Loppuuko Oulu-Phuket lennot?

oulu-phuket?

Matkanjärjestäjiltä ei äkkiseltään näytä löytyvän matkoja ensi talveksi: Oulu-Phuket?
Tai keneltä sen voi varata?

29

846

Vastaukset

 • Loppuu =( Ensi talvena ei ainakaan Finnmatkat lennä Thaimaahan kuin Helsingistä..

 • Hieno homma. Lappalaiset voi pysyy jänhkhällä huijaamassa turisteja.

 • Tämän aamun Kalevassa oli juttu Oulu - Phuket-lentojen loppumisesta, eli ensi talvena Thaimaahan halutessaan kaikkien halukkaiden on lähdettävä Hki-Vantaalta. Lentojen loppumisen syynä on kysynnän puute, eli matkustajia ei ole tarpeeksi. Ihmettelen tätä, koska paikat ainakin alkukaudesta olivat liki loppuunmyytyjä. Nyt myytävien matkojen hinta on pudonnut kysynnän puutteesta johtuen, eivätkä matkanjärjestäjät saa haluamaansa hintaa matkoista. Toinen ihmetyksen aihe on Finnairin vuokraaman koneen koko; lennetään 300 paikkaisella koneella aikaisemman 230-paikkaisen sijaan. Mammuuttitauti ahneuden lisäksi koituu taas meidän periferian asukkaiden haitaksi ja kiusaksi.

 • Niin, miten sanotaa,että ei ole matkustajia! Aina kun yrittää hakea sopivaa matkaa,niin ei ole saanut. Nyt sanotaan,että ei oleollut lähtijöitä.

 • meidän --muualla kuin kehäkolmosen sisällä-- asuvien pitää vaan pommiittaa, vaatia, kysellä matkafirmoja myös järjestämään näitä suoria lentoja muultakin kun hki:stä.
  en tiedä auttaako se mitään, mutta onpahan ainakin signaali sinne päin, että kysyntää on.

 • Ei ne lentokoneet nouda minuakaan kotoa täytyy mennä hki-vantaalle, no autolla sinne ajaa 25 minuuttia ja bussilla 35min. itsehän te asuinpaikkanne olette valinneet.

 • niin olemme, emmekä taatusti sen perusteella että mistä se lentokone lähtee.
  ei se ole "itkemistä" jos toivoo tasavertaisia palveluja muuallekin suomeen.

  • Onhan hesalaisilla todella pitkä matka lapin keskuksiiin....10-14 tuntia ja pääsee vain hiihtämään....eikö ne onnen lahjat ole tasan?


  • Samaa mieltä tasavertaisuudesta. Aloitetaan asuntojen hinnoista !!!Helsingin asuntojen hinnat samalle tasolle kuin esim Oulussa tai Joensuussa.


  • tasavertaista oikein kirjoitti:

   Samaa mieltä tasavertaisuudesta. Aloitetaan asuntojen hinnoista !!!Helsingin asuntojen hinnat samalle tasolle kuin esim Oulussa tai Joensuussa.

   ei karjalan tytöllä ole mitään sitä vastaan että kämppä helsingissä maksaa saman verran kuin joensuussa. ei kai se ole meiltä pois.
   taloustietämättömänä en voi kun ihmetellä kuinka jollain on yleensä varaa asua helsingissä.
   mutta.. alkuperäisessä kommentissani tarkoitin tasa-arvoisia PALVELUJA, en niinkään hintoja.
   Toisaalta olen jopa valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että saan sen suoran lennon jns-kuopio- jyväskylä-oulu- -->phuket, sen sijaan, että joudun ottamaan lisälomapäiviä ja järjestämään jo ihan logistisesti koko perheen thaimaan reissun helsingin kautta.


  • karjalasta kajahtaa kirjoitti:

   ei karjalan tytöllä ole mitään sitä vastaan että kämppä helsingissä maksaa saman verran kuin joensuussa. ei kai se ole meiltä pois.
   taloustietämättömänä en voi kun ihmetellä kuinka jollain on yleensä varaa asua helsingissä.
   mutta.. alkuperäisessä kommentissani tarkoitin tasa-arvoisia PALVELUJA, en niinkään hintoja.
   Toisaalta olen jopa valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että saan sen suoran lennon jns-kuopio- jyväskylä-oulu- -->phuket, sen sijaan, että joudun ottamaan lisälomapäiviä ja järjestämään jo ihan logistisesti koko perheen thaimaan reissun helsingin kautta.

   yritin netin kautta laitta palautetta sekä FM ja AM kotisivuille asiasta, mutta siihen ei tuntunut löytyvän minkäänlaista kohtaa. tehdystä matkoista voi kyllä antaa palautetta, mtta tälläistä yleistä palautetta ei oteta vastaan.
   soitanko mää suoraan pääjehulle?


  • pohojanmaan tyttö kirjoitti:

   yritin netin kautta laitta palautetta sekä FM ja AM kotisivuille asiasta, mutta siihen ei tuntunut löytyvän minkäänlaista kohtaa. tehdystä matkoista voi kyllä antaa palautetta, mtta tälläistä yleistä palautetta ei oteta vastaan.
   soitanko mää suoraan pääjehulle?

   Finnair ilmeisesti ei ole juurikaan kiinnostunut charter-lennoista. Matkatoimistot ovat tehneet sopimuksia muiden koneita hallitsevien tahojen kanssa ja Oulu sopii niiden suunnitelmiin huonosti. Syyllinen Oulu - Phuket lentojen loppumiseen on mielestäni Finnair. Hyvää asiassa on se, että Oulu - Helsinki-välillä meillä on mahdollisuus valita.


 • Toivottavasti joku matkanjärjestäjistä älyää ottaa pohjoisen Suomen ihmisten matkustushalukkuuden huomioon ja järjestää tulevallekin talvelle lennot Phuketiin Oulusta. Matkustushalukkuutta on.

  • Viikkoja on luettu Finnairin johtoason henkilöiden omaan pussiin pelaamisesta ja todellisesta suhmuroinnista. Sota-aikana moisesta toiminnasta olisi laitettu muuria vasten. Toivottavasti Finnairilla älytään tehdä oikeansuuntaisia ratkaisuja ja siirretään painopistettä lähemmäksi meitä suomalaisia; vai haetaanko nykytoiminnalla ainoastaan hintalappua koko putiikille ? Me suomalaiset lentäisimme kaikista mieluimmin kotimaisella yhtiöllä lomalentomme, jos siihen suotaisiin kohtuuhintainen mahdollisuus. Kuten vielä muutama vuosi sitten.


  • Ottaisinko etuja. kirjoitti:

   Viikkoja on luettu Finnairin johtoason henkilöiden omaan pussiin pelaamisesta ja todellisesta suhmuroinnista. Sota-aikana moisesta toiminnasta olisi laitettu muuria vasten. Toivottavasti Finnairilla älytään tehdä oikeansuuntaisia ratkaisuja ja siirretään painopistettä lähemmäksi meitä suomalaisia; vai haetaanko nykytoiminnalla ainoastaan hintalappua koko putiikille ? Me suomalaiset lentäisimme kaikista mieluimmin kotimaisella yhtiöllä lomalentomme, jos siihen suotaisiin kohtuuhintainen mahdollisuus. Kuten vielä muutama vuosi sitten.

   väistämättä myös täällä pohjois-karjalssa tulee katsottua netistä miten pääsisi katraan kanssa yksinkertaisesti suht suoraan joensuusta phukettiin. jos mennään omalla autolla helsinkiin, se on bensat parkki ( n 300 e) ja junalla enemmän.
   nyt estonia airlines lentää halvalla ( 20-50 e) joka toinen päivä joensuusta tallinaan josta maailma on jo avoin ihan toisella lailla kuin täältä.
   niin paljon kuin haluaisinkin tukea kotimaista työtä ja toimintaa, tulee jossain kohtaa se pakkorako. eli lennän 50 e joensuusta tallinnaan ja sieltä suomalaisia hintoja huomattavasti edullisemmin esim suoraan phukettiin. se on koko reissulta ja poppoolta toista tonnin säästö.
   liekö finnarilla, finnmatkoilla, aurinkomatkoilla yms ketään joka osaa käyttää laskukonetta päästäkseen tähän lopputulokseen. vai onko perusidea tarjota palveluja vain etelä-suomalaisille?


  • Halvat lennot - https://search.jetradar.com/?marker=15048&currency=EUR&locale=fi
   Jetradar on ollut jo vuosia itselleni lentomatkojen ensisijainen hakukone. Haen erityyppisiä matkoja, en pelkästään meno-paluu vaan usein niin, että lähtö tai paluu on eri kaupungista tai teen pysähdyksiä matkan varrella. Lisäksi Jetradar hakee mielestäni vaihtoehtoja erittäin kattavasti, myös halpalentoyhtiöiltä ja laajasti useilta varaussivustoilta.


 • En kyllä voi kuin ihmetellä, tämänkin ketjun surkeaa tasoa.

  Jos joku haluaisi matkustaa Oulusta suoraan phukettiin niin miten se saa ihmiset toisia haukkumaan? Itsellä on vantaalle parintunnin matka, ymmärrän hyvin että toisesta päästä suomea turha kiertäminen harmittaa. Eikä se olisi edes minulta mitenkään pois, vaikka he pääsisivätkin suoraan matkalle. Päinvastoin, kapasiteettia vapautuisi vantaalta matkustaville.

  Ihmettelen näitä itseäkehuvia ja toisia haukkuvia siksi että jos itse osaa kerta nin paljon paremmin asua tai matkustaa, miksi sitten pahaamieltä pitää purkaa palstoille???

  Jos ette osaa käyttäytyä edes suomessa, niin älkää menkö maailmalle pilaamaan suomalaisten mainetta.

  Kun nyt kuitenkinmatkustatte, niin viettäkää ihan omaa lomaa, ja nauttikaa siitä, älkääkä keskittykö muiden loman pilaamiseen.

 • eikös tämä nyt ole kuitenkin aika vapaamielinen ja avoin keskutelupalsta, jossa tunteet välillä kuohahtavat. näitä taitaa suomessa olla harvassa.
  siitä olen kanssasi samaa mieltä, että toisten mollaaminen, tylyttäminen on hölmöä, samoin kielenkäyttöä pitäisi siistiä.

  osa keskusteluista on ok ja niistä saa mukavasti infoa, mutta osastahan näkee jo alkumetreitä, että jollain lähtee mopo käsistä. silloin voi lopettaa ketjun lukemisen.

  mutta silti, jos koet että tämä foorumi on sinulle liian groisi, niin ei tänne ole pakko tulla.. ihan vinkki vaan ystävyydellä.

 • Jotenkin on hupaisaa, ettei matkatoimistoja kiinnosta järjestää jatkossa Oulu - Phuket lentoja. Liki 10 talvea niitä on lennetty ja luulisin, ettei tappiolla. Matkat ovat olleet suosittuja, mutta lopettamisen syyksi väitetään kysynnän puutetta. Tuskin totuus on sitä. Toivoisin matkanjärjestäjiltä kokeilunhalua vaikkapa kahden viikon välein tapahtuviin lähtöihin. Taatusti lennettäisiin täysillä koneilla. Tämä kotimainen lentoyhtiökummajainen Finnair haluaa koneensa lentämään ainoastaan reittilentoja, joissa istuu yritysten sikakalliisti maksamin lipuin matkustavia bisneshenkilöitä. Saadaan nekin katteet sitouttamaan johtajistoa ja vuokrattua heille loistolukaaleita.

 • Onneksi aletaan keväällä 2015 lennetään suoraan oulusta Thaimaan Krabille!

  • Onneksi näin. Se, että lennot lähtee Oulusta ei helpota vain Oulun lähistöllä asuvia vaan meitä täällä vielä pohjoisempana asuvia. Vaihtoehtoja on kaksi: joko lennät Roista, Kemistä tai vaikkapa Ivalosta Helsinkiin ja yrität löytää sellaisen lennon, että ei tarvitse yöpyä Helsingissä ja jatkat sieltä sitten toisella lennolla määränpäähän. Tai sitten ajat Ouluun vaikkapa 300 km ( kuten itse teen) ja lennän sieltä suoralla lennolla määränpäähän. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi näistä kahdesta. Jos joudut yöpymään Helsingissä pahimmassa tapauksessa sekä meno- että tulolennolla, nostaa se matkan hintaa huomattavasti ja jatkaa matkustusaikaa. Itse toki valitsee asuinpaikkansa mutta kyllä alottaja on tuossa aivan oikeassa vaikka tämä ketju onkin muutaman vuoden vanha.


 • Matka varattuna helmikuulle 2015. Mukavaa päästä taas Oulusta suoralla lennolla.

 • Ja onneksi myös talvelle 2016 on yksi lento suoraan Oulusta Phuketiin. Isot kiitokset Finnmatkoille. Olette oikeasti pohjoissuomalaisten ihmisten asialla! Toivottavasti myös jatkossa.

  • Onneksi lappalaiset ovat tottuneet pitkiin odotuksiin. Finnmatkojen käyttämät halpalentoyhtiöt kun tuppaavat olemaan noin 15 tuntia myöhässä.


  • Toivotaan nyt vain että matkat käy kaupaksi. Meille kerrottiin jos kone jää liian tyhjäksi lento voidaan perua.


  • Peukutpystyyn kirjoitti:

   Toivotaan nyt vain että matkat käy kaupaksi. Meille kerrottiin jos kone jää liian tyhjäksi lento voidaan perua.

   Parina vuonna ollaan katteltu Oulusta lähteviä äkkilähtöjä,
   mutta päädytty lopulta omi toimi lomaan...


  • Ööö...meinaatko että Finmatkat ihan hyvää hyvyyttään järjestää matkoja pohjoisessa asuville ? Kyllä heidän intressinsä on vain raha eikä mikään muu. Turhaa Finmatkoja kiittelet. Siinä vaiheessa kun matkoja ei myydäkkään tarpeeksi niin lento pohjoisesta perutaan ja lähtö siirtyy helsinkiin. Silloin huomaat että ei se Finmatkat ajatellukkaan pohjoisen asukkeja.


 • Vieläköhän 2016 alkuvuodesta tulisi matkoja oulusta...hmm...voisi kiinnostaa :)

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.