Valokuvaamisesta kysyttävää

Kulttuurinautintoja

Hei kaikki,

Namaste!

Olen käynyt siellä New Delhin kaatopaikan läheisyydessä ottamassa ihan pirun mahtavia valokuvia kun siellä jengi tonkii jätettä, mutta kun tulee auringonlasku, niin se aurinko jää talojen taakse eikä saa hyvää kuvaa. Kiinnostaisi nimenomaan saada auringonlaskun kautta fiilistä valokuvaan. Namaste!

Tietääkö joku palstalainen missä saa parempia kuvia ihmisistä jotka kerää jätteitä? Kiinnostaisi tietää joku kaupnki jossa voisi vaikka parvekkeelta kuvata ihmishätää. Myös saastunut joki käy, jos on tarpeeksi musta.

Onko kokemuksia?

Namaste kaikille!

15

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ??

      Hei oikeesti, tee palvelus ja mee sinne hoitoon takasin että saat pian ton lääkityksen kuntoon..

    • joonas intiasta

      Ootko käynyt siellä juna-asemalla? Bussilla 54 pääsee sinne juna-aseman taakse. Siellä on se porukka joka syö jätteitä ja siellä saa siis aivan mahtavia valokuvia! Kerran onnisti, ja sain pitalisen valokuvaan kun se söi kuollutta varista. Ihan mahtavat vibat sain siitä, ja valokuva on top kympissä.

      Hyvää matkaa ja mukavaa helmikuuta!

      • moskiitto

        veit jalat suustani sanoi lepratautinen


    • bobmarley 123

      New Delhin slummit on ihan jees. Laita ensin jointti palaamaan ja riisu kengät, niin olet kulttuurissa kulttuurin tavoin.

      Mahtava paikka!

    • talsu :)

      näpit irti siitä alaikäisestä ja housut ylös!

    • zykowitch321

      Oletko käynyt kattomassa sitä rakkauden temppeliä Agrassa? Siellä on paljon hotelleja läheisyydessä, joiden parvekkeilta saa mahtavia kuvia jätteistä ja ihmishädästä. Liikenne seisoo, aurinkoa ei näy, tööt-tööt, ja saasteet tunkee nenään, mutta jos sulla ei ole astman alttiutta, niin se on nimenomaan mahtava juttu kun liiikenne seisoo, saa hyviä zoom kuvia. Joslus pystyy zoomaamaan kun lapset kerjää siellä autojen seassa.

      Mahtavat vibat saa siellä. Ihan eri kulttuuri. Ihmiset paljon enemmän vapaampia.

    • namnam

      I thing you aal a vely sik maan. hapy ending.

    • javck hgy

      Hienosti kysytty,

      Intia on minunkin lempikohde, ja nimenomaan mainitsemasi kultttuuri kiinnostaa. Intiassa on pitkä historia. Mahtava kulttuuri. Olen käynyt siellä kulttuurissa peräti kolmekymmentä kertaa. Kerran sain valokuvaan kun kerjäläinen siellä seisoi päällään. Tunnen myös ihmisiä siellä, olen ollut heillä juomassa masala-teetäkin. Sade ropisi ja valui katosta läpi, ja nälkä niillä oli, mutta olivat ystävällisiä ja ei ollut materiaalisen kulttuurin turmeltuneita. Annoin niille dollarin juomarahaa ja otin paljon valokuvia. Oisin minä enemmän voinut antaakkin, mutta kun mielestäni nimenomaan meidän kulttuuri-ystävällisyys ei perustu materiaaliseen arvoon.

      • Scoobadoo765

        Tuota noin. Tuo näyttää nyt 2 tuossa.

        Ymmärsittehän että tuo oli sarkasmia?

        Häh?


      • pippelit
        Scoobadoo765 kirjoitti:

        Tuota noin. Tuo näyttää nyt 2 tuossa.

        Ymmärsittehän että tuo oli sarkasmia?

        Häh?

        salkasmia? hah?


    • indie

      Namaste vaan. Olihan tämä arvattavissa. Kaveri taitaa nauttia provosoimisesta.

      Mikäli ymmärsin oikein, ketjun aloittaja yrittää ontuvasti kritisoida joidenkin ihmisten tapaa matkustaa ja ottaa valokuvia. Tosin sitä en ymmärrä, että miksi sitä pitäisi kritisoida.

      Juolahtiko mieleesi, että valokuvan ottaminen ei välttämättä tarkoita, että nauttii kuvaamastaan tilanteesta? Jo elokuvaohjaaja Jean-Luc Godard sen aikanaan totesi: Photography is the truth. Cinema is the truth 24 times per second, tai jotenkin noin. Pointti on: se mitä kuvassa näkyy on totuus. Ja siinä missä kuvaaja on oikeutettu kuvaamaan esim. Taj Mahalia, on hän oikeutettu ottamaan kuvan köyhästä ihmisestä, mikäli tämä ei osoita selvää vastustelua tai kieltäytymistä.

      Pitäisikö mielestäsi esimerkiksi Intiasta kertovan dokumenttielokuvankin koostua vain palatsien ja hienojen maisemien kuvista? Köyhät ihmiset kuuluvat kuvaan, koska he ovat osa vallitsevaa totuutta.

      • Kulttuurinautintoja

        Minun oli tarkoitus jättää teidän pieni "Intia" illuusionne sikseen, ja tavallaan yrittää ymmärtää teidän lyhytnäköisyyttä ja sallia - siis subjektiivisella tasolla - teidän pienet luksus-synnit, jotka nyt on murusia kuitenkin verrattuna maailman synteihin. Eli jättää provoilun sikseen.

        Mutta vastaan nyt vielä täältä ylhäältä, koska kysymys vaikuttaa pyynteettömältä.

        Kritisoin, tai sanotaanko provosoin ja kritisoin, teidän tapaa nähdä kärsimys kulttuurina ja ymmärtää asiat väärin: Intian ennennäkemätön kurjuus, koko kollektiivinen trauma joka tulee vuosisatojen kärsimyksestä, saasteet ja hätä ei ole mitään "Intiaa" tai "kulttuuria".

        Minun mielestä sinne ei pitäisi edes matkustaa fiilistelemään jos ei ole lääkäri, tai joku muu, joka voi saada asioihin parannusta. Tuo on verrattavissa siihen että matkustatte Sudanin Darfuriin fiilistelemään. Lisäksi on käsittämätöntä miten ette edes kykene näkemään tai myöntämään siellä oleva tilanne.

        Olen ajatellut tämän johtuvan siitä, että elätte niin kliinisessä kulttuurissa ja yhteiskunnassa että tuo kurjuus tavallan tasapainoittaa teitä.

        Kamera tähän liittyy siten, että tuo pikku "Intia" illuusio on verrattavissa siihen että menee Mogadishun hätään kamera rinnuksilla, Lonely Planet kädessä, ottaa sandaalit pois, - samalla kun kuvittelee sen hädän siellä olevan jotain (perverssiä) kulttuuria. Tuo on lisäksi häpeällistä, tosin pieni synti meressä kuitenkin.


      • Kulttuurinautintoja

        Tuossa aikaisemmassa ketjussa yksi kertoi menevänsä Intiaan "nauttimaan".

        Niin ja ymmärrän minä senkin, että "Intia":lla on osalle psykologinen ja eksistentiaalinen funktio heidän elämässään. Muuten olisi aika perkeleen värintöntä elämä. eli jos siellä on käynyt kolmekymmentä kertaa fiilistelemässä, niin myöntämällä tosiasiat olisi kuin myöntäisi olevansa idiootti.

        Kun tuollaista fetissiä tulee sitten joku kritisoimaan, niin siitähän pillastuu, etenkin jos kokee siinä olevan jotain moralisointia.

        Mutta totuus ei pala tulessa. Tantralaisuudella isken vielä totuuden tänne vaikka symbolisesti näin:

        BWI44SGSOSY//7554444

        Noin, siinä on totuus tantralaisittain, ja jokainen joka sen kieltää, tai sitä halveksii, niin nukkuu yönsä huonosti tänään.


    • Lol

      Ei tarvi sen taki nenna Intia asti käy hesasa josekin kirputorile sama asia :)

    • Röhönauru!

      Voi hyvää päivää.... Kauanko sä jaksat tätä vielä? Ja oot täysipäinen mielestäs? Luepas tota sun tekstiäs ihan oikeesti! Vaikkapa ihan kirjailijan näkökulmasta!!!
      Ei hyvältä näytä! Sun onneksi, meidän muiden harmiksi, täällä on näitä foorumeita, joissa kaikki sekopäät voi anonyyminä kirjoittaa just tommosta soopaa!
      Sinun ihannoimissasi maissa, kuten Nepalissa, Kiinassa, Vietnamissa, Thaimaassa,(jossa juuri nyt, käsittääkseni, olet lepäilemässä, mikä varmasti terveellä tavalla on sinulle hyväksi) jne. on asiat kaikki ok?? Ei ole lapsityövoimaa, jätehuolto on järjestetty loistavasti, ihmiset ovat hyvin palkattuja, ei huumeita eikä prostituutiota esiinny, ruoka on puhdasta, palvelu erinomaista, naapurit ei riitele, ei ole lintuja (ainakaan äänekkäitä!), ei ole jätevuoria, kaikilla lapsilla on maha täynnä, paikallisten ja vieraiden asumuket ovat yltäkylläisiä, ihmisillä on vapaa liikkumisoikeus,... Hienoa! Jos tämä on sinun maailmasi niiden 'rikkaiden turistioppaana' ja 'kirjailijana' niin pidä ihmeessä se! Ja vaali sitä! Heidän kanssaan ilmeisesti todellakin näet näiden kulttuurien todelliset kasvot. Upeaa!!! Kadehdin tuota taitoa vaikken sitä itselleni missään nimessä halua.
      Ja mitä sä muuten käytät? Saako sitä Suomesta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe