Laskettelukeskus perheelle

Perheellinen

Hei,

Itse käynyt Lapissa viimeksi laskettelemassa 20-vuotta sitten, joten pieni konsultointi tämänpäivän menosta on paikallaan. Eli kyseessä on perheloma vaimon ja pienten lasten 5 ja 7 kanssa. Kohteen lisäarvoa ei nosta yöelämä ja afterski vaan Lapin tunnelma ja maisemat sekä erilaiset harrastusmahdollisuudet lapset huomioiden. Alustavasti olisi Ylläs mielessä sen maisemallisuuden ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien vuoksi vuoksi, mutta mieli on avoin. Eritoten kiinnostaisi kuulla tarinoita Luostosta, Suomusta, Sallasta ja Pallaksesta. Nämä ovat myös hieman huokeampia hinnoiltaan. Perheelliset ehdottakaa ja perustelkaa. Kiitos :)

15

3143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuusamoo

      Rukalla on laajin ja paras tarjonta lapsiperheille.

      • Sakari Pääsiäinen

        Eihän Ruka ole edes Lappia;)
        Itse olemme viettäneet viimeisetä kahdeksasta vuodesta 7 Luostolla ja yhden Ylläksellä. Luostossa on hyvää juuri paikan pienuus/rauhallisuus. Rinteitä on vähän, mutta taatusti kelpaa aikuisillekin. Jos haasteita haluaa, niin Pyhälle on matkaa vain 24km. Tykkäämme myös murtsikasta. Latuverkosto on tähän mennessä mukavin, jossa olen ikinä hiihtänyt. Liekkö sen takia, että kaikki Luoston ladut on jo kuluttu lähes kokonaan.
        Ylläskin on ihan makee. Siinä on jo hieman "ison paikan meininki". Jos Ylläksellä lähtee hiihtämään lyhyen lenkin, joutuu vetämään 20km , kun Luostolla pienelle perheelle sopii hyvin edestakainen matka Lampivaaran kahviolle ja takaisin n.7km. Käyppä katsastamassa blogisivuni www.kaape.blogit.fi ja sieltä huhtikuut eri vuosilta. Oeln raapustellut hieman muistiinpanoja:) Jos kysyttävää löytyy, niin vastailen mieluusti.


    • Lapinpuikula

      Suomulla hyvät rinteet ja ladut. Erittäin rauhallista ja hieman kotikutoista, meidän mielestä tämä on kodikasta kun puuttuu tuo isojen keskusten ruotsinlaivameininki. On hintatasoltaan myös kohtuullinen ja jos autolla olette liikkeellä niin n. tunnin ajomatkan takana on hyvät päiväretkikohteet Salla, Ruka ja Pyhä/Luosto. Huonoilla keleillä voi ajella Kemijärvelle kylpylään.

    • EVVK

      Ruka on täältä etelästä katsoen eteläisin iso keskus, jossa on tarjontaa kaikentasoisille laskijoille. Oman kokemukseni mukaan parasta Rukalla on rinteiden hyvä kunto, lumivarmuus ja keskustaajaman tiivis kylärakenne (auton voi unohtaa parkkiin koko viikoksi). Ikävintä on ajoittainen kylmän puraisu, joka hiihtolomakaudella saattaa kestää pikiäkin aikoja yhtäjaksoisesti.

      Lapinpuikulan kommentti on myös ihan kohdallaan. Autoileva kansanosa voi laajentaa kokemuksia tekemällä päiväretkiä keskuksesta toiseen.

    • V.Alikainen

      Konservatiivinen Himos on hyvä lapsiperheille, rinteet profiililtaan loivia. Himoksen mökkitasotarjonta huikea ja edullinen. Lapset viihtyy. Miinuksena aikuiset ja nuoret 16-25v. eivät viihdy.

    • Muistakaa turvallisuus

      Hei ! En veisi lapsia laskettelu-keskukseen. 16.2.12 kuoli 10-vuotias , osuttuaan puuhun. Kypärä ei pelasta, kun niska katkeaa . En tiedä, onko mäki-en sivuissa suojaverkkoja. Ai-van kuin syöksylaskussa, joka estää laskijaa törmäämästä puihin, vaan lennähtää suoja-verkkoon. Verkko pysäyttää hurjatkin "lennähdykset" . Oli-si hyvä, jos laskettelurinteissä tällaisia verkkoja käytettäisiin. Puihin törmääminen, eli ulos ajautuminen pysähtyisi turva-verkkoon. Surullista, kun 10-vuotias menehtyy laskettelu-rinteessä, jossa yleensä on kaikilla hauskaa . Ehkä turval-lisuus juuri silloin unohtuu pienemmiltä . Aikuisten valp-paus myös . Onko pieniä, sekä 10-vuotiaita yleensäkään vie-tävä LASKETTELURINTEISIIN ?

      • No huh huh

        Jos noin alettaisiin ajattelemaan, niin eihän kenenkään kannattaisi liikkua kotinsa ulkopuolella. Esim. liikenteessä kuolee satoja ihmisiä vuosittain kun taas laskettelurinteessä 0-1 ihmistä vuodessa.

        Suojaverkot eivät paljon auta jos lapsi / lapset laskevat metsässä. Itsekin olen ollut joskus lapsi ja sehän oli parasta huvia kun porukassa vedettiin metsäreittejä. Paras laskija tietysti edellä ja me huonommat perässä. Kyllä hirvitti, mutta eihän sitä voinut perääntyä kun toiset meni edellä.

        Surullinen tapahtuma kaikenkaikkiaan, mutta ei pidä ylireagoida tämän takia.
        Avainasia tälläisten varalle on se, että rinteet pidetään kunnossa sekä myös rinteiden ulkopuoliset alueet niin hyvin kun pystytään. Verkot ja suojapehmusteet rinteiden reunoille. Toinen vähintään yhtätärkeä asia on se, että alaikäiset lapset ovat aina vanhempien vastuulla. Vanhempien pitää tunnistaa ja ymmärtää vaarat ja keskustella ennen laskettelua niistä alaikäisten kanssa. Vastuu ei kuulu rinnekeskuksille vaan lasten vanhemmille.


    • PosioMatkailuneuvont
    • noopanoo

      Jos haluat jäädä Lappia alemmaksi, kannattaa harkita Vuokatti, joka on monipuolinen perhekeskus. Erittäin hyvin hoidetut rinteet ja oheispalvelut laskettelukeskukseksi monipuolinen: uimahalli, kylpylä, keilahalli, husky- ja kelkkasafareita, kiipeilyä, tennistä ja lapsille ohjattua toimintaa Katinkullassa ja Urheiluopistolla jne. Palvelut ovat hieman hajautettuina, joten auton käyttäminen tarpeen.

    • Suosittelen

      Menkää Pallakselle . Rauhallinen luonnonkaunis paikka . Ei bile humua eikä markkinameininkiä lisäksi hyvät hiihtoladut. Pallas on mielestäni parhain paikka jos ei välitä viinanhuuruisesta touhusta. Suojelukohde aitoa lappia tuntureineen ja kuruineen. Vähemmän väkeä turvallisempi lapsille.

    • Mukavaa talvilomaa!

      Tulimme juuri hiihtolomalta Tahkolta. Mukana oli sekä teini-ikäisiä, jotka lumilautailivat, aikuisille oli aikuistenrinne ja pienimmälle pojalle 6-v. oli lasten rinne laskettelulle sopiva. Murtomaahiihton harjoittamiseen oli hoidetut hyvät ladut.

      Oli mukavaa ja tunnelmallista, lomamökkimme oli viihtyisä ja kohtuuhintainen.
      Kaupat, ruokapaikat ok ja illallakin oli hauskaa! Suosittelen.

    • EiLiian Jyrkkä

      Koska lapsenne ovat noin pieniä ja itsellänne on tullut, jo 20-v tauko laskettelusta niin perheellenne soveltuu parhaiten laskettelurinne, joka ei le liian jyrkkä
      ja sellainen löytyy pohjos Pirkanmaalta Oriveden ja Mäntän välistä Juupajoella sijaitseva Juupavaara.
      Itse olen käynyt siellä pienten lasteni kanssa ja se on juuri sopiva ja rauhallinen laskettelupaikka, jossa ei tarvitse kokoajan väistellä muita, koska porukkaa on vähän.
      En kaipaa muutenkaan suurten laskettelukeskusten ylikansoitettuihin rinteisiin, joissa rokkisoi niin kovaa, ettei puhetta kuule.
      Suosittelen.

    • SallaGirl(:

      Salla on ihan paras. Suosittelen suuresti. Lapsille on köysihissi ja sompahissi ja myös loivia sinisiä rinteitä. Rinteet yleensä tosi hyvässä kunnossa. Latujakin löytyy riittämiin ja sulkapalloa, tennistä sun muuta voi pelata myös. Hotelli Revontulessa on myös kylpylä, jossa on ihanat isot ikkunat maisemien katseluun. Ja hyvät altaat

    • SallaGirl(:

      Salla on ihan paras. Suosittelen suuresti. Lapsille on köysihissi ja sompahissi ja myös loivia sinisiä rinteitä. Rinteet yleensä tosi hyvässä kunnossa. Latujakin löytyy riittämiin ja sulkapalloa, tennistä sun muuta voi pelata myös. Hotelli Revontulessa on myös kylpylä, jossa on ihanat isot ikkunat maisemien katseluun. Ja hyvät altaat

    • Ei Ikinä Lappiin

      Yhtä asiaa joudun ihmettelemään kerran toisensa jälkeen. Loputtomasta matkasta, ruuhkaisuudesta, -30C lämpötiloista ja hirveästä hintatasosta huolimatta Lappiin pitää päästä katsomaan keski-ikäisten herrasmiesten örvellystä ja neuvostoliittolaisten ökyilyä.

      Myönnetään että Lapin lumoa ei ole samassa suhteessa muualla mutta ei se ole sen arvoista. Menkää Lappiin kesällä ja valitkaa joku mukava keskus lähempää. Esimerkiksi Åren Björnet on lapsiperheisiin painottunut kylä. Muutkin Ruotsin keskukset sopinevat paremmin. Jos haluatte silti ajella paljon niin Hemsedal on hieno paikka, samoin Oppdal, mutta se ei sovi niin hyvin lapsille. Mutta älkää menkö Trysilin. Siellä on samat ongelmat kuin Lapissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4974
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3267
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1405
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      74
      943
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe