Kaste= Jeesus

Laitan tähän Room.6-luvusta alkua, joka on mielestäni suurta kasteen evankeliumia:

Room.6:1. "Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi? 2. Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä? 3. Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? 4. Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. 5. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa"

weha: Onko meidän tosiaan uskovaisinakin pysyttävä synnissä? Oikeastaan kohta siis puhuu asianyhteyden mukaan perisynnistä. Onko meidän tosiaan pysyttävä perisynnissä? Syntiähän teemme sanoin ja teoin, joka ikinen. Kuitenkin kohta sanoo, että olemme Jeesuksen kuolemaan kastettu. Useimmat jo ihan pienenä vauvana. Se (kaste) on kohdan mukaan suurta armoa. Näin saamme myös synnit haudata (hengellisesti jokapäiväisessä katumuksessa sinne kasteen hautaan, jota sanotaan toisaalla myöskin Jumalan tekemäksi hyvän omantunnonliitoksi, johon tämäkin kohta viittaa. Tämä osoitaa kuinka tärkeä asia kaste on uskovaisen elämässä. Ihmisiin ei voi aina luottaa, mutta Jeesukseen ja tarjottuun pelastukseen voi.

1.Piet.3:21. "Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus"

134

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 38+22

      "Ihmisiin ei voi aina luottaa, mutta Jeesukseen ja tarjottuun pelastukseen voi."

      Hyvä, että weha on tullut takaisin palstalle ja kirjoittaa tuossa yllä ihan oikein ja varmaan uskoo tuon saman asian myös syntien anteeksisaamisen kanssa, että usko Jeesukseen Kristukseen syntien anteeksisaamisessa on luotettavampaa kuin usko ihmisen antamaan äänelliseen synninpäästöön, jos ei siinä uskota avainten haltijaan Jeesukseen Kristukseen, vaan enemmän ihmisvallan avaimiin.

      • Kai sitä VL-opissakin uskotaan, että synnit antaa anteeksi Pyhä Henki, joka myös uskovaisessa asuu?

        Kun nyt kuitenkin valhesaarnaajia yhä esiintyy, on Lutherin opetus toisaalta hyvä tähän:
        Joh.20:21. "Ja Jesus taas sanoi heille: rauha olkoon teille! niinkuin Isä minun lähetti, niin minä myös lähetän teidät.
        22. Ja kuin hän nämät sanonut oli, puhalsi hän heidän päällensä ja sanoi heille: ottakaat Pyhä Henki:
        23. Joille te synnit anteeksi annatte, niille ne anteeksi annetaan, ja joille te ne pidätte, niille ne ovat pidetyt".

        Luther sanoo tämän kohdan johdosta: "...Jos en saa syntiäni anteeksi, ellei rippi-isällä ole Pyhää Henkeä- eikä kukaan saata olla varma toisesta, että hänellä on Pyhä Henki- Milloin voisin olla varma synninpäästöstä ja saada levollisen omantunnon? Silloin laitani olisi aivan niinkuin ennenkin. Vastaus: otin tämän esille, että asialla olisi oikea perustus. Ei ole mitään epäilystä, ettei syntiä sido ja anna anteeksi kukaan muu kuin vain se, jolla on Pyhä Henki niin varmasti, että minä ja sinä sen tiedämme, kuten nämä Kristuksen sanat vakuuttavat ja todistavat. MUTTA SE EI OLE KUIN KRISTILLINEN KIRKKO so. kaikkien uskovien yhteisö; yksin sillä on nämä avaimet, sitä sinun ei pidä epäillä. Ja joka sen ohella omii avaimet itselleen, on oikea paatunut kirkonryöstäjä, olipa hän sitten paavi tai kuka hyvänsä. Juuri kirkosta jokainen on varma, että sillä on Pyhä Henki" Lähde: "Rauha teille", käännös saksasta."
        weha: "Avaimet on siis annettu koko kirkolle ja seurakunnan paimen hoitaa niitä seurakunnan".
        nimessä.


      • Jumalan syvykisiin!

        Jeesus ja Paavali puhuvat täydellisyydestä.

        "Eksoteerisen kristinuskon dogmi uskosta sijaiskärsijään ja kaiken muun metafyysisen hylkäämiseen ei saa perusteita Raamatusta. Heprealaiskirjeessä mainitaan Kristuksen opin alkeet joita seuraa pyhitys eli pyrkimys täydellisyyteen: Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan, oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta. -Hebr 6:1-2

        Jeesus itse korosti pyhitystä, ei uskoa ilman tekoja. Usko on moottori, lähtökohta, joka motivoi toiminnan. Syntien anteeksi saamista on evankeliumeissa korostettu, koska se on tärkeä lähtökohta uskon ohella. Kuitenkin Jeesus kehoitti syntistä naistakin armahtamisen jälkeen olemaan tekemättä syntiä. Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on. -Matt 5:48 Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset. -Jaak 1:4

        Usein väitetään, että Jeesus oli ainoa täydellinen ihminen. Kuitenkin Jeesuksen seuraajissa oli täydellisiksi kutsuttuja, jotka keskustelivat Jumalan salatusta viisaudesta. Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat, vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme, sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut- sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet- vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat". Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin. -1. Kor 2:6-10"(lainaus netistä).


    • Brita Kajsa

      Kiitos Weha kirjoituksestasi!

      Perisyntihän meissä pysyy, huolimatta uskomisesta ja kasteesta. Se on meidän lihassamme.

      Syntitapoja vastaanhan me joudumme aina taistelemaan vastaan. Välillä voitolla, välillä tappiolla. Anteeksi ne saa kuitenkin uskoa Kristuksen sovitustyön tähden. Katsos, kun Isä Jumala näkee omansa Kristuksessa, Kristuksen Jeesuksen lahjavanhurskauteen puettuna.

      Omissa rääsyissämme emme ole kuin onnettomia orjaparkoja, Kristuksen lahjoittamassa valkeuden vaatteessa sen sijaan täydellisiä. Kasteessahan me olemme puetut Kristukseen.

      Pyhä Jumala kun on täydellisesti lepytetty Jeesuksen sovintouhrissa.

      Kaste on juuri sitä, mitä kirjoitit: hyvän omantunnon liitto. Se todistaa, että työ on tehty ja sinä ja minä saamme aina palata siihen samaan armoliittoon. Niinkuin Kristuksen sovitus ristillä, aivan samoin kaste, niitä ei tarvitse käydä alituiseen uusimaan.

      BK

      ps. mukavaa, että palasit palstalle omalla nikilläsi

      • Kiitos, BK, ihan samoin sinulle.

        En malta olla kirjoittamatta erästä toista kohtaa Jeesukseen kasteesta.

        Gal.3:26. "Sillä te olette kaikki Jumalan lapset uskon kautta Jesuksen Kristuksen päälle.
        27. Sillä niin monta kuin te Kristukseen kastetut olette, niin te olette Kristuksen päällenne pukeneet".

        weha: "Tässä jälleen kuvataan kasteen lohdullista sanomaa, SILLÄ kasteessa puetaan uskon kautta Kristus päällemme. On mielestäni tärkeä puhua siitä mitä kaste on, eikä siitä, mitä se (kaste) ei olisi"


      • Voitko Brita selventää seuraavaa. Pane aina kohta Raamatusta, muutenhan se on vain lööperiä..
        - Perisyntihän meissä pysyy, missä se on Raamatussa?
        - uskomisesta, mihin pitää uskoa?
        - ja kasteesta. Kuka Raamatussa kastettiin vauvana, ja miten?
        Olisi suuri apu.
        Kiitos.


      • etsivä-xx
        Kesitas kirjoitti:

        Voitko Brita selventää seuraavaa. Pane aina kohta Raamatusta, muutenhan se on vain lööperiä..
        - Perisyntihän meissä pysyy, missä se on Raamatussa?
        - uskomisesta, mihin pitää uskoa?
        - ja kasteesta. Kuka Raamatussa kastettiin vauvana, ja miten?
        Olisi suuri apu.
        Kiitos.

        Ef. 2:3
        1 Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. 2 Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä. 3 Heidän joukossaan mekin kaikki ennen elimme noudattaen oman luontomme haluja ja tehden niin kuin ruumiimme ja mielemme tahtoivat, ja näin olimme luonnostamme vihan alaisia niin kuin kaikki muutkin.

        Yksimielisyyden ohje toteaa siitä näin:
        "Siitä turmeluksesta, ensimmäisen ihmisen lankeemuksen perusteella, Jumalan laki syyttää luontoamme eli persoonaamme ja tuomitsee sen. Siten me olemme luontomme (Ef. 2:3) puolesta vihan, kuoleman ja kadotuksen lapsia, jos ei Kristuksen ansio pelasta meitä siitä tilasta."

        Room. 5:12
        12 Yhden ainoan ihmisen teko toi maailmaan synnin ja synnin mukana kuoleman. Näin on kuolema saavuttanut kaikki ihmiset, koska kaikki ovat tehneet syntiä. 13 Olihan synti maailmassa ennen lain antamistakin, mutta missä lakia ei ole, siellä ei synneistä pidetä kirjaa. 14 Kuolema kuitenkin hallitsi Aadamista Moosekseen asti kaikkia, myös niitä, jotka eivät Aadamin tavoin syyllistyneet rikkomukseen. Aadam oli esikuva siitä, joka oli tuleva.

        "Jumala ei ole synnin luoja, alkuunpanija eikä syy, vaan synti, joka on Perkeleen tekoa, on tullut maailmaan yhden ihmisen kautta Perkeleen yllytyksestä (Room. 5:12; 1 Joh. 3:8) Vielä nytkään, tämän turmeluksen vallitessa, ei syntiä meissä luo eikä vaikuta Jumala,"


      • etsivä-xx
        etsivä-xx kirjoitti:

        Ef. 2:3
        1 Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. 2 Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä. 3 Heidän joukossaan mekin kaikki ennen elimme noudattaen oman luontomme haluja ja tehden niin kuin ruumiimme ja mielemme tahtoivat, ja näin olimme luonnostamme vihan alaisia niin kuin kaikki muutkin.

        Yksimielisyyden ohje toteaa siitä näin:
        "Siitä turmeluksesta, ensimmäisen ihmisen lankeemuksen perusteella, Jumalan laki syyttää luontoamme eli persoonaamme ja tuomitsee sen. Siten me olemme luontomme (Ef. 2:3) puolesta vihan, kuoleman ja kadotuksen lapsia, jos ei Kristuksen ansio pelasta meitä siitä tilasta."

        Room. 5:12
        12 Yhden ainoan ihmisen teko toi maailmaan synnin ja synnin mukana kuoleman. Näin on kuolema saavuttanut kaikki ihmiset, koska kaikki ovat tehneet syntiä. 13 Olihan synti maailmassa ennen lain antamistakin, mutta missä lakia ei ole, siellä ei synneistä pidetä kirjaa. 14 Kuolema kuitenkin hallitsi Aadamista Moosekseen asti kaikkia, myös niitä, jotka eivät Aadamin tavoin syyllistyneet rikkomukseen. Aadam oli esikuva siitä, joka oli tuleva.

        "Jumala ei ole synnin luoja, alkuunpanija eikä syy, vaan synti, joka on Perkeleen tekoa, on tullut maailmaan yhden ihmisen kautta Perkeleen yllytyksestä (Room. 5:12; 1 Joh. 3:8) Vielä nytkään, tämän turmeluksen vallitessa, ei syntiä meissä luo eikä vaikuta Jumala,"

        Kes : "uskomisesta, mihin pitää uskoa?"

        me kurjat syntiset tulemme Jumalan edessä vanhurskaiksi ja pelastumme ainoastaan uskomalla Kristukseen. Vanhurskautenamme on siis yksin Kristus.
        Me uskomme, opetamme ja tunnustamme, että usko on ainoa keino ja väline, jolla tartumme Kristukseen ja Kristuksessa siihen "vanhurskauteen, joka kelpaa Jumalalle". Kristuksen tähden se "usko luetaan vanhurskaudeksi" meille (Room. 4:5).


      • etsivä-xx kirjoitti:

        Kes : "uskomisesta, mihin pitää uskoa?"

        me kurjat syntiset tulemme Jumalan edessä vanhurskaiksi ja pelastumme ainoastaan uskomalla Kristukseen. Vanhurskautenamme on siis yksin Kristus.
        Me uskomme, opetamme ja tunnustamme, että usko on ainoa keino ja väline, jolla tartumme Kristukseen ja Kristuksessa siihen "vanhurskauteen, joka kelpaa Jumalalle". Kristuksen tähden se "usko luetaan vanhurskaudeksi" meille (Room. 4:5).

        Kauniisti kirjoitettu, mutta ei lisää ymmärrystäni?
        Tuo efesoon kirjoitetut jakeet, kertovat mielestäni siitä, että Kristuksen tuntemus tekee missä elämän. – Minä olen tie, totuus ja elämä.
        Mitään siinä ei puhuta perisynnistä? Olemme vain paratiisista ajettuina Jumalan kirkkautta vailla, teimme syntiä tai emme, jollei meitä lunasteta.
        Kysymys on valinnasta viime kädessä, jäädäänkö Jumalan lakiin, vai tunnustetaanko Jeesus Herraksemme, kuten ristin ryöväri.
        Lähtökohtana puntarointiin voidaan ottaa vaikka juutalaiset. He uskovat Jumalaan, eikö vaan, kuten Paavali ollessaan Saulus. Hän oli ollut viisaan professorin oppilas ja sai Tooran ( VT;n) ulkoa ja oli jopa valmis tappamaan epäuskoisen. Hänellä oli yksi Herra, Jumala, abba Isä, Jehovah.
        Mutta Hän valisti Damaskin tiellä toisin. Hän tunnusti Jeesuksen Herrakseen. Se mahdollisti Hänelle pelastusmahdollisuuden, mutta rajallisesti. Raja on se, että Hän tunnusti suullaan Jeesuksen Kuninkaaksi, ja eli Hänen oppiensa mukaan.
        Kukaan ei saarnannut Hänelle syntejä anteeksi, mutta Raamatun sanan mukaan Hän pelastui.
        Vain se ratkaisee, turha on peremmälle meneviä juttuja miettiä, kun vain harva edes tietää, mitä silloin on tapahtunut. Vain usko Jeesukseen Herrana, ei yksin vapahtajana pelastaa.
        Jos lapsi kuolee ennekuin Hän erottaa oikean väärästä, Raamatun mukaan on Hän vanhurskas.
        Mitään kommervenkkeja ei tarvita.
        Tuo mitä kirjoitit uskomalla Kristukseen, on hieman tarkemmin näin, että Jumalan lupaus ihmisen pelastukseen on Kristus. Mutta ”kristuksia” on ollut maailman sivu, ja se, että uskoo, että Jeesus nasaretilainen on Kristus, tai alkukielellä Messias, on pelastava usko.
        Juuri tämä erottaa juutalaiset keskenään, me messiaaniset ja rullaposket. Molemmat uskovat Kristukseen (Jeesuksen aikaan heitä esiintyi toista kymmentä), mutta me, ja uudestisyntyneet, että juuri Hän, nasaretilainen on se luvattu Messias.
        Uskon, että samaa tarkoitat, koen, että olet kristitty. Juutalaisena minulle on vain konteksi hieman selvempi.
        Oikeastaan kysyin tätä Bristalta, mutta jos Hän on kanssasi samaa mieltä, hyvään suuntaan olette menossa.
        Kes.


      • Toteaja.
        Kesitas kirjoitti:

        Voitko Brita selventää seuraavaa. Pane aina kohta Raamatusta, muutenhan se on vain lööperiä..
        - Perisyntihän meissä pysyy, missä se on Raamatussa?
        - uskomisesta, mihin pitää uskoa?
        - ja kasteesta. Kuka Raamatussa kastettiin vauvana, ja miten?
        Olisi suuri apu.
        Kiitos.

        En itsekään tiedä Raamatussa kohtaa, jossa joku olisi lapsena kastettu, mutta sillä ei ole oikeasti väliä pelastuksen kanssa, kastetaanko lapsena vain aikuisena. Usko ja kaste, siinä järjestys, mutta ilman uskoa ei kaste voi pelastaa.

        Minut on kastettu lapsena, enkä mä tarvi uutta kastetta, en muista, miten silloin uskoin, mutta kaiketi puhtaimmin ja yksinkertaisimmin, kuin koskaan sen jälkeen :D


      • Brita Kajsa
        Kesitas kirjoitti:

        Voitko Brita selventää seuraavaa. Pane aina kohta Raamatusta, muutenhan se on vain lööperiä..
        - Perisyntihän meissä pysyy, missä se on Raamatussa?
        - uskomisesta, mihin pitää uskoa?
        - ja kasteesta. Kuka Raamatussa kastettiin vauvana, ja miten?
        Olisi suuri apu.
        Kiitos.

        "Silllä minä en tunne omakseni sitä, mitä teen;sillä minä en toteuta sitä, mitä tahdon,vaan mitä minä vihaan, sitä minä teen. Room 7:15

        Niin en nyt tee sitä enää minä, vaan synti, joka minussa asuu.Sillä minä tiedän, minussa, se on minun lihassani,asu mitään hvyää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei;sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon,minä en tee,vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. Room.7:17-19

        Tämä luku ja seuraava kuvaa hyvin sitä taistelua, mikä käydään luonnollisen ja hengellisen ihmisen välillä.

        Ef.4:22 lähtien tulee hyviä kehoituksia, niitähän tuskin tarvitsisi antaa, jos meissä ei ei olisi syntinen ja turmeltunut vanha luonto.

        Uskomisesta: Joh. 3:16.

        Kasteesta: Matt. 28:19-20. Kaikkeen kansaan kuuluvat kaikki, ikään, sukupuoleen, rotuun ym. katsomatta. Kaste ei ole ihmisen teko syvimmimmältä olemukseltaan, ihminen toki suostuu ja tottelee käskyä. Kuuliaisuutta on, että vanhemmat vievät myös lapsensa kasteelle. Siinä Jumalakin tekee jotain. Ydin on kuitenkin usko, jolla tartutaan kiinni kaikkiin Sanan lupauksiin. Lapsi sellaisenaan on asetettu meille esikuvaksi, aivan oikein, he ovat jo syntyessään Jumalan lapsia, miksi kieltää kaste näiltä Jumalan rakkailta pienokaisilta. Heheän kuuluvat Kristukselle ja myös seurakuntaan. Vaikka olisi myöhemmin saanut parannuksen armon ja mennyt kasteelle, tulee hetkiä, jolloin epäilee, voi lähteä omille teilleen, kastetta ei kuitenkaan uusita.

        Nämä ovat Kesitas varmasti kovin vaikeita asioita meidän keskustella. Me kun katsomme mm. kastetta lähtökohtaisesti eri suunnalta. Voin kuitenkin kertoa, että olen itse ns. baptistisen kasteen aikanani saatuani löytänyt sen armon ja lahjan, minkä Jumala antaa kasteessa ja suloisimmillaan ja puhtaimmillaan juuri lapsen kasteessa.

        BK

        BK


    • Komp Akti

      Tiivistä, hyvä ystävä!

    • 59+33

      "weha: "Avaimet on siis annettu koko kirkolle ja seurakunnan paimen hoitaa niitä seurakunnan nimessä. "

      Oikein puhuu weha, koska Raamatunkin mukaan Jeesus sanoi, että tälle uskolle, minkä Pietari tunnusti julkisesti, minä rakennan seurakuntani.

      Matt. 16:18
      Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita.

      Eli seurakunnalle Jeesus jätti uskon, joka avaa taivaat tai sulkee. Seurakunnan on julistettava tätä uskoa, että jokaisella olisi tämän uskon tähden mahdollisuus pelastua tai olla pelastumatta. Näin seurakunta paimentensa avulla tarjoaa avaimia jokaiselle ja kaikkialle.

      • Lyhyesti

        Täyttä vl-pas.kaa!


      • Älähti
        Lyhyesti kirjoitti:

        Täyttä vl-pas.kaa!

        Osuko kalikka? Rohkeasti vaan parannuksen askelille.


      • Panetko paikan, missä avaimet on annettu kirkolle.

        Kes.


      • Toteaja.
        Kesitas kirjoitti:

        Panetko paikan, missä avaimet on annettu kirkolle.

        Kes.

        Äläpä puhu panojuttuja täällä!


    • 5v

      Entä jos ajautuu pois uskosta onko peli menetetty ikuisesti?

      • 4v

        Ei. Voi palata takaisin, kun tekee parannuksen.


      • Ei tietenkään menetetty, vaikka olisi uskon jättänyt, silä parannuksessa voi palata jälleen hyvän omantunnonliittoon, kasteen armoon- Puhumme tällöin aina uudelleen uskomisesta, emme koskaan uudelleen kastamisesta...Juman puolelta kaste on aina voimassa.


      • 5v
        weha kirjoitti:

        Ei tietenkään menetetty, vaikka olisi uskon jättänyt, silä parannuksessa voi palata jälleen hyvän omantunnonliittoon, kasteen armoon- Puhumme tällöin aina uudelleen uskomisesta, emme koskaan uudelleen kastamisesta...Juman puolelta kaste on aina voimassa.

        Miten se uudelleen uskominen tapahtuu käytännössä?


      • Brita Kajsa
        5v kirjoitti:

        Miten se uudelleen uskominen tapahtuu käytännössä?

        Ihan niinkuin se ennenkin uskominen.

        Uskon antaa Jumala Pyhän Hengen välityksellä. Et sinä omassa ymmärryksessä pysty uskomaan. Jumalan työtä, että kyselet.

        Se, miten se usko syntyy, siihen on erilaisia tapoja. Uskon alkaja kuitenkin, siis Jeesus, sen aloittaa. Uskohan on lujaa luottamusta siihen mitä toivotaan, ojentautumista sen mukaan mikä ei näy. Miten tämä luottamus syntyy ja alkaa, se on aina henkilökohtainen kokemus. Ja Jumalan työtä meissä.

        Käytäntö, tarkoitat varmaan erilaisia metodeja. Ei ole yhtä toimintatapaa. Yksilöt ovat erilaisia. Minulle itselleni oli varsin tärkeää lähteä julkisesti tekemään parannusta aikanaan. En pidä sitä kuitenkaan pelastuksen mittarina. Uskon varmuus lahjoitetaan sydämeen, se ei ole ihmisen työtä. Kuka missäkin. Uskon kohde on oleellinen asia ja se on Jeesus Kristus, Jumalan Poika, syntiemme sovittaja.

        Minulle itselleni on rakas tämä vanhoillisten saarna. Ja nimenomaan se saarna, mitä vanhat opettajat lukivat, saarnasivat ja kirjoittivat. Tästä nykyisestä opista en ole niin perillä. Niistä vanhoista kirjoituksista saan uskon silmin katsella veristä Vapahtajaa, Jeesusta, joka kuoli juuri minun tähteni. Ne eivät toki syrjäytä ilmoitettua Sanaa, Rttua, mutta tuovat evankeliumin minulle ikäänkuin käsin kosketeltavaksi ja suulla maistettavaksi.

        BK


      • Luther säätiö
        Brita Kajsa kirjoitti:

        Ihan niinkuin se ennenkin uskominen.

        Uskon antaa Jumala Pyhän Hengen välityksellä. Et sinä omassa ymmärryksessä pysty uskomaan. Jumalan työtä, että kyselet.

        Se, miten se usko syntyy, siihen on erilaisia tapoja. Uskon alkaja kuitenkin, siis Jeesus, sen aloittaa. Uskohan on lujaa luottamusta siihen mitä toivotaan, ojentautumista sen mukaan mikä ei näy. Miten tämä luottamus syntyy ja alkaa, se on aina henkilökohtainen kokemus. Ja Jumalan työtä meissä.

        Käytäntö, tarkoitat varmaan erilaisia metodeja. Ei ole yhtä toimintatapaa. Yksilöt ovat erilaisia. Minulle itselleni oli varsin tärkeää lähteä julkisesti tekemään parannusta aikanaan. En pidä sitä kuitenkaan pelastuksen mittarina. Uskon varmuus lahjoitetaan sydämeen, se ei ole ihmisen työtä. Kuka missäkin. Uskon kohde on oleellinen asia ja se on Jeesus Kristus, Jumalan Poika, syntiemme sovittaja.

        Minulle itselleni on rakas tämä vanhoillisten saarna. Ja nimenomaan se saarna, mitä vanhat opettajat lukivat, saarnasivat ja kirjoittivat. Tästä nykyisestä opista en ole niin perillä. Niistä vanhoista kirjoituksista saan uskon silmin katsella veristä Vapahtajaa, Jeesusta, joka kuoli juuri minun tähteni. Ne eivät toki syrjäytä ilmoitettua Sanaa, Rttua, mutta tuovat evankeliumin minulle ikäänkuin käsin kosketeltavaksi ja suulla maistettavaksi.

        BK

        Raamatusta tulee mieleen se kertomus tuhlaajapojasta, joka siis oli jo alussa Isän lapsi, mutta sitten luopui uskosta ja sai palaamisen armon.

        Luuk.15:24. "Sillä tämä minun poikani oli kuollut, ja virkosi jälleen: hän oli kadonnut, ja on taas löydetty; ja rupesivat riemuitsemaan".

        Tätä on sitten monasti uudessaliitossa verrattu, hyvän omantunnonliittoon (1.Piet.3:21), kasteen armoon palaamisena, kertakaikkiseen uudestisyntymiseen.

        Lapsi saa armonlupauksen kasteessa, Jumala pukee hänet siinä Kristukseen, sillä ei Jumalan sana voi valehdella siitä, mitä kaste on.

        Jumalan sana sanoo, että kasteessa meidät on pesty puhtaaksi synnistä (Apt. 2:38,39; 22:12–16), meille on lahjoitettu Pyhä Henki (Apt. 2:38–39), meidät on kastettu yhdeksi Kristuksen ruumiiksi eli olemme tulleet kristityiksi (1 Kor. 12:13) ja puettu Jeesukseen Kristukseen eli hänen ansioonsa ja vanhurskauteensa (Gal. 3:26–27). 1 Piet. 3:20–21 sanookin yksiselitteisesti kasteen pelastavan. Paavali yhdisti kasteen ja Hes. 36:25:ssa mainitun synneistä puhdistavan puhtaan veden (Heb. 10:22). Kasteessa meidät on haudattu ja herätetty Kristuksen kanssa (Room. 6:3–4; Kol. 2:10–13), mikä on selvästi kasteen merkitys. Kaste on Kristuksen ympärileikkaus eli lihan ruumiin poisriisuminen (Kol. 2:10–13). Se on uudestisyntymisen pesu ja Pyhän Hengen uudistus (Tiit. 3:5), ja kreikkalainen alkuteksti osoittaa selvästi näiden kuuluvan yhteen. Meidän tulee syntyä vedestä ja Hengestä päästäksemme Jumalan valtakuntaan (Joh. 3:5). Jumalan sanat eivät ole mitä tahansa sanoja, sillä niiden kautta on luotu koko maailma. Itseasiassa taivaat ja samoin maa on rakennettu vedestä ja veden kautta Jumalan sanan voimasta (2 Piet. 3:5).


      • weha kirjoitti:

        Ei tietenkään menetetty, vaikka olisi uskon jättänyt, silä parannuksessa voi palata jälleen hyvän omantunnonliittoon, kasteen armoon- Puhumme tällöin aina uudelleen uskomisesta, emme koskaan uudelleen kastamisesta...Juman puolelta kaste on aina voimassa.

        Panetko paikan, missä kastetaan Jumalaan?? Vaikka luterilisen käsityksen mukaan?
        Eikö teillä kasteta vain seurakuntaanne?
        Eli siis ripotellaan.


      • Luther säätiö kirjoitti:

        Raamatusta tulee mieleen se kertomus tuhlaajapojasta, joka siis oli jo alussa Isän lapsi, mutta sitten luopui uskosta ja sai palaamisen armon.

        Luuk.15:24. "Sillä tämä minun poikani oli kuollut, ja virkosi jälleen: hän oli kadonnut, ja on taas löydetty; ja rupesivat riemuitsemaan".

        Tätä on sitten monasti uudessaliitossa verrattu, hyvän omantunnonliittoon (1.Piet.3:21), kasteen armoon palaamisena, kertakaikkiseen uudestisyntymiseen.

        Lapsi saa armonlupauksen kasteessa, Jumala pukee hänet siinä Kristukseen, sillä ei Jumalan sana voi valehdella siitä, mitä kaste on.

        Jumalan sana sanoo, että kasteessa meidät on pesty puhtaaksi synnistä (Apt. 2:38,39; 22:12–16), meille on lahjoitettu Pyhä Henki (Apt. 2:38–39), meidät on kastettu yhdeksi Kristuksen ruumiiksi eli olemme tulleet kristityiksi (1 Kor. 12:13) ja puettu Jeesukseen Kristukseen eli hänen ansioonsa ja vanhurskauteensa (Gal. 3:26–27). 1 Piet. 3:20–21 sanookin yksiselitteisesti kasteen pelastavan. Paavali yhdisti kasteen ja Hes. 36:25:ssa mainitun synneistä puhdistavan puhtaan veden (Heb. 10:22). Kasteessa meidät on haudattu ja herätetty Kristuksen kanssa (Room. 6:3–4; Kol. 2:10–13), mikä on selvästi kasteen merkitys. Kaste on Kristuksen ympärileikkaus eli lihan ruumiin poisriisuminen (Kol. 2:10–13). Se on uudestisyntymisen pesu ja Pyhän Hengen uudistus (Tiit. 3:5), ja kreikkalainen alkuteksti osoittaa selvästi näiden kuuluvan yhteen. Meidän tulee syntyä vedestä ja Hengestä päästäksemme Jumalan valtakuntaan (Joh. 3:5). Jumalan sanat eivät ole mitä tahansa sanoja, sillä niiden kautta on luotu koko maailma. Itseasiassa taivaat ja samoin maa on rakennettu vedestä ja veden kautta Jumalan sanan voimasta (2 Piet. 3:5).

        Raamatusta tulee mieleen se kertomus tuhlaajapojasta, joka siis oli jo alussa Isän lapsi, mutta sitten luopui uskosta ja sai palaamisen armon.** Panetko kohdan, missä lukee, - sai palaamisen armon. Samalla, voit mainita sen, että Hän oli MIHIN? uskossa lähtiessään.
        Mitä Sinä käsität uudestisyntymisellä, ja kehen? Milloin siihen tullaan ja oletko Sinä uudestisyntynyt?

        >>Lapsi saa armonlupauksen kasteessa, Jumala pukee hänet siinä Kristukseen, sillä ei Jumalan sana voi valehdella siitä, mitä kaste on.** Kysymys on vauvasta.. Tajuamattomasta ihmisen alusta, juoka ei muista mitään lupusta, syö ja ulostaa ainoastaan. Ripottelukaste on Jumalan pilkkaa, raakaa pilkkaa. Mainitse yksi nimeltä Raamatussa, missä kastettiin, a- ripottelemalla, b- vauvaa.
        Mitä syntiä vauva on TEHNYT?

        Kes.


      • Kesitas kirjoitti:

        Panetko paikan, missä kastetaan Jumalaan?? Vaikka luterilisen käsityksen mukaan?
        Eikö teillä kasteta vain seurakuntaanne?
        Eli siis ripotellaan.

        Kesitas voisi lopettaa tuon järkeislakiuskonsa kauppaamisen palstalla. Nim. "Luther säätiöllä", oli selvät Raamatun kohdat kasteen merkituksestä, jonka myös minä jo aloituksessa toin myös esiin. Tämähän ketju alkaa jo otsikolla "Krisrus= kaste". Raamatussa mm. näin kerrottu: "Olemme hänen kuolemaansa kastetut " ja "Kaste pukee Kristuksen yllemme" (Room.6:3; Gal.3:27).
        Älä siis kiellä ja jauha potaskaa "kesitas". Raamattu sanan ratkaisee, ei edes enkeli taivaasta" (Gal.1:8).

        Mitä tulee kasteen muotoon Raamatussa, siitä ei ole käskyä, eikä säädostä. 17. Niin Ananias meni sinne ja tuli huoneeseen sisälle ja pani kätensä hänen päällensä, ja sanoi: rakas veljeni Saul! se Herra lähetti minun, (Jesus, joka sinulle ilmestyi tiellä, jotas vaelsit,) että sinä saisit näkös jälleen, ja Pyhällä Hengellä täytettäisiin.

        Paavalin kaste ennenminkin kuvaa ihan valelukastetta:
        apt.9:18. "Ja hänen silmistänsä putosivat kohta niinkuin suomukset, ja hän sai sillä hetkellä näkönsä jällensä, nousi ja kastettiin".
        weha: "Pelastusta ei saakkaan aikaan vesi, vaan Jumalan sana, joka on vedessä ja veden kanssa".


      • Luther säätiö
        weha kirjoitti:

        Kesitas voisi lopettaa tuon järkeislakiuskonsa kauppaamisen palstalla. Nim. "Luther säätiöllä", oli selvät Raamatun kohdat kasteen merkituksestä, jonka myös minä jo aloituksessa toin myös esiin. Tämähän ketju alkaa jo otsikolla "Krisrus= kaste". Raamatussa mm. näin kerrottu: "Olemme hänen kuolemaansa kastetut " ja "Kaste pukee Kristuksen yllemme" (Room.6:3; Gal.3:27).
        Älä siis kiellä ja jauha potaskaa "kesitas". Raamattu sanan ratkaisee, ei edes enkeli taivaasta" (Gal.1:8).

        Mitä tulee kasteen muotoon Raamatussa, siitä ei ole käskyä, eikä säädostä. 17. Niin Ananias meni sinne ja tuli huoneeseen sisälle ja pani kätensä hänen päällensä, ja sanoi: rakas veljeni Saul! se Herra lähetti minun, (Jesus, joka sinulle ilmestyi tiellä, jotas vaelsit,) että sinä saisit näkös jälleen, ja Pyhällä Hengellä täytettäisiin.

        Paavalin kaste ennenminkin kuvaa ihan valelukastetta:
        apt.9:18. "Ja hänen silmistänsä putosivat kohta niinkuin suomukset, ja hän sai sillä hetkellä näkönsä jällensä, nousi ja kastettiin".
        weha: "Pelastusta ei saakkaan aikaan vesi, vaan Jumalan sana, joka on vedessä ja veden kanssa".

        Yhdyn täysin wehan kirjoitukseen Raamatusta. Tämä ei liene aivan lestadiolaista opetusta, siksi käyn Luther säätiössä.

        Kasteen muodosta jotain vielä.

        Kun apostolit kastoivat kuulijakuntaa, jolla ei tietysti ollut kastepukuja mukanaan (köyhillä ei ollut edes muuta vaatepartta kuin päällä oleva), oli pakko kastaa valelemalla, koska yleisön takia ei voitu esiintyä alastomanakaan. Jeesuksen kastetta esittävät varhaiskristilliset maalaukset (kuten Rooman katakombissa Pyhän Calixtuksen kastekappelissa oleva heti ensimmäisen vuosisadan jälkeen syntynyt kuva) paljastavat, että valelu on ollut alkukirkon yleisin kastetapa: kastettava seisoi vedessä ja kastaja valeli vedellä hänen päänsä ja olkapäänsä.

        Didakhe vuosien 50–100 vaiheilta mainitsee valelukasteen. Justinus Marttyyri (110–165 jKr.) mainitsee Apologiassaan epäjumalain pappien matkivan kristillistä kastetta pirskottaessaan itsensä vedellä. Tertullianus (145–220 jKr.) mainitsee kirjassaan De Baptismo, ettei ole väliä kastetaanko ihminen meressä tai lammikossa, virrassa tai maljassa, järvessä tai ruuhessa. Cyprianus (200–258 jKr.) sanoo kirjassaan Fidukselle, ettei kenenkään tule vaivaantua pirskottelemalla tai valelemalla suoritetusta kasteesta.

        Kirkkohistoria kertoo upotuskasteitakin olleen, mutta Raamatussa ei ole ohjetta, että kaste olisi toimitettava tällä tavalla. Mikäli upottamista käytettiin, se oli kirkollinen perimätapa, ei Raamatussa määrätty muoto.

        On yhdentekevää, valellaanko, vihmotaanko vai upotetaanko, kunhan vain kaste toimitetaan kolmiyhteisen Jumalan nimeen puhtaalla vedellä. Valeleminen sopii hyvin kuvaamaan ‘puhdistusta synneistä’ ja ‘elävän veden virtoja’. Vihmominen eli pirskottaminen kuvaa ‘puhdistusta’ ja ‘Jumalan armon siunausta’. Upottaminen kuvaa paitsi ‘puhdistusta synneistä’ myös ‘vanhan ihmisen kuolemaa’ ja ‘uuden ihmisen syntymistä’. Alkukirkko ymmärsi, että kasteen olemus ei riipu veden määrästä vaan laadusta: sen on oltava ‘Kristuksen veren punaamaa’! Näin ollen kasteen muoto on Jumalan sanan mukaan varsin vapaa, ja tämä on myös luterilaisen kirkon kanta.


      • Kesitas kirjoitti:

        Raamatusta tulee mieleen se kertomus tuhlaajapojasta, joka siis oli jo alussa Isän lapsi, mutta sitten luopui uskosta ja sai palaamisen armon.** Panetko kohdan, missä lukee, - sai palaamisen armon. Samalla, voit mainita sen, että Hän oli MIHIN? uskossa lähtiessään.
        Mitä Sinä käsität uudestisyntymisellä, ja kehen? Milloin siihen tullaan ja oletko Sinä uudestisyntynyt?

        >>Lapsi saa armonlupauksen kasteessa, Jumala pukee hänet siinä Kristukseen, sillä ei Jumalan sana voi valehdella siitä, mitä kaste on.** Kysymys on vauvasta.. Tajuamattomasta ihmisen alusta, juoka ei muista mitään lupusta, syö ja ulostaa ainoastaan. Ripottelukaste on Jumalan pilkkaa, raakaa pilkkaa. Mainitse yksi nimeltä Raamatussa, missä kastettiin, a- ripottelemalla, b- vauvaa.
        Mitä syntiä vauva on TEHNYT?

        Kes.

        Kesitakselle paalamisen armosta.
        Tuhlaajapoikahan oli vertauksessa syntynyt isänsä lapseksi, hän palasi kotia isänsä luokse. Tässä on myös hengellinen vertaus rinnakkain, eli : "virkosi jälleen" ja "Taas löydetty".

        Luuk.15:24. "Sillä tämä minun poikani oli kuollut, ja virkosi jälleen: hän oli kadonnut, ja on taas löydetty; ja rupesivat riemuitsemaan".


      • weha kirjoitti:

        Kesitakselle paalamisen armosta.
        Tuhlaajapoikahan oli vertauksessa syntynyt isänsä lapseksi, hän palasi kotia isänsä luokse. Tässä on myös hengellinen vertaus rinnakkain, eli : "virkosi jälleen" ja "Taas löydetty".

        Luuk.15:24. "Sillä tämä minun poikani oli kuollut, ja virkosi jälleen: hän oli kadonnut, ja on taas löydetty; ja rupesivat riemuitsemaan".

        Juuri näin Isälle.
        Tämä selvä, mutta turha liikaa hengellistää. Pojan uskosta ei ollut vertuksessa mitään puhetta.

        Kerrotko Weha, missä poika teki parannuksen? Kommentoidaan sitten.

        Kes.


      • weha kirjoitti:

        Kesitas voisi lopettaa tuon järkeislakiuskonsa kauppaamisen palstalla. Nim. "Luther säätiöllä", oli selvät Raamatun kohdat kasteen merkituksestä, jonka myös minä jo aloituksessa toin myös esiin. Tämähän ketju alkaa jo otsikolla "Krisrus= kaste". Raamatussa mm. näin kerrottu: "Olemme hänen kuolemaansa kastetut " ja "Kaste pukee Kristuksen yllemme" (Room.6:3; Gal.3:27).
        Älä siis kiellä ja jauha potaskaa "kesitas". Raamattu sanan ratkaisee, ei edes enkeli taivaasta" (Gal.1:8).

        Mitä tulee kasteen muotoon Raamatussa, siitä ei ole käskyä, eikä säädostä. 17. Niin Ananias meni sinne ja tuli huoneeseen sisälle ja pani kätensä hänen päällensä, ja sanoi: rakas veljeni Saul! se Herra lähetti minun, (Jesus, joka sinulle ilmestyi tiellä, jotas vaelsit,) että sinä saisit näkös jälleen, ja Pyhällä Hengellä täytettäisiin.

        Paavalin kaste ennenminkin kuvaa ihan valelukastetta:
        apt.9:18. "Ja hänen silmistänsä putosivat kohta niinkuin suomukset, ja hän sai sillä hetkellä näkönsä jällensä, nousi ja kastettiin".
        weha: "Pelastusta ei saakkaan aikaan vesi, vaan Jumalan sana, joka on vedessä ja veden kanssa".

        >>Kesitas voisi lopettaa tuon järkeislakiuskonsa kauppaamisen palstalla.** Juuri näin ihmisille, joille opetetaan – järki vangiksi ottakaatte.
        Viisauden voimasta ja sen lahjasta Raamattu puhuu yli kolme sataa kertaa, mutta tyhmää se halventaa.
        Juuri toisinpäin, kun Vl opettaa. Isän raiskauskin on ymmärrettävä vain uskomisen kautta, sanoi minulle yksi raiskattu, vaikka se ei sovi Hänen järkeensä.
        Minä en ole mitenkään tuon antisemitisti paholaisen, Hitlerin oppi- isän linjoilla, joten väärää puuta haukut.
        Vai ei ole kasteesta puhetta. Olen kreikan kielen opiskelussa aika pitkällä, arameakin ja osin heprea luontuu ja sinä puhut kasteesta, kun se olisi jokin toimenpide, ilman upotusta.
        Kaste on upotus, verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma.
        Jos siinä on sinulla tulkintavaikeuksia, se on sinun piikissäsi, valitan. Vain upottaminen on kaste, tuo valelu on Jumalan pilkkaa.
        Lähetys-/ kastekäsky kuuluu kreikaksi kirjoitettuna; Ο Ιησούς ήρθε σ 'αυτούς και τους μίλησε έτσι:. "Έχω δοθεί κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη: ( βαπτίζοντες ) αυτούς εις τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, και διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα τα πράγματα απολύτως σας έχω διέταξε . Και, ιδού, εγώ είμαι μαζί σας πάντα, μέχρι το τέλος. "
        Panin juuri Sinulle sanan upottaa, painaa veden alle sulkeisiin, eli ( βαπτίζοντες
        Tajuatko?
        Tuo mitä sanot Sauluksesta. kirjoitit jakeen 17. Jota ei ole edes Raamatussa, mutta siellä lukee kasteen kohdalla näin, Hän nousi jalkeille,, eli siirtyi kasteelle.
        Apt 9;18, loppu- osa Hän nousi jalkeille, ja hänet kastettiin. Alkutekstin mukaan, NOUSI JA OTTI KASTEEN.
        Muuta, kun babtizoota ei silloin tunnettu, vasta 2 vuotta sen jälkeen, kun Rooman kirkko alkoi kastaa seurakuntaansa.
        Kes.


      • Luther säätiö kirjoitti:

        Yhdyn täysin wehan kirjoitukseen Raamatusta. Tämä ei liene aivan lestadiolaista opetusta, siksi käyn Luther säätiössä.

        Kasteen muodosta jotain vielä.

        Kun apostolit kastoivat kuulijakuntaa, jolla ei tietysti ollut kastepukuja mukanaan (köyhillä ei ollut edes muuta vaatepartta kuin päällä oleva), oli pakko kastaa valelemalla, koska yleisön takia ei voitu esiintyä alastomanakaan. Jeesuksen kastetta esittävät varhaiskristilliset maalaukset (kuten Rooman katakombissa Pyhän Calixtuksen kastekappelissa oleva heti ensimmäisen vuosisadan jälkeen syntynyt kuva) paljastavat, että valelu on ollut alkukirkon yleisin kastetapa: kastettava seisoi vedessä ja kastaja valeli vedellä hänen päänsä ja olkapäänsä.

        Didakhe vuosien 50–100 vaiheilta mainitsee valelukasteen. Justinus Marttyyri (110–165 jKr.) mainitsee Apologiassaan epäjumalain pappien matkivan kristillistä kastetta pirskottaessaan itsensä vedellä. Tertullianus (145–220 jKr.) mainitsee kirjassaan De Baptismo, ettei ole väliä kastetaanko ihminen meressä tai lammikossa, virrassa tai maljassa, järvessä tai ruuhessa. Cyprianus (200–258 jKr.) sanoo kirjassaan Fidukselle, ettei kenenkään tule vaivaantua pirskottelemalla tai valelemalla suoritetusta kasteesta.

        Kirkkohistoria kertoo upotuskasteitakin olleen, mutta Raamatussa ei ole ohjetta, että kaste olisi toimitettava tällä tavalla. Mikäli upottamista käytettiin, se oli kirkollinen perimätapa, ei Raamatussa määrätty muoto.

        On yhdentekevää, valellaanko, vihmotaanko vai upotetaanko, kunhan vain kaste toimitetaan kolmiyhteisen Jumalan nimeen puhtaalla vedellä. Valeleminen sopii hyvin kuvaamaan ‘puhdistusta synneistä’ ja ‘elävän veden virtoja’. Vihmominen eli pirskottaminen kuvaa ‘puhdistusta’ ja ‘Jumalan armon siunausta’. Upottaminen kuvaa paitsi ‘puhdistusta synneistä’ myös ‘vanhan ihmisen kuolemaa’ ja ‘uuden ihmisen syntymistä’. Alkukirkko ymmärsi, että kasteen olemus ei riipu veden määrästä vaan laadusta: sen on oltava ‘Kristuksen veren punaamaa’! Näin ollen kasteen muoto on Jumalan sanan mukaan varsin vapaa, ja tämä on myös luterilaisen kirkon kanta.

        Kirjoitat, että ripottelukaste oli jo apostolien aikaan muodissa, koska ei ollut kasteasua.
        Muutama kysymys, että saisin asiaan lisää valaistusta.
        Missä Sanassa sanotaan kasteasusta?
        Missä valelusta? Pabtizoo on aina upottamista, kaste on hyvin väärä suomennos.
        Olisi hienoa nähdä vahvistus Raamatusta.
        Myöhemmästä kastemenettelystä olen tietoinen, mutta juutalaisena myös alkuperäinen, niin Johanneksen, kun juutalaiskasteen ja Jeesuksen opettaman kasteen menetelmät olivat yhtä.
        Juutalainen ihminen ei oikaise missään, minkä Hän on oppinut. Tämä olisi ensimmäinen oikaisu ja tottelemattomuus, minkä tulee julki, kirjoitukset eivät niitä käsittääkseni tunne.
        En ole luterilainen, mutta olen hieman mielistynyt hermeneuttiseen näkemykseenne, eksegeettisinsesti usein olen samaan mieltä, mutta tuo edellinen kaivaa.
        Jos pohdit asioita pelkän kirkkohistorian läpi, on näkemyksesi nuori. Luterilaisilla se on vasta muutama sata vuotta, meillä juutalaisilla muutama tuhat vuotta. Kirjoitat - Kirkkohistoria kertoo upotuskasteitakin olleen, mutta Raamatussa ei ole ohjetta, että kaste olisi toimitettava tällä tavalla. Mikäli upottamista käytettiin, se oli kirkollinen perimätapa, ei Raamatussa määrätty muoto.** Olet väärässä, Raamatun kaste on batizoo niminen, johon aina kuuluu upotus ja se on alkuteksteissä, jopa arabialaisessakin käännöksessä, jota juuri availen, mitään epäselvää kasteen ja veden suhteesta ei kirjoituksissa ole. Matta al- Miskin on kääntänyt aramean/ latinan ja kreikan sanojen epsuhdetta kunnioittavasti teoksessa al-Injil, di- Hasab Bisharet al- Qiddis Luga.
        Jumala ei sanonut koskaan, - on yhdentekevää,, jos jotain pitää suorittaa.
        Kes.


      • Kesitas kirjoitti:

        Kirjoitat, että ripottelukaste oli jo apostolien aikaan muodissa, koska ei ollut kasteasua.
        Muutama kysymys, että saisin asiaan lisää valaistusta.
        Missä Sanassa sanotaan kasteasusta?
        Missä valelusta? Pabtizoo on aina upottamista, kaste on hyvin väärä suomennos.
        Olisi hienoa nähdä vahvistus Raamatusta.
        Myöhemmästä kastemenettelystä olen tietoinen, mutta juutalaisena myös alkuperäinen, niin Johanneksen, kun juutalaiskasteen ja Jeesuksen opettaman kasteen menetelmät olivat yhtä.
        Juutalainen ihminen ei oikaise missään, minkä Hän on oppinut. Tämä olisi ensimmäinen oikaisu ja tottelemattomuus, minkä tulee julki, kirjoitukset eivät niitä käsittääkseni tunne.
        En ole luterilainen, mutta olen hieman mielistynyt hermeneuttiseen näkemykseenne, eksegeettisinsesti usein olen samaan mieltä, mutta tuo edellinen kaivaa.
        Jos pohdit asioita pelkän kirkkohistorian läpi, on näkemyksesi nuori. Luterilaisilla se on vasta muutama sata vuotta, meillä juutalaisilla muutama tuhat vuotta. Kirjoitat - Kirkkohistoria kertoo upotuskasteitakin olleen, mutta Raamatussa ei ole ohjetta, että kaste olisi toimitettava tällä tavalla. Mikäli upottamista käytettiin, se oli kirkollinen perimätapa, ei Raamatussa määrätty muoto.** Olet väärässä, Raamatun kaste on batizoo niminen, johon aina kuuluu upotus ja se on alkuteksteissä, jopa arabialaisessakin käännöksessä, jota juuri availen, mitään epäselvää kasteen ja veden suhteesta ei kirjoituksissa ole. Matta al- Miskin on kääntänyt aramean/ latinan ja kreikan sanojen epsuhdetta kunnioittavasti teoksessa al-Injil, di- Hasab Bisharet al- Qiddis Luga.
        Jumala ei sanonut koskaan, - on yhdentekevää,, jos jotain pitää suorittaa.
        Kes.

        Uusi testamentti:
        Muusta kuin varsinaisesta kasteesta käytettyinä sanat baptidzoo ja baptismos esiintyvät seuraavissa kohdissa:

        “…ennen kuin ovat itseään vedellä vihmoneet (baptidzoontai = peseytyä; muutamissa käsikirjoituksissa on rantisoontai = puhdistautua) ; ja paljon muuta…, niin kuin maljain ja kiviastiain ja vaskiastiain pesemisiä” (baptismuus) (Mark. 7:4). ‘Astia’ (batos) on nestemitta, 36,4 litraa. Kukaan ei pese sen kokoisia kiviastioita upottamalla ainakaan vähävetisessä Palestiinassa.

        “Fariseus hämmästyi huomatessaan, että hän ei ennen ateriaa peseytynyt” (ebaptisthee, passiivin aoristi verbistä baptidzoo) (Luuk. 11:38). Sanat baptidzoo ja baptismos tarkoittavat näissä kohdissa ilmeisesti samaa kuin heprean ja aramean taval ja tevila: vedessä eriasteisesti kastamista tai pesemistä, harvoin upottamista.

        “…ja erilaiset pesut (baptismois) nämäkin menot perustuvat ulkonaisiin säädöksiin…” (Hepr. 9:10) “…isämme vaelsivat kaikki pilven johdattamina ja kulkivat meren poikki. Kaikki he saivat pilvessä ja meressä kasteen (ebaptisanto) Mooseksen seuraajiksi.” (1. Kor. 10:1–2)

        Näin siis sanat baptidzoo (= kastaa) ja baptisma (= kaste) merkitsevät myös Uudessa testamentissa varsinaisen kasteen lisäksi ‘peseytymistä’, ‘käsien ja jalkojen pesemistä’, ‘sumupilvestä kostumista’ jne.

        UT:n baptidzoo-sanan vanhatestamentillinen tausta
        Uuden testamentin baptidzoo-sanalla on vanhatestamentillinen tausta. Erilaiset ‘pesot’ (Hepr. 9:10), ‘vihmonta’ (Jes. 52:15; Hes. 36:25; Hepr. 12:24) ja ‘pirskottaminen’ (4. Moos. 8:7) olivat vanhassa liitossa yleisiä tapoja:

        Herra käski Moosesta tekemään vaskialtaan peseytymistä varten ilmestysmajan ja alttarin välille. Samassa yhteydessä Raamattu selittää peseytymisen tarkoittavan käsien ja jalkojen pesemistä: “Tee peseytymistä varten pronssinen allas ja sille pronssinen jalusta, sijoita se pyhäkköteltan ja alttarin väliin ja täytä se vedellä. Aaron ja hänen poikansa peskööt siinä kätensä ja jalkansa. Kun he ovat menossa pyhäkkötelttaan, heidän on ensin peseydyttävä vedellä, etteivät he kuolisi. Myös silloin kun he astuvat alttarin ääreen palvelustoimiinsa polttamaan tuliuhreja Herralle, heidän on ensin pestävä kätensä ja jalkansa, etteivät he kuolisi.” (2. Moos. 30:18–21)

        Jesaja ennusti Messiaasta: “Niin hän on vihmova monet pakanakansat” (heprealaisen tekstin mukaan, Jes. 52:15). Leeviläisten puhdistamiseksi oli ‘pirskotettava’ heidän päälleen synneistä puhdistavaa vettä (4. Moos. 8:7)

        (Lapsikaste on Raamatullinen)


      • weha kirjoitti:

        Uusi testamentti:
        Muusta kuin varsinaisesta kasteesta käytettyinä sanat baptidzoo ja baptismos esiintyvät seuraavissa kohdissa:

        “…ennen kuin ovat itseään vedellä vihmoneet (baptidzoontai = peseytyä; muutamissa käsikirjoituksissa on rantisoontai = puhdistautua) ; ja paljon muuta…, niin kuin maljain ja kiviastiain ja vaskiastiain pesemisiä” (baptismuus) (Mark. 7:4). ‘Astia’ (batos) on nestemitta, 36,4 litraa. Kukaan ei pese sen kokoisia kiviastioita upottamalla ainakaan vähävetisessä Palestiinassa.

        “Fariseus hämmästyi huomatessaan, että hän ei ennen ateriaa peseytynyt” (ebaptisthee, passiivin aoristi verbistä baptidzoo) (Luuk. 11:38). Sanat baptidzoo ja baptismos tarkoittavat näissä kohdissa ilmeisesti samaa kuin heprean ja aramean taval ja tevila: vedessä eriasteisesti kastamista tai pesemistä, harvoin upottamista.

        “…ja erilaiset pesut (baptismois) nämäkin menot perustuvat ulkonaisiin säädöksiin…” (Hepr. 9:10) “…isämme vaelsivat kaikki pilven johdattamina ja kulkivat meren poikki. Kaikki he saivat pilvessä ja meressä kasteen (ebaptisanto) Mooseksen seuraajiksi.” (1. Kor. 10:1–2)

        Näin siis sanat baptidzoo (= kastaa) ja baptisma (= kaste) merkitsevät myös Uudessa testamentissa varsinaisen kasteen lisäksi ‘peseytymistä’, ‘käsien ja jalkojen pesemistä’, ‘sumupilvestä kostumista’ jne.

        UT:n baptidzoo-sanan vanhatestamentillinen tausta
        Uuden testamentin baptidzoo-sanalla on vanhatestamentillinen tausta. Erilaiset ‘pesot’ (Hepr. 9:10), ‘vihmonta’ (Jes. 52:15; Hes. 36:25; Hepr. 12:24) ja ‘pirskottaminen’ (4. Moos. 8:7) olivat vanhassa liitossa yleisiä tapoja:

        Herra käski Moosesta tekemään vaskialtaan peseytymistä varten ilmestysmajan ja alttarin välille. Samassa yhteydessä Raamattu selittää peseytymisen tarkoittavan käsien ja jalkojen pesemistä: “Tee peseytymistä varten pronssinen allas ja sille pronssinen jalusta, sijoita se pyhäkköteltan ja alttarin väliin ja täytä se vedellä. Aaron ja hänen poikansa peskööt siinä kätensä ja jalkansa. Kun he ovat menossa pyhäkkötelttaan, heidän on ensin peseydyttävä vedellä, etteivät he kuolisi. Myös silloin kun he astuvat alttarin ääreen palvelustoimiinsa polttamaan tuliuhreja Herralle, heidän on ensin pestävä kätensä ja jalkansa, etteivät he kuolisi.” (2. Moos. 30:18–21)

        Jesaja ennusti Messiaasta: “Niin hän on vihmova monet pakanakansat” (heprealaisen tekstin mukaan, Jes. 52:15). Leeviläisten puhdistamiseksi oli ‘pirskotettava’ heidän päälleen synneistä puhdistavaa vettä (4. Moos. 8:7)

        (Lapsikaste on Raamatullinen)

        Arameaa puhuva Jeesus ilmeisesti käytti sanoja taval (= kastaa) ja tevila (= kaste), ja samoin teki Johannes Kastaja. Näitä sanoja käytetään myös aikamme hepreankielisissä Uuden testamentin käännöksissä. Niiden merkityksen ymmärtämiseksi on syytä tutkia, miten niitä käytetään hepreankielisessä Vanhassa testamentissa ja miten ne on käännetty Septuagintassa sekä miten Septuaginta käyttää Baptidzoo- ja baptisma-sanoja. Septuagintaa merkitään seuraavassa lyhenteellä LXX.

        Vanha testamentti:
        “…ja kastoivat (jitbelu, LXX: emolynan = tahrasivat) puvun vereen.” (1. Moos. 37:31)

        “…ottakaa sitten kimppu iisoppia, kastakaa (tevaltäm, LXX: bapsantes, aor. part. sanasta baptoo) se vatiin laskettuun vereen…” (2. Moos. 12:22)

        “Hän kastakoon (taval, LXX: bapsei, fut. sanasta baptoo) sormensa vereen…” (3. Moos. 4:6. Samoin 4:17 ja 9:9, paitsi että viimeksi mainitussa on imperfekti jitbol, LXX: ebapsen)

        “Sitten hän ottakoon elävän linnun ja kastakoon (taval, LXX: bapsei) sen … teurastetun linnun vereen” (3. Moos 14:6; sama j. 51)

        “Jokainen, joka … koskee taistelussa kaatuneen … ruumiiseen … on epäpuhdas … Puhdistamista varten tulee ottaa poltetun syntiuhrin tuhkaa astiaan, ja siihen on kaadettava virtaavaa vettä. Joku, joka on puhdas, ottakoon sitten iisopin oksia, kastakoon (taval, LXX: bapsei) ne veteen ja pirskottakoon vedellä asumuksen, kaikki siellä olevat tavarat ja myös ihmiset, jotka ovat olleet siellä… Sitten puhdistettavan on pestävä vaatteensa ja peseydyttävä (rahaz). Iltaan mennessä hän on puhdas.” (4. Moos. 19:16–19)

        “Asser … kastakoon (tovel, LXX: bapsei) … jalkansa öljyyn” (5. Moos. 33:24)

        “…heidän jalkansa kastuivat (nitbelu, LXX: ebafeesan, baptoo-verbin pass. aor.) rantaveteen…” (Joos. 3:15)

        “…kasta (taval, LXX: bapseis, fut. sanasta baptoo) leipäpalasi hapanviiniin…” (Ruut 2:14)

        “…kastoi (jitbol, LXX: ebapsen, aor. verbistä baptoo) sauvansa kärjen hunajakennoon…” (1. Sam. 14:27)

        “…kastautui (jitbol, LXX: ebaptisato, aor. verbistä baptidzoo) joessa seitsemän kertaa…” (2. Kun. 5:14)

        “…sinä ryvettäisit (titbeleni, LXX: ebapsas, aor. verbistä baptoo) minut likakuopassa” (Job 9:31)

        Useimmissa näistä kohdista ei ole kysymys upottamisesta veden tai veren alle vaan osittaisesta kastamisesta.

        Joosefin veljet kastoivat hänen ihokkaansa tahraamalla sen eläimen verellä. Vihmomisessa käytettyä iisoppikimppua ei ilmeisesti upotettu kädessä oleva osa mukaan lukien vereen tai veteen, vaan ainoastaan sen pää kastettiin siihen. Elävää lintua oli mahdoton upottaa kuolleen linnun vereen, vaan sen kastaminen ulottui vain pieneen osaan sen ruumista. Kohta, joka kehottaa Asseria kastamaan jalkansa öljyyn, on kuvaannollinen, eikä nähtävästi tarkoita koko jalan upottamista öljyyn. Kun leipäpala kastettiin hapanviiniin, se todennäköisesti painettiin siihen vain osittain. Joonatan ei voinut upottaa sauvaansa mehiläisten kennokakkuun, vaan kastoi sen pään hunajaan. Jobin kirjan puhe likakuoppaan tai lokaan painamisesta on kuvaannollinen, mutta tuskinpa siinä on kysymys likakuoppaan tai lokaan upoksiin panemisesta. Sormeakaan ei pirskottamista varten nähtävästi upotettu juuriaan myöten vereen. Naaman saattoi kyllä sukeltaa Jordaniin, mutta se on epävarmaa, sillä profeetta Elisa käski häntä vain peseytymään (rahazeta, 2. Kun. 5:10).

        Uusi testamentti:
        Muusta kuin varsinaisesta kasteesta käytettyinä sanat baptidzoo ja baptismos esiintyvät seuraavissa kohdissa:

        “…ennen kuin ovat itseään vedellä vihmoneet (baptidzoontai = peseytyä; muutamissa käsikirjoituksissa on rantisoontai = puhdistautua) ; ja paljon muuta…, niin kuin maljain ja kiviastiain ja vaskiastiain pesemisiä” (baptismuus) (Mark. 7:4). ‘Astia’ (batos) on nestemitta, 36,4 litraa. Kukaan ei pese sen kokoisia kiviastioita upottamalla ainakaan vähävetisessä Palestiinassa.

        “Fariseus hämmästyi huomatessaan, että hän ei ennen ateriaa peseytynyt” (ebaptisthee, passiivin aoristi verbistä baptidzoo) (Luuk. 11:38). Sanat baptidzoo ja baptismos tarkoittavat näissä kohdissa ilmeisesti samaa kuin heprean ja aramean taval ja tevila: vedessä eriasteisesti kastamista tai pesemistä, harvoin upottamista.

        “…ja erilaiset pesut (baptismois) nämäkin menot perustuvat ulkonaisiin säädöksiin…” (Hepr. 9:10) “…isämme vaelsivat kaikki pilven johdattamina ja kulkivat meren poikki. Kaikki he saivat pilvessä ja meressä kasteen (ebaptisanto) Mooseksen seuraajiksi.” (1. Kor. 10:1–2)
        Näin siis sanat baptidzoo (= kastaa) ja baptisma (= kaste) merkitsevät myös Uudessa testamentissa varsinaisen kasteen lisäksi ‘peseytymistä’, ‘käsien ja jalkojen pesemistä’, ‘sumupilvestä kostumista’ jne.
        (Lapsikaste on Raamatullinen)


      • Brita Kajsa
        Kesitas kirjoitti:

        Juuri näin Isälle.
        Tämä selvä, mutta turha liikaa hengellistää. Pojan uskosta ei ollut vertuksessa mitään puhetta.

        Kerrotko Weha, missä poika teki parannuksen? Kommentoidaan sitten.

        Kes.

        Parannusta poika teki silloin kun meni iteseensä. Puvun hän sai päällensä kun palvelijat pukivat.

        Kyllä se näin menee Rtun mukaan.

        BK


      • Brita Kajsa kirjoitti:

        Parannusta poika teki silloin kun meni iteseensä. Puvun hän sai päällensä kun palvelijat pukivat.

        Kyllä se näin menee Rtun mukaan.

        BK

        Brita.
        Jeesuksen kolmessa vertauksessa kahdessa aina selvää, mitä kukin teki, jopa Sinäkin olisit tehnyt niin, etsinyt kadonneen lampaan ja kolikon.
        Mutta tuhlaaja pojassa Hän kertoi vertauksen juutalaiselle, ei pakanoille, siinä ei mikään Isän menettely sopinut kuosiin, eikä kukaan juutalainen isä olisi menetellyt niin ja mikään juutalainen kirjoitus ei tukenut Jeesuksen kertomusta. Se oli aivan uutta opetusta ja yksi syy Hänen vihaansa juutalaisten keskuudessa, joka johti hänen murhaan.
        Selitän ne pyydettäessä. Vertauksessa esiintyy myös käsite jumala/ jumalatar, allegoria niin että se loukkasi juutalaisia, koska juutalaisten vauvojen ensimmäinen opittu sanan oli abba, ja sitä ei saanut sekoittaa silloin Jumalaan.
        Jeesus käytti kertomuksessaan Hoosean kirjan lukua 11 pohjana. Hän puhuessaan juutalaiselle, tukeutui aina lakiin. Katso sitä, aina 9 jakeeseen asti.
        Mutta et pannut jaetta, koska parannusta poika ei tehnyt. En kiusaa Sinua enemmän, vain juutalaisen kulttuurin tunteva tietää asian.
        Silloin kun poika päätti palata, Hän vain meni itseensä, koska olisi kuollut nälkään. ">>Silloin poika meni itseensä ja AJATTELI: 'Minun isäni palkkalaisilla on kaikilla yllin kyllin ruokaa, mutta minä näännyn täällä nälkään>En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Ota minut palkkalaistesi joukkoon.


      • weha kirjoitti:

        Arameaa puhuva Jeesus ilmeisesti käytti sanoja taval (= kastaa) ja tevila (= kaste), ja samoin teki Johannes Kastaja. Näitä sanoja käytetään myös aikamme hepreankielisissä Uuden testamentin käännöksissä. Niiden merkityksen ymmärtämiseksi on syytä tutkia, miten niitä käytetään hepreankielisessä Vanhassa testamentissa ja miten ne on käännetty Septuagintassa sekä miten Septuaginta käyttää Baptidzoo- ja baptisma-sanoja. Septuagintaa merkitään seuraavassa lyhenteellä LXX.

        Vanha testamentti:
        “…ja kastoivat (jitbelu, LXX: emolynan = tahrasivat) puvun vereen.” (1. Moos. 37:31)

        “…ottakaa sitten kimppu iisoppia, kastakaa (tevaltäm, LXX: bapsantes, aor. part. sanasta baptoo) se vatiin laskettuun vereen…” (2. Moos. 12:22)

        “Hän kastakoon (taval, LXX: bapsei, fut. sanasta baptoo) sormensa vereen…” (3. Moos. 4:6. Samoin 4:17 ja 9:9, paitsi että viimeksi mainitussa on imperfekti jitbol, LXX: ebapsen)

        “Sitten hän ottakoon elävän linnun ja kastakoon (taval, LXX: bapsei) sen … teurastetun linnun vereen” (3. Moos 14:6; sama j. 51)

        “Jokainen, joka … koskee taistelussa kaatuneen … ruumiiseen … on epäpuhdas … Puhdistamista varten tulee ottaa poltetun syntiuhrin tuhkaa astiaan, ja siihen on kaadettava virtaavaa vettä. Joku, joka on puhdas, ottakoon sitten iisopin oksia, kastakoon (taval, LXX: bapsei) ne veteen ja pirskottakoon vedellä asumuksen, kaikki siellä olevat tavarat ja myös ihmiset, jotka ovat olleet siellä… Sitten puhdistettavan on pestävä vaatteensa ja peseydyttävä (rahaz). Iltaan mennessä hän on puhdas.” (4. Moos. 19:16–19)

        “Asser … kastakoon (tovel, LXX: bapsei) … jalkansa öljyyn” (5. Moos. 33:24)

        “…heidän jalkansa kastuivat (nitbelu, LXX: ebafeesan, baptoo-verbin pass. aor.) rantaveteen…” (Joos. 3:15)

        “…kasta (taval, LXX: bapseis, fut. sanasta baptoo) leipäpalasi hapanviiniin…” (Ruut 2:14)

        “…kastoi (jitbol, LXX: ebapsen, aor. verbistä baptoo) sauvansa kärjen hunajakennoon…” (1. Sam. 14:27)

        “…kastautui (jitbol, LXX: ebaptisato, aor. verbistä baptidzoo) joessa seitsemän kertaa…” (2. Kun. 5:14)

        “…sinä ryvettäisit (titbeleni, LXX: ebapsas, aor. verbistä baptoo) minut likakuopassa” (Job 9:31)

        Useimmissa näistä kohdista ei ole kysymys upottamisesta veden tai veren alle vaan osittaisesta kastamisesta.

        Joosefin veljet kastoivat hänen ihokkaansa tahraamalla sen eläimen verellä. Vihmomisessa käytettyä iisoppikimppua ei ilmeisesti upotettu kädessä oleva osa mukaan lukien vereen tai veteen, vaan ainoastaan sen pää kastettiin siihen. Elävää lintua oli mahdoton upottaa kuolleen linnun vereen, vaan sen kastaminen ulottui vain pieneen osaan sen ruumista. Kohta, joka kehottaa Asseria kastamaan jalkansa öljyyn, on kuvaannollinen, eikä nähtävästi tarkoita koko jalan upottamista öljyyn. Kun leipäpala kastettiin hapanviiniin, se todennäköisesti painettiin siihen vain osittain. Joonatan ei voinut upottaa sauvaansa mehiläisten kennokakkuun, vaan kastoi sen pään hunajaan. Jobin kirjan puhe likakuoppaan tai lokaan painamisesta on kuvaannollinen, mutta tuskinpa siinä on kysymys likakuoppaan tai lokaan upoksiin panemisesta. Sormeakaan ei pirskottamista varten nähtävästi upotettu juuriaan myöten vereen. Naaman saattoi kyllä sukeltaa Jordaniin, mutta se on epävarmaa, sillä profeetta Elisa käski häntä vain peseytymään (rahazeta, 2. Kun. 5:10).

        Uusi testamentti:
        Muusta kuin varsinaisesta kasteesta käytettyinä sanat baptidzoo ja baptismos esiintyvät seuraavissa kohdissa:

        “…ennen kuin ovat itseään vedellä vihmoneet (baptidzoontai = peseytyä; muutamissa käsikirjoituksissa on rantisoontai = puhdistautua) ; ja paljon muuta…, niin kuin maljain ja kiviastiain ja vaskiastiain pesemisiä” (baptismuus) (Mark. 7:4). ‘Astia’ (batos) on nestemitta, 36,4 litraa. Kukaan ei pese sen kokoisia kiviastioita upottamalla ainakaan vähävetisessä Palestiinassa.

        “Fariseus hämmästyi huomatessaan, että hän ei ennen ateriaa peseytynyt” (ebaptisthee, passiivin aoristi verbistä baptidzoo) (Luuk. 11:38). Sanat baptidzoo ja baptismos tarkoittavat näissä kohdissa ilmeisesti samaa kuin heprean ja aramean taval ja tevila: vedessä eriasteisesti kastamista tai pesemistä, harvoin upottamista.

        “…ja erilaiset pesut (baptismois) nämäkin menot perustuvat ulkonaisiin säädöksiin…” (Hepr. 9:10) “…isämme vaelsivat kaikki pilven johdattamina ja kulkivat meren poikki. Kaikki he saivat pilvessä ja meressä kasteen (ebaptisanto) Mooseksen seuraajiksi.” (1. Kor. 10:1–2)
        Näin siis sanat baptidzoo (= kastaa) ja baptisma (= kaste) merkitsevät myös Uudessa testamentissa varsinaisen kasteen lisäksi ‘peseytymistä’, ‘käsien ja jalkojen pesemistä’, ‘sumupilvestä kostumista’ jne.
        (Lapsikaste on Raamatullinen)

        Olet todella vekkuli. Otat jopa tueksesi muka Mooseksen.

        Ei ole Uuno Turhapuro enään selityksen Suomen mestari, se ole sinä ja samalla tasolla.

        Tuohon ei kannata edes vastata, kon ei ole mitään kysmystä asiasta, vaan selittelyä.

        Sano yksikin vauva nimeltä, joka kastettiin, ripottelemalla, se auttaisi?
        Kes.


      • Lutherilainen
        Kesitas kirjoitti:

        >>Kesitas voisi lopettaa tuon järkeislakiuskonsa kauppaamisen palstalla.** Juuri näin ihmisille, joille opetetaan – järki vangiksi ottakaatte.
        Viisauden voimasta ja sen lahjasta Raamattu puhuu yli kolme sataa kertaa, mutta tyhmää se halventaa.
        Juuri toisinpäin, kun Vl opettaa. Isän raiskauskin on ymmärrettävä vain uskomisen kautta, sanoi minulle yksi raiskattu, vaikka se ei sovi Hänen järkeensä.
        Minä en ole mitenkään tuon antisemitisti paholaisen, Hitlerin oppi- isän linjoilla, joten väärää puuta haukut.
        Vai ei ole kasteesta puhetta. Olen kreikan kielen opiskelussa aika pitkällä, arameakin ja osin heprea luontuu ja sinä puhut kasteesta, kun se olisi jokin toimenpide, ilman upotusta.
        Kaste on upotus, verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma.
        Jos siinä on sinulla tulkintavaikeuksia, se on sinun piikissäsi, valitan. Vain upottaminen on kaste, tuo valelu on Jumalan pilkkaa.
        Lähetys-/ kastekäsky kuuluu kreikaksi kirjoitettuna; Ο Ιησούς ήρθε σ 'αυτούς και τους μίλησε έτσι:. "Έχω δοθεί κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη: ( βαπτίζοντες ) αυτούς εις τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, και διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα τα πράγματα απολύτως σας έχω διέταξε . Και, ιδού, εγώ είμαι μαζί σας πάντα, μέχρι το τέλος. "
        Panin juuri Sinulle sanan upottaa, painaa veden alle sulkeisiin, eli ( βαπτίζοντες
        Tajuatko?
        Tuo mitä sanot Sauluksesta. kirjoitit jakeen 17. Jota ei ole edes Raamatussa, mutta siellä lukee kasteen kohdalla näin, Hän nousi jalkeille,, eli siirtyi kasteelle.
        Apt 9;18, loppu- osa Hän nousi jalkeille, ja hänet kastettiin. Alkutekstin mukaan, NOUSI JA OTTI KASTEEN.
        Muuta, kun babtizoota ei silloin tunnettu, vasta 2 vuotta sen jälkeen, kun Rooman kirkko alkoi kastaa seurakuntaansa.
        Kes.

        Kun Jerusalemissa kastettiin ensimmäisenä helluntaina 3000 ihmistä,
        upottaminen olisi vaatinut suuria järjestelyjä. Olihan vuodenaika
        jo varsin kuiva (touko- kesäkuu). Pienissä altaissa ei olisi voitu
        kastaa kovin monta, koska veden tuli olla puhdasta. 3000 miehen
        marssi esim. Betesdan lammikolle ja heidän kastamisensa siellä
        upottamalla olisi ollut suuri operaatio. Vielä vaikeampaa upottaminen
        olisi ollut Filipin vanginvartijan oloissa keskellä yötä, kun hän ja
        hänen perheensä kastettiin "kohta" (Apt. 16:33). Jos upottaminen
        olisi ollut ainoa oikea kastetapa, tottapa Pyhä Henki olisi kertonut,
        miten niin vaikeissa oloissa saatiin yhtäkkiä riittävästi vettä. Kuitenkin
        Raamattu sivuuttaa kastetavan kuvaamisen.
        Kun huolella tutkii Raamatun mainitsemat kastamiset, ei niistä
        voi mistään täydellä varmuudella päätellä silloista kastetapaa. Todennäköisesti
        käytettiin useita tapoja.
        Valeleminen sopi hyvin kuvaamaan puhdistusta synneistä ja
        "elävän veden virtoja”.83)
        Vihmominen eli pirskottaminen kuvasi paitsi puhdistusta myös
        Jumalan armon siunaavaa sadetta ja Kristuksen verellä vihmomista. Upottaminen kuvasi vanhan ihmisen kuolemaa ja uuden ihmisen
        syntymistä. Samoin siihen kuvaan sopi hyvin kasteeseen liittyvä koko
        ihmistä koskeva anteeksiantamus, puhdistuminen kaikista synneistä.
        Käytettiin mitä kastemuotoa tahansa, kastettava sai aina saman
        armon. Toimitustapaan liittyvä kuva oli vain erilainen.


      • Gb
        Kesitas kirjoitti:

        Brita.
        Jeesuksen kolmessa vertauksessa kahdessa aina selvää, mitä kukin teki, jopa Sinäkin olisit tehnyt niin, etsinyt kadonneen lampaan ja kolikon.
        Mutta tuhlaaja pojassa Hän kertoi vertauksen juutalaiselle, ei pakanoille, siinä ei mikään Isän menettely sopinut kuosiin, eikä kukaan juutalainen isä olisi menetellyt niin ja mikään juutalainen kirjoitus ei tukenut Jeesuksen kertomusta. Se oli aivan uutta opetusta ja yksi syy Hänen vihaansa juutalaisten keskuudessa, joka johti hänen murhaan.
        Selitän ne pyydettäessä. Vertauksessa esiintyy myös käsite jumala/ jumalatar, allegoria niin että se loukkasi juutalaisia, koska juutalaisten vauvojen ensimmäinen opittu sanan oli abba, ja sitä ei saanut sekoittaa silloin Jumalaan.
        Jeesus käytti kertomuksessaan Hoosean kirjan lukua 11 pohjana. Hän puhuessaan juutalaiselle, tukeutui aina lakiin. Katso sitä, aina 9 jakeeseen asti.
        Mutta et pannut jaetta, koska parannusta poika ei tehnyt. En kiusaa Sinua enemmän, vain juutalaisen kulttuurin tunteva tietää asian.
        Silloin kun poika päätti palata, Hän vain meni itseensä, koska olisi kuollut nälkään. ">>Silloin poika meni itseensä ja AJATTELI: 'Minun isäni palkkalaisilla on kaikilla yllin kyllin ruokaa, mutta minä näännyn täällä nälkään>En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Ota minut palkkalaistesi joukkoon.

        Tuon aikainen kulttuuri olisi hyvä kaikkien tuntea. Tuhlaajapojan "palkka" tuossa kulttuurissa olisi ollut kuolema. Tämän hän tiesi palatessaan, eli tuo laskelmointi on pois suljettu. Kyllä hän meni pyytämään armoa isältään ja oli valmis jopa tuohon rangaistukseen mennessään taikaisin. Jos tuo isä ei olisi juossut vastaan, palvelijat olisivat pojan varmastikin tappaneet. Eli vertauksena tämä liittyy juurikin tuohon katumukseen, Isän rakkauteen, anteeksi pyytämiseen ja antamiseen.


      • Gb kirjoitti:

        Tuon aikainen kulttuuri olisi hyvä kaikkien tuntea. Tuhlaajapojan "palkka" tuossa kulttuurissa olisi ollut kuolema. Tämän hän tiesi palatessaan, eli tuo laskelmointi on pois suljettu. Kyllä hän meni pyytämään armoa isältään ja oli valmis jopa tuohon rangaistukseen mennessään taikaisin. Jos tuo isä ei olisi juossut vastaan, palvelijat olisivat pojan varmastikin tappaneet. Eli vertauksena tämä liittyy juurikin tuohon katumukseen, Isän rakkauteen, anteeksi pyytämiseen ja antamiseen.

        Juuri näin. Sekin seikka, että näki kaukaa, oli Isän enne, sillä mm Jerusalem oli vain 300x 400m kanttiinsa ja niin tiivis, mutkikkaine katuineen, ettei voinut nähdä kun korkeintaan 50 m. Joten Isän jumalaisuus näytti Pojan tulemisen. Betlehemkin oli vain 200x 300m eikä siellä ollut talleja erikseen.
        Myös Pojalle annettu sinettisormus pelasti Hänen henkensä, koska kyläläiset olivat 100 prosentin varmuudella tappaneet Hänet, sillä poika otti perinnön ennen perinnön saajan kuolemaa.
        Tämän päivän Suomessa ei ole niin suurta rikosta kun se silloin oli, ja olihan vertaus puhuttu vain juutalaisille, jotka tiesivät sen.
        Siitäkin lisää tarvittaessa.
        Vertauksen suurin tarkoitus oli lanseerata abbaa isää rakastavana Uuden Testamentin isänä, entiseen totiseen Jahveen verrattuna. Poika vain tuli sivussa esille, kuinka raadollinen ihminen todellisuudessa on.
        Asia kirkastaa ISÄÄ; ei POIKAA, eikä Jumalan Valtakuntaa, joka on vasta ihmisessä, joka on uudestisyntynyt.

        Kes


      • Toteaja.
        Kesitas kirjoitti:

        Brita.
        Jeesuksen kolmessa vertauksessa kahdessa aina selvää, mitä kukin teki, jopa Sinäkin olisit tehnyt niin, etsinyt kadonneen lampaan ja kolikon.
        Mutta tuhlaaja pojassa Hän kertoi vertauksen juutalaiselle, ei pakanoille, siinä ei mikään Isän menettely sopinut kuosiin, eikä kukaan juutalainen isä olisi menetellyt niin ja mikään juutalainen kirjoitus ei tukenut Jeesuksen kertomusta. Se oli aivan uutta opetusta ja yksi syy Hänen vihaansa juutalaisten keskuudessa, joka johti hänen murhaan.
        Selitän ne pyydettäessä. Vertauksessa esiintyy myös käsite jumala/ jumalatar, allegoria niin että se loukkasi juutalaisia, koska juutalaisten vauvojen ensimmäinen opittu sanan oli abba, ja sitä ei saanut sekoittaa silloin Jumalaan.
        Jeesus käytti kertomuksessaan Hoosean kirjan lukua 11 pohjana. Hän puhuessaan juutalaiselle, tukeutui aina lakiin. Katso sitä, aina 9 jakeeseen asti.
        Mutta et pannut jaetta, koska parannusta poika ei tehnyt. En kiusaa Sinua enemmän, vain juutalaisen kulttuurin tunteva tietää asian.
        Silloin kun poika päätti palata, Hän vain meni itseensä, koska olisi kuollut nälkään. ">>Silloin poika meni itseensä ja AJATTELI: 'Minun isäni palkkalaisilla on kaikilla yllin kyllin ruokaa, mutta minä näännyn täällä nälkään>En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Ota minut palkkalaistesi joukkoon.

        Tuhlaajapoika on yhdyssana.

        Kun tällaisia yhdyssanavirheitä tulee pitkin matkaa eri aikalaisille, niin ei ihme, että Raamatun käännöstyökin tuottaa päänvaivaa ja faileja.


      • Toteaja.
        Kesitas kirjoitti:

        >>Kesitas voisi lopettaa tuon järkeislakiuskonsa kauppaamisen palstalla.** Juuri näin ihmisille, joille opetetaan – järki vangiksi ottakaatte.
        Viisauden voimasta ja sen lahjasta Raamattu puhuu yli kolme sataa kertaa, mutta tyhmää se halventaa.
        Juuri toisinpäin, kun Vl opettaa. Isän raiskauskin on ymmärrettävä vain uskomisen kautta, sanoi minulle yksi raiskattu, vaikka se ei sovi Hänen järkeensä.
        Minä en ole mitenkään tuon antisemitisti paholaisen, Hitlerin oppi- isän linjoilla, joten väärää puuta haukut.
        Vai ei ole kasteesta puhetta. Olen kreikan kielen opiskelussa aika pitkällä, arameakin ja osin heprea luontuu ja sinä puhut kasteesta, kun se olisi jokin toimenpide, ilman upotusta.
        Kaste on upotus, verbiä baptizō, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma.
        Jos siinä on sinulla tulkintavaikeuksia, se on sinun piikissäsi, valitan. Vain upottaminen on kaste, tuo valelu on Jumalan pilkkaa.
        Lähetys-/ kastekäsky kuuluu kreikaksi kirjoitettuna; Ο Ιησούς ήρθε σ 'αυτούς και τους μίλησε έτσι:. "Έχω δοθεί κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη: ( βαπτίζοντες ) αυτούς εις τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, και διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα τα πράγματα απολύτως σας έχω διέταξε . Και, ιδού, εγώ είμαι μαζί σας πάντα, μέχρι το τέλος. "
        Panin juuri Sinulle sanan upottaa, painaa veden alle sulkeisiin, eli ( βαπτίζοντες
        Tajuatko?
        Tuo mitä sanot Sauluksesta. kirjoitit jakeen 17. Jota ei ole edes Raamatussa, mutta siellä lukee kasteen kohdalla näin, Hän nousi jalkeille,, eli siirtyi kasteelle.
        Apt 9;18, loppu- osa Hän nousi jalkeille, ja hänet kastettiin. Alkutekstin mukaan, NOUSI JA OTTI KASTEEN.
        Muuta, kun babtizoota ei silloin tunnettu, vasta 2 vuotta sen jälkeen, kun Rooman kirkko alkoi kastaa seurakuntaansa.
        Kes.

        Joka ei usko, kadotetaan.

        Usko riittää ja Kristus on lain loppu ja näin yksinkertaisesti perii iankaikkisen elämän.


      • Mitä sitten?
        Toteaja. kirjoitti:

        Joka ei usko, kadotetaan.

        Usko riittää ja Kristus on lain loppu ja näin yksinkertaisesti perii iankaikkisen elämän.

        Mut mitä jos uskoo, mutta ei kunnioita.


      • etsivä-xx
        Luther säätiö kirjoitti:

        Raamatusta tulee mieleen se kertomus tuhlaajapojasta, joka siis oli jo alussa Isän lapsi, mutta sitten luopui uskosta ja sai palaamisen armon.

        Luuk.15:24. "Sillä tämä minun poikani oli kuollut, ja virkosi jälleen: hän oli kadonnut, ja on taas löydetty; ja rupesivat riemuitsemaan".

        Tätä on sitten monasti uudessaliitossa verrattu, hyvän omantunnonliittoon (1.Piet.3:21), kasteen armoon palaamisena, kertakaikkiseen uudestisyntymiseen.

        Lapsi saa armonlupauksen kasteessa, Jumala pukee hänet siinä Kristukseen, sillä ei Jumalan sana voi valehdella siitä, mitä kaste on.

        Jumalan sana sanoo, että kasteessa meidät on pesty puhtaaksi synnistä (Apt. 2:38,39; 22:12–16), meille on lahjoitettu Pyhä Henki (Apt. 2:38–39), meidät on kastettu yhdeksi Kristuksen ruumiiksi eli olemme tulleet kristityiksi (1 Kor. 12:13) ja puettu Jeesukseen Kristukseen eli hänen ansioonsa ja vanhurskauteensa (Gal. 3:26–27). 1 Piet. 3:20–21 sanookin yksiselitteisesti kasteen pelastavan. Paavali yhdisti kasteen ja Hes. 36:25:ssa mainitun synneistä puhdistavan puhtaan veden (Heb. 10:22). Kasteessa meidät on haudattu ja herätetty Kristuksen kanssa (Room. 6:3–4; Kol. 2:10–13), mikä on selvästi kasteen merkitys. Kaste on Kristuksen ympärileikkaus eli lihan ruumiin poisriisuminen (Kol. 2:10–13). Se on uudestisyntymisen pesu ja Pyhän Hengen uudistus (Tiit. 3:5), ja kreikkalainen alkuteksti osoittaa selvästi näiden kuuluvan yhteen. Meidän tulee syntyä vedestä ja Hengestä päästäksemme Jumalan valtakuntaan (Joh. 3:5). Jumalan sanat eivät ole mitä tahansa sanoja, sillä niiden kautta on luotu koko maailma. Itseasiassa taivaat ja samoin maa on rakennettu vedestä ja veden kautta Jumalan sanan voimasta (2 Piet. 3:5).

        Luthersäätiölle
        Ap.t. 2
        38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. [Matt. 3:11 ]

        Sanat voidaan yhtä hyvin tulkita niin että tehkää parannus, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Ja ottakaa kaste. Eli kastetaan uskovainen jolla on Pyhä Henki koska uskoa ei voi olla ilman Pyhää Henkeä.

        12 "Siellä oli Ananias, hurskas ja lakia noudattava mies, jota kaikki kaupungin juutalaiset pitivät arvossa.
        13 Hän tuli luokseni ja sanoi: 'Saul, veljeni, palautukoon näkösi!' Samassa näköni palasi ja näin hänet.
        14 Hän sanoi: 'Isiemme Jumala on valinnut sinut tuntemaan tahtonsa, näkemään Vanhurskaan ja kuulemaan hänen oman äänensä. [Gal. 1:15,16]
        15 Sinusta tulee hänen todistajansa, sinä kerrot kaikille ihmisille, mitä olet nähnyt ja kuullut. [Ap. t. 4:20, Ap. t. 23:11, Ap. t. 26:22,23]
        16 Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.' [Luuk. 24:47 ]

        Tässäkin on ensin huuda avuksi hänen nimeään tosin tässä lauseessa kastaminen on helpompi tulkita syntein pesemiseksi. Tässäkään ei kuitenkaan sanota että usko tulisi kasteesta.

        Hesekiel puhuu lain kirjoittamisesta ihmisen mieleen ja Hebrealaiskirje puhuu vanhan testamentin eläinuhrien korvaamisesta Kristuksen uhrikuolemalla koska ne ovat olleet vain esikuva. Mutta se onko vihmomisessa kyse kasteesta on hyvin tulkinnan vararainen asia. Minä en pysty lukemaan sitä kasteena.
        Puhutaanko mielestäsi tässäkin kasteesta. Minusta kyseessä on usko ja uskon kautta saatu syntien anteeksiantamus eli Kristuksen lainavanhurskaus, joka tekee meistäkin vanhurskaita.
        Joh. 13:10
        Tähän Jeesus vastasi: "Se, joka on kylpenyt, ei tarvitse pesua, hän on jo puhdas.* Ja te olette puhtaita, ette kuitenkaan kaikki." [Osassa käsikirjoituksia:"Se, joka on kylpenyt,tarvitsee vain jalkojen pesun, muutoin hän on jo puhdas."][ Joh. 15:3]

        Tiitus 3 ei puhu kasteesta ollenkaan vaan parannuksesta. Siitä, että usko Jeesuksen sovitustyöhön on Pyhän Hengen työ ja että meidät pesee Kristuksen veri.
        4 Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja rakkaus ihmisiä kohtaan tuli näkyviin,
        5 hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta. Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. [Room. 3:20-24; Gal. 2:16]
        6 Tämän Hengen hän vuodatti runsaana meidän päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, [Ap. t. 2:33; Room. 5:5]
        7 jotta me hänen armonsa ansiosta tulisimme vanhurskaiksi ja saisimme osaksemme ikuisen elämän, niin kuin toivomme.

        Minä en ymmärrä miten luterilaisesta sanaan, uskoon ja parannukseen perustuvasta opista on Luthersäätiössä tullut sakramenttien suorittamiseen perustuvaa oppia sekä kasteen että ehtollisen osalta. Missään Raamatussa ei ole sellaista kohtaa missä epäuskoinen ihminen olisi kastettu. Miten lapsi saisi kasteessa uskon jos aikuinen ei saa? Raamatussa on runsaasti kohtia, joissa on kuvattu Pyhän hengen saaminen, kun on uskottu evankeliumi, syntien sovitus Kristuksen Gogatalla suorittaman syntien sovituksen perusteella. Mitenkä Luthersäätiö tulkitsee mm Kirkkopostillan 2 halatorstain ensimmäsien saarman 18 ja toisen saarman 26. Luther kirjoittaa "Kastehan on ainoastaan ulkoinen merkki, jonka on määrä muistuttaa meitä Jumalan lupauksesta." ja jatkaa "Siinä näet, missä on evankeliumi, on myös kaste ja kaikki muukin, minkä krsititty tarvitsee, sillä kadotus ei ole minkään muun synnin seurausta kuin epäuskon. Sen tähden Herrakin sanoo: "Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen" eikä sano:"joak ei ole kastettu" näin vaatien kastetta. Eihän kaste vähääkään hyödytä ilman uskoa, vaan on kuin kirje, johon sinetti ripustetaan mutta itse kirjeessä ei ole mitään kirjoitettuna. "

        Tämä Luthersäätiön oppi, että tekosyntejä pestään sakramenteilla oli ratkaiseva peruste sille, että itse en päätynyt Luther-säätiöön vaan vanhoillislestadiolaisuuteen.


      • etsivä-xx
        weha kirjoitti:

        Kesitas voisi lopettaa tuon järkeislakiuskonsa kauppaamisen palstalla. Nim. "Luther säätiöllä", oli selvät Raamatun kohdat kasteen merkituksestä, jonka myös minä jo aloituksessa toin myös esiin. Tämähän ketju alkaa jo otsikolla "Krisrus= kaste". Raamatussa mm. näin kerrottu: "Olemme hänen kuolemaansa kastetut " ja "Kaste pukee Kristuksen yllemme" (Room.6:3; Gal.3:27).
        Älä siis kiellä ja jauha potaskaa "kesitas". Raamattu sanan ratkaisee, ei edes enkeli taivaasta" (Gal.1:8).

        Mitä tulee kasteen muotoon Raamatussa, siitä ei ole käskyä, eikä säädostä. 17. Niin Ananias meni sinne ja tuli huoneeseen sisälle ja pani kätensä hänen päällensä, ja sanoi: rakas veljeni Saul! se Herra lähetti minun, (Jesus, joka sinulle ilmestyi tiellä, jotas vaelsit,) että sinä saisit näkös jälleen, ja Pyhällä Hengellä täytettäisiin.

        Paavalin kaste ennenminkin kuvaa ihan valelukastetta:
        apt.9:18. "Ja hänen silmistänsä putosivat kohta niinkuin suomukset, ja hän sai sillä hetkellä näkönsä jällensä, nousi ja kastettiin".
        weha: "Pelastusta ei saakkaan aikaan vesi, vaan Jumalan sana, joka on vedessä ja veden kanssa".

        Nyt tullaan aika erikoiseen tulkintaan jos kätten päälle paneminen onkin Sauluksen kaste. Kohdassahan vain kehoitetaan ottamaan kaste. Ja varmasti kaste toimitettiinkin.

        Sensijaan jaan sen käsityksen että veden määrällä ei ole merkitystä. Ehtoollisen ei tarvitse olla koko ateria eikä kasteveden olla altaallinen vettä. Jumala kun on ääretön ja kaikkailla ja kuitenkin mahtuu äärelliseen, niin ehtoollisessa kuin kasteessakin.


    • Usko tul. kuulosta

      Kovin on Wehan mieli ..taas kerran ... muuttunut .
      Ennen postasit mm. tällekin palstalle Paavalin viisaita, oikeita sanoja: esimerkkeinä vaikka :

      1Kor. 1:
      13 Lieneekö Kristus jaettu, vai onko Paavali teidän edestänne ristiinnaulittu? eli oletteko te Paavalin nimeen kastetut?
      14 Minä kiitän Jumalaa, etten minä ole yhtään teistä kastanut, vaan Krispuksen ja Gajuksen:
      15 Ettei kenkään saa sanoa, että minä minun nimeeni ketään kastin.
      16 Minä kastin myös Stephanaan perheen; sitte en minä tiedä, jos minä jonkun muun kastanut olen.
      17 Sillä ei Kristus minua lähettänyt kastamaan, vaan evankeliumia saarnaamaan, ei sanan viisaudella, ettei Kristuksen risti turhaan menisi.

      ja esim. tämänkin:
      15 Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi. [1. Kor. 3:5 ]
      Tuliko kasteessa autuus ??

      Myös Apt: t ovat täynnä vastaavia kohtia, joissa näkyy, tuleeko uudestisyntyminen kasteen kautta, niinkuin Weha taas koettaa asiaa vääntää siihen suuntaan.

      Miksi hylkäät NYT nuo kohdat ?
      Haet korvasyyhyn jälkeen vain niitä kohtia, jotka sopivat sinulle parhaiten.

      Siksikö, että olet taas kallellaan Luther- säätiöön päin ja siellä sinä kelpaat sillä uskollasi, mitä nyt edustat ??
      Täkeintä kuitenkin on, että meidän oma uskomme olisi Jumalan Sanan mukaista, muuten on uskomme hiekalle rakennettu, vaikka se ihmisille kelpaiskin.

      Etsijän osaa ja myös löytäjän iloa toivon sinulle Weha, olet niin eksyksissä tällä hetkellä.
      Sen verran olen esim. Mopin palstaa lukenut ja sieltä kommenttiasi, että rohkenen näin sanoa.
      Ja nämäkin ketjun viestisi viestivät samasta eksymisestä

      • Luther säätiö

        wehan tekstit ovat olleet mielenkiintoista luettavaa ja odotan yhä häneltä osallistumista keskusteluun. Itse kommentoin lyhyesti.

        Nimimerkki "usko tulee kuulosta" (Ilmeisesti lestadiolainen), hämmästyttää puheesi kastekohtien vääntämisestä. On selvästi tässä ketjussa Raamatun kohdin osoitettu, kasteen armorikas merkitys. Sana antaa kasteessa mitä lupaakin. Sinä itse asetat nyt sanan ja kasteen vastakkain, siis toisiaan vastaan. Selität siis ristiin raamattua järkeisopillasi. Nimenomaan antamasi kohta sanoo näin:
        "Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa." 1.Kor.3:7.
        Samassa Korintossa Paavali sanoi, että Korintolaiset olivat uudestisyntyneet kasteessa:

        "Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä". (1.Kor.6:11).
        Vai kumoaako muka edellä oleva uudestisynnyttävä sana myöhemmin kuultuna sanan uudestisynnyttävän voiman? Apostoli siis sanoi Korintolaisten uudestisyntyneen kasteessa, kertakaikkisessa uudestisytymisessä. Sanan kautta tapahtuva uudestisyntyminen on jatkuvasti uudistuva ja (yksi)kaste kertakaikkinen. On hyvä eroittaa aoristi (kaste) ja perfekti (sana) muoto.


      • Luther säätiö kirjoitti:

        wehan tekstit ovat olleet mielenkiintoista luettavaa ja odotan yhä häneltä osallistumista keskusteluun. Itse kommentoin lyhyesti.

        Nimimerkki "usko tulee kuulosta" (Ilmeisesti lestadiolainen), hämmästyttää puheesi kastekohtien vääntämisestä. On selvästi tässä ketjussa Raamatun kohdin osoitettu, kasteen armorikas merkitys. Sana antaa kasteessa mitä lupaakin. Sinä itse asetat nyt sanan ja kasteen vastakkain, siis toisiaan vastaan. Selität siis ristiin raamattua järkeisopillasi. Nimenomaan antamasi kohta sanoo näin:
        "Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa." 1.Kor.3:7.
        Samassa Korintossa Paavali sanoi, että Korintolaiset olivat uudestisyntyneet kasteessa:

        "Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä". (1.Kor.6:11).
        Vai kumoaako muka edellä oleva uudestisynnyttävä sana myöhemmin kuultuna sanan uudestisynnyttävän voiman? Apostoli siis sanoi Korintolaisten uudestisyntyneen kasteessa, kertakaikkisessa uudestisytymisessä. Sanan kautta tapahtuva uudestisyntyminen on jatkuvasti uudistuva ja (yksi)kaste kertakaikkinen. On hyvä eroittaa aoristi (kaste) ja perfekti (sana) muoto.

        Nimimerkki "usko tul.kuulosta", toivot minulle taas löytäjän osaa. (Varmaan saivat löytäjän osan myös taas ne lestadiolaiset, ihan edustajat, jotka äänestivät homoliittojen siunauksen puolesta luopuneessa kirkossa): Huom edustajat!. Hakeudun vain Jumalan sanan ja sakramenttien pariin, sillä en kaipaa muuta. En edusta sen kummempaa. En myöskään tahdo hyljätä mitään kohtia Raamatusta, vaan ymmärtää kaikki yhdessä. Jos tahtoo lukea esim. kasteesta Raamatusta, on luonnollisesti otettava kohtia, jotka siitä kertovat.

        Taavetti (Vl:ä), toikin vanhoja lestdiolaisia saarnoja, joissa myönnettiin kasteen uudestisynnyttävä voima, mutta edellyttäen jos kastajalla on Pyhä Henki-
        Tämä siis osoittaa jo, että sana kasteessa antaa mitä lupaakin.


    • YlösAatamista

      Kirkko on tehnyt kasteesta ulkonaisen toimituksen. Mutta vain henkinen kaste on pätevä. Kaste on siinä, että Aatami vaihtuu Kristukseksi(1.Kor:15.19-). Tätä tarkoittaa Jeesuskin puhessaan ylösnousemuksesta evankeliumeissa(esim. Luuk:20:34-).

      Jordanin kasteessa syntyi ensimmäinen Kristus ihmisessä Jeesuksessa.

      • etsivä-xx

        Jordanin kasteessa ei vielä ollut Krsitusken kastetta. Hän otti silloin sen tien vastaan mutta hänen kasteensa oli vasta edessä.

        Mark. 10:38
        Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä mitä pyydätte. Onko teistä juomaan sitä maljaa, jonka minä juon? Voitteko te ottaa sen kasteen, jolla minut kastetaan?" [Mark. 14:36 | Luuk. 12:50]

        Mark. 10:39
        "Voimme", he vastasivat. Silloin Jeesus sanoi heille: "Sen maljan, jonka minä juon, te vielä juottekin, ja sillä kasteella, jolla minut kastetaan, kastetaan myös teidät. [Ap. t. 12:2; 2. Tim. 2:11,12]

        Luuk. 12:50
        Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt! [Mark. 10:38, Mark. 14:34; Joh. 12:27]

        Kol. 2:12
        Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. [Room. 6:3,4; Ef. 2:6]

        Tässäkin kohdassa on kun uskoitte Jumalaan.

        Mark. 16:16
        Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. [Joh. 3:18,36; Ap. t. 16:31; Room. 1:16; 1. Piet. 3:21]

        f. 4:5
        Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! [1. Kor. 8:4 : 1. Kor. 8:6, 1. Kor. 12:13]

        Tämä yksi kaste on se edellä oleva kaste.

        Minun ymmärrykseeni ei ole koskaan mahtunut ev. lut kirkon tai miksesi juuri Väisäsen kasteopetus että usko tulisi kasteesta. Missä kohti Raamatussa on kastettu ihminen, joka ei ole uskonut ennen kastetta?

        Ap. t. 2:38
        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. [Matt. 3:11 ]

        Tässäkin lauseessa on ensin kääntykää = tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi. Sehän sisältää jo syntein anteeksiantamuksen. Ja sitten kastetaan uskovainen.

        Ap. t. 2:41
        Ne, jotka ottivat hänen sanomansa vastaan, kastettiin,

        Ap. t. 8:12
        Mutta kun ihmiset kääntyivät uskomaan Filipposta, joka julisti hyvää sanomaa Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksesta Kristuksesta, he ottivat kasteen,

        Siis kääntyivät uskomaan sanomaa ja ottivat sen jälkeen kasteen, uskovaisina.

        Ap. t. 8:13
        Jopa Simon itse uskoi, ja hänet kastettiin.

        Ap. t. 16:15
        14 Meitä kuuntelemassa oli myös muuan Lyydia, jumalaapelkäävä nainen, joka oli kotoisin Tyatirasta ja kävi kauppaa purppurakankailla. Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vastaan sen mitä Paavali puhui, [Luuk. 24:45]
        15 ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan. [Hep

        Ap. t. 16:33
        30 Hän vei heidät ulos ja kysyi: "Herrat! Mitä minun on tehtävä, että pelastuisin?" [Ap. t. 2:37]
        31 He vastasivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi." [Luuk. 19:9]
        32 He puhuivat sitten Herran sanaa hänelle ja koko talonväelle.
        33 Heti paikalla, keskellä yötä, vanginvartija otti heidät hoiviinsa ja pesi ruoskaniskujen haavat, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin heti.Ap. t. 16:33

        Ap. t. 18:8
        Kuitenkin synagogan esimies Crispus tuli uskoon, ja myös koko hänen perhekuntansa uskoi Herraan. Monet muutkin korinttilaiset, jotka kuuntelivat Paavalia, tulivat uskoon, ja heidät kastettiin. [1. Kor. 1:14]


    • 5+5

      Kaste on ilmeisesti muunnos juutalaisten mikvestä, naisen tulee kuukautisten jälkeen suorittaa mikve, eli kylpy, jolloin hän on puhdas herralleen eli miehelleen.

      Jos miehet kuvittelevat olevansa puhtaita herralle kasteen jälkeen, teidän pitää ensin hankkia kuukautiset. :)

      • 4+13

        Tosin, miehetkin voivat olla saastaisia, esim yöllisen siemensyöksyn seurauksena ja silloin pitää puhdistautua.

        Ne ovat terveyteen ja toisen huomioimiseen liittyviä tapoja. Ei Jumala mitään mitään kasteita tarvitse, mutta terveenä, puhtaana, puhtaalle tuoksuvana on taivaallinen olo.

        Ihmistä varten ovat tavat ja hyvät tottumuset.


    • LapinOlliPekka

      Weha hoi - eihän kaste ole sama kuin Jeesus.

      Jeesus on Sana ja Jumala. Kaste siis Vesi yhdistettynä sanaan on sakramentti, jossa kyllä Kristus on läsnä kun Hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa uskova kastetaan.

      Eikö niin ?

      • LapinOlliPekka, kasteessa puetaan siis Kristus päälle. Luther opettaa ns. lasten evankeliumeista, että Niissä Jeesus kutsuu lapsia luokseen ja antaa heille taivaan valtakunnan. Nyt Jeesus ei enään ole tuolla tavoin maanpäällä, että nyt Aivan samoin pienet lapset viedään kasteessa Vapahtaan luokse, jossa Jeesus ottaa heidät syliinsä ja antaa heille omakseen Jumalan valtakunnan. Sehän on Jeesuksessa aina tarjolla- Kirjasta "kaste ja usko", vapaasti muistellen.


      • weha kirjoitti:

        LapinOlliPekka, kasteessa puetaan siis Kristus päälle. Luther opettaa ns. lasten evankeliumeista, että Niissä Jeesus kutsuu lapsia luokseen ja antaa heille taivaan valtakunnan. Nyt Jeesus ei enään ole tuolla tavoin maanpäällä, että nyt Aivan samoin pienet lapset viedään kasteessa Vapahtaan luokse, jossa Jeesus ottaa heidät syliinsä ja antaa heille omakseen Jumalan valtakunnan. Sehän on Jeesuksessa aina tarjolla- Kirjasta "kaste ja usko", vapaasti muistellen.

        Otan tähän siis uskonpuhdistajan omaa opetusta, kirjasta "kaste ja usko".

        .."Kristus on tänään kasteessa läsnä samalla tavalla kuin kerran silloin. Tämän me kristityt tiedämme varmasti ja sen vuoksi emme saa kieltää lapsilta kastetta. Tällä tuomimisella he saavat aikaan sen, että pikkulapset kasteessa siunataan ja että he saavat taivaan valtakunnan"


    • Nestori Olsoni

      SANA sanoo."Usko tulee siis KUULEMISESTA ,mutta KUULEMINEN KRISTUKSEN SANAN kautta." Room 10:17. Room 10:16-21.

      "Mutta kaikille,jotka OTTIVAT HÄNET VASTAAN ,hän antoi tulla Jumalanlapsiksi,NIILLE jotka USKOIVAT HÄNEN NIMEENASÄ" Johannes 1:12.
      johannes 1:1-17.

      Vehan tulisi vedota uskon ALKAJAAN JEESUKSEEN ja siihen mitä hän on SANONUT.Lutterilla ei ole Raamatullisia oikeuksia olla opettajana.

      Jeesuus on sovittanut meidät (perisyntiä) myöten,mutta meidän tulee otaa hänet hekilökohtaisesti vastaan uskonkautta jotta siitä (perisynnistä) päästään.

      On kuitenkin niin ettei Uusi Tesstamentti tunne perisyntioppia,tätä hokemalla halveksitte Jeesusta ja hyväksytte harhaopin.
      Yksinkertainen Kristuksen evankeliumi ei näytä kaikille kelpaavan,he haluavat ihmismielen harhauttamaan ja hämärtämään pelastuken yksinkertaisen SANOMAN.

      • Nyt minun on aika lopettaa tämä keskustelu. Vielä sanon varmana käsityksenäni, että jos ollaan sitä mieltä, ettei kasteta Kristukseen ja jos ei kaste tee autuaaksi, silloin sitä ei pidä lainkaan toimittaa...Mutta jos se tästä huolimatta toimitetaan, silloin ei toimiteta kristillistä kastetta, koska silloin ei uskota, että kasteen lupaus vaikuttaa sen, mitä kasteen tulee vaikuttaa.

        Tällöinkään en kuitenkaan tarkoita uudelleen kastamista, vaan on uskottava oikein kasteen merkitys.


      • weha kirjoitti:

        Nyt minun on aika lopettaa tämä keskustelu. Vielä sanon varmana käsityksenäni, että jos ollaan sitä mieltä, ettei kasteta Kristukseen ja jos ei kaste tee autuaaksi, silloin sitä ei pidä lainkaan toimittaa...Mutta jos se tästä huolimatta toimitetaan, silloin ei toimiteta kristillistä kastetta, koska silloin ei uskota, että kasteen lupaus vaikuttaa sen, mitä kasteen tulee vaikuttaa.

        Tällöinkään en kuitenkaan tarkoita uudelleen kastamista, vaan on uskottava oikein kasteen merkitys.

        Perisyntioppi on esim. tässä: "Yhden ainoan ihmisen teon seurauksena oli kaikille ihmisille kadotustuomio" (Room.5:18), en ota loppuosaa tähän, kun perisynnistä vain oli kyse.


      • Ihme ja kumma**
        weha kirjoitti:

        Perisyntioppi on esim. tässä: "Yhden ainoan ihmisen teon seurauksena oli kaikille ihmisille kadotustuomio" (Room.5:18), en ota loppuosaa tähän, kun perisynnistä vain oli kyse.

        Aika sadistista, kun kosti yhden tekemän synnin kaikille.

        Harva ihminen olisi noin julma. Ehkäpä jotkut tunne-elämältään häiriintyneet psykopaatit voivat olla.


      • raamattutunti
        weha kirjoitti:

        Perisyntioppi on esim. tässä: "Yhden ainoan ihmisen teon seurauksena oli kaikille ihmisille kadotustuomio" (Room.5:18), en ota loppuosaa tähän, kun perisynnistä vain oli kyse.

        Weha turvautuu jälleen tuohon samaan kikkaan, leikkaa ja liimaa-periaatetta.
        Hän ottaa yhden pienen pätkän Raamatusta ja jättää sen TÄRKEIMMÄN kohdan pois.
        Sehän jatkuu:
        "Niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu KAIKILLE ihmisille
        elämän vanhurskaudeksi."!!!!

        Weha ei tajua vieläkään, että Jeesus sovitti ristillä ihmiskunnan synnin. Siinä meni myös perisynti ja siksi vauvakin on SOVITETTU.

        "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa, eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan"
        2. Kor 5:19

        Weha yrittää ponnekkaasti lukea vauvalle rikkomuksia, jotka Jeesus on
        sovittanut!!!
        Vauvakasten on suurta huijausta jos siinä väitetään perisynnin poistuvan. Sehän
        poistui jo ristillä!!!


      • Luther säätiö
        weha kirjoitti:

        Nyt minun on aika lopettaa tämä keskustelu. Vielä sanon varmana käsityksenäni, että jos ollaan sitä mieltä, ettei kasteta Kristukseen ja jos ei kaste tee autuaaksi, silloin sitä ei pidä lainkaan toimittaa...Mutta jos se tästä huolimatta toimitetaan, silloin ei toimiteta kristillistä kastetta, koska silloin ei uskota, että kasteen lupaus vaikuttaa sen, mitä kasteen tulee vaikuttaa.

        Tällöinkään en kuitenkaan tarkoita uudelleen kastamista, vaan on uskottava oikein kasteen merkitys.

        "Nyt minun on aika lopettaa tämä keskustelu. Vielä sanon varmana käsityksenäni, että jos ollaan sitä mieltä, ettei kasteta Kristukseen ja jos ei kaste tee autuaaksi, silloin sitä ei pidä lainkaan toimittaa...Mutta jos se tästä huolimatta toimitetaan, silloin ei toimiteta kristillistä kastetta, koska silloin ei uskota, että kasteen lupaus vaikuttaa sen, mitä kasteen tulee vaikuttaa."

        Yhdyn luterilaisena täysin noihin teksteihin.
        Perisynnistä senverran, että se on synnynnäinen taipumus ihmisessä, joka asuu uskovaisessakin ihmisessä koko tämän armonajan maanpäällä. "Synnin palkka on kuolema". Tämä on sekä ruumiillinen, että hengellinen kuolema. Aadamin lankeemuksen seurauksena tuli siis perisynti ihmiseen. Yhdyn tässä kohden myös wehan kirjoitukseen.


      • raamattutunti
        Luther säätiö kirjoitti:

        "Nyt minun on aika lopettaa tämä keskustelu. Vielä sanon varmana käsityksenäni, että jos ollaan sitä mieltä, ettei kasteta Kristukseen ja jos ei kaste tee autuaaksi, silloin sitä ei pidä lainkaan toimittaa...Mutta jos se tästä huolimatta toimitetaan, silloin ei toimiteta kristillistä kastetta, koska silloin ei uskota, että kasteen lupaus vaikuttaa sen, mitä kasteen tulee vaikuttaa."

        Yhdyn luterilaisena täysin noihin teksteihin.
        Perisynnistä senverran, että se on synnynnäinen taipumus ihmisessä, joka asuu uskovaisessakin ihmisessä koko tämän armonajan maanpäällä. "Synnin palkka on kuolema". Tämä on sekä ruumiillinen, että hengellinen kuolema. Aadamin lankeemuksen seurauksena tuli siis perisynti ihmiseen. Yhdyn tässä kohden myös wehan kirjoitukseen.

        Nyt nim "Luther-säätiö" opettaa eri tavalla kuin kirkon oppi:

        "Perisynnistä senverran, että se on synnynnäinen taipumus ihmisessä, joka asuu uskovaisessakin ihmisessä koko tämän armonajan maanpäällä. "

        Jos perisynnillä ymmärretään vain "taipumusta",
        niin siihen minäkin voin yhtyä, mutta kun virallinen oppi on se, että
        "perisynti on kadottava synti" (Augsburgin tunnutus), niin silloin on menty
        pahasti harhaan.
        Jeesuksen sovittamasta vauvasta tehdään syntinen.

        Jos kaste vapauttaisi perisynnistä, niin miksi kaikki kastetut alkavat tekemään syntiä heti, kun tulevat tiettyyn ikään???
        Eikö sillä vauvakasteella ollutkaan mitään tehoa?

        Nimimerkki yrittää matkia Wehaa tuossa liimaa-leikkaa-menetelmässä, kun
        heittää heti perään, että "Synnin palkka on kuolema"!!!

        Miten tuo liittyy vauvaan????? Järki hoii!!!!

        Syntihän on TOTTELEMATTOMUUTTA Jumalaa kohtaan, joten miten vauva
        voi olla tottelematon Jumalalle?????
        Raamattuhan sanoo:
        "Joka SYNTIÄ TEKEE, on synnin orja".

        Syntyminen EI OLE SYNTI!!!!
        Se on Jumalan käskyn täyttämistä: "Lisääntykää ja täyttäkää maa".


    • 11+11

      Puhuuko weha täällä nyt epäuskoisena, kun hän kerran täällä kirjoitti, että kaikki ulkopuolella Jumalan valtakunnan, ovat epäuskoisia. Monet yrittivät vakuuttaa hänelle, että kyllä voi olla uskovaisia muuallakin, mutta hän intti, että jos kokoonnutte eri paikassa, niin ette ole yhtä meidän kanssamme.Olisi mukava tietää, miten se usko nyt omalla kohdallasi tuntuu vai tuntuuko erilaiselta nyt, kun on epäuskoinen vai voiko usko olla sama riippumatta taustayhteisöstä ja mihin se usko ankkuroituu?

      • raamattutunti

        Wehahan vaihtaa oppia ja seurakuntaa kuin mustalainen hevosta!!
        Ja aina tuo viimeinen "löytö" on se kaikkein paras.
        Noin vuosi sitten hän vaahtosi, kuinka "on vain yksi oikea Jumalan lasten joukko"
        joka silloin oli vl-läisten seurakunta.

        Mutta kun ei ole uskoa Kristuksen sovintokuolemaan vaan usko kohdistuu
        veteen, niin noinhan siinä käy!
        Tuollainen usko veden taikavoimaan on pakanauskontoa!

        Siinä näkyväisestä tehdään jumala.
        Weha": "kaste on Jeesus"!!!!!!
        Weha": "Kaste antaa mitä lupaakin"!!!!

        Wehalla taitaa olla puhuvaa vettä.

        Raamattu sanoo kuitenkin:
        "Autuaat ovat ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."


      • Luther säätiö
        raamattutunti kirjoitti:

        Wehahan vaihtaa oppia ja seurakuntaa kuin mustalainen hevosta!!
        Ja aina tuo viimeinen "löytö" on se kaikkein paras.
        Noin vuosi sitten hän vaahtosi, kuinka "on vain yksi oikea Jumalan lasten joukko"
        joka silloin oli vl-läisten seurakunta.

        Mutta kun ei ole uskoa Kristuksen sovintokuolemaan vaan usko kohdistuu
        veteen, niin noinhan siinä käy!
        Tuollainen usko veden taikavoimaan on pakanauskontoa!

        Siinä näkyväisestä tehdään jumala.
        Weha": "kaste on Jeesus"!!!!!!
        Weha": "Kaste antaa mitä lupaakin"!!!!

        Wehalla taitaa olla puhuvaa vettä.

        Raamattu sanoo kuitenkin:
        "Autuaat ovat ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Kaste ei olekkaan pelkkää vettä, vaan siihen liittyy Jumalan sana ja asetus, siis ne alkuperäiset Jeesuksen sanat, luovat sakramentit.

        Juu, apostoliset ihmeet ja merkit ovat lakanneet, elämme uskossa emme näkemisessä.
        Sakramenteissakaan emme näe kuin halvat "mitättömät" maalliset aineet, mutta kun niihin liittyy Jumalan sana ja asetus, on kasteen vesi Jeesuksen verellä punattua vettä.


      • raamattutunti
        Luther säätiö kirjoitti:

        Kaste ei olekkaan pelkkää vettä, vaan siihen liittyy Jumalan sana ja asetus, siis ne alkuperäiset Jeesuksen sanat, luovat sakramentit.

        Juu, apostoliset ihmeet ja merkit ovat lakanneet, elämme uskossa emme näkemisessä.
        Sakramenteissakaan emme näe kuin halvat "mitättömät" maalliset aineet, mutta kun niihin liittyy Jumalan sana ja asetus, on kasteen vesi Jeesuksen verellä punattua vettä.

        Juuri tuollaisella hurskailta kuuluvilla sanakäänteillä johdetaan ihmisiä harhaan!

        Jumalan sana EI TARVITSE vettä kyytipojaksi.
        Jumalan sana on itsessään elävää, voimallista, terävää.... Hebr 4:12.

        Jeesuksen verta ei tarvitse laimentaa vedellä, sillä "Hänen verensä
        kautta meillä on pääsy Jumalan yhteyteen" eikä kasteen avulla!!!!!

        Jumala ei ole sitoutunut tuollaiseen liukuhihna-pelastukseen, eli vauva-
        kaste-automaattiin.
        Pelastus on aina henkilökohtaisesti OTETTAVA VASTAAN, se ei tule veden
        mukana:
        "Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi,
        NIILLE JOTKA USKOVAT HÄNEN NIMEENSÄ." Joh 1:12

        Kun ihminen kuulee Jumalan sanaa ja uskoo siihen, hän pelastuu:
        "Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta"!!

        Jumalahan vaikuttaa tuon uskon eivätkä sitä voi vanhemmat tai kummit
        pumpata vauvaan.

        USKO EI TULE KASTEESSA, kuten nuo veden maagiseen taikavoimaan luottavat luulevat!!
        Tuollainen usko on pakanauskontoa, jossa materialle annetaan yli-
        luonnollisia ominaisuuksia.

        Raamatun mukaan uskon syntymiseen ei tarvita mitään näkyväistä:
        "Usko on luja luottamus siihen, mitä' toivotaan, ojentautumista sen mukaan,
        MIKÄ EI NÄY." Hebr 11:1

        Vauva ei pysty ojentautumaan eikä uskomaan!!! eikä hänen tarvitsekkaan,
        sillä hän on vielä tukevasti Jumalan kämmenellä!


      • raamattutunti kirjoitti:

        Juuri tuollaisella hurskailta kuuluvilla sanakäänteillä johdetaan ihmisiä harhaan!

        Jumalan sana EI TARVITSE vettä kyytipojaksi.
        Jumalan sana on itsessään elävää, voimallista, terävää.... Hebr 4:12.

        Jeesuksen verta ei tarvitse laimentaa vedellä, sillä "Hänen verensä
        kautta meillä on pääsy Jumalan yhteyteen" eikä kasteen avulla!!!!!

        Jumala ei ole sitoutunut tuollaiseen liukuhihna-pelastukseen, eli vauva-
        kaste-automaattiin.
        Pelastus on aina henkilökohtaisesti OTETTAVA VASTAAN, se ei tule veden
        mukana:
        "Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi,
        NIILLE JOTKA USKOVAT HÄNEN NIMEENSÄ." Joh 1:12

        Kun ihminen kuulee Jumalan sanaa ja uskoo siihen, hän pelastuu:
        "Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta"!!

        Jumalahan vaikuttaa tuon uskon eivätkä sitä voi vanhemmat tai kummit
        pumpata vauvaan.

        USKO EI TULE KASTEESSA, kuten nuo veden maagiseen taikavoimaan luottavat luulevat!!
        Tuollainen usko on pakanauskontoa, jossa materialle annetaan yli-
        luonnollisia ominaisuuksia.

        Raamatun mukaan uskon syntymiseen ei tarvita mitään näkyväistä:
        "Usko on luja luottamus siihen, mitä' toivotaan, ojentautumista sen mukaan,
        MIKÄ EI NÄY." Hebr 11:1

        Vauva ei pysty ojentautumaan eikä uskomaan!!! eikä hänen tarvitsekkaan,
        sillä hän on vielä tukevasti Jumalan kämmenellä!

        "Jeesuksen verta ei tarvitse laimentaa vedellä, sillä "Hänen verensä
        kautta meillä on pääsy Jumalan yhteyteen" eikä kasteen avulla!!!!!"

        Jumala on asettanut kasteeseen veden ja sanan, johon (kasteeseen) hän on liittänyt Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen (Room.6:3-5). Siinä kohdan mukaan haudataan ja herätetään hengellisesti eloon Jeesuksen kanssa. Tämä on kokonaan Jumalan työ. Kasteessa vauvakin saa olla Jumalan kämmenellä.

        Vauva ei pysty ojentautumaan eikä uskomaan!!!

        weha: "Tuo menee jo tekouskoon, eikä ole mitään tekemistä armonuskon kanssa". Teoilla ei pelastuta, vaan yksin armosta. Hengellinen ojentautuminenkin on yksin Pyhän Hengen teko, eikä oma ansio.


      • raamattutunti
        weha kirjoitti:

        "Jeesuksen verta ei tarvitse laimentaa vedellä, sillä "Hänen verensä
        kautta meillä on pääsy Jumalan yhteyteen" eikä kasteen avulla!!!!!"

        Jumala on asettanut kasteeseen veden ja sanan, johon (kasteeseen) hän on liittänyt Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen (Room.6:3-5). Siinä kohdan mukaan haudataan ja herätetään hengellisesti eloon Jeesuksen kanssa. Tämä on kokonaan Jumalan työ. Kasteessa vauvakin saa olla Jumalan kämmenellä.

        Vauva ei pysty ojentautumaan eikä uskomaan!!!

        weha: "Tuo menee jo tekouskoon, eikä ole mitään tekemistä armonuskon kanssa". Teoilla ei pelastuta, vaan yksin armosta. Hengellinen ojentautuminenkin on yksin Pyhän Hengen teko, eikä oma ansio.

        Tuo on totta:

        "weha: "Tuo menee jo tekouskoon, eikä ole mitään tekemistä armonuskon kanssa". Teoilla ei pelastuta, vaan yksin armosta. Hengellinen ojentautuminenkin on yksin Pyhän Hengen teko, eikä oma ansio."

        Kun vanhemmat yrittävät pelastaa pientä, viatonta vauvaa väkisin, niin sillä ei ole mitään tekemistä armon kanssa.
        Armoa ei voi pakottaa ja Jumalaa ei voi komentaa:
        "Nyt sinun täytyy ottaa tämä vauva omaksesi, kun me kastamme sen"!!!!!

        Wehan sekoilu jatkuu:

        " Siinä kohdan mukaan haudataan ja herätetään hengellisesti eloon Jeesuksen kanssa. Tämä on kokonaan Jumalan työ. Kasteessa vauvakin saa olla Jumalan kämmenellä."

        Eikö vauva olekkaan Jumalan kämmenellä ilman kastetta?????

        Jeesushan itse sanoi kerran:
        "Kukaan ei voi riistää heitä minun Isäni kädestä."""
        Kovasti Weha sitä kyllä yrittää.

        Tuo Room 6:3 ei puhu mitään vauvakasteesta, vaan siitä, että kun roomalaiset
        olivat tulleet uskoon eli vanhurskaiksi USKON KAUTTA, Room 5:1
        "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet...",

        niin heidän vanha luontonsa haudattiin kasteessa kuolemaan ja se nousi sieltäyhdessä Jeesuksen kanssa. Siksi heidät kastettiin
        upottamalla.

        Jae 5
        "Sillä jos me olemme Hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin yhtäläisessä ylösnousemuksessa."

        Eihän Jeesusta kastettu vauvana!!! Huom!!!! YHTÄLÄISESSÄ KUOLEMASSA!!!!

        Weha väärenttä törkeästi Jeesuksen antamaa esimerkkiä.

        Yrittääkö Weha riistää kastamattomat vauvat Jumalan kämmeneltä?

        Mitenhän se vauva ojentautuu hengellisesti?????

        Jos vauva haudataan ripottelemalla hieman vettä hänen päähänsä, niin
        miksi te hautaatte eläviä??? Vauvahan on Jumalan kämmenellä!!!Jumalan
        lapsi.

        Vauvakasteessa yritetään tappaa vauvaa ja sitten juhlallisesti sanotaan, että "nyt tämä lapsi otetaan Jumalan lapseksi"!!!

        Vanhemmatko siinä ottavat hänet Jumalan lapseksi? Eikö Jumalata kysytä
        mitään? Missä vaiheessa
        vauva oli riistetty pois Jumalan kämmeneltä.

        Wehan kirjoitus on niin sekavaa, että tuntuu siltä, kun hän ei itskään
        tajua, mitä kirjoittelee.
        Välillä vauva on Jumalan lapsi, (Kaikki syntyvät Siionissa), välillä syntinen joka täytyy ihmisteoilla
        palauttaa Jumalan yhteyteen!!!!!!


    • 478x543

      "weha: "Tuo menee jo tekouskoon, eikä ole mitään tekemistä armonuskon kanssa". Teoilla ei pelastuta, vaan yksin armosta. "

      Samoin on myös syntien anteeksisaamisen laita, ei puhujaveljien äänellisen syntien anteeksiantamuksen kautta, vaan yksin uskosta Jeesukseen Kristukseen, yksin Jumalan armosta ja yksin Kristuksen tähden. Tottakai saa julistaa syntien anteeksiantamusta Kristuksessa ja uskoa Kristuksen tuomaan syntien anteeksisaamiseen, koska se on armonuskoa, mutta ei vaan äänelliseen julistukseen ja julistuksen tähden, koska se on tekouskoa.

      • Samoin on myös syntien anteeksisaamisen laita, ei puhujaveljien äänellisen syntien anteeksiantamuksen kautta, vaan yksin uskosta Jeesukseen Kristukseen, yksin Jumalan armosta ja yksin Kristuksen tähden. Tottakai saa julistaa syntien anteeksiantamusta Kristuksessa ja uskoa Kristuksen tuomaan syntien anteeksisaamiseen, koska se on armonuskoa, mutta ei vaan äänelliseen julistukseen ja julistuksen tähden, koska se on tekouskoa.

        weha: Minusta se on VL:ssä niin, että Jumala sen Pyhän Hengen antaa, milloin tahtoo, jos Puhuja on uskovainen."


      • lisää kysymyksiä!
        weha kirjoitti:

        Samoin on myös syntien anteeksisaamisen laita, ei puhujaveljien äänellisen syntien anteeksiantamuksen kautta, vaan yksin uskosta Jeesukseen Kristukseen, yksin Jumalan armosta ja yksin Kristuksen tähden. Tottakai saa julistaa syntien anteeksiantamusta Kristuksessa ja uskoa Kristuksen tuomaan syntien anteeksisaamiseen, koska se on armonuskoa, mutta ei vaan äänelliseen julistukseen ja julistuksen tähden, koska se on tekouskoa.

        weha: Minusta se on VL:ssä niin, että Jumala sen Pyhän Hengen antaa, milloin tahtoo, jos Puhuja on uskovainen."

        Tarkoittaakohan Weha, että se, että nostaa kätensä seuroissa, ja saa
        kuulla puhujalta synninpäästön, ei vielä olekkaan takeena sille, että synnit
        saadaan anteeksi???
        weha: Minusta se on VL:ssä niin, että Jumala sen Pyhän Hengen antaa, milloin tahtoo, jos Puhuja on uskovainen."

        Entä, jos puhuja sattuukin olemaan langennut vaikkapa pedofiliaan? Eikö
        hänen synninpäästöllään ole mitään merkitystä?

        Onko Jumalan pakko antaa Pyhä Henki aina, kun puhuja niin vakuuttaa, vai
        voiko Jumala itse päättää, milloin se annetaan?

        Tuollainen oppi on minusta juuri sitä ihmistekoista oppia, jossa ihminen ottaa
        itselleen vallan päättää, milloin Jumalan pitää toimia. Samoinhan se on
        lapsikasteessa! Vanhemmat tekevät ratkaisut.

        Ikäänkuin kaikkivaltias Jumala ei voi toimia oman tahtonsa mukaan.


      • Luther säätiö
        lisää kysymyksiä! kirjoitti:

        Tarkoittaakohan Weha, että se, että nostaa kätensä seuroissa, ja saa
        kuulla puhujalta synninpäästön, ei vielä olekkaan takeena sille, että synnit
        saadaan anteeksi???
        weha: Minusta se on VL:ssä niin, että Jumala sen Pyhän Hengen antaa, milloin tahtoo, jos Puhuja on uskovainen."

        Entä, jos puhuja sattuukin olemaan langennut vaikkapa pedofiliaan? Eikö
        hänen synninpäästöllään ole mitään merkitystä?

        Onko Jumalan pakko antaa Pyhä Henki aina, kun puhuja niin vakuuttaa, vai
        voiko Jumala itse päättää, milloin se annetaan?

        Tuollainen oppi on minusta juuri sitä ihmistekoista oppia, jossa ihminen ottaa
        itselleen vallan päättää, milloin Jumalan pitää toimia. Samoinhan se on
        lapsikasteessa! Vanhemmat tekevät ratkaisut.

        Ikäänkuin kaikkivaltias Jumala ei voi toimia oman tahtonsa mukaan.

        Kaste ei ole ihmisen teko Jumalalle, vaan Jumalan teko ihmiselle, Ihminen on saavana osapuolena ja Jumala on antavana osapuolena. Jumala on asettanut kasteen, kysymättä meiltä mitään. "Jos väärin ois turvata kasteeseen, niin kiusaajakin jättäis jo rauhaan. Jos Jumala teki mun lapsekseen ja lahjaksi antoi taivaan. Niin sitä kiusaaja karehtii, etten vain taivasta perisi".

        Vl-opin mukaan tarvitaan Pyhän Hengen virka.


      • raamattutunti
        Luther säätiö kirjoitti:

        Kaste ei ole ihmisen teko Jumalalle, vaan Jumalan teko ihmiselle, Ihminen on saavana osapuolena ja Jumala on antavana osapuolena. Jumala on asettanut kasteen, kysymättä meiltä mitään. "Jos väärin ois turvata kasteeseen, niin kiusaajakin jättäis jo rauhaan. Jos Jumala teki mun lapsekseen ja lahjaksi antoi taivaan. Niin sitä kiusaaja karehtii, etten vain taivasta perisi".

        Vl-opin mukaan tarvitaan Pyhän Hengen virka.

        Luuletko, että noilla hurskailta kuullostavilla olettamuksilla voidaan muuttaa
        Jumalan sanaa. Hoette samoja kirkon keksimiä fraaseja, joilla ei ole
        minkäänlaista raamatullista pohjaa.

        "Kaste ei ole ihmisen teko Jumalalle, vaan Jumalan teko ihmiselle, !!!!

        Miksihä Jeesus antoi opetuslapsilleen käskyn kastaa??? jos Jumala hoitaa kastamisen?Voiko Jumala toimia lainkaan, kos suntio unohtaa kaataa vettä kastemaljaan?
        Eikö sitä opettamistakin voisi jättää Jumalan tehtäväksi?

        Miksihän Jumala ei kastanut hoviherraa, joka astui itse veteen, vaan
        Filippus kastoi hänet?

        Kiusaaja jättää kyllä rauhaan sellaisen, joka turvautuu veteen. Hän
        antaa ihnmisen maata rauhassa oman luulouskonsa kanssa, mutta ei sellaista,
        joka turvautuu Jeesuksen uhrikuolemaan meidän edestämme.
        Jeesus on meidän ainoa turvamme.

        Pakanoille se turva on vesi.


      • Lutherus
        raamattutunti kirjoitti:

        Luuletko, että noilla hurskailta kuullostavilla olettamuksilla voidaan muuttaa
        Jumalan sanaa. Hoette samoja kirkon keksimiä fraaseja, joilla ei ole
        minkäänlaista raamatullista pohjaa.

        "Kaste ei ole ihmisen teko Jumalalle, vaan Jumalan teko ihmiselle, !!!!

        Miksihä Jeesus antoi opetuslapsilleen käskyn kastaa??? jos Jumala hoitaa kastamisen?Voiko Jumala toimia lainkaan, kos suntio unohtaa kaataa vettä kastemaljaan?
        Eikö sitä opettamistakin voisi jättää Jumalan tehtäväksi?

        Miksihän Jumala ei kastanut hoviherraa, joka astui itse veteen, vaan
        Filippus kastoi hänet?

        Kiusaaja jättää kyllä rauhaan sellaisen, joka turvautuu veteen. Hän
        antaa ihnmisen maata rauhassa oman luulouskonsa kanssa, mutta ei sellaista,
        joka turvautuu Jeesuksen uhrikuolemaan meidän edestämme.
        Jeesus on meidän ainoa turvamme.

        Pakanoille se turva on vesi.

        Edellä sanotusta sinun on opittava käsittämään asia ja vastaamaan oikein, kun kysytään, mitä kaste on. Vastaa siis näin: Kaste ei ole pelkkää vettä, vaan Jumalan sanaan ja käskyyn sisältyvää ja sen pyhittämää vettä. Siksi se onkin jumalallista vettä, ei tosin sen vuoksi, että vesi sinänsä olisi muuta vettä jalompaa, vaan sen vuoksi, että vesi sinänsä olisi muuta vettä jalompaa, vaan sen vuoksi, että Jumalan sana ja käsky liittyvät siihen. Pelkkää konnankoukkuilua ja Perkeleen ilveilyä onkin nykyisten hurmahenkiemme tapa pilkata kastetta: he hylkäävät sitä koskevan Jumalan sanan ja asetuksen eivätkä pidä kastetta minään muuna kuin kaivosta nostettuna vetenä. Sitten he vielä jaarittelevat näin: "Miten kourallinen vettä muka sielua auttaisi?" Ystävä kallis, kenen sinä luulet pitävän vettä muuna kuin vetenä, jos kasteen kaksi osaa erotetaan toisistaan? Mutta miten sinä rohkenet tuolla tavoin käydä käsiksi Jumalan säädökseen ja repiä siitä irti sen parhaimman aarteen, jonka Jumala on siihen yhdistänyt ja sisällyttänyt ja jota hän ei anna siitä erottaa. Sillä veden varsinainen sisältö on Jumalan sana eli käsky ja Jumalan nimi. Tämä aarre on suurempi ja jalompi kuin taivas ja maa.

        Ymmärrä siis, mikä ero tässä on. Kaste on aivan eri asia kuin muu vesi. Tämä ei johdu veden luonnollisesta olemuksesta, vaan siitä, että veteen tulee jotain jalompaa. Jumala itse luovuttaa siihen kunniansa ja panee siihen valtansa ja voimansa. Siksi se ei olekaan pelkkää luonnollista vettä, vaan jumalallista, taivaallista, pyhää ja pelastavaa vettä tai jotain vielä ylistettävämpää. Kaikki tämä johtuu sanasta, taivaallisesta ja pyhästä sanasta, jota kukaan ei pysty kyllin ylistämään. Tässä sanassa on kaikki, ja se voi kaiken, mitä Jumala on ja voi. Myös kasteen olemus eli se, että se on sakramentti, on juuri tästä peräisin. Pyhä Augustinuskin opettaa näin: Accedat verbum ad elementum et fit sacramentum, eli: "Kun sana liittyy aineeseen, syntyy sakramentti", mikä on pyhä, jumalallinen toimitus ja merkki.


      • raamattutunti
        Lutherus kirjoitti:

        Edellä sanotusta sinun on opittava käsittämään asia ja vastaamaan oikein, kun kysytään, mitä kaste on. Vastaa siis näin: Kaste ei ole pelkkää vettä, vaan Jumalan sanaan ja käskyyn sisältyvää ja sen pyhittämää vettä. Siksi se onkin jumalallista vettä, ei tosin sen vuoksi, että vesi sinänsä olisi muuta vettä jalompaa, vaan sen vuoksi, että vesi sinänsä olisi muuta vettä jalompaa, vaan sen vuoksi, että Jumalan sana ja käsky liittyvät siihen. Pelkkää konnankoukkuilua ja Perkeleen ilveilyä onkin nykyisten hurmahenkiemme tapa pilkata kastetta: he hylkäävät sitä koskevan Jumalan sanan ja asetuksen eivätkä pidä kastetta minään muuna kuin kaivosta nostettuna vetenä. Sitten he vielä jaarittelevat näin: "Miten kourallinen vettä muka sielua auttaisi?" Ystävä kallis, kenen sinä luulet pitävän vettä muuna kuin vetenä, jos kasteen kaksi osaa erotetaan toisistaan? Mutta miten sinä rohkenet tuolla tavoin käydä käsiksi Jumalan säädökseen ja repiä siitä irti sen parhaimman aarteen, jonka Jumala on siihen yhdistänyt ja sisällyttänyt ja jota hän ei anna siitä erottaa. Sillä veden varsinainen sisältö on Jumalan sana eli käsky ja Jumalan nimi. Tämä aarre on suurempi ja jalompi kuin taivas ja maa.

        Ymmärrä siis, mikä ero tässä on. Kaste on aivan eri asia kuin muu vesi. Tämä ei johdu veden luonnollisesta olemuksesta, vaan siitä, että veteen tulee jotain jalompaa. Jumala itse luovuttaa siihen kunniansa ja panee siihen valtansa ja voimansa. Siksi se ei olekaan pelkkää luonnollista vettä, vaan jumalallista, taivaallista, pyhää ja pelastavaa vettä tai jotain vielä ylistettävämpää. Kaikki tämä johtuu sanasta, taivaallisesta ja pyhästä sanasta, jota kukaan ei pysty kyllin ylistämään. Tässä sanassa on kaikki, ja se voi kaiken, mitä Jumala on ja voi. Myös kasteen olemus eli se, että se on sakramentti, on juuri tästä peräisin. Pyhä Augustinuskin opettaa näin: Accedat verbum ad elementum et fit sacramentum, eli: "Kun sana liittyy aineeseen, syntyy sakramentti", mikä on pyhä, jumalallinen toimitus ja merkki.

        Tuota samaa liirum-laarumia on tälläkin paltalla toistettu vuosia. Ikäänkuin keskiaikaisen munkin Raamatun ymmärrys olisi jotenkin parempaa kuin meidänaikamme vilpittömän uskovan.
        Luther sekoili monessa muussakin asiassa eikä hänen mielipiteensä ole Jumalan
        sanaa, vaikka eräät niin luulevatkin.

        Ei luulisi, että ajatteleva ja Raamattua tunteva henkilö voi yhtyä tuollaiseen humpuukiin:
        " että veteen tulee jotain jalompaa. Jumala itse luovuttaa siihen kunniansa ja panee siihen valtansa ja voimansa. Siksi se ei olekaan pelkkää luonnollista vettä, vaan jumalallista, taivaallista, pyhää ja pelastavaa vettä "

        Eikö tuo ole jo Jumalan pilkkaamista? Jumalako tarvitsee vettä tai vanhempien
        apua voidakseen toimia???
        Mitenhän tuo näkyy suomalaisten nimikristittyjen kohdalla. Mitä se "jumalallinen
        vesi" on vaikuttanut????

        No, ainakin synti-elämä rehoittaa tänä päivänä.
        Mutta kun ei halua totella Jeesuksen esimerkkiä kaste-asiassa, täytyy tur-
        vautua satuihin ja keskiaikasiin uskomuksiin.

        Raamatun sanahan on selvää:
        Ap 2:421
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Ei mitään mainintaa veden jumalalisesta tai pelastavasta taikavoimasta!!!

        Mutta niinhän Raamattuun on kirjoitettu, että "koska he eivät halua uskoa totuu-teen, he kääntyvät taruihin"!!!!


      • Luther säätiö kirjoitti:

        Kaste ei ole ihmisen teko Jumalalle, vaan Jumalan teko ihmiselle, Ihminen on saavana osapuolena ja Jumala on antavana osapuolena. Jumala on asettanut kasteen, kysymättä meiltä mitään. "Jos väärin ois turvata kasteeseen, niin kiusaajakin jättäis jo rauhaan. Jos Jumala teki mun lapsekseen ja lahjaksi antoi taivaan. Niin sitä kiusaaja karehtii, etten vain taivasta perisi".

        Vl-opin mukaan tarvitaan Pyhän Hengen virka.

        Luther säätiölle:
        Olet useassa asiassa oikeassa, mutta kasteen osalta konteksi on hyvinkin hukassa. Tilalla on ruusuisen puhetta.
        Kasteelle mennään aina. Kaste on väärin käännetty, se tulee olla ”upottaa”, yksinkertaisesti, tai pestä, mutta siihen liittyy aina veden alla käynti.
        Kasteelle (Puhumme kristittyjen kasteesta, sillä niitähän on kolme eri tyyppiä) mennään siksi, kun tunnustetaan Jeesus Messiaaksi, Jumalan lupaukseksi.
        Mäin ollen se on valinta. Tunnustaa ihmisten edessä, josta Jeesus itse mainitsee Johanneksen kolmannessa luvussa jakeessa kolme.
        Siksi vauvakaste on Jumalan pilkkaa kokonaisuudessaan. Se on kopiointi Roomalaisilta, jossa vanhemmat ja kummit vakuuttaa, että Hän on vastaan ottanut Kristuksen. Olen ollut kaksi kertaa kyseisessä pelleilyssä.
        Kasteeseen turvautuminen tulee vasta sen jälkeen, kun ihminen kastetaan, kuten maailmalla tehdään ja vapaat suunnat Suomessa, kastetaan Jeesukseen Kristukseen, Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
        Tämä on mahdollista vasta tultua uskoon Raamatun mukaan.
        Näin ihminen saa päälleen Kristus ruumiin, jota sillä ei ennen sitä ole. Tuo ripottelu on vain kaste seurakuntaan, ei muuta, eli vanha Roomalainen tapa vahvistaa veromaksu.
        Ripottelussa ei oteta Kristus ruumista, se on oma valinta, eikä kuten ripottelu, vanhempien valinta.
        Rauhaa.
        Kes.


      • raamattutunti kirjoitti:

        Tuota samaa liirum-laarumia on tälläkin paltalla toistettu vuosia. Ikäänkuin keskiaikaisen munkin Raamatun ymmärrys olisi jotenkin parempaa kuin meidänaikamme vilpittömän uskovan.
        Luther sekoili monessa muussakin asiassa eikä hänen mielipiteensä ole Jumalan
        sanaa, vaikka eräät niin luulevatkin.

        Ei luulisi, että ajatteleva ja Raamattua tunteva henkilö voi yhtyä tuollaiseen humpuukiin:
        " että veteen tulee jotain jalompaa. Jumala itse luovuttaa siihen kunniansa ja panee siihen valtansa ja voimansa. Siksi se ei olekaan pelkkää luonnollista vettä, vaan jumalallista, taivaallista, pyhää ja pelastavaa vettä "

        Eikö tuo ole jo Jumalan pilkkaamista? Jumalako tarvitsee vettä tai vanhempien
        apua voidakseen toimia???
        Mitenhän tuo näkyy suomalaisten nimikristittyjen kohdalla. Mitä se "jumalallinen
        vesi" on vaikuttanut????

        No, ainakin synti-elämä rehoittaa tänä päivänä.
        Mutta kun ei halua totella Jeesuksen esimerkkiä kaste-asiassa, täytyy tur-
        vautua satuihin ja keskiaikasiin uskomuksiin.

        Raamatun sanahan on selvää:
        Ap 2:421
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Ei mitään mainintaa veden jumalalisesta tai pelastavasta taikavoimasta!!!

        Mutta niinhän Raamattuun on kirjoitettu, että "koska he eivät halua uskoa totuu-teen, he kääntyvät taruihin"!!!!

        Tuohon voi vain vastata,, Amen.


    • mireille

      Itse olen varmasti niitä harvoja vanhoillisia, joka on srk-laisen talostelun aikana saanut kohdata elämässäni uudella tavalla elävän Herran Jeesuksen Kristuksen eräässä ulkopuolisessa tilaisuudessa ja kolme viikkoa sen jälkeen minut kastettiin altaassa. En ole kertonut tästä edes vanhemmilleni. Mutta minulle se oli tärkeä tapahtuma uskoni kannalta, sillä se merkitsi ja edelleen MERKITSEE:

      1.) Uskon julkista tunnustamista, keneen uskon ja kuka on minun Herra, kenen puolella seison, kenen lippua kannan.

      2.) Kristuksen esimerkin mukaista Kristukselle antautumista ja Hänen seuraamistaan.

      3.) Hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta.

      4.) Kehen olen kastettu, niin Hänessä myös kuolen.

      • raamattutunti

        Onnitteluni ja Jumalan siunausta sinulle.
        Tuollainen itsenäinen toiminta ja Jumalan sanan totteleminen vaatti melkoista
        rohkeutta. Moni tuntee sydämessään, että noihan sitä pitäisi toimia, mutta suvun
        painostus ja pelko ystävien menettämisestä sitoo ja kahlehtii.

        Perinnäissäännöt ja tavat ovat iskostettu niin syvälle suomalaisten nimi-
        kriristittyjen ajatusmaalimaan, että harva uskaltaa totella omantuntonsa ääntä.
        Joukon taakse piiloutuminen on helpompaa.


      • Näin ihminen uudestisyntyy, tunne, jonka saa vain Herrassa Jeesuskessa Kristuksessa.
        Amen.


      • etsivä-xx

        Olet harhateillä.

        Kaste ei ole ihmisen teko. Kaste on Jumalan teko ihmiselle. Sinulla on tyypillisen vapaan suunna ajatus siitä, että ihminen on kasteen toimija, kun asia on kokonaan toinen. Voit vain uskolla omistaa Jumalan lahjan.

        Kaste ei ole sinun julkinen tunnutuksesti vaan sitä, että Jumala toimii.
        Jos uskot kuten kirjoitat miksi pelleilet ja esität olevasi vl. Olet jo lapsena saanut kasteessa kaiken sen mitä kaste antaa ja olet häpäissyt sen lahjan halveksimalla sitä niin että olet hakeutunut seremoniaan.

        Jos Kristus tuntuu tulevan lähelle, olet palannut jo solmittuun armoliittoon. Mutta jos et tätä ole ymmärtänyt olet halveksinut Jumalan liittoa.


      • etsivä-xx kirjoitti:

        Olet harhateillä.

        Kaste ei ole ihmisen teko. Kaste on Jumalan teko ihmiselle. Sinulla on tyypillisen vapaan suunna ajatus siitä, että ihminen on kasteen toimija, kun asia on kokonaan toinen. Voit vain uskolla omistaa Jumalan lahjan.

        Kaste ei ole sinun julkinen tunnutuksesti vaan sitä, että Jumala toimii.
        Jos uskot kuten kirjoitat miksi pelleilet ja esität olevasi vl. Olet jo lapsena saanut kasteessa kaiken sen mitä kaste antaa ja olet häpäissyt sen lahjan halveksimalla sitä niin että olet hakeutunut seremoniaan.

        Jos Kristus tuntuu tulevan lähelle, olet palannut jo solmittuun armoliittoon. Mutta jos et tätä ole ymmärtänyt olet halveksinut Jumalan liittoa.

        Olenko.
        Onko Sinulla kokemusta kasteesta. Minulla se on, ihana tunne.
        Kaste on valinta.
        Kaste on valinta, siinä tunnustetaan Jeesus Kristukseksi, kuten Herra itse sen käskee, valitsemaan.
        Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, sen minäkin kiellän Isäni edessä taivaissa (Mark 10:32-33).
        Edellinen käännös on selvempi VALINNASSA; Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa.
        Alkuperäisessä kreikan tekstissä se on selvempi, kieltäytyminen ja myöntyminen Herran puoleen, ihmisten edessä. Valinta.
        Jumala vain siunaa ihmistä, valinnan jälkeen. Sama on upottamisessa, se on siunattu valinta ihmisellä.


      • etsivä-xx
        Kesitas kirjoitti:

        Olenko.
        Onko Sinulla kokemusta kasteesta. Minulla se on, ihana tunne.
        Kaste on valinta.
        Kaste on valinta, siinä tunnustetaan Jeesus Kristukseksi, kuten Herra itse sen käskee, valitsemaan.
        Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, sen minäkin kiellän Isäni edessä taivaissa (Mark 10:32-33).
        Edellinen käännös on selvempi VALINNASSA; Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa.
        Alkuperäisessä kreikan tekstissä se on selvempi, kieltäytyminen ja myöntyminen Herran puoleen, ihmisten edessä. Valinta.
        Jumala vain siunaa ihmistä, valinnan jälkeen. Sama on upottamisessa, se on siunattu valinta ihmisellä.

        On minulla kokemus kasteesta vaikka sen sain vauvana. Olen kokenut sen voiman tulevan vastaan ja kutsuvan haudasta ja kuolemasta elämään. Se ollut nimenomaan Jumalan (Komiyhteisen Jumalamme) ääni ja kasteen liiton kutsu. Olen kokenut tulleni henkisesti kuolemaan haudatuski ja hänessä elämään kutsutuksi. Koen sen jokaisena pääsiäisenä uudistuvana. Koen kuten naiset Kristuksen haudalla ja Markuksen 16 jatkaa siitä kasteeseen.

        14 Viimein Jeesus ilmestyi myös yhdelletoista opetuslapselleen heidän ollessaan aterialla. Hän moitti heidän epäuskoaan ja heidän sydämensä kovuutta, kun he eivät olleet uskoneet niitä, jotka olivat nähneet hänet kuolleista nousseena. [1. Kor. 15:5,7]
        15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. [Mark. 13:10 ]
        16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. [Joh. 3:18,36; Ap. t. 16:31; Room. 1:16; 1. Piet. 3:21]

        Hänen ylösnousemukseensa minutkin oli kastettu.

        Tämä oli ennen rippikouluaikaa, siis aikana, joka lasketaan murrosiän ja lapsuuden rajamaille.


    • raamattutunti

      Mistähän se johtuu tuollainen sokeus, että kuvitellaan, että kauniilla fraaseilla vauvakastekin saataisiin näyttämään raamatulliselta. Ikäänkuin mystifioimalla
      ihmisteko, siitä tulisi Jumalan teko:

      " Kaste on Jumalan teko ihmiselle. Sinulla on tyypillisen vapaan suunna ajatus siitä, että ihminen on kasteen toimija"

      Vauvakasteessa nimenomaa ihmiset toimivat, ihminen sopii papin kanssa ajan ja ihminen kantaa vauvan kasteelle jne.
      IHMISTEKOA ALUSTA LOPPUUN!

      Ihminen siinä määrää, milloin Jumalan pitäisi toimia. Kuitenkin Jeesus itse
      sanoo:
      Tuuli puhaltaa, mistä tahtoo; sinä kuulet sen huminan mutta et tiedä, mistä se tulee
      tai minne se menee."

      Vauvakasteessa ihminen määrää, miten Pyhän Hengen pitäisi toimia!!!

      Miksihän Raamatussa AINA kastetapausten yhteydessä IHMISET ITSE ASTUIVAT VETEEN, HE OTTIVAT KASTEEN jne.

      Yhdessään tapauksessa ei kerrota, että kastettava kanneettin veteen!

      Esim Ap 8:12
      "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakun-
      nasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

      Mutta tuo pitää paikkansa:
      " Voit vain uskolla omistaa Jumalan lahjan."

      Tuo Jumalan lahja ei kuitenkaan ole kaste, vaan Jeesuksen Kristuksen sovontotyö
      meidän edestämme ja se voidaan omistaa VAIN USKOLLA, eikä kasteella!!!
      "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut." Ap 16:31

      • Voi teitä, kun ette ymmärrä sanaa ja sakramentteja! Kaste ei ole uskon varassa, vaan usko on kasteen ja Jumalan sanan varassa. Synergismi jyrää opissanne.

        Tässä oli armon evankeliumi kirkkaana...

        http://koti.mbnet.fi/phakkola/vieraskirja.php


      • raamattutunti
        weha kirjoitti:

        Voi teitä, kun ette ymmärrä sanaa ja sakramentteja! Kaste ei ole uskon varassa, vaan usko on kasteen ja Jumalan sanan varassa. Synergismi jyrää opissanne.

        Tässä oli armon evankeliumi kirkkaana...

        http://koti.mbnet.fi/phakkola/vieraskirja.php

        Voi pimeyttä.

        Vauvakaste on pahinta synergismiä, mitä olla saattaa.
        Se halventaa kaikkivaltiaan Jumalan työtä rajaamalla sen ihmistekoiseksi
        yritykseksi. Ihminen sanelee kaikkivaltiaalle Jumalalle ehdot, miten ja
        milloin Hänen pitäisi toimia!!!

        Määräätte, miten "tuulen pitää puhaltaa"!!!

        Jos teidän uskonne todella on kasteen varassa, niin olette EPÄJUMALANPALVOJIA!!!
        Palvotte materiaa.

        Ilman kastettako ei ole uskoa???

        Miksihän Kornelius pelastui ENNEN KASTETTA???
        Ap 10:47
        "Ei kaiketi kukaan voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet
        Pyhän Hengen, NIINKUIN MEKIN."!!!

        Siis Paavalikn oli saanut Pyhän Hengen ennen
        kastettaan!!!


      • Luther säätiö
        raamattutunti kirjoitti:

        Voi pimeyttä.

        Vauvakaste on pahinta synergismiä, mitä olla saattaa.
        Se halventaa kaikkivaltiaan Jumalan työtä rajaamalla sen ihmistekoiseksi
        yritykseksi. Ihminen sanelee kaikkivaltiaalle Jumalalle ehdot, miten ja
        milloin Hänen pitäisi toimia!!!

        Määräätte, miten "tuulen pitää puhaltaa"!!!

        Jos teidän uskonne todella on kasteen varassa, niin olette EPÄJUMALANPALVOJIA!!!
        Palvotte materiaa.

        Ilman kastettako ei ole uskoa???

        Miksihän Kornelius pelastui ENNEN KASTETTA???
        Ap 10:47
        "Ei kaiketi kukaan voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet
        Pyhän Hengen, NIINKUIN MEKIN."!!!

        Siis Paavalikn oli saanut Pyhän Hengen ennen
        kastettaan!!!

        Pyhä Henki tahtoo toimia kasteessa Joh.3:5.

        Kyllä kaste kuuluu pelastukseen ja se pelastaa, oli sitten Pyhä Henki ennen kastetta, kasteessa tai sen jälkeen.

        1.Piet.3:21. "Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus"


      • Luther säätiö kirjoitti:

        Pyhä Henki tahtoo toimia kasteessa Joh.3:5.

        Kyllä kaste kuuluu pelastukseen ja se pelastaa, oli sitten Pyhä Henki ennen kastetta, kasteessa tai sen jälkeen.

        1.Piet.3:21. "Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus"

        Hoviherrakin ajoi vaunuilla, satoja ehkä tuhat kilometriä etsimään totuutta, ja kun se löytyi, HÄN MENI kastettavaksi, valitsi tien.

        Kes.


      • etsivä-xx
        raamattutunti kirjoitti:

        Voi pimeyttä.

        Vauvakaste on pahinta synergismiä, mitä olla saattaa.
        Se halventaa kaikkivaltiaan Jumalan työtä rajaamalla sen ihmistekoiseksi
        yritykseksi. Ihminen sanelee kaikkivaltiaalle Jumalalle ehdot, miten ja
        milloin Hänen pitäisi toimia!!!

        Määräätte, miten "tuulen pitää puhaltaa"!!!

        Jos teidän uskonne todella on kasteen varassa, niin olette EPÄJUMALANPALVOJIA!!!
        Palvotte materiaa.

        Ilman kastettako ei ole uskoa???

        Miksihän Kornelius pelastui ENNEN KASTETTA???
        Ap 10:47
        "Ei kaiketi kukaan voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet
        Pyhän Hengen, NIINKUIN MEKIN."!!!

        Siis Paavalikn oli saanut Pyhän Hengen ennen
        kastettaan!!!

        Siihen minäkin uskon, että usko on ennen kastetta ja uskova kastetaan. Ja kun en ymmärrä miten voisi olla usko ilman, että uskovalla on Pyhä Henki. En usko, että Pyhän hengen saa kasteessa. Mutta uskon että Isä Poika ja Pyhä Henki ovat läsnä kasteessa. Kun Kristus itse on käskenyt kastamaan on hän sitonut kasteen sinettiin oman kuolemansa ja osallisuuden siihen ylösnousemukseen. Kaste ilman uskoa ei pelasta eikä kasteen puuttuminen kadota (jos kuolee enne kuin ehtii kasteelle kuten ristin ryöväri), jollei kyseessä ole kasteen halveksiminen mitä merkitsee mielestäni kahdesti kastamista tai sitä että uskovainen ei ollenkaan ota kastetta. Missään Raamatussa ei myöskään ole sanottu, että kaste menettäsi merkityksensä, jos sitä ei muista. Dementoitunut voisi unohtaa aikuiskasteenkin. En ymmärrä myöskään sellaista kastekaavaa missä joku muu lupaisi uskoa toisen puolesta. Siinä mielessä vanhoillislestadiolainen kastekäsitys on raamatullinen. Kastetaan uskovainen. Lupaus, että seurakunta avaa uskon sisältöä ihmisen kasvamisen myötä, on elinikäisen oppimisen lupaus. Ei pääty konfirmaatioon vaan kuten Raamatussa todetaan:

        1. Kor. 14:20
        Veljet, älkää olko ajatuksiltanne lapsia. Pahuudessa olkaa kehittymättömiä, ajattelussanne aikuisia. [Room. 16:19 ]

        Kol. 1:10
        Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. [Fil. 1:27 ]

        Kol. 1:28
        Häntä me julistamme, ja me neuvomme ja opetamme jokaista ihmistä kaikella viisaudella, jotta voisimme asettaa jokaisen ihmisen Jumalan eteen täysi- ikäisenä Kristuksen tuntemisessa. [Ef. 4:13]

        2. Piet. 3:18
        Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen.


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        Siihen minäkin uskon, että usko on ennen kastetta ja uskova kastetaan. Ja kun en ymmärrä miten voisi olla usko ilman, että uskovalla on Pyhä Henki. En usko, että Pyhän hengen saa kasteessa. Mutta uskon että Isä Poika ja Pyhä Henki ovat läsnä kasteessa. Kun Kristus itse on käskenyt kastamaan on hän sitonut kasteen sinettiin oman kuolemansa ja osallisuuden siihen ylösnousemukseen. Kaste ilman uskoa ei pelasta eikä kasteen puuttuminen kadota (jos kuolee enne kuin ehtii kasteelle kuten ristin ryöväri), jollei kyseessä ole kasteen halveksiminen mitä merkitsee mielestäni kahdesti kastamista tai sitä että uskovainen ei ollenkaan ota kastetta. Missään Raamatussa ei myöskään ole sanottu, että kaste menettäsi merkityksensä, jos sitä ei muista. Dementoitunut voisi unohtaa aikuiskasteenkin. En ymmärrä myöskään sellaista kastekaavaa missä joku muu lupaisi uskoa toisen puolesta. Siinä mielessä vanhoillislestadiolainen kastekäsitys on raamatullinen. Kastetaan uskovainen. Lupaus, että seurakunta avaa uskon sisältöä ihmisen kasvamisen myötä, on elinikäisen oppimisen lupaus. Ei pääty konfirmaatioon vaan kuten Raamatussa todetaan:

        1. Kor. 14:20
        Veljet, älkää olko ajatuksiltanne lapsia. Pahuudessa olkaa kehittymättömiä, ajattelussanne aikuisia. [Room. 16:19 ]

        Kol. 1:10
        Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. [Fil. 1:27 ]

        Kol. 1:28
        Häntä me julistamme, ja me neuvomme ja opetamme jokaista ihmistä kaikella viisaudella, jotta voisimme asettaa jokaisen ihmisen Jumalan eteen täysi- ikäisenä Kristuksen tuntemisessa. [Ef. 4:13]

        2. Piet. 3:18
        Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen.

        Miten tuo sopii vauvakasteeseen:
        "Siihen minäkin uskon, että usko on ennen kastetta ja uskova kastetaan"

        Missä vaiheessa vauvasta on tullut uskova? Eihän hän nykysuomalaisessa kodissa edes kuule Jumalan sanaa!
        Mihin vauva tarvitsee uskoa KUN HÄN ON TUKEVASTI JUMALAN KÄMMENELLÄ????

        Luteherhan opetti, että "vauvalle lahjoitetaan usko kummien ja seurakunnan esirukousten kautta." Täysin Raamatun vastainen oppi!!!!

        Ikäänkuin vanhemmat voisivat ansaita vauvalle uskon!!! Missä siinä on armo????

        Raamattuhan opettaa:
        "Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta," Room 10:17
        Jumala vaikuttaa uskon ihmisen sydämessä, kun hän ottaa vastaan julistetun
        sanan:

        "Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi,
        NIILLE, JOTKA USOVAT HÄNEN NIMEENSÄ" Joh 1:12

        Ei siis niin, että "kaikki, jotka kastetaan vauvana, heistä tulee Jumalan lapsia"!!!!

        Mistä te voitte tietää, että vauva uskoo? Te vain OLETATTE NIIN!!!!
        Raamattu ei tue sellaista oppia.
        Eiväthän edes Jeesuksen aikana kaikki, jotka kuulivat julistusta, uskoneet, miten sitten
        kaikki kastettavat vauvat uskoisivat?????

        1. Kor 13:5
        "Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa. Tutkikaa itseänne, vai ettekö tunne, että
        Kristus on teissä."

        Miten vauva koettelee itseänsä tai tukii itseänsä???

        Nythän sinä puhut itsesi pussiin:
        " tai sitä että uskovainen ei ollenkaan ota kastetta, on kasteen halveksimista!!!
        Sittenhän kaikki luterilaiset ovat kasteen halveksijoita. Eihän heistä kukaan ole
        ottanut kastetta!!! Vapaaehtoisesti ja omasta halusta.

        Miten se vauva "ottaa kasteen"???
        Sehän pakotetaan siihen!

        Kirjoituksesi paljastaa, että sinä olet ns "sakramentti-uskova"
        Kirjoitat:
        "Missään Raamatussa ei myöskään ole sanottu, että kaste menettäsi merkityksensä, jos sitä ei muista".

        Ikäänkuin joku liukuhihnamainen seremonia pelastaisi ihmisen, vaikka tämä ei
        itse tiedä siitä mitään.

        Vauvahan ei voi muistaa kastettaan, joka on suoritettu hänelle vastoin omaa tahtoa, mutta koska vauvakasteella ei ole Jumalasuhteeseen mitään vaikutusta, ei vauvakasteen muistamattomuudella ole mitään merkitystä, sillä kukaanhan
        ei voi muistaa vauvakastettaan.

        Menettääkö ehtoollinen merkityksensä, ellei sitä muista?
        Kasteen ja ehtoollisen merkitys on tätä aikaa varten ja jos ihminen luottaa
        vain kasteeseensa ei hänellä ole asiaa taivaaseen. Hän pysyy kyllä kirkon
        jäsenenä, mutta se ei riitä pelastumiseen.

        "Me emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä, sillä näkyväiset katoavat
        mutta näkymättömät pysyvät iankaikkisesti."
        Kaste ja ehtoollinen ovat näkyväisiä, jotka ovat tätä aikaa varten ja vahvistavat
        uskoa, mutta taivaaseenpääsyyn niillä ei ole mitään merkitystä!


      • raamattutunti
        Luther säätiö kirjoitti:

        Pyhä Henki tahtoo toimia kasteessa Joh.3:5.

        Kyllä kaste kuuluu pelastukseen ja se pelastaa, oli sitten Pyhä Henki ennen kastetta, kasteessa tai sen jälkeen.

        1.Piet.3:21. "Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus"

        Lueppas uudelleen, mitä tuossa sanotaan, älä'kä hoe tuota samaa mantraa!

        Tuossahan puhutaan vertauskuvasta!!!
        Pelastiko vesi "kaste" Nooan aikana ihmiset????

        Vesihän hukutti ne, jotka eivät menneet sisälle pelastuksen arkkiin!!! Ihan
        vapaaehtoisesti ja omasta päätöksestään!!!

        Samoin käy sille, joka luottaa vauvakasteen pelastavaan voimaan!


    • 38+22

      " Kaste on Jumalan teko ihmiselle. Sinulla on tyypillisen vapaan suunna ajatus siitä, että ihminen on kasteen toimija"

      Kuka on toimijana syntien anteeksiantamuksessa?

    • 11+11

      Weha: "Usko on kasteen varassa.

      Onko todella näin?

      """"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut." Ap 16:31""""

      • Ex-vl-mies

        Kaste on siinä, että ihminen palaa lahtökohtaansa eli kotiin tuhlaajanpojan tavoin: ihmisessä Aatami vaihtuu Kristukseksi. Jeesus antaessaan opetuslapsilleen Pyhän Hengen nämä tulivat Kristuksen auraan(=sädekehä, mitä havainnolistetaan esim.ry:n pyhäkouluissa Jeesus Kristuksen päällä). Olisi kuin Kristus olisi sanonut: "sinun syntisi ovat anteeksi annnetut".

        Vl:t eivät ole Kristuksia. Hehän menevät naimisiinkin(Esim.Luuk.20:34-).


      • Ex-vl-mies kirjoitti:

        Kaste on siinä, että ihminen palaa lahtökohtaansa eli kotiin tuhlaajanpojan tavoin: ihmisessä Aatami vaihtuu Kristukseksi. Jeesus antaessaan opetuslapsilleen Pyhän Hengen nämä tulivat Kristuksen auraan(=sädekehä, mitä havainnolistetaan esim.ry:n pyhäkouluissa Jeesus Kristuksen päällä). Olisi kuin Kristus olisi sanonut: "sinun syntisi ovat anteeksi annnetut".

        Vl:t eivät ole Kristuksia. Hehän menevät naimisiinkin(Esim.Luuk.20:34-).

        Jo uskontunnustuksessa sanomme, että uskomme yhden kasteen syntien anteeksisaamiseksi (apt.22:16). Silloin on asianlaita niin, vaikka sen kaikki hurmahenget kieltäisivät, niinkuin tekevätkin.

        http://www.evl.fi/katekismus/sakramentit/36.html


      • raamattutunti
        weha kirjoitti:

        Jo uskontunnustuksessa sanomme, että uskomme yhden kasteen syntien anteeksisaamiseksi (apt.22:16). Silloin on asianlaita niin, vaikka sen kaikki hurmahenget kieltäisivät, niinkuin tekevätkin.

        http://www.evl.fi/katekismus/sakramentit/36.html

        Eihän mikään asia muutu todeksi sen tähden, että sitä hoetaan jatkuvasti!!!

        Aikoinaan kirkossa hoettiin, että aurinko kiertää maapalloa!!!

        Weha taitaa olla niitä HARVOJA luterilaisa, jotka todella uskovat, että kasteessa
        saadaan synnit anteeksi. Tavallinen, Raamattua lukenut uskova kyllä tietää,
        että mikään seremonia ei voi poistaa syntejä.

        Vain Jeesuksen Kristuksen veri ja usko siihen, poistaa synnit:
        1. Joh 17
        .. ja Hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen veri puhdistaa meidät kaikesta
        synnistä."

        Mutta Wehahan on kuuluisa siitä, että hänen ei tarvitse käyttää omaa ymmärrystään,
        vaan hänelle riittää Lutherin tekstien kopioiminen. Ja kun ei oikein muuten saa
        pontta sanoilleen, niin alkaa haukkumaan toisia hurmahengiksi.
        Noinhan ne saatanan kätyrit toimivat!


      • etsivä-xx
        weha kirjoitti:

        Jo uskontunnustuksessa sanomme, että uskomme yhden kasteen syntien anteeksisaamiseksi (apt.22:16). Silloin on asianlaita niin, vaikka sen kaikki hurmahenget kieltäisivät, niinkuin tekevätkin.

        http://www.evl.fi/katekismus/sakramentit/36.html

        Uskomme yhden kasteen syntien anteeksi antamiseksi.

        Mikä tämä kaste on Raamatun mukaan, tämä yksi ja ainoa ja johon sisältyy syntien sovitus. Se ei ole meidän kasteemme vaan Kristuksen kaste, josta hän puhuu näin:
        Luuk. 12:50
        Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt! [Mark. 10:38, Mark. 14:34; Joh. 12:27]
        Mark. 10:38
        Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä mitä pyydätte. Onko teistä juomaan sitä maljaa, jonka minä juon? Voitteko te ottaa sen kasteen, jolla minut kastetaan?" [Mark. 14:36 | Luuk. 12:50]

        Jordanin kaste oli tähän tehtävään suostumista. Tähän kasteeseen hänen kuolemaansa perustuu kaste, tähän ristinkolemaan. Mekin sen vastaanotamme ilman omaa ansiotamme, mutta suntien anteeksiantamus perustuu uskoon, siihen että kastetaan uskovainen. Tätä Kristuksen kastetta hänen ristinkuolemaansa ei yksikään ihminen voi toistaa, se on yksi ja ainoa Jumalan teko. Meidänkin pitäisi hyväksyä tämä yhtenä kasteena vain yhden kerran saatuna. Sitä ei uusita vaikka uskostamme lipeäisimme, vaan palaamme aina tähän yhteen armoliittoon koska se on Jumalan puolelta aina voimassa oleva sopimus. Mutta se yksinään ei riitä, jos uskosta luopuu.

        Mark. 16:16
        Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. [Joh. 3:18,36; Ap. t. 16:31; Room. 1:16; 1. Piet. 3:21]

        Ev. lut kirkon katekismus sisältää alla myös Lutherin Vähäkatekismuksen tekstin. Siinä puhutaan jokapäiväisestä katumuksesta ja parannuksesta eli sen myöntämisestä että olemme syntisiä ja kokonaan Kristuksen lainavanhurskauden varassa.

        MITÄ SITTEN TÄLLAINEN VESIKASTE MERKITSEE? VASTAUS:

        Se merkitsee, että meissä oleva vanha ihminen on jokapäiväisessä katumuksessa ja parannuksessa upotettava ja surmattava kaikkine synteineen ja pahoine himoineen, ja sen tilalle pitää joka päivä tulla esiin ja nousta ylös uusi ihminen, joka iankaikkisesti elää Jumalalle vanhurskaana ja puhtaana.


      • etsivä-xx
        etsivä-xx kirjoitti:

        Uskomme yhden kasteen syntien anteeksi antamiseksi.

        Mikä tämä kaste on Raamatun mukaan, tämä yksi ja ainoa ja johon sisältyy syntien sovitus. Se ei ole meidän kasteemme vaan Kristuksen kaste, josta hän puhuu näin:
        Luuk. 12:50
        Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt! [Mark. 10:38, Mark. 14:34; Joh. 12:27]
        Mark. 10:38
        Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä mitä pyydätte. Onko teistä juomaan sitä maljaa, jonka minä juon? Voitteko te ottaa sen kasteen, jolla minut kastetaan?" [Mark. 14:36 | Luuk. 12:50]

        Jordanin kaste oli tähän tehtävään suostumista. Tähän kasteeseen hänen kuolemaansa perustuu kaste, tähän ristinkolemaan. Mekin sen vastaanotamme ilman omaa ansiotamme, mutta suntien anteeksiantamus perustuu uskoon, siihen että kastetaan uskovainen. Tätä Kristuksen kastetta hänen ristinkuolemaansa ei yksikään ihminen voi toistaa, se on yksi ja ainoa Jumalan teko. Meidänkin pitäisi hyväksyä tämä yhtenä kasteena vain yhden kerran saatuna. Sitä ei uusita vaikka uskostamme lipeäisimme, vaan palaamme aina tähän yhteen armoliittoon koska se on Jumalan puolelta aina voimassa oleva sopimus. Mutta se yksinään ei riitä, jos uskosta luopuu.

        Mark. 16:16
        Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. [Joh. 3:18,36; Ap. t. 16:31; Room. 1:16; 1. Piet. 3:21]

        Ev. lut kirkon katekismus sisältää alla myös Lutherin Vähäkatekismuksen tekstin. Siinä puhutaan jokapäiväisestä katumuksesta ja parannuksesta eli sen myöntämisestä että olemme syntisiä ja kokonaan Kristuksen lainavanhurskauden varassa.

        MITÄ SITTEN TÄLLAINEN VESIKASTE MERKITSEE? VASTAUS:

        Se merkitsee, että meissä oleva vanha ihminen on jokapäiväisessä katumuksessa ja parannuksessa upotettava ja surmattava kaikkine synteineen ja pahoine himoineen, ja sen tilalle pitää joka päivä tulla esiin ja nousta ylös uusi ihminen, joka iankaikkisesti elää Jumalalle vanhurskaana ja puhtaana.

        Pyhästä Hengestä.

        Toinen kummallisuus, mikä taitaa olla sekin Väisäsen kasteopetusta, on, että Pyhän Hengen voisi saada vasta kasteessa. Kun en ole Väisästä lukenut, en tiedä mistä hän sen asian johtaa. Kuitenkin Raamattu on täynnä esimerkkejä siitä, että Pyhä Henki on tullut ensin. Kun minusta meidän luterilaisen perusopetuksen mukaan Pyhä Henki vaikuttaa uskon, täytyy uskon syntymisen ja Pyhän Hengen läsnäolon ihmisessä olla samanaikainen ilmiö. Tässä yksi esimerkki.
        Ap.t. 10
        42 Hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että juuri hänet Jumala on asettanut elävien ja kuolleiden tuomariksi. [Ap. t. 2:20,21, Ap. t. 17:31, Ap. t. 24:25]
        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi." [Jer. 31:34; Miika 7:18; Sak. 13:1]
        44 Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa.
        45 Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin;
        46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: [Mark. 16:17; Ap. t. 2:4]
        47 "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" [Ap. t. 15:8,9]
        48 Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. He pyysivät sitten häntä jäämään sinne vielä muutamaksi päiväksi.

        Minä en voi ymmärtää että kasteessa saisi uskon vaan uskon kuten vanhoillislestadiolainen opetus on että kastetaan uskova, joka uskon kautta omistaa sakramentin. Ei tätä vasta kasteessa saatua uksoa tue edes Lutherkaan ainakin hän kirjoittaa siitä myös sellaista tekstiä kuin on Kirkkopostilla 2 ensimmäinen helatorstin saarma 18 ja Toinen helatorstain evankeliumisaarna 26.

        Luther puhuu siis kastamisen aikomuksen merkityksestä, halusta tulla kastetuksi, jos kastetta ei voi toteuttaa. Eihän ristin ryövärkään sitä voinut saada siellä riippuessaan. Kasteen osalta hän on nähnyt tämän kastamisen aikomisen merkityksen eli sen että usko riittää, mutta toisaalta ymmärtänyt että kasteelta pois jättäytyminen on Kristuksen kastekäskyn halveksimista. Kaste on kirjeen sinetti, näin hän kirjoittaa. Kirjeessä oleva kirjoitus on uskon tuottamaa.


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        Uskomme yhden kasteen syntien anteeksi antamiseksi.

        Mikä tämä kaste on Raamatun mukaan, tämä yksi ja ainoa ja johon sisältyy syntien sovitus. Se ei ole meidän kasteemme vaan Kristuksen kaste, josta hän puhuu näin:
        Luuk. 12:50
        Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt! [Mark. 10:38, Mark. 14:34; Joh. 12:27]
        Mark. 10:38
        Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä mitä pyydätte. Onko teistä juomaan sitä maljaa, jonka minä juon? Voitteko te ottaa sen kasteen, jolla minut kastetaan?" [Mark. 14:36 | Luuk. 12:50]

        Jordanin kaste oli tähän tehtävään suostumista. Tähän kasteeseen hänen kuolemaansa perustuu kaste, tähän ristinkolemaan. Mekin sen vastaanotamme ilman omaa ansiotamme, mutta suntien anteeksiantamus perustuu uskoon, siihen että kastetaan uskovainen. Tätä Kristuksen kastetta hänen ristinkuolemaansa ei yksikään ihminen voi toistaa, se on yksi ja ainoa Jumalan teko. Meidänkin pitäisi hyväksyä tämä yhtenä kasteena vain yhden kerran saatuna. Sitä ei uusita vaikka uskostamme lipeäisimme, vaan palaamme aina tähän yhteen armoliittoon koska se on Jumalan puolelta aina voimassa oleva sopimus. Mutta se yksinään ei riitä, jos uskosta luopuu.

        Mark. 16:16
        Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. [Joh. 3:18,36; Ap. t. 16:31; Room. 1:16; 1. Piet. 3:21]

        Ev. lut kirkon katekismus sisältää alla myös Lutherin Vähäkatekismuksen tekstin. Siinä puhutaan jokapäiväisestä katumuksesta ja parannuksesta eli sen myöntämisestä että olemme syntisiä ja kokonaan Kristuksen lainavanhurskauden varassa.

        MITÄ SITTEN TÄLLAINEN VESIKASTE MERKITSEE? VASTAUS:

        Se merkitsee, että meissä oleva vanha ihminen on jokapäiväisessä katumuksessa ja parannuksessa upotettava ja surmattava kaikkine synteineen ja pahoine himoineen, ja sen tilalle pitää joka päivä tulla esiin ja nousta ylös uusi ihminen, joka iankaikkisesti elää Jumalalle vanhurskaana ja puhtaana.

        Nyt taidat, "etsivä-xx", sekoittaa pahasti kaksi täysin eri asiaa:
        "Mikä tämä kaste on Raamatun mukaan, tämä yksi ja ainoa ja johon sisältyy syntien sovitus. Se ei ole meidän kasteemme vaan Kristuksen kaste, josta hän puhuu näin:
        Luuk. 12:50"

        Tuossahan Jeesus puhuu KÄRSIMYSKASTEESTAAN!!!! ja kärsimysmaljan juomisesta, eikä vauvakasteesta!!!

        Kyllähän Katekismus , puhuessaan kasteesta, viittaa vauvakasteeseen EIKÄ JEESUKSEN SOVINTOKUOLEMAAN!!! Et sinä sanakikkailulla voi sitä
        tosia-asiaa muuttaa miksikään.

        Sinulla on täysin oma teologiasi:
        ". Tähän kasteeseen hänen kuolemaansa perustuu kaste, tähän ristinkolemaan."

        Luuletko todella, että Jeesuksen ristinkuolema perustuu kasteeseen????

        RAAMATUSSA EI OLE NÄIN KIRJOITETTU!!!

        Etkö ole vielä lukenut Raamatusta, että Jumala jo syntiinlankeemuksen jälkeen
        päätti lähettää Poikansa sovittamaan maailman synnin. Ei silloin kasteesta
        puhuta mitään. Sinä halveksit Jumalan suunnitelmaa, jos perustat Jeesuksen
        tulon maan päälle kasteeseen.
        Kaste oli Jeesukselle vain yksi osoitus kuuliaisuudesta ja Jumalan todistus
        Hänen Pojastaan.
        Samalla Hän antoi meille esimerkin kristillisestä kasteesta!

        Vauvakastetuilta tämä kuuliaisuus-aspeksti puuttuu kokonaan. Pakollinen seremonia ei ole raamatullinen kaste eikä edes vanhan ihmisen hautaamista.

        Taidat olla vielä aamutokkurassa, sillä kirjoituksesi on niin sekava ja raamatunvastaista, kirjoitat:
        " suntien anteeksiantamus perustuu uskoon, siihen että kastetaan uskovainen"

        Eikä uskovainen OLE JO SAANUT SYNTINSÄ ANTEEKSI SILLOIN, KUN TULI
        USKOON???
        Toiseen kertaanko ne syynit saadaan anteeksi kasteessa???

        Sekoita pahasti uskoon tulemisen, uskovien kasteen ja Jeesuksen kärsimys-
        kasteen ja pyörittämällä niitä edestakaisin, yrität saada ne sopimaan
        epäraamatulliseen vauvakasteeseen!


      • raamattutunti kirjoitti:

        Nyt taidat, "etsivä-xx", sekoittaa pahasti kaksi täysin eri asiaa:
        "Mikä tämä kaste on Raamatun mukaan, tämä yksi ja ainoa ja johon sisältyy syntien sovitus. Se ei ole meidän kasteemme vaan Kristuksen kaste, josta hän puhuu näin:
        Luuk. 12:50"

        Tuossahan Jeesus puhuu KÄRSIMYSKASTEESTAAN!!!! ja kärsimysmaljan juomisesta, eikä vauvakasteesta!!!

        Kyllähän Katekismus , puhuessaan kasteesta, viittaa vauvakasteeseen EIKÄ JEESUKSEN SOVINTOKUOLEMAAN!!! Et sinä sanakikkailulla voi sitä
        tosia-asiaa muuttaa miksikään.

        Sinulla on täysin oma teologiasi:
        ". Tähän kasteeseen hänen kuolemaansa perustuu kaste, tähän ristinkolemaan."

        Luuletko todella, että Jeesuksen ristinkuolema perustuu kasteeseen????

        RAAMATUSSA EI OLE NÄIN KIRJOITETTU!!!

        Etkö ole vielä lukenut Raamatusta, että Jumala jo syntiinlankeemuksen jälkeen
        päätti lähettää Poikansa sovittamaan maailman synnin. Ei silloin kasteesta
        puhuta mitään. Sinä halveksit Jumalan suunnitelmaa, jos perustat Jeesuksen
        tulon maan päälle kasteeseen.
        Kaste oli Jeesukselle vain yksi osoitus kuuliaisuudesta ja Jumalan todistus
        Hänen Pojastaan.
        Samalla Hän antoi meille esimerkin kristillisestä kasteesta!

        Vauvakastetuilta tämä kuuliaisuus-aspeksti puuttuu kokonaan. Pakollinen seremonia ei ole raamatullinen kaste eikä edes vanhan ihmisen hautaamista.

        Taidat olla vielä aamutokkurassa, sillä kirjoituksesi on niin sekava ja raamatunvastaista, kirjoitat:
        " suntien anteeksiantamus perustuu uskoon, siihen että kastetaan uskovainen"

        Eikä uskovainen OLE JO SAANUT SYNTINSÄ ANTEEKSI SILLOIN, KUN TULI
        USKOON???
        Toiseen kertaanko ne syynit saadaan anteeksi kasteessa???

        Sekoita pahasti uskoon tulemisen, uskovien kasteen ja Jeesuksen kärsimys-
        kasteen ja pyörittämällä niitä edestakaisin, yrität saada ne sopimaan
        epäraamatulliseen vauvakasteeseen!

        Kaste on merkitykseltään pikemminkin uskoontulevien kaste, kuin uskovien kaste.

        apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Kasteessa ei olemitään sellaista, että se pitäisi pienokaiselta kieltää, vaan se on liittämistä Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen-

        Jumalan sana sanoo: "Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste " (Ef. 4:6). Ihminen voi siis saada elämänsä aikana vain yhden pätevän kasteen. Kristillistä kastetta ei voida toimittaa monta kertaa samalle ihmiselle, vaan vain kerran. Tämän, että kaste on yksi, ilmaisee ja vahvistaa paitsi yllä lainattu raamatunkohta, myös se tosiasia, että pyhä Raamattu käyttää kastetuksi tulemisesta sellaista kieliopin muotoa, aoristia,joka ilmaisee kertakaikkista tekemistä. Kun siis ihminen on kastettu, hän on tullut kertakaikkisesti kastetuksi, ja tämä tilanne kastetun kohdalla jatkuu pysyvänä hautaan ja iankaikkisuuteen asti miksikään muuttumatta.

        Kasteen objektiiviset lahjat

        Pyhä kaste on sellainen vesi, johon yhdistyy Jumalan sana eli Kristuksen asetus. Se ei ole siis pelkkää vettä, vaan se on kuten Luther sanoo "armorikas elämän vesi ". Siinä on itse Kristus, ihmiskunnan Vapahtaja, kaikkine armoinensa persoonallisesti läsnä. Sanotaanhan Raamatussa, että "kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette hänet päällenne pukeneet" (Gal. 3:27).


      • etsivä-xx
        etsivä-xx kirjoitti:

        Pyhästä Hengestä.

        Toinen kummallisuus, mikä taitaa olla sekin Väisäsen kasteopetusta, on, että Pyhän Hengen voisi saada vasta kasteessa. Kun en ole Väisästä lukenut, en tiedä mistä hän sen asian johtaa. Kuitenkin Raamattu on täynnä esimerkkejä siitä, että Pyhä Henki on tullut ensin. Kun minusta meidän luterilaisen perusopetuksen mukaan Pyhä Henki vaikuttaa uskon, täytyy uskon syntymisen ja Pyhän Hengen läsnäolon ihmisessä olla samanaikainen ilmiö. Tässä yksi esimerkki.
        Ap.t. 10
        42 Hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että juuri hänet Jumala on asettanut elävien ja kuolleiden tuomariksi. [Ap. t. 2:20,21, Ap. t. 17:31, Ap. t. 24:25]
        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi." [Jer. 31:34; Miika 7:18; Sak. 13:1]
        44 Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa.
        45 Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin;
        46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: [Mark. 16:17; Ap. t. 2:4]
        47 "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" [Ap. t. 15:8,9]
        48 Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. He pyysivät sitten häntä jäämään sinne vielä muutamaksi päiväksi.

        Minä en voi ymmärtää että kasteessa saisi uskon vaan uskon kuten vanhoillislestadiolainen opetus on että kastetaan uskova, joka uskon kautta omistaa sakramentin. Ei tätä vasta kasteessa saatua uksoa tue edes Lutherkaan ainakin hän kirjoittaa siitä myös sellaista tekstiä kuin on Kirkkopostilla 2 ensimmäinen helatorstin saarma 18 ja Toinen helatorstain evankeliumisaarna 26.

        Luther puhuu siis kastamisen aikomuksen merkityksestä, halusta tulla kastetuksi, jos kastetta ei voi toteuttaa. Eihän ristin ryövärkään sitä voinut saada siellä riippuessaan. Kasteen osalta hän on nähnyt tämän kastamisen aikomisen merkityksen eli sen että usko riittää, mutta toisaalta ymmärtänyt että kasteelta pois jättäytyminen on Kristuksen kastekäskyn halveksimista. Kaste on kirjeen sinetti, näin hän kirjoittaa. Kirjeessä oleva kirjoitus on uskon tuottamaa.

        Lasen uskosta nyt vain kysymys. Pitää mennä messuun, joten lapsen uskosta jatkan myöhemmin.

        MISSÄ KOHDEN RAAMATUSSA PUHUTAAN LAPSESTA, JOKA EI USKO?
        Mielestäni aika monessa kohdassa kuitenkin puhutaan lapsesta, joka uskoo.

        Luuk. 18:17
        Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse." [Matt. 18:3]

        Kun Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, hän loi hänet kykeneväksi kuulemaan ja ymmärtämään Jumalan puhetta.
        8 Kun iltapäivä viileni, he kuulivat Jumalan kävelevän puutarhassa. Silloin mies ja nainen menivät Jumalaa piiloon puutarhan puiden sekaan.
        9 Herra Jumala huusi miestä ja kysyi: "Missä sinä olet?"
        10 Mies vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi puutarhassa. Minua pelotti, koska olen alasti, ja siksi piilouduin."

        Kun lapsi syntyy, hän syntyy kykenevänä tuntemaan Jumalan. Hän syntyy Jumalan lapseksi, sellaiseksi jollaiseksi Jumala ihmisen loi, taivasten valtakunnan asukkaaksi. Kaikille, jotka ovat Kristuksen omia, kuuluu myös kasteen lahja.

        Raamattu ei suinkaan kiellä aikuiskastetta, mutta ei kiellä kastamasta lapsiakaan perhekunnittain.

        Se, että synnit on sovitettu Gogatalla ei ole poistanut ihmisen taipumusta tehdä pahaa. Sitä ei poista uskokaan, vaan kaikki lankeavat.

        Room. 3
        9 Miten siis on? Olemmeko me muita parempia? Emme lainkaan. Olen jo esittänyt sen syytöksen, että kaikki, niin juutalaiset kuin kreikkalaisetkin, ovat synnin vallassa. [Room. 1:18]
        10 Onhan kirjoitettu: -- Ei ole yhtäkään vanhurskasta, [Ps. 14:1,3, Ps. 53:2,4]
        11 ei yhtäkään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa.
        12 Kaikki ovat luopuneet ja käyneet kelvottomiksi. Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei ainoatakaan.


      • etsivä-xx
        raamattutunti kirjoitti:

        Nyt taidat, "etsivä-xx", sekoittaa pahasti kaksi täysin eri asiaa:
        "Mikä tämä kaste on Raamatun mukaan, tämä yksi ja ainoa ja johon sisältyy syntien sovitus. Se ei ole meidän kasteemme vaan Kristuksen kaste, josta hän puhuu näin:
        Luuk. 12:50"

        Tuossahan Jeesus puhuu KÄRSIMYSKASTEESTAAN!!!! ja kärsimysmaljan juomisesta, eikä vauvakasteesta!!!

        Kyllähän Katekismus , puhuessaan kasteesta, viittaa vauvakasteeseen EIKÄ JEESUKSEN SOVINTOKUOLEMAAN!!! Et sinä sanakikkailulla voi sitä
        tosia-asiaa muuttaa miksikään.

        Sinulla on täysin oma teologiasi:
        ". Tähän kasteeseen hänen kuolemaansa perustuu kaste, tähän ristinkolemaan."

        Luuletko todella, että Jeesuksen ristinkuolema perustuu kasteeseen????

        RAAMATUSSA EI OLE NÄIN KIRJOITETTU!!!

        Etkö ole vielä lukenut Raamatusta, että Jumala jo syntiinlankeemuksen jälkeen
        päätti lähettää Poikansa sovittamaan maailman synnin. Ei silloin kasteesta
        puhuta mitään. Sinä halveksit Jumalan suunnitelmaa, jos perustat Jeesuksen
        tulon maan päälle kasteeseen.
        Kaste oli Jeesukselle vain yksi osoitus kuuliaisuudesta ja Jumalan todistus
        Hänen Pojastaan.
        Samalla Hän antoi meille esimerkin kristillisestä kasteesta!

        Vauvakastetuilta tämä kuuliaisuus-aspeksti puuttuu kokonaan. Pakollinen seremonia ei ole raamatullinen kaste eikä edes vanhan ihmisen hautaamista.

        Taidat olla vielä aamutokkurassa, sillä kirjoituksesi on niin sekava ja raamatunvastaista, kirjoitat:
        " suntien anteeksiantamus perustuu uskoon, siihen että kastetaan uskovainen"

        Eikä uskovainen OLE JO SAANUT SYNTINSÄ ANTEEKSI SILLOIN, KUN TULI
        USKOON???
        Toiseen kertaanko ne syynit saadaan anteeksi kasteessa???

        Sekoita pahasti uskoon tulemisen, uskovien kasteen ja Jeesuksen kärsimys-
        kasteen ja pyörittämällä niitä edestakaisin, yrität saada ne sopimaan
        epäraamatulliseen vauvakasteeseen!

        Sinä sotket Raamattutunti. Kristuksen kaste on kasteemme perusta. Sotket tähän käsitteeseen nyt väärässä vaiheessa lapsikasteen. Kaste on yksi ja sama oli kyseessä aikuinen tai vauva, ei ole kahta eri sakramenttia olemassa. Kysymystä siitä onko vasta kasteessa usko ja Pyhä Henki pitää tarkastella aikuisen ihmisen kastamisen kannalta. En ole löytänyt Raamatusta vielä kuvausta tapahtumasta missä olisi kastettu epäuskoinen ja että se olisi saanut hänet uskomaan. Toivoisinkin Wehaa kertomaan mihin ajatus siiitä että kasteessa saa uskon oikein perustuu.

        Vauvan kasteen perusta on vanhoillislestadiolaiselle siinä perustassa että vauva uskoo, syntyy tähän maailmaan uskon lahja mukaanaan. Tämän lahjan voi sitten kadottaa.


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        Sinä sotket Raamattutunti. Kristuksen kaste on kasteemme perusta. Sotket tähän käsitteeseen nyt väärässä vaiheessa lapsikasteen. Kaste on yksi ja sama oli kyseessä aikuinen tai vauva, ei ole kahta eri sakramenttia olemassa. Kysymystä siitä onko vasta kasteessa usko ja Pyhä Henki pitää tarkastella aikuisen ihmisen kastamisen kannalta. En ole löytänyt Raamatusta vielä kuvausta tapahtumasta missä olisi kastettu epäuskoinen ja että se olisi saanut hänet uskomaan. Toivoisinkin Wehaa kertomaan mihin ajatus siiitä että kasteessa saa uskon oikein perustuu.

        Vauvan kasteen perusta on vanhoillislestadiolaiselle siinä perustassa että vauva uskoo, syntyy tähän maailmaan uskon lahja mukaanaan. Tämän lahjan voi sitten kadottaa.

        Melkoista sekoilua.
        Jos Jeesuksen kaste on kasteenne perusta, NIIN MIKSI KASTATTE VAUVOJA???'

        Jeesushan kastettiin aikuisena kun Hän vapaaehtoisesti meni Johanneksen kastettavaksi.
        Tämä on se "yksi kaste," josta Raamattu puhuu!!!
        Jeesuksen kaste oli ensimmäinen Uuden liiton kaste, jossa olivat Isä, Poika ja
        Pyhä Henki.
        Vauvakaste ei ole ensinkään kaste, vaan kirkkoon liittymisen rituaali.

        Miksi Jeesuksen antama esimerkki ei kelpaa teille?

        Tätä käytäntöä Hän jatkoi opetuslastensa kanssa, eikä missään mainita, että
        he olisivat kastaneet vauvoja! Ap 4:1
        He kastoivat vain niitä, jotka uskoivat!

        Raamattu EI MISSÄÄN sano, että vauvat uskovat!! Näytäppäs yksikin sellainen Raamatun kohta.
        Mihin vauva tarvitsee uskoa, koska hän on tukevasti Jumalan kämmenellä????

        Kun Jeesus mainitsee kerran lasten uskosta, niin Hän puhuu "NÄISTÄ PIENISTÄ, jotka uskovat minuun!!!

        Kuitenkaan Jeesus ei kastanut näitä pieniä. Heille riittää pelkkä siunaus.

        Jeesus puhui lapsista, jotka olivat kuuntelemassa vanhempiensa kanssa Hänen
        puhettaan, eikä Jeesus sano missään, että lapsilla olisi joku syntymäusko!!!
        Se on lestadiolaisten oma keksintö ja Raamatun väärennös.

        "Usko tulee kuulemisesta" Room 10:17., eikä kasteesta.

        Ei se, että kuulee julistusta ole vielä takeena sille, että uskoo:
        Hebr 4:2
        "Sillä hyvä sanoma on julistettu heille niinkuin meillekin, mutta heidän kuulemansa
        sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen
        kuulivat."

        Samoin vauvoille julistettu sana ei hyödytä heitä, koska he eivät tajua, mitä
        heille kerrotaan. Siksi puhe vauvojen uskosta on lestadiolaisten OLETTAMISTA!!!

        Weha taas uskoo niin veden taianomaisenn voimaan, että häntä voi sanoa
        taikauskoiseksi pakanaksi! Hänelle vesi on kaiken uskon perusta. Epäuskoinen
        ihminen kun tarvitsee jotain näkyvää, puuta, kiveä tai vettä uskonsa tueksi.


      • etsivä-xx
        weha kirjoitti:

        Kaste on merkitykseltään pikemminkin uskoontulevien kaste, kuin uskovien kaste.

        apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Kasteessa ei olemitään sellaista, että se pitäisi pienokaiselta kieltää, vaan se on liittämistä Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen-

        Jumalan sana sanoo: "Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste " (Ef. 4:6). Ihminen voi siis saada elämänsä aikana vain yhden pätevän kasteen. Kristillistä kastetta ei voida toimittaa monta kertaa samalle ihmiselle, vaan vain kerran. Tämän, että kaste on yksi, ilmaisee ja vahvistaa paitsi yllä lainattu raamatunkohta, myös se tosiasia, että pyhä Raamattu käyttää kastetuksi tulemisesta sellaista kieliopin muotoa, aoristia,joka ilmaisee kertakaikkista tekemistä. Kun siis ihminen on kastettu, hän on tullut kertakaikkisesti kastetuksi, ja tämä tilanne kastetun kohdalla jatkuu pysyvänä hautaan ja iankaikkisuuteen asti miksikään muuttumatta.

        Kasteen objektiiviset lahjat

        Pyhä kaste on sellainen vesi, johon yhdistyy Jumalan sana eli Kristuksen asetus. Se ei ole siis pelkkää vettä, vaan se on kuten Luther sanoo "armorikas elämän vesi ". Siinä on itse Kristus, ihmiskunnan Vapahtaja, kaikkine armoinensa persoonallisesti läsnä. Sanotaanhan Raamatussa, että "kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette hänet päällenne pukeneet" (Gal. 3:27).

        apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Ensin ihmiset hyväksyivät evankeliumin sanoman ja kääntyivät. Kääntymys on Pyhän Hengen työ, luterilaisen uskon mukaan ainakin. En ymmärrä miten lause, jossa on ja-sana ja sitä seuraava niin saatte, eikö se suomenkielessä viittaa silloin myös sanaan tehkää parannus ei vain sanaan kaste.

        Jeesus sisällyttä kuitenkin mysö opetusvelvollisuuden, ei vain kastamisen velvoiteen.


      • etsivä-xx
        raamattutunti kirjoitti:

        Melkoista sekoilua.
        Jos Jeesuksen kaste on kasteenne perusta, NIIN MIKSI KASTATTE VAUVOJA???'

        Jeesushan kastettiin aikuisena kun Hän vapaaehtoisesti meni Johanneksen kastettavaksi.
        Tämä on se "yksi kaste," josta Raamattu puhuu!!!
        Jeesuksen kaste oli ensimmäinen Uuden liiton kaste, jossa olivat Isä, Poika ja
        Pyhä Henki.
        Vauvakaste ei ole ensinkään kaste, vaan kirkkoon liittymisen rituaali.

        Miksi Jeesuksen antama esimerkki ei kelpaa teille?

        Tätä käytäntöä Hän jatkoi opetuslastensa kanssa, eikä missään mainita, että
        he olisivat kastaneet vauvoja! Ap 4:1
        He kastoivat vain niitä, jotka uskoivat!

        Raamattu EI MISSÄÄN sano, että vauvat uskovat!! Näytäppäs yksikin sellainen Raamatun kohta.
        Mihin vauva tarvitsee uskoa, koska hän on tukevasti Jumalan kämmenellä????

        Kun Jeesus mainitsee kerran lasten uskosta, niin Hän puhuu "NÄISTÄ PIENISTÄ, jotka uskovat minuun!!!

        Kuitenkaan Jeesus ei kastanut näitä pieniä. Heille riittää pelkkä siunaus.

        Jeesus puhui lapsista, jotka olivat kuuntelemassa vanhempiensa kanssa Hänen
        puhettaan, eikä Jeesus sano missään, että lapsilla olisi joku syntymäusko!!!
        Se on lestadiolaisten oma keksintö ja Raamatun väärennös.

        "Usko tulee kuulemisesta" Room 10:17., eikä kasteesta.

        Ei se, että kuulee julistusta ole vielä takeena sille, että uskoo:
        Hebr 4:2
        "Sillä hyvä sanoma on julistettu heille niinkuin meillekin, mutta heidän kuulemansa
        sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen
        kuulivat."

        Samoin vauvoille julistettu sana ei hyödytä heitä, koska he eivät tajua, mitä
        heille kerrotaan. Siksi puhe vauvojen uskosta on lestadiolaisten OLETTAMISTA!!!

        Weha taas uskoo niin veden taianomaisenn voimaan, että häntä voi sanoa
        taikauskoiseksi pakanaksi! Hänelle vesi on kaiken uskon perusta. Epäuskoinen
        ihminen kun tarvitsee jotain näkyvää, puuta, kiveä tai vettä uskonsa tueksi.

        Raamattutunti kirjoittaa:
        "Jeesushan kastettiin aikuisena kun Hän vapaaehtoisesti meni Johanneksen kastettavaksi.
        Tämä on se "yksi kaste," josta Raamattu puhuu!!!
        Jeesuksen kaste oli ensimmäinen Uuden liiton kaste, jossa olivat Isä Poika ja Pyhä Henki"

        Miellä on eri kastekäsitys sinulla ja meillä vanhoillislestadiolaisilla.
        Kristuksen kaste oli ristin kuolema golgatalla ja sen tehtävän hän otti vastaan Jordanilla. Läsnä olivat Isä Poika ja Pyhä Henki. Näin oli silloin ja näin on meidänkin kasteessamme. Meidän kasteemme perustuu siihen että meidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja yhdessä hänen kanssaan nousemme kuolleista.

        Room. 6:3
        Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa.

        Kaste mihin meidät kastetaan perustuu hänen kasteeseensa eli syntien sovitukseen Gogatalla.

        Nyt en ehdi tähän enää kaivamaan taas uudestaan lisää tekstejä.


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Ensin ihmiset hyväksyivät evankeliumin sanoman ja kääntyivät. Kääntymys on Pyhän Hengen työ, luterilaisen uskon mukaan ainakin. En ymmärrä miten lause, jossa on ja-sana ja sitä seuraava niin saatte, eikö se suomenkielessä viittaa silloin myös sanaan tehkää parannus ei vain sanaan kaste.

        Jeesus sisällyttä kuitenkin mysö opetusvelvollisuuden, ei vain kastamisen velvoiteen.

        etsivä-xx:lle

        Voisitko pysähtyä ajattelemaan, mitä tuossa sanotaan. Sinulla tuntuu olevan niin kiire vastata ja esittää omia luulojasi, että et oikein ehdi miettimään, mitä Pietari
        tuossa sanoo:

        apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

        Ensin: TEHKÄÄ PARANNUS!
        Silloin saadaan synnit anteeksi!!!
        Jeesushan itse sanoi: "Parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava kaikille lkansoille"

        Toiseksi: "Ottakoon KUKIN TEISTÄ kasteen..

        Käskikö Pietari kuulijoita hekemaan kotoa vauvat kastettavaksi? Ei, vaan
        jopkainen OTTI ITSE VAPAAEHTOISESTI KASTEEN.
        Apostolitkaan eivät kastaneet kaikkea kansaa, vaan ainoastaan ne, jotka
        uskoivat:
        Ap 2:41
        Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin..."

        Kyllä tuossa joukossa oli varmaan myös perhekuntia, mutta vauvojen kastamisesta ei mainita sanaakaan!!!!

        Tuo opetusvelvollisuus koskee kaikkia kansoja mutta sen jälkeen kastetaan vain ne, jotka uskovat:
        "Tehkää siis kaikki kansat minun opetuslapsikseni; kastakaa heitä ja opettakaa
        heitä pitämään kaikki, mitä mitä olena käskenyt teidän pitää."

        Siis ensin tehdään opetuslapseksi (opettamalla) ja sen jällkeen kastetaan ne,
        jotka uskovat!!! Vauvoista ei ole mitään mainintaa.

        Näin yksinkertaista se on.


      • Brita Kajsa
        raamattutunti kirjoitti:

        etsivä-xx:lle

        Voisitko pysähtyä ajattelemaan, mitä tuossa sanotaan. Sinulla tuntuu olevan niin kiire vastata ja esittää omia luulojasi, että et oikein ehdi miettimään, mitä Pietari
        tuossa sanoo:

        apt.2:38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

        Ensin: TEHKÄÄ PARANNUS!
        Silloin saadaan synnit anteeksi!!!
        Jeesushan itse sanoi: "Parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava kaikille lkansoille"

        Toiseksi: "Ottakoon KUKIN TEISTÄ kasteen..

        Käskikö Pietari kuulijoita hekemaan kotoa vauvat kastettavaksi? Ei, vaan
        jopkainen OTTI ITSE VAPAAEHTOISESTI KASTEEN.
        Apostolitkaan eivät kastaneet kaikkea kansaa, vaan ainoastaan ne, jotka
        uskoivat:
        Ap 2:41
        Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin..."

        Kyllä tuossa joukossa oli varmaan myös perhekuntia, mutta vauvojen kastamisesta ei mainita sanaakaan!!!!

        Tuo opetusvelvollisuus koskee kaikkia kansoja mutta sen jälkeen kastetaan vain ne, jotka uskovat:
        "Tehkää siis kaikki kansat minun opetuslapsikseni; kastakaa heitä ja opettakaa
        heitä pitämään kaikki, mitä mitä olena käskenyt teidän pitää."

        Siis ensin tehdään opetuslapseksi (opettamalla) ja sen jällkeen kastetaan ne,
        jotka uskovat!!! Vauvoista ei ole mitään mainintaa.

        Näin yksinkertaista se on.

        Ei niin suoranaisesti mainita vauvoista mitään. Pienet lapset kuuluvat Jumalan valtakuntaan, esikuvina meille vanhemille uskomassa oleville. Kasteessa saamme Jumalalta jotakin, myös nämä meidän esikuvamme uskomassa olevat pienet lapset. On se tosiaankin niin yksinkertaista. Pöljä ajatus, että perheessä vanhemmat kuuluisivat seurakuntaan ja pienet lapset eivät kuuluisi. Monesti tällä palstalla selostetaan, että lapsenkaste liittäisi vain ulkonaisesti paikalliseen seurakuntaan. Ns. uudestikastajat kyllä rajaavat tämän melko tarkasti, liittävät kasteessa paikalliseen seurakuntaan. Lapset eivät kuulu seurakuntaan. Mihinkäs ne lapset sitten kuuluvat?

        BK


      • raamattutunti
        Brita Kajsa kirjoitti:

        Ei niin suoranaisesti mainita vauvoista mitään. Pienet lapset kuuluvat Jumalan valtakuntaan, esikuvina meille vanhemille uskomassa oleville. Kasteessa saamme Jumalalta jotakin, myös nämä meidän esikuvamme uskomassa olevat pienet lapset. On se tosiaankin niin yksinkertaista. Pöljä ajatus, että perheessä vanhemmat kuuluisivat seurakuntaan ja pienet lapset eivät kuuluisi. Monesti tällä palstalla selostetaan, että lapsenkaste liittäisi vain ulkonaisesti paikalliseen seurakuntaan. Ns. uudestikastajat kyllä rajaavat tämän melko tarkasti, liittävät kasteessa paikalliseen seurakuntaan. Lapset eivät kuulu seurakuntaan. Mihinkäs ne lapset sitten kuuluvat?

        BK

        Brita Kaisa tunnustaa, että Raamatussa ei puhuta mitään vauvakasteesta, mutta kiertää taas tuota samaa kehäpäätelmää:

        " On se tosiaankin niin yksinkertaista. Pöljä ajatus, että perheessä vanhemmat kuuluisivat seurakuntaan ja pienet lapset eivät kuuluisi. "

        Minähän olen jatkuvasti panottanut sitä, että vauvat KUULUVAT JUMALALLE JA OVAT TUKEVASTI HÄNEN KÄMMENELLÄÄN!!!

        ILMAN MITÄÄN KASTETTA, joten miten voit väittää, että vauvat eivät kuuluisi
        Jumalan seurakuntaan???
        Etkö ymmärrä mitä täällä olen kirjoittanut?

        1. Kor 7:14 todistaa sen, että vauvat ovat PYHITETTYJÄ eikä heitä kastettu
        alkuseurakunnassa.
        Lisäksi siinä kumotaan se kirkollinen harha-oppi, että vanhemmat voisivat omalla
        teollaan pelastaa toisen ihmisen:
        Jae16
        "Mistä tiedät, vaimo, voitko pelastaa miehesi tai mistä tiedät mies, voitko
        pelastaa vaimoasi."
        Sama koskee myös lapsia.

        Kaste ja ehtoollinen ovat VAIN TÄTÄ AIKAA VARTEN, Ne ovat uskon vahvistukseksi ja seurakuntayhteyden vaalimiseksi, mutta niillä ei päästä
        taivaaseen. Taivaan portilla ei kysytä kastetodistusta tai ehtoollisella käyntiä!

        Lapsi, vaikka kuuluu Jumalan seurakuntaan, liitetään maalliseen seurakuntaan kasteen kautta, SILLOIN KUN HÄN ITSE NIIN HALUAA, eikä minkään
        pakollisen seremonian avulla:
        Ap 2:41"Jotka nyt ottivat hänen sanasa vastaan, ne kastettiin JA HE PYSYIVÄT APOSTOLIEN OPETUKSESSA, LEIVÄN MURTAMISESSA JA RUKOUKSESSA."

        Ei silloinkaan kastettu vauvoja!

        Teidän oppinne on jotenkin ristiriitaista. Toisaalta uskotte, vastoin Lutherin oppeja, että pienet lapset kuuluvat Jumalan valtakuntaan, mutta sitteen yritätte vielä vauvakasteella viedä heidät sinne uudestaan!!!

        Ettekö todella usko Jeesuksen sanoja:
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta", ilman mitään vesiseremoniaakin!!!
        Heille riittää pelkkä siunasu, kuten Jeesus opetti!


      • 39+03
        raamattutunti kirjoitti:

        Brita Kaisa tunnustaa, että Raamatussa ei puhuta mitään vauvakasteesta, mutta kiertää taas tuota samaa kehäpäätelmää:

        " On se tosiaankin niin yksinkertaista. Pöljä ajatus, että perheessä vanhemmat kuuluisivat seurakuntaan ja pienet lapset eivät kuuluisi. "

        Minähän olen jatkuvasti panottanut sitä, että vauvat KUULUVAT JUMALALLE JA OVAT TUKEVASTI HÄNEN KÄMMENELLÄÄN!!!

        ILMAN MITÄÄN KASTETTA, joten miten voit väittää, että vauvat eivät kuuluisi
        Jumalan seurakuntaan???
        Etkö ymmärrä mitä täällä olen kirjoittanut?

        1. Kor 7:14 todistaa sen, että vauvat ovat PYHITETTYJÄ eikä heitä kastettu
        alkuseurakunnassa.
        Lisäksi siinä kumotaan se kirkollinen harha-oppi, että vanhemmat voisivat omalla
        teollaan pelastaa toisen ihmisen:
        Jae16
        "Mistä tiedät, vaimo, voitko pelastaa miehesi tai mistä tiedät mies, voitko
        pelastaa vaimoasi."
        Sama koskee myös lapsia.

        Kaste ja ehtoollinen ovat VAIN TÄTÄ AIKAA VARTEN, Ne ovat uskon vahvistukseksi ja seurakuntayhteyden vaalimiseksi, mutta niillä ei päästä
        taivaaseen. Taivaan portilla ei kysytä kastetodistusta tai ehtoollisella käyntiä!

        Lapsi, vaikka kuuluu Jumalan seurakuntaan, liitetään maalliseen seurakuntaan kasteen kautta, SILLOIN KUN HÄN ITSE NIIN HALUAA, eikä minkään
        pakollisen seremonian avulla:
        Ap 2:41"Jotka nyt ottivat hänen sanasa vastaan, ne kastettiin JA HE PYSYIVÄT APOSTOLIEN OPETUKSESSA, LEIVÄN MURTAMISESSA JA RUKOUKSESSA."

        Ei silloinkaan kastettu vauvoja!

        Teidän oppinne on jotenkin ristiriitaista. Toisaalta uskotte, vastoin Lutherin oppeja, että pienet lapset kuuluvat Jumalan valtakuntaan, mutta sitteen yritätte vielä vauvakasteella viedä heidät sinne uudestaan!!!

        Ettekö todella usko Jeesuksen sanoja:
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta", ilman mitään vesiseremoniaakin!!!
        Heille riittää pelkkä siunasu, kuten Jeesus opetti!

        "Ap 2:41"Jotka nyt ottivat hänen sanasa vastaan, ne kastettiin JA HE PYSYIVÄT APOSTOLIEN OPETUKSESSA, LEIVÄN MURTAMISESSA JA RUKOUKSESSA."

        Aivan oikein! Ja tässä tulee myös ilmi se seikka , että kuinka vl:ät uskovat ihan konkreettisesti, että usko tulee kuulosta ja kuuleminen Jumalan sanasta, niin he painottavat sanaa kuulo, mutta tosiasiassa usko tulee Jumalan sanasta, Kristuksen sanasta, koska kuuleminen on vain väline tämän viestin vastaanottamiseksi ja siksi tuossakin jakeessa sanotaan "ottivat Hänen sanansa vastaan" eli uskoivat Kristukseen ja Hänen sanaansa, sillä Jumalan sana on voimallinen, jota kuulo taas ei.


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        Raamattutunti kirjoittaa:
        "Jeesushan kastettiin aikuisena kun Hän vapaaehtoisesti meni Johanneksen kastettavaksi.
        Tämä on se "yksi kaste," josta Raamattu puhuu!!!
        Jeesuksen kaste oli ensimmäinen Uuden liiton kaste, jossa olivat Isä Poika ja Pyhä Henki"

        Miellä on eri kastekäsitys sinulla ja meillä vanhoillislestadiolaisilla.
        Kristuksen kaste oli ristin kuolema golgatalla ja sen tehtävän hän otti vastaan Jordanilla. Läsnä olivat Isä Poika ja Pyhä Henki. Näin oli silloin ja näin on meidänkin kasteessamme. Meidän kasteemme perustuu siihen että meidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja yhdessä hänen kanssaan nousemme kuolleista.

        Room. 6:3
        Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa.

        Kaste mihin meidät kastetaan perustuu hänen kasteeseensa eli syntien sovitukseen Gogatalla.

        Nyt en ehdi tähän enää kaivamaan taas uudestaan lisää tekstejä.

        Mitähän sinä etsivä-xx oikein sekoilet? Kirjoitat:

        "Kristuksen kaste oli ristin kuolema golgatalla ja sen tehtävän hän otti vastaan Jordanilla"

        Nyt puhut kyllä omiasi.
        Kristuksen kaste ja ristinkuolemasa olivat kaksi TÄYSIN ERI ASIAA!!!
        Kaste oli tätä aikaa varten mutta ristinkuolemalla on iankaikkinen merkitys.

        Jeesus EI ottanut ristinkuoleman tehtävää Gogatalla, vaan HÄN TULI TÄNNE ALAS MAAILMAAN NIMENOMAA SITÄ VARTEN. Hän toteutti Isän tahdon:

        Ps 40:7-9
        7. Teurasuhriin ja ruokauhriin et sinä mielisty; minun korvani sinä avasit, polttouhria ja syntiuhria sinä et vaadi.
        8. Silloin minä sanoin: "Katso, minä tulen; kirjakääröön on kirjoitettu, mitä minun on tehtävä.
        9. Sinun tahtosi, minun Jumalani, minä teen mielelläni, ja sinun lakisi on minun sydämessäni."

        En ole ennen lukenut noin ristintyötä halveksivaa tekstiä, jossa kasteesta tehdään Kristuksen uhrikuoleman perusta.

        Minusta ehtoollinen pikemmin perustuu ristityöhön.

        Etkö todella osaa lukea Raamattua? Vedät täysin mielivaltaisesti Rooman
        uskovien uskoontulon kasteeseen, vaikka Paavali useaan otteeseen kirjoittaa, että he ovat tulleet vanhurskaiksi USKON KAUTTA, eikä kasteessa: Room 5:1
        "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha
        Jumalan kanssa..."

        Kirjoitat:
        Meidän kasteemme perustuu siihen että meidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja yhdessä hänen kanssaan nousemme kuolleista"

        Haudattiinko teidät ELÄVÄLTÄ???, sillä tehän uskotte, että vauvalla on synty-
        mäusko, joten hän on elävä!!!

        Raamatullinen kaste taas perustuu siihen, että kun vanha ihminen kuolee parannuksen teossa, niin tämä vanha ihminen haudataan kasteessa ja hän
        nousee uutena Kristuksen kanssa.
        Oleellista tässä on se, että ihminen tekee parannuksen, katuu syntejään ja uskoo Jeesuksen sovintokuolemaan.
        Tätähän vauva ei kykene tekemään, joten puheet siitä, että vauvakasteessa
        vauva upotetaan Kristuksen kuolemaan, ovat suurta huijausta.
        Vauva on jo ristinuhrin perusteella lunastettu eikä kaste muuta
        sitä tosi-asiaa miksikään.


      • raamattutunti
        raamattutunti kirjoitti:

        Mitähän sinä etsivä-xx oikein sekoilet? Kirjoitat:

        "Kristuksen kaste oli ristin kuolema golgatalla ja sen tehtävän hän otti vastaan Jordanilla"

        Nyt puhut kyllä omiasi.
        Kristuksen kaste ja ristinkuolemasa olivat kaksi TÄYSIN ERI ASIAA!!!
        Kaste oli tätä aikaa varten mutta ristinkuolemalla on iankaikkinen merkitys.

        Jeesus EI ottanut ristinkuoleman tehtävää Gogatalla, vaan HÄN TULI TÄNNE ALAS MAAILMAAN NIMENOMAA SITÄ VARTEN. Hän toteutti Isän tahdon:

        Ps 40:7-9
        7. Teurasuhriin ja ruokauhriin et sinä mielisty; minun korvani sinä avasit, polttouhria ja syntiuhria sinä et vaadi.
        8. Silloin minä sanoin: "Katso, minä tulen; kirjakääröön on kirjoitettu, mitä minun on tehtävä.
        9. Sinun tahtosi, minun Jumalani, minä teen mielelläni, ja sinun lakisi on minun sydämessäni."

        En ole ennen lukenut noin ristintyötä halveksivaa tekstiä, jossa kasteesta tehdään Kristuksen uhrikuoleman perusta.

        Minusta ehtoollinen pikemmin perustuu ristityöhön.

        Etkö todella osaa lukea Raamattua? Vedät täysin mielivaltaisesti Rooman
        uskovien uskoontulon kasteeseen, vaikka Paavali useaan otteeseen kirjoittaa, että he ovat tulleet vanhurskaiksi USKON KAUTTA, eikä kasteessa: Room 5:1
        "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha
        Jumalan kanssa..."

        Kirjoitat:
        Meidän kasteemme perustuu siihen että meidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja yhdessä hänen kanssaan nousemme kuolleista"

        Haudattiinko teidät ELÄVÄLTÄ???, sillä tehän uskotte, että vauvalla on synty-
        mäusko, joten hän on elävä!!!

        Raamatullinen kaste taas perustuu siihen, että kun vanha ihminen kuolee parannuksen teossa, niin tämä vanha ihminen haudataan kasteessa ja hän
        nousee uutena Kristuksen kanssa.
        Oleellista tässä on se, että ihminen tekee parannuksen, katuu syntejään ja uskoo Jeesuksen sovintokuolemaan.
        Tätähän vauva ei kykene tekemään, joten puheet siitä, että vauvakasteessa
        vauva upotetaan Kristuksen kuolemaan, ovat suurta huijausta.
        Vauva on jo ristinuhrin perusteella lunastettu eikä kaste muuta
        sitä tosi-asiaa miksikään.

        Korjaus edelliseen:


        "Jeesus EI ottanut ristinkuoleman tehtävää Gogatalla"

        Pitää olla:" Jeesus ei ottanut ristinkuoleman tehtävää vastaan kasteessaan"!!!


      • etsivä-xx
        raamattutunti kirjoitti:

        Mitähän sinä etsivä-xx oikein sekoilet? Kirjoitat:

        "Kristuksen kaste oli ristin kuolema golgatalla ja sen tehtävän hän otti vastaan Jordanilla"

        Nyt puhut kyllä omiasi.
        Kristuksen kaste ja ristinkuolemasa olivat kaksi TÄYSIN ERI ASIAA!!!
        Kaste oli tätä aikaa varten mutta ristinkuolemalla on iankaikkinen merkitys.

        Jeesus EI ottanut ristinkuoleman tehtävää Gogatalla, vaan HÄN TULI TÄNNE ALAS MAAILMAAN NIMENOMAA SITÄ VARTEN. Hän toteutti Isän tahdon:

        Ps 40:7-9
        7. Teurasuhriin ja ruokauhriin et sinä mielisty; minun korvani sinä avasit, polttouhria ja syntiuhria sinä et vaadi.
        8. Silloin minä sanoin: "Katso, minä tulen; kirjakääröön on kirjoitettu, mitä minun on tehtävä.
        9. Sinun tahtosi, minun Jumalani, minä teen mielelläni, ja sinun lakisi on minun sydämessäni."

        En ole ennen lukenut noin ristintyötä halveksivaa tekstiä, jossa kasteesta tehdään Kristuksen uhrikuoleman perusta.

        Minusta ehtoollinen pikemmin perustuu ristityöhön.

        Etkö todella osaa lukea Raamattua? Vedät täysin mielivaltaisesti Rooman
        uskovien uskoontulon kasteeseen, vaikka Paavali useaan otteeseen kirjoittaa, että he ovat tulleet vanhurskaiksi USKON KAUTTA, eikä kasteessa: Room 5:1
        "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha
        Jumalan kanssa..."

        Kirjoitat:
        Meidän kasteemme perustuu siihen että meidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja yhdessä hänen kanssaan nousemme kuolleista"

        Haudattiinko teidät ELÄVÄLTÄ???, sillä tehän uskotte, että vauvalla on synty-
        mäusko, joten hän on elävä!!!

        Raamatullinen kaste taas perustuu siihen, että kun vanha ihminen kuolee parannuksen teossa, niin tämä vanha ihminen haudataan kasteessa ja hän
        nousee uutena Kristuksen kanssa.
        Oleellista tässä on se, että ihminen tekee parannuksen, katuu syntejään ja uskoo Jeesuksen sovintokuolemaan.
        Tätähän vauva ei kykene tekemään, joten puheet siitä, että vauvakasteessa
        vauva upotetaan Kristuksen kuolemaan, ovat suurta huijausta.
        Vauva on jo ristinuhrin perusteella lunastettu eikä kaste muuta
        sitä tosi-asiaa miksikään.

        Väärin taas ymmärrät. En ole koskaan anonut että kasteesta niin kuin väität.
        "En ole ennen lukenut noin ristintyötä halveksivaa tekstiä, jossa kasteesta tehdään Kristuksen uhrikuoleman perusta."

        Kun asia on nini että meidän kasteemme perustuu hänen ristinkuolemaansa. Muttta hänen kasteensa Jordanilla ei ollut meidän kasteemme koska hänen kasteensa oli ristinkuolema.

        Sinä et nyt tunnu ymmätävän

        14 Johannes esteli ja sanoi: "Sinäkö tulet minun luokseni? Minunhan pitäisi saada sinulta kaste!"
        15 Mutta Jeesus vastasi hänelle: "Älä nyt vastustele. Näin meidän on tehtävä, jotta täyttäisimme Jumalan vanhurskaan tahdon." Silloin Johannes suostui hänen pyyntöönsä. [Ps. 40

        Jumalan vanhurskas tahto oli ristinkuolema.
        Hänet on kastettu tähän kuolemaan. Kuten hän itse toteaa.
        Luuk. 12:50
        Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt! [Mark. 10:38, Mark. 14:34; Joh. 12:27]
        Room. 6:3
        Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa.


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        Väärin taas ymmärrät. En ole koskaan anonut että kasteesta niin kuin väität.
        "En ole ennen lukenut noin ristintyötä halveksivaa tekstiä, jossa kasteesta tehdään Kristuksen uhrikuoleman perusta."

        Kun asia on nini että meidän kasteemme perustuu hänen ristinkuolemaansa. Muttta hänen kasteensa Jordanilla ei ollut meidän kasteemme koska hänen kasteensa oli ristinkuolema.

        Sinä et nyt tunnu ymmätävän

        14 Johannes esteli ja sanoi: "Sinäkö tulet minun luokseni? Minunhan pitäisi saada sinulta kaste!"
        15 Mutta Jeesus vastasi hänelle: "Älä nyt vastustele. Näin meidän on tehtävä, jotta täyttäisimme Jumalan vanhurskaan tahdon." Silloin Johannes suostui hänen pyyntöönsä. [Ps. 40

        Jumalan vanhurskas tahto oli ristinkuolema.
        Hänet on kastettu tähän kuolemaan. Kuten hän itse toteaa.
        Luuk. 12:50
        Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt! [Mark. 10:38, Mark. 14:34; Joh. 12:27]
        Room. 6:3
        Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa.

        Aina vaan jatkat sekoilua:
        Kirjoitat:
        Hänet on kastettu tähän kuolemaan. Kuten hän itse toteaa.
        Luuk. 12:50
        Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt!"

        EI JEESUS PUHU TUOSSA MITÄÄN VESIKASTEESTAAN, VAAN KÄRSIMYSKASTEESTAAN ja kärsimysmaljan juomisesta!!!

        Miksi sekoitat noin oleellisen tärkeän asian.

        Jeesuksen kaste oli meille esimerkki kristillisestä kasteesta:

        "Kristus jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään." (1. Piet. 2)
        Kastettiinko Jeesus vauvana?

        Toisessa kohtaa Jeesus sanoo:
        "Joka TAHTOO minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä..."

        Tahtooko vauva kulkea Jeesuksen perässä???

        Valitettavasti täytyy sanoa, että sinua ei ole kastettu raamatullisella kasteella,
        vaan sinut on vain liitetty kirkon jäseneksi kasteessa, joka ei ole se kaste,
        jolla Jeesus kastettiin!


      • etsivä-xx
        raamattutunti kirjoitti:

        Aina vaan jatkat sekoilua:
        Kirjoitat:
        Hänet on kastettu tähän kuolemaan. Kuten hän itse toteaa.
        Luuk. 12:50
        Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt!"

        EI JEESUS PUHU TUOSSA MITÄÄN VESIKASTEESTAAN, VAAN KÄRSIMYSKASTEESTAAN ja kärsimysmaljan juomisesta!!!

        Miksi sekoitat noin oleellisen tärkeän asian.

        Jeesuksen kaste oli meille esimerkki kristillisestä kasteesta:

        "Kristus jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään." (1. Piet. 2)
        Kastettiinko Jeesus vauvana?

        Toisessa kohtaa Jeesus sanoo:
        "Joka TAHTOO minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä..."

        Tahtooko vauva kulkea Jeesuksen perässä???

        Valitettavasti täytyy sanoa, että sinua ei ole kastettu raamatullisella kasteella,
        vaan sinut on vain liitetty kirkon jäseneksi kasteessa, joka ei ole se kaste,
        jolla Jeesus kastettiin!

        Täysin hyödytöntä on puhua kanssi, jos et ymmärrä että kasteen ainoa perusta on Kristuksen uhrikuolema.

        Olet konkretian vanki. Jeesusta ei kastettu lapsena, koska hänet ympärileikattiin vauvana 7 pävän ikäisenä ja hän sai vanhan liiton sinetin. Näin koska hänenen piti täyttää laki ja siten olla vanhan liiton täyttymys. Elää lain alla synnitön elämä.

        Ap.t. 7
        8 Jumala teki Abrahamin kanssa liiton, jonka merkkinä on ympärileikkaus. Abrahamille syntyi Iisak, ja Abraham ympärileikkasi hänet kahdeksantena päivänä, samoin Iisak Jaakobin ja Jaakob kansamme kaksitoista kantaisää. [1. Moos. 17:10, 1. Moos. 21:4, 1. Moos. 25:21-26, 1. Moos. 35:23-26]

        Hebr. 9
        15 Sitä varten Kristus on tullut uuden liiton välittäjäksi, että hänen kuolemansa vapauttaisi kaikki ensimmäisen liiton aikana tapahtuneista rikkomuksista ja että kutsutut niin saisivat heille luvatun iankaikkisen perinnön. [Room. 3:25,26; 1. Tim. 2:5]
        16 Liitto on myös testamentti, ja testamentin tekijän kuolema on aina voitava näyttää toteen. [Gal. 3:15]
        17 Testamenttihan astuu voimaan vasta sen tekijän kuoltua; tekijänsä eläessä sitä ei voida koskaan panna täytäntöön.


      • Brita Kajsa kirjoitti:

        Ei niin suoranaisesti mainita vauvoista mitään. Pienet lapset kuuluvat Jumalan valtakuntaan, esikuvina meille vanhemille uskomassa oleville. Kasteessa saamme Jumalalta jotakin, myös nämä meidän esikuvamme uskomassa olevat pienet lapset. On se tosiaankin niin yksinkertaista. Pöljä ajatus, että perheessä vanhemmat kuuluisivat seurakuntaan ja pienet lapset eivät kuuluisi. Monesti tällä palstalla selostetaan, että lapsenkaste liittäisi vain ulkonaisesti paikalliseen seurakuntaan. Ns. uudestikastajat kyllä rajaavat tämän melko tarkasti, liittävät kasteessa paikalliseen seurakuntaan. Lapset eivät kuulu seurakuntaan. Mihinkäs ne lapset sitten kuuluvat?

        BK

        Ei niin suoranaisesti mainita vauvoista mitään. Pienet lapset kuuluvat Jumalan valtakuntaan, esikuvina meille vanhemille uskomassa oleville. ** Amen BK. Ei soraan, eikä epäsuorasti, ei mainita mitenkään. Mutta lapsi on vanhurskas, Hän ei ole tehnyt itse syntiä.
        >>Kasteessa saamme Jumalalta jotakin, myös nämä meidän esikuvamme uskomassa olevat pienet lapset. ** Juuri näin, kun vanha liha ja ruumis upotetaan veden alle ja kastetaan Kristukseen. On kaikki aivan toista kun saa elää Kristus ruumiissa. Ripottelustakaan ei todella puhuta Raamatussa mitään.
        >On se tosiaankin niin yksinkertaista. ** On. Amen.
        >> Pöljä ajatus, että perheessä vanhemmat kuuluisivat seurakuntaan ja pienet lapset eivät kuuluisi. ** Seurakuntaa ei kasteta, vaan Kristukseen sen käskyn mukaan mitä Jeesus antoi.
        Roomalaiset ja Roomalaiset ja luterilaiset kastavat seurakuntaan. Se on tapa saada veronmaksajia.
        Muuten Jeesuksen aikaan ja sen jälkeen kastettiin myös pakanoita juutalaiskesi.
        >>Monesti tällä palstalla selostetaan, että lapsenkaste liittäisi vain ulkonaisesti paikalliseen seurakuntaan. ** Mihin muuhun se kohdistuu? Ja se on todella ulkopuolista, vai MUISTAKO SINÄ KASTEESTASI MITÄÄN, MINÄ MUISTAN KAIKEN, KASTAJA SEKÄ PAIKAN.
        >>Ns. uudestikastajat kyllä rajaavat tämän melko tarkasti, liittävät kasteessa paikalliseen seurakuntaan.** Nyt puhut soopaa. Sanontasi uudelleen kaste ei pidä paikkaa, koska ripottelu ei ole kaste vaan ripottelua. Kasteeseen kuuluu aina upotus ja mikään Vapaa suunta ei kasta KOSKAAN SEURAKUNTAAN, VAAN JEESUKSEEN.
        Minä olen sen kokenut, et Sinä.
        >Lapset eivät kuulu seurakuntaan. Mihinkäs ne lapset sitten kuuluvat? ** Seurakuntaan? Mihin muuhun, ennekuin menevät kasteelle, tai lähtevät pois.
        Kes


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        Täysin hyödytöntä on puhua kanssi, jos et ymmärrä että kasteen ainoa perusta on Kristuksen uhrikuolema.

        Olet konkretian vanki. Jeesusta ei kastettu lapsena, koska hänet ympärileikattiin vauvana 7 pävän ikäisenä ja hän sai vanhan liiton sinetin. Näin koska hänenen piti täyttää laki ja siten olla vanhan liiton täyttymys. Elää lain alla synnitön elämä.

        Ap.t. 7
        8 Jumala teki Abrahamin kanssa liiton, jonka merkkinä on ympärileikkaus. Abrahamille syntyi Iisak, ja Abraham ympärileikkasi hänet kahdeksantena päivänä, samoin Iisak Jaakobin ja Jaakob kansamme kaksitoista kantaisää. [1. Moos. 17:10, 1. Moos. 21:4, 1. Moos. 25:21-26, 1. Moos. 35:23-26]

        Hebr. 9
        15 Sitä varten Kristus on tullut uuden liiton välittäjäksi, että hänen kuolemansa vapauttaisi kaikki ensimmäisen liiton aikana tapahtuneista rikkomuksista ja että kutsutut niin saisivat heille luvatun iankaikkisen perinnön. [Room. 3:25,26; 1. Tim. 2:5]
        16 Liitto on myös testamentti, ja testamentin tekijän kuolema on aina voitava näyttää toteen. [Gal. 3:15]
        17 Testamenttihan astuu voimaan vasta sen tekijän kuoltua; tekijänsä eläessä sitä ei voida koskaan panna täytäntöön.

        Tokihan kaste perustuu siihen, että kun vanha ihminen kuolee ja Golgatan
        täytetyn työn ansiosta ihminen uudestisyntyy uskomalla Herraan Jeesukseen, niin
        tämä uudestisyntynyt ihminen pestään, eli kastetaan.

        Mutta tuo uudestisyntyminen EI PERUSTU kasteeseen vaan uskoon!
        Eihän luonnossakaan ketään voida pestä ennen syntymää, kuten vauvakasteessa tapahtuu.
        Kukaan ei synny pesemällä eli kastamalla, vaan jo syntynyt Jumalan lapsi
        pestään.
        Siksi sellainen väite, että vauva uudestisyntyy kasteessa on puppua.

        Teillä lestadiolaisilla on niin monenlaisia erilaisia käsityksiä kasteesta ja sen
        merkityksestä, että on vaikeaa tietää, mitä kantaa kulloinen keskustelija edustaa,
        mutta tuo sinun kantasi, että Jeesuksen kaste olisi sama kuin ristin-
        kuolema, ei pidä paikkaansa
        " Muttta hänen kasteensa Jordanilla ei ollut meidän kasteemme koska hänen kasteensa oli ristinkuolema."

        Ristinkuolema perustuu Jeesuksen VEREEN joka sovitti maailman synnin!!!

        "Ilman verenvuodatusta ei ole syntien sovitusta"
        En ole ennen kuullut kenekään halveksivan tuolla tavalla Jeesuksen ristintyötä,
        että vertaa sitä kasteeseen.

        Etkö ymmärrä edes tuota Raamatun kohtaa, mitä siteeraat?
        "Hebr. 9
        15 Sitä varten Kristus on tullut uuden liiton välittäjäksi, että hänen kuolemansa vapauttaisi kaikki ensimmäisen liiton aikana tapahtuneista rikkomuksista"

        Sinun mukaasi Jeesuksen kaste vapauttaa rikkomuksista, mutta eihän tuossa puhuta mitään kasteesta, VAAN RISTINKUOLEMASTA!!!!
        Kirjoitat:
        "Kaste mihin meidät kastetaan perustuu hänen kasteeseensa eli syntien sovitukseen Gogatalla. "

        Sotket niin perusteellisesti kasteen ristintyöhön, että taitaa olla turha keskustella kanssasi. Ota Raamattu käteesi ja hylkää nuo lestadiolaisten omat versiot
        Jeesuksen kasteesta.
        Seuraa Hänen antamaansa kaste-esimerkkiä, niin ei tarvitse hoippua vauva-
        kasteen harhoissa. Se on näin yksinkertaista.


      • etsivä-xx
        raamattutunti kirjoitti:

        Tokihan kaste perustuu siihen, että kun vanha ihminen kuolee ja Golgatan
        täytetyn työn ansiosta ihminen uudestisyntyy uskomalla Herraan Jeesukseen, niin
        tämä uudestisyntynyt ihminen pestään, eli kastetaan.

        Mutta tuo uudestisyntyminen EI PERUSTU kasteeseen vaan uskoon!
        Eihän luonnossakaan ketään voida pestä ennen syntymää, kuten vauvakasteessa tapahtuu.
        Kukaan ei synny pesemällä eli kastamalla, vaan jo syntynyt Jumalan lapsi
        pestään.
        Siksi sellainen väite, että vauva uudestisyntyy kasteessa on puppua.

        Teillä lestadiolaisilla on niin monenlaisia erilaisia käsityksiä kasteesta ja sen
        merkityksestä, että on vaikeaa tietää, mitä kantaa kulloinen keskustelija edustaa,
        mutta tuo sinun kantasi, että Jeesuksen kaste olisi sama kuin ristin-
        kuolema, ei pidä paikkaansa
        " Muttta hänen kasteensa Jordanilla ei ollut meidän kasteemme koska hänen kasteensa oli ristinkuolema."

        Ristinkuolema perustuu Jeesuksen VEREEN joka sovitti maailman synnin!!!

        "Ilman verenvuodatusta ei ole syntien sovitusta"
        En ole ennen kuullut kenekään halveksivan tuolla tavalla Jeesuksen ristintyötä,
        että vertaa sitä kasteeseen.

        Etkö ymmärrä edes tuota Raamatun kohtaa, mitä siteeraat?
        "Hebr. 9
        15 Sitä varten Kristus on tullut uuden liiton välittäjäksi, että hänen kuolemansa vapauttaisi kaikki ensimmäisen liiton aikana tapahtuneista rikkomuksista"

        Sinun mukaasi Jeesuksen kaste vapauttaa rikkomuksista, mutta eihän tuossa puhuta mitään kasteesta, VAAN RISTINKUOLEMASTA!!!!
        Kirjoitat:
        "Kaste mihin meidät kastetaan perustuu hänen kasteeseensa eli syntien sovitukseen Gogatalla. "

        Sotket niin perusteellisesti kasteen ristintyöhön, että taitaa olla turha keskustella kanssasi. Ota Raamattu käteesi ja hylkää nuo lestadiolaisten omat versiot
        Jeesuksen kasteesta.
        Seuraa Hänen antamaansa kaste-esimerkkiä, niin ei tarvitse hoippua vauva-
        kasteen harhoissa. Se on näin yksinkertaista.

        1. Piet. 3:21
        Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, [Ef. 5:26; Hepr. 10:22]

        Mitenkä voisi olla perustana ylösnousemus kuten Pietari sanoo, jos ei ole ristinkuolemaa. Oliko Jeesus jo kuollut ylösnoussut Kristus Jordanilla?
        Et usko minua mutta miten on Pietarin laita, kun hän sanoo että kasteen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus. Kyllä Pietarin sanat ovat samaa asiaa kuin Paavalin kirje.
        Kol. 2:12
        Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. [Room. 6:3,4; Ef. 2:6]

        Vaikka meille ei kenties tule tästä samaa mielipidettä, ehkä joku muu lukija sen ymmärtää.

        Sitäpaitsi sotket vanhoillislestadiolaisen kasteopetuksen siihen opetukseen mitä monet opettavat ev lut kirkossa. Vanhoillislestadiolainen ei usko että vsta kasteessa vauva saisi uskon. Kun lestadioalinen kastaa uskovan (vauvan).


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        1. Piet. 3:21
        Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, [Ef. 5:26; Hepr. 10:22]

        Mitenkä voisi olla perustana ylösnousemus kuten Pietari sanoo, jos ei ole ristinkuolemaa. Oliko Jeesus jo kuollut ylösnoussut Kristus Jordanilla?
        Et usko minua mutta miten on Pietarin laita, kun hän sanoo että kasteen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus. Kyllä Pietarin sanat ovat samaa asiaa kuin Paavalin kirje.
        Kol. 2:12
        Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. [Room. 6:3,4; Ef. 2:6]

        Vaikka meille ei kenties tule tästä samaa mielipidettä, ehkä joku muu lukija sen ymmärtää.

        Sitäpaitsi sotket vanhoillislestadiolaisen kasteopetuksen siihen opetukseen mitä monet opettavat ev lut kirkossa. Vanhoillislestadiolainen ei usko että vsta kasteessa vauva saisi uskon. Kun lestadioalinen kastaa uskovan (vauvan).

        Tuosta varmaan johtuu sinun epäraamatullinen oppisi:
        " Kun lestadioalinen kastaa uskovan (vauvan)."

        Et olo vielä kertaakaan kyennyt näyttämään Raamastusta kohtaa, jossa sanotaan,että vauvat uskovat!!
        Ei se riitä perusteluksi, että sanot, että Raamattu ei kielläkkään vauvojen uskoa.

        Tuolla perusteellehan vodaan väittää vaikka, että vauvat osaavat lentää, koska
        Raamattu ei kiellä sellaista!!!

        Koko oppi vauvojen uskosta perustuu teidän OLETTAMUKSIINNE, kosa ette halua
        luopua tuosta katolisen kirkon keksimästä vauvakaste-automaatista ja kui-
        tenkin näette selvästi, että Raamattu puhuu vain uskovien kasteesta. Tuohan on
        näppärä keino pysyä kirkon harha-opissa ja samalla kehittää toinen harha-
        oppi (vauvojen usko).

        Et näköjään pääse eroon tuosa ristintyötä halveksivasta kannastasi:
        Kirjoitat

        "Mitenkä voisi olla perustana ylösnousemus kuten Pietari sanoo, jos ei ole ristinkuolemaa. Oliko Jeesus jo kuollut ylösnoussut Kristus Jordanilla?

        Miksi sekoitat taas Jeesuksen kasteen ristinkuolemaan?

        Jeesus tuli maalimaan nimenomaa ristinkuolemaa vartenn eikä kastettaan varten!

        Etkö todella ymmärrä, mitä tuossa sanotaan:
        Kol. 2:12
        Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista."

        KUN USKOITTE JUMALAAN!!! Siis menneessä aikamuodossa, eli kun ihminen
        ENSIN tulee uskoon, eli vanha ihminen kuolee, niin SEN JÄLKEEN se haudataan
        kasteessa vertauskuvallisesti!
        "Tämän VERTAUSKUVAN MUKAAN pelastaa teidät nyt kaste..."

        Ja kun ihminen nousee ylös vedestä, kuten Jeesus, niin tämä on vertauskuva siitä uudesta elämästä, jossa ihminen yhdessä Jeesuksen kanssa alkaa
        elää uutta elämää.

        Mutta tuon uuden elämän syntymiseen EI EDES VÄLTTÄMÄTTÄ TARVITA KASTETTA, vaan pelkkä usko riittää.
        Näinhän kävi ristin ryövärille ja mm Korneliukselle:
        Ap 10:47
        "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta näitä, jotka ovat saaneet Pyhän
        Hengen, niinkuin mekin."

        Väärä käsityksesi johtuu siitä, että olet lukenut liikaa kirkon opetuksia, jossa
        kasteesta tehdään kaiken perusta! Näin saadaan näppärästi kirrkkoon uusia
        jäseniä ilman, että tarvitsee tehdä parannusta ja uudestisyntyä YLHÄÄLTÄ.
        Siitä johtuu nykykirkon luopumustila.


    • 24+33

      Weha kirjoittaa:

      "Kaste on merkitykseltään pikemminkin uskoontulevien kaste, kuin uskovien kaste."

      Lapsikasteen tiukka puolustaja weha sanoi ennen, että lapset syntyvät uskovaisina, joten heidät kastetaan ja nyt vaikuttaa pikemminkin, että kun ihminen tulee uskoon ja tekee parannuksen, niin hän menee sitten kasteelle.

    • vl

      Pakko kysyä wehalta,kun selittää täällä kasteen antavan uskon.

      Minne menee vauva ennen kastamista,jos sattuu kuolemaan. Tämän logiikan mukaan kadotukseen,koska ei ole ehtinyt tulla uskovaiseksi ilman kastetta.

      On joko kadotus tai pelastus.

      Herää weha

      • 2x12

        Lapsi on Kristuksen sovituksen tähden puhdas ja vapaa synnistä (lahjavanhurskaus). Vaikka lapsi onkin syntiin taipuvainen, hänetkin tuomitaan tekojensa mukaan. Vasta kun ihminen oppii erottamaan/tuntemaan Jumalan tahdon, vanhurskaus on sidottu omakohtaiseen uskoon ja kilvoitukseen. Meidät kaikki tuomitaan tekojen mukaan! Lapsen uskoa ei varsinaisesti ole, mutta voimme uskoa lastenkaltaisesti (esikuvana viattomuus, luottamus vilpittömyys jne.) Meidät siis pelastaa uskon kuuliaisuus Kristuksessa jonka merkiksi/liitoksi annamme kastaa itsemme (yksi kaste).- "Älkää olko ajatuksiltanne lapsia vaan,,, ajattelussanne aikuisia" "Kasvavaa meidän Herramme armossa ja tuntemisessa...


      • etsivä-xx

        Valitettavasti kristinuskossa on kadotus odottamassa myöskin pakanakansojen jäseniä, vaikka viidakossa asuisi. Nuorena se tuntui minusta kovasti olevan unfair. Se on vain niin, että Jumala on meiltä salattu. En vain oikein sen vuoksi pysty ajattelemaan että kadotus on se helvetti, mistä vanhoillislestadiolaiset puhuvat. Luterilaisen kirkon opetus siitä, että kadotus on eroa Jumalasta sekä että se ei sisällä iänkaikkista elämää, tuntuu oikeamielisemmälle, mutta se on vain ihmisajatus. Sillä mitä minä kadotuksesta ajattelen tai en ajattele ei ole sinänsä mitään merkitystä. Sehän ei poista uskoa, kilvoittelua eikä mitään muutakaan, enkä minä onneksi ole kenenkään tuomari pienimmässäkään määrin.


      • raamattutunti
        etsivä-xx kirjoitti:

        Valitettavasti kristinuskossa on kadotus odottamassa myöskin pakanakansojen jäseniä, vaikka viidakossa asuisi. Nuorena se tuntui minusta kovasti olevan unfair. Se on vain niin, että Jumala on meiltä salattu. En vain oikein sen vuoksi pysty ajattelemaan että kadotus on se helvetti, mistä vanhoillislestadiolaiset puhuvat. Luterilaisen kirkon opetus siitä, että kadotus on eroa Jumalasta sekä että se ei sisällä iänkaikkista elämää, tuntuu oikeamielisemmälle, mutta se on vain ihmisajatus. Sillä mitä minä kadotuksesta ajattelen tai en ajattele ei ole sinänsä mitään merkitystä. Sehän ei poista uskoa, kilvoittelua eikä mitään muutakaan, enkä minä onneksi ole kenenkään tuomari pienimmässäkään määrin.

        Tuossa asiassa olen kanssasi samaa mieltä, sillä Jumala on VANHURSKAS Jumala.

        Tokihan kaikille ihmisille on olemassa tuomio, ja jokainen joutuu
        kerran vastaamaan teoistaan, mutta Raamattu osoittaa, että tuomio on sen mukainen, mitä ihminen on tehnyt:
        Room 5:13
        "Sillä jo ennen lakiakin oli synti maailmassa, MUTTA SYNTIÄ EI LUETA MISSÄ
        LAKIA EI OLE."

        Koska pakanat eivät tunne Jumalan lakia, niin ei heitä voida tuomitakkaan sen
        rikkomisesta.

        Armollinen Jumala ei tuomitse tietämättömiä pakanoita samalla tuomiolla kuin sellaisia,
        jotka ovat kuulleet evankeliumin mutta ovat sen hyljänneet!

        Tokihan pakanoillakin on "omantunnon laki", Room 2:14
        "Sillä kun pakanat, joilla ei ole lakia, tekevät luonnostaan sen, mitä laki vaatii,
        niin he, vaikka heillä ei lakia ole, OVAT ITSE ITSELLENSÄ LAKI ja osoittavat,
        että lain teot ovat kirjoitettu heidän SYDÄMEENSÄ, kun heidän oma-tuntonsa
        myötätodistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai puolustavat heitä."

        Jätetään heidät armollisen Jumalan käsiin. Me emme ole tuomareita!


    • 98+33

      Weha itse on väittänyt, että ei voi pelastua kuin yhdessä ainoassa oikeassa joukossa, Jumalan lasten valtakunnassa, joka on historian aikana ollut erinimisenä, mutta tänä päivänä se on vanhoillislestadiolaisten joukko ja ei voi kokoontua samalla paikkakunnalla kahta oikeaa erinimistä seurakuntaa, jossa voi pelastua. Miksi weha nyt et ole siellä, missä ainoat oikeat uskovat kokoontuvat, jossa vain on pelastus. Olet sanonut aikoinasi, kun löysit hengellisen kotisi vanhoillislestadiolaisuudesta, että nyt olen löytänyt sen oikean seurakunnan ja täältä ei ole enää tarvetta lähteä.

      • 8+8

        Onkohan Weha saanut lähtemisen armon - Kristuksen helmaan !

        Pois omahyväisestä ja itse itseään korottavasta joukosta !


      • kopiokone
        8+8 kirjoitti:

        Onkohan Weha saanut lähtemisen armon - Kristuksen helmaan !

        Pois omahyväisestä ja itse itseään korottavasta joukosta !

        Wehalla tuo lähtemisen armo ilmenee sillä tavalla, että hän poistuu aina palstalta, kun huomaa olleensa väärässä.

        Tai sitten hänen kopiokoneensa on jumittunut!


    • T.Tikka

      Niin, pitäisikö wehan palata takaisin Saara-äidin luo?

    • Wehan veli

      ..." Kasteessa siis syntyi jotakin. Jeesusko? Ei suinkaan, koska Jeesus jo kolmekymmentä vuotta aikaisemmin oli syntynyt. Vaan mikä se syntyi? Niinkuin evankeliumi kertoo: Jumalan poika.(=Kristus).

      Jumalan poika siis syntyi, mutta missä ja millä tavalla? Henkisellä tavalla, fyysisille silmille näkymättömästi Jeesuksen omassa sielussa.

      Tämä on kristinuskon kulmakivi: Jumalan poika, joka syntyi Jeesuksen, ihmisen, sielussa. Siitä se sai alkunsa, voimansa ja sisällyksensä. Vähän kristinuskoa vielä tunnetaan. Luullaan, että Jeesus Natsarealainen on historiassa ainoa, jota Jumala on pojakseen nimittänyt; otaksutaan kristinuskon olevan siinä, että Jeesusta palvotaan Jumalan poikana ja Jumalana, maailman ja ihmiskunnan vapahtajana. Ja kuitenkin asia on päinvastoin.

      Kristinusko on uskoa ja luottamusta siihen, että Jeesus oli "esikoinen", edelläkävijä, että hän ikäänkuin näytti tien ja itse oli tie, toisin sanoen, että se, mitä Jeesus sai kokea, voi ja täytyy jokaisen todellisen kristityn kokea. Ei ole vielä "kristitty" eikä varsinaisesti Jeesuksen seuraaja se, jota ei Isä Jumala ole pojakseen kutsunut"..(Lainaus)

      Kaste ei siis ole mitään ulkonaista. Raamattua täytyy tulkita siten, että ulkonaisten kuvien ja muotojen takaa ymmärretään sen sisältö. Täytyy katsoa kirjaimen taakse.

      • Brita Kajsa

        Ystäväiseni,

        tuo, mitä tuot esille, on kristologian harhaoppia. New age -oppia. Tätä oppia on ollut jo ihan kristinuskon alusta asti. Gnostilaisuutena tämä tunnettiin(gnosis=tieto)
        Eikä se ole mitään muuta kuin valhetietoa. Eksyttäjän aikaansaamaa.

        Jumala on tarkoittanut evankeliuminsa melko kansanomaisesti ymmärrettäväksi. Ei siitä tarvitse etsiä kätkettyä tietoa.

        Tosin Rttu kertoo paljonkin asioita vertauksilla. Nämä vertaukset, mm. peltoon kätketty aarre, avautuu uskovaiselle melko selvästi ja yksinkertaisesti ja vieläpä helposti.

        Punainen lanka, pelastus Kristuksessa, tämä uutinen kulkee jo ihan VT:n alkulehdiltä. Se kertoo Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan, profetoi ja UT:n puolella profetia Jumalan ainosyntyisestä pojasta täyttyy.

        Ei tarvitse jäädä epätoivoon, jokaisen ihmisen syntiturmelus on sovitettu.

        Vapahtajamme oli edelläkävijä, esikoisena mm. kuoleman kokeneena ja kuolleista nousseena ylösnousseena. Vapahtajana.

        Kaikki uskovaiset ovat Jumalan lapsia. Antaahan Hän meille lapseuden hengen, hengen, jossa voimme huutaa: Abba, Isä. Tähän ei tarvitse sen isompaa kätkkettyä tietoisuutta.

        Joh.3:16

        BK


      • nisujyvä
        Brita Kajsa kirjoitti:

        Ystäväiseni,

        tuo, mitä tuot esille, on kristologian harhaoppia. New age -oppia. Tätä oppia on ollut jo ihan kristinuskon alusta asti. Gnostilaisuutena tämä tunnettiin(gnosis=tieto)
        Eikä se ole mitään muuta kuin valhetietoa. Eksyttäjän aikaansaamaa.

        Jumala on tarkoittanut evankeliuminsa melko kansanomaisesti ymmärrettäväksi. Ei siitä tarvitse etsiä kätkettyä tietoa.

        Tosin Rttu kertoo paljonkin asioita vertauksilla. Nämä vertaukset, mm. peltoon kätketty aarre, avautuu uskovaiselle melko selvästi ja yksinkertaisesti ja vieläpä helposti.

        Punainen lanka, pelastus Kristuksessa, tämä uutinen kulkee jo ihan VT:n alkulehdiltä. Se kertoo Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan, profetoi ja UT:n puolella profetia Jumalan ainosyntyisestä pojasta täyttyy.

        Ei tarvitse jäädä epätoivoon, jokaisen ihmisen syntiturmelus on sovitettu.

        Vapahtajamme oli edelläkävijä, esikoisena mm. kuoleman kokeneena ja kuolleista nousseena ylösnousseena. Vapahtajana.

        Kaikki uskovaiset ovat Jumalan lapsia. Antaahan Hän meille lapseuden hengen, hengen, jossa voimme huutaa: Abba, Isä. Tähän ei tarvitse sen isompaa kätkkettyä tietoisuutta.

        Joh.3:16

        BK

        "Tosin Rttu kertoo paljonkin asioita vertauksilla. Nämä vertaukset, mm. peltoon kätketty aarre, avautuu uskovaiselle melko selvästi ja yksinkertaisesti ja vieläpä helposti."

        No selitä meille "peltoon kätketty aarre,"


    • 24+90

      "Weha itse on väittänyt, että ei voi pelastua kuin yhdessä ainoassa oikeassa joukossa."

      Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että kun weha on nyt eri joukossa, että hän ei nyt pelastu.

      • ikävä kyllä

        Valitettavasti näin on!

        Näkeehän sen Wehan kirjoituksistakin, että Jumalan armo ja rakkaus
        on hänelle täysin vieras käsite.

        Hän on siirtynyt tuomiohengestä taikavesi henkeen.


    • VoittoskaTUSKA

      KALEVA EHDOLLA SUUREN JOURNALISTIPALKINNON SAAJAKSI

      Kaleva on ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi jutuistaan vanhoillislestadiolaisten piirissä paljastuneista lasten hyväksikäyttötapauksista. Kaleva on ehdolla Vuoden journalistinen teko -sarjassa.

      Perustelujen mukaan Kaleva toi esiin alueellaan vaikutusvaltaisen herätysliikkeen sisällä tapahtuneita lasten hyväksikäyttötapauksia, jotka eivät olleet päätyneet viranomaisten tietoon.

      "Vuosikymmeniä jatkuneesta hiljaisuuden kulttuurista ja salailusta on nyt päästy uhrien suojeluun ja tekojen oikeuskäsittelyyn", perusteluissa sanotaan.

      Perusteluissa todetaan, että poikkeuksellisen laajasta painostuksesta ja sadoista perutuista lehtitilauksista huolimatta Kaleva otti myös pääkirjoituksissaan johdonmukaisesti kantaa tekoja ja vaikenemista vastaan.

      Kalevasta palkinnon saajiksi ehdolla ovat rikos- ja oikeustoimittaja Susanna Kemppainen ja päätoimittaja Markku Mantila.

      Muut ehdokkaat palkinnon saajiksi ovat Ilkka Kulmala ja Tero Karjalainen Keskisuomalaisesta superpitkien juttujen sarjasta sekä Mari Paalosalo-Jussinmäki ja Liisa Karttunen Oma Olivia -projektista.

      Myös yleisö voi valita suosikkinsa

      Suuri journalistipalkinto jaetaan Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla 21. maaliskuuta.

      Vuoden journalistisen teon lisäksi jaetaan Vuoden journalisti ja Vuoden juttu -palkinnot.

      Tänä vuonna yleisö voi ensimmäistä kertaa valita suosikkinsa kaikkien yhdeksän ehdokkaan joukosta. Äänestys käynnistyy Facebookissa tänään.

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kaleva-ehdolla-suuren-journalistipalkinnon-saajaksi/929472

      Susanna Kemppainen
      Markku Mantila
      Kaleva

      Kaleva: Jutut vanhoillislestadiolaisten piirissä paljastuneista lasten hyväksikäyttötapauksista (Susanna Kemppainen, Markku Mantila)

      Kaleva toi esiin alueellaan vaikutusvaltaisen herätysliikkeen sisällä tapahtuneita lasten hyväksikäyttötapauksia, jotka eivät olleet päätyneet viranomaisten tietoon. Vuosikymmeniä jatkuneesta hiljaisuuden kulttuurista ja salailusta on nyt päästy uhrien suojeluun ja tekojen oikeuskäsittelyyn. Poikkeuksellisen laajasta painostuksesta ja sadoista perutuista lehtitilauksista huolimatta Kaleva otti myös pääkirjoituksissaan johdonmukaisesti kantaa tekoja ja vaikenemista vastaan.

      Tutustu tästä juttuihin:

      http://www.kaleva.fi/media/bonnier1.pdf

      http://www.kaleva.fi/media/bonnier2.pdf

      http://www.kaleva.fi/media/bonnier3.pdf

      http://www.suurijournalistipalkinto.fi/fi/etusivu/

      • kastekeskustelu

        Mitä tekemistä talla kalevan mainostamisella on kasteen kanssa?


    • up...

      up

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      185
      4184
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      226
      2158
    3. 133
      1637
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1301
    5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      63
      1018
    6. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      171
      1014
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      77
      1007
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      942
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      915
    10. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      904
    Aihe