Mombasan alueen taxit

Janne 92

Moi! Ollaan menossa kaverin kanssa kohta finnmatkojen järjestämälle reissulle Mombasaan ja kiinnostaisi tietää taxejen hinnoista jotta ei tule maksettua hirveitä ylihintoja ja sen takai jää kulkeminen vähäiseksi.

Erityisesti kiinnostaa paljonko koko päivän taxi eli vaikka klo9 aamusta klo 18 iltaan eli 9h kestävä taxi maksaisi niin että mukana olisi paljon odottelua. Esim. jos finnmatkojen hotellialueelta halutaan mennä Mombasan keskustaan. Emme tiedä majoituksen tarkkaa osoitetta kun otimme määrittelemätln majoitus.

Entä paljon maksaa esim. yhdensuuntainen 20km matka taxilla?

Hinnat varmasti kannattaa sopia etukäteen kuten teen aina ulkomailla ja joskus suomessakin :D

Onko syytä vlaikoida tietynlaisia taxeja turvallisuuden takia?

8

582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäkin maaliskuussa menossa Mombasaan ekaa kertaa ja olisi todella hyödyllistä tietoa taxijutut.

    • me

      Finmatkojen hotelleja on sekä pohjois-että eteläpuolella Mombasaa. Diani beachiltä etelästä tulee n.45km ja lauttamatka päälle. Polttoaine ei mitään halpaa ole ja oppaat varmasti kertovat noin hintoja taksille. Diani beachin alueen sisällä oli 6km n. 5€. Sovittavissa varmaan jos tarvit pidemmäksi aikaa. Paikalliset matatut edullisia.

    • Kenian matkaaja

      Hotellien omat taksit ovat hieman kalliimpia kuin kadulta napattu kyyti. Taksit ovat yleisesti ottaen luotettavia ja heidän kanssaan kannattaa sopia etukäteen hinta. Hotellin respasta osaavat varmasti antaa suuntaa antavaa vinkkiä hintoihin. Hinnoissa ei kannata antaa periksi ihan helposti. Mombasa on vilkasta turistialuetta ja hinnat nousevat kokoajan, kun korkeampiin hintoihin suostutaan.

      Taksin vuokraaminen päiväksi maksaa n. 50 euroa ja kuski odottelee mielellään museon/ostoskeskusten/ravintolan yms. ulkopuolella.

      Lyhyemmille matkoille kannattaa ehdottomasti ottaa tuk-tuk. Edullista ja nopeaa.

      Jos haluaa eksoottisempaa, mutta erittäin edullista, matkailua kokea kannattaa hypätä paikalliseen bussiin, Matatuun. Pysäkkejä ei varsinaisesti ole ja bussit pysähtyvät merkistä. Rahastaja on erikseen kuka kerää rahat ja voi auttaa jäämään pois oikeassa paikassa. Nairobissa en kuitekaan suosittele Matatujen käyttöä, mutta Mombasassa se on huomattavasti turvallisempaa.

      Hyvää matkaa!

      Jos

    • Jonne84

      Paljonko noista tuk-tuk kyydeistä kannattaa maksaa?

      • Kenian matkaaja

        Parin kilometrin matka maksaa n. 2 euroa. Tinkiminen kannattaa aina ja kannattaa sanoa myös swahiliksi : mimi maskini (I'm poor), niin varmasti lämpenevät edullisimmille hinnoille. :)


    • -masson.

      joo vuonna 2008, kun olin 2 kk, Keniassa Mombasan Taxien vakiohinta oli 700 KES ja niillä pienillä mopotakseilla 200-600 KES. Hinnat ovat sen jälkeen nousseet, mutta nyt toisaalta saa eurolla enemmän Kenian Shillinkejä, kun keväällä ja kesällä 2008.

      Suurin seteli on 1000 KES - Kenian shillinkiä, mutta kun olet liikenteessä pidä aina mukanasi nippu 50 KES, 100, 200, 500 KES shillinkien pinoa. Tonnin käsitteleminen on joissain tilanteissa sellaista, että kun annat 1000 setelin rikottavaksi, tulet huijatuksi /tai pikemminkin sinua rahastetaan liikaa. Se on monessa yhteydessä likaa 50-KES on oikeampi raha kaliiberi, jos uskallat käyttää paikallisia busseja - voi tulla kauhea sähläys, jos menet tonnilla maksamaan jotain sellaisia 50-100 shillingin juttuja. Jos menet rahanvaihtoon laske aina ensin, kuinka paljon sinun setelisi ovat yhteensä, jos esim. lätkät kasan dollarin 5 dollari ja muita pieniä seteleitä vaihdettavaksi niitä saattaa helposti olla huomattava määrä tiedä siis, kuinka paljon annat rahaa virallisessakin vaihtopisteessä, sillä muusatapauksessa, kun ne on ottaneet rahat ja laskeneet ne voivat kysyä pokerina; "Niin kuinka paljon rahaa Sinulla tässä oli?" Elikkä vetävät välistä enemmän tai vähemmän. En tiedä juuri tämän hetkistä kurssia, mutta KES on suurin piirtein 1 euro = 100 KES shillinkiä. Älä liiku varsinkaan öisin, kuin taksilla, siis kunnon autotaksilla ei yöllä "Mopotaksilla", kun löydä hyvän ja edullisen "Mopotaksin" pyydä kuskin mobilnumero, että voit soittaa paikalle, kun haluat mennä jonnekin päivisin ja alku-iltaisin, ne voivat joskus odottaakin sinua kun olet kohteessa. Älä kuitenkaan alla heidän kanssaan liian tuttavalliseksi, silloin tilanne voi kehittyä sellaiseksi, että voit tulla pahemmankerran huijatuksi ja menettää ties mitä... muista olla kohtelias, mutta selkeä pomo silloin, kun käytät palvelua.

      Älä mene Fort-Jesus linnoitukseen katselemaan yksin, siellä on oppaana rantapoika, jotka omassa ystävällisyydessään voivat tehdä liikakin tuttavuutta siinä ohessa, kun esitelevät linnaketta, jos ehdottavat käymään samalla vieressä olevalla vanhassa kaupungissa, niin ihan tosissa siellä ei ole mitään nähtävää vaan häivy taksilla hoteliisi sinua seurataan sano taksikuskille, että heittää seuraajan hevon vittuun, kun ne voi seurata hoteliin saakka, älä muutenkaan kerro missä Hotelissa asut. Viimeistään Hotelin portsarille sinun täytyy tehdä selväksi, että seuraaja ei kuulu seurueeseen tai pyydä poliisi paikalle tai mene poliisilaitokselle suoraan ja sano, että tuo seuraa sinua kokoajan. Ne tyypit voi muuten ihan pokkana alkaa seuraan ja tulla perässäsi taksiin - älä suostu sellaiseen, se on ihan oikeasti turvallisuus riski.

      Ole kohtelias, mutta tiukka jos tarjoilija koettaa sotkea ajatukseksi kysymällä, jotakin kun et ehdi vastaamaan niin se voi kysyä jotain toista asiaa siis tarjoilla tekee tilanteen, että koet tulleesi väärinymmärretyksi ja käyttää tätä hyväkseen, kun tiedät tämän ei hätä, pelkkä kiukkuinen katse riittää.

      Jos tilaat hotellista ruokaa, juomaa tai muita palveluita varmista, ettet joudu laskua maksamaan kahteen kertaan, ensin kun olet tilannut ruuan ja sen jälkeen kun olet maksamassa hotellimaksua pois lähdettäessä.

      http://www.youtube.com/watch?v=DEDZsoETNlM&feature=g-upl&context=G27cbe30AUAAAAAAAIAA

      Videossa olen liian tuttavallinen taksikuskille, mutta täytyy ota huomioon, että vaimoni oli mukana joka on paikallisia. :))

      -masson.

      PS Pidä hauskaa.

      • äaöslo

        No, olihan humalaisen sössötystä...


      • -masson.
        äaöslo kirjoitti:

        No, olihan humalaisen sössötystä...

        No niin no vähän... mutta oli myös Henkivartija. Videossa, tämä naispuolinen. Se riittää, kun on paikallinen. Luotettava paikallisena tehokkaampi, kuin paikkaa tuntematon 2 metrinen gorilla tai Jääkarhu, siis ei ole kysymys raasta voimasta, vaan paikan perusteellisesta tuntemisesta.

        2 kk Keniassa meni aivan loistavasti: Nairobi (2 -viikkoa) - Mombasa (5 viikkoa) - Nairobi (1 viikko).. Ei edes ryöstetty kertakaan. Yksi narkkari Nairobissa silmät tapittaen tuli uhkaavasti rahaa pyytämään, se oli sen näköinen ja tapainen, että sillä taisi olla 9 mm taskussa. Mä tein vaistomaisesti piruetin ja kiersin taksikuskin ohi suoran taksin takapenkille ja kun me perutettiin -tämä paikallinen gangsteri jäi keskelle katua sen näköisenä, että tuon jätkän naaman pistä vielä muistiin ja tapan - jäi vihaisesti tuijottamaan sillä tavalla, emme törmänneet enää ja tuskin enää törmäämme, oli se niin pahan näköinen gangsteri tai pikemminkin narkkari, että tuskin on elossa enää, en minä kenenkään kuolemaa toivo, mutta ei sikäläisissä olosuhteissa (Nairobi) voi sellaisessa kunnossa elää pitkään. En mene moikkaamaan. Sillä ei ollut mitään kierouksia mielessä vaan uhka oli aivan välitö, mutta se vaistomainen piruetti ja heti tämän jälkeen kierto taksi kuskin taa ja suoraan takapenkille oli niin yllättävä liike sarja -että tämä gangsteri jäi vain suu auki tujottamaan. Nairobi on huomattavasti vaaralaisempi paikka liikkua yöllä, kuin Mombasa, kummasikin tulee käyttää taksia, mutta tämä kertomani ehti tapahtua ravintolan ja taksiin menon välissä. Nairobissa jos liikkuu jälkeen 19.00 voit päästä helposti hengestäsi ne nappaa sinut aseella uhaten.

        - Vaikka huurteisessa silloin tällöin olinkin, hienosti matka meni!

        Jos ryyppäät aloita varovasti ja kasvata pikkuhiljaa annostusta, niin et tule varsinaiseen känniin olenkaan. Sammuminen jonnekin Narobin kadulle on lähellä samaa, kuin hengen meno. :))


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      182
      1971
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      274
      1489
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1295
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1097
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      72
      1072
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      76
      1011
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      172
      997
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      838
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      3
      838
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      63
      825
    Aihe