Suomessa on pakkotyötä

Mikä työvoimapula?

Yk:n ihmisoikeusjulistuksen mukaan jokaisella on oikeus työhön,työpaikan vapaaseen valintaan,oikeudenmukaisiin ja tyydyttäviin työehtoihin sekä suojaan työttömyyttä vastaan. Jokaisella on oikeus ilman minkäänlaista syrjintää samaan palkkaan samasta työstä.Jokaisella työtä tekevällä on oikeus kohtuulliseen ja riittävään palkkaan, joka turvaa hänelle ja hänen perheelleen ihmisarvon mukaisen toimeentulon.

ILO määrittelee pakkotyön työksi,jota joku joutuu tekemään vastoin tahtoaan,palkatta ja rangaistuksen uhan alla.

EU:n perusoikeuskirjan mukaan ketään ei saa vaatia tekemään pakkotyötä eikä muuta pakollista työtä. Suomen perustuslain mukaan jokaisella on oikeus hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä,ammatilla tai elinkeinolla.

Näistä hienoista julistuksista huolimatta Suomessa on lainsäädäntö, joka velvoittaa työttömän tekemään TE-toimiston määräämää ilmaista työtä taloudellisen rangaistuksen uhalla.

Ilmaistyö on jo vääristänyt työmarkkinat.Meillä on työelämäänvalmennusta , työharjoittelua ja kuntouttavaa työtoimintaa niin paljon , että kohta ei enään kukaan tee oikeaa palkkatyötä. Miksipä maksaa palkkaa, kun työn voi teettää ilmaiseksi ?. Jos tähän vielä lisättäisiin ilmainen pakkotyö kaikille työttömille , olisi orjayhteiskunta valmis.

Pakkotyön vaatijat voisivat itse kokeilla oman työnsä täysipainoista tekemistä noin 500 eurolla kuukaudessa.Saattaisi tuntua pikkuisen epäreilulta.

2

109

  Vastaukset

  • No ei jumalauta ole!

  • Työharjoittelijoita on pidetty iät ja ajat ilmaisena työvoimana, onhan se hyväksikäyttöä. Ilmaiseksi töitä tekevä harjoittelija vie joltakin toiselta mahdollisuus palkkatyöhön ja varsinkin kaupan alalla tämä on iso ongelma.

   Vuonna 2018 voimaan astunut aktiivimalli pahensi edelleen tätä hyväksikäyttöä. Miksi kansanedustajat eivät voi puuttua hyväksikäyttöön ja tehdä jotakin palkallisen työllisyyden lisäämiseksi? Työttömien ja opiskelijoiden kyykyttäminen ei auta vaan kauppiaita pitäisi kannustaa palkkaamaan lisää työntekijöitä. Yksi tai kaksi ilmaista työharjoittelua riittää opettamaan kaiken tarvittavan työelämää varten, sen jälkeen pitäisi jo saada työtä josta maksetaan oikeaa palkkaa.

   Ihmiset, pitäkää tästä meteliä, tehkää ja allekirjoittakaa kansalaisaloitetta asioiden muuttamiseksi, ottakaa yhteyttä kansanedustajiin, kertokaa työvoimatoimiston henkilökunnalle ja oppilaitosten opettajille työharjoitteluiden hyödyttömyydestä ja hyväksikäytöstä! Meidän ei tule missään nimessä tyytyä nykyisiin käytäntöihin vaan meidän täytyy kapinoida oikeudenmukaisuuden puolesta.

   KANSANEDUSTAJAT, OPETTAJAT JA TYÖVOIMATOIMISTON VIRKAILIJAT, HERÄTKÄÄ!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   12049
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7634