Kani harkinnassa!!

..11-v.kani-tyttö..

1. Kuinka suuren häkin kani tarvitsee,
jos se joutuu olemaan siinä yksin enintään 6h päivässä?
(kun tulen kotiin, se pääsee hyppelemään vapaasti.)
2. Mikä olisi hyvä luppakorva 11-vuotiaalle?
3. Kumpi olisi parempi hankinta,
uros vai naaras?
4. Onko kanille pakko hankkia toinen kani kaveriksi?

21

1089

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 2785Helppis2785

   3. Naaras. Urokset ovat laiskempia
   ja nukkuvat paljon päivälläkin.
   4. Ei, mutat kivahan se olisi.
   Ei tarvitsisi olla yksin koulupäivinä...
   mutta eihän tuo 6tuntia kovin paljon ole.

  • tania78

   Kääpiölupalle 120x50 riittää jos saa olla vapaana.
   Kääpiöluppa on pieni ja lupsakka. Isommat kanit vaativat isommat tilat ...
   Itse pidän uroksista sillä vaikka ne merkkaavat ne ovat vähemmän reviiritietoisia ja " hermoraunioita". Eli hormmooniensa sanelevia tai hyökkäileviä.
   Tietysti ihanteellista olisi jos kanille voisi ottaa kaverin, mutta kyllä meillä ainakin tullaan ihan hyvin toimeen ilman kaveriakin. Se sitten merkitsee kanien maailmaan eläytymistä ja läsnäoloa ! Yksin kani ei pärjää ... Ehkä pysyy hengissä, mutta ei elä.

   11 vuotias ... Edessä kaikki menot ja seurustelut... Jos kani elää 10v. voi olla vaikka omia lapsia ja avoiliitto...!
   Ehkä kuitenkin pitkäikäisen lemmikin kohdalla ottaisin sille kaverin.
   Tuleva teini harvoin jaksaa realistisesti viettää kanin kanssa tarpeeksi aikaa.

  • eläimet<3

   2. Monesta paikasta olen lukenut että kääpiöluppa sopii aloittelijoille

   4. Riippuu paljon rodusta joillekkin on lähes pakko olla kaveri mutta joillekkin taas voi olla parempi olla yksin, mutta ei tarkoita sitä että ei tarvitsisi seuraa

  • shtäaij

   1. Kani tarvitsee vähintään 100x50 kokoisen häkin, mitä isompi sitä parempi!
   2. Luppakorva ei välttämättä ole se paras mahdollinen valinta ekaksi kaniksi, hermeliini voisi olla parempi, tämä siksi, että lupat saattavat olla etenkin pienenä huomattavasti vaikeampia käsitellä.
   3. Ehdottomasti uros, naarailla on taipumusta puolustaa reviiriään (häkkiä) hyvinkin agressiivisesti, tällöin esim. häkin siivous, ruuan laitto jne voivat olla hyvinkin hankalia.
   4. Kani ei välttämättä tarvitse kaveria, urokset saattavat tapella keskenään joten nämä pidetäänkin mieluiten yksin.
   Näistä nyt tietenkin löytyy aina poikkeuksia, jokainen kani on erilainen joten ei parane vetää hernettä nenään jos ei nuo minun sepitykseni omaan kaniin sovi, olen itse eläinkaupassa töissä ja tämä on nyt kirjoitettukin omien kokemuksien pohjalta :)

   • skjckjdf

    Minulla taas on sellainen käsitys, että hermeliinit ovat melko temperamenttisia, minkä vuoksi eivät ole paras mahdollinen valinta ensimmäiseksi kaniksi. Itse suosittelisin kääpiöluppa urosta, ovat vain niin mahdottoman ihania tapauksia.


   • shtäaij
    skjckjdf kirjoitti:

    Minulla taas on sellainen käsitys, että hermeliinit ovat melko temperamenttisia, minkä vuoksi eivät ole paras mahdollinen valinta ensimmäiseksi kaniksi. Itse suosittelisin kääpiöluppa urosta, ovat vain niin mahdottoman ihania tapauksia.

    Hiisi vie, olin kirjoittanut tuohon hermeliini vaikka oli pitänyt laittaa leijonaharjas, sori! x).
    Itse mitä olen noita luppa lapsukaisia joutunut/päässyt käsittelemään, niin ovat sellaisia ihme venkuleita, kynsienleikkuut ja syliin nostamiset ovat olleen useinkin yhtä sirkusta, lupasta toki saa, kuten useimmista muistakin kaneista, mitä ihanimman lemmikin kun osaa sitä käsitellä ja siihen varataan päivittäin riittävästi aikaa, mutta ensimmäiseksi kaniksi en luppalasta suosittele.
    Tietysti kaikkein ihanteellisin ratkaisu ensimmäiseksi kaniksi olisi sellainen kani, jolla ikää olisi hieman enemmänkin, esim. 2-4 vuotta, ja jota olisi jo aiemmassa kodissa käsitelty paljon, tällöin myös uudelle omistajalle jää positiivinen kuva kaneista sekä niiden hoidosta.

    Valitettavan usein käy niin että lapsi ei osaakaan sitä suloista kanin poikasta käsitellä oikein, kanille tulee käytösongelmia (hyökkii käteen kiinni, murisee, puolustaa reviiriään yms) jolloin kani joko lähtee uuden kodin etsintään tai unohdetaan häkkiin.

    Helposti kuvitellaan että kani on hyvä ensimmäiseksi lemmikiksi koska se on niin helppohoitoinen, näin ei todella ole, kani vaatii päivittäin käsittelyä, sen pitää päästä juoksentelemaan häkin ulkopuolella, mitä enemmän sitä parempi! Häkki pitää siivota viikottain, vesi vaihtaa väh. jokatoinen päivä, ruokinta tulee hoitaa päivittäin. Ja tämä riemu kestää monta vuotta. Lisätään vielä, että kanitkin sairastelevat joskus, tällöin pitää olla tietotaitoa sekä rahaa hoitaa eläin kuntoon. Eläinlääkäriin saa helpostikin uppoamaan kuukaudessa 300 euroa. Eli kaikille kania harkitseville, suosittelen miettimään ovatko ne resurssit itsellä riittävät tuohon kaikkeen.


  • ---------------

   1) Sulla on tällähetkellä ehkä 6 tuntisia päiviä mut koulupäivät pitenee. viiden vuoden päästä saatat olla poissa päivällä jopa 10 tuntia. Ja onhan kani varmaankin yön häkissä ja eikä se nuku kokoaikaa siellä. Eli tarpeeksi iso häkki että viihtyy pitkiäkin aikoja häkissä. Ostat niin ison kun rahalla saa,

  • ALALALLAL

   Kannattaisi ensi kaniksi hankkia naaras.Minulla on ollut jo n.2 vuotta uroskani.Sillä on paha tapa ruikkia joten sitä ei voi pitää ihan sisätiloissa, muuten on ihan kaikki seinät pississä =( ja kakkavat todella paljon :D Kannattaa ottaa 2 kania että viihtyvät pidempään :D

  • 19+2

   Hankitpa sitten uroksen tai naaraan, se on parasta leikkauttaa sopivan ikäisenä (puolesta vuodesta ylöspäin). Tällöin hormoonit ei hyrrää suotta ja häiritse mukavaa elämää. Kanin leikkaus on mielestäni ihan yhtä paljon sen terveydenhoitoa kuin kissoillakin.

   Tässä hyvä linkki kanitietosivuille: www.lurppa.net

  • 10*/+15

   Muistutettakoon, että harvoin uros uros sen paremmin kuin naaras naaras -parit tulee keskenään toimeen. Paras ratkaisu on leikatut uros naaras. Tosin jos tytöt leikkaa molemmat eikä pidä häkissä vaan vapaana huoneessa, josta pääsevät muualle jaloittelemaan, ne saattavat tulla juttuun keskenään. Mutta leikatut uros ja naaras on lähes pomminvarma yhdistelmä, olen nähnyt hirvittäviä kuvia siitä mitä kaksi naarasta on toisilleen tehnyt (=raadellut)...

  • kaniharkinnassa myös

   Moiks!

   mä täytän tänä vuonna 11 Olemme äitini kanssa miettineet, että ostettaisiko meille kani. Itse haluaiisin kovasti! jos joku voisi kertoa kuinka monta kertaa kania pitäisi viedä ulos kesäisin?

  • timbejussi

   1. Mitä isompi sen parempi. 120cm pituinen tehdashäkki on hyvä, lyhyempään en laittaisi :)
   2. Juurikin kääpiöluppa, risteytykset ovat ihan yhtä hellyyttäviä
   3. Uros tai naaras.. Riippuu paljolti yksilön luonteesta. Uroksille tulee pahoja tapoja merkkailla reviiriään ruikkimalla pissaa murkkuiän tienoilla. Sama voi toki olla naaraillakin
   4. Ei, mutta kanit ovat laumaeläimiä. Kanikaveri kanille paras kaveri

   Kani voi olla lemmikkinä työläs. Se voi sotkea, jyrsiä huonekaluista lähtien tavaroita jne. Ne toisinaan keksivät kaikenlaista omistajan pään menoksi.
   Ota selvää myös, mitä kanien kuuluu syödä ja muuta perustietoa. Häkkiä täytyy siivota parhaimmillaan kerran päivässä hajuhaittojen ehkäisemiseksi.
   Toivottavasti et unohda lemmikkiäsi kasvaessasi ja sinulla riittää mielenkiintoa, kani voi elää hyvin kymmenenkin vuotta :) Kanista saa mitä mainioimman lemmikin, kun jaksaa sen kanssa touhuta

  • BLBABLB

   1.Kannattaa ostaa sellanen 120x60-70cm vähintään, sille ei voi ostaa "liian isoa" joten mahdollisimmat iso ! :)
   2.Hermeliini kani on ollut monen suosima ensi kani :) (itselläni ei ole sellaista ollut)
   3.Kannattaa hankkia naaras, jos meinaat sisä lemmikiksi ottaa, koska uroskanit voi ruikkia häkistä ja kaivella purut pitkin lattioita (niinkuin naaraatkin) mutta naarailla ei ole tapana ruikkia eli loikata ja kusta mm.seinät,lattiat jne =)
   4.Kanilla pitäisi olla aina lajiseuraa ! Meillä kaverina 4 muuta pupua (tosin eri häkeissä asustavat mutta kyllä saavat jutustella siellä :)

   Onnea kanin metsästämiseen !

  • Sedä

   1. Ehdottomasti ainakin 120 pitkä, mutta suosittelen harkitsemaan voisitko pitää sitä esimerkiksi huoneessasi vapaana kaiken aikaa, tai antaa sille usean neliömetrin kokoisen aitauksen, jossa se mahtuisi oikeasti pomppimaankin :) Pitäisitkö sitä kuitenkin vapaana myös öisin (kun laskit vain 6h häkkiajaksi)? On hyvä jos kani saa olla perheenne kanssa vapaana ainakin kun joku on kotona, sillä tavoin luultavasti saatte siitä myös mahdollisimman ihmisiin tottuneen kanin.

   3. http://www.puput.net/keskustelu/index.php/topic,5885.0.html

  • senni.rautanen

   no noin 120 cm pitkä ja 50 cm leveä sieelä se elää varmasti iloisena meilläkin on 11 kania ja niille kaikille oma häkki

  • senni.rautanen

   ja voi olla kupi vaan ei sillä ole mitään väliä mutta hankikaa sille jos ostatte ensin naaras ja antakaa sen olla onkun aks viikko yksin ja sitten ostatte uroksen mutta pitää se uros en sin leikata tai ellette halua pentuja ja kokeilkaa en sin onko ne kilttejä toisilleen jos ei niin ostakaa toinen häkki:):):):)

  • hipsula

   Roduista ei voi sanoa etukäteen, mikä on helppo ja mikä ei. Jokainen kani on yksilö. Aluksi tietysti suosittelisin kääpiörotua.
   Pienen kokonsa vuoksi niitä on helpompi käsitellä. Jos ostat kanisi esim. eläinkaupasta, et välttämättä saa sitä mitä haluat ja niissä voi olla vaikka mitä rotuja.
   Siksi suosittelen että yhdessä ÄITISI kanssa otatte yhteyttä kasvattajiin, joita löytyy netistä vaikka kuinka paljon.

   Ei ole mitään tiettyä määrää, paljonko kania pitää ulkoiluttaa kesäisin, mutta toki kani nauttii mitä enemmän saa olla ulkona.

   Kanit ovat todella seurallisia eläimiä ja niistä tulee seurallisia, kun niiden kanssa touhuaa jo poikasesta asti.

   Itse olen nyt 25-vuotias ja ensimmäisen kanini hankin 11-vuotiaana. Kani eli 5-vuotta ja minun sydämeni se vei kokonaan. 17-vuotiaana hankin toisen kanin ja tällä hetkellä kotonani on 5 kania.
   Kanit ovat vaativia eläimiä hoidollisesti ja sotkevat melko paljon. Mutta ne on helppo opettaa ainakin tekemään pissat omaan pissa-astiaan.

   Harkitse vielä ja mieti äitisi kanssa tulevaisuutta, että riittääkö sinulla koulun ja muiden harrastuksien ohella aika myös kanille.
   Voi olla että kaneista tulee koko elämäsi tai sitten tämä yksikin kani päätyy lopulta kiertoon ja myydään alle vuoden ikäisenä jo uuteen kotiin kun siihen on kyllästytty.

  • 2 klupan omistaja

   1. laissa tarvitsee väh, oisko se 100cm * 50/60cm mutta suosittelen vähintään tota 120*60
   2. Kääpiöluppa tai leijonaluppa, ei ranskanluppaa koska siitä kasvaa aika valtava kani, ellet sitten halua sellaista mutta sillä on oltava suuri häkki.
   3. riippuu millaisen kanin haluat , uros on monesta rauhallisempi kuin naaras
   4.ei se pakko ole mutta kani on yleensä PALJON onnellisempi ystävän kanssa.
   Muista että et voi hankkia kahta uros kania sillä ne eivät tule toimeen!
   Hanki kaksi tyttöä tai tyttö ja kastroitu uros

  • HarkitsenKania

   Mä hankin kohta kanin! En tiiä mikä on hyvä paikka ostaa? Kertoisitteko???

  • Rabbitlover

   Kaniyhdistyksen sivuille on listattu kasvattajia(on muuallakin kyllä) Siellä on myös paljon hyödyllistä tietoa, joten kannattaa käydä lukemassa:)

  • Anonyymi

   1. En suosittele häkkiä vaan pike.minkin tilavaa aitausta tai koko huonetta.
   2. Kääpiöluppa, ovat rentoja ja seurallisia kaneja.
   3. Naaras, koska uroksilla on ainakin murkkuiässä taipumusta merkkailla ja silloin sotku ja hajuhaitta on suurempi. Lisäksi urokset ovat aika laiskoja.
   4. Ei, mutta silloin omistajan on oltava vähintään puoli päivää sen kanin seurassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   88
   2777
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   2355
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   141
   1865
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1374
  5. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   413
   1322
  6. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   65
   1272
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1001
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   802
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   795
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   141
   789
  Aihe