tule järkiisi ja eroa oaj:sta

jhfgufr

Tuon munattoman liiton byrokraatteja ei kannata elättää. Mitään eivät saa aikaan ja helposti rahaa palaa kuitenkin 400-600€ vuosittain.

Opetusalalla on samat ongelmat vuodesta toiseen eikä muutoksia saada aikaan. Takapakkia saadaan kyllä aikaan. Esim luokanvalvojan palkkio muutettiin ylitunnista erilliseksi palkkioksi jolloin sitä ei makseta kesän ajalta.

vittu MITÄ EDUNVALVONTAA!

20

649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halojata halloo

      Esimerkkisi ei oikein osunut. Kertatuntipalkkioissa on kesän osuus mukana, niin että 38 viikon kertatuntipalkkio on yhtä suuri kuin 12 kuukauden kk-palkkio. Tänä lukuvuonna lv-tehtävät maksetaan poikeuksellisesti kertatuntipalkkoina, koska muutos tuli kesken lukuvuoden. Ensi syksystä ne maksetaan taas joka kuukausi 1.8.2012-31.7.2013

      Jäsenenä saisit lisätietoja luottamusmieheltäsi. Nyt joudut kaivamaan tiedot muualta.

      • lehtori49

        varsinainen viesti oaj:stä pitää kyllä paikkansa. AY liikkeen surkein liitto


    • No joo

      OAJ nyt on kuitenkin ammattijärjestöistä parhaimmistoa. Toisekseen vaihtoehtoja ei hirveästi edunvalvonnalle ole olemassa. Se on joko OAJ tai sitten edunvalvontaa ei ole ollenkaan, pelkkä työttömyyskassan jäsenyys ei itseäni paljon lämmitä.

      Itse olen vasta vanhoilla päivilläni opettajaksi opiskellut. Voin kertoa että ei se PAM ainakaan parempi ammattijärjestö ollut, se on ihan varma.

    • taas tätä samaa

      Jahas... se on taas ilmeisesti se aika vuodesta, kun alkaa tämä rutina OAJ:sta. En tiedä mitä luulet ammattijärjestöjen toiminnasta. Ilmeisesti kuvittelet, että ne yksipuolisesti pääsee sanelemaan kaikki ehdot. Voin kertoa että näin ei ole, joten eroa sitten liitosta sen takia. Kiitos ja kuulemiin!

    • Joku_Vainen

      OAJ vaikuttaa aika vaatimattomalta liitto. Osaavat kahvitella vaihtaa neulevihjeitä, mutta eivät ajaa työntekijöidensä etuja. Rädyn kaltainen rähisijä liiton peräsimessä laittaisi opettajienkin asiat paremmalle mallille.

    • No to OAJ

      Hinta-laatusuhde on peräti heikko :(

    • Kaikenlaista nähnyt

      Vastuuvakuutuksen takia olen OAJ:ssä. Ne kullannuput pystyvät nykyään ihan mihin haluavat jos vain jaksavat metelin nostaa.

    • S.N.T.

      OAJ:n heikkous ei niinkään johdu OAJ:sta vaan opettajien ammattikunnan sosiaalisesta, ideologisesta ja poliittisesta asemasta. Opettajat ovat perinteisesti olleet konservatiivisia ja lähellä työnantajia ja ay-toiminta täten ollut paljon heikompaa kuin luokkatietoisissa ja miesvaltaisissa teollisuuden aloissa. Täytyy muistaa, että suuri osa opettajista on yhteiskunnalliselta taustaltaan semmoisia, että he kuuluvat "herroihin" tai "herrojen palvelijoihin" ja omistavat tai ansaitsevat muutakin kuin vain surkean virkapalkkansa. Suuri osa opettajista on esimerkiksi yksityisyrittäjiä, elinkeinonharjoittajia, sijoittajia ja pääomanomistajia joko suoraan tai puolison kovapalkkaisen ammatin / yrittäjätoiminnan kautta. Viestiketjun aloittaja lieneekin väärälle alalle eksynyt punikki.

    • rupsuperseet

      Suurin osa opettajista maksaa liiton korvausta edes miettimättä koko asiaa. Opettaja-lehtiä on niin kiva selailla.

    • tympiintynyt

      Ties kuinka monetta vuotta työnantaja rikkoo virkaehtosopimusta. Luottamusmies ja OAJ on ollut koko ajan tietoinen. Mitään ei tapahdu. Koska näin on ja työnantajat sen tietävät, voivat tehdä rikkeitä suunnitellusti! Tilipussi lihoo sillä että eroat OAJ:sta! Jää ainakin jäsenmaksun verran kukkaroon.

    • Ikllkjhh

      En...

    • LäpimätäOAJ

      Ammatillisen koulutuksen siirtymisessä "kokeiluna" vuosityöaikaan OAJ kusi opettajien aamumuroille.
      Jo nyt on selvää, palkat putoavat, lomakkeiden täyttely lisääntyy, oppilaitoksen johto ryhtyy määräämään mitä ja miten opetuksesi suunnittelet, aikaan ja paikkaan sitomattomaan työhön tungetaan työnantajan kehitystöitä (joilla ei ole minkäänlaista merkitystä ammattiaineiden opettamisen kehittämisen saati oman opettamisen kanssa).

      OAJ:n jampat olivat mm Stadin Ammattiopiston lukukauden avajaisissa Messukeskuksessa esittelemässä opettajille sopimaansa vuosityöaikaa.
      Sössöttivät jopa opettajille olevan mahdollisuus vaikuttaa mm vuosityöaika-kokeiluun liittymisestä, äänestämällä puolesta tai vastaa oppilaitoksittain. Äänestää opettajat Stadin ao:ssa eivät saaneet, vaikuttaminen jäi johdon tiedotuksiin.

      OAJ:n jäsenmaksua vastaan opettajat saavat täydellisen olemattomat vaikutusmahdollisuudet esim. työehtosopimiseen. Kenen maksamaa palkkaa nauttii esim OAJ:n puheenjohtaja sekä tässäkin esille ottamassani asiassa sössineen "erityisasiantuntijat" ?

      Missä vaiheessa OAJ oli kysynyt opettajakunnan käsityksiä asiasta ?

    • Kitkeräkatkera

      Oaj, herrojen vaimojen liitto, eu kuule amisopeista välitä.

      Totta on että vuosityöajan tavoitteena on saada monta sataa tuntia lisää työnantajan määrämiä töitä, palkkojen pudotessa. Kiky oli vielä pientä tähän verraten.

      Idea on että työnantaja voi jatkossa sanella ihan mitä töitä vain tehtäväksi ja sitten "sopia yhteisesti" paljonko mihinkin työhön menee aikaa. Kun irtisanominen tehdään samalla helpommaksi tässä maassa vähän vaihtoehtoja: ota töitä enemmän pienemmällä palkalla tai kengänkuva ahteriin.

      Opetusta aiotaan vähentää ja siirtää työnkuva sihteerin ja työvalvojan rooliin.

      Tietenkin taas vuonna 2019 opet kaikki äänestävät kokkoomysshta....

    • EhkäEroan

      Harkitsen eroamista.

      En oikein ymmärrä, mistä maksan hirveän summan vuodessa. En koe, että OAJ miltään osiin ajaa etuani:

      - kännykät koulussa? oppimistulokset laskussa
      - yksityisyyteni vaikka julkisessa virassa teenkin töitä? Kyllä kaiketi minullakin on oikeus olla tulematta kuvatuksi ja laitetuksi nettiin. En koe olevani joka paikan sirkuspelle.
      - työaikani? teen töitä, josta en saa korvausta. Teen lauantaitöitä, josta en saa ylimääräistä. Teen iltatöitä, josta en saa ylimääräistä.
      - materiaalin teko: nykypäivänä teen paljon materiaalia, josta ei makseta korvausta. toki voisin vetää tunnit "luento-omaisesti", mutta se ei ole nykypäivää
      - yleensäkin opettajille kasatut lisätyöt aina pedagogisista asioista kirjoista lähtien... kaikki tehdään omalla ajalla, josta ei makseta korvausta
      - nyt kiky-kikakika sopimuksen myötä lisättiin jäljeen työaikaa kaikkien muiden päälle - eiköhän nämä muut mene tuohon sopimukseen jo.
      - ryhmäkoot? Onko OAJ jollain tapaa vahtinut, että valtion satsaamat rahat ryhmäkokojen pienentämiseen todellakin kohdennettiin ryhmäkokoihin eikä vaikka terveydenhuoltoon tms? En muista, että minulta oltaisiin ainakaan kysytty asiasta.

      En koe, että OAJ ajaa enää miltään osin opettajien etuja. Saan pienempää palkkaa kuin keskipalkka Suomessa, vaikka teen ihan täyttä päivää. Vaikka opetustunteja onkin opetusvelvollisuus, kokonaistyöaika on kyllä täysin muuta. Olen töissä 8/10 - 15-16.00 eli 6-8h päivässä. Kotona teen töitä pari tuntiä päivässä ja viikonloppuisin. Mm. eilen sunnuntaina tein 2,5h töitä tulevaa torstaita varten (oppituntisuunnittelua).

      Meillä teetetään töitä, josta ei saada palkkaakaan. Ja OAJ on hiljaa...

      • oohs

        Kirjoitusvirheitä, kun kone korjaa automaattisesti joitain sanoja ja noita aina huomaa :D


      • vdgr

        "Opettajan tehtäviin ja työaikakysymyksiin liittyy runsaasti kysymyksiä, kenties yhtä monta kuin on kouluja ja opettajia. Tammikuun lopussa näihin kysymyksiin on mahdollista saada kerralla lukuisia hyviä vastauksia Educa-messuilla.

        Laura Nurmisen ja OAJ:n neuvottelupäällikön Visa Pohjolan Open lounge -tilassa vetämällä Roti-opettajan itsesuojelukurssilla kaksikko käy läpi muun muassa tämän jutun pääkuvassa näkyvän monimutkaisen tehtäväkaavion osia." www.oaj.fi

        Mene Educaan esittämään kysymyksesi.


      • ihanVarmasnJoo

        educa :D rihkamamessut... en mene.

        kentällä opettajat nauravat educamessuille...


    • eronsyy

      Erosin OAJ:sta, koska se ei hoitanut tehtävää, josta liitolle maksoin. Paikallisia neuvotteluja ei järjestetty, vaikka olisi ollut aihetta ja vaikka sellaiset luvattiin (lupaus kesti vuosikausia). Kunta laiminlyö edelleen työn vaativuuden arvioinnin, lisiä ei makseta esimiesasemassa oleville senttiäkään. Jo alkupalkassa työnantaja petti suulliset lupauksensa eikä asialle ole tehty yhtään mitään. Sanoisinko että perseestä koko OAJ. Hyvin korkeasta asiantuntijuudesta ja monivuotisesta selvästä näytöstä asiantuntijuuden hyödyntämisestä työssä ei ole ollut mitään hyötyä työntekijälle. Sen sijaan työnantaja on netonnut merkittävästi. Kunta-alalla on menossa asiantuntijuuden polkumyynti ja OAJ levittelee tosipaikan tullen käsiään.

    • oajko

      miksi tällaista mustamaalausta?

      • MiksiIhmeessä

        Niinpä!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe