Kuinka nopeasti lapinkoiran pentunne ovat oppineet sisä-

lllllllll

siisteiksi? Uros vai narttupentu?

13

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lap_pari1

      Uropspentuni oli sisäsiisti noin puolen vuoden ikäisenä. Jos sisäsiisteys määritellään niin, että koira pystyy pidättelemään normaalin työpäivän ajan, eli 8 tuntia.

      8 kk jälkeen harvat satunnaisetkin vahingot loppuivat, eli 100 % sisäsiisti koira oli 8 kk ikäisenä.

    • Onnellinen kakattaja

      Ei kai riipu koirasta eikä kouluttajasta vaan on ihan tuurista kiinni. Meillä suomenlapinkoiralle vei yli 5 kuukautta ennen kuin teki asiansa ulkona.
      Lapinporokoira taas teki asiansa korkeintaan 5 kertaa sisälle ja siinä kaikki.
      Teimme molemmille samalla lailla, eli heti pihalle syötyään, eli lenkille.
      Minulla on ollut koiria yli 60 vuotta ja tuohon väliin ne mahtuvat kaikki.
      Ei saa suuttua koralle kun tekee sisälle, se vain pahentaa asiaa.
      Olen ollut ulkona koiran kanssa yli 2 tuntia koiran tekemäti mitään. Kotiin tultaessa kakkasi heti. Pokka täytyy vain pitää. Varaudu aina pahimpaan ottaessasi pennun, sitten on helpompi kun oppii nopeammin. Yhtä kivoja ovat kaikki kuitenkin.

    • Meillä kesti 4 kuukautta. Siihen asti oli oikeastaan "ulkosiisti", ulos ei suostunut tekemään millään :) Heti kun päästiin takaisin sisälle, niin johan alko tulemaan pissaa. Kun vihdoin rupesi tekemään tarpeensa ulos mahtavien kannustusten säestämänä, loppui sisälle pissaaminen välittömästi.
      Sen jälkeen onkin ollut todella sisäsiisti. Vain äärimmäisessä hädässä tekee sisälle ja on todella pahoillaan tämän jälkeen. Kertaakaan häntä ei ole kuritettu tai tungettu nenää jätöksiin.
      8 tuntia joutui jo suht pennusta pitäen olemaan silloin tällöin yksin töiden takia ja melko nopeasti oppi tavoille. Kyseessä uroskoira.

    • wilili

      Minun urospentuni oppi sisäsiistiksi puolivuotiaana.

    • jande

      Uroskoira ja sisäsiisti 3,5 kk...kehumalla ja kannustamalla. Eikä vahingossakaan ole tehnyt sen jälkeen sisälle, vaikka on työpäivät yksin ja epäsäännöllisiä aikoja. Kerran oli vatsa vikkulalla ja koira odotteli mua kylpyhuoneessa ja kotiin tultuani singahti kuin ohjus....

    • tuota samaa; noin nelikuukautisesta asti ollut sisäsiisti. pikkasen teetätti kyllä ylimääräisiä kannustuksia kun yritti alkutalven kylmässä, lumessa ja räntäsateessa saada pennun tuntemaan olonsa niin mukavaksi että uloskin voi tehdä... =]

    • koira sisäsiistiksi

      Miten saan 8kk vanhan koiran sisäsiistiksi? Koira on n 30-40 kg (ei lihava vaan ISO)
      Koirammen siis tekee tuhoja esim. rikkoo astiat (siksi astiat aina tiskikoneeseen ennenkun koira jää yksin) Ja koiramme tekee "mielen osoitus pissoja" sisälle aina kun jää yksin... Eli kertokaa vinkkejä miten koiramme saa sisä siistiksi!

      • Cat1982

        ei se ehkä mielenosoitusta ole, vaan ahdistusta kun pissaa kun jää yksin..

        Tekeekö muuten sisälle kuin yksin jäädessään? Jos pelkästään yksin jäädessään, niin sitten kyse taitaa olla enemmän eroahdistuksesta, eli kannattaa alkaa tekemään työtä sen eteen että koira on rauhallinen ennen kuin jätätte yksin, ja harjoittelette yksinjäämistä lyhyitä aikoja kerrallaan.

        Ja kannattaa itse rauhoittaa viimeiset 15 minuuttia, että ollaan rauhallisia kun lähetään, eikä huomioida enää niin hirveästi koiraa ennen lähtöä (ettei se lähteminen ole niin iso asia koiralle), jättäkää sille tekemistä esim. kongi, pahvitölkkejä tms, missä on namia sisällä, Myöskään kotiin tullessa ei kannata hirveästi huomioida koiraa, jotta se ei kiihdy ja kotiin tuleminen on normaali asia.

        Jos koira rikkoo astioita ja tuhoaa, niin se joko johtuu siitä että se on aktiivinen ja tarvitsee puuhaa yksinoloajakseen ja varsinkin ennen yksinjäämistä, tai sitten sillä on pahasti eroahdistusta ja sitä pitäisi ensisijaisesti hoitaa.


    • Cat1982

      Meillä lappalainen (tosin lapinporokoira) oli varmaan ihan 3 kk ikäisenä sisäsiisti, teki siis ulos, jos oli vaan mahdollisuus. Mutta pidätyskykyinen oli vasta n. 5 kk iässä, jolloin pystyi pidempiä aikoja pidättämään työpäivän aikana. Sisäsiisteyteen vaikuttaa jonkin verran rotu (pystykorvat ehkä herkemmin siistimpiä), mutta myös oma suhtautuminen. Eli jos ramppaa pennun kanssa heti ulkona syömisen, nukkumisen ja leikkimisen jälkeen (jopa yöllä) niin kyllä siitä ehkä helpommin tulee sisäsiisti, kuin että antaa tehdä sisälle paperille tai lattialle. Ja tietenkin kannattaa olla huomioimatta jos pentu tekee sisälle (ei ainakaan kannata torua), nimittäin toruessa pentu voi alkaa tekemään piiloon asioitaan, ja silloin tuleekin ikäviä yllätyksiä.

    • oppii äkkiä

      Narttu 4kk ja ihan vanhalla tavalla eli nokka kuseen kun teki lattialle.Kolme muutakin oppinut viimeistään 5kk iässä täysin sisäsiistiksi.

      • Cat1982

        Onneksi moni ei enää tee noin, toivottavasti. Surkein tapa opettaa pennulle sisäsiisteyttä.


    • koira sisäsiistiksi

      me jätetään kun se jää yksin niin tyhjiä maitotölkkejä missä nameja sisällä. ja koiramme riehuu joka ilta naapurimme koiran kanssa ulkona koska koirallamme on niin paljon energiaa kun on niin nuori vielä... ja jos koiraa on juuri kieltänyt niin menee heti lorauttamaan jonnekkin ärsyttääkseen kaikkia... ja ennen koiramme pissi aina rappusille mutta laitoimme siihen portin eikä se enään pääse sinne mutta pissaa vieläkin joskus sisälle..

    • sematyne

      Oma narttu lapparini oppi sisäsiistiks 8kk iässä vasta ja narttu lapparihusky taas 4kk iässä.ihan yksilökohtaista tuokin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe