Viittomakielisen kanssa suhde?

24v nainen

Olen tavannut yhtä ihanaa ja komeaa miestä; tavattiin pari viikkoa sitten yökerhossa. Enkä ole varma, uskallanko aloittaa suhteen tämän miehen kanssa. Ensitapaamisella hän oli kaikin puolin mahtava ja mukava.... JA hän on viittomakielinen. Tarkemmin sanoen hän on kuuro ja käyttää viittomakieltä äidinkielenään. Mitäs muut ajattelisivat minusta, kun seurustelisin kuuron kanssa...?

Aluksi en tiennyt hänen olevan viittomakielinen. Katselin tätä miestä tämän ollessaan tanssimassa ja en voinut mitenkään arvata, että hän olisi kuuro, koska hän tanssi niin hyvin ja vaikutti siltä, että kuulee rytmejä. Katseltiin välein toisiamme ja hänkin hymyili takaisin.. Joten päätin uskaltaa mennä juttelemaan hänelle ja olin ihan ihmeissäni kun hän otti kännykkänsä esille ja kirjoitti sillä mulle. Hoksasinkin sitten, että hän ei kuule mitään.
No tietenkään en voinut häipyä, sehän olis ollu epäkohteliasta. Niin jäin juttelemaan kirjoittaen kännykällä ja ymmärrettin myös eleillä. Kommunikointi oli hieman vaivolloista, muttei se ollut mitään. Harmitti vähän, etten osannut viittoa kuin nimeäni aakkosilla.
Mutta juttelun myötä huomasin olevani kiinnostunut hänestä enemmän, koska tämä mies on niin mukava. Olen kuvitellut ajoittain, että voisin tapailla häntä jatkossa ja opiskella jopa viittomakieltä, joka on mielenkiintoinen kieli.

Minua ei häiritse, että hän on erikielinen eli viittomakielinen, mutta minusta tuntuu, että kuuroihin suhtaudutaan vähän epäsuvaitsevaisesti ja ennakkoluuloisesti. Niin, mietin miltä näyttäisin seurustellessani viittomakielisen/kuuron kanssa.. No, tulee varmasti jotain uusia kokemuksia ja sopeutumisia kun alkaa seurustelemaan viittomakielisen kanssa.

Onko kellään vastaavia kokemuksia?

41

1675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimimerkki2012

      Mielestäni voit antaa miehelle mahdollisuuden, jos vain itse haluat nähdä vaivaa viittomankielen opettelussa. Ainahan on ihmisiä, jotka suhtautuvat ennakkoluuloisesti. Mielestäni ei kannata pohtia sitä mitä muut ajattelevat. Eikai sinulla ole mitään menetettävää, aina kannattaa yrittää!

    • hfnvjbb

      Tottakai voit seurustella ja kannatankin ajatusta luettuani sun tekstin :) Jos olet hänestä kiinnostunut, niin miksi ei? Viittomakielen opettelu vie tietysti aikaa ja vaivaa, mutta jos olet siihen valmis niin kannustan sua. Ei kannata miettiä, mitä muut ajattelevat. Niinkuin edellinen vastaaja sanoi, aina löytyy ihminen, joka ei juuri sitä sinun asiaa suvaitse. Sen takia ei kannata jättää elämättä.

    • Pysy kiinni elämässä

      Jos olet kiinnostunut hänestä niin kannatta sitä kiinni.Viittomakielen opettelu voi aluksi perusasioita joka helpompi muistaa ja helppo kuin loput myöhemmin "vaikeaita viittomamerkit".Eiköhän kyllä kuuro ymmärtäisi elekieltä ja myös on lukea huulilta jos hän osaa.Älä välitä mitä muut ajattelevat..Ei minäkään rupea miettiä jotta turhaan heidän takia ajattelevat.Ole itsesi ja mitä haluaisit vaikka hengailet hänen kanssaan tai jutella hänen kanssaan.Olin ollut ennen tapahtunut joka epäsuvaitsevaisuudet minun kohdata,mutta myöhemmin kohtasin tavalla ja lopettivat epäsuvaitsevaisuutta vähän jälkeen..Se on hyvä juttu.Kuulemma suomessa jo vähän yli jo puolet ihmiset suvaitsevaisuutta.Joskus ennakkoluuloisesti voi tulla jos meinaa näin.

    • Mietippäs...

      Minusta et vaikuta hirveän kypsältä ihmiseltä, jos mietit vain sitä, mitä muut sinusta ajattelisivat, jos seurustelisit kuuron kanssa. Mitä sitten? Ajattelitko noin vain hylätä kenties elämäsi ihanimman rakkaustarinan vain hänen äidinkielensä vuoksi? Minkälaisia ystäviä sinulla oikein on? Mistä tiedät, mitä ihmiset muutoinkin sinusta ajattelevat? Jos joku pitää sinua outona vain sen vuoksi, että seurustelet kuuron kanssa, kannattaa varmaan pohtia, mitä teet sellaisilla ihmisillä elämässäsi...

      Sen sijaan ymmärtäisin paremmin, jos olisit huolissasi siitä, miten opit viittomakieltä ja miten kommunikointinne jatkossa sujuu. Luultavasti ihan hyvin, jos sinulla on motivaatiota oppia kieltä.

    • Elämää....

      Yksi viittomakielinen tuttuni pyysi minua treffeille, mutta en lähtenyt. Varmasti meidän välillemme olisi syntynyt jotain, koska kemiat muuten toimivat. Mutta koen hankalana keskustelun. Kun kirjoitat yhtä lausetta, mieleen tulee 20 muuta lausetta. Turhauttavaa.
      Itse en miettinyt treffeistä kieltäytyessäni mitä muut ajattelisivat, jos tapailisin kuuroa.

      Jos olet ihastunut ja kiinnostunut ihmisestä, niin anna mennä. Mutta sinun panostuksesi on se, että alat opettelemaan hänen kieltään. Teette siitä yhteisen projektin. Hän varmasti auttaa sinua. :)
      Älä kävele onnesi ohi. Itse saatoin kävellä, mutta se on nyt jo myöhäistä...

    • Liev.kuulo vaurio

      Kuuleppas sinä kuuleva :) miksi käyttää kännykkää? Pieni lehtiö on paljon kätevämpi ja aika nopeasti kynällä kirjoittaa. Kuurotkin kyllä ymmärtävät puhetta jos saavat nähdä suun liikkeet. No ymmärrän kyllä ensitapaamisenne,joka tuli yllätyksenä. Jos mies on mukava ja ihana,niin ota omaksesi. Kuurous ei ole mikään este millekkään. Viittomkielenkin oppii. Katoppa iltalehden eilistä tietoa,siellä kerrottiin et jalaton ja kädetön mies,Nick Vujicis meni naimisiin raajallisen naisen kanssa. Ei rakkaus katso ulkoiseen,vaan sydämeen! Onnea teille,oikeesti!!!!

    • jos rakastaa

      Olen samaa mieltä, jos kemiat pelaavat ja pidätte toisistanne - niin mikä ettei.....

    • PööööööH

      Ellet ole ihan nuori neito, unohda ihana kuuro mies. Et ole hänen arvoisensa, koska pohdit asioita noin naiivista näkökulmista. Älä turhaan tuhlaa hänen aikaansa, vaan anna hänen löytää oikea naisensa, joka arvostaa häntä ympäristön reaktiota miettimättä.

    • 6plus3

      "Mitäs muut ajattelisivat minusta, kun seurustelisin kuuron kanssa...?"
      Jo tuo lause kertoo paljon. Ehkä parempi että unohdat koko jutun jos olet noin kypsymätön.

      • Tuollaisiakin asioita pohditaan. Ihmisillä on ennakkoluuloja ja niitä pohditaan, sekä omia ennakkoluuloja.
        Ihmisiä me olemme.


    • ei pinta liitäjä

      Sä ajattelet niin että sä olisit hänelle tekemässä jotain palvelusta...Jos hän on hyvä tyyppi niin ei jää sinkuksi kauan jos ei sitä halua. Hän on mies siinä kun muutkin, sinuna tekisin hänelle palveluksen ja pysy hänestä erossa, jos edes tämmösiä kysyt niin et ole tarpeeksi kypsä suhteeseen kenenkään kanssa.

    • "Kielikynnystä" on ihan hyvä pohtia. Täytyy muistaa että ette kuitenkaan ole yksin, vaikka seurustelisittekin. Ystävien keskuudessa kielikynnyksestä johtuen saattaa tilanteesta riippuen kumpikin tuntea itsensä ulkopuoliseksi ja se sattuu.
      Ennakkoluulot, joita pohdit eivät ole suuri ongelma. Useat niitä pohtivat.
      Molemmat voisitte avartaa toistenne maailmoita.
      Opettele viittomaan joka tapauksessa.
      Tiedän Norjassa järjestetyn kansainvälisen tilaisuuden kuuroille ja heidän läheisilleen ja eri kansallisuudet kykenivät viittomalla ymmärtämään toisiaan.
      Ajattele että jos on jokin suomalaisille täysin outo kieli, mutta kyseinen henkilö osaa viittomakielen, niin kuinka paljon se viittomakielen osaaminen antaa.
      Pitäisi melkein jo alakoulussa kaikkia lapsia opettaa viittomaan, sillä viittomakieli on meidän kolmas kotimainen kielemme ja samalla hyvin kansainvälinen kieli.

    • Syntymäkuuro akka

      Hei! Olen syntymäkuuro nainen ja naimisissa kuulevan miehen kanssa. Aluksi mieheni osasi vain hänen nimensä sormiaakkosia.Me olimme joutuneet kirjoittamaan lukuja papereita samalla olin opettanut viittomakieltä hänelle. Seurustelimme noin 9kk ja muutimme yhteen asumaan. Mieheni ei ajatellut mitään,mitä muut ajattelivat. Hän oli todella peloton.Olemme olleet yhdessä lähes 24.v. Tsemppiä sinulle ja mene rohkenemaan uuteen maailmaan!

    • Valitse jo elämäsi!

      Niin on tapahtunut monille, jotka eivät välittäneet muista kuin rakkaudesta ihmiseen, vaikka hän on vajavainen.
      Rakkaus on ihmeellinen.
      Mutta... miksi sinä suotta välität siitä, mitä muut ihmiset välittävät, että seurustelet kuuron/viittomakielisen kanssa? Se aloituksesi kertoi jo paljon...

    • onnentielle1

      Minäkin huomasin heti aluksi epäröintisi sen suhteen,mitä muut ajattelevat?
      Mitä ihmeen väliä sillä on,mitä muut ajattelevat,jos olet löytänyt sielunkumppanisi ja siltä todella sydämmessä tuntuu??
      Ja jos mielessä itää ajatus,että ne pienet vaikeudet on tehty voitettaviksi...

      Siitä vaan ja sanon että nautit matkasta....

    • kivaa..

      Tärkeintä on se mitä itse ajattelet !
      Tsemppiä minä toivon .

    • sinityttö

      Totta kai voit seurustella. Viittomakieli kannattaa toki opetella.Jos muuten hyvin synkkaa, niin eihän tuo ole este.

    • Ihanne

      poikaystävä!!!
      Voit huutaa "paineesi" pois ilman riitaa kun pidät huolen ettei lue "huulilta"
      (Kuuleva hermostuisi ja riita selviö...sinä vältät tämän)

    • suhde rikkautena

      Älä ajattele, mitä muut ajattelevat vaan ajattele mitä itse tunnet! Se kuitenkin on oma elämäsi ja sinun oma suhteesi! Ota suhteesi häneen rikkautena älä mieti Itsellenikään ei edes mieleeni tullut kysyä keneltäkään, mitä toiset ajattelee, kUn aloin seurustella itseäni 14 -vuotta vanhemman pyörätuolilla liikkuvan miehen kanssa. :)

    • Onnea matkaan

      Kommentoin vain pelkän otsikon ja ensimmäisen kappaleen luettuani.

      Eiköhän se ole aika iso plussa, että mies puhuu käsillään.

    • Minäkin kuuro nainen

      Kävin yhdessä chatissa ja aloin tutustumaan yhteen mukavaan kuulevaan miehen sähkö postin sekä myös skypen kautta. Ihastuttiin ja suunniteltiin tapaamista. Ilman selitystä hän katkaisi kaiken yhteyden noin vain.
      On vaikea ymmärtää tälläistä asennetta.Nostan hattua sille miehelle joka otti
      rohkeasti kuuron naisen elämän kumppanikseen.
      Minäkin halusin kuulevan miehen ystäväkseni.

      Tsemppiä nimimerkkille: 24 v naiselle

    • Jotain hyvääkin

      Ei tuosta mitään tule. Ei tule sentakia koska et voi miehellesi nalkuttaa kun hän ei mitään kuule, se alkaa sinua niin paljon vittutamaan että ero tulee. Ota kuuleva mies, hänelle voi nalkuttaa aamusta iltaan.

      • mozzarelli

        Viittomalla voi nalkuttaa...


    • opetus no:1

      Neuvoisin aloittajaa huutamaan minkä palkeista lähtee, jos hän kuulee musiikin, melko varmasti hän myös kuulee kovan huudon. Myös yksinkertaistaminen auttaa asiaa, esimerkiksi: OLLA USEIN TÄÄLLÄ, MUSIIKKI HYVÄÄ, NIMENI KYLLIKKI.
      Myös visualisoinnista on apua, esimerkiksi kun haluat sanoa: MITÄ JUOMME, otat kasvoilesi humalaisen ilmeen ja teet käsilläsi liikeitä ikään kuin sinulla olisi pullo käsissäsi ja joisit siitä.
      Jos et muuten saa kontaktia, tee jostain paperista suppilon mallinen taitos ja huuda siihen samalla voimakkaasti elehtien.

      • lkxcjsozj

        Repesin opetus no:1:selle :D mutta öö samaa mieltä kuin moni muukin täällä, parempi että unohdat sen miehen jos ajattelet noin lapsellisesti "iix, mitähän muut kelaa musta jos seurustelen KUURON kanssa??? " Aika helvetin alentavaa kuuroa ihmistä kohtaan, kuin hän olisi jotenkin vähempiarvoinen kuin muut. :D Itsellenihän kuurous ei sinänsä olisi ongelma mutta kommunikaatio kyllä olisi... Minusta tuntuisi tyhmältä kirjoittaa paperille/kännykkään viestejä kun helpompaa olisi avata suu ja sanoa asia. Muutenkin musiikki on minulle todella tärkeä asia elämässä ja olisi tylsää, jos en voisi keskustella siitä poikaystäväni kanssa (ja kuunnella musiikkia.)

        En siis tarkoita morkata kuuroja, he ovat ihan ihmisiä siinä missä muutkin. Itse en vain pystyisi seurustella jos en voisi kommunikoida puhumalla.


    • meevaan

      Jotkut pohtivat mitä muut ajattelevat. itse en kuulu niihin, teen niinkun itse haluan.. ja olen kyllä siks ehkä kuullut juorujakin ittestäni,jotka eivät pidä paikkansa. Kai sitä sitten on tollasta kun tekee niinkun ite haluaa eikä kiinnosta muitten mielipiteet.. eikä tätä ole ollut vain nuorena.. vaan myös ihan tässä kolmenkympin tietämillä.. Itse jos ihastuisin, ei olisi kyllä väliä .. antaisin mennä vaan!

    • 1+1= ++

      Hei!
      Ei henk. koht. kokemuksia. Läheltä seurannut, aivan ihanna viittomakieltä, rakastuneita olivat. Kehon kieli, merkittävä. Onnea sinulle !

    • Antiburn

      Älä kysele tuollaisia...anna mennä vaan jos sulla hyvä fiilis

      Terv: Kuuro mies

    • Arvaanko kuka?

      Alkaako nimi S:llä?

    • ex-viittomakielinen

      Pienellä (suurella) varauksella suosittelisin. Kieli ja kulttuuriraja on korkea ja vaikeasti ylitettävä. Vakuuta, että tiedän, mistä puhun.

    • norriimat

      Anna palaa!
      Voit menettää paljon,jos et edes yritä.
      Aistivammaisilla (mikä sanahirviö?) on usen erittäin lämmin sydän. Ja empatiataitoja,joita "normaaleilla" ei ole.
      Itse olen katunut,etten aikanaan jatkanut suhdetta erään kuuron miehen kanssa.
      hän oli kertakaikkiaan ihana,jopa sängyssä!
      Mutta nuori olin ja tyhmä!

    • haluun tietää!

      No alkoiko tuon miehen nimi "ässällä"?

    • omasta kokemuksesta voin sanoa niin että harvat ihmiset viihtyvät kuurojen kanssa.koska kuulevan kanssa on helpompaa.itse laitetta kantavana olen huomannut monen laista.se on vamma joka ei näy päällepäin ja joka voi tulla hyvin helposti tulla kelle vaan.rohkeasti vaan esim seurustelemaan.ite anakin menen ja kuljen reippaasti,eikä siitä ainakaan kannata välittää mitä joku sanoo.

      • juhvi

        oletko koskaan nähnyt kuurojen ja tai kuuromykkien riitelrvän keskenään?
        Ihan samanlaisia he ovat tunteiltaan. Kädet vain käyvät välillä runsaammin.


    • juhvi

      En tiedä, onko ja kuinka paljon viittomakieli on kansainvälisenä kielenä, mutta voisin kyllä kuvitella sen vaikkapa linngvin esperantona t. morseaakkosina.

    • tavis_silti

      Viittomakieli EI OLE kansainvälinen kieli. Kuinka joku voi kuvitella edes niin? Miettikää asiaa sitä kautta että miten olisi mahdollista että kuurot ympäri maailmaa olisivat alkaneet sattumalta käyttää samoja viittomia?
      Tietämättömyys ärsyttää toisinaan...

    • Sa%Be

      Kesäterkkui S:lle. Oot edelleen niin namu, että söisin sinut, jos olisit nyt tuossa!

    • lkdgjzks

      oho, tämä olikin vanha ketju x) nou kän duu!

    • Erilaisuu on rikkaus

      Mun mielestä ei siinä ole mitään vikaa jo seurustelisi kuuron kanssa pitäisi vaan tosiaan opetella se viittoma kieli
      kyllä jos sulla viksut vanhemmat sukulaiset tuttavat ja ystävät muut tutut niin hyväksyy sen että on kuuro jos on muuten mukava ihminen ja asiat toimivat. Kuurot ihmiset voivat olla vaikka kuinka mukavia vaikka eivät kuulekkaan.
      täällä:
      On ainaki ollut viittomakielen kursseja:
      http://www.tk-opisto.fi/
      katso löytyykö sellaista nyt

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe