Ensimmäinen lennokki

Aloittelijaaa

Hei! Ajattelin aloittaa rc lennokilla ajelemisen joten mikä olisi hyvä kone aloittelijalle? Kannattaako polttomoottori vai sähkö? Hintaraja olisi enintään 300€. Ja ei muita kun RTF paketteja. Kiitos jo etukäteen asiallisesti vastanneille.

17

925

Vastaukset

 • ParkFun Scout tai sitten joku sähköliidokki. Ensimmäisellä voi temppuilla ja jälkimmäinen pysyy taivaalla vaikka koko päivän, jos on hyvä keli ja osaa homman.

  Katsokin, että siinä on harjaton moottori ja Lipo-akku ja tasaava laturi.

 • Minä sanon että halvempi kone, satasen laitat Phoenix simulaattoriin. Simulaattori on ensimmäinen asia mitä pitää hankkia. Säästät vielä tuon satasen korjauskuluissa. Lisää asiaa lennokeista löydät täältä: lennokit.net ja hyvän lennokkialoittelijan pikaoppaan (suomeksi) löydä youtubesta. Hakusanaksi vaikka RCLAPO, lisääjä on AxsFin1

 • Sähkölennokkia suosittelen aloittelijalle, sen helppouden johdosta.
  Ei hehkutulppamoottorin kanssa säätämistä, käynti ongelmia, eikä polttoaineen kanssa tarvitse läträtä ja lennokki pysyy puhtaana, ei tarvitse putsailla lennokkia lennätyksen jälkeen.
  Sähkölennokit ovat mös lähes äänettömiä eli niillä voi lennättää lähellä asutusta, eikä tarvi joka kerta lähteä kauas lennokkikentälle.
  Myöhemmässä vaiheessa voit sitten hankkia polttomoottorilennokin, jos harrastus kiinnostaa, eikä lopahda alkuunsa.
  Monet hankkiin polttomoottorilennokin sen nostalgisuuden johdosta, kun polttomoottoreillahan lennätettiin niinä vanhoina ja hyvinä aikoina.

  Sähkömoottoreista ehdottomasti harjaton, koska ne on tehokkaista ja keveitä varrattuna harjallisiin moottoreihin.
  Tietenkin LiPo akut ja tasaava laturi.
  Yleensä RTF pakettien mukana tulee myös laturi, mutta kannattaa hankkia sellainen ohjelmoitava laturi, jolla voi ladata usempia erilaisia akkuja ja kennomääriä: Lilo/LiPo/LiFe/NiCa/NiMH/Pb
  Harjattomat moottorit-nopeudensäätimet ja LiPo akut on halventuneet huomattavasti siitä, mitä ne olivat silloin, kun niitä alkoi tulemaan markkinoille.
  Harjattomat moottorit on keveitä ja uskomattoman tehokkaita.
  Jopa 10-15 kilon lennokki nousee ilmaan harjattomalla moottorilla.

  Sähköliidokki tai depron puistolennokki on hyvä aloittelijalle.
  Itse opettelin ja opin lennättämään tuollaisella depron puistolennokilla.
  Monta kertaa sitä liimattiin kasaan, mutta sillä opin lennättämään.
  Aloittelijalle ylätason lennokki ja sitten kun opit lennättämään.

  • Tehokkain harjaton moottori mitä olen netistä löytänyt on tarkoitettu 25-kiloiselle purjekoneelle. Niin, ei taida ihan joka kaupasta löytyä noin massiiivista konetta...


  • Törkeän tehokkaita.. kirjoitti:

   Tehokkain harjaton moottori mitä olen netistä löytänyt on tarkoitettu 25-kiloiselle purjekoneelle. Niin, ei taida ihan joka kaupasta löytyä noin massiiivista konetta...

   Vertical hobbyssa näytti olevan 3500W harjaton moottori, joka soveltuu
   9-15 kiloiselle lennokille.
   Hintakaan ei ollut mahdottoman kauhea 124 euroa, jos on niin valtava lennokki mihin tuon moottorin asentaa.
   Tällainen moottori vaatii sitten jo LiPo akun, jossa on yli 10 kennoa ja isomman nopeuden säätimen, joka kestää paljon amppeereita.
   Useampi satanen varmaan menee tällaisen moottorin tarvikkeisiin.
   Jos tuollaisia 25 kilon vetovoimaisia moottoreita laittaisi 3 kpl, jonkinlaiseen kehikkoon, niin sillähän saisi nostettua itsensä taivaalle.
   Akut eivät varmaan riittäisi kovin pitkäaikaiseen leijuskeluun.


 • Mikä ois hyvä kone sellaselle joka on lentäny 2 kanavaisella ja ei mieluusti liidokkia ja max hinta 100€ Laittakaa kiitos linkkejä.

  • Tiukka budjetti sulla. Ensimmäiseksi suosittelisin hakeutumaan paikalliseen lennokkikerhoon tai jos asut jossain kauenpana etsimään lähiseudun lennättäjä. Todennäköisesti radiot on se ensimmäinen hankintasi ja käytettyjä löytyy, mutta syö jo noin puolet budjetista. Suosittelen kumminkin kuus kanavaista. Ovat käytettyjen markkinoilla yhtäkallita vähempi kanavaisiin verrattuna.
   Jos toi kaksikanavainen liidokki on vielä lento kunnossa voi sen varustaa sähkömoottorilla jolloin tuo heittely jää vähemmälle ja lennätystunteja alkaa kertymään nopeasti.


 • Sori kannattaako tilata hobbykingistä kone ja onko luotettava ja tuleeko mitään esim. tullimaksuja jos tilaa.

  • Kaikki tilatut paketit ovat ainakin toistaiseksi tulleet ja osa on jäänyt tullattavaksi. Toimenpide on yksinkertainen ja onnistuu netissä. Paras tullut viikossa postiin noudettavaksi ja hitain ollut kolmen viikon luokkaa, mutta silloin taisi olla se uudenvuoden juhla-aika kiinassa. Siitä ruuhkasta selviäminen vie aina muutaman kuukauden. Nuo euroopan toimipisteetkin taitavat olla tullialueen ulkopuolella joten niistäkin tulli saattaa olla mahdollinen, mutta kuljetuskustannukset ovat toiset. Tavaraa nissä on valittavana ainakin niukemmin.
   Vielä palaan tuohon Liidokkiisi. Kumilingolla tuohon saa myös lennätysaikaa (eli 30-40 kumia ja 130m esim tukevaa kalastaja lankaa). Kilonen liidokki nousee 60-90m korkeutta ja painavampi vähemmän. Lentoajat pitenevät taitojen karttuessa ja kun oppi löytämään niitä nousevia ilmavirtoja.


 • Niin vähä mäkin. Haluaisin RC silsälennokin joka on rtf ja 2,4Ghz. No kyllä joku muukin käy siis joku Mhz radio. Ittellä hintaraja viiskymppiä. Kiitos jos laitette linkkejä.

  • Valitettavasti joudut vielä vähän säästämään viikkorahoista. Ei ihan 50 kympillä saa mitään järkevää sisäkonetta. Katso vaikka Kyosho minium Cessnaa tms. n. 100 euroo joutuu uhraamaan.


  • 1312 kirjoitti:

   Valitettavasti joudut vielä vähän säästämään viikkorahoista. Ei ihan 50 kympillä saa mitään järkevää sisäkonetta. Katso vaikka Kyosho minium Cessnaa tms. n. 100 euroo joutuu uhraamaan.

   Tarkotan sisälennokkia. • Moi
  Että voi lennättää asuinalueilla. Joo, ihan ok, taitaa vain vaatia aika paljon harkintakykyä ! Juuri todistin tuossa täysin ajattelematonta, vaarallista lennättelyä. Joku valopää AIKUINEN lennätti hevostallin ratsastuskentän yläpuolella, parhaimmillaan 5m korkeudessa. Hätäpäissään koitti sönköttää ja näyttää laitteestaan jotain lentokuvioita, mutta aika turhaa kun itse näin vierestä koko touhun. Pikkasen vaarallista, kun 400kg hevosia 6 tytön 10-12v alla ja tässä tapauksessa kohtuullisen äänekäs peli pyöri päällä ! Onneksi pienen hevosten vauhkoilun lisäksi kukaan ei loukkaantunut ! Entisenä vanhana RC-harrastajana pakko vain todeta että homma ei vaan toimi, kun aina on yksi mätä omena joukossa.
  T.Ex-RC-harrastaja

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  239
  3686
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  38
  433