Onko tarvista matkalaukun vuokraamiselle?

Laukkuvuokraaja

Tiedustelen olisiko sellaiselle palvelulle tarvetta että voisi vuokrata viikoksi tai kahdeksi matkalaukun? Viikon hinta 100 litran matkalaukulle voisi olla 40e ja kaksi viikkoa 50e ja laukun voisi tilata netin kautta, laukku toimitetaan sinulle lähimpään postiin, josta noudat sen ja matkan jälkeen palautat vuokraajalle postin välityksellä. Hinta sisältäisi kaikki postikulut molempiin suuntiin. Sinun ei tarvitse ostaa kallista laukkua itsellesi eikä varastoida sitä pienissä tiloissa. Laukun koon voit aina määrittää tarpeen mukaan.

Kertokaas kommenttia mitä olette mieltä ajatuksestani?
Jos kysyntää löytyy aloitan kyseisen toiminnan.

36

916

Vastaukset

 • ei todellakaan ole tarvetta ko juttuun....hän joka matkustaa niin myös hänellä on ihan oma matkalaukku....ja esim. 40 euroa per matka on liian kallis....teen 4-6 matkaa vuodessa eli saan tuolla hinnalla jo komean matkalaukun moneksi vuodeksi....ei siis toimi ko liikeidea...Jos esim. lähetät laukun postin kautta Ouluun niin tuo 40 euroa menee jo postimaksuun....mitä sinä sitten siitä hyödyt?

 • Laukkuvuokraamo voisi toimia niin että sulla on kivijalkakaupassa niitä laukkuja josta voi hakea vuokralle haluamansa laukun haluamalleen ajalle. Hyvän muovisen keskikokoisen matkalaukun saa ehkä noin 120-150€:lla. Voisin maksaa vaikkapa 1-3€/vrk sopivan kokoisesta laukusta. 1€ matkustamoon menevästä, 2€ tavanomaisesta keskikokoisesta ja 3 € suuresta laukusta.

 • Ideana oli satunnaiset matkustajat, sellainen joka tekee useamman matkan vuodessa ei kannata laukkua vuokrata, mutta jos käy joka toinen vuosi niin sitten se varastointi alkaakin olemaan jo riesa. Sopimuksilla lähetettäessa rahdit ovat ihan toista luokkaa mitä normi postiasiakkaalla. Kahden viikon matkan osalta laukku on käytännössä lähes kuukauden reissussa, laskutus tapahtuu kuitenkin tuon matkan pituuden perusteella ja lähetetään vuokraajalle viikkoa ennen matkaa että on aikaa pakata. Matkan jälkeen on viikko aikaa palauttaa laukku.

 • Liian kallista ja vaivalloistakin kun pitää postista hakea ja sinne takaisin viedä laukku paketoituna ja maksaa vielä monta kymppiä. Aina sen verran löytyy sängyn alta tai vinttikomerosta tilaa omalle laukulle ja voihan sitä laukkuun laittaa vaikka tavaraa jos sitä harvoin käyttää. Ja entäpä vastuut ja vakuutukset. Jos laukulle tapahtuu jotain, lentomatkoilla laukut saavat kovaa käsittelyä. Kuka niitä jaksaa selvitellä.

  Mutta ainahan voi kokeilla.

  • tuo idea johtaa 100% konkurssiin...ei siis mitään järkeä...ei hidustakaan...ihan sama kun alat vuokrata suksia satunaisille hiihtäjille...siis he jotka kerran 5 vuodessa hiihtää.....tajuatko ettei mitään järkeä ko hommassa...tulee pelkkiä kuluja ja mistä se friman tulos tulee...eikä Itellan kanssa voi neuvotella mistään...Matkahuoltokin on puolta halvempi kuin ex posti.....


  • unohda jo kirjoitti:

   tuo idea johtaa 100% konkurssiin...ei siis mitään järkeä...ei hidustakaan...ihan sama kun alat vuokrata suksia satunaisille hiihtäjille...siis he jotka kerran 5 vuodessa hiihtää.....tajuatko ettei mitään järkeä ko hommassa...tulee pelkkiä kuluja ja mistä se friman tulos tulee...eikä Itellan kanssa voi neuvotella mistään...Matkahuoltokin on puolta halvempi kuin ex posti.....

   Tänä päivänä näyttää saavan jo ihan kestäviä matkalaukkuja tarjouksesta reilusti alle satasella. katselin juuri sellaista, joka maksoi 59 euroa, korkeus 71 senttiä, pienemmät maksoi vähemmän.
   Ei kiitos laukun vuokraamiselle, vaikka olisi puoli-ilmaista. Ainahan sitä voi vaikka lainailla laukkua jälkikasvulle, jos se sattuu olemaan lähdössä matkalle, tulee useampia käyttäjiä.


 • Mun Delsey täyttää ens vuonna 20 vuotta ja on ihan hyvässä kunnossa. Käytän tietysti laukun loppuun ennen kuin alan vuokraamaan. (Pitkän isän selittänee osin se että laukun alkuvuosina reissaamistahti ei ollut ihan nykyisen kaltainen)

 • Äärettömän hyvä idea.Meillä 5 hengen perhe (lapset jo isoja ja tarvitsevat omat laukut) ja varmaan kerran 5 vuodessa on vara reissata niin mietitäään juuri että mistä saatais 3 laukkua (2 lainalaukkua jo löytnyt) lisää.
  Varmasti olis kysyntää veikkaan.

  • et sitten lukenut koko juttua...pelkästään jo rahti vuokra maksaa enemmän kuin marketeissa uudet laukut. Tajusitko eli viikon vuokra kuljetus teille kotiin ja takaisin vuokraajalle. Ja arvaa missä kunnossa laukut on jonkun ajan päästä...yök yök...


  • tajuat jo varmaan itekin että 5 hengen perheeeltä uupuu enää vain 1 laukku. viiden vuoden päästä lapset ei enää lähde reissuun joten ette tarvii sitä yhtäkään. ei siitä oikein bisnekseksi olisi. eri juttu jos tarttisette 5 laukkua ja mieluummin pari kertaa vuodessa.


  • asasasa878 kirjoitti:

   tajuat jo varmaan itekin että 5 hengen perheeeltä uupuu enää vain 1 laukku. viiden vuoden päästä lapset ei enää lähde reissuun joten ette tarvii sitä yhtäkään. ei siitä oikein bisnekseksi olisi. eri juttu jos tarttisette 5 laukkua ja mieluummin pari kertaa vuodessa.

   Kyllähän laukuille on käyttöä sittenkin kun lapset ei lähde reissuille mukaan. Ne alkaa käymään itsekseen matkoilla, nuoret matkustaa nykyään paljon kun ovat ymmärtäneet kiertää kanariat ja bulgariat ja menevät halvalla aasiaan.
   Aika turha bisnes. Laukut on halpoja ja ne kuluu aika paljon käytössä ja aina on riski että katoaa.
   Ja laukun varastoiminen on aika pieni juttu. Vie vähän tilaa ja sen sisään voi tunkea muuta tavaraa, jolloin ei vie käytännössä yhtään tilaa


  • ap koetti itse markkinoida ideaansa tällä kommentilla :)


 • Halvin matkalaukku maksaa 35 Euroa, ja vaikka pyorat menisivatkin rikki, niin silti se on hinnan vaartti.

  Siis kukaan ei vuokraa matkalaukkuja, ihan tosissaan !

 • kokeile uimahousujen vuokrausta.....5 euroa viikko postimaksu.....vuokraan heti...

  • Mä voisin vuokrata pitkii kalsareita, kun niitä tarttee niin harvoin, ettei millään viitsis ite ostaa.


  • väinövuokraamo? kirjoitti:

   Mä voisin vuokrata pitkii kalsareita, kun niitä tarttee niin harvoin, ettei millään viitsis ite ostaa.

   Onko homma edennyt tältä osin mitenkään? Kylmä aika vuodesta tulossa taas ja tarve on ihan kohta suuri. Näille tarvitsisi pikaisen ovelle asti toimituksen, koska ei paljon lämmitä, jos tulevat postin mukana vasta päivän parin päästä tilauksesta eli tarpeesta.


 • Minun mielestäni tämä on aivan mahtava liikeidea.

  Osta vaikka alkuun joku 2000 matkalaukkua. Erikokoisia ja erivärisiä. Sitten vuokraat liiketilan hyvältä paikalta, vaikkapa Aleksanterinkadulta tai Mannerheimintien alkupäästä. Muista vuokrata tarpeeksi iso tila, että kaikki laukut mahtuvat varastoosi ja asiakasvirta liikkeen sisäpuolelle.

  Sen sijaan, että lähettäisit matkalaukut perille postin välityksellä, voisit tehdä jakelusopimuksen jonkun läheisen pizzaravintolan kanssa. Niistä löytyy kuljetuskalusto ja ammattitaitoinen, tuulennopea kuljettaja valmiiksi.

  Voisit myös markkinoida ns. valmispaketteja, joissa matkalaukku olisi pakattu valmiiksi jo, kun toimitat sen asiakkaalle. Sisällön voisi valita matkakohteen mukaan; uima-asut, shortsit ym. rantakohteeseen, toppa-asut, pipot, suksivoide ym. rinnekohteeseen ja kondomit, liukuvoiteet, kuppalääkitys ym. seksituristille. Näiden valmiiksi räätälöityjen pakettien suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Muista, että liiketilassasi pitää olla varastotilaa myös näille varusteille!

  Tarkan markan matkaajille tai ihan vaan kauppareissulle lähteville voisit vuokrata muovipusseja.

  Saa käyttää, mut ei oo pakko.

  Odotan jo innolla pörssiin listautumistasi ja mahdollisuutta sijoitta kaiken omaisuuteni tähän takuuvarmaan menestystuotteeseen! Onneksi olkoon, olet seuraava suomalainen miljardööri tämän ansiosta!

  PS. Älä kuitenkaan mene esittämään ideaasi Leijonankita -ohjelmaan, he vain huiputtavat isot voitot sinulta. Pyydä mieluummin vaikka isältäsi ja äidiltäsi hieman karkkirahoja ennakkoon, niin pääset bisneksessäsi alkuun. Aloitat vaikka ihan vaan niillä muovipusseilla.

  • Vielä vinkkejä hyvään ideaan (en ole lukenut kaikkia tässä ketjussa). Aloita yhteistyö myös kirjaston, ja pesulan kanssa, sekä suutarin, joka korjaa laukkuja....


 • Riskillä ne laivatkin seilaa...

 • Parempi idea.

  Rupea vuokraamaan kannettavia tietokoneita kohtuu hintaan, osta uusia aina välillä ja vaihda vaikka 5 vuoden välein

  Uusimmissa/paremmissa olisi tietenkin isompi vuokra kuin vähän vanhemmissa, vanhimmat (yli 5 vuotiaat) voisi sittne myydä pois sivuilla

  Tuollaiselle palvelulle olisi OIKEASTI todella paljon kysyntää, kunhan hinnat olisi järkevällä tasolla, ja simppelit vuokrausehdot, että esim. koneen ohjelmistoja saa muokata ja sotkea niin paljon kuin sielu sietää, ja omavastuut kohtuulliset jne.

  Vuokra-ajat voisi olla esin viikko-6kk

  Itse tietäisin heti kymmeniä jotka olisi valmiita käyttämään ko. palvelua.

  Lisäksi kun tekee postin kanssa sopparin, on kuljetushinnatkin aivan eri luokkaa, ja koneita varten voisi hankkia oman "trans boxin" missä ne kulkee ehjänä, ja varusteet myös

  • Paska idea.


  • housupasko kirjoitti:

   Paska idea.

   Siis mikä idea on vuokrata läppäreitä? Niistäkin pitäis ottaa niin kova vuokra, että joku 6kk vuokraus tulis maksaan varmaan saman verran kun uus kone, ellei enemmänkin, sillä niitä koneita sais sitten yrittää laittaa taas järjestykseen kun vuokraaja olis sotkenu kaikki ohjelmistot yms.
   Ja käytetyn läppärin saa ostettua johonkin 40-50euroon.
   Itse en tiedä ketään joka haluais vuokrata tietokoneen. Enkä oikein ymmärrä miks joku tarvis sellasta vuokralle.
   Saattaa olla jopa huonompi idea kun toi matkalaukkuvuokraus


  • kdjkgjdsjgsdjgsgdjd kirjoitti:

   Siis mikä idea on vuokrata läppäreitä? Niistäkin pitäis ottaa niin kova vuokra, että joku 6kk vuokraus tulis maksaan varmaan saman verran kun uus kone, ellei enemmänkin, sillä niitä koneita sais sitten yrittää laittaa taas järjestykseen kun vuokraaja olis sotkenu kaikki ohjelmistot yms.
   Ja käytetyn läppärin saa ostettua johonkin 40-50euroon.
   Itse en tiedä ketään joka haluais vuokrata tietokoneen. Enkä oikein ymmärrä miks joku tarvis sellasta vuokralle.
   Saattaa olla jopa huonompi idea kun toi matkalaukkuvuokraus

   Harva nyt autoakaan vuokraa puoleksi vuodeksi?

   Kyse on imenomaan TILAPÄISESTÄ tarpeesta

   Ja tosiaan, viikon autovuokra voi olla300€ samaan hintaan saa vanhan käytetyn auton.

   Kumpi onkaan parempi?

   Harvoin juuri mitään vuokratana, jos sitä tarttee pidemmäksi aikaa

   Kysyntää on, palvelu puuttuu


  • rteg ertg rt kirjoitti:

   Harva nyt autoakaan vuokraa puoleksi vuodeksi?

   Kyse on imenomaan TILAPÄISESTÄ tarpeesta

   Ja tosiaan, viikon autovuokra voi olla300€ samaan hintaan saa vanhan käytetyn auton.

   Kumpi onkaan parempi?

   Harvoin juuri mitään vuokratana, jos sitä tarttee pidemmäksi aikaa

   Kysyntää on, palvelu puuttuu

   Ei se kuule riitä, että sinä kysyt sitä yhtä läppäriä. Joka kerta, kun kone tulee takasin saa siihen ajaa käyttöjärjestelmän ja muut softat uudestaan, jos sinne kerran saa (ja pystyy) kukin asentaa mitä tahtoo. Vie aikaa = rahaa. Aina jää käytön jälkiä vuokravehkeisiin ja kuka haluaa enää vuokrata jotain kulunutta laitetta, jonka akkukin on todennäköisesti jo vähintään viittä vaille kuollut.

   Todista väitteesi oikeaksi aloittamalla kukoistava läppärin/matkalaukun/simmarin/kalsarin/ym -vuokrausfirma tai vaikene ja laita uutta matoa koukkuun.

   Nyt tuolle idealle ja ehkä sinullekin vain nauretaan.


  • John D. Rockefeller kirjoitti:

   Ei se kuule riitä, että sinä kysyt sitä yhtä läppäriä. Joka kerta, kun kone tulee takasin saa siihen ajaa käyttöjärjestelmän ja muut softat uudestaan, jos sinne kerran saa (ja pystyy) kukin asentaa mitä tahtoo. Vie aikaa = rahaa. Aina jää käytön jälkiä vuokravehkeisiin ja kuka haluaa enää vuokrata jotain kulunutta laitetta, jonka akkukin on todennäköisesti jo vähintään viittä vaille kuollut.

   Todista väitteesi oikeaksi aloittamalla kukoistava läppärin/matkalaukun/simmarin/kalsarin/ym -vuokrausfirma tai vaikene ja laita uutta matoa koukkuun.

   Nyt tuolle idealle ja ehkä sinullekin vain nauretaan.

   Tiedän USEITA jotka kaipaisivat tuollaista palvelua

   Ja ei se paljoa aikaa vie, kun tekee jokaiselle mallille oman "imagen" joka ajetaan sinne palautuksen jälkeen, levy sisään, kone käyntiin, ja siinähän se

   Ja idea on juuri siinä, että laitetteita ei käytettäisi loppuun, vaan esim viiden vuoden ajan, ja tottakai kun kone vanhenee, vuokra alenee, lopuksi kone sitten myytäisi pois samoilla nettisivuilla

   Eli vuokraus on MAHTAVA idea tilapäiseen tarpeeseen, sun mielestä on varmaan tyhmää vuokrata myöskään esim betonimyllyä, tai kaivonkonetta tai pakettiautoa, jos sellaista tarttee viikon ajan


  • gtre ert gte kirjoitti:

   Tiedän USEITA jotka kaipaisivat tuollaista palvelua

   Ja ei se paljoa aikaa vie, kun tekee jokaiselle mallille oman "imagen" joka ajetaan sinne palautuksen jälkeen, levy sisään, kone käyntiin, ja siinähän se

   Ja idea on juuri siinä, että laitetteita ei käytettäisi loppuun, vaan esim viiden vuoden ajan, ja tottakai kun kone vanhenee, vuokra alenee, lopuksi kone sitten myytäisi pois samoilla nettisivuilla

   Eli vuokraus on MAHTAVA idea tilapäiseen tarpeeseen, sun mielestä on varmaan tyhmää vuokrata myöskään esim betonimyllyä, tai kaivonkonetta tai pakettiautoa, jos sellaista tarttee viikon ajan

   Sinä, äitisi ja Kellokoskella täyshoidossa asuva muu sukusi ei vielä ole riittävä määrä asiakaskuntaa. Sori.


 • Mites kortsujen vuokraus? Harva niitä tarvii ihan jatkuvasti, mutta välillä sit taas enempi. Itse en tarvi kun kerran pari vuodessa, enkä viitsis sen takia ihan omia ostaa.

  Vuokralla olleet kumit voisit tyhjentää yhteen saaviin, pullottaa ja myydä kalliina proteiinipirtelöinä jossain luomupuodissa.

  Aattelepa ite.

  • Valitettavasti idea ei toimi, kortsut ovat nääs kertakäyttöisiä, joten ei onnistu

   Matkalaukkuja ja tietokoneita taas voi käyttää useastikin


  • ei onnaa kirjoitti:

   Valitettavasti idea ei toimi, kortsut ovat nääs kertakäyttöisiä, joten ei onnistu

   Matkalaukkuja ja tietokoneita taas voi käyttää useastikin

   Ajatusmaailmasi on hyvin rajoittunut.


  • launeen late kirjoitti:

   Ajatusmaailmasi on hyvin rajoittunut.

   Huono idea, kukaan ei uskalla vuokrata matkalaukkua. Oletkos seurannut tulli ohjelmaa? Laukussa voi olla edellisen matkalaisen jäämiä kielletyistä tuliaisista ja koira haistaa... ja vuokraaja istuu linnassa. Unohda....


  • Kerää puolukoita.. kirjoitti:

   Huono idea, kukaan ei uskalla vuokrata matkalaukkua. Oletkos seurannut tulli ohjelmaa? Laukussa voi olla edellisen matkalaisen jäämiä kielletyistä tuliaisista ja koira haistaa... ja vuokraaja istuu linnassa. Unohda....

   Eikös se ole isompi riski vuokrata asuntoauto... siinäkin kun voi olla edellisen käyttäjäjän jäämiä... lisäksi asuntoautossa on paaaljon enemmän "piiloja" kuin matkalaukussa ;)


 • En mä ainakaan vuokraisi laukkua noilla hinnoilla.

  Marketista saa usein tarjouksesta matkalaukun 15-20 eurolla, ja ne on ihan hyvän näköisiä uutena. Ne ei ehkä kestä kuin 2-3 reissua siisteinä ennen kuin kahva irtoaa tai pyörä hajoaa. Sen jälkeen laukku kelpaa vielä muuttolaatikoksi tai ullakolle säilytysrasiaksi. Jos vain harvoin matkustaa, ei siis tietenkään kannata ostaa 500 euron laukkuja, mutta ei kannata myöskään vuokrata laukkua 40 eurolla. Jotta vuokraamisessa olisi mitään mieltä, viikon vuokran hinta pitäisi olla maksimissaan 10 euroa.

 • Paljonko pyydät vuokraa muovikasseista?

  Entä simmareista? Meinisin ensi viikolla uimaan ja pyyhe sekä shamppoot pitäis pakata johonkin...

 • Vieläkö idea on vasta idean tasolla vai joko teet isoa rahaa?

 • Pitäisi saada itselle ja serkkupojalle lapiot ojan kaivuuta varten. Ei viitsisi ostaa, mutta olisikohan jollain vuokrata edullisesti?

  • Jos vielä vartootte siellä pellon laidalla, niin voisin vuokrata teille vanhan bussipysäkin taukotuvaksi. Lapioita mulla ei valitettavasti ole. Ehkä ap vuokraa niitäkin.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.