POTALLE!!!

Neuvoton

Meidän tyttö täytti juuri kolme ja tämä vaippa/potta-asia alkaa todella ärsyttää. Oon yrittäny lukea netistä vihjeitä,kyselly tutuilta, mutta kellään ei tunnu olevan samaa ongelmaa.
Tyttö tunnistaa pissa- ja kakkahädän,osaa pidättää tarvittaessa useita tunteja. Housuun ei pissaa eikä kakkaa tee. Aina neuvotaan että säännölliseen viedään potalle niin kyllä se siitä. Mutta tyttöpä ei suostu pottaan mitään tekemään. Huutaa niin kuin kurkkua leikattas jos kehotan potalle menemään.

Oon yrittäny jutella että kun on jo iso tyttö niin silloin vaippoja ei enää käytetä. Vastaus kuuluu "ei ole iso tyttö,on pieni tyttö". Oon koittanu ite istuu pissillä ja rohkasta tyttöä potalle. Oon jopa ITE PISSANNU POTTAAN että tyttö näkee sen olevan turvallista. Oon antanu mennä yksin vessaan,on menty porukalla vessaan, on luettu kirjoja, on katottu ku ikätoverit tekee asiansa pottaan tai pönttöön mukisematta...

Mitä vielä voin tehdä??!! Auttakaa! Kaiken kukkuraksi vuoden nuorempi sisko kopioi kaiken mitä vanhempi tyttö tekee, eli jos isosisko kiljuu kuoleman kielissä nähdwssään potan niin arvatkaapa saako pikkusiskoakaan potalle istumaan :/

7

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Konsti

      Tee näin: Hanki pönttöön pienennysrengas ja ilman mitään kyselyitä tai kehotuksia laitat tytön sille istumaan. Teillä on tainnut käydä niin, että olette alkaneet liian myöhään pottailemaan. Se homma kannattaa aloittaa nimenomaan jo silloin, kun lapsi oppii istumaan (n. 7-8 kk), pieniä hetkiä kerrallaan, eikä silloinkaan kysellä lapselta, että istuisitko potalla vaan hommasta tehdään rutiini muiden rutiinien joukkoon. Eikähän mitään tulosta tietenkään aluksi tarvitse pottaan tulla. Lasta on aika vaikea totuttaa uusiin asioihin mm. uhmaiässä, mutta selkeitä rutiineja hän ei niinkään kyseenalaista. Näitä pottakammoisia on muuten alkanut tulemaan päivähoitoon entistä enemmän, mutta aika nopeasti hekin oppivat vessahommat ja useimmat 3-vuotiaat meidän päiväkodissa haluavat istua jo pöntöllä. Tsemppiä!

    • --------

      Meillä ei tyttö koskaan jostain syystä suostunut istumaan potalla (ei siis edes silloin 7-8 kk). Ei ole elämänsä aikana mitään koskaan pottaan tehnyt, mutta pönttöön sitten ihan hyvin ja jo alle kolmivuotiaana oli pois vaipoista.

      Jos tyttö ei pissi tai kakkaa vaippaan, niin mihin sitten, jos kerran ei housuunkaan? Et kai nyt ainakaan laita hänelle vaippaa siksi, että saa pissiä siihen?

      • Ap,

        No en laita vartavasten siksi,mutta kun lähetään ulos/kauppaan/kylään niin silloin vaippa laitetaan. Ei olis varmaan kauheen kiva talvipakkasilla olla pissi housussa ulkona. Pari-kolme kertaa päivässä kun kuitenkin jossain käydään niin tytön on helppo pidättää pissiä siihen asti kun taas lähdetään.


      • --------
        Ap, kirjoitti:

        No en laita vartavasten siksi,mutta kun lähetään ulos/kauppaan/kylään niin silloin vaippa laitetaan. Ei olis varmaan kauheen kiva talvipakkasilla olla pissi housussa ulkona. Pari-kolme kertaa päivässä kun kuitenkin jossain käydään niin tytön on helppo pidättää pissiä siihen asti kun taas lähdetään.

        No, sitten kannattaisi kyllä viettää muutama päivä sisällä, että ei tarvitsisi pissiä vaippaan. Parissa päivässä oppisi, että muuallekin voi pissiä ja se helpottaisi elämäänne todella paljon. Ja jos lapsi tosiaan pissii vain pari-kolme kertaa päivässä, niin ei sekään terveellistä ole, eli asialle on pakko tehdä jotain ja nopeasti.


      • Ap,
        -------- kirjoitti:

        No, sitten kannattaisi kyllä viettää muutama päivä sisällä, että ei tarvitsisi pissiä vaippaan. Parissa päivässä oppisi, että muuallekin voi pissiä ja se helpottaisi elämäänne todella paljon. Ja jos lapsi tosiaan pissii vain pari-kolme kertaa päivässä, niin ei sekään terveellistä ole, eli asialle on pakko tehdä jotain ja nopeasti.

        Pakko tehdä jotain,kun tietäs vaan että mitä. Kun mainitsenkin sanan pissiä, potta tai pönttö niin alkaa korvia vihlova huuto. Ei pissaa pottaan tai pönttöön koska on "pieni tyttö". Tuo on ainut selitys mitä oon irti saanu. Kyselin että pelottaako,jännittääkö: ei. Suuttuu vaan ja sanoo olevansa pieni tyttö ja pienillä tytöillä on vaippa.


    • viidenpenninpsykolog

      Moi!
      Tämä nyt saattaa olla sellaista viiden pennin psykologiaa, mistä etukäteen pahoittelut. Mutta tuli mieleen, että kun teillä on se pienempikin siellä, niin voisiko tämä pottailuongelma olla signaali kolmivuotiaan halusta olla taas se pienin? Hänhän toistelee nimenomaan sitä että on pieni. Mitä jos vaikka viikon verran kokelisit sellaista että järjestät kolmivuotiaan kanssa kahdenkeskistä aikaa, jolloin annat hänen olla oikein pieni, pussailet, halailet ja sykyttelet ihan kuin hän olisikin pikkuvauva? Varmaankin hänen saamansa huomio on (luonnollisesti) ainakin jonkin verran vähentynyt ja häntä voi pelottaa isommaksi kasvaminen ja ison tytön taitojen opettelu jos se vaikka vähentää huomiota entisestään. Jos hän varmistuu siitä, että saa olla pieni ja saa riittävästi huomiota, niin ehkä pottailu tai suoraan pöntölle opettelu alkaa luonnistua. Onnea matkaan!

    • nyssykkä

      Hei!
      Koitapa tarroja, eli lapsi saa joka pottapissasta "palkinnoksi" tarran. Saa itse valita sen tarran, eli hommaa monenlaisia tarroja. Sitten lapsi liimaa ne johonkin tiettyyn leluun, ei siis pitkin poikin kotia.
      Meillä auttoi kummasti. Välillä ei muista edes koko tarrajuttua, vaan käy vaan potalla ja se on siinä. Kakasta tulee tarra ja namu, toistaiseksi. Vähän aikaa kun kuluu, niin namu jätetään pois.

      Tsemppiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe