Allergiaohjelma, tuloksia?

56 vuotta paennut.

"Kansallinen allergiaohjelma 2008–2018 on väestölle, potilaille ja potilasjärjestöille, terveydenhuollon henkilöstölle, viranomaisille ja lainsäätäjille tarkoitettu koulutus- ja valistusohjelma. Lisätietoja ohjelmasta löydät osoitteesta www.allergiaterveys.fi."

Onko jo tuloksia saatu?
Käsitteleekö projekti mitenkään tähänastista viisaampia rakentamismenetelmiä ja -aineita? Rakennusteollisuuden summittaisista ihmiskokeista on päästävä eroon.

Terveellinen pieni asunto pitäisi keksiä.
On eläinallergia, lievempi homeallergia, ilmeisesti altistus formaldehydille (ollut lastulevytehtaassakin työssä ja asunut lastulevyrtalossa) ja betonista lähtevälle ammoniakille (ei voi asua 10 vuotta vanhassa kerrostalossa, jonka asunnon on kyllä omistanut uudesta lähtien).

Kerrostalojen eläinasukkienkin vuoksi lienee asuntotyyppi vaihdettava käyttökelpoiseen.
Mikä sen pitäisi olla? Lapissa vai Ahvenanmaalla?

2

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensimmäisiä tutkimustuloksia saataneen ensi vuonna. Rakentamiseen allergiaohjelma ei puutu. Terveellisen asunnon saa kivestä tai puusta. Oleellista on huolellinen rakentaminen niin, etteivät materiaalit joudu märkinä seinein sisään ja että kosteussulut on huolella tehty. Huoneistokohtainen ilmanvaihto olisi suotava ja sen yhteyteen lämmön talteenotto ja tuloilman puhdistaminen pölyistä ja kaasumaisista aineista. Kaikki on nykytekniikalla mahdollista eikä järin kallistakaan. Melusaastekin vaikuttaa asumisviihtyvyyteen. Niinpä askelvaimennus kerrostalojen lattioihin ja riittävän paksut seinät. Siinä sitä unelmakodin resepti. Kaupungissa tai maalla, kerrostalossa tai pientalossa.

    • 56 vuotta paennut.

      Kiitos vastauksesta.

      www.sisailmayhdistys.fi :
      "Herkemmille yksilöille materiaaleista vapautuvat orgaaniset yhdisteet, aldehydit tai ammoniakki saattavat sen sijaan aiheuttaa herkistymisoireita. Mahdollisia epäpuhtauksia on tuhansia, eikä tällä hetkellä ole riittävästi tietoa siitä, mitkä niistä ovat terveydelle haitallisimpia."

      Ongemani ydin on siinä, että ulkoilmaa siedän, mutta en sisäolmaa. Kesän voi asua ikkunat avoinna. Talvella kylmän ilman veto sairastuttaa ja on pysyttävä poissa.

      Kerrostalon rappukäytävässä on turkiseläinten hilsettä ja hissi pumppaa ilmaa kuin mäntäpumppu edestakaisin. Ilman viilettyä syksyllä suljetaan korvausilman tulo sisäänkäynnin oven päältä. Tämä ei ole suodattimilla ratkaistavissa.

      Allergiaohjelma on kovin vajaa jättäessään puuttumatta rakentamiseen, rakentajien vastuuttomuuteen ja rakennusten hallinnoinnin kyvyttömyyteen. Ettei vain allergiaohjelma pyrkisi vähättelemään herkkien ihmisten asumisongelmia.

      Sisäilmayhdistys sentään tunnustaa ettei ole riittävästi tietoa. Tiedepiireissä lienee häpeä tunnustaa tietämättömyys. Kuitenkaan niin laajalti vaikuttavan painovoiman olemusta ei tunneta, ei edes sähkön. Ja tieteellinen tieto muuttuu koko ajan, varsinkin lääketieteellinen.
      Rakentaminen on selvä homma, sen kyseenalaistaminen viitta psyykkisen hoidon tarpeeseen, mutta oi kenen?

      Kunhan pohdiskelin, vastaukseni sain jo edellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe