Kovakuoriaisia sisätiloissa.

Naapurisi

Asun vuokralla, ja olen juuri muuttamassa pois (onneksi). Kauhukseni olen havainnut pieniä kovakuoriaisia muuttolaatikoiden pakkaamisen yhteydessä, keittiössä, olohuoneessa ja koirani juomakupissa.

Mieleeni tuli että noin puoli vuotta sitten löysin myös jonkinlaisia toukkia yhdestä lipaston laatikosta.

Tutkin kuvia ja luulen että kyseessä on turkiskuoriainen.
Outoa kyllä että vaatekaapistani en ole sitä löytänyt.

Voisitteko olla ystävällisiä ja kertoa vinkkejä miten se ei leviä uuteen asuntooni? Ajattelin ilmoittaa isännöitsijälle vasta kun olen muuttanut pois, sillä minulla ei ole kotivakuutusta, ja jos tuholaistorjunta joudutaan tekemään koko kerrostaloon, niin jösses !

Muissa asunnoissa ei ole koskaan ollut kyseistä kaveria, elikkä ilmeisesti kuoriainen on vaivannut tässä talossa jo pitkään, kun sehän leviää ilmastointikanavien kautta.

39

10483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokramestari

      En aivan ymmärrä, miten kotivakuutus ja tuholaistorjunta liittyvät yhteen? Jos yhtiö tekee talossa tai asunnossa tuholaistorjunnan, niin yhtiö sen maksaa. Yleensä tosiaan koko talo pitää myrkyttää, ei niitä ole pelkästään yhdessä asunnossa.

      Jottei se leviäisi uuteen asuntoosi, kannattaisi torjunta tehdä vanhassa talossasi. Muuten voi hyvinkin olla, että uudet naapurisi kiittävät sinua iloisesti muutaman kuukauden kuluttua kun olet levittänyt ne toiseen taloon :-)

    • 1+1=2

      Deltametriiniä ULV-sumutuksena! Tapa kaiken kaikkialla ludetta lukuun ottamatta. Ludetta vastaan täytyy sotia enemmän. Minun asunnosta häädettiin vaatekoit tuolla mainitulla menetelmällä, kun omat konstit eivät auttaneet. Koit tarvii kaksi myrkytyskertaa, koska munat eivät myrkkyyn kuole. Pitää siis odottaa, parisen viikoa, että ovat kuoriutuneet. Googleta deltametriini ja ULV-sumutus.

      Taloyhtiö maksaa. Älä aikaile avun pyytämisessä.

      • 1+1=2

        Kirjoitusvirhe ja sen oikaisu:
        "Tappaa kaiken kaikkialla ludetta lukuun ottamatta."


    • Hyi...kääks

      Kerrot äkkiä taloyhtiölle, että asia saadaan hoidettua. Mitkään kotivakuutukset ei tuholaisia kata ja taloyhtiö on varmasti myrkyttämässä ihan omaan piikkiinsä. Nuo turkiskuoriaiset pitää saada tuhottua, muuten koko Suomi on täynnä niitä. Muistaakseni niihin tehoaa vain tolkuton pakkanen (oliko -20 astetta) muutaman tunnin ajan, tai tulikuuma sauna USEAN tunnin ajan...eli myrkytys on varmasti ainoa vaihtoehto, koska et mitenkään saa kaikkia vaatteitasi saunotettua tarpeeksi ilmavasti ja tarpeeksi kuumassa.

      Enkä usko että kukaan sua syyttää...aloita sillä, että "kuka PRKL on tuonut turkiskuoriaisia tähän kiinteistöön? Kuka korvaa jos multa on mennyt liinavaatteita tai vaatteita?"

    • kuka maksaa

      Minä en ymmärrä kuoriaisista mitään, mutta en myöskään sitä ajattelumallia, joka vuokralaisten keskuudessa melko yleisesti näyttää vallitsevan. Nimittäin tätä, "pitääkö minun itse maksaa, jos jotain mene rikki tai jotain korvattavaa tapahtuu".
      Jos jossain on sellainen maksuautomaatti, mistä korvataan erinäisiä asioita, niin kertokaa se muillekkin.

      • Älä puhu

        Vuokralainen maksaa laskut, kun ei muuta voi.

        Oot varmaan itekin moneen kertaan havainnut, et mitä vauraammasta
        ihmisestä on kysymys, niin sitä kitsaampi se on, koska sillä tavalla
        sitä rikkautta kerätään, ettei mistään oltaisi valmiit maksamaan mitään.

        No, jos osaketalo, kaikki huoneistot myrkytetään, ensimmäisenä asukkaat
        sanoo, et ei me ainakaan makseta, kun ei niitä meillä edes ollut.

        Vuokralainen viimekädessä maksaa vuokrassa kaikki myrkytyskulut,
        ja muut kulut, vuokrataloyhtiön voitot ei vähene myrkyryksistä.

        Ei sinun kannata ylimielinen olla vuokratalon kuoriaisista,
        niitä on samanverran omistusasunnoissa,
        s-kaupasta äitis kantaa vehnäjauhoja ja leipoo sulle pullaa, jota syöt
        kuoriaistoukkineen.


      • Anonyymi

        Yhteiskunnan vastulla on maksaa meille kaikki, verovaroista. Se opetettiin minulle koulussa n. 17 v. sitten!


    • kotimaisia turkiskuoriaisia ei saa -20 asteessakaan tapettua mitenkään. Tosin nuo kuoriaiset eivät taineet olla kotimaista mallia.

    • nam nam

      Asun vanhas sa ok-talossa täällä ravaa erilaisia kuoriasia vuoden mittaan monenlaista.... ei ole ainakaan minua haitanneet paitsi se yksi joka putosi suuhun .

    • vanhat talot....

      Turkiskuoriaiset, niin kuin sokeritoukatkin, ovat ymmärtääkseni aika tavallisia vanhoissa taloissa. Niitä ei saa poistettua muuten, kuin myrkyttämällä koko talo. Siitä taloyhtiöt harvemmin innostuvat, koska silloin pitää taloyhtiöstä saada kaikki eläimet ja lapset pois tietyksi ajaksi. Se on aikamoinen homma.

      Turkiskuoriaisen toukat ovat niitä, jotka syövät vaatteita, ja toukat yleensä pesiytyvät vaatekasoihin pimeisiin vaatekaappeihin. Niitä on vaikea löytää. AIkuinen kuoriainen ei ilmeisesti syö mitään. En sitten tiedä, kuinka se on mahdollista. :D (http://www.hel.fi/hki/ymk/fi/Asuminen ja terveys/Sis_tilojen tuholaiset/Tekstiilituholaisia) Yleensä turkiskuoriaisia on enemmän niissä asunnoissa, joissa ei siivota kunnolla, eli hyvä tapa vähentää niiden määrää, on pitää kämppä siistinä. Eroon niistä ei kyllä myrkyttämättä pääse.

      Muutin juuri asunnosta, jossa oli hinkalokuoriaisia joka paikassa, eivätkä seuranneet perässä. Turkiaskuoriaisiakaan en ole nähnyt. Tosin hommauduin eroon kaikista kuivaruuista ja turhista vaatteista ja muista tekstiileistä. Uudessa paikassa kaikki tekstiilit menivät ensimmäisenä pesuun. En tiedä, miten helposti nuo siirtyvät vaatteiden mukana paikasta toiseen, mutta kokemukseni mukaan eivät kovin vilkkaasti. Todennäköisesti, jos niitä on uudessakin asunnossani, niitä on jo ollut siellä.

    • madon valtaama

      Ei niitä turkiskuoriaisia aleta kovin helpolla myrkyttämään. Jos oikein kovasti valitat, isännöitsijä voi suihkaista Baygonia nurkkiisi ja se on siinä. Vanhojen talojen rakennusmateriaalit ovat toukille parasta ravintoa, vaatteet vasta kakkosena, jos muutat 70-luvulla tehtyyn tai sitä uudempaan taloon niin eivät ne siellä hengissä säily kauaa. Ihmisten vaatteet ovat suurimmaksi osaksi keinokuitua, joten eivät ne niillä elä. Jos sinulla on turkkeja tai villaa voit pitää niitä pakkasessa tai parvekkeella jonkun aikaa. Miettikääpä kuinka paljon ihmiset muuttavat uusien ja vanhojen talojen välillä, ja silti turkiskuoriaisia on aina vaan vanhoissa taloissa.

      • vbbghghhhg

        No meiltä ainakin löytyi sisään muutettaessa liiankin hyvinvoipia toukkia. Ainoana ravinnontuottajana oli siis betoni, maali ja pöly ja lastulevy ja ruuanmurut. talo 80-luvun. onnex myrkytykseen suostuttiin, ja myöskin tehos. Kämppä sit myrkytettiin tietty kahdesti. Ainakin tuo on tuo maali näkyny maistuvan.


    • Vanha kallio.

      Kalliossa ovat suoranainen vitsaus, ketuttaa asua täällä vanhassa talossa, kun äänieristys on mitätön ja kuoriaisia paljon, paljon.

      • Bugmaster

        Kyllähän taitaa koko Helsinki olla turkiskuoriaisia täynnä. Ainakin Punavuoressa, Ruskeasuolla ja Meilahdessa 30 ja 50-luvun taloissa asuessa noita on ollut, Tuttavilla Kalliossa ja Lauttasaaressa noita on myös ollut. Itsellä ei vaatteissa tai muissakaan tavaroissa noita ollut, kun ilmeisesti talojen rakenteissa on riittävän hyvät oltavat. Arvoasuntojen puiset välipohjat ja turve/rakennusjäte eristeet.

        EI noihin isännöitsijät ole mitenkään reagoinut kun olen joskus asiasta ilmoittanut. Ilmeisesti noista on mahdoton päästä eroon räjäyttämättä koko taloa maan tasalle.

        Eroon noista pääsin kun muutin landelle. Kävin läpi kaikki muuttotavarat pois muuttaessa elukoiden varalta ja pakkasin tavarat teipillä suljettuihin pusseihin ja laatikoihin, ettei joku elukka pääse salamatkustajaksi ja tavarat varmuuden vuoksi pesukoneen tai pakkasen kautta uuteen asuntoon.


    • järki käteen

      Alottajan ajatus ilmoittaa isännöitsijälle pois muuton jälkeen on täysin järjetön.
      Mieti nyt onneton vielä uudestaan. Ilmoittamalla isännöitsijälle ilmoitat samalla osoitteen mihin kaikki asiaa koskevat laskut saa lähettää. Tässä ilmainen neuvo:
      nyt unohdat kaikki älyttömät universaalit oikeudenmukaisuus ajatukset mitä täällä netissäkin kokoajan viljellään ja pidät suusi kiinni koko asiasta. Kerroppa vaan asiasta niin koko talon myrkytys luultavasti on vain pieni osa ongelmaasi, eiköhän sitä löydy helpostikkin talosta joku pipipää tai pari joka vaatii korvausta koko tuhoutuneesta omaisuudestaan.

      • Joskus isäntä

        Ei tuossa vuokralaisella ole mitään riskiä. Myrkytys kuuluu taloyhtiölle, joka sen myös maksaa. Ammattilainen pitää saada paikalle niin pian kuin suinkin. Pientalossa noita kaupasta ostettavia myrkkyjä voi kokeilla, mutta kerrostalossa laajuus on sitä luokkaa, ettei ongelmalle yksin voi mitään. Kumma kun on yhteensä miljoonien omaisuus toukkien valtaamana eikä saada edes tuholaistorjujaa paikalle.


    • vilu2

      tuolla helsinkin vanhan vuosaaren kerros talois kuhisee matoja onko ne sit jauho sellasii ku en oo bioloogi

    • Oletko varma että on turkiskuoriaisia? Aika yleisesti tulee kuoriaisia jauhojen ja ryynien mukana (en muista nimeä),ovat vaarattomia mutta kiusallisia. Häviävät kun hävittää kaiken avatun ruuan ja suihkuttaa komerot ja kaapit kahden viikon välein. Se on sen kuoriaisen elinkierto. Täällä maalla saa ohjeita terveystarkastajalta,vein hänelle näytiksi yhden ötökän ja hetken tutkittuaan antoi ohjeet hävitykseen.

    • ....................
    • jovain

      Siellä hesassa on ihmiset siivottomia sikoja. Kaikki sokeritoukat sun muut johttuu siitä siivottomuudesta ja uusavuttomuudesta. Jopa naisten päässä saattaa olla matoja siis pesemättömissä hiuksissa.

    • 716716

      Olivatko sellaisia mustia, joissa harmaa" raita "keskellä? Lentävätkin välillä ja jättävät jälkeensä toukkien kuoria, rusehtavia? Meillä niitä oli muutama tuossa vajaa vuosi sitten, mutta teimme normaalia perusteellisemman siivouksen käymällä kunnolla läpi kaikki kaapit ym.. Nehän syövät kaikkea eloperäistä jätettä, joten tosiaan isompi siivous kaikkien paikkojen läpikäynnillä on paikallaan. Ei ole näkynyt enää, vaikka ne ilmeisesti olivat huoneistossa ennen muuttoamme tähän.

      Muuttoa ennen tuuleta ja ravista, taikka pakasta kaikki tekstiilit, ja imuroi sekä pyyhi kaikki pinnat. Sitten pakkaa tavarat.

    • gyhnjumk,l

      Pah, pah, pah, pah.

      Sitkeällä Raidin ja Baygonin sumuttelulla hävitin nämä. Samalla hävisi sokeritoukatkin kylppäristä :D

      Käyt jalkalistat, kaappien alaosat ja kaikki tällaiset läpi kerran viikossa myrkyllä, kyllä ne kuolee.

    • weeti...

      Asutko vanhassa kerrostalossa kalliossa? Asuin siellä ja kuoriaiset oli sietämätön haitta, huonon äänieristyksen lisäksi. Oli pakko muuttaa pois ja uudempaan taloon, näin ongelmat helpottivat.

    • sellaista seeeeeeeee

      Syöpäläiset valtaa asunnot kun ei saa enää mistän kunnon myrkkyjä. Huono juttu kun se DDT kiellettiin.

    • Sokeritoukat

      Sokeritoukat!

      Huomasin kolme viikkoa sitten lauantaiaamuna, kun laitoin valot keittiöön kolme sokeritoukkaa luikertelevan lattialla. Hyi kun alkoi inhottaa.
      Maanantaina ilmoitin Isännöitsijälle ja hän lähetti huoltoliikkeen miehen tuomaan myrkkyä. Ensimmäinen suihkepullo meni aika äkkiä. Toukkia näkyi kuolleena lattialla useita.
      Pyysin Isännöitsijältä toisen suihkepullon ja olen suihkutellut. Yhtenä päivänä näin hellalla yhden sokeritoukan ja lattialla useita pieniä sokeritoukkia.
      Mitä nyt pitäisi niiden eteen tehdä? Pitäisikö soittaa terveystarkastajalle?
      Asun kerrostalossa.

    • rekisteröitymätön**

      Rauhoittukaa hyvät ihmiset! Ei yksi tai kaksi toukkaa tai kuoriaista ole mikään ongelma! Todella ylimitoitettuja ja hysteerisiä toimenpiteitä suunnitellaan aivan tyhjän takia.... pikkuisen vieraannuttu luonnosta, sanoisin.

      Turkiskuoriaiset saa pidettyä kurissa kun siivoaa säännöllisesti ja sokeritoukista ei ole mitään haittaa. (Iso määrä sokeritoukkia voi viitata kosteusvaurioon - ne viihtyvät kosteassa ja syövät esim. levä- ja sienikasvustoa hilseen ja muun kuivemman orgaanisen aineksen ohessa, joten kannattaisi myrkytyksen sijaan tilata kosteusmittaus, mikäli niitä alkaa koko ajan pyöriä jaloissa) Toki, jos säilytät kosteissa tiloissa vanhoja, tärkkelysliimalla sidottuja kirjoja tai pergamentteja, voivat sokeritoukat olla oikeasti tuhoeläimiä, mutta normaalissa nykyasunnossa ei ole mitään niitä kiinnostavaa tuhottavaa. Ne eivät sotke paikkoja (päinvastoin, syövät eloperäisiä aineita pois nurkista), eivätkä levitä tauteja. Antakaa niiden vipeltää. Tuholaisyhtiöt toki mainostavat niitä tuholaisina, koska saavat rahaa ötökkäkammoisilta ihmisiltä...

      Nykyään haluttaisiin niin kovasti pitää se luonto tiukasti hallinnassa ja omassa lokerossaan, mutta tosiasia on, että pikkuotuksia nyt vaan on kaikkialla, enemmän tai vähemmän ja niiden täydellinen poistaminen meidän "reviiriltämme" on utopistinen ajatus. Idea onkin, ei suinkaan täystuho, vaan niiden pitäminen hallinnassa. Se, että ymmärtää asian, eikä saa halvausta muutamasta ötökästä, antaa mielenrauhaa.


      Siis: sokeritoukista ei tarvitse välittää. Muiden kohdalla toimi seuraavasti:


      Turkiskuoriaiset voivat tehdä tuhoja pitkään säilytetyissä (villa)vaatteissa ja ne tykkäävät erityisesti, jos ne vaatteet laittaa likaisina säilytykseen. Vaatevarastojen säännöllinen tarkastus, imurointi ja tuuletus ja vaikka punaseetrin tai laventelin lisääminen vaatekomeroon vähentävät kummasti niiden kiinnostusta. Arvokkaat eläinperäistä proteiinia sisältävät vaatteet (turkit, villapaidat, silkkihuivit, höyhenpuuhkat) kannattaa säilyttää ilmatiiviissä suojassa. Vakuumipakkaukset ovat hyviä. Pahaa infestaatiota hoidettaessa ilmaan suihkutettavaa myrkkyä tehokkaampi on pitkävaikutteinen ryömintämyrkky (esim Baygon) , jota laitetaan listojen alle ja muihin kapeisiin koloihin. Suursiivous, vaatteiden pesu ja pakastus ovat kotikonstit , jos turkiskuoriaisia on kiusaksi asti. Ja sitten vaan pidetään kanta kurissa.

      Ruokakaappiin voi iskeä moniakin ötyköitä. Usein kuoriaisia, mutta myös esim. koisia. Kuiva-aineet ja niiden pakkaukset joko hävitetään tai pakastetaan (nykyään usein ensimmäistä, säästäväisempinä aikoina jälkimmäistä). Kaapit tyhjennetään ja siivotaan huolellisesti, jatkossa kuiva-aineet voi säilyttää tiiviissä rasioissa. Ruokaan ihastuneita ötykäitä tulee ulkoa, ruoka-aineiden mukana kaupasta, naapurista ilmastointihormeja pitkin, eli niitä ei voi parhaallakaan taloudenpidolla aina välttää. Mutta sama pätee kuin muussakin - tarkastamalla ruoka-aineet ja hyllyt säännöllisesti ja huolehtimalla siisteydestä kanta ei pääse kasvamaan. Ennenkuin viskaa ehkä kuoriaispitoisia riisejä yms. roskiin kannattaa muistaa, että ruuassa on AINA hyönteisen osia ja muuta vastavaa. Asiasta on olemassa tietyt raja-arvot, joita esim. jauhot eivät saa ylittää, muistaisin, että jotain kymmenen hyönteisen osaa/100g tms. on vielä ihan kauppakelpoista tavaraa. Ei siihen kuole. Hyönteiset ovat proteiinipitoisia ja niissä on paljon hyvänlaatuisia rasvahappoja.

      • Anonyymi

        KIITOS VIESTISTÄ,OLET TODELLA JÄRKEVÄ IHMINEN, TOUKKAKIN KUULUU LUONTOON. MINULLAKIN ON TURKISHÄRÖJÄ , SIIVOAN ALATI ,MUTTA AINA NIITÄ TULEE LISÄÄ ONNEKSI EI KIUSAKSI ASTI.KÄYN SIENIMETSÄLLÄ JA SANON TUTUILLE EI MADOT HAITTAA, MAUKKAAMPIA ON TATIT......


    • Punasetri palikoita tai palloja komeroihin niin otukset kirmaa ulos vilkkaasti ulos, kenties naapuriin.

      • ötökkäin

        mistä saa punasetriä? pienen pinet koppakuoriaiset ilmentyyneet koloistaan...


    • hghg

      Saattaa olla ennemmin IHRAKUORIAINEN, joka muistuttaa ulkonäöltään turkiskuoriaista.

    • Muista imurinpussi

      Turkiskuoriaisia lentelee kohta tuolla pihalla.
      Ne tulee sitten sisälle ja munivat otollisille alustoille.(ilmastointihormeista, ikkunoista)
      Joista sitten tulee toukkia jne.

      MUISTA TYHJENTÄÄ IMURIPUSSIKIN.

    • Apua!

      Entäs rotat? Mulla täällä koko ajan on rottien jyrsintää toisella puolella seinää.

    • Järkeekövaikö eikö

      Auttaako punaseetri Oikeasti, vai nauraako puupalojen myyjä partaansa kun ihmiset ostaa pieniä puunpalasia törkyhinnalla kuvitellen niillä olevan jotain taikavoimaa?

      • Anonyymi

        Mulla taikavoima auttanut jo kolme viikkoa. Ei ole punaseetrin tuoksun jälkeen turkiskuoriaisia tullut yhden yhtä vastaan, sitä ennen joka päivä. Oon neljä pulloa öljyä listoihin laittanut ja lopun elämäksi jätän 18 punaseetripalikkaa kotiini. Eikä palikat maksa mitään, 6kpl on 8.90e eli en kutsuisi kalliiksi.


    • aaarggh

      Seetri auttaa koihin, kuulemma. Raidi tms. toukkiin ja kuoriaisiin.

    • toivotontilanne

      Tietääkö joku miten pääsee kirpuista lopullisesti eroon?

      uudessa asunnossa on edellisten asukkaiden jäljiltä koirankirppuja jotka purevat joka yö! Mikään myrkytys ei ole toiminut, ei raid, sitruuna, valkosipuli, lattioiden pesu. Millä todennäköisyydellä kirput siirtyvät uuteen asuntoon? mitä tehdä vaatteille riittääkö pesu vai kestävätkö kirput pesunkin?

      • kukavastuussa

        Tällainen kokemus siis Vuosaaresta uudelta alueelta ja uudesta aso-asunnosta, yhdessä vanhemmassa lähiseudun asunnossa myös muurahaisia mutta jos pitää valita niin mieluummin muurahaiset kuin purevat kirput!


      • töitä ja tuskaa

        Taitaa olla kysymyksessä ruskea koiranpunkki, joiden hävittämien asunnosta on hankalaa. Tällä punkilla on monta muotoa nymfistä lähtien ja tarvitsevat ihmisen verta kasvamiseen ja lisääntymiseen. Nämä punkit elävät joka paikassa - vaatteiden saumoissakin ja aiheuttavat paukamia, joiden paraneminen kestää monta viikkoa. Tarttuvat ihmiseen myös, jos vieraillaan koiraperheissä, eli sellaisissa, joille punkit eivät aiheuta iho-oireita ja he eivät tiedosta punkkiongelmaa.


      • Riisihärö tumma 3mm
        töitä ja tuskaa kirjoitti:

        Taitaa olla kysymyksessä ruskea koiranpunkki, joiden hävittämien asunnosta on hankalaa. Tällä punkilla on monta muotoa nymfistä lähtien ja tarvitsevat ihmisen verta kasvamiseen ja lisääntymiseen. Nämä punkit elävät joka paikassa - vaatteiden saumoissakin ja aiheuttavat paukamia, joiden paraneminen kestää monta viikkoa. Tarttuvat ihmiseen myös, jos vieraillaan koiraperheissä, eli sellaisissa, joille punkit eivät aiheuta iho-oireita ja he eivät tiedosta punkkiongelmaa.

        Riisihärö pituus 3mm laiha musta-ruskea kuoriainen (naiselle, nuppineulanpään
        pituinen 3mm)

        Turkiskuoriainen pituus 8mm (nastan kannan pituus 8mm)

        Kaupunkin vuokratalossa (kerrostalo) minulla on ollut vuosia riisihäröä,
        uskoakseni niitä on useissa asunnoissa, joten ei niistä pysyvästi
        tahdo eroon päästä, lempijauho on vehnäjauho.

        Jos alottaja koita on jostain löytänyt, niitä ei kannattaisi mukanaan muuttaa.
        Uskon niiden olleen riisihäröjä, koska koirankupissakin viihtyy.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4964
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3257
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1395
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1235
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      71
      929
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe