EROAHDISTUNUT Welsh corgi cardigan

O.o__

hyvää päivää kaikille!

jees... Meillä on ennestään tiibetin spanieli nimeltä milou, jonka kasvatimme pennusta asti, ja joka ei ole IKINÄ tehnyt yhtään mitään väärää. aina on pissat mennyt pihalle tai pentuna lehtien päälle.
Miloa ennen meillä oli sisäkissa nimeltä Iita, mutta se jouduttiin lopettamaan sairauksien vuoksi. Tämän seurauksena tämä meidän milo-koira masentu, lopetti syömästä ja juomasta kokonaan, joten jouduttiin hommaamaan toinen koira milolle leikkikaveriksi.
No tästä päästäänkin tähän meidän ongelma tapaukseen eli Welsh corgi nimeltä Vallu. Vallu on n.3-vuotias eli saman ikäinen kuin meidän milo-koira.
vallu on kun olemme kotona niin kiltti, lempeä ja ystävällinen koira kuin pystyy milolle haluamaan. entisessä elämässä vallu vietiin aina jonnekkin koira tarhaan kun isäntä väki oli töissä. tällä hetkellä meillä on revitty sänky, melkein uusi sohva, kylpyhuoneesta oven pystylista ja parketti alkaa kupruamaan pissasta(tämä merkkaaminen on uusi juttu) . olemme kokeileet sitä "raikastinta" mikä erittää niitä feromoneja ja ruiskulla suuhun jotain rauhottavaa töhnää, ei auta mitään, tätä on jatkunut pari kuukautta. vallu käy säännölisti lenkillä ja yritämme kerran viikossa päästä käymään kotiseudullani metsäpoluilla juoksemassa, eli ei pitäisi olla liikunnasta kiinni. vallulle opetetaan uusia temppuja ja se osaakin jo useita, liikaa paapomista ei pitäisi olla. vallu ei kestä toisinaan olla edes 3tuntia yksin, sillä menee aina päivittäin että jos se edellisenä päivänä on riehunut ja väärin kyllä teemme koska tiedämme että se huutaminen ei auta mitään mutta olen huutanut ja mieleni on tehnyt monta kertaa paiskata se koira seinään. olemme väsyneitä ja TODELLA turhautuneita. no seuraavana päivä ei ole tehty YHTÄÄN mitään, koiraa tietenkin kehutaan hyvästä työstä, mutta seuraava päivä on aivan samanlainen, kaikki on unohtunut!
joten tilanne on seuraavanlainen. vallu on sijoitus koira vielä muutaman kk:n että palautammeko sen vai yritämmekö vielä tehdä jotain. AINOA ihana puoli tässä on että tämä meidän milo-koira on onnelismpi kuin ikinä! olemme todella pattitilanteessa. kiitos kun luitte elämän huolia ^^

4

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • O.o___

      ja edelliseen täydennystä tiedämme että vallu kärsii eroahdistuksesta.

    • koirankouluttaja____

      Päivää, päivää. Vähän lyhyemmälläkin viestillä olisi asia selvinnyt.

      Eli jos tekee mieli paiskata koira seinään, anna pian koirasi pois joko kasvattajalle tai johonkin hyvään kotiin.

      Eli koiranhan pystyy opettamaan sillä tavalla olemaan rauhassa kotona, että pentuna opettaa sen heti siihen että kotona mennään ulos ja tullaan sisään ihan miten sattuu, eli kaikki perheenjäsenet menevät ja tulevat, eikä siinä ole mitään kummallista.

      Koiraa ei saa ollenkaan huomioida n. 10 minuuttia ennen ulos lähtöä, eikä heti ensimmäiseen 5 minuuttiin kun tulet jostain kotiin. Ei edes katseella. Tämä on hyvin tärkeää, jotta et käynnistä ns. "showta", jotta koiralla ei ole mitään suuria odotuksia kotiinpaluustasi eikä sen tunnekäyrät pompi ylös alas.

      • vielä neuvoja...

        Huoh....
        Koiralle ei saa eikä hyödytä huutaa mistään, mitä se on tehnyt silloin joskus eli päivän aikana. Kielto kannattaa vain silloin kun saat koiran kiinni rysän päältä. Ja silloinkin napakka kielto riittää (ja sen jälkeen hetken huomiotta jättäminen). Ei ikinä raivareita koiralle!
        Ihan perus yksinoloon opettelu lienee paikallaan, niinkuin yllä jo todettiinkin. Ensin menet vain hetkeksi oven taakse ja kun koira on hiljaa ja nätisti, takaisin sisälle. Aikaa voi pidentää aina muutama minuutti kerrallaan. Vie vaikka roskat ja tule sitten kotiin ihan muina miehinä, älä huomioi koiraa millään tavalla.
        Ja sitten kun koira joutuu olemaan kauemmin yksin, sille kannattaa jättää purtavaa; luita tai jemmata vaikka kongiin tai vessapaperirullaan jotain herkullista, älypelejä, lempileluja....Radionkin voi jättää hiljaiselle, se rauhoittaa usein koiraa. Ja tuo tipsukaveri myöskin, jos se on rauhallinen tapaus, sen luulisi jo pelkälle läsnäolollaan tuovan turvaa:)
        Noihin kiellettyihin järsimispaikkoihin voisi myös kokeilla sivellä vaikka jonkinlaista yrttistä koirankarkoitetta tai etikkaa tms.
        Merkkailulla tuo uusi tulokas yrittää hakea rajojaan laumassa. Selkeät säännöt ja säännöllinen päivärytmi pitkine lenkkeineen, ne varmasti auttavat.


    • iinesnankka

      Corgit ovat tavattoman aktiivisia ja älykkäitä koiria, jotka ulkoisesta olemuksestaan huolimatta tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteettia.

      Voisitko aloittaa esim. agilityn tämän corgin kanssa? Liikunnan lisäksi sinun ja koiran suhde voisi parantua. Kun koira oppii luottamaan, niin myös eroahdistus heikkenee.

      Corgit eivät herkkinä paimenkoirina kestä huutamista. Eikä siinä muutenkaan ole mtn järkeä, jos "rikoksesta" on kulunut jo aikaa.

      Mielestäni on väärä peruste pitää koiraa toisen koiran takia. Puhu avoimesti kasvattajan kanssa näistä ongelmista.

      Jos päätät luopua toisesta koirasta, niin koita helpottaa jäljelle jäävän koiran ahdistusta aktivoimalla sitä. Käymällä puistossa tai harrastamalla jotain säännöllisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      592
      3639
    2. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      45
      1620
    3. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      52
      1417
    4. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      170
      1358
    5. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

      Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
      Suomussalmi
      36
      1354
    6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

      Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      229
      1269
    7. Volkkari olkoon tunniste....

      Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
      Suhteet
      106
      1106
    8. Tiesitkö nainen että olen

      Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
      Ikävä
      47
      1012
    9. Tunnusta pois

      Tykkäät katsella mua
      Ikävä
      61
      961
    10. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      17
      897
    Aihe