Koiraa EI kouluteta koirapuistossa!

15+7

Silloin kun siellä on muitakin koiria.

42

927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • temputtomana

      Tarkenna! Jottei tämäkin viestiketju mene heti väärille urille, tarkennan: Toki koiraa tulee ilman muuta valvoa koirapuistossa ja ohjata sitä toimimaan oikein muiden koirien kanssa. Koiran on oltava omistajan hallinnassa siis myös puistossa. Olen sitä mieltä, että esim. perinteiset TOKO-harjoitukset seuraamisineen, noutoineen jne. tulee toteuttaa ihan muualla...

      • 11+12

        Juuri tuota tarkoitan!

        Ap


      • No mutta...

        Mitä haittaa siitä on muille koirapuistossa olijoille jos koulutan koiraani erittäin virikkeellisessä ympäristössä???????? Miten se on SULTA pois, jos TOKO-harjoituksia seuraamisineen ym. teen koirapuistossa silloin kun siellä on muita koiria? Eikö TOKO-harjoitukset oo myös sitä, että koira tottelee omistajansa käskyjä MYÖS silloin kun muutakin kivaa ois tarjolla? Vai onko koirapuisto tarkoitettu ainoastaan sun kaltaisille koirakoille jotka tulee puistoon vaan leikkimään? Mulle koira ei ole lapsi jonka kanssa kaikkien pitää leikkiä. Vaan yritän kouluttaa koiraani yhteiskuntakelpoiseksi (joka ei näemmä EDES koirapuistossa ole sallittua!!!) koiraksi joka ei riehaannu jokaisesta uudesta vastaantulijasta.
        Herää kysymys: miks toko-kentillä on muita koiria? Ei kai vaan siks että se koira oppii olemaan huomioimatta muita koiria. ;) Ja miten se koira voi olla hallinnassa myös puistossa jos koulutus siinä ympäristössä on kiellettyä???


    • Rotikkarinsessa

      Minun puolestani on ok kouluttaa koiralle näitä perusliikkeitä - istumista, luoksetuloa, maahanmenoa ja tällaista. Noudot ja vastaavat saisi kuitenkin puistoista jättää pois jos/kun siellä on muita: on koiria, jotka omivat lelut tai noudettavat esineet (kepitkin kelpaavat) ja se nyt ei kiva ole, että sen takia tulee tappelu, kun omistaja ei ole huomioinut asiaa ja nakkelee koiralleen vaikkapa palloa noudettavaksi muiden läsnäollessa.

    • temputtomana

      Ottipas nimimerkki "No mutta" lämpöä tästä aiheesta. Mielestäni hänen viestistään paistaa läpi se, että oma koira ei taida olla ihan toivotulla tavalla hallinnassa. Hermostumisen syy olisi hyvä käsitellä ennen puistoon menemistä - ihmisen ei tule olla hermostunut koirien seurassa.

      Palaanpa perusasioihin ja vastaan seuraavaksi nimimerkin esittämiin kysymyksiin.
      1) "Eikö TOKO-harjoitukset oo myös sitä, että koira tottelee omistajansa käskyjä MYÖS silloin kun muutakin kivaa ois tarjolla?" Vastaus: Toki koiran on kuunneltava aina omistajaansa. Ei sekään, että koirapuistossa ei vedetä agilitytreenejä, tarkoita sitä, että koira ei tämän vuoksi tee agilityharjoituksia siihen tarkoitetussa ympäristössä ((esim. treenihallilla) Onneksi noita loistavia harrastuspaikkoja on tarjolla!))

      2)"Ja miten se koira voi olla hallinnassa myös puistossa jos koulutus siinä ympäristössä on kiellettyä??? " Vastaus: hyvin koulutettu koira on hallinnassa ympäristössä kuin ympäristössä. Toki koiran hallinnassa pitäminen on koiran elämän mittainen projekti. Yleisesti ottaen koiraa tulee, hyviä lopputuloksia halutessa, kouluttaa pyrkien mahdollistamaan se, että koiralle esitetään juuri sopiva haaste suhteessa sen historiaan oppijana. (Mieti, milloin olet todella valmis menemään puistoon)

      Tähän loppuun tiivistän vielä oman mielipiteeni aiheesta koiran kouluttaminen koirapuistossa: Ihanteellisimassa tilanteessa koirapuistoon tuodaan vain hallinnassa olevia(eli koulutettuja koiria) Ennen puistoilua saadun koulutuksen ansiosta koira osaa kuunnella omistajaansa ja omistajan rahkeet riittävat koiran valvomiseen koirapuistossa.

      Tärkeätä on myös, että koira ja omistaja saapuvat puistoon rauhallisesti. Näillä palstoilla havaittavissa olevasta hermostumisesta on syytä päästä eroon ennen koirapuistoon saapumista. Esim: "Vai onko koirapuisto tarkoitettu ainoastaan sun kaltaisille koirakoille jotka tulee puistoon vaan leikkimään?""Mulle koira ei ole lapsi jonka kanssa kaikkien pitää leikkiä". Vastaus: rauhoitu! Se, että teet oudohkoje oletuksi muiden suhteesta koiriinsa ja kuvailet suhdettasi omaan(?) koiraasi näin erikoisesti kertoo, siitä että sinun olisi varmasti helpompi käysä puistossa, jos suhtautuisit koiran omistamiseen enemmän järkeen pohjautuen kuin tunnemyrskyjä potien.. Koirapuistoon tullaan, jotta koira saisi nauttia vapaasta liikunnasta ja lajitovereidensa seurasta. Eiköhän viimeistään tämä virke selvennä minun kantaani koiran kouluttamiseen puistossa. Puistorauhaa kaikille!

      • 2+18

        Koirapuistossa koirat ovat irti, TOKOssa eivät ennen kuin ovat varmasti omistajan hallinnassa, etteivät myöskään mene toisten koirien luokse. Puistossa kun koirat irti ja leikkivät, niin siinä kun sitten joku vääntää TOKOa ja joku koira todennäköisesti tulee jossakin vaiheessa siihen "häsläämään" ja sitten kouluttaja mulkoilee kun ei saa kouluttaa rauhassa.

        Puisto on koirien leikkipaikka, TOKO kenttä/halli on koulutuspaikka jossa koirien välistä leikkiä ei hyväksytä.

        Ap


    • --------+

      koiraa ei saa paskattaa puistossa ja sinne menevät ihmiset ei saa hengittää!

    • tottelevaisuus ++

      Haha, hemmetti sentään näitä ihmisiä täällä. Kyllä koiraa saa kouluttaa koirapuistossa. Miten se muka voi olla väärin? Jos sinua ei miellytä sellaista katsella, mene muualle. Noutoleikit eivät kuitenkaan sovi, ymmärrettävistä syistä, mutta seuraaminen, paikka, jne. ovat ihan mukavaa harjoittelua puistossakin. Siitä ei yksinkertasesti ole kellekään haittaa, paitsi jos oma asenne on vittumainen, niin sitten kai kaikki ottaa pikkasen pannuun.
      Ja jos et saa koiraasi tottelemaan, vaan se jatkuvasti ryntää leikkimään koulutuksen alla olevan koiran luokse, niin totteleeko koirasi sitten sinua muutenkaan? Eikö juuri koirapuistossa koiran kuulu olla tottelevainen? Miten saat sen ei-toivottavista tilanteista pois, jos se ei tottele yksinkertaista luoksekutsua?

    • 13+2

      Minua ei häiritse jos koiraa koulutetaan puistossa mutta en kyllä viitsi koiraani komentaa pois sotkemasta näitä harjoituksia koska puistohan on kuitenkin ensisijaisesti leikkimistä varten .

      Koirani ovat koulutettuja ja niitä ei ole koulutettu puistossa ...minusta vain yksinkertaisesti on hauskaa katsoa kun toinen polttaa päreensä kun koulutuksesta ei tule mitään :P Olen vittumainen mutta minua ei ota pannuun revin vaan tästäkin aiheesta vähän hauskaa :D Yleensä eivät viitsi kauaa jatkaa kun useampi koira säätää ja häslää mukana .

      Jos koira on puistossa hallinassa niin periaatteessa myös näistä noutoleikeistä ei pitäisi olla haittaa koska jokainenhan hallitsee koiransa niin ettei se mene muiden leikkeihin mukaan ilman lupaa ...luvan kanssa tietenkin erijuttu ;)

    • Rotikkarinsessa

      Mää nyt en ihan ymmärrä tätä harmistusta siitä, jos joku kouluttaa koiraansa puistossa. Miten se muilta puistossakävijöiltä on pois, jos yksi koira ei leikikään muiden kanssa vaan keskittyy (tai ainakin yrittää keskittyä) omistajaansa?

      Itse kyllä, jos näen jonkun treenaavan koiraansa ja oma koirani sinne menee häsläämään, aivan EHDOTTOMASTI komennan sen sieltä pois ja ohjaan muualle, ei sillä ole mitään oikeutta mennä kärkkymään mahdollisia herkkuja (varsinkin, kun yleensä asiasta syntyy rähinä, kun koulutettava koira puolustaa herkkupalojaan) ja tunkemaan väkisin koulutettavan koiran ja omistajan iholle.

      Ja oletan, tai ehkä pikemminkin toivon, että myös minua ja koiraani kunnioitettaisiin samalla tavalla, jos joskus päätänkin ottaa luoksetulo-, istumis- tai muita perusharjoituksia sen kanssa siellä puistossa muiden koirien läsnäollessa.

    • hmm... vähän kaksipiippuinen juttu. Miksi sitä koiraa ei voi treenata koirapuiston vieressä, miksi juuri puistossa sisällä? Tai jos on pakko treenana nimenomaan aitauksessa niin miksi sillä puolen missä on koiria leikkimässä?
      Itse en ainakaan jaksaisi kokoajan olla komentamassa omaa koiraani pois kun se haluiaisi myös osallistua tekemiseen, etenkin jos tiedossa on herkkuja.

      Ensisijaisesti koirapuisto on kilttien ja sosiaalisten koirien vapaanapitoa varten, ei koulutusta, jos koiraa aikoo puistossa kouluttaa niin olisi ainakin ihan kohteliasta kysyä onko se kaikille puistossaolioille ihan ok - minulle ei ainakaan olisi, oma koirani saattaa olla ruoka agre, lisäksi todella innokas tokoilia ja kova ruuanperään....

    • tottelevaisuus++

      En koskaan kouluta makupalojen kanssa koirapuistossa. Useimmat siellä kävijät eivät ole kouluttaneet koiraansa ja toiset luulevat kouluttaneensa ja sitten seuraakin riitaa ja rähinää, jos makupaloja on esillä.

      Itse ainakin juoksutan koiraani puiston esteissä ja harjoitellaan seuraa ja paikka-käskytystä. Silloin kyllä harmittaa kun toinen koira tulee hyppimään omani niskaan. Mielestäni minun ja koirani velvollisuus ei ole olla muiden leikkikavereina, vaikka puistossa käymmekin. 10 minuutin rauhalinen koulutushetki ei ole mielestäni liikaa vaadittu, sillä puistomme on niin suuri, että siellä mahtuu kyllä toiset leikkimään ilman että meitä on pakko häiritä. Koulutushetken jälkeen koirani saa leikkiä kaikkien halukkaiden kanssa.

      Kuulostaa siltä, että puistoon ei saa myöskään tulla vanhat tai sairaat (tarttuvaa tautia sairastavat eivät tietenkään saa tulla) koirat tai pienet pennut, sillä niidenkään niskaan ei saa mennä hyppimään. Muiden koirien omistajien kuuluu huolehtia siitä ettei heidän koiransa häiritse esim. lonkkavaivaista koiraa. Eikö saman rauhan ansaitse myös terve koira, jolla on hetken aikaa muuta tekemistä kuin riekkua valloillaan kaikkien kimpussa?

    • Rotikkarinsessa

      No tämäpä juuri on se pointti, jonka moni tuntuu unohtavan. Toki, jos sitä koiraa alkaa treenata keskellä muita koiria, niin ei siinä hirveästi sitä rauhaa ole: mutta jos kyseinen koirakko selkeästi menee vaikka puiston toiselle laidalle, so. kauemmas muista harjoittelemaan, että saa kuitenkin treenattua häiriössä, niin miksi sitä omaa koiraansa ei voisi kutsua sieltä pois ja antaa niiden olla rauhassa?

      Ja toisaalta, eikö treenaamista myös ole se, kun uusi koira on tulossa puistoon/joku sieltä lähdössä ja oma koira kutsutaan luokse, että uusi tulokas pääsee rauhassa sisään/vanha ulos portista? Pitäisikö sekin lopettaa ja antaa koiran vaan mennä mukana ja hästätä portilla niin, että yhtään arempi koira ei uskalla sisään tulla? Itse kyllä, poikkeuksetta, näissä tilanteissa koiran käsken sivulle ja annan toisten rauhassa sieltä portilta päästä sisään/mennä ulos ja jos näyttää, että sisääntullutta pelottaa ja muut koirat ovat siinä "kimpussa", pidän koirani käskyn alla niin kauan, ettei se rynni jo valmiiksi toisten koirien piirittämän tulokkaan luokse, vaan pikemminkin niin, että kun uusi tulokas lähtee itse sisemmälle puistoon, päästän minäkin oman koirani liikkumaan ja tutustumaan.

    • 13+2

      Tottakai koiran täytyy hasnkassa olla puistossa ja nuo portitilanteet on itsestään selvyys mutta koulutusta varten puistot eivät ole . Tähän on olemassa koulutuskentät tai sitten on odoteltava että puisto on tyhjä. Pentujen päälle ei tietenkään pidä antaa rynniä mutta esim ne sairaat koirat eivät kuulu puistoon ! Itselläni on lonkkavaivainen ja tiedän että koiraan sattu uja paljon jos joku sen päälle kerkeää hypätä joten miksi ihmeessä se pitää raahata puistoon .

      • swatt

        Kerrostalossa asuva huonokuntoinen koira varmasti viihtyisi puistossa kuljeskelemassa, jos vaan saisi sen rauhassa tehdä. Jos ei ole omaa pihaa, niin koirapuisto on ainoa mahdollisuus. Siellä on mukavaa tavata muita koiria, vaikka paikkoja vähän kolottaakin, kunhan kukaan ei loiki niskaan.Tai vain nuuskutella rauhassa ympäriinsä ilman hihnaa. Kaikilla rauhallisilla ja koulutetuilla koirilla on oikeus olla puistossa.

        Myös remuajat ja huonommin koulutetut saavat myös käydä puistossa, mutta vain silloin kun siellä ei ole muita tai on muita samanlaisia tottelemattomia riehuajia. Heidän tosin pitää heti poistua kun rauhallinen koira saapuu paikalle. Itse annan aina muille koirakoille rauhan tehdä siellä vaikka päälläseisontaa enkä päästä omaani häiritsemään.


    • on se jännä..

      Meidän puistossa käy vanhoja koiria, pikkupentuja ja joku raihnainenkin. Kaikilla on oikeus käydä puistossa ja siellä saa kouluttaa ja leikkiä, miten milloinkin, mutta aina muille annettava rauha tehdä siellä myös rauhallisia asioita. Ei tulis mieleenikään antaa oman koirani mennä häröilemään koulutustilanteeseen.
      Näitä keskusteluja suomi24:ssä seurattuani on alkanut tuntua, että koiranomistajissa on eniten kusipäitä, kuin missään muussa ihmisryhmässä.

      • 20+19

        Minun koirani on koulutettu. Teemme seuraa, istu, maahan jne. puistoon mennessä. Koiran täytyy kävellä rauhassa puiston portille asti ja portilla istua ja odottaa, kunnes annan luvan mennä sisälle, jossa saa sitten juosta ja leikkiä niin paljon kun haluaa. Mutta on totta kai hallinnassa myös puistossa. Mutta tokoilua en siellä tee. Enkä toivo sitä muidenkaan siellä tekevän jos on muita koiria paikalla. Kouluttakaa koiranne koulutuskentillä tms. Ei koirapuistossa, joka on koirien leikkipaikka.

        Ap


    • Rotikkarinsessa

      Olisi vaan kiva saada perusteluja sille, että keneltä se oikeasti on pois, jos koiran kanssa treenaa puistossa - varsinkin jos sen tekee selkeästi erossa ja kauempana muista (esim. puiston toisella laidalla) eikä ala mitään paikkaharjoituksia keskellä pahinta ryysistä vetää? Miksi sen oman koiran on pakko antaa mennä JUURI sinne häiritsemään, kun sillä olisi varmasti tekemistä muuallakin, lähempänä omistajaa: tai miksei kauempanakin, mutta pois harjoittelevan koiran läheisyydestä?

      Kaikilla kun ei ole mahdollisuutta päästä kursseille tai muualle harjoittelemaan ja haluaa kuitenkin "vaikeuttaa" koiran treenaamista, että se toimisi myös häiriössä mallikkaasti. Ja kun häiriössä tekeminen alkaa olla kohtuullisesti hallussa, ei pelkkä puiston läheisyydessä treenaaminen välttämättä enää riitäkään, kun se ei ole tarpeeksi häiriöllinen tila.

      Tosin tästä asiasta luultavasti tullaan kiistelemään aina, kun toiset ovat sitä mieltä että koiran ei tarvitse oppiakseen treenata häiriössä vaan riittää kun liikkeet hiotaan täydellisiksi häiriöttämässä tilassa niin se toimii jo silloin kuin unelma vaikka minkämoista häiriötä olisi ilmassa - itse tuota väitettä en allekirjoita ja haluan koirani oppivan myös siihen, että vaikka siinä nokan edessä olisi lauma juoksuisia narttuja ja minä käsken sen pysymään paikoillaan, se myös siinä pysyy - eikä se sitä opi ellei pääse kokeilemaan paikkoihin, joissa niitä häiriöitä on.

      Toki se, että koira tekee asioita häiriöttömässä tilassa ja tilanteessa on edellytys sille, että sen voi olettaa kykenevän toimimiseen myös silloin kun on häiriötä, mutta sitä ei mielestäni voi opettaa muualla kuin häiriöllisessä tilassa ja tilanteessa: ne perusjutut on siinä vaiheessa hallussa ja koira osaa liikkeen, eli siltä voi vaatia sen tekemistä, mutta jos se ei ole koskaan päässyt kokeilemaan tekemistä silloin kun läsnä on jotain mielenkiintoisempaa, ei se opi vastustamaan "kiusausta" nousta paikoiltaan ja mennä katsomaan, mitä siellä muualla on vaikka kotona se voisi istua, kärjistettynä, tunnin paikoillaan kun omistaja on sille niin sanonut.

    • 3+6

      Kun koiran päättää ottaa niin selvittää itselleen mahdollisuudet päästä niille koulutuskentille ja kurseille jos niitä ei ole niin se on sitten oma päätös ottaa se koira siitä huolimatta.

      On ärsyttävää pitää omaa koiraa kokoajan komennon alla kun toiset kouluttavat nameilla ja leluilla puistossa . Tottakai ne namit ja lelut kiinnostaisivat muitakin koiria .

      Itse olen omani kouluttanut toistoilla ja taas toistoilla ...ollaan menty junissa ja kaupungilla ja erillaisissa tapahtumissa ....se on sitten omaa laiskuutta jos ei koiran kanssa jaksa liikkua yleisillä pakoilla. Hyvin toimii koirat myös irti ollessaan .

      Eli koirapuistossa ei koiraa kenenkään tarvitse kouluttaa . Kaikki koirapuistot eivät myöskään ole niin suuria että niissä voisi mennä jonnekkin omaan nurkkaan kouluttamaan .

    • Joobax

      Nyt tekisin pennun kanssa toisin, jos sellaisen saisin. Tein sen virheen puistossa, että aloin treenata siellä, jos oltiin yksin = ei leikkikavereita, noh mää vähän viihdytän... Se paisui myöhemmin ongelmaksi siten, että koiraa ei kohta kiinnostanut enää muiden koirien kanssa leikkiminen, kun se jää siihen lähettyville odottelemaan, että milloin pyydän sitä tekemään jotakin ja milloin pallo lentää.... Leikkii nyt mieluiten mun kanssa ja nauttii treenistä, kun itse haluaisin sen leikkivän muiden koirien kanssa, kun puistoon kerran mennään. Meneehän se juoksemaan, mutta vähän väliä tulee siihen norkoomaan, että josko multa heruis jotain ja joudun käskemään sen juoksentelemaan.

      Eli tällaisen pointin heitän ilmaan. Puistossa ei välttämättä kannata kouluttaa, jos haluaa pitää sen vapaana leikkipaikkana.

      • 17+17

        Nimenomaan Joobax ja 3 4. Heiltä tuli hyvät perustelut.

        Ap


    • pallohukassa :)

      Kyllä luoksetulo pitää olla hallussa koirapuistossakin,aina kun sitä tarvitaan.
      Ja mitäpä se haittaa jos ottaa jotain liikkeitäkin..
      Nuo leluleikit ei aina toimi puistossa,olin kuulevinani ettei ole suotavaa tuoda omia leluja puistoon ,siitä voi tulla koirilla jonkinlaista rähinää keskenään..?
      Mutta jos hyvä porukka/koirat sattuu, niin ei kai siinä mitään..

    • comma fucker

      Vähän sellaista väkisin valittamisen kuuloista tämä aloitus. Ongelmia pitää näköjään keksiä, jollei sellaista oikeasti ole.
      Ketä haittaa, jos joku treenaa koiraansa puistossa? Oikeesti? En ymmärrä.

    • _suffeli_

      koirapuisto on just hyvä paikka treenata hieman arkitottelevaisuutta. Ei siis mitään noutoja tai muuta, mutta luoksetuloa ja vähän seuraamistakin treenailen joskus. Paikallaoloa treenataan, kun tulee uusi koira puistoon.

      Mitään seuraamiskaavioita ja paikalla makaamista en suosittele, mutta tuollaisia pieniä tottelevaisuusjuttuja on hyvä harjoitella häiriössä. Joskus, jos vaikka tulee tappelu, on erittäin tärkeää saada koira tulemaan heti luokse.

    • Kaikilletilaatouhuta

      Kyllähän seuraamista voi ottaa kuka haluaa, ja sitä paikalla oloa kun uusikoira tulee puistoon..
      Sehan on ihan suotavaakin odotella että uusikoira pääsee portista sisään ilman kamalaa koirahässäkkää..
      Noutoja ei kannata ottaa,joku muu voi ehtiä hakeen kapulan =)

    • =)

      Eikö koirapuiston tarkoitus ole ollakin koirien oma leikkikenttä ja koiran oma mahdollisuus opetella olemaan koira muiden koirien joukossa? Itsestäni on vain rentouttavaa istuskella muiden koiranomistajien kanssa niitänäitä keskustellen silläaikaa kun koirat temmeltävät touhuten omiaan.

      • Rotikkarinsessa

        Toki puisto olisi ensisijaisesti koirien temmeltämispaikka, mutta on myös kohteliasta pyytää/käskeä (ja tarvittaessa hakea) se oma koira pois sieltä portilta, kun uusia tyyppejä on tulossa sisään tai lähdössä pois ja antaa niiden tehdä ne jutut rauhassa. Itse joskus myös istutan koiraa odottamassa pidempäänkin, jos näyttää että uusi tulokas on arempi ja muut ovat sitä ahdistelemassa ja vasta, kun tilanne on rauhoittunut, koiran päästän menemään.

        Ja se, että vaikka juttelisikin muiden kanssa, pitäisi myös seurata niitä koirien tekemisiä, ettei päästä ainakaan tarkoituksella koiraansa kuumentumaan liikaa ja tarvittaessa komentaa se rauhoittumaan, jos näyttää että leikit menevät liian rajuksi tai alkaa olla siinä hilkulla, että leikki muuttuu tappeluksi.


      • Joobax
        Rotikkarinsessa kirjoitti:

        Toki puisto olisi ensisijaisesti koirien temmeltämispaikka, mutta on myös kohteliasta pyytää/käskeä (ja tarvittaessa hakea) se oma koira pois sieltä portilta, kun uusia tyyppejä on tulossa sisään tai lähdössä pois ja antaa niiden tehdä ne jutut rauhassa. Itse joskus myös istutan koiraa odottamassa pidempäänkin, jos näyttää että uusi tulokas on arempi ja muut ovat sitä ahdistelemassa ja vasta, kun tilanne on rauhoittunut, koiran päästän menemään.

        Ja se, että vaikka juttelisikin muiden kanssa, pitäisi myös seurata niitä koirien tekemisiä, ettei päästä ainakaan tarkoituksella koiraansa kuumentumaan liikaa ja tarvittaessa komentaa se rauhoittumaan, jos näyttää että leikit menevät liian rajuksi tai alkaa olla siinä hilkulla, että leikki muuttuu tappeluksi.

        No tämähän ei ole Apn tarkoittamaa koulutusta ;)


      • Rotikkarinsessa
        Joobax kirjoitti:

        No tämähän ei ole Apn tarkoittamaa koulutusta ;)

        No ehkäpä ei, mutta kun siitäkin kerran tässä puhutaan, niin miksei voisi ottaa kantaa asiaan?

        Ja edelleen minusta on ok kouluttaa koiraa puistossa: pyytää sitä istumaan, treenata luoksetuloa, seuraamistakin miksei. Kunhan ei vaan tee sitä keskellä muita koiria vaan vaikka pikkuisen kauempana ja siinä laidalla, ilman mitään omia leluja ja noutamisia/heittoleikkejä.

        Ei se edelleenkään ole muilta pois, jos yksi koira ei leikikään toisten kanssa. Itsekin treenailen puistossa monesti, kun ollaan siellä kaksistaan koiran kanssa (eli kannan herkkuja ja omaa lelua aina varalta mukana, jos sattuu tilanne, ettei siellä muita ole), mutta pääasiassa silloinkin nakkelen sille korkeintaan keppejä/palloa ja/tai tallustelen puistoa ympäri jos vain mahdollista - treenaukseen meillä on eri paikat ja vermeet, puistossa kun ainakin me ollaan ilman pantaa ja treeneissä on sitten se yksi ja tietty panta päässä.

        Ja kyllä, koen oikeudekseni treenata koiraani myös silloin kun siellä muita on, mm. juuri noissa tilanteissa kun uusia tyyppejä tulee puistoon tai sieltä joitain lähtee. Välillä tosiaan ihan "tahallani" odotutan koiraa pidempään kuin olisi periaatteessa tarpeen, mutta seuraan sitä samalla sillä tavalla, että jos intopiukeana alkaa olla ja tilanne on suht rauhallinen esim. uuden koiran ympärillä, annan vapautuskäskyn heti kun mahdollista. Ja kyllä, kutsun sitä myös luokse silloin tällöin kesken leikkien ja palkkaan sen namilla jos muita koiria ei ihan iholla ole (en tosin ymmärrä, että miksi niiden pitäisi olla iholla, kun olen kutsunut _omaa_ koiraani, en muiden).


      • Joobax
        Rotikkarinsessa kirjoitti:

        No ehkäpä ei, mutta kun siitäkin kerran tässä puhutaan, niin miksei voisi ottaa kantaa asiaan?

        Ja edelleen minusta on ok kouluttaa koiraa puistossa: pyytää sitä istumaan, treenata luoksetuloa, seuraamistakin miksei. Kunhan ei vaan tee sitä keskellä muita koiria vaan vaikka pikkuisen kauempana ja siinä laidalla, ilman mitään omia leluja ja noutamisia/heittoleikkejä.

        Ei se edelleenkään ole muilta pois, jos yksi koira ei leikikään toisten kanssa. Itsekin treenailen puistossa monesti, kun ollaan siellä kaksistaan koiran kanssa (eli kannan herkkuja ja omaa lelua aina varalta mukana, jos sattuu tilanne, ettei siellä muita ole), mutta pääasiassa silloinkin nakkelen sille korkeintaan keppejä/palloa ja/tai tallustelen puistoa ympäri jos vain mahdollista - treenaukseen meillä on eri paikat ja vermeet, puistossa kun ainakin me ollaan ilman pantaa ja treeneissä on sitten se yksi ja tietty panta päässä.

        Ja kyllä, koen oikeudekseni treenata koiraani myös silloin kun siellä muita on, mm. juuri noissa tilanteissa kun uusia tyyppejä tulee puistoon tai sieltä joitain lähtee. Välillä tosiaan ihan "tahallani" odotutan koiraa pidempään kuin olisi periaatteessa tarpeen, mutta seuraan sitä samalla sillä tavalla, että jos intopiukeana alkaa olla ja tilanne on suht rauhallinen esim. uuden koiran ympärillä, annan vapautuskäskyn heti kun mahdollista. Ja kyllä, kutsun sitä myös luokse silloin tällöin kesken leikkien ja palkkaan sen namilla jos muita koiria ei ihan iholla ole (en tosin ymmärrä, että miksi niiden pitäisi olla iholla, kun olen kutsunut _omaa_ koiraani, en muiden).

        Juu, oon henk koht samaa mieltä eikä mua haittaa vaikka joku siellä haluaakin harjotella liikkeitä häiriössä, mut sillon ei myöskään saa suuttua siitä, jos ne muut koirat häiritsee... Jokaisen pitäis harjotella sen verran myös puistossa, että saa koiransa tykö sieltä leikin timmellyksestäkin ja olemaan paikoillaan. Sehän on ainoastaan järkevää ja sitä "arkitottista" minkä pitäs kaikilla olla hallinnassa. Kyllä koiran pitää olla hallussa joka paikassa.

        Mulla vaan tosiaan kävi niin kehnosti lopulta, ettei ne muut koirat kiinnosta, vaan puistossakin pitäs vaan treenatatreenata ja viskellä palloa...huoh.


    • En kysy kelpaako

      Jep, mulle on puistos turha tulla sanoo mitä saan tai en saa tehä.

      Noukin kuitenki koirani kikkareet roskiin enkä anna koirani kiusata/häiritä muita.

      Kyl ihmiset (terveet ihmiset) tajuu jos joku asia vaivaa muita, sillon osaa lopettaa.

    • Paras mahdollinen paikka harjoitella on koirapuisto nimen omaan, kun saa paljon häiriötä ympärille. Itse omien hukkien kanssa aina kouluttaudutaan koirapuistossa, tai ainakin yritetään kovasti.

    • Puistotreenaaja

      Perushommat koulutetaan muualla ja vaatimustasoa voi nostaa rankan häiriön alla myöhemmin koirapuistossa. Minusta ei pidä loukkaantua jos toiset koirat juoksevat sotkemaan treeniä, koska kaikkien koirat eivät ole niin tottelevaisia että omistajat edes saisivat ne kutsuttua pois. Ei koirapuistossa tarvitse olla tottelevainen, kunhan on kiltti. Sen sijaan jos joku haluaa tottelevaisen koiran niin puistossa on hyvä sitä kehittää, kunhan muistaa että ensisijaisesti se on kuitenkin tarkoitettu koirien vapaaseen seurusteluun.

    • Luku Toukka

      Miten on, saanko lukea tenttikirjoja koirapuistossa koirani leikkiessä, vai häiritseekö sekin jotakuta määrittelijää?

    • Itsetuntoko vähissä?

      Miten nousee karvat pystyyn heti tuollaisista huuto-otsikoista, joilla tullaan tänne melskaamaan ja määräilemään muita koiranomistajia.

      Koulutan koiraani missä sopivaksi katson, useimmiten muualla kuin koirapuistossa. Huutajien neuvoja en tarvitse.

    • Huono aloitus

      Höh, ihme aloitus. Miksi ei saa koiraa puistossa kouluttaa? Luin koko viestiketjun läpi, mutta en löytänyt kunnon perusteluita typerälle aloitukselle.

      • PJ

        Kunhan ette tule vetämään tokoa lasten leikkikentälle kuten eräs emäntä eilen. Kyltti kieltää koirien tuomisen leikkikentälle, mutta hänpä oli sitä mieltä, että häiriöharjoitusta on hyvä vetää juuri siellä, missä on lapsia. "Mut me mennään tokoo" oli toistuva vastaus, kun yritin selittää, mitä kieltomerkki leikkikentällä tarkoittaa.


    • Narsisseja ovat

      Koiranomistajan huomion ja pätemisen halu on tässä täpinöinnissä taustalla. Tullaan puistoon teatraalisesti antamaan käsi- ja ääniopasteita koiralle ja yritetään nostattaa sillä omaa egoa merkittävänä ja taitavana koirankouluttajana.

      Tyhjillään olevassa puistossa nämä narsistiset päsmärit eivät viitsi koulutusta harrastaa, kun ei ole ketään näkemässä, kuinka taitavia he ovat.

    • jeo jep

      Kyllä minä ainaki koulutan luoksetuloa kun koirapuistossa olen. Koirani osaa sen hyvin ilman häiriötekijötä,mutta haluan että koirani tottelee myös silloin luoksetulon ja paikalla olon kun on muita koiria/häiriötekijöitä lähettyvillä.. tottakai. Jos se jotakuta häirittee niin voi mennä muualle...

      • just just

        No eri asia on koiran luokse tulo, jota voi toki kokeilla koirapuistossakin, mutta ymmärrän aloittajaa. Koirapuistot on koiran vapaaleikki aluetta, joten tuntuu tyhmältä jos muut koirat leikkii menemään ja yksi kulkee ulkoiluttajan jalassa kiinni. Koulutukselle on muut paikat kuin koirapuisto, esim. tokolle on omat kenttänsä. Itse voit mennä muualle kouluttamaan koiraasi.


    • teeeeeeeeeeee

      Rotikka rinsessa ? Viet nameja koirapuistoon ja palkkaat koiraaasi ?? Ketjun alussa sanot et " koira jota koulutetaan koirapuistossa,sillä on tapana ärähtää herkuistaan.." -Ja nyt palkkaat itse koiraasi jo loppuketjussa ??

      Mites kun on niitä koiria; ISOMPIA KUIN SINUN ROTIKKASI, Prinsessa, kaikella kunnioituksella. Kun ISOMMAT koirat menee sinne herkulle ja kun se koulutettava koira änkee viereen niin se pölläyttää sen ?? Taikka juuri kuten sanoit,Se koulutettava ärähtää herkustaan :) ?! Mitäs sit kun rotikkas mittelöö tanskandogin kanssa ? Yhdestä makupalasta ?? Ei ole totta.

      Kepit , herkut, palloleikit, ym ei kuulu koira puistoon. Koirapuiston idea on mennä sinne sosialistumaan ja leikkimään oikeaoppisesti johtajien asettamissa rajoissa.

      Jos sinne saisi vaan mennä koirat jotka ei omi keppiä, ruokaa,palloja tms. Niin OLISPA PUISTOT TYHJÄT.

      Koiralaumassa elävä koira, saa/ja puolustaa luontaiseen vaistoonsa perustuen puolustaa ruokaansa,muilta koirilta.

      Myöskin kepin kanssa menee samoin,kun koira jättää kepin toinen saa mennä ottamaan sen. Normi käytäntöö.

      Mut mietippä tähän koirapuistossa olija,pieni koira joka innostuu juoksee tasapainoisen rotikan perässä jolla on keppi suussaan, noh, lauma säännösten mukaan koira voi pölläyttää/ojentaa sen pois kepiltään. Kuin myös herkultaan. Ja usein myös niin tekee koira oli iso tai pieni. On yksilöllistä kuinka intensiivisesti kukin sen tekee.

      Rotikoista en juuri mitään ihmeitä ole kuullut et suuremmin pölläyttelisvät, mut omani tiedän et veritaisto(narttu) tulee yhdestä pikkuherkusta,menee pölläyttämään vieraan hihnanpäänherkuista, jos kerkee paikanpäälle ennen toista koiraa,istuu sen VIERAAN hihnanpään eteen nätisti kaiken kukkuraks ja tuijottaa silmiin :D,->anna palkkaa! kun hokasen koirani eleistä et ahaa tää tollo ON tullut herkkuineen kouluttamaan koiraansa :). Siinä samassa ilmestyy se koulutettava koira paikalle,siihen viereen, ja juoksen 60metriä huutaen sen rähinän yli et irti !!!!

      Ok mullei koira ole hallussa herkkuihin liittyen. Mut ei ne koirapuistoon kuulukaan. Ja koirilla on ruuista selkeet säännöt keskenään. Mitäs kun sieltä tulee lauma samankaltaisia.?? Isoja ja niitä pieniä :) ? ihan oikeesti :) ??

    • teeeeeeeeeeeeee

      Ja ihan alkuketjun -No mutta - nimimerkille. Mene keskelle kaupungin hälinää kouluttamaan sitä koiraasi :) Siellä voit kouluttaa koiraasi niin et -lainaten sanojasi- : "ei riehaannu jokaisesta vastaantulijasta". Saat koirasi nopeemmin ruotuun sen riehaantumisen kanssa. Oikeilla tekniikoilla. Et voi vaatia koiraltasi enempää kuin mihin se pystyy, tällä hetkellä :).

      Vai taitojasiko olet menossa todistamaan sinne koirapuistoon :) ?

      Muiden täytyy pitää koiransa hallussa sillä aikaa kun sinä koulutat "häiriöttä" ,herkuilla ja motivoit kenties kepeillä ja palloilla jne? :).

      Ja tuossa meikäläisenkään koiran tapauksessa ei ole kyse siitä että olis hallinta ongelma herkun suhteen, vaan se on koulutettu ottamaan kontakti kun käskyn kuulee :). Ja jos vielä herkkua on siitä tarjolla.... Se tulee kun ammuttu ja tekee mitä pyysit omaa koiraasi tekemään.

      Ei se mene niiden puistoilijoiden luo, jotka pyytää koiriaan ilman herkkuja tai palloja tai muuta kepin heitto palkkaa. Se on nenällä varustettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe