Mahtavat reput reissaajilla

kalorikiitäjä

Oikeastaan tämä aihe pulpahti Aasian matkan aikana muutamankin kerran mieleen koska paikalliset ottivat aiheen esille ja itsekin siitä kiinnostuin.
Mitä ihmettä reppumatkaajat kuljettavat rinkoissaan kun ne ovat yleensä niin älyttömän isot? Jouduin itse selittämään muutaman kerran, koska oma reppuni painoi 5,5kg ja aina kysyttiin missä loput tavarani ovat. Itse en kanna 20kg reppua edes talvisella vaelluksella ja siinä on kaikkea ruuasta untuvavaatteisiin.

Mitä siis repuissanne on? Koko omaisuus? Mitä ihmettä tropiikissa voi niin
paljon tarvita?

7

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reppuilija

      En tiedä muista, mutta minä ainakin kantelen repussa pieniä kiviä jotta saan tarvittavat 20 kiloa täyteen. Joillain lentoyhtiöllä saa laittaa ruumaan 23 kiloa. Sitä varten mulla on käsimatkatavararepussa ylimääräinen 3 kilon hiekkasäkki. Sen voi nopeasti kentällä sujauttaa matkatavaroihin. Reppukin on kivempi ahtaassa lentokoneessa kun se painaa vähemmän.

    • on joint

      Reppureissaajat elvistelee sillä miten näkevät paljon muuta kuin turismin pilaamia paikkoja, mutta eivät uskalla reissuun ilman kaikkea mukavuuksiaan. On todella mukavampi katsella neitseellisiä paikkoja kun ei tarvitse osallistua paikallisten kurjuuteen. Suurin ongelma voi olla se, että ei saa kännykkää tai läppäriä lataukseen eikä näin kertoa kavereille miten turmeltumattomassa paikassa ollaan.

    • passi_ja_hammasharja

      Suoraan sanoen mäkin olen ihmetellyt samaa. Pitää silti muistaa, että Aasiassa on tosi erilaisia paikkoja, yhdessä riittää lipilapit ja toisessa tarviit villapipon ja vaelluskengät jne. Eli jos pitkään ja laajasti matkassa, niin erilaisia tavaroita näemmä tarvii.

      Homma on toinen jos kiertää esim. vaan kaakkois-aasiaa, siinähän menee vaikka uikkarit päällä ja passi kädessä koko matkan.

    • paljoksi

      Meitä oli kolmen hengen porukka kun käytiin ja minä sain kommentin "tuollako yrität pärjätä" -kommentin kun nähtiin lentoasemalla. Minun reppu painoi 6 kg ja kavereilla 20kg ja 22 kg.
      Oli paljon mukavampaa kantaa pientä reppua kuin hikoilla ja yrittää tunkea kamelin kuormaa liikennevälineissä. En minäkään ymmärrä tarvetta roudata kaikkia mukavuusvälineitä reissun päälle.

      • Samaa mieltä joo

        Joku vuosi sitten lähdin Thaimaahan ja pikkureissuille siihen naapurimaihin kolmeksi kuukaudeksi, reppu painoi lähtiessä n. 4 kg. Tosi hyvin pärjäsin, takaisintullessa olin ostanut pikku matkalaukun tuliaisia varten, mutta vasta loppuvaiheessa.


    • reissulassi

      Kyllä meitä reppureissaajia löytyy joka lähtöön, tähänkin ketjuun on kirjoittanut koko joukko reissareita jotka kilpailevat siitä kuka on hurjin reissaaja ja matkustaa vähimmillä tavaroilla. Itsellä valokuvauksen harrastajana kulkee jo 5-7 kiloa elektroniikkaa mukana. Siihen kun lisätään erilaisa vaatetuksia erilaisiin oloihin, niin kyllä siinä reilust toisen kymmenen puolelle päästäää, mutta minä olenkin kermaperse.

    • 13 kg

      Mulla rinkka on painanut n. 10 kg reissun aikana, tyhjänä se taitaa olla 1,8 kg.

      Mukana muutama t-paita, muutama alusvaatekerta, pitkähihainen paita, pitkät housut, hellemekko, parit bikinit, pari saronkia, pashmina, silkkimakuupussi, pari pokkaria, kamera, känny, ipod laturit em. vehkeisiin, jonkinmoinen pieni matka-apteekki, pinsetit, pikkusakset, pieni fikkari, pari pientä lukkoa, fläbärit/sanukit, kuoritakki, ohut fleecetakki, aurinkorasva aloeverageeli.

      Haluan puhdasta vaatetta päälle, kai sitä vois mennä niin et toiset päällä, toiset pesussa, mutta ei oo mun juttu. Meikit yms. kosmetiikka jää kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe