miten jaksatte?

kiinnostunut äiti

no, siinähän se tulikin. siis ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää miten jaksatte monen lapsen kanssa, vaikka jonkun 3lasta ja enemmän, miten siis jaksatte??? itse en ole suurperheellinen, yhden lapsen äiti ja mieheni kanssa emme enempää lapsia halua koska emme jaksaisi, nuoria olemme kuitenkin itse 25v ja mies 30vuotias. olen aina miettinyt että miten te jaksatte montaa lasta hoitaa, lisäksi tulee kuitenkin vielä kodinhoito ruuanlaittoineen jne.

en kysy tätä siis mitenkään ilkeilläkseni, vaan olen aidosti kiinnostunut hyvällä mielellä että miten te jaksatte =]

12

526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viiden äippä

      Täällä viiden lapsen äiti, kuudetta odotellaan.
      Itseasiassa kuulun näihin "superäiteihin" jolla ei ole raskasta. Sen myönnän että jos olisin YKSIN, olisi rankkaa.
      Meillä siis kaikki sujuu, hoidamme kotityöt mieheni kanssa yhdessä - mitä ei tunnu ketään uskovan? Ainakaan sukulaistemme kesken, "suku on pahin". Mutta viis kenenkään mielipiteistä :)
      Eli meillähän menee niin että kun itse teen ruokaa, mies siivoilee tai on ja leikkii lasten kanssa. Mies imuroi ja minä itse lueskelen kirjoja tai loruillaan yhdessä lasten kanssa. Työnjakoa!
      Seitsemän lasta haluamme ja tarkoitus olisi jättää siihen (ikä 30 lähestyy... ;) )
      Tiedän yliväsyneitä kahden ja kolmen lapsen vanhempia, joita en millään välillä ymmärrä ja lisää lapsia pitää tehdä vaikka valitusta kuuluu valitusten perään. Itse en valita, päinvastoin olemme onnellisia! :D
      En vaihtaisi elämääni mihinkään

    • ....

      Täällä toinen viiden lapsen äiti, meillä tosin lapsiluku on nyt täynnä. Minusta tuntuu, että ne yksi- ja kaksilapsiset perheet ovat lapsineen kaikista tiukimmilla, suurperheelliset pärjäävät paljon paremmin (enkä nyt tarkoita sellaisia, jotka vastentahtoisesti lisääntyvät esimerkiksi uskonnon vuoksi, vaan vapaaehtoisesti lapsia hankkivia).

      Nyt, kun viides on vauva ja vanhin jo 12-vuotias, niin tuntuu tämä vauva-aika todella helpolta, kun vauvan hoitoon saa apua tarvittaessa isommiltakin. Pääsee siis vessaan ilman, että joku huutaa oven takana tai voi mennä vaikka miehen kanssa saunaan ja jättää kaikki lapset keskenään sillä aikaa katsomaan elokuvaa tms. Ja toki mieskin hoitaa oman osuutensa lastenhoidosta ja on mm. ollut kaikkien lasten kanssa kotona vanhempainvapaalla ja hoitovapaalla osan aikaa, eli minä olen päässyt töihin välillä, ettei koulutuskaan ole mennyt ihan hukkaan.

    • Viiden äippä

      Me teemme lapset omasta tahdosta, emme uskonnon tai muunkaan sellaisen vuoks, ja ehkä siksi olemmekin onnellisia jokaisesta ja myös huolehdimme, hoivaamme ja hoidamme heidät :)

    • pian neljän äiti

      Heippa! oli pakko tulla tänne kirjoittelemaan, kun tuolla odotuspalstalla niin kovasti kritisoitiin meitä , joilla enemmänkin lapsia=) Olen pian 30-v täyttävä äippä ja meille syntyy tässä lähiaikoina neljäs lapsi. vanhin täyttää kesällä kuusi, seuraava on neljä ja kolmas täyttää kesällä kaksi vuotta. Täytyyhän se myöntää, että välillä väsyttää ja rankasti (meillä kaikki lapset valvottavat öitä ja aamuherätys on viimeistään kuudelta), mutta lasten kanssa on IHANAA!

      Meillä arki sujuu, kun on selkeä päivärytmi ja tietyt rutiinit, joita noudatetaan. Tapaamme paljon kavereita, ulkoilemme, käymme kerhoissa ja isommat lapset kerran viikossa liikuntaharrastuksessa. Itse olen kotona lasten kanssa(ja ylpeä siitä!) ja mies käy töissä. onneksi on opettajana, niin pääsee nauttimaan loma-ajat meidän kanssa. Meillä mies ei osallistu kotitöihin juurikaan (olen aika tiukkis ja nautin kotitöistä =) ), mutta rakentaa, remontoi, hoitaa pihat, autot, puutytöt, lämmityksen...ja ennen kaikkea hoitaa lapsia ja leikkii heidän kanssaan.

      Itse olen ikuinen lapsi, joten keksin kaikkea hassua, hullua ja mukavaa puuhaa joka päivä. joskus otamme eväät ja menemme metsaretkelle etsimään aarretta, toisinaan kiipeämme kallioille tähystämään merirosvoja(ja tietysti merirosvoasuissa), maalaamme, askartelemme, laulamme, leikimme, tanssimme, rakennamme majoja...syötävät sormivärit ovat ihan huippujuttu! teemme suklaamassaa, sulatamme msutikkaa, mansikkaa tms ja piirrämme isoille papereille kylppärissä, niin on helppo putsata jäljetkin. isäntä on myös kova keksimään kaikkea kivaa lapsille, kuten eilen rakensivat jättikokoisen lumilinnan, jossa grillattiin nakkeja. Vietämme paljon aikaa perheen kesken ja kesäisin teemme myös reissuja yhdessä. Perhe-elämä on ihanaa, kun kaikki osallistuvat ja kaikkien toiveita kuunnellaan. Täytyy tolki myös muistaa levätä. silloin tällöin pidämme päivän, jolloin emme tee juurikaan mitään; katsomme telkkaria, mässäilemme tai pelailemme lautapelejä. silloin kämppä on kuin pommituksen jäljiltä, mutta ketä se haittaa? =)

      Ai niin, uskonto ei meitäkään pakota tekemään lapsia=) mies ei kuulu kirkkoonkaan..

      • ftgyhujk

        Mitä hvettiä teet SUURPERHEET ketjussa kehumassa itseäsi. Kuulostaa muuten siltä, että leikit lasta itsekin - lapset kaipaavat vanhempaa.


    • Aina äiti (ja isä)

      Meillä on kolme lasta ja olemme aina olleet molemmat työelämässä. Olen aika tyytyväinen nykyiseen tilanteeseemme, kun enää vain nuorin on kotona ja käy lukiota. Kaksi vanhempaakin lasta opiskelevat vielä. Joka ikinen päivä kiitän päätöstäni, etten tehnyt lapsia enempää kuin nämä kolme, koska alan olla aika väsynyt tähän koulu- ja opiskelurumbaan.

      Pienten kanssa on pienet murheet ja isojen lasten kanssa on isot murheet. Nuoret tarvitsevat todella paljon vanhempiensa tukea (sekä henkistä, että rahallista).

      Kunnon ihmisiä näistä näyttäisi tulevan, mutta en voi sanoa aina päässeeni helpolla. Rankinta oli tietenkin jälkikasvun murrosiän kuohuissa. Mietittekö te seitsemästä ja yhdeksästä lapsesta haaveilevat, etteivät lapset pysy pitkään puklintuoksuisina kääröinä ja ihanina taaperoina?

      Yksi syy siihen, että olen nykytilanteesta näin kiitollinen on, että olen luonteeltani vastuunkantaja ja mietin ja murehdin, saavatko lapseni hyvän elämän. Onko heillä opiskelun jälkeen hyvä työpaikka ja ovatko he onnellisia ammatissaan.

      Kun suunnittelette perheenne lapsilukua, niin muistakaa myös, että vain ne lapset ovat etuoikeutettuja, joille ei potkasta kalossinkuvaa takapuoleen heti kun he täyttävät 18-v. Vastuu ja huoli lapsista jatkuu, jatkuu, jatkuu....vaikka huoltajuus loppuu.

    • Mamma betalar

      En kadehdi suurperheitä, mutta en halua lapsiluvun jäävän yhteenkään. Itselläni on ollut neljä sisarusta, mutta meille ei viittä lasta tule, koska rahat eivät yksinkertaisesti riittäsi antamaan hyvää alkua niin isolle katraalle, vaikka ollaankin molemmat töissä.

    • Silleen...

      Mulla nyt kolme, toivomme neljättä.Onhan se joskus hulinaa mutta ihanaa!Ja kun tuttavat sattuu käymään yhtäaikaa, meillä vilistää välillä 10 tenavaa! Itse en niin montaa tarvi, neljä ihan jees.Ja olen miettinyt opiskelut ja ajokortit, säästötilit jokaisella vaikkei rikkaita ollakkaa...

      • 1 vain.

        Sitten kun 4, toivotte viidettä...ja sitä rataa. Ei se määrä, vaan se laatu.


      • 1+1+3
        1 vain. kirjoitti:

        Sitten kun 4, toivotte viidettä...ja sitä rataa. Ei se määrä, vaan se laatu.

        2 tai 3 parempi, 4 on jo liikaa. :)


      • Näkyy olevan
        1+1+3 kirjoitti:

        2 tai 3 parempi, 4 on jo liikaa. :)

        Mielipiteensä kullakin.


    • Yhdessä

      Meillä on 4 lasta. Nyt tuntuu, että on palaset kohdallaan. Voimat riittää ja lapsista on seuraa toisilleen. Ei meillä rikkaita olla, mutta onnellisia kyllä ( hyvine ja huonoine hetkineen ). Meillä tärkeinä arvoina pidetään ja lapsille opetetaan suvaitsevaisuutta, toisten huomioimista, vastuun kantamista, aitoutta, itsensä ja muiden kunnioittamista, erilaisuuden hyväksymistä sekä positiivisuutta.

      Säännöt ja rajat löytyy, mutta meillä pyritään välttämään nipottamista, emme myöskään harrasta pilkkujen halkomista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe