty. Vähän ajan kuluttua sain ensin tilkan juotavaa ja kun olo pysyi hyvänä, sain leipää. Kaikki pysyi hyvin sisällä ja oloni oli hyvä pientä lääkkeiden aiheuttamaa onnellisen pöllähtänyttä tunnetta lukuun ottamatta. Pian puolisoni saikin tulla hakemaan minut kotiin.
      Leikkauspäivänä lähinnä makoilin sängyllä. Mitään erityisiä tuntemuksia ei ollut. Seuraava aamupäiväkin meni hyvin. Koin vain hankalaksi silmän peittona olleiden siteiden, teippien ja kupin irrottamisen. Teippi oli tukevasti kiinni otsassani ja poskessani ja jättivät kunnon liimajäljet. Onneksi oli meikinpoistoainetta ja misellivettä, joita käyttää niihin. Silmä itsessään oli tahmainen ja liimautunut kiinni. Sitä sivelin märällä vanulapulla auki. Vink-vink: Jos menee leikkaukseen, niin näitä vanulappuja kannattaa hankkia valmiiksi kotiin. Yön ja päiväunien aikana silmä oli aina liimautunut kiinni. Silmä avautui ensimmäisellä kerralla vähän ja joka päivä sitten aina hiukkasen enemmän.
      Parina ensimmäisenä päivänä silmä oli niin valonarka, että en viihtynyt kovin kirkkaassa, enkä halunnut katsoa televisiota tai touhuilla tietokoneella. Hämärähkö kotivalaistus oli ok. Pimeää ei tarvinnut olla. Päivä kerrallaan se alkoi sietää valoa yhä enemmän ja enemmän. Viikon loppupuolella pystyin jo hyvin katsomaan televisiota pitkiäkin aikoja. Kuitenkin vielä muutaman viikon päästä silmät reagoivat jonkin verran kirkkaaseen auringonvaloon. Se meni ohi ehkä kuukauden päästä leikkauksesta.
      Inhottavinta oli roskan ja raapimisen tunne silmässä. Sitä kesti inhottavana hieman yli viikon ja sitten lievänä vielä yhden viikon. Tämän inhottavan viikon aikana se tunne vei kyllä huomion kaikesta muusta ja silmä valui vähän väliä. Se on kuitenkin normaalia leikkauksen jälkeen. Alkujaan sain sairauslomaa viikon, mutta sitä jatkettiin vielä viikolla juuri tuon raapimisen tunteen ja valumisen vuoksi. Oli parempi antaa lisää toipumisaikaa, kuin rynnätä rasittamaan sitä tietokoneen ääreen tuntikausiksi, kun se ei vielä täysin kunnossa ollut.
      Meikkiä ei saanut käyttää leikkauksen jälkeen. Ohje taisi kieltää sen kahdeksi viikoksi, mutta olin ilman meikkiä kolme viikkoa. Ei todellakaan tehnyt mieli laittaa leikattuun silmään mitään ylimääräistä ja joutua sitten sitä pois pesemään. Kolmen viikon jälkeen tuntui jo luontevammalta varovasti kokeilla josko meikkaus ei sitä häiritsisi.
      Leikkaus siis meni hyvin, sen jälkeinen toipumisaika oli vähän yli viikon verran kurjaa, mutta sinänsä normaalia ja tulos oli hyvä, vaikkei ihan 100 % täydellinen. Olen tyytyväinen, että menin leikkaukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe