Onkos tullut kesä

hanurikalle

Ei osata, tai ei haluta suunnitella taloja suomen olosuhteisiin, siis lunta voi tulla katolle? täh? ja pudota ihmisten niskaan.
Kerrostalossa (5 kr), jossa asun on aina pudonnut jäät räystäältä ulko-oven kohdalla, lumieste ei sitä estä, pieni lippa oven kohdalla olisi suojannut niin, ettei ovesta ulos tulija saisi jäitä niskaansa.

Surkuhupaisia juttuja: Perhe ei päässyt ulko-ovesta aamulla ulos. kun lumet oli tullut katolta oven eteen.
Erään julkisen rakennuksen pääsisäänkäynnin kohdalla oli lumet tullut pitkille portaille ja invatuoliluiskalle lumiesteiden kera, ei siis ihmiset päässeet ulos eikä sisään, ketään rollaattorimummoa ei kasan alta kuitenkaan löytynyt ym. nähtyä.

Tai osattiinhan ennen, kun lupiaskin kanteen suunnittelun malliksi piirrettiin kuva harjakattoisesta talosta ja sen kyljessä oli harjakattoinen porstua sisäänkäyntiä varten, lumet sai pudota, miten tykkäsivät.

2

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1212121

      Olet ihan oikeassa.
      Minäkin olen pähkäillyt jo jonkin aikaa, että missä mättää?
      Suomea sanotaan yhdeksi maailman parhaiten koulutetuksi kansakunnaksi, mutta niin yksinkertaista asiaa, lumen kestävän katon tekemistä täällä ei tunnuta osaavan. Ja katolle kertyneen lumen tippuminenkin on helposti estettävissä, varsinkin kun asia huomioidaan jo rakennusvaiheessa.
      Samoin tuo jäiden tippuminen, tai yleensä lumen sulaminen ja jäätyminen on naurettava ilmiö. Jään muodostuminen katolle on hyvin yksinkertaisesti esteetävissä. Vähän järkeä vain kiinteistöjen rakentamiseen ja hoitoon.

    • kkkkk.

      Olen kanssaa miettinyt, miksi tehdään/suunnitellaan "järjettömiä" ratkaisuja ok talojenkin suunnittelussa.
      Mielestäni kattolumien tuleekin pudota alas tietyllä säällä- vapaasti, miksi ne pitäisi katolle säilöä lumiesteiden avulla.
      Eräs tyypillinen rintsikkamalli on sellainen, missä ulkoeteinen on pattina talon kyljessä ja siinä harjakatto poikittain rakennuksen kattoon nähden, sinänsä ihan hyvä.
      Mutta mutta, sisäänkäynti on tehty tämän eteisen sivusta, kulmasta eikä suoraan edesta, muodostuu siis mutka ulko- ja välioven kesken, josta ei kookas sohva tai paarit mahdu läpi?
      Mitä järkeä tässä on ollut, avorappuset on kulmassa, johon putoo sekä eteisen, että rakennuksen katolla oleva lumi, kuitenkin on suunnitteluun vaadittu rakennusmestari silloinkin, julkisivulautakuntia ei kait silloin ollut, rakennustarkastajia kylläkin.
      Tiedän myös erään asuinalueen silloisen suunnittelukäytännön. Rakennustarkastaja: "Niin kauan kun minä olen virassa, ei tälle alueelle tule muita, kuin tasakattoja"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe